Új privát üzeneted érkezett!

Ohh :shock: Könyörgöm, nemrég szültem...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Balwin: a Zurad 40 éves?!?!?!??? :shock: :shock: :shock: Nem gondoltam volna... Boldog szülinapot neki!

Szami: nekünk valamikor jan. végén lesz Maja felmérése. Olyan kíváncsi vagyok mit fognak mondani.

Február végén lesz Nóri 2 éves. Ekkortól szeretném bölcsibe járatni. Itt Mizsén nincs "állami" bölcsi, csak magánbölcsi és családi napközik. Van egy nagyon szimpi hely, szerintem oda fogunk menni, kíváncsi leszek hogy fog neki tetszeni. Én meg visszamegyek Apa mellé gályázni, gyes alatt tuti, aztán majd meglátjuk.

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Vera, egy mg-i rt-nél (ugyanannál a cégnél, mint a férjem, de más telephelyen) voltam controlling csoportvezető. Amikor eljöttem, elosztották a kolléganőim között a munkát, úgyhogy emiatt nem tudom, hogy mit is kellene majd csinálnom.
És igen, május 5-én kezdenem kellene. Hogy hová teszem addig Jázmint?! Ez senkit nem érdekel, de bölcsibe nem veszik fel májusban, oviban viszont csak ősszel kezdhet, már, ha addig szobatiszta lesz, aminek a jeleit egyáltalán nem mutatja. :oops: Magyarán, oldjam meg, ahogy tudom... Mátéval és Annával is ez volt: decemberben letelt a gyes, de csak a következő év őszén kezdhették az óvodát. Akkor úgy oldottuk meg, hogy anyukám betegállományban volt és ő vigyázott rájuk. De most már olyan állapotban van néha a gerincsérve, hogy nem tudja Jázmint se emelgetni, úgy meg nem bízhatom rá hónapokra.
Maradhatnék itthon anyaságin addig, amíg Jázmin 8 éves nem lesz, de akkor a gyesnek megfelelő összeget kapom és fel kell mondjak a munkahelyemen. Ettől meg kicsit félek. :oops:

Viszont egyáltalán nem vágyom vissza dolgozni, de arra is nehezen szánom el magam, hogy csak úgy odadobjam azt a sok tanulást, ami a három diploma+mérlegképes megszerzésére fordítottam. Még akkor is, ha tudom, hogy egy nemes cél érdekében tenném.

A 1,5 óra Mátéval úgy áll össze, hogy kb 20 percig meséli, mi történt aznap. Aztán újabb 20 perc, mire elődúrjuk a táskájából a napi cuccot és hibákat javítunk az órai munkában. Aztán 10 percig rimánkodok, hogy kezdjük már végre el a tanulást. És kb 20-25 perc alatt megcsinálja az írásbeliket (4-szer van egy héten matek, magyar, angol), aztán 5-10 perc alatt átnézem, 10 perc alatt kikérdezem, átbeszéljük. Tényleg megéri, de néha iszonyú energiákat vesz el. De ez Csaba szerint csak az én tökéletességre törekvésem miatt van :roll: :lol:

És hogy min tud megsértődni?! Bármin!!! :shock: Ma reggel az volt a téma, hogy ha nem esik a hó, nincs sár, miért kell téli cipőben menni, miért nem jó a sportcipő? Minek kell télen trikót hordani? Minek kell sapkát venni? És mindezt egy "értelmesnek mondott 11 évessel" kell megvitatnom... Hétvégén a váltócipő volt a téma: nem kell az iskolában hordaniuk, de én ragaszkodtam hozzá, hogy ne üljön egész nap a téli cipőjében. 2 órán keresztül ment a vita, de komolyan! Egy okos gyerekkel vitázni nem is olyan egyszerű! :wink: :lol:

Vittük fel szombaton a tesómat a reptérre, s Jázmin kiakadt, hogy én minek megyek, mikor nem is tudok vezetni(!), elég lesz apa, vagy menjen a húgom anyukája, ne az övé! :shock: :lol: Én is terveztem, hogy egy héten egy napot, kora délutánig annál a kolléganőmnél lenne, aki egyébként is szokott rájuk vigyázni, s aki pótnagymamaként szereti őket. Szerinte az a baj, hogy Jázmin is érzi, hogy én is nehezen engedem el őt, s valahogy ebbe kapaszkodik bele. Mert ha már elmegy hozzájuk, hosszas rábeszélésre, semmi baja nincs ott, nem is igazán emleget. És simán elmegy pl. a Gekkó pótórára vele, s őt nem is ugráltatja, ellentétben velem... :roll:

Vera, Te bent vagy Bencével a Gekkós foglalkozásokon? Mennyire látod, érzed, tapasztalod a fejlődést? Változott valamit a véleményed az iskolakezdéssel kapcsolatban?

Andi, biztos minden rendben lesz Majával, abból, amiket írtál, úgy érzem, ő is sokat fejlődött, ért az idő elteltével, ahogy Anna is. Mi végül a ceglédi iskola mellett döntöttünk, ahová Máté is járt, csak másik osztály és tanár néni mellett. Azt választottuk, aki differenciáltan oktat és ahol nincs nyelvtanítás az első két évben. Most már csak az a kérdés, felveszik-e oda.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 

 
 

Sziasztok!

Azta mennyi hír, remélem nagyjából minden megragadt a kis agyamban.

balwin Judit! Megy pü!

