Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lara, kéne, de idáig még nem intézkedtem. :oops:

Ancsi, nem a kilátónál lakunk, pont a város másik felén, Bátaszék felé.

Betti, nekünk top r babakocsink van, nem egy nagy szám, de elég jól bírja a göröngyös utakat, igaz, a kereke mindenbe beleakad, de stabil. Esernyőre összecsukható, átalakítható sportivá és olcsó volt. 2008-ban erre is figyelnem kellett, nem lett volna pénzünk drágára. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Lányok, ti alighogy lerakjátok a manókat délután, rögtön elalszanak? Nálunk a délutáni alvás még mindig kész rémálom, alig akar elaludni, és max 1 órát alszik, azt is 2 részletben. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Szosz köszi a jellemzést. Igazából minden ismerősnek más van és mindegyik a sajátját jónak találja, most döntsd el....

Szempont, hogy beférjen a kocsim hátuljába, mert sokat utazunk majd.

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Top r az top rider, bocsánat. :oops: Betti, mekkora csomagtartótok van?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Csak gyors bekukk, én is csak olvasó üzemmódban vagyok, Lili még mindig itthon van, holnap kell újra visszamennünk a dokihoz, pénteken még nem volt teljesen gyógyult. Ma már azért balettra elviszem, már 4. hete van itthon, sokat kimenni sem tudtunk a levegőre, hiányzik neki a mozgás meg a társaság.
Közben Nati is lebetegedett, tegnap megnézettem az ügyeleten, torokgyulladása van, meg a nátha miatt csorog le neki a váladék, két éjszakát végigköhögött emiatt. Amit felírt a dokinő az ügyeleten, a sedotussin köhögéscsillapító, december óta hiánycikk, mást meg nem nagyon lehet ilyen piciknek adni :? . Szerencsére ma éjjel már csak párszor köhögött fel, előtt két napig nappal is csak fél órát bírt aludni, mindig felköhögte magát. Láza nincs szerencsére, így csak kalciumot, cebiont meg orrcseppeket kap, meg lándzsás útifű szirupot. Holnap azért őt is megnézetem a saját dokinéninkkel.

Tünci, ma feladtam Neked a könyvet, kíváncsi vagyok, mikor kapod meg. Anyósomnak a karácsonyi képeslap 5 nap alatt ért oda Sopronba. :roll:

Mancsa, szegénykéim, remélem, már jobban vagytok. És szegény Anyukád :( , Neki is jobbulást. Milyen szolgáltatónál vagytok, ahol ilyen rossz a net?

Huh, Krisztina, ez a hányós dolog nem hangzik valami jól. :roll: Én is a tejecskére gyanakszom, lehet, hogy nem esik jól neki most valamiért.

Betti, most engem is jól elkapott a nosztalgia, Nati mindig a hátát tolta ki, Lili meg inkább a popóját, amikor kezdett szűkössé válni a helye. Milyen jó is volt. Szerdára jó mozizást Nektek!
Ja, a mosógépes sztorihoz szólni sem tudok, annyira durva! :evil:

Mosás: eleinte én is külön mostam a babacuccokat, de a mi mosószerünkkel, egyikük sem érzékeny bőrű szerencsére. Most már Natiét is rég együtt mosom a miénkkel, mióta négyen vagyunk, így is szinte minden nap mosok, nemhogy ha még külön mosnám az övét. Na jó, sensitiv öblítőt használok, de ennyi... :oops: Ez a dreft ilyen jó? mert akkor kipróbálom én is. :wink:

Lara, a start számlát még mi sem nyitottuk meg, de nem ártana. Lilinek mi is életbiztosításos megtakarítást kötöttünk, de az nem sokat ér sajna, főleg, hogy most megszüntetik az adóvisszatérítést.

