Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Nikuc: köszönöm a válaszodat, visszaolvastam az már most elég rémísztő, hogy elsőre nem találják el hova kell adni az érzéstelenítőt :(
Tudtok még abban nekem segíteni, hogy most a másodikon vagy a harmadikon van a szülészet? Én eddig a második emeletről tudtam, de ti meg azt írjátok harmadikon van. Azt tudom, hogy a negyediken a terhespatológia van.

Kép
timie
 
 


Még lenne egy kérdésem: hány napos házassági anyakönyvi kivonat másolatot fogadnak el?

Kép
timie
 
 


Timie!
A szülőszoba a harmadikon van, és 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 

 
 

Ma voltam szoptatási tanácsadáson itt lent a közösségi házban.
Nem is tudom. Vegyes érzelmekkel jöttem haza.
Gergőt nem hagyom cicin elaludni, talán ha egyszer-kétszer nem figyeltem elég korán és beájult, akkor olyan aranyos volt, és hagytam, de utána mikor felébredt, iszonyat nyűgös volt, ezért azóta se hagyom már. Meg nem szeretném ha bármi pótszer is kellene neki az elalváshoz, és a cici is az. Az elejétől csak leraktam, és hagytam, had aludjon el. Ma már ott tartunk, hogy álomba dünnyögi magát napközben, este meg mosolyogva búcsúzunk, és egy kukk nélkül szépen elalszik. Itt a tanácsadáson meg mintha erőltették volna, hogy de hagyjam elaludni a cicin, mert az neki milyen jó. De minek, ha anélkül neki is jobb???? :?
A másik, hogy mi nem alszunk egy ágyban a Gergővel, Ő a saját kis szobájában a kis ágyában alszik este. Napközben meg a járókában, vagy a kis hintájában szundikál édesen. Erre is az volt a reakció, hogy a gyereknek sokkal jobb, ha együtt alszunk vele. De ha nekünk nem jó, és a Gergő is az első pillanattól így lett szoktatva, akkor minek kéne erőltetni? Ráadásul átalussza az éjszakát este 9-től reggel 8-ig. Felkelni hozzá csak ritkán kell, tehát így semmi nem indokolja, hogy együtt aludjunk. Így ráadásul egészséges maradt a párommal is a kapcsolat, hisz megmaradhatott a kettőnk közti intimitás.
Mégis itt a csoportban úgy éreztették, hogy rosszul csináljuk.

Az az érdekes, hogy ha anyukák között elmondom, hogy a Gergő milyen jól alszik, akkor rögtön olyan válaszokat kapok, hogy "majd elromlik", meg "nem fog ez örökké tartani", "nemsokára nem fogja". Mintha irigykednének? :? Mert ha tényleg megváltozna is ez a dolog, mert hát ki tudja, akkor is rosszul esik ezt hallani. Olyan, mintha szégyellnem kéne magam, azért mert a más babája nem így teszi.
És ilyenkor rosszul is érzem magam. Nekem is panaszkodnom kéne talán? De ha nincs mire, az miért tüske más szemében? De ez csak babafüggő!!!

Az az igazság, hogy ugyan ezt éreztem amikor terhes voltam. Amikor megkérdezték, hogy hogyan bírom, nem tudtam panaszkodni, mert nagyon jól éreztem magam. Semmi hányinger, semmi rossz, csupán az utolsó 2 hónap volt kicsit "nehéz". Mégis, olyan furán vették ezt a választ. Mintha azt várták volna, hogy elindul a panaszáradat, de én nem tudtam a várakozásnak megfelelően válaszolni, így, mintha nem is adtam volna igazi választ, olyan fancsali képet vágtak.

Ti voltatok úgy valamivel, hogy tudtátok, hogy amit és ahogy csináljátok, az nektek és a babátoknak jó, mégis máshogyan kellett volna mások szerint?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Veronika: Nem tudom, mi ez az a szokás náluk, de már igazán kinőhetnék. :lol: Egyébként mi is letesszük Petit aludni az ágyunkba, aztán átvonulunk pihizni a dolgozóba... :lol: (jah, nekünk ott is van egy nagy ágy :lol: ) Ha kiraknánk a kiságyba, az egész este másról sem szólna, csak hogy felkelünk igazgatni.
Neki is ijesztően ki van tekeredve a nyaka.

Wertzuz: Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik. Mi együtt aludtunk, és sokszor aludt el cicin, mégis egy évesen leszokott a ciciről teljesen. :cry: Szerintem mindenhol a párnak kell érezni, hogy illeszti be a babát az életébe, a kisbabák elég alkalmazkodóak szoktak lenni. Felesleges azt mondani, hogy így vagy úgy kell csinálni. Van olyan ismerősöm, aki kezdetektől külön altatta a babáját, mégis 1,5 évig gond nélkül szoptatott. Akkor döntött úgy a babája, hogy elég. Van, aki meg együtt alszik vele, mégsem tud fél évig sem szoptatni.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok ezen a fórumon (alig pár perce regisztráltam).. :)
Tudnátok nekem segíteni?
Dr. Szigeti Katalin felől érdeklődnék..nagyon-nagyon szeretnénk babát a párommal, de sajnos nem igazán jött még eddig össze a "dolog".. :(
A doktornőről jókat hallottam és ha jól tudom, a MÁV Kórházban rendel..le tudnátok nekem írni a rendelési idejét vagy bármit?
Mert a szakrendeléseket nem találom neten - vagy ha volt is valami az már régi honlap volt..
Szóval légyszi segítsetek nekem!!! :wink:

Köszönöm szépen előre is!!!
(úgy irigyellek Titeket, hogy már van babócátok..... :roll:

Puszi,
Ildy
b.ildy
 
 


Wertzuz,
azt fogad meg a tanácsokból, ami neked tetszik... szerintem úgy a legjobb.
Lilla külön szobában aludt, cicin aludt el, igény szerint szopizott 15 hóig. Jó alvó volt, szerencsém volt ezen a téren, de csak éjszaka alszik, napközben se kis kiskorában, se most vagy csak alig.
Remélem nálatok is így marad, de azért még előfordulhatnak nagy változások. :lol: Egyetértek a lányokkal, hogy Te tudod nektek mi a jó.
Nincs általánosan jó vagy rossz módszer.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Andi!

Tényleg igaza van a többieknek, úgy kell csinálni, ahogy Nektek jó, és örülni nagyon, hogy jól alszik a kisfiatok. :lol: A "Károgókat" pedig nem meghallani. Velem sem aludtak egy ágyban a gyerkőcök, mégis mindegyik hosszú ideig szopott, bár az éjszaka átalvása csak egy éves koruk után jött el. Ha nem kell cici az elalváshoz nem kell erőltetni, és vagy olyan rugalmas, ha véletlenül a kisfiad azt szeretnél tudjál váltani.
Igen sokan szeretnek panaszkodni. Amikor tőlem is megkérdik: Hogy bírsz négy gyerekkel?, és mondom, hogy Jól, semmi gond. Néha furcsán elkerekedő szemeket meresztenek rám, de nem fogok panaszkodni, ha éppen nincs miért....


Szigeti Katalinról sajnos nincs információm.

Kép
becsengo
 
 


B.ildy!

Érdemes az ÁEK honlapján is körülnézni, mert a MÁV már hozzájuk tartozik. Van két telszámom, az egyik MÁV-os, lehet tudnak mondani rendelési időpontot:061 475 2565 a másik Honvédos:061 4651869. Mert az én dokim szakrendelése pl. a Honvéd kh épületében volt, az ultrahang és a ctg pedig már a Máv kh épületében. Ennyit tudok segíteni... :roll:
Betti

Kép
becsengo
 
 


Szigeti Katalinról sajnos nincs információm.[/quote]


'Becsengő', azért köszönöm szépen! :)
b.ildy
 
 


Jajj látom már írtál még egy hozzászólást! Azt is köszi! :D

Még annyit kérdeznék: Hétvégén nyitva van a szakrendelős része a kórháznak?
Mert ugye akkor nem szokott rendelés lenni, csak akkor lenne időm elsétálni oda és személyesen is körül nézni!
(persze addig majd felhívom :))
b.ildy
 
 


Hűha, az ÁEK oldalán néztem a rendeléseket, de Szigeti doktornő szerintem már nincs ott....
Dr. Atalay Katalin és Dr. Turi Zsuzsa nevét láttam csak a nő nőgyógyászok közül..(inkább oda mennék..)
Róluk mik a vélemények???

:wink:
b.ildy
 
 


ildy, az, hogy nem találod a honlapon, szerintem semmit sem jelent, nem frissítik gyakran (eufemizmus :)), szerintem inkább hívd fel őket és kérdezd meg.
Én sajna egyik doktornőt sem ismerem.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Megint csak üdv az újaknak!

Wertzuz
Jajj, ha tudnád, hogy mikor a sógornőm itthon van, sokszor sírva jövök haza anyósoméktól,mert mindig ki vagyok oktatva mit hogy kellene csinálnom, szerinte csak az jó és úgy ahogy ő tudja, ahogy ő csinálja. Eleinte sokat panaszkodtam itt a lányoknak, de mára már lepereg rólam. Szerintem ez veled is így lesz, egy idő után nem veszed fel, sőt ha meg tudod tenni, már most se vedd fel. Te mindent a legjobb tudásos szerint csinálsz, ahogy nektek a legjobb, senki ne oktasson ki.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy "hivatlanul" bepofátlankodok közétek, de én ismerem Szigeti Katalint, sőt szültem is nála!