Andi! Jól kitolták az ovitokban az iskolaérettségi felmérést! :shock: Nálunk már a fogadó órák zajlanak.
Neked is megy pü! :lol:

Szami! Innen úgy tünik, hogy nagyon fáradt lehetsz. Egy gyerekkel sem könnyű + házimunka, nemhogy 3 gyerkőccel! Amit Jázminnal kapcsolatban írsz, a ragaszkodása, az erős kötődése lehet, hogy tényleg azért van, mert érzi mennyire nehezen engeded el őt. Cegléden nincs családi napközi? Talán jót tenne nektek, ha néha délelőttönként otthagynád Jázmint.
A szobatisztaság pedig szerintem nyáron majd bőven kialakul!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Haller!

Szami: Boldog szülinapot kívánunk! Hmmm mindig van valami.... annyira sűrű életetek van hmmm... (csóválom a fejem)... és mindezt majd munka mellett.... hmmm hát nem egyszerű....

Balwin Apának is boldog szülinapot kívánunk! Nagggyon fajinak a képek! Hatalmas fiú Hunor! Luca meg cukimuki! (mostanában ez a szavunk járása Bencével) Bencének is egészen kicsi (nem emléxem) kora óta vannak megnagyobbodott nyirokcsomói a nyakán. És ugyanakkorák folyamatosan, illetve, ha beteg, értelemszerűen nagyobbak. Mi már nézettük f.o.g orvosokkal, Bugyi Zs. uh-ta, vérvétel, de hála égnek semmi. Azt mondják, hogy fiúknál ez gyakori, majd később elmúlik...

na ennyi egyenlőre...

Kép

Kép
szolkata
 
 


Sziasztok!
Úgy érzem összecsapnak a fejem felett a hullámok.... semmire nincs időm. És ez stresszel :( De most azért is leültem picit, pedig nem kevés házimunka, miegymás vár rám.

Annyira gáz, de én semmit sem tudok erről az iskolaérettségi vizsgálatról! :roll: Rá is kérdezek délben ha megyek az oviba hogy nálunk mikor lesz/volt?
Én is kíváncsi vagyok mit mondanak.

Szami, Bence megy ősszel iskolába. Eldöntöttük. Illetve a helyzet hozta magával ezt a döntést. Miután teljesen megbízhatóan olvas és ír (bár nyilván más lesz írott betűkkel megtanulnia), nincs értelme még egy évnek az oviban. Már most unatkozik, egyébként is utálta mindig is az ovit :(
Van még 7-8hónapom a lelki megerősítésére, mindent megteszünk. A testalkatán meg nem tudok változtatni, lehet 8évesen is ugyanilyen kicsi és vékony lesz. Ha még egy évet hagynám az oviban, akkor 20hónap múlva menne csak, és attól félke, inkább visszafelé fejlődne mint előre. Most akkora benne a vágy, az érdeklődés a tanulásra, hogy nem szabad letörnünk és távolltartani a sulitól amikor amúgyis ott van korban. Csak ez a dadogás idegesít nagyon, szerintem ő meg ezt érzi rajtam :(

Olga, igazad van ezzel a családi napközivel, amit Szaminak írtál, de közben én is azt érzem hogy inkább nem adom be még egy délelőttre sem :oops: Egyszerűen nem tudom elengedni. Aki nem ilyen beállítottságú az el sem tudja képzelni, milyen szar érzés ez :( Próbálok ellene tenni de nem nagyon megy az "elengedés" :( Pedig azt hiszem Bencének is ebből származik sok problémája :( :oops: Talán el kéne mennem egy pszichohoz :?

BalwinJudit, férjednek akkor boldog szülinapot! ;)

KépKép Kép
76vera
 
 


Olga, kedves, hogy ezt írod, de érdekes, nem érzem fáradtnak magam... mármint nem jobban, mint máskor :lol:

Nem találtam családi napközit, csak magánovit, ill. egy fejlesztőnek van délelőtti gyerekvigyázós csoportja, de az meg nem tetszik. Ezért maradt a volt (és egyébként nagyon kedves, megbízható) kolléganőm, Edit. Nagyon vágynak már unokára, bár még fiatalosak, mindketten alig 50 évesek a férjével. És nem kér vagyonokat sem... :roll: Nálunk egyébként Csaba sokkal erősebb ebben az elszakadás-elszakítás témakörben. És érdekes, vele egyik gyerek se hisztizik, ha menni kell...Úgyhogy, gyanítom, Vera, velünk (is) van gond. Már én is gondoltam pszichológusra... :oops: magamnak... :oops: :oops: :oops:

Egyébként pont úgy vagyok, mint Te, Vera, nagy az elhatározás, hogy akkor most minden héten egy nap, amiből a múlt hetet is lemondtam, meg ez a hét se lesz jó... :roll: :oops: Szóval... :roll: Pedig olyan édes volt Edit, ma mondta, hogy olyan csalódott volt a férje, hogy nem vittük Jázmint... :wink: :lol:

Iskolaérettségi vizsgálaton neked is részt kell venned, úgyhogy biztos nem maradtál még le róla! De az is lehet, hogy nektek nem kell menni.

Balwin, isten éltesse a 40-es párod! A lökött öcsém tegnap engem is azzal szekált, milyen 37 évesnek lenni? Nagyon sz.r? De megnyugtattam, három év múlva ő is megtudja :lol: Jaj, azt nem is mondtam, úgy elvagyok magammal, :oops: hogy mennyire örültünk a képeknek!!! Azért nem semmi méretei vannak a fiadnak! Luca meg szépséges hölgy! :lol:

Kata, hát, igen... Ez így nem menne a 8 óra munka mellett (ami sokszor nem is annyi)... Most azt találtam ki, kérek egy év fizetés nélküli szabadságot, hátha belemennek. És akkor ősszel nyugodtan túllennénk az óvoda - és az iskolakezdésen is. Már csak az a kérdés, a munkahelyemen mit szólnak hozzá... :roll:

Annyi kép van a fényképezőn, remélem, sikerült is belőle pár. Délután leszedem, aztán , ha van jó, igyekszem hozni. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Szami, megleptél azzal a mondatoddal, hogy a szülőnek is ott kell lennie az iskolaérettségi felmérésen... Hááát... Én nem így tudom. :lol: Természetesen fogadóóra keretén belül meg lehet nézni a felmérő eredményét, amit a gyerkőc produkált.