Megyek, össze kéne kapni a lakást, aztán lassan indulunk, Natit viszem anyuhoz, őt nem akarom így elvinni a balettra, Lili barátnőjéért meg még be kell ugranunk az oviba, velünk jön ma.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


sziasztok!
mi kincstáros start számlát kötöttünk. asszem állampapírba tettük, és ha jól emlékszem 8%os kamatot ad. elvilag nincsen kockázata.
a jövő hónaptól minden hónapban utalok rá pénzet, nem akarom, hogy úgy járjon mint mi, hogy összeházasodunk és nincsen más, csak a csupasz fenekünk.

annyi a hátránya, hogy amit ráutalok, be kell menni, és lekötni, mert különban csak áll ott és semmi sem történik vele.
Vendég
 


csajok!
most beszélgettünk a párommal.
normális, hogy egy 43nm-es lakásnak most 55ezer a rezsije?

szóval azon gondolkodunk, hogy elköltözünk. a múltkor az elszámoló miatt volt 110ezer, most meg csak úgy 94et fizettünk. ebből 40E az albérlet. és ki is nőttük a lakást.
sajátba nem tudnánk menni, de ez így nagyon nem jó...

valakinek valami ötlete? hova érdemes költözni, hogy van elfogadható árú albérlet, olcsóbb rezsivel?
Vendég
 


Sziasztok!

Valaki nem tudja véletleül hogy a start számlára lehet utólag is befizetni?
Úgy értem hogy a max összeg 120 ezer/év akkor én azt befizethetem a múlt évre is?
Majd úgyis kell mennem a bankba 20-án jár le a megtakarítás és akkor rákérdezek mert akkor befizetjük utólag.
Az életbiztosítás nem sok mert 1 milló lesz a megtakarítás 14év múlva az már semmit nem ér :(

Anyany:Nekünk szerencsénk volt mert mindkét résszröl kaptunk pénzt mikor vettük a lakást meg azóta is mindig segítenek minket a szülők.
Találtam egy linket a start számláról ki lehet számolni hogy mennyi lesz belőle 18 éves korára na majd mindjárt megkeresem.

Katinka:Jobbulást a lányoknak!

Beze:Nekünk is top rider a babakocsink :wink:
Van amikor nálunk se alszik el egyböl Hannus pl most mert hallom hogy beszélget ilyenkor picit kihozom aztán vissza olyankor már el szokott aludni.

Voltunk ma a gyerekorvosnál mert Hannus mostanába fogja a jobb fülét mikor alszik meg napközbe is elég sokszor Apá rákérdezett egyik nap hogy fáj?Azóta odateszi a kezét és mondja hogy fáj(persze még nem hiszem hogy tudná mit jelent)de akkor is olyan rossz :(
Nincs begyulladva a füle azt mondta a doki néni hogy lehet a fogától nagyon be van neki duzzadva.A torka picit piros kaptunk homeos bogyót.

Ancsi:Ma beszéltem a konduktorral mondta hogy majd felhív hogy mikor menjünk.
Vendég
 


itt van a linkhttp://www.babakotveny.info/?oldal=kalkulator

Mancsa:Mitöl ájult el Anyukád?Jobbulást kívánunk neki!
Tényleg rossz igy az internet nem csinálnak vele valamit a sogornőm is igy volt aztán kimentek volt valami gond,de most már jó.-na ezt jól leírtam :oops:

Anyany:Nekünk kb.60ezer a rezsi internet tv is benne van.54nm a lakás.
szerintem a távfütés nagyon sok.

Képzeljétek Hannus már annyi mindent mond most már össze is kapcsol dolgokat pl.Sanyi(tesóm)elment meg az összes állat nevét mondja ha meglátja tv-be könyvbe akkor is na meg a Halász Judit :D jöttünk ma hazafelé a dokitól ö meg felváltva mondogatta ákom ákom csiri ákom ákom csiri :D a süsüt szereti még nagyon :D Meg persze semmit nem lehet elötte mondani mert egyböl ismétel.
Vendég
 


Sziasztok!

