Új privát üzeneted érkezett!

Hát Kakti pont nem vagyok abban a helyzetben, hogy minden szart megvegyek feleslegesen. De mivel konkrétan alig kapott valamit egy a szegény gyerek. És hát ott volt a kasszánál. És hát csak 4000Ft volt... :shock: Olyan hülye vagyok!!!! :?
Vendég

Felmerült bennem egy érdekes kérdés:

honnan tudja egy nő, hogy milyen zene az, amitől nem kap idegbajt a vajúdáskor? Írnék magamnak egy CD-t, de mi van, ha pont abban az állapotban a hátam közepére nem kívánom!
Ja! Elvileg lehet vinni illóolajat vagy füstölőt is, ha akarunk! :)

Amúgy Geri-Jocó páros is nagy hallgatásban van a határ túloldalán! Még ők is kezdhetik a sort! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dehogy vagy hülye! :) Na jó, egy kicsit talán... De az mindenkinél belefér... Ennyi hülyeség minimum kell mindenkibe! :wink:
És ahogy nézem, még jól is jártál! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit!

Nem irigyellek a cigi hiánya miatt. Én sosem cigiztem. Kibic vagyok. Bár a legtöbb ismerősöm visszaszokott szopi után... :cry: Pedig olyan lehetőséget kaptak a Jóistentől. Nekem már az is visszatartó tényező, hogy éves szinten egy családi nyaralás ára megy rá. Vagy hogy mennyi mindent vehetsz a kis porontynak havi 15-20eFt-ból!

Pia: ismét nem értem, miért ajánljátok Editnek a felest, mikor antibigyót szed? Vagy az nem gáz együtt? Én nem vagyok doki. Mittudom én. Csak a terhesség+kevés alkohol=OK. Terhesség+antibigyo=OK. De a terhesség+antibigyó+alkohol= nekem már nem OK....
Vendég

LUSTA VAGYOOOOOOOK!!!!! :? :? :?
Vendég

Kakti! Ezen a zene kérdésen már én is elmélkedtem. Azt mondják valami lágy nyugtató, meditációs kell... de mi van, ha nekem éppen Tankcsapdára van kedvem nyögni :lol: Könnyebb dolga van azoknak az embereknek, akik fanatikusan egy stílus rajongók, ott nem lehet nagyon mellényúlni. Én kb. minden stílusból szeretek valamit :shock:

Én sem cigiztem szerencsére soha. Anyukám nagy dohányos- sajnos. És nincs rám sem tekintettel, mikor hazamegyek nagy hassal- ugyanúgy telebagózza a házat :evil: . Amúgy mindig panaszkodik, hogy nincs pénze erre-arra, de arról hallani sem akar, hogy ha nem lenne cigi, akkor futná esetleg másra is. Ja, és ő sem akar leszokni, szeret cigizni...

Zarja, Edit! Nagyon izgi a helyzetetek. Én már alig várom, hogy ott tartsak. Lehet, ha már ott fogok tartani már nem így fogom gondolni :wink:

Kép
zsizell

Ja és Edit!

Már kezdett picit szorulni a gyűrű az ujjamon, így vettem Bovistat a patikában. 1hete használom és 2kg lement rólam. Nem tudom, hogy a karácsonyi zaba hiánya miatt, vagy ezért. De ismét +8kg-nál tartok. És Lucával innen egy grammot sem híztam! Hát jó lenne!
Na elrugdosom magam a mosógépig!
Vendég

Zarja, Edit, én örülök, hogy nem a januáriakhoz 'csapódtatok' :) Amúgy ők úgy látom tömegével dezertáltak vmi másik site-re, ha jól olvastam (annyira nem ástam bele magam). Nektek is jobb itt, nem jó a végén kullogni a társaságnak :(