Vera! A többi részképességét is nézd Bencének: pl türelem, kudarctűrő képesség, figyelem, emlékezet, kitartás, logikus gondolkodás, összerendezett mozgás, szocializáció... Ez is mind kell a jó iskolakezdéshez.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csak egy perc időm sincs. Kata beteg meg apa is.
Holnap próbálok jönni.

Szülinaposokat Isten éltesse!

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Niki, jobbulást Nektek!

Olga, lehet, hogy nem egyről beszélünk? Nálunk, akinek kellett mennie iskolaérettségi vizsgálatra, időpontra ment a Nevelési Tanácsadóba, s a levélben is külön felhívták a figyelmünket arra, hogy legalább az egyik szülőnek ott kell lennie a vizsgálaton, s ténylegesen bent is ültem végig.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!


Csak gyors bekukk,olvasó üzem módban vagyok,időhiányban szenvedek!!!

Boldog születésnapot kívánok a most ünneplőknek!!!

Majd igyekszem jönni,igaz a suli kezdési témához nem tudok még hozzá szólni!!!

Kati Kép
virag9
 
 


Olga, Szami, ma rákérdeztem az oviban, nálunk is a Nevelési Tanácsadóba küldik a gyerekeket, de nem mindenkit! Csak akiről az óvónők úgy ítélik meg hogy szükséges...
Bencét nem szükséges :roll: De mivel mi odajárunk logopédushoz és tornára, így holnap ott is érdeklődni fogok és kérek akkor időpontot, ha lehet. Én szeretném tudni hogy ők hogy látják.

Jövő héten pedig szülői, gondolom ott is esik majd szó erről. Meg jön az iskola igazgatója is, tájékoztatót fog tartani az iskoláról. Az a gáz hogy én egy tanítónőt sem ismerek a szandai suliban, rábízhatjuk magunkat a véletlenre :?

Olga, de jó hogy így összeszedted, köszi! :) Majd átgondolom, de azt hiszem ezek jók nála :) Talán a kitartása lehetne erősebb, hamar feladja ami nem megy vagy nem érdekli.

Szami, én konkrétan tudom hogy VELEM baj van :? és igyekszem leküzdeni magamban ezt.. És ha látom hogy örömmel mennek mamához pl. akkor azért én sem tartom őket itthon, sőt! tényleg jól tud esni egy kis pihi, átaludt éjszaka ;) De hosszútávon megvisel.
Kíváncsi leszek mit szólnak a munkahelyeden! ;)

Niki, Katus biztos jobban lesz már holnapra! Volt még láza? Drukkolok hogy hamar hasson a gyógyszer!

KépKép Kép
76vera
 
 


Judit, Niki szólt: Kövesdy szerdánként rendel 15.30-16.30 között a Baross út 24. szám alatt, a méteráru boltnál kell felmenni a pár lépcsőn.

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Vera, Isten éltessen névnapod alkalmából! :D
@}~~~}~~~

.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Vera: isten éltessen neved napján!!!

Kép

Kép
szolkata
 
 


Jaimee: annyira szépek vagytok a piros felsős fotókon... kedvet csinálsz a kismamasághoz (mint általam eléggé utált dologhoz :oops: :lol: )

Kép

Kép
szolkata
 
 


Vera: BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Sziasztok!

Dorka! köszi!

Vera!
nagyon sok boldog névnapot!

Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Vera!

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!


Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!!!


Vera!!!Boldog névnapot kívánok!!!Cupp-cupp!!



Kicsit felszusszantam,ma vizsgázott a másodikos tanulom féléves vizsgán(98%-os lett),erre készültünk ezerrel mert ez már nagyon a finis a szakmunkás vizsga előtt.De azért hogy ne legyen egyszerű az életem most a héten vettem fel egy új tanulót igaz ő"csak"tanfolyamos hát majd meglátjuk.....!


Tornázok töretlenül,szerintem a súlyom még nem mozdult meg,de a ruháim már baromi kényelmesek :D !!!


Bbj:hol vagy elveszve mostanában???Tanulsz?


Farsangi jelmezeken gondolkodtok már???Virág cica lesz,meg is lepődtem hogy nem hercegnő akar lenni!!!


Niki:Kata hogy van???

Kati Kép
virag9
 
 


sziasztok!

Szami boldog szülinapot
Balwin apa boldog születésnapot neked is....s egyébként én nem gondoltam hogy már 40 éves igen csak leesett az álam mikor olvastam :-)

Vera!
boldog névnapot

remélem nem hagytam ki senkit ha igen akkor bocsánat de mindig olvasok de irni meg lusta vagyok!

rólunk:

El vagyunk elteltek az ünnepek sajnos szegényesen de nagyon boldogan de azt hiszem ez a lényeg :-D
Bettikének újból elkezdődött az ovi.
Hát mit ne mondjak annyira nem repes érte most sem. enni csak inkább eszeget. bezsélni nem nagyon beszél egy kis barátnője van. Nem akarja megmutatni milyen okos.......meg dacos
Így ma az ovónője mondta vigyem el pszichológushoz. Adott telefonszámot mondta hogy kérjek időpontot.....meg mondta ha nemváltozik júniusig akkor nevelési tanácsadóhoz kell vinnünk mert így nem engedhetik el iskolába :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: el sem tudo mondani hogy mennyire ki vagyok akadva. Egyébként egy tök értelmes kislány meg megért mindent csak vissza húzodó. tökre ki vagyok emiatt bukva, ráadásul ahogy ma jöttünk haza a szomszédunk szólt, hogy ne hallgassuk már olyan hangosan a tv-t meg hogy ne szaladozzon már Bettike :? hozzá kell tennem nekik is van egy Bettussal egy idős kisfiúk. de hogy értessem meg egy eddig kertes lakásban felnőtt ötéves gyerekkel hogy ne szaladozzon? kiakadtam teljesen.