Réka meg szinte semmit sem beszél. Pedig én annyit beszélek neki, de nem mondd utánam semmit. Néha a saját kis nyelvén beszélget, de értelmes szót még nem.

Én is sokallom a távfűtést, ráadásul amióta beszigetelték a házat, 28 fok van, ami tök hülyeség! Az lenne az értelme a ház szigetelésének, hogy levegyenek a fűtésből, és kevesebbet kelljen fizetni. De ehelyett ugyanannyit fizetünk, és nyitjuk az ablakot, mert a 28 fok az azért egy kicsit sok!

Mi is lakást keresünk, és jó lenne cirkó fűtésűt, csak az a baj, hogy az ilyen lakások általában újépítésűek, és ezek nagyon drágák nekünk!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Én is utalok minden hónapban Réka számlájára pénzt. Nem egy nagy összeget, de mégis valamennyit. Nekem is anyukám 10 éves koromban nyitott egy számlát, és az esküvőmig rakott rá havonta pénzt, amit az esküvőre megkaptam. Ez szerintem nagyon jó dolog!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz:Ne izgulj majd Réka is elkezd beszélni. :wink: olyan aranyosak mikor próbálgatják :D Ha Hannusra rászólok hogy Hanna akkor ő is mondja utánnam hogy Hanna meg vigyorog úgyhogy nem lehet haragudni a kis francosra.
A barátnőm kislánya 2 éves lesz jövő héten de fele ennyit nem beszél mint Hannus.Hát igen másképp fejlődnek Hannus beszél de nem megy.
Mekkora lakást szeretnétek?Én most már biztos csak egyedi fütésűt vennék.Itt veszprémbe vannak régi építésű tégla lakások egyedi fűtéssel meg az újak egyedi fűtésüek.Fehérváron csak az újépítésüek vannak egyedi fütéssel?
Vendég
 


Jobbulást a piciknek, meg Mancsa, anyukádnak is!

Szösz, Lexi sem beszél sokat, mama, papa, baba, anya, apa, nem, ja, hát, kb ennyi.

Anyany, szerintem ez nagyon sok! :shock:

Lara, ez jó, pedig össze se beszéltünk. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Voltunk orvosnál. Hát Olinak az ég világon semmi baja. Szerencsére.Annyi, hogy hanyagoljuk pár napig a tejet, meg szednie kell b6 vitamint.

Jut eszembe. Szombaton az Auchanba összefutottam Sarmonnal. Olyan cuki a kis Írisz. De tök fura volt élőben látni.

Lara: múltkor mondta a védőnő, hogy egyszerre csak egy valami fejlődik a gyerekeknél. Pl ha a beszéd akkor arra koncentrál 100 % ban. Aztán ha más akkor az leálitva és arra összpontosit. Mert kérdeztem tőle, hogy ha Lotti 9 hónapossan felált akkor mikor várhatom, hogy elindul.

Lottira még nem tudnám azt mondani, hogy beszél. Nagyon mondja a magáét de csak persze az ő nyelvén. De érteni szinte mindent megért.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


jó ez a babakötvény. kiszámoltam, a kalkulátorral, KÖSZI!!!
szóval kiszámoltam, hogy diákhitelre nem lesz szükség.
nekem is van, a férjemnek is.

jah, 55ezer: fűtés, melegvíz, hidegvíz, gáz, közös költség, áram, asszem más nincs is benne. minden más csak plusz. ezért sokalljuk.

holnap megnézünk egy nagyobb lakást, megkérdezzük a rezsit is.
itt azért vannak furcsaságok a melegvízzel.
mivel sokat tanultam ezárt volt hogy éjszaka fürödtem.
éjfél után már nincsen melegvíz. csak akkor, hogyha kb 20percig engedem és kifolyatok egy csomó vizet.
Vendég
 


szösz!
ne aggódj, majd elkezd beszélni.
Zsófi sem viszi túlzásba a beszédet. van már pár szó, amit szépen mond, kb 10-12, de többnyire mutogat, próbálja kimondani a szavakat. az egyik nap valamelyiket minket utánozva kimondja, utána elfelejti és akkor mondja legközelebb, ha már érti is, hogy mi a jelentése.