Ildy!
Második megmaradt terhességemmel jártam hozzá. Az elsőt egy férfinél szültem a Szabolcsban, de azt mondtam, hogy hozzá többé soha!!! Mágenheim Ritát ajánlották, de ő kiment Németo-ba, és Szigeti Katalint ajánlotta maga helyett. Én maximálisan meg vagyok elégedve vele, bár nem tudtam kihordani a babámat, mert beteg volt és a 16. héten meg kellett szakítani a terhességet, és meg kellett szülnöm. A dr.nő bent maradt a korházban az délelőtti ügyelete után miattam, pedig a terhességmegszakításokat általában az ügyeletes orvosok végzik. Folyamatosan bejött a szülőszobára, hogy ellenőrizze, hogy hol tart a tágulásom, és a szülést is profin levezette, bár egy 10-15 cm-es magzatott kellett megszülnöm.
A vizsgálatokon kíméletes, nem paráztat fölöslegesen, nem pénzéhes (engem csak egyszer vagy kétszer rendelt be a magán rendelőjébe 14 hét alatt, a korházban pedig nem vett el pénzt). Ja és a szülésnél is akartunk neki adni, de határozottan elutasította hogy talán majd egy következő egészséges babánál (a szobatársamtól ugyanígy terhességmegszakítás ügyben elvette a doki a pénzt).
A szülésznővel, Bodnár Gabival (akinél szültem a fiamat, és a másodiknál is pont ő volt bent <az ÁEK-ban már nincs lehetőség szülésznő választásra>) is koznultáltam a dr.nővel kapcsolatban, mert nagyon fiatal, és én is tanácstalan voltam, de ő is csupa jókat mondott róla, hogy nagyon lelkes, és tehetséges.
Dr. Atalay Katalin és Túri Zsuzsa is nagyon jó orvosok, de én inkább a Szigetit ajánlom neked. Ők nagyon sok mindennel foglalkoznak, nem mindig lehet telefonon elérni őket, és "túl" rutinosak. Mondjuk, a beteg baba szülésénél pont bejött Atalay Katalin is olyan furán beszólt, hogy miért nézek olyan szomorúan. Mondom neki, hogy nincs okom örömködni, erre ő, tudom-tudom. Hát ha tudta, hogy miért vagyok ott, akkor minek kérdez ilyet, hogy miért szomorkodom. Én már csak ezért sem mennék hozzá, akármennyire is jó szakember.
Hát így dióhéjban kb ennyit tudtam írni.

Egyébként már próbálkozunk, és ha beköszönt egy egészséges baba, én is az ÁEK-ban fogok szülni, és majd lehet hogy jövök közétek, ha nem bájnátok!

Mindenkinek jó pocakosodást kívánok!!!
Vendég
 


Ildy!
Még annyit Szigeti Katalinról, hogy hétfőként rendel a magánban az Árpádhídnál (Budai hídfő). Nekem az is tetszett, hogy a sima laborokra a vért leveszik ott a rendelőben, nem kell azért külön bemenni a korházba. Gondolom, a cukorterhelés, AFP vérvétel a korháznál van, de én addig már sajnos nem jutottam el.
Ha kell a magánrendelő száma, mond, és küldöm priviben.
Vendég
 


Veronika!
Bár lehet, hogy már nem aktuális:
Most van abban a korban a gyereked, hogy vagy nagyon el tudod rontani vele a dolgokat, vagy szépen megtanulja, hogy mihez tartsa magát. Igazad van abban, hogy nem játszatsz mindig vele. Meg kell tanulnia, hogy az anyukájának vannak más dolgai is, és türelmesnek kell lenni 5-10-30 percig. Nálunk szörnyű volt. Még a védőnőt is kihívtam végső elkeseredésemben, mert Szilárdnak egy percig sem volt jó egyedül. Még az sem tetszett neki, ami olyan sok anyukának bevált, hogy feltettem a konyhapultra a pihenőszékében, mert ott is üvöltött. Fél méteren belül akart tudni. A védőnőm pedig adott egy tippet, és azt mondhatom, nagyjából be is vált. De az idegeim nekem is meginogtak (borzasztó türelmetlen típus vagyok). Azt mondta, hogy próbáljam meg otthagyni 5 percekre, nem lesz semmi baja, ha sír. Aztán 10 percekre, és igaza lett, mert megszokta. Igaz, Szilárd akkor még kisebb volt. De később, másfél évesen is azt csinálta, hogy amikor főztem, szabályszerűen ráállt a lábamra, és mozdulni sem tudtam. Kitartóan ki kellett raknom a konyhából (vagy engednem, hogy valami konyhaszerszámmal lefoglalja magát), de nyilván nem tetszett, jött vissza, üvöltözött. Nem volt könnyű, de újból és újból meg kellett magyaráznom, hogy most dolgom van. Volt, hogy már akkor üvöltött, ha elindultam a konyha felé. Vannak ilyen típusú gyerekek, és vannak olyankok, akik ennyire nem ragaszkodnak. Mára már szuperül eljátszik egyedül, és (mosolygok is rajta) már azt mondja, hogy anya, mikor főzöl, vagy mikor takarítasz? De ehhez nagyon kitartónak, következetesnek, és türelmesnek kell lenned. Egyébként így alakul ki a gyerekben az önbizalom is. Azt pedig, amit írtál, hogy addig nyafizik, amíg ráhagsz mindent, nagyon rosszul teszed, mert a gyerek hamar ráérez, hogy ő győz, és ha sokáig megy ez, akkor a végén már nem fogsz bírni vele. Én látom a barátnőmnél, hogy mennyire a fejére nőtt a lánya, és mindig azt mondogatja neki, hogy nézd a Szilárdot, hogy ő azt csinálja, amit az anyukája mond neki. Hát persze, mert ezt én alakítottam így. Ő meg mindent ráhagy a lányára, mert lágyszívű. Én azt gondolom, a szeretetünk nem ott mutatkozik meg, hogy mennyi mindent engedünk meg a gyereknek. Persze, a korlátokat ki kell tolni az egészséges határokig, hogy legyen mozgástere, fedezzen fel sokmindent magától, de a határok legyenek élesek és fixek.