Meg ami még rossz hogy csótányok vannak, fuhh de hogy még nem is kevés.....azt fontolgatjuk Gabival hogy ha ez igy halad sajnos másik albi után kell néznünk mert ez igy nem megy.

A munka az amugy jó, bár nem egy kismama néz, meg gondol tanulónak s hogy gyakorlaton vagyok itt :oops: de aztán mondom neki hogy hát öhhhhmmmmm én már itt dolgozom :D és akkor jön a csodálkozás :)

Gabi még nem kapott hegesztőként munkát sajnos, most a samsungba jár dolgozni amikor szólnak neki, mert egyenlőre kiskönyves :(

egyébként minden okés velünk s puszilunk mindenkit inne Pestről

ui.: egypárszor már sikerült sikeresen eltévednem a megadott cél helyett :oops: :oops:

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!

Vera! Boldog névnapot kívánok!

Betty! De jó, hogy jelentkeztél!
Hát, a pszichológust korainak gondolom, teljesen normális, hogyha most került be egy új környezetbe Bettike, akkor visszahúzódóbb. Igaz emlékszem bbj Juditéknál sem tudott teljesen feloldódni, na de hát mi is idegenek voltunk neki. Viszont igen, az iskolaérettségnél ez is számít, a kapcsolatteremtő képesség, szocializáció, stb.
Most nem látom a vonalzódat, de Bettike már ősztől menne iskolába? Mert a júniusi nevelési tanácsadó oda már rég késő...

Szami! Igen, nem egyről beszéltünk! :D Minden oviban felmérik az óvónénik a nagycsoportos gyerkőcöt iskolaérettség szempontjából (pl: difer, vagy az ovi által összeállított "teszt"-sor alapján).

Be is gépelem nektek, hogy a DIFER milyen területeket vizsgál, de ugyanezeket a területeket vizsgálja az oviban összeállított kérdéssor is:

Első vizsgálati alkalom

1) Írásmozgás koordináció (társas feladathelyzet, egyszerre 4 gyermeket vizsgál ez az egy feladat)
1a) társakhoz való viszony
1b) késleltetett utasítás

2) Összefüggés-megértés
2a) kapcsolatfelvétel
2b) erkölcsi érzék (rövid történet alapján)
2c) feladatvállalás, feladattartás
2d) kitartás
2e) érzelmi viszonyulás
2f) koncentráció

Második vizsgálati alkalom:

3) Beszédhanghalás
3a) kapcsolatfelvétel
3b) erkölcsi érzék (másik rövid kis történet)
3c) feladatvállalás

4) Következtetés
4a) erkölcsi érzék
4b) feladatvállalás, feladattartás
4c) kitartás
4d) érzelmi viszonyulás
4e) koncentráció

Harmadik vizsgálati alkalom

5) Relációszókincs
5a) kapcsolatfelvétel
5b) erkölcsi érzék
5c) feladatvállalás

6) Elemi számolás
6a) erkölcsi érzék
6b) feladatvállalás, feladattartás
6c) kitartás
6d) érzelmi viszonyulás
6e) koncentráció

Példák:

Erkölcsi érzék:

Összefüggés-megértés előtt Sanyi "lopás"
Sanyi a barátjával játszott, és egy óvatlan pillanatban zsebre tette barátja legkedvesebb játékát. A barátja sokáig kereste a játékát és nagyon sírt.

Megkérdezzük: mi a véleménye X tettéről? Ha nem válaszol, vagy nem megfelelő a véleménye, tovább kérdezzük: Helyesen cselekedett-e X, amikor...? A válasz után: Miért? , Te mit csináltál volna?A témáról beszélgetést kezdeményezünk.

Kategóriák szerint pontozzuk:
5= feltünően érett
4= hibátlan magyarázat
3= jó megítélés
2= bizonytalan
1= nincs válasz

Számlálás: Kezdjen el egytől számolni... 21-ig ha megy hibátlanul az elég.

Aztán a számlálás: Folytasd, én kezdem: 46,47,48, folytasd! (3-at kell mondania, 49,50,51)

Visszafelé: 6,5,4...(3,2,1)

4 csík, melyből 3 különböző hosszúságú csík a lapon.
Mutasd meg, hogy melyik csík:
a) a legrövidebb
b) a leghosszabb
c) a két azonos hosszúságú
d) a két eltérő hosszúságú

Gyerekek könyveket pakolnak (irányok)
tetejére, alá, mellé, közé

Beszédhallás:
megy-meggy
hold-holt

Ok-okozat összefüggés
Ha megsérül az ujjunk, akkor vérezhet.
Ehhez kapcsolódóan kérdések
pl: Biztos, hogy vérzik az ujjunk, ha megsérül?

vagy:

Minden gyerek szeret játszani. Panni gyerek, tehát... (szeret játszani).