pedig én is beszélek ám hozzá sokat, meg néha ha tudunk, elmegyünk ide-oda.
sokat hallgatunk zenét. halász juditot, meg a másik kedven a gryllus.
Vendég
 


betti!
nekünk egy nagy és nehéz bergon babakocsink volt. azaz van is, de most majd az unokatesó használja majd.
aki úgy néz ki, hogy szintén kisfiú.
nekem az volt a fontos, hogy egyik kereke legyen bolygósítható, masszív legyen, azt vártam, hogy Zsófi majd nagy baba lesz, mert a férjem családjában nem voltak ritkák a 4 kilós babák.
fontos volt még a vízszintesig dönthetőség, állítható tolókarmagasság és az átfordítható tolókar.
de a kocsi csomagtartójába nem fér be, csak akkor, ha mást nem pakolok bele.
Vendég
 


lara!
ha vennénk, akkor egyedi fűtésűt mindenképpen. nem költöznénk még egyszer panelba. de albérletárban drágábbak sokkal.
de Zsófinak mostmár saját szoba kellene, és a mi kisszobánk annyira pici, hogy neki is kicsi lenne.
Vendég
 


Anyany:Remélem találtok olcsóbban nagyobb lakást.
Albérletárakat nem tudok :( Nem is gondoltam rá hogy az egyedi fütésüt drágábban adják ki :(

Kriszti:Örülök hogy Olinak nincs semmi baj :D Akkor bizti a tejtöl volt.
Hannus is 9 hónaposan állt fel pont a névnapomon :D az volt az ajándék :D
Igen ezt már én is hallottam hogy egyik dolog ügyesebben megy a másik háttérbe szorul.
Ma adtam gyógyszert Hannusnak összetörtem és kiskanálba adtam a szájába utánna megszólal mi ez?Olyan kis édes :D

Betti:Mindenki mást fog mondani a babakocsiról egyik ismerösömnek bergon volt és 2 hónap után kitört a kereke úgyhogy biztos mindegyikre van jó és rossz példa is.
Elöre sajna nem tudni hogy milyen baja lesz.Amelyik tetszik azt válasszátok :wink:
Vendég
 


Betti:Megkerestem azt a babakocsit amit írtál.Nagyon szép jól néz ki :D Nekünk ilyen van színben ishttp://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=BS-05
Vendég
 


Lara: Vannak Fehérváron is régi építésű, egyedi fűtésű házak, csak azok nem liftesek. Nekem meg fontos, hogy legyen lift, mert én nem cipelem a babakocsit minden nap! Meg minden egyebet! Újépítésűre meg nincs pénzünk, így marad a panel, meg a távfűtés.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Kép

ez a mi babakocsink. Bergon bolygó II. Á. xspr típus.
Vendég
 


Szösz:És mekkora lakást néztek?
Mi olyan sok lakást megnéztünk mire megvettük ezt.

Anyany:Jó ez a babakocsi.Tetszik hogy jól téliesíthető.
Vendég
 


Ezt az oldalt ismeritek?http://www.szekesfehervari.info/apro/ingatlan/ide lehet hirdetést is feladni hogy mit kerestek.
Vendég
 


Lara, írtam privit, megkaptad?? :shock:

Kép
naspolyácska
 
 


Lara: 60-70 négyzetméterest szeretnénk. Szeretnénk, ha lenne egy nappalink, és még három szobánk (háló+2 gyerekszoba). Már néztünk párat, van egy ami nagyon tetszik, de még túl korainak találjuk, hiszen még csak másfél hete nézzük. Csak aztán nehogy ne legyen jobb, ezt meg megvegye más! :roll:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Naspi:Nem kaptam privit :(