Bocsi, most már eldugulok............... :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Két hónapja szültem a kisfiamat az ÁEK-ban Gulyás doktornál...ha nem bánjátok néha jönnék hozzátok egy kis beszélgetésre.

A szoptatás nálunk teljesen igény szerint van...legalábbis én akkor adok Zsoltinak cicit, amikor ő erre igényt tart. Az alvás az első 6 hétben teljesen káoszos volt...a saját ágyában egyáltalán nem volt hajlandó elaludni...csak velünk. Szilveszter óta egyre többször sikerült úgy letennem az esti vacsi után az ágyikójába, hogy el is alszik és nem üvölt :). A rekord alvásidő eddig 6 óra volt egyfolytában.

Mostanában az lett a divat...remélem hamar elmúlik...hogy az éjszakai evés közben van trotty is...ami ugye peluscserével jár...így felébred és sürgős gügyöghetni valója van éjjel kettő-három körül...alig bírom mellettem visszaaltatni. Ebből csak az a gond, hogy mi 1/2 5-kor kelünk a párommal...mert postás...és Érdre jár dolgozni reggel 6ra...én meg csak utána tudok visszaaludni, ha őt elindítottam :)

Huh...most jól Rátok zúdítottam egy csomó mindent...bocsánat :oops:

Timi
Kép
vt72
 
 


vt72, gyere csak beszélgetni :)

Gratulálok a kisfiadhoz! Az éjszakai trottyolásokkal kapcsolatban, neked vígasztaló az a kommentár, ami wertzuzt elkeseríti (:)), hogy "nem lesz ez mindig így!". :) Tényleg, a babák szokásai (az enyémnél legalábbis így volt) meglehetős rendszerességgel változnak, főként az alvási szokások.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


angie34, üdv itt! :)

Szerintem is mi alakítjuk nagyrészt a gyerekeink szokásait, tényleg nagyon sok múlik azon, hogy hogyan viszonyulunk a babák akaratához. Tényleg nem lehet korlátok, határok nélkül léteznie a gyereknek, de az meg szülői döntés, hogy miben, mennyire korlátozunk.
Én például keveset korlátozom a lányomat, de nálunk is vannak szabályok, csak viszonylag kevés: azokhoz ragaszkodom, másokban hagyom Rózát, kísérletezzen, tegyen kedvére. Ezzel a saját helyzetem nehezebbé válik, de nekem meg az a meggyőződésem, hogy hosszú távon ez lesz a nyerő stratégia :)
Én tudtam, hogy nem leszek szigorú anya, és még ha akarnám, sem tudnám megvalósítani a nagyobb szigort, pedig ismerek határozottabb neveléssel és nagyon jól működő családokat :)

Én például a guzmis helyzetekben sokszor kivárok, nálunk is volt, hogy Róza nem hagyott főzni, próbálkoztam, de ha nem ment, abbahagytam, és foglalkoztam a gyerekkel. Ez tartott pár hétig, aztán túltette magát rajta, mostmár csak ritkán nyüstöl ha főzök :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Wertzuz,
szerintem is úgy csináld, ahogy neked jó.
Nálunk sajnos bevált, amit mondtak, 11 hónapos koráig gyönyörűen aludt Pálmi egyedül a kiságyában, külön szobában, betettem és egyedül aludt el.
11 hónapos kora óta viszont se egyedül nem hajlandó elaludni, és éjszak is többször kel, pedig előtte ő is átaludta a 12órát nyekkenés nélkül...

Szalamandra, Angie,
köszönöm, megfontolom a dolgokat...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Wertzuz...én nagyon gratulálok Neked ahhoz, amit Gergőnél elértél...nálunk ez szinte teljesen a fordítottja...szinte mindig elalszik Zsolti cicin..teljesen bekómázik...viszont a tisztábatétellel utána mindig felébreszthető és jól is viseli szerencsére. Az alvással elég nagy problémáink vannak, de küzdünk ellene keményen. Kicsit nehéz skorpió anyukának a skorpió gyerekével :D Ez persze csak viccnek szántam...úgy gondolom, még ebben a korban az én akaratom a döntő...legalábbis reménykedem benne, hogy így van. A férjem szerint azért néha a gyerek győz :D
A terhességem pont olyan volt mint a Tied...az utolsó 1,5 hónapban nem dolgoztam csak és szerencsére egyetlen panaszom sem volt. A legrosszabb dolog a 9 hónap alatt a terheléses cukorvizsgálat volt...pedig még magzatvízvételem is volt a korom miatt :)