Tehát nagyjából ennyi, persze nem írtam be az összes feladatot. Természetesen ezen felül még a gyerek mozgását is néznünk kell: csak néhány példa: összerendezett-e a mozgása, páros lábbal előre-hátra, labdapattogtatás, elkapás, dobás, gólya-járás (egyensúly), stb...

Na ezt egyenlőre elküldöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juhaszolga 2010.01.14 09:39-kor.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk.

Boldog szülinapot minden ünnepeltnek!

Boldog névnapot minden ünnepeltnek!

BUÉK mindenkinek! így január közepén...

Olga, és mindenki akit érdekel, Hippsy rendelés leghamarabb jövőhét végén, de inkább az utána következő héten lesz.

Olga, az oviban már megy az iskolaérettségi vizsgálat eredményének szülőkkel való közlése? Akkor én megint lemaradtam valamiről???

Ceglédi Almára lehet még jegyet kapni? Hétköznap délelőtt, nem egy családbarát program, na meg a déluán 3 óra sem kifejezetten...
Szolnoki Alma áprilisban lesz, igaz még nem publikus :)

Judit

KépKép
Kép
jlevay
 
 


levay Judit! Igen, már lassan mennek a fogadóórák! Legalábbis a mi csoportunk már a felénél jár a fogadóóráknak, igaz nekünk csak 10 nagycsoportos gyerekünk van. Biztos nemsokára a ti óvónénijeitek is kiírják az időpontokat!

Hippsyt körbekérdezem, de egy fekete L-es már biztos. Köszönöm!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Még mindig én... :oops: Szóval igen, nem minden gyermeket kell elküldeni a nevelési tanácsadóba. Ha a szülő és az óvónénik egyetértenek a gyerek soráról (természetesen a felmérést figyelembe véve) plusz a gyerek életkora még engedi, akkor maradhat oviban. Ha nem egyezik a szülő-óvónők véleménye, megy a gyerkőc nevelési tanácsadóba, vagy ha még fiatal a gyerek, de már vinnék a szülők iskolába, vagy már a gyerek ott tart, hogy kora miatt már mehetne, de valamelyik részképessége nem megfelelő... na, a lényeg, hogyha egyetértés van, és a gyerek kora engedi, hogy iskolába menjen, vagy épp maradjon még 1 évet az oviban, akkor nem kell mennie itt Szolnokon legalább is a nev.tanba.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Ha esetleg valaki tudna eladó Üdülési csekket, akkor nem habozzon, szóljon nyugodtan :)
Február végére terveznénk egy hosszabb családi hétvégét, a céges üdülési csekk addig még nem érkezik meg...

Judit

KépKép
Kép
jlevay
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi köszöntést! :)

Olga
, hú ez tényleg jó összetett felmérés :shock: És ezt a csoportban csinálják, játék közben megfigyelve az egyes területeket vagy elviszik a 3-4 gyereket egy külön szobába és úgy?
Nálunk fogalmam sincs hogy türténik/történt ez!
De én tegnap egyénileg kértem időpontot a nevtanban, majd küldik a dátumot mikor kell mennünk...

Betti, örülök hogy jól érzitek magatokat a nagy Budapesten, és hogy klassz a munka is! Végre azt csinálhatod amit mindig is szerettél volna :) Én sem gondolom hogy nagy baj lenne Bettikével, vannak ilyen típusú, visszahúzódó, csendes gyerekek. Majd feloldódik kis időn belül és akkor megmutatja milyen is ő valójában ;)
Nem is tudom mit várnak egy új közösségbe való bekerülésnél ilyen hamar :roll:

Egyébként Bence is ilyen kis visszahúzódó ha idegen környezetbe kerül, vagyis inkább ha sok az idegen gyerek. Elsőre tuti nem megy be nélkülem sehova, de ha megismeri őket (1-2alkalom) akkor már fel tud oldódni, néha nagyon is... :oops:
Így egy kicsit félek ettől az isk.érettségi vizsg-tól is, mert 4esével nézik őket és én nem mehetek majd be. Mi van ha nem fog bemenni, mert sírni biztos hogy fog hogy ő aztán nem... :?

Kati
, a cica aranyos jelmez! :) Az egyik volt óvónénink is az volt a farsangon egyszer és ő fekete hajráfra ragasztott papír füleket és így oldotta meg, jó volt nagyon! Te varrod a jelmezt neki vagy készen veszitek?
Ma voltunk a Partiban és már ott is van egy csomó. De a gyerekeimet nem hatotta meg a dolog. Majd gondolom farsang előtt 2nappal ötletelhetek megint én. Kislányoknak sokkal könnyebb ;)

De ügyes vagy a tornával!! Ma pont ment előttem egy autó a B-fit reklámjával, fel volt agyonra címkézve :) Innen tudom csak hogy a volt Bábaképző épületében van ;) Ugye?
Lehet el kéne nekem is járnom, anyukámék ott laknak mögötte, a gyerekfelügyelet is meg lenne oldva. Utána is nézek...
Nna, csak egy szórólap van az oldalukon :(

Judit, ti hogy vagytok? Tanulsz? Olyan ritkán írsz mostanában :(

Szami
, Annáról van valami híred?

Kata
, csak nem? ;) Ti szeretnétek még 3.babát is?
Hogy van Bence? Jártok oviba?

Az én Bencém beteg, bár annyira nem vészes. Ma még gyógyszert sem kaptunk az orvosnál. De hurutosan köhög, amivel az a gáz hogy ő nem mer köhögni, inkább visszafojtja, így csak halmozódik bent a cucc :roll: És ennek megfelelően olyan rekedt hogy alig értjük mit mond.
A héten itthon van, ami nem is baj, mert hétfőn sajnos beszólt neki egy kisfiú és ez nagyban hatott a beszédére :( 2nap elég itthon és újra szépen beszél, de hát nem tarthatom itthon állandóan :?