Ezn a hordozó dolgon én is gondolkodom: hogy most akkor kendő vagy mei tai. A kendő kicsit bonyolutabbnak tűnik, mármint a megkötés. De van előnye? Hozzáértők? :)

boruska

zene: jó kérdés, mi fog az agyamra menni ott és akkor. Vmi laza kis jazz-t tervezek vinni, abból nem lehet baj (gondolom :) )

boruska

Ki fogtok röhögni: én a kelta karácsonyos cd-em viszem be, mióta itthon vagyok arra meditálok minden nap egy- fél órát. És most már odáig jutottam, hogy amikor jógaórán volt meditáció, hallottam ezt a zenét is mellé. :D Idióta.
Beviszem Kövi Szabolcs meditációs cd gyűjteményt (kérdés hogy mp3 lejátszására alkalmas e a lejátszójuk)
És a legújabb mánia: a legújabb Zorán album. Legfeljebb gyermekágyon hallgatjuk. :lol:

De ki tud valamit Pammut Boriról? Csuppancs? Te se tudod mi lehet vele?

Nóri! Szerintem a nagy izgalomban mindenki vett olyasmit, amit az életben nem fogunk használni. :lol: Ne aggódj ezért. EZ normális!

zarja

Na beraktam egy mosást legalább!

Vettem ilyet is:
http://badum.com.pl/index.php?pokaz=dladzieci

1000Ft volt két állatos szivaccsal együtt. Nekünk ugye nincs kiskád meg nem is lesz. Eleinte vagy ez, vagy a műanyag verzió. Csak ez talán azért jobb, mert alul is meleg. A műanyagra mindig tettem textilpelust.
Vendég

nóri, nekem ezeket a 'fölösleges' dolgokat anyukám szerzi be, így nem nekem kerül pénzbe, de azért bosszant, mert neki sincs sok :(

boruska

Zsizell:
a gondolataimban olévasol. Mi van, ha én üvöltő Metallicát akarok? :D Nem valószínű, de hátha mégis. Amúgy ezt az mp3 dolgot nekem is meg kell érdeklődnöm. Nem akarok egy fél szekrénnyi CD-vel odamenni.... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát az én anyám nem vesz semmit. Ez a veszély nem fenyeget! :lol:
Érdekes, mert annyira sok helyen hallom, hogy ajándékokat kapnak a gyerekszületésre (mosógép, légzésfigyu, babakocsi.) Hát mi lófaszt sem kaptunk senkitől. Laci a keresztapja a sógor lányának. Akkor én még ugye nem voltam képben. De sógornőm simán megmondta, hogy akkor az úgy illik, hogy ők állják a babakocsit. (Laci akkor volt 23éves és bár nem keresett rosszul, sógoréknak már akkor nagy vagyonuk volt) Persze nem a legolcsóbb fajtát. Hát most Noncsinak sógor lesz a keresztapja. Szerintetek kapunk valamit???? :lol: :lol:
Vendég

Nóri!
Ilyet már láttam én is, de én valahogy idegenkedem tőle... Nem tudom megmagyarázni, miért. Talán nem látom át, hogy hogyan lehet egy szivacsot sterilen tartani, hogy ne szaporodjanak el menne a bacik... Nekünk van kiskád, kaptunk. Még jó is, mert ha a nagy kádba kéne behajolgatnom, tuti úgy maradnék... Egy hajmosás után is úgy szoktam felegyenesedni, hogy csempéről csempére kapaszkodom felfelé... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: már nekem is vannak jövőképeim a cd-vel megrakott szülős pakkról :lol:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem akkora lesz a motyóm, mint aki odaköltözik a kórházba :shock: Az egyik ismim januárban fog szülni, és mutatta a bepakolt táskáját. Hát az a kicsi edzésre járós fajta volt - nem tudom mi fért el abban. Nekem attól tele van az utazó, hogy beleteszem a törölközőket, meg a köntöst... Szerintetek ciki akkora táskával menni?

Nóri: mi sem kapunk senkitől semmit- mindent magunknak, persze ígéretek voltak, és huss el is szálltak. Amúgy ilyen szivacs bigyót én is akarok a kiskádba, csak nem tom mi is a neve.