Szalamandra...a fénykép alapján gyönyörű a pici lányod...bár a vonalzódat sajnos nem látom, így nem tudom, hogy most mennyi idős.
Én kicsit reménykedem, hogy változnak majd az alvási szokások nálunk...ezért is vagyok engedékenyebb a velünk alvással...bár egyikőnknek sem jó. Zsolti jobban szeret hason aludni...viszont a nagyágyban nem merem hasra tenni, mert nincs légzésfigyelő...így viszont folyton felkalimpálja magát és ezáltal engem is. Az étkezés is rosszabb, ha velünk alszik...mert csak a szájába teszem a cicit, aztán alszom tovább...így meg nem tudom, hogy eleget evett-e...de ha nem, akkor egy óra múlva újra nyöszörög :)

Na már megint jó hosszú lettem :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Sziasztok, én és új vagyok, a hozzászólást tekintve:)) merthogy már a 33. hetemet taposom, vagyis Sári tapos engem belülről...

Szigeti doktornőhöz járok a Mávba, és imádom, iszonyat jó fej...általában pénteken ügyeletes, akkor szokott behívni, most volt a héten először, h keddre kellett bemennem az ultrahangra, és utána beszéltünk.
mindig felveszi a telefont, ha hívom, 1szer volt, h nem, de rögtön vissza is hívott...
ismerek vkit, aki nála szült és ő is nagyon meg van elégedve vele, bement a szülés után minden nap hozzá, míg a többiekhez nem mentek be az orvosok.
viszont a csecsemősökről én is csak rosszat hallottam, jó lenne 1szer már a másik oldalról is hallani vkit, h miért ilyenek.
ugyanez van az uzsokiba, imrében is. és közben az egyik legszebb szakmát választották (tény, h nincsenek megfizetve, de ők választották)
a szülésről még annyit hallottam, hogy főleg a szülésznő van bent, a dokinő csak a vége felé...
ja és 1 kérdés, 1 személyes szoba van a mávban, elfelejtettem megkérdezni.. én azt jobban szeretném...

Andi
bordasa
 
 


Szia Andi!

Gratula Sárához!! Kitartás a pocakosság vége felé :)

Tudtommal nincs egyszemélyes szoba... minden szoba háromágyas. Én élveztem, hogy nem vagyok egyedül... igaz az alvás nem volt túl sok... valamelyik pici mindig sírt... de az én törpém már akkor sem volt jó alvó :)

Timi
Kép
vt72
 
 


hú ha, jó sokan lettünk :lol:
egyszemélyes szoba már nincs, csak a háromágyasok :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Andi! Volt nagyon rendes csecsemősnővér is a három nap alatt amíg bent voltunk. És igen, volt olyan is, akit szívem szerint páros lábbal illetnék hátsó fertályon, mert nagyon kelletlen és nagyon betudják paráztatni szegény kismamikat...de szerencsére a három nap elég rövid :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Sziasztok!

Üdv minden új és leendő kismaminak. :)

Tegnap a doki megerősített, hogy valóban kislányunk lesz, de még mindig alig tudom elhinni. Nagyon örülünk apával. Amúgy minden rendben van, jövő héten terheléses cukorra megyek.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy!

Na ugye, hogy ugye??? :lol:
Nagyon örülök! lassan majd elhiszed Te is!

Üdv az újaknak!

Andi!

Szerintem mi majdnem egy napra vagyunk kiírva!!! Te hanyadikára? Igaz, én már nem az ÁEK-ben szülök most, csak ittragadtam...3 babám született ebben a kórházban!

Márti
borossné becz márta
 
 


Bordasa, írtam privit, kérlek majd válaszolj amint tudsz! :)
Köszi!!!

Egyébként olyan jó, itt Mindenki olyan kedves - örülök, hogy ez nem olyan fórum, mint a többi...itt tényleg segít egymásnak mindenki! :D

Puszi
b.ildy
 
 


sziasztok
Márti február 23-ra vagyok kiírva... jajaj mindjárt itt van, kezdek parázni (első baba).
Ildy válaszoltam a privire, jó sokat :)))

amúgy lehet, h már volt szó róla, de pl a Szigeti doktornőnél a terheléses cukor az a fajta volt, amikor meg kell innod 75 g szénhidrátot (brrrr) és a Honvédban vették le a vért, ott is nagyon kedvesek voltak...
kár, h nincs 1 ágyas szoba :cry: igazából azért szerettem volna, mert azt hallottam,bár ez régi info, hogy ki be járkálnak a látogatók.....erről tudtok esetleg valamit?
köszi

Andi
bordasa
 
 


Ildy!
Látta, hogy írtam neked (csak furi, hogy nem reagáltál rá semmit, gondoltam, esetleg elkerülte a figyelmedet :wink: )

Andi!
Te is a Szigeti dr.nőhöz jársz?
Vendég
 


Márti
Majd csak felfogom tán, mire megszületik. Képzeld beszélgettem tegnap a dokival a szülésről, és azt mondta, hogy mindent esélyt meg ad a természetes szülésnek, és csak abban az esetben lesz császár, ha úgy látja, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, de nem fog várni 18 órát, hogy császár legyen...
(utolsó simitások vannak apának)

Bordasa
Nem vittél citromot terhelésnél? Én anélkül meg sem bírnám inni...
Mikor én szültem, igaz két éve volt, de nagyon szigorúan vették senki nem jöhetett be, szerintem a két év eltelte után sem változott ez, nem hinném, hogy ki be járkálnak.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Angie34!
Jajj millió bocsánat, tényleg... :oops: csak sok üzenet volt és még újak nekem a nevek is! Ne hari, tényleg!..és köszönöm a válaszodat!!!! :)
még egyszer ezer bocsi.... :oops: :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára b.ildy 2010.01.14 12:48-kor.
b.ildy
 
 


A múltkor talán Veronika kért képet Kristófról, hoztam nektek.