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Vera, jobbulást Bencének! Ma délelőtt volt laborban Anna, hamarosan lesz eredménye. De tegnap kiesett az első a fölső fogai közül és most nagyon bánatos... Próbáljuk vigasztalni, hogy így is gyönyörű és hogy minden gyereknél így van ez. Na, erre Jázmin is közölte, hogy neki is essen már ki a foga... :shock: Mondtam neki, hogy örülök, hogy végre mind a 20 kint van, tartsunk egy kis fogzási szünetet :lol:

Betti, ha belegondolom magam Bettike helyébe, nem is csoda, hogy visszahúzódó lett. Ennyi változás egyszerre és iolyen rövid idő alatt! Ő csak jövő ősszel kezdené az első osztályt, nem? Az pedig még hosszú-hosszú idő. Nagyon sokat változnak addig, igaz, Andi?! :wink: :lol:

Olga, olyan jó, hogy te ennyire benne vagy most ezekben a témákban és ilyen részletes infókat hozol. Szilbee küldött tavaly ősszel ezzel a felméréssel kapcsolatos linkeket.

Kati, gratulálok a tanulódhoz! A cica nagyon kedves jelmez, Anna balerina akar lenni (most), de ahogy ismerem, a farsangig még 10-szer megváltozatja :roll: Ha nem titok, elárulod, hogy milyen magas vagy és mennyi a mostani súlyod, s mennyi a cél? Én a múlt év végén leadtam azt az 5 kilót (7 ment le, de 2 visszajött), amit azóta is tartok. De február elején ismét szeretnék nekiveselkedni egy újabb diétának.

Niki, Kata jobban van már? És apa? Ti nem kaptátok el?

BBJudit, vizsgák? Nagyon elvesztél!

Jaimee, újabb UH? Volt? Van? Én nagyon kislánypárti vagyok, de most leginkább kiváncsi :oops: :lol:

Kata, terveztek harmadikat? De jó!

Katlina, Te hogy állsz a vizsgákkal?

Évi se ír mostanában....Anikó is eltünt... Márti se írt mostanában, mi lehet Fruzsival? Tamcsyval vajon mi lehet? Lassan itt az ideje a szülésnek...

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Vagyok csajok, köszi a hiányolást, olvasok rendületlenül.

Örömhír, nyertünk egy pályázaton, és ennek a papírjait készítem gőzerővel, meg ott van még a tavalyi számlázás, erre beszart a gépem, holnap pestre kell utaznunk géplízing ügyben, és még itt van jövőhétre két vizsgám, az egyikből mára kellett volna felkészülnöm, de annyira nem megy most a tanulás, pedig érdekel, munkajog, és szociális jog. a fejem napok óta majd' beszakad. gyógyszerrel kelek fekszek. Erőm deka sem. Lehet fáradt vagyok? na persze csak ironizáltam.


Szami!
leszek párod februárban, most hogy még enni se egyek, nagy lelkierő kellene!

Gréti is balerina akar lenni, Leti csingiling. most láttam egy édes flamingótáncos jelmezt, Leti tántoríthatatlan, de a tavalyi jelmezt már rég kinőtte!

Betty!
én sem gondolnék pszichomókusra, hisz csak most költöztetek fel, szünet, egyebek, meg hol van még az iskola! Inkább én azért paráznék, ha nagyon közvetlen lenne, a mai világban sajnos nem lehet rögtön megbízni mindenkiben!

Nálunk úgy megy az iskolaérettségi felmérés, ahogy Olga írja 3-4 fős csoportban, többször, váltott társakkal, azt hiszem, egyénileg is, és ha nem stimmel valami, akkor nev tan.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Vera:

Nagyon boldog névnapot neked!!

Kép
jaimee1
 
 


Szami: Kövi uhuig még van bő két hét! Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :)

Kata: Köszi!

Bocsánat, hogy nem rejagálok semmire, :oops: :oops: :oops: jövök majd!

Azaz mégis:

Balwin: Tátott szájjal bámultam a képeidet!!!
jaimee1
 
 


Hát én sem gondolom hogy sok baja lenne amugy is mindig is ilyen kis szerény csendes volt.
Egy baja van hogy dacos meg makacs és ha valami nem ugy van amit ő akar az ugyis lesz.... nem tántorítható el.

Igen ő majd csak jövő szeptemberben fog suliba menni, s ezért kell nevelési tanácsadóba vinni szeptemberben.

Képzeljétek

Kibújt a két maradandó foga az egyik már teljesen a másiknak a hegye, de a tej fogacska nem akar előtte ki esni, pedig az egyik már nagyon mozog. nagyon nem szeretném fogorvoshoz vinni dde ha igy marad muszály leszek.

Jah és végülis bár tudom lecseng lassan ez a h1n1 es mizéia, de én is beadtam a derekam és dec 24.-én mi is beadattuk magunknak az oltást.
Nah azt a sírás rívást kellett volna látni amit Bettike levágott. éjszaka dolgoztam s benn maradtam ugy hozta be gabi a kórházba, mert az ottani gyerekorvossal adattuk be. De reggel mikor felkelt már akkor sírt hogy ő nem akar szurit, az utat végig bőgte meg amig vártuk a doktornőt akkor is olyan hatalmas könnyei potyogtak.
Dokotornő is ahogy jött megkérdezte hát vele meg mi a baj, mondom már a gondolat is megsíratja...aztán végül ügyes volt, hazafele már semmi baja nem volt :-)

Olga!
Te egyébként tudsz valami anyagot küldeni arról egy 5 éves gyereknek mit kell normál esetben tudnia? (pl.: rajzolnia, beszélnie, mozgásban ilyenre gondolok) mert én interneten nem, találok olyat ami nekem kellene.