Szösz:én is úgy szeretnék hálószobát.Tényleg érdemes többet megnézni aztán akkor könnyebb dönteni.
Vendég
 


Lara: Lesz majd hálószobátok a házatokban! :wink:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Remélem :D

Réka alszik?Hannus itt autókázik még :roll:
Vendég
 


Hannus még autókázik? :shock: Réka alszik, apa is, lassan megyek én is! Jó éjt!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz:küldtem egy privit
Vendég
 


Hannus ma nem aludt délután igy 8-kor volt fürdés aztán aludt 22-ig aztán sírt kihoztam még játszani mert nem aludt vissza.De megtanult kormányozni :D Eddig mindig csak egyenesen ment a kisautóval.
Vendég
 


Hú, mennyi babakocsi ötlet!

Any, nekünk 78mn a lakás, és 50 a rezsi kb. Viz, villany, gáz, közös ktg, net, tv, telefon.
A múlt havi fűtésem 12 ezer volt, Saját kazán, 22 fok, de ha a párom hazaér mindig 24re veszi fel. :roll:

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Betti:A ti rezsitek tetszik nekem :D sokat számít az új lakás :wink: nektek hány szobátok van?3 + nappali?

Tünci :?: :?: :?:
Vendég
 


Nappali + 2 szoba, konyha, wc, fürdő, előszoba, kis számitógép helység meg egy tök jó tágas terasz.
Az egyedi fűtés az, ami nagyon sokat számit, hogy én szabályozom, és ha nem vagyunk otthon, akkor van egy szabadság program, mikor 15 fokot tart csak, tehát be sem kapcsol. Van úgy hogy egész nap nem kapcsol be, ha otthon vagyok, mert nem megy a fok 22 alá, egy ablak állandó bukó nyitva tartása mellett.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Ez a cikk itt a babaneten! Hogy aki tavaszra születik az idegbeteg lesz?
Én áprilisi vagyok...kezdjek aggódni? :shock:

Betti
Kép
betti0412
 
 


Az én anyum a várandóssága alatt, semmit nem szedett, sem folsavat, sem vitamint, semmi kiegészitőt. Mert akkor még nem votl ilyen.
Akkor ez azt jelenti, hogy teljesen el van cseszve az életem és egészségügyileg jó ha még van néhány jó évem?
Kiakasztanak ezek a cikkek.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Nekem a babakocsinál még az is szempont volt, hogy tud benne ülni. Lottinál az első hónapokra kölcsönkértem a sogornőn Retrus-át. De nem jött be. Mert nem volt bolygó kereke és a háttámláját nagyon hülyén tudtuk állitani. Majdnem visszintes volt. Olivérnél egy ABC-t vettük. Azt nagyon szeretem. Igaz már töbször eltörött a tolókarja.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Lara, elküldtem megint, szólj, ha nem kaptad meg :shock:

Kép
naspolyácska
 
 


Sziasztok!

Csak gyors kapkodós hsz..hétvégén anyu volt itt, meg tegnap, ma meg egész nap áramszünet volt, amiről voltak szívesek fél órával az áramszünet kezdete után tájékoztatni..majd megfagytam, 15 fok van az egész lakásban..

Naspi, én érdeklődtem a szopi párnáról, de még mindig nem tudom kell-e ez nekem, ha mégis,akkor megkereslek,jó?

Betti, basszus rossz helyre írtam a cikkes észrevételt..

Babakocsi:nekem is olyasmi van, meg az számított,amit Any is írt, csak nem tudom, hol van rajta a pontos típus, így csak azt tudom, hogy bergon..Betti amit Ti néztetek szerintme abban nem fér el kényelmesen a baba, ha melegen van öltöztetve, tök keskenynek tűnik.