Kép

Kép

Sajnos a cumi beleszorult a szájába. :roll: :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Üdv az újaknak :)


Nincs 1 ágyas szoba már. Mikor várandós voltam én is mindenáron azt akartam. De utólag jobb volt, hogy már nincs. Én végigröhögtem a szobatársaimmal a 3 napot. Leginkább a kajából csináltunk viccet. Ha tudsz akkor hozass magadnak minden nap kaját valakivel, mert nekem pl volt olyan, hogy nem jutott reggeli. Pedig a többiekkel együtt mentem ki. És azzal a kajával amit ott adnak azzal soha nem lesz az embernek teje. Nekem is csak itthon indult be rendesen. De visszatérve a kérdésedre, tényleg ki-be járnak a látógatók. Pedig a nővérkék is mindig szólnak. Sajna az embernek a saját kezébe kell venni az irányítást és illedelmesen szólni kell.

Márti

Feb. 23 ? ...aaaaaaaaaazta :)

Susy
gratula a kislányhoz...ez olyan álomszerü, egy fiú, egy lány :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy akit császároznak az hány napig élvezi a kórház társaságát ?? :))

A másik kérdésem látom azt írjátok, hogy a látogatók ki be járkálnak. Én kb két hónapja meg azt a választ kaptam itt, hogy kb fél órát lehet bent pl az apuka a többi látogató meg csak ablakon keresztül nézheti meg a gyereket. Akkor ez most hogy van???

Kép
timie
 
 


Sziasztok

Jó régen voltam, üdv az újaknak és mindenkinek boldog babavárást kívánok.

Susy! Gratulálok a kislányhoz. Kristóf milyen nagy fiú lett, hihetetlen hogy mindjárt két éves.

Veronika ! Kicsit késve de nagyon boldog névnapot kívánok neked! :D
Pálmi járkál már? Kristóf pár napja hajlandó egyedül 3-4 lépést megtenni de nem viszi túlzásba a gyakorlást. Inkább mászik ezerrel az a biztos.

Wertzuz: én is úgy altatom az első perctől kezdve Kristófot ahogy te (vagyis sehogy tuljdonképpen) és a mai napig kap egy puszit , betakargatom és egyedül alszik el. Nekem is mindig azt mondták hogy majd elromlik de nem így lett. Ahogy nektek a legjobb úgy alakíts mindent.

Timi: a látogatók elvileg nem mehetnek be a szobába és ha a nővérek meglátják balhéznak is velük, de a barátnőm szombaton szült az ÁÉKban és nem igazán vették figyelembe a látogatók a szabályt pedig minden ajtóra ki van írva hatalmas betűkkel hogy a H1N1 miatt fokozottan érvényes hogy ne járkáljanak be a szobába.
Egy kétágyas szoba van ami kicsit szebb mint a többi de ez se fizetős így csak a szerencsés múlik hogy oda kerülsz-e.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Teszek fel én is képet mivel sikerült végre megtanulnom hogy kell lekicsinyíteni a képeket :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
tüni75
 
 


Tüni,
köszi a névnapi köszöntést! :) Nem, még nem járkál Pálmi, négykézláb mászik, de azt nagyon gyorsan :) Persze sokat áll, meg lépeget kapaszkodva. Ja meg mostanában térden jár :shock: :lol: Végülis nem bánom, abból nem esik akkorát, mintha állásban tanulna járni :lol: Így csak előreesik négykézlábra :)

Susy,
gratula a pici lányhoz! :) Igen, én kértem a képet Kristófról, nagyon aranyos! Nálunk is nagyon hozzánőtt a cumi, illetve én adom tulajdonképpen a szájába, mert ha az nincs benne akkor rág minden mást, legfőképp a felsőjét és akkor csurom víz lesz.

Azt tervezem, hogy amíg jönnek a fogai addig mindenképp cumizunk, gondolom azért is rágcsál mindent mert jólesik dörzsölni az ínyét. Még csak 5 foga van, de már látom hogy jön a hatodik.

Nini,
tulajdonképpen én sem bánom a háromágyas szobát, jó volt egy kis társaság, egymást erősítettük az infókkal, stb. Bár éjszaka szívesen aludtam volna egyedül, az egyik baba a szobánkban ordított mindhárom éjjel. De tudtam azért aludni olyan fáradt voltam :)

Furi amit a kajáról írsz, én nagyon elhagytam magam a császáros hasammal, nem nagyon akartam felkelni, mindig sokára másztam csak ki a kajáért, ha épp nem volt már pofám megkérni a szobatársamat, aki természetesen szült és elég jól volt, hogy hozzon nekem is :oops: De mindig volt kaja még.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vernika!