Kép
zsizell

kiskád: mi kapunk elvileg
olyan hideg a fürdőszoba, hogy ott nem hinném, hogy tudjuk majd ott fürdetni, pláne amíg hideg van kint, és picike a baba (ez egybe is esik). Én a nagy kádba akarom helyezni a kiskádat hosszú távon, és úgy fürdetni, de egylőre a szobában fogjuk. Viszont az meg marhára macerás lesz sztem. Ahol van tesó: ti hogy csináltátok?

boruska

kell olyan a kórházba, hogy köntös? van egy nagy meleg plüss rózsaszín, elég rondácska, meg sok helyet foglal...

boruska

Nálunk is problémát okoz, hogy hol fürdessük. A szobában 22-23 fok van, ami állítólag pont jó a babának. De aszondják, hogy a fürdetéshez 25-26 fok kell, utána persze megint a 22. Szóval hogy hogy fogom felfűteni, majd ugyanolyan gyorsan lehűteni a szobát még rejtély. Sajni a fürdőben nem férünk el, főleg, ha még ott kell öltöztetni is meg minden. Vagy nem kéne ennyire komolyan venni ezt a hőmérséklet dolgot? Első gyerkőcösként én mindent halálkomolyan veszek, ami a "nagykönyvben" meg van írva. :D

Kép
zsizell

Bori!

Nekem is olyan van! Szőrös, rózsaszín medve! Én nem akarom abban égetni magam, így nem is viszek! :oops:

Szilvi!

Hősugárzó?
Vendég

Nóri!

Tuti halálba fogják röhögni magukat a többiek rajtam. Még lánybúcsúra kaptam nagyon ronda rózsaszín műanyag nem papucs, olyan fapapucs formát de hab műanyagból. Mondjuk akkor ott cél, volt hogy ronda legyen (szerintem). Egyikbe beleírták: Minta-férj, a másikba Férj-minta. Na én ezt viszem, de tényleg azért, mert így tudom, hogy milyen sokan gondolnak rám szeretettel. De hogy mindenki röhögni fog rajtam, az tuti. :lol: :lol: :lol:

zarja

Nóri: ezen elmélkedünk, hogy nincs más megoldás. De jó, hogy te is ezt írod, akkor ez így járható út.

Én nem tudom elképzelni, hogy köntös nélkül kimászkáljak a kórházi folyosóra, biztos én vagyok rosszul összerakva. Mondjuk én kaptam kölcsön anyától egy tök dizájnos kis köntöst.

Kép
zsizell

ciki köntösök: anyám egy piros bársony köntösben rótta a kórház folyosóját vajúdás közben, benne jó nagy pocak, meg november vége: mindenki beszólt, hogy itt a mikulás :)

még azon gondolkozom, hogy egy hosszú kardigán nem tölti-e be ezt a funkciót

boruska

ÉN MELEGÍTŐBEN LESZEK!!!!! Nem ugrálok hálóingben!!!!! :lol:
Vendég

Most jut eszembe! A Crocs papucs (vagyis csak az utánzata) pont jó lesz a kórházba. Még ha be is dagad a lábam, akkor is beleférek, és lehet benne fürdeni is, gyosan szárad... :) Köszi Eszter a tippet!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: úúúúh, na pont ilyen az én papucsom, csak neonrózsaszín. Honnan tudtad, hogy ez az? És ennyit képesek voltak a csajok azért a csúnyaságért kiadni?

zarja

Nem hinném...
Vagyis ha rá van írva a Crocs, akkor biztos! :)
De az enyém pl. 1200 Ft-os kínaiboltos utánzat. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mi veszünk a fürdőbe az ajtó föllé hősugárzót. A szobákban még nehezebb lenne meleget csinálni és a vizet hurcolászni sem egyszerű.

Köntöst én szeretnék vinni a kórházba. Mióta hűvös idő van, itthon is abban vagyok és nagyon megszerettem.

Zene: én úgy gondoltam, hogy viszem az MP3 lejátszómat, arra ráfér 4GB zene, így lehet mindenféle. Vagy szerintetek hülyeség, hogy be akarom dugni a fülembe? Jobb ha szól az egész szobában?
zuzmooo

Nekem van igazi crocs. Szőrös és rózsaszín! :lol:
http://lucababam.freeblog.hu/archives/2 ... /A_PAPUCS/
Vendég

Eszter, Pammutot még legalább 2 hétig nem engedik haza, pénteken megint infúziót kapott, azóta kap Gynipralt is, meg magnéziumot tablettában. Levije jól van, babakelengyét a párja és anyósa rendezi.

