Sziasztok!
Melinda! Nagyon romantikusra sikeredett az első szülinap. Főleg az előestéje. Én sajnos nem tudok ilyen szépen emlékezni a szülésemre, lassan majdcsak megemésztem. Sokáig egy rossz álomnak fogtam fel, mostmár enyhül a dolog.
De a végeredmény mindenért kárpótol!
Tök jó poént mondott reggel a férjed, itt röhögök!
Csak nehogy úgy járjatok mint a középiskolai osztálytársam/barátnőm. Ők úgy megünnepelték a kisfiuk első szülinapját, hogy 9 hónap múlva kopogtatott Kata baba. Ezt ő mesélte telefonba nevetve, hogy ilyen jól sikeredett az ünneplés
Nagyon csini vagy a képen, és hát a kis ünnepelt meg zabálnivaló. Mégegyszer az Isten éltesse sokáig!
Ez tök jó megoldás, hogy ha keresnek a rokonok, ott vagy anyukádnál. Igazad van. Nekem is a nagyszülőkhöz menős verziója tetszik Évinek. Hát nehogymá' ne! Hadd örüljenek, meg hadd kényeztessék őket!
Szerencséd van, hogy Dávid már azt ehet, amit Ti. Én, ha akartam volna se tudtam volna azzal etetni egy évesen a Larát mert még egy darab fogunk nem volt.
A szülinapja után egy héttel jött ki az első foga.
Néha még most is bolti üvegest eszik, ha nem ízlik neki amit magunknak csináltam, vagy ha nem főzök, rohanás van, ilyesmi. De szereti, a bolognai spagetti a kedvence. Mikor pici baba volt és elkezdtük a hozzátápit az alma-sütőtök volt a favorit. Istenem, de régen volt.
Mi is etetőszéket vettünk a keresztelős pénzből.
Pedig volt egy etetőszékünk, de az a sima fa, amiből asztalt lehet kisszékkel csinálni. Az van most anyunál. De azért vettem neki már 5 hósan etetőszéket, mert egyik reggel kitaláltam, hogy én márpedig rétest akarok sütni végre. De hova tegyem addig a gyereket. Ő járókában nem maradt el, akkor még nem kompozott (utána a komppal bármit el tudtam intézni), és ugyebár a rétes azért nem két perc. Na, jött az isteni szikra, hogy veszek etetőszéket, ami nem olyan merev mint ami van, mert abban még nem tudott megülni, hanem dönthető, stb. Na, ezzel a lendülettel el is mentem a Móciba, volt egy darab olyan etetőszék ami nekem megfelelt árban is mindenhogy, akciós is volt éppen, ráadásul a nő azt mondta, hogy kék-fekete mintás, mondom nem baj, erre kihozta és piros-fekete mintás volt.
Tök örültem neki! Éssss, a hétvégén meg is csináltam a rétest, picilány ült az etetőszékben, játszott a fakanállal, tésztaszűrővel, én meg csináltam a rétest. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett a sztori, de ez olyan jó kis emlék, hogy így lett az etetőszék.
Ilyen allergiáról még én sem hallottam. Nekem a naptól jönnek ki apró pöttyök a hátamra. Horvátországban úgy néztem ki mint egy leprás, ne tudjátok meg. Rögtön második nap, hát király volt. Apa fogkrémmel kenegette, hogy leszáradjanak. De nagyon ciki volt a kemping zuhanyzójában a ramaty hátammal. Na mindegy, azóta viszek cink rázót, ha nyaralni megyünk.
Timi! Curva jó a játszósátratok. Szereti Ágika? Ő is ki-be pakol belőle. Hol vettétek és mennyibe került? Komolyan elkezdett érdekelni a téma.
A mi asztalunk, székünk nem lemosható, de kértem rá tesómtól Karácsonyra ún. könyöklőt. Az olyan anyagból van mint a tányéralátét, csak ugyebár nagyobb, majdnem akkora mint az asztal és az védi. Disney-s tündérek vannak rajta. A Bia biztos tudná a nevüket, én még nem vagyok ilyen vérprofi.
A kisszékre meg a sógornőm varrt kispárnát, ugyanolyan anyagból mint a sötétítő függönye. De sajna már csak egy székre való anyag maradt, ezért még majd vennem kell az Itáliában, remélem lesz még ilyen Maja méhecskés anyag.
Basszus már én is keresem a kupit egy ideje, de nem találom!
Szuper a kisasszony birodalma.
A futóbicikli olyan, hogy nincs rajta pedál. Tökre bicikli formájú, csak pedál nélkül. Ugyanúgy a lábával hajtja mint a kismotrot, csak kétkerekű. Nagyon szupi szerintem. Itt a faluban láttam egy kisfiúnak és az anyukája csak szuperlativuszokban beszélt róla. Fejleszti az egyensúlyérzéket. 14 E Ft a Decathlonban, 2-5 éves korig jó, a honlapján meg tudjátok nézni a gyermekbicikliknél. Na a kis örökmozgómnak ilyet szeretnék. Bár egyik kollégám már mondott ellenvéleményt is, de hát ez mindennel így van.
Voltunk kint du, de csak a kertben. Csúszdázott a Cica meg hintázott. Futkosott ezerrel, egy órát voltunk kint, de ennyi bőven elég volt.
Holnap asszem én is a Lidl-ben kezdek. Aztán délután masszázs.
Gyerekek! Lányom megint a lavórban!
Sziasztok!