Boldog névnapot, utólag is!

Nini!

Hát, én elvleg március 6-ra vagyok kiírva,de eddig mindig előbb szültem 8-12 nappal! Meglátjuk! Az én megérzésem a február 27.!

Susy!

Jaj, köszi, úgy várom már! :wink:
Kristóf továbbra is nagyon sármos kispasi! és szerintem nagyon-nagyon hasonlít Rád!!!

Tüni!

A te kisfiad is csodaszép! Azok a szemek!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok :)

De szép kisfiúk :)
Vendég
 


Susy...gratula a pici lányhoz!

Timi...akkor vezették be a látogatási tilalmat, amikor én szültem...és apuka is csak üvegen keresztül nézhette...más pedig be sem jöhetett. Jó is volt...legalább nyugodtan lehetett szoptatni. Bár attól a kajától, tényleg nem indult be a tej nálam sem...csak itthon.

Én császáros voltam...ugyanúgy 3 napot maradtunk bent. Kedd este született Zsolti és szombaton délelőtt jöttünk haza.

Veronika...boldog névnapot utólag is :)

Csinálok majd én is kis képet...de most még alszik picurom a folyosón...de hamarosan ébredni fog szerintem :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Na ha már fotók, én is csatlakozom :)

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


mindenkinek iszonyat cuki gyerekei vannak, gratula :lol: :lol:
közben egy kicsit csendespihenőztem....

Angie, bizony én is hozzá járok, és nagyon bírom...
kedden amikor voltam uh-n, akkor volt benn 3 kismama, akik szintén hozzá járnak, csak ők már a 37 .hét környékén jártak....
vicces volt mert mindannyiunkat 1re hívott oda, és 2 re ért be, mert szülés volt asszem vhol...
na és az egyik kismama is mesélte ezt a látogatós sztorit... a reggelit meg én is hallottam máshol...
viszont akkor, ha 3 ágyas szobák vannak és első babás kismamákkal leszek, akkor ők is jól járnak velem, mert a tesom már "megfenyegetett", hogy bejön és ellát, meg megmutatja, hogy mit hogy kell, mert a barátnőjének, aki decemberben ott szült, is ő mutatta meg mit hogyan kell. szóval akkor majd a többiekkel együtt tanuljuk a dolgokat...

nála egyébként annyi történt, hogy ugye első éjszakára elvitték a babát, reggel 5 kor megkapta, se szó, se beszéd, tesom kb 11re ment be hozzá, akkor még nem kapott szegény reggelit. aztán tesom vett neki kaját (a sarkon van egy közért :)) és megmutatta, hogy kell szoptatni...

Andi
bordasa
 
 


Andi...ha rendes nővérkét fogsz ki...akkor megmutatják hogyan kell...mi a szobában egymásnak mutogattuk a szoptatást és a pelenkázást...mindig az volt a többiek "tanára"...aki úgymond a legidősebb babával volt bent.
Nem biztos, hogy a legjobb megoldás...de a nővérke általi betanítás délután kettőkor volt...na most 5-től kettőig...azért csak kell valamit kezdeni azzal a csöppséggel :D

Pár kép az én kicsi hercegemről. Az első a legfrissebb... a többiek már "régebbiek" :)

Kép

Kép

Kép

Timi
Kép
vt72
 
 


De jó, micsoda élet lett itt végre.

Nagyon édesek a gyerkőcök, örülök nagyon a képeknek.

Márti
Rám hasonlít Kristóf? :lol:
Kiköpött apja, na majd hozok egy képet apával. :)

Veronika
Engem is sokan csesztetnek a cumiért.
Te nem hozol Pálmiról képet? Újra előkerült a neved...

Kép
Kép
susytunder
 
 


Minden új anyukának üdvözletem, hirtelen milyen sokan lettünk. :)

Susy
Jó, hogy már ilyen könnyen túl teszed magad rajta, azt hiszem nekem még ehhez edződnöm kell! :lol:
Gratulálok a biztos lánykához!!!!
Kristóf, szinte teljesen kinőtte a babás pofit, igazi kis pasi lett belőle! :)

tüni75
Reménykedem, hogy így marad! :wink:

nikuc, beneildi, veronika Jó látni, hogy mindenki másként csinálja, és mindenkinek úgy jó, ahogy csinálja. Szerintem nem lehet egy sémára húzni. Hiszen minden gyerek más, minden anyukával együtt.

becsengő "Károgókat", nah, ez volt az a kifejezés, amit annyira szerettem volna, de csak körülírni tudtam. Köszönöm! :)

vt72 Ezt a pozitúrát! :lol:

Nálunk a legújabb őrület, hogy szopi közben, -eddig lenyomtunk 30 percet egyben, minden probléma nélkül, de most!- minden megzavarja!!!! Kikészít. :) Eszik szépen, majd apuka megszólal, és lecuppan a ciciről, nagy szemekkel figyel. Majd vissza a cici a szájba, és koppan valami, megint lecupp és fejforgatás, majd vissza. Hihetetlen! Ezt csinálja egyfolytában, kb 10-15 perc amíg elnyomja az éhség nagyját, majd ringlispíl a cicin. És nem is eszik, csak 60 ml-ket, így 1,5-2 óránként kell neki a cici. Már amikor látom, hogy valamire felfigyelt tudom, hogy mindjárt elvonja a figyelmét. És mikor mondom neki, hogy egyen szépen, vigyorog! Imádom, cicivel a szájában huncutul vigyorog. :lol: :lol: :lol:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! Nagyon jó, hogy jöttetek!