Mi a fürdőben fogunk fürdeni. Nem túl nagy, meleg is, plusz van hősugárzó. Régen a szobába vittük be mi is a kádat és az ágyra tettük. Most a mosógépre fogom. Ha készen vagyunk, fürdőkád és szivacsos pelenkázó helyet cserél, ott folytatódik a műsor. Jaj Istenem, de jó is lesz. :)
Após vitt ma vizsgázni, hát ők is teljesen be vannak zsongva az unoka miatt.

És ha telefonra töltenétek azt a soook-sok zenét? Akkor nem lenne gond milyen lejátszója van a kórháznak. Bár nem tudom milyen telefonotok van, de mondjuk akinek erre alkalmas, az is megteszi.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Nagyon nem vagyok jól tegnap délután óta, fáj a fejem (migrénesen), emiatt szédölgök, s állandóan eszem meg iszom. Biztos valami hülye front. Bori tegnap délután majdnem belázasodott (nagyon a közelében volt), azóta semmi, viszont megint a gyomrára húzódott valami, már hasmenése van. Így itthon van, emiatt nem tudtam menni ecsetelésre az orrommal, holnap UH lenne, de egyrészt itt a beteg lányzó (már csak hasmenéssel, de nem kéne valamit még összeszednie mellé az oviban), másrészt meg BKV sztrájk. Luxus lenne most 2 hetet kihagyni az UH-n. Talán csütörtökön tudok majd menni (védőnő helyett), de akkorra már nem lesz időpontom, tuti sokat kell várnom. BRRRRRRRRRRR!

Kórházba viszek hálóinget meg pizsit is, én pizsiből ing-fazonút vettem, az jó lesz szoptatáshoz. Köntös sosem hordtam, emiatt nem fogok venni, viszek inkább egy óriás méretű kardigánt. Amúgy én is inkább póló+melegítőben akarok majd lenni.

Már régebben volt szó a hasleszorítós bugyi és császár dilemma. Nekem volt hasleszorítósom a császár után, de ha jól emlékszem, a varratszedést megvártam vele (1 hét) , s tényleg naponta csak pár percet szabad viselni, növekvő ideig. Max. időre nem emlékszem, talán 1 óra volt...

Boruska, Bori születése idején 1 szobás lakásban éltünk, a fürdőben csak zuhanyzó fért el, így Borit a szobában fürdettük. Hokedlire tettük a kiskádat, így nem kellett mélyre hajolni, hősugárzóval előtte felmelegítettük a szoba levegőjét, a szőnyegre fürdőlepedőket terítettünk a kifröccsenő víz felfogására. Az ágy mellett fürdettünk, utána az ágyon felöltöztettük a Manót, aztán felkucorodtam vele a fekvőgalériára szoptatni, s apa közben beengedte a friss, hűvösebb levegőt. Így ment ez 1 éves koráig, akkor költöztünk a mostani lakásba.
ktc

Uhhh!

Én még mindig nem vágom, mire jó ez a nagy macera a fürdetés körül. A kórházban konkrétan a csap alatt mossák őket. Egy ekkorának úgysem szabad ázni. Nekem még az angol rendszer is szimpibb, ahol csak néhány naponta fürdetnek. Vagy csak áttörlik nedves kendővel... 3hónapos koráig úgysem fogja kifejezetten élvezni a dolgot!
Vendég

Nóri: Mi első-babások mindenen tudunk problémázni :lol:
zuzmooo

Ezt most nem azért mondtam, mert az én seggemből jön a napfény és én már mindent tudok! Sőt! Csak nekem ez a telenyomjuk törölközővel a lakást minden este kicsit nem illik az életvitelemhez! 8) Én ehhez lusta vagyok! Bár elsőre kicsit idegenkedtem a gyerek kis víz-nagy kádba tételén, de láttam, milyen rohadt jól elvan benne a gyerek! Utána már eszem ágában nem volt kis káddal szarakodni!
Vendég