Judit!

Gratulálok!
A vizsgákhoz meg egy kalappal

Kép
kbernadett
 
 


Betti, Annának ugyanígy volt az alsó két foga, s azt mondta a doktor bácsink, nem kell vele semmit csinálni, egyszer kiesik. És utána szépen sorba rendeződnek majd a fogak. Neki most még nem egy sorban vannak, de már sokat rendeződtek.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Betti: a fog nálunk is így volt alul, mind a két alsó egyes már kinőtt a tejfogak mögött és kb 1 hónapig két sorban voltak a fogai. Mint a cápának :) . Mi is elvittük fogorvoshoz, de azt mondta, hogy ha egy életre meg akarom utáltatni vele a fogorvost, akkor kihúzza, de magától is kipotyog. így is lett, és a maradandó fogak szépen bementek a helyükre. Ha bizonytalan vagy azért mutasd meg fogorvosnak. Örülök, hogy szeretitek Pestet. Az ovit is majd megszokja a nagylány.

Olga: ezer köszi a sok infóért! Ilyenek nekem midig jöhetnek!

Niki: jobbulást Katának!

Szami: írj, ha megvannak Anna eredményei. Tényleg jó lélekben felkészülni erre a tanulós időszakra, és neked hamarosan két lurkód is iskolás lesz... Milyen fogyokúrát alkalmazol?

Vera: ne ostorozd magad! Nehéz téma ez az elszakadás.

Judit: küldök egy kis enerdzsit. Ha kicsit nyugisabb időszak jön, megnézhetnénk a Hová lettek Morganék-et!

Nálunk még nem tudom Maja mi akar lenni farsangon, de karácsonyra kapott egy szép Hófehérke jelmezt, remélem az jó lesz...

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Jamiee: gyere te is sűrűbben. Hogy vagytok?

Vera: gyógyulást Bencének is. Hogy állsz a vámpíros könyvekkel? Én is nagyon szeretek olvasni.

Kati: a cica nekem is nagyon tetszik.

Katlina: ti hogy vagytok?

Anikó?

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Megvagyunk.......

Vizsga!
Hát kettő a nyolc írásbeliből sikerült,de kettőben nem vagyok biztos,remélem ott is összírtam egy kettest,nekem most az is elég lenne!
Jövőhét csütörtökön lesz a szóbeli,már nem bánnám ha túl lennék rajta,már se erőm se kedvem nincs folyamatosan tanulni
Így bízom a jó szerencsémben :oops: 8)


Vera!
Boldog Névnapot!

Balwin
Apának Boldog Születésnapot!!!!

Iskolaérettség-így elolvasva-nagyon érdekes !

Jövőhéten uhu-igaz megdicsértek "ha nem tudnám hogy terhes vagy nem mondanám meg" :twisted: ,jó persze bő ruhában voltam-de nem mondanám olyan kicsinek a méreteimet :?

Robika köhög-még mindíg,vagy már megint ezt már nem tudjuk,egy-két nap elteltével újra elkezdi-hogy mit csinálunk rosszul ezt már nem tudom!

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!

Az egész család dögrováson volt. Én voltam a bacilusgazda.
Kata megint antibogyót kapott, most talán már javulgat. Dorka taknyos, köhög, apa szintén.

Majd visszaolvasok és jövök.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Na, elolvastam ezt az oldalt. Gyorsan írok egy-két reagálást, amíg van egy kis időm.
Balwin Judit: Kata a Kolozsvári oviba megy, Dorka is odajár. Én szeretem, azt viszont nem tudom, kik lesznek az óvónők.

Szami: Miért ne vennék fel Annát a suliba? Sokan jelentkeznek? Nálatok körzetek vannak? De akkor a Waldorfról lemondtatok, ugye?

Kati: Ügyes vagy, hogy így kitartasz a tornában. Kérdezted a diafilmet, szerintem lassan elkezdhetjük összeírni és akkor megrendeljük.

Olga: Olyan sok mindent leírtál az iskolaérettségről, nem is gondoltam, hogy ez ennyire összetett felmérés.

Andi: Mozi! én is, én is!

Farsang: Dorka fogtündér szeretne lenni, látta az Annapetiben.
Kata meg szerintem valami hercegnő lesz.
Turikban egyébként rengetg jelmez van.

Képzeljétek, én is tanulok megint. Bejelentkeztem közigazgatási versenyvizsgára, mert már csak azt veszik fel köztisztviselőnek, akinek megvan. Szóval márc. elején megyek, addig el kell sajátítanom 400 oldalnyi anyagot.

Többieknek később.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Sziasztok!

Szami:nem titok 162 vagyok és sajna 80kila,65 a cél.A többit meg majd meglátjuk...
:lol: !!!Ma vétkeztem este lecsusszant egy négercsók sajna.

Vera:ma már 45percet töltöttem a futópadon gyors gyaloglásban,utána egy kis taposás,tárogatás és hasazás ha marad még energiám esetleg bicajozok.Igen ott van a bábaképző alatt,mire vagy kíváncsi írd le hátha tudok segíteni. :oops:A jelmezt turiban vettem a jánynak,vagyis kinéztem és együtt mentünk el megvenni.Szerintem megvarrnám ha lenne gépem, de nincs nem egy ördöngöség.


Betti:hát nem semmi változásokon mentetek keresztül,szerintem se gáz hogy így reagálja le Bettike még olyan kis idő telt el azóta hogy költöztetek de a csótik nem semmik!!!

