Az endokrinológusnál tett látogatásunk mondhatni se túl jól, se túl rosszul nem sikerült, mivel a december elején elvégzett IR vizsgálatom eredménye javulni igaz nem nagyon javult, de nagyon rosszabb se lett.
Múlthéten kedden este 7 órára kaptunk időpontot, de csak háromnegyed 8-kor kerültünk sorra.
A doki rendes volt, aranyosan, boldog új évet kívánva fogadott minket!
Elkérte a decemberben elvégzett IR vizsgálatról szóló leletemet, amire a feljebb írtakat mondta, tehát ilyen is, olyan is. A négy értékem közül az egyik régen nagyon rossz, volt a másik kevésbé. Ami kevésbé volt rossz, az teljesen jó lett!
De a másik, ami régen nagyon rossz volt, az igaz most valamelyest jó, nincs veszély, nem lenne veszély ha teherbeesnék, de mégis jobb lenne, ha kevesebb lenne!
Nagyon jó orvoshoz járunk, Murber dokiék is ismerik és csak javasolni tudták, hogy járjak hozzá emiatt a problémám miatt.
Az endokrinológusunk nagyon elgondolkodott a leleteimen, az összesen, amik eddig készültek és azt mondta, hogy a gyógyszer amit erre az IR-re szedek, segíteni fog a teherbeesésnél és abban is, hogy a babánk/babáink ne legyenek cukrosak. Decemberben, amikor meglett a lelet, már akkor felemelte az adagomat és ez a tüszők gyarapodásán meg is látszott!
Még Urbancsek is azt mondta, hogy valaminek történnie kellett, hogy ugrás szerűen beindultak nálam a dolgok. Úgy néz ki az IR csökkenti nálam a teherbeesés esélyeit, de most, hogy kezelve van, esélyesebb vagyok!
Urbi és Murbi is azt mondta, hogy rendszeresen szedjem a gyógyszeremet és ha nincs, elfogy akkor írassam fel mindenképpen a dokimmal, mert ők a vezetőség miatt nem ezt nem tehetik!
Hát ez szomorú!
Érdekes, hogy a klinikán mellette állnak, hogy szedjem ezt, mégis a diagnózisok között nem szerepelt az IR!
Tehát a meddőségem hátterében az IR valamelyest jelen lehet, van, de azt mondta a doki, hogy ettől, emellett az érték mellett azért jó páran esnek teherbe, vékonyak és molettebbek is!
Nagyon érdekes volt az egész ott lét és a beszélgetés!
Az általa felírt gyógyszert rendszeresen kell szednem, napi háromszor és amikor csak tudok tornáznom is kell, meg persze a kajára is oda kell figyelnem!
Mondtam neki, hogy a régi szobabiciklimet kidobtuk, mert totál széthajtottam, de most az új fészekbe veszünk egyet.
Egyik barátnőmnek semmilyen panasza sem volt, nagyon jól nézett ki, egészségesen táplálkozott még sem esett teherbe. Aztán egyszer csak sikerült neki, de mivel Ő nála soha nem nézettek ilyen IR problémát nem is tudta, hogy Ő is beteg, nála is állhatott ez azért a meddősége hátterébe. A lényeg, hogy teherbe esett és a terhességekor nézték először meg ezt az értéket. Magas volt, de a nőgyógyásza nem szólt semmit, hiszen ez nem a nőgyógyász dolga, hanem a belgyógyászé, endokrinológusé, így annyiba maradt. A barátnőm nemrég kisfiút szült, aki cukros lett és mindennap inzulin pumpával kell neki adagolni az inzulint!
Szóval, örülök, hogy nálam ez kiderült!
Az endokrinológus azt mondta, hogy hogyha bejelentkezünk a lombikra, akkor mindenképpen mennyek majd el egy IR és egy pajzsmirigy vizsgálatra (ami nekem jó) majd hívjuk fel és akkor egyből ad időpontot. Ha nagyon muszáj, kell lehet, hogy majd szurira is szükség lesz vagy más módszerekre, ha nem megy nagyon le emelt gyógyszeradag és torna mellett. Én mondtam neki, hogy én bármire képes vagyok, csakhogy sikerüljön és a babának semmi baja sem legyen!
Nem nagyon érti egyébként a doki, hogy miért stagnál, nem nagyon mozdul az egyik értékem!