Edit! Én is azt javaslom, hogy ne gyújts rá ha megszültél, mert utána tényleg vért fogsz izzadni a leszokással. Ha már eddig kibírtad akkor ezután már nem lehet gond, és az egészséged fontosabb, mint az szerintem, hogy szeretsz-e vagy sem cigizni. De végülis a te dolgod. Én csak a véleményemet mondtam el :lol: A párom tényleg nagy dohányos volt és mégis leszokott velem együtt, mert mondtam neki, hogy én úgy nem tudok leszokni, hogy ő cigizik mellettem. És megtette :lol:

Én vettem köntöst is, meg hálóinget is meg pizsit is és még viszek melegítőt is. De az jó lenne, ha a szülésre adnának valami pongyolát, mert megmondom őszintén nem szívesen dobnám ki az új hálóinget, ha esetleg foltos lenne. :roll:

Fürdetés: Hát én kipróbálom a szobában is meg a fürdőben is és ahol kényelmesebb lesz ott fürdetjük majd a csöppet. A fürdő annyira pici, hogy ketten már nem hiszem, hogy beférünk úgyhogy szerintem a szoba marad vagy az egyedüli fürdetés. :lol:

Na megyek hajat mosni, mert tegnap lusta voltam úgyhogy most már nagyon tré ahogy kinéz a fejem. :oops:

Jah jut eszembe...

Íme a babasarok: :lol: Kép Kép

És a 33 hetes és 2 napos pocakfotó: (Megteszi valaki, hogy felteszi a gmailre is, én még mindig nem tudok olyant csinálni :oops: Köszike) Kép Kép (nekem egydül a piercing helyén repedt meg eddig a bőröm, de az látszik is a képen)

Na mentem hajmosi..

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Halihóóóó!

Monyó! Szia! Abból gondolom, hogy előtte olyan sok tojásfehérje állagú, nyúlós( bocsi) cucc ürülget belőlem, ami mensinél a középidőben. Ez szintelen, több-kevesebb, aztán egyszer csak majd jön a a dugó. 2. lányomnál így volt, onnan van a tapasztalat. Nekem 2 ujjnyinál volt ez már, gondolom akkor tudott kicsúszni :P Aztán másnap már szivárgott a magzatvizem.

Csajok! Nekem 100 % érzésem, hogy jan. 30 vagy 31-én fogok szülni. Ennyire nem voltam még biztos semmiben.

Mostanában imádom a konyakmeggyet, meg néha iszok egy kis bort is. Tegnap is kockapokereztünk az urammal, én iddogáltam a kis boromat és azon heherésztünk, hogy ha most mennék szülni, senki nem mosná le, hogy no, itt az alkesz anya :P :P :P

Reni! Ilyen méhszáj szurkálásom nekem is van, sokszor összeszorítom a lábam, hogy jobb legyen. Ugyanakkor nekem egy kis könnyű torna sokat segít a székelési inger megérkezéséhez.
Szép a babasarkotok! De a pocakod sem semmi. Nekem is pont ilyen, csak egy picit nagyobb és nincs csík alul :P De a formája totál ilyen.

Nóri! De jó, hogy írod! Én is egyik percben mufurc, depi állat vagyok, mindenkivel üvöltözök, vagy csak aludnék. Másnap meg örülök, várom a nagy napot, tervezgetek....Ezek a fránya hormonok.

Kakti! Én úgy örülök az ilyen pisitúrának. Deréktól lefelé nagyon vizesedek, és alig várom, hogy valami kijöjjön.

Erusverus! Hát UM szerint akkor tényleg nagy babűd van. Nekem csak 2 héttel volt hamarabb UM, és már totál meg vagyok zavarodva, mert -e szerint még 37 hetes sem vagyok. A doki meg már sürgetne.

Móni

Kép
kokonya

Megjöttem a dokitól. Nem eddig voltam, csak még a munkahelyemre is be kellett mennem.