Kati Kép
virag9
 
 


Niki:Oké a diafilm,nekem kb.5darab kellene.Te mennyire gondoltál?Mert úgy írtad hogy 20darabot lehet minimum rendelni???


Van még valaki(rajtunk kívül)itt a fórumban aki nincs még beoltva H1N1 ellen???Remélem már kibírjuk ezt a kis influenzás időszakot,bár még idén őszre ismét jöhet egy hullámban legalábbis ezt mondták a nagyokosok!!!

Kati Kép
virag9
 
 


Andi!
Köszi!

benne vagyok, nekem jövő hét csüt után (remélem) jó! csak addig éljem túl!

Katlina!
sópipával nem próbálkoztatok még? állítólag csodákat művel! vagy stodal? hátha .... mellemre is mami kenőcs?(babyluuf)

grat a sikeres vizsgákhoz! mindegy az, hogy hanyas, a lényeg, hogy meglegyen! Én már csak tudom! :wink:

Kati!
mi az a tárogatás? a cél nekem is jó lenne annyi, csak még nekem van +8 kilám! :oops: :oops: centire talán én is annyi vagyok. 161,5!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!
Hát vagyok, de valahogy nem a régi.Próbálom magam terelni visszafelé de nem megy.Olvastalak benneteket mindig, de írni azt már nem tudtam-tudok.Valahogy mindig csak azt láttam hogy nálatok minden milyen jó és szép, gördülékenyen haladnak a dolgok.Mostanában csak a negatív dolgokat veszem észre.Talán csak egy igazán jó dolog történt velem a régi főnököm az ÚJ fönököm.Igen ám, de ő is megváltozott, mint ahogy a munkahelyen is változások történtek.Még nem hivatalos, de én lettem az intézményvezető helyettes.Nagy felelőség, több munka-ugyanannyi pénzért.Nem beszélve arról hogy akit éveken át a barátnőmnek hittem-nagyon faképnél hagyott.-Egy munkahelyen dolgozni vele így még nehezebb.Itthon is családi problémák.Legszívesebben elbújnék a világelől ha tehetném.
Hát ernnyi, de lesz még napsütés!!!!!!!!
Fruzsiról!Még mindig hetente 2-szer hordják Debrecenbe.Eredményei jók, talán a jövő héten beszél a sebésszel az adjunktus nő.
Egy hófehérke és egy csipkerózsika jelmezem van eladó!Képet majd teszek.
jlevay!!Feltétlenül szólj ha lesz Alma koncert Szolnokon, most nem akarom kihagyni! Kép Fruzsival karácsonykor

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!


Drága Márti! Nehogy azt hidd, hogy nálunk is minden heppy! Bár igaz, itthon nincs gáz, de azért sokszor tele az én hócipőm is! Úgyhogy nyugodtan gyere csak a problémákkal is, még ha nem is tudunk érdemben segíteni, de hátha jót tesz, ha kiírod magadból!
Egyébként eszméletlen csini vagy!

Jövő hét csüt. utánra mozit beszéltek? Én is!

Ma voltunk a Tropicáriumban. Mindhármunknak ez volt az első. Babót borzasztóan lekötötte! Már az első lépés után a dinós falfestménytől alig akart tovább indulni, de mikor meglátta a nagyhalas medencéket! Úgyhogy szépen körbejártuk kétszer az egészet, mert az aligátorhoz 2x is vissza kellett menni. A nagykedvenc cápák most nem kötötték le, állandóan csak "Rája tanár úr"-nak kellett volna előttünk úsznia... szerinte... :roll:
Nagyon édespofa volt. Persze Kika vagy Ikea be volt tervezve... elmaradt. :?

Hmmm... rólunk ennyi.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Márti!
tessék pozitívabban gondolkodni! én si sokszor panaszkodok, mennyi a bajom, és le sem írok mindent!

Dorka!
Apának boldog szülinapot!

Más nem történt ma, illetve, hogy sütni akartam anyának egy tortát, na persze beszart a piskótám, nem jött fel, pedig nem nyitogattam! így megettük mi. csak úgy ráborítottam a krémet! most el is ment a tortacsinálástól a kedvem!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit! Én is ez a kategória vagyok! Itthonra, elsőre szuper a sütim. Ha jön valaki, vagy vinném valahová? Akkor meg: áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! 8)

Dorka Petijének nagyon boldog születésnapot!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Katlina!

nagyon boldog születésnapot!!!!


Dorka: Petinek utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!


köszi a nyugtatást a fogakkal kapcsolatban :-)

Olga!

köszi a privit

Kép
kbernadett
 
 


Katlina: boldog szülinapot!!!

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Köszönöm aranyosak vagytok!


Dorka,Petinek is Boldog születésnapot!!!!!(a férjemnek is akkor van 8) )

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!

Márti: ne aggódj, mindenhol vannak gondok. Azért ha van kedved gyere!

Jamiee: írj, hogy vagytok, mikor lesz uhu? Rókák vannak még? Szülésre felkészültél már lelkiekben? Réka nem mondott még semmit, hogy kislány vagy kisfiú van odabent? Nálunk Maja meg volt győződve a kislányról. Mi meg vígasztaltuk, hogy sajna nem. Aztán tessék...

:)

Mozi nekem mindennap jó, kivéve péntek. Meg ha nagyon gáz az út. Mondjatok egy időpontot, aztán, hátha tudok menni.

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Katlina!
akkor boldog szülinapot mindkettőtöknek!

Kép

Andi! és mozis lányok!
Jövő hét eleje? kedd, hétfő?

nekem nagyon tecc ahogy sjp lefújja az urát! jókat rötyögök mindig rajta!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?