Katinka, megjött a könyv, el is olvastam az első 100 oldalt, amíg volt elég fény az ablaknál, nem egy "könnyű" olvasmány, egyelőre nem jöttem rá, hogy tartsam, hogy elbírjam...van vagy két kilo.. :shock:

Kriszti, jó, hogy Olinak semmi komoly baj!

Any, szerintem nem sok a rezsi nálatok, jó persze, sok, csak nekünk is ilyesmi volt F.-on,54 nm és fizettünk fűtési időben össz rezsire kb 50-et..Most a házban meg kb 35 csak a fűtés, úgy ,hogy 17-18 fok van.az össze rezsi 70-80.

még akartam vmit, de most gyorsan megmelegtem a lakás, meg magamat.

pusz

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Lara, ugyanilyen babakocsink van, csak kékben. :wink:

Tünci, ez durva!!! Bár nálunk egy nyárit be sem jelentettek, még jó, hogy fűteni nem kellett. :evil: Igaz, melegíteni se tudtam kaját, mert a tűzhelyünk is villany. 8 óra múlva aztán visszakapcsolták, amikor reklamáltam, kaptam egy nesze semmi, fogd meg jól választ. :evil:

Betti, én is áprilisi vagyok, anyukám is az, és nem vagyunk idegbetegek. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Naspi:Ideért az üzenet!Válaszoltam :wink:
Vendég
 


ma egész nap alig volt vki..itt garázdálkodok,de hol marad az éjszakai műszak???? :D :roll:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci:Én itt vagyok :D
Vendég
 


Szia Lara!

Arra gondoltam visszaolvasgatom,miket írtatok régen..

ma tök furán vagyok,sehogyse jó..hanyatt fekve nem jut elég levegő,ha oldalra fordulok,azt meg Kismuci utálja..éjjel vele álmodtam..épp márc 15 született,ez kissé korai lenne és különben is az Betti időpontja...:)
tünci28
 
 
 


Szerintetek mekkora lehe már?Van már egy kilo kb???Jaj, úgy szeretném, ha nem lenne csöpp,szeretném, ha erős lenne...

Ó,meg azt akartam megkérdezni, hogy a dokival mikor szokás megbeszélni a szülés részleteit..múltkor nekem még azt mondta ,hogy korai..
tünci28
 
 
 


Tünci:Én úgy emlékszem 30-ik hét körül kérdeztem rá a szülésre meg hogy mennyi lesz.
Hát igen vannak ilyen napok hogy sehogyse jó,de kitartás.Párod dolgozik?
Vendég
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok! Apa is, Baba is már alszik! Szegény apa, hajnal fél 5-kor indult, és csak este fél 9-kor ért haza! :shock:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


sziasztok!
én is vagyok ám!

sajnos nap közben, amikor volt időm, albérletet keresgéltem, meg főztem. meg egyet megnéztünk, de az nagyon gáz volt. rossz az elrendezése, piszkos, a tapéta is szakadozott és régi. a fürdőszoba jó volt, de most nem egy fürdőszobáért vennénk ki egy lakást...

aztán délután Zsófi csak kb 3/4 órát aludt. mostmár sokszor beéri ennyivel. kicsit lógott rajtam, aztán egy kinder tejszeletet megevett, és indultunk sétálni.
turiztunk meg elsétáltunk a főutca felé is. el is ment a nap...

tünci!
nekünk 43nm-re 55Ezer a rezsi!

és ahogy írtam, pl éjszaka nincsen meleg víz, van hogy nap közben is 10perc után folyik rendes meleg, ma este hogy Zsófit meg tudjam fürdetni 5 percig csak folyt a melegcsapból a hideg víz, és persze melegvíz árban fizetjük. van hogy már este 10-11kor nincsen melegvíz...
éjszaka, volt, hogy 20 percig csak folyattam.


nézegetem a lakásokat. nem akarok messze költözni, szeretem ezt a környéket...
Vendég
 


szosz!
mivel foglalkozik a férjed, hogy ennyit kell neki dolgozni?
szegény...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?