Szóval a baba méretei:
BPD: 88mm, OFD:108mm, HC:308mm, AC:265mm, FL:65mm
Súly: 2100 gr.
Érettségi fok: I., Fekvés: fejvégű, Magzatvíz:átagos

A méhszájam tovább nyílt, most már végig 2 ujjnyira nyitva vagyok. A baba egy kicsit kisebb, mert az uh szerint 33 hetesnek felel meg (+4-6 napos). A doki azt mondta, hogy vissza kellene feküdnöm, hogy nézegessék két naponta a méretét. A végén abban maradtunk, hogy a jövő heti ctg-kor is megnézi a méreteket és ha nem nő megfelelően, akkor visszafekszem a kórházba és akkor már csak a szülés után enged haza. Azt mondta, hogy 20-a után már szülhetünk, ami jövő hét szerda. Csütörtökön töltjük a 37.hetet. A cukrom méhlepényre gyakorolt hatása miatt nem biztos hogy ő kivárná a 40 hetet. Lehet hogy megindítja a 38 héten, de ezt így nem mondta ki. Nem biztos hogy bánnám. Legalább nem kéne rohanni, ez a faktor nem idegesítené az embert.

Mindjárt visszaolvasok és jövök reagálni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Ha abbahagyod a diétát, nem hízik jobban a baba? Vagy ez oltári baromság? Cukrom még nem volt... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Még 19 napom van hátra a kiirt idöpontíg.
De Titeket elolvasgatva, főleg vicky, lehet h. én tulmegyek az idöponton, mert még mindíg nem fáj, nem szúr...
Volt egy húzós szombatom ikea+árkád+auchan+obi körút a párommal,de bírtam :) mostmár minden megvan.Minden szar :) :)
Ezen felbuzdulva bementem ma a munkahelyemre vonattal meg bkv val másfél óra.
Mindenki mondta körülöttem, h. már ne menjek.De mentem. :)
Ja és megtaláltam A MELLSZÍVÓ SZETTet, kezdő béna kismamáknak mint én:
nan benne:
-tárolódoboz, ami "fertőtlenítő doboz is"-ez azért kicsit gagyi, de lehet, h. jó
-a szívó
-az edény amibe szívsz-egyben a cumisüveg
-cumisüvegre etetőcumi
-v.mi mérőüveg
-melltartóbetét.
A szívót ha valamiért nem használnám, a többi azért még jol jöhet, ezért talán nem érezném ugy h. kidobott pénz.
üdv mindenkinek
pcd1985

Kriszta!
Milyet vettél?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti:
én?
pcd1985

Nekem is eszembe jutott. Zsófi! Először csak olvastam. Aztán gondolkodtam, hogy jó, de ki az a Kriszta???? :lol:
Vendég

Ja!
Bocsiiiiiiiiii! :oops: :oops: :oops:
Igen, rád gondoltam! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

tommee tippee 9999huf
:D
pcd1985

(én imádom a Micimackó figuráját, de ezt itt az oldalon esküszöm, lelőném) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi! :lol: :lol:
Én is azt néztem ki! A Brendonban a legolcsóbb - már utána néztem. És azért valljuk be, ez elég meglepő - mármint hogy vmi a Brendonban a legolcsóbb...

Imént kitakarítottam a babahordozó huzatát, most megyek, és megteszem ugyanezt a mózessel. Olyan jó illata lett, pedig csak egy gyüszűnyi arielt tettem a lavórnyi vízhez... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ha a Brendonban ráérösen átnyálazod a cuccokat, vagy utánanézel a neten, hogy mi mennyi, akkor nem olyan vészes.
pcd1985

Hát nem tudom... én dolgoztam a Brendonban... szerintem undorítóan pofátlanul drága... :) Volt olyan, hogy alig volt pofám kimondani, mennyit kell fizetnie pl. egy nagymamának ey-két apróságért. Még én éreztem magam szarul...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csak abban olcsó a Brendon, amiben kizárólagos forgalmazási joga van, illetve ha kupunos a cucc! :evil:
Vendég

kakti, látom kivagy a micimackón, én ezért nem kapcsolom be a hangot, úgy nem olyan gáz :)

akartam holnap reggel jógázni menni, de amint látom, a bkv-sok nem fogják hagyni...

Maradok itthon hímezgetni :)

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?