Kórházi tapasztalatok: 15 hónapja szültem és akkor sem lehetett bejönni, de az apukákat beengedtük bármikor. De szerintem abból nincs gond, ha 1-2 rokon beugrik egy percre. De ha észrevették, azonnal kizavarták őket. A csecsemősökkel meg az volt a tapasztalatom, hogy én akárhányszor megkértem őket, mindig jöttek és segítettek. Nemcsak a kijelölt időpontban. Mondjuk 3an voltak több, mint 40 babára. Azért ez elég durva. Az én lányom csak 1 éjszakát töltött velem, 2öt a kékfény alatt, elős éjjel meg megfigyelték és nem is hozták ki, csak délelőtt 11kor, mert nekem 160 volt a pulzusom és egekben a vérnyomásom és míg ezt nem rakták helyre, addig nem adták oda a babát. Igaz fel sem bírtam volna kelni, annyira szédültem. Nekem simán beindult a tejem a kórházi kajától, pedig én semmi mást nem ettem és a lányom nem is szopott szinte semmit, mivel nem volt hajlandó bevenni a mellemet se bimbóvédővel, se nélküle. Ebben például 5 csecsemős segített, mikor kértem, hogy probáljuk még meg. Egy csomó trükköt megmutattak.

Panndi: nagyon édesek a lányok! ÉS Fruzsi milyen nagy!! Most már jöhet egy kisfiú, drukkolok!

Susy: Kristóf is nagyon édes!

Wertzuz: amit Gergő csinál, teljesen természetes az ő korában. El kezdte érdekelni a külvilág. Próbálj meg félrehúzodva, esetleg félhomályban szoptatni, hogy ne terelje el semmi a figyelmét!

Veronika: boldog névnapot, még 8 napon belül vagyok :)


Mi jól vagyunk. Ákos sokat mocorog, Adél meg roham tempóban növeszti a fogait, mindjárt 14 foga lesz, 2 hete még csak 9 volt. Ma kaptuk a 15 hós oltást és a prevenar ismétlőt, már csak 1 kötelező van vissza. Április 1jén megyünk, remélem, akkor még hármasban. Én április 6-át néztem ki időpontnak. Adél majdnem 2 héttel előbb jött, Ákosnak elég lenne csak 8 nap is. Jövő héten doki, végre kiderül a terheléses cukrom is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi!

Hááát, a kisfiúk hamarabb szoktak érkezni mostanában, mint a lányok, de ez nagyon anyuka alkatától is függ-nálam pl. a fiúk 8-12 nappal jöttel előbb, kamilla pedig pont 1 héttel! De egy biztos: túlhordani nem fogjuk ezeket a manókat-alapesetben!

Panndi!

Jaaaj, tündériek a lányok! A szánkós képek meg csúcsszuperek!
Ja, és Kamillánál is nagyon menők a Hello kitty-s cuccok! Ha ilyen van rajta, egész nap a pocakját böködi és minden 2. szava az, hogy "cica"-mindezt suttogva! Imádom!

Susy!

Nekem a tekintete olyan, mint a Tiéd! Nagyon! De mindegy is, hogy kire hasonlít, egyszerűen széééép kiskölyök!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok Lányok!
Nekem igazából nem állt szándékomba rendszeresen jönni ide, mert még babás sem vagyok, és az elsőt nem is a MÁV-ban szültem, hanem a még akkor üzemelő Szabolcsban, és úgy-e köztudott, hogy nagy mértékben a dolgozók át lettek irányítva az ÁEK-ba. Igaz, a terhességmegszakításom már ott volt, de reménykedek, hogy a közeljövőben ismét babás leszek, és akkor "hivatalosan" is jöhetek majd közétek.
De köszi szépen, hogy örültetek nekem is.

Pandi!
Nem is tudtam, hogy te is ÁEK-s vagy? Szió! Lehet, hogy együtt babásodunk, és akár találkozni is fogunk? Te hamarosan úgyis babás leszel, én meg megpróbállak követni téged :)

Márti!
Szia itt is!!! A babaprojektes lányok hiányolnak. Syrynek jutottál eszébe, hogy két februárban szülő topiktárs után már te következel. Nem nézel be?!

Andi!
Akkor jó, hogy nem csak én vagyok megelégedve Szigeti Katalinnal. Te akkor az elsőt fogod szülni? Hanyadik hétben vagy? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen egy rendes szülésnél, mert én még csak 16 hetes beteg baba megszülésénél voltam nála, ami azért méretben sehol nincs egy teljesen kifejlett babához képest. Azt viszont szuperül csinálta, és a lelke is benne volt!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?