Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi az előző kirohanásért.

Zarj: valószínűleg igazad van.
Kattkat: köszi a linkeket. Ez a Gremese-féle szimpatikus, de még nézelődök vaterán is. Végülis ráérek, mert ha jól értettem, inkább 3 hónapos kortól ajánlott ebben hordozni. Mi lehet a különbség a különböző mei-taiok között (mármint gyártók között)?
zuzmooo

Sziasztok!

Az ígéretemből, hogy a tegnapi vizsgálat után jelentkezem azért nem lett semmi, mert teljesen készen voltam, mire hazaértünk, ugyanis az UH után elmentünk még bababoltba, megebédeltünk az akciós kuponokkal a Mekiben :) és a Tecsóba is... (szerencsére ez a 3 hely majdnem egy sarkon található Szegeden; de a Mekiben mennyien voltak, és hány 3-4 gyerekes család! -> kicsit meglepődtem) A végén már alig bírtam menni, így az első, amit csináltam, mikor hazaértünk, hogy bedőltem az ágyba, még a megvett holmikat is csak ma néztem meg, pedig de nagy volt a csábítás! :) Több ilyen túrára nem vagyok hajlandó!

A lényeg, hogy az orvos mindent rendben talált:

Magzat helyzete: koponyavégű
Méhlepény tapadása: mellső fal
Méhlepény érettsége: G I.
Szívműködés: szabályos
Mozgás: élénk
BPD: 90 mm
FRONTO: 115 mm
HC: 332 mm
AC: 321 mm
Femur: 66,5 mm
Áramlás: 2,1; normál
Magzatvíz mennyisége: normál
Becsült súly: 2788 g (+/- 10 %)

Most nem tapintott méhszájat, de megkaptam az első CTG-s (NST) időpontomat, ami jan. 18., tehát egy hét, és azt mondta a doki, hogy ott találkozunk, és lesz kötelező kenetvétel is (az a sárgás folyás sajna még megvan, bár azt mondta rá, hogy az normális). Botondot a súlya alapján 36 hetesnek ítélte meg.
Írt fel nekem vasat is, úgyhogy mostantól már duplán (ha nem 100szor jobban) figyelnem kell arra, hogy minél több rostosat egyek.
18-án kapok beutalót a gerincsérv miatt az aneszteziológiára, ill. a táppénz úgymond lemondása miatt kapok egy igazolást a terhes állományba vételről is.

Az, hogy tegnap kiütöttem magam, még ma is érzem. Az, hogy itt ülök a gép előtt már kész akrobatamutatvány tőlem... :) Reggel, mikor kiültem a nappaliba és felhúztam a pólómat a hasamon, ledöbbentem. Egyetlen éjszaka leforgása lett egy csomó repedés a köldököm körül... Azt tudtam, hogy hajlamos vagyok rá, de ezen kicsit megijedtem. Úgy érzem, mint, ahogy Nóri is írta: a köldökömnél sokkal vékonyabbnak, érzékenyebbnek érzem a bőröm, és hát már letagadhatatlan jelei is lettek, sajnos. Tudtam, hogy hajlamos vagyok rá, és azt hiszem, későn is kezdtem el rendszeresen kenegetni. No, most már mindegy!

A vásárlásról egy kicsit: kókuszpólyát vettünk, mert szimpatikus megoldásnak tűnt, hogy a későbbiekben takaróként is használható, a hagyományos pólyához meg éppen nem tartottak pólyabetétet sem.
Most már úgy néz ki, megvan mindenünk, még ez a latex vagy szilikonos cuclin gondolkodom. Egyik ismerősünk az első időre a latexet javasolta, de gondolom, ez babafüggő.

Most visszaolvasok, aztán ha lesz még erőm, akkor írok is. :)

Kép
erusverus

Zuzmooo, fölösleges elnézést kérned. Mindenki, akit már megloptak valaha az életben, pontosan tudja, hogy mit érzel. :?
Dögöljenek+ ! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Viki, nagyon kis hangulatos lett a szoba! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Erusverus, gratula az óriásbébihez :)
36 hetes a súlya alapján, az igen!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!!!

Végre-végre vége a netmentes időknek - remélem ezúttal nem kiabálom el. :twisted:
Szóval volt egy nagyjából 3hetes számítógépmeghalási időszakunk, ezért tűntem el. Szóval van vagy 30oldal lemaradásom :lol: :lol:
Bár a billentyűzetet még le kell cserélnünk, mert Minó ügyesen beleborított egy doboz sört, s egy halom billentyű beragad, na de annyira örülök, hogy végre újra van net :lol: :lol:
Remélem mindenki jól van...

Én csütörtökön voltam dokinál, s csatlakozom a nyitott méhszájasok táborához :cry: Szigorú ágynyugalomra - na ez abszolút kivitelezhetetlen - vagyok ítélve, hogy még 3hétig kihúzzuk... Úgyhogy gyorsan kimostam, vasaltam a kezdő ruhacsomagot, s nagyjából összeraktam a kórházi motyóm.

Na visszaolvasgatok kicsit...
Mindenkinek szép estét és hurrá újra, hogy itt lehetek :lol: :lol:

Kép
Kép
szana80

Viki: tök jó lett a szoba, különösen a tündérke tetszik! :)

Erusverus: a te babád sem picike :D
zuzmooo

Köszi a dicséretet a szobára. Akit esetleg érdekel ez a faltetoválás, azoknak elküldöm a linket. Nagyon jó minták vannak és nem csak babaszobába.

http://www.faltetovalas.hu/
vicky79
Budapest III. kerület

Szana: de jó, hogy újra itt. Már azon filóztam, hogy nem e szigorú ágynyugalomra vagy ítélve. Ezek szerint igen - ez szomorú - de még egyben - ez viszont jó! :)

Vicky: tündéri lett Barbus szobája. A tündér meg kifejezetten gyönyörű.

Zuzmoo: ez a méreg nem a cián. Igyál egyet aztán rá se ránts. Többet nem ér meg a dolog. De ugye max szénsavmentes ásványvizet ihatsz rá ám! :lol:

zarja

No, újból itt vagyok! :)

Reni, sajnálom, hogy megijedtél, de szerintem is a stressz az sokat árt (tapasztalatból is mondom). Egyébként nagyon hasonlóan tudok én magam is viselkedni, ha beijedek... A számok félreolvasására, vagy arra gondolok, hogy már nem is tudom, mit mondott a doki, össze-vissza keverem a dolgokat, és általában sajna a negatívum jut mindig eszembe... Húú, de utálom! Pihenj, amennyit csak tudsz!!! ;) Keményedés: nekem a védőnőm magyarázta el jól (->szerintem): egyben kőkemény lesz az egész hasad pár pillanat alatt, aztán úgy marad pár másodpercre vagy akár egy percre is, és aztán szépen kienged, elernyed. Múltkor én már amiatt is felhívtam a dokit, hogy egész nap ilyen keménynek éreztem, behívott vizsgálatra, de nem történt semmi, csak ugye felemelte a seduxen adagomat. Megy a pozitív energia!!! ;)

Edit, a vizesedés mellett azért a vérnyomásod jó, ugye? Ha az oké, akkor igazad van, ez az "apróság" (mert emellett ugye vannak még kellemes mellékhatásai a várandósságnak ;)) már kibírható és nem jelent veszélyt, és Te már hamarosan találkozol a picurival! :)

Anita, az apus közeledésen jót nevettem :), én is tapasztalom, sőt hallom tőle, mert már nagyon hiányzik nekünk is. :D

Zuzmooo, ez az sms-küldéses dolog tetszik! Mondjuk nálunk a 120 km-es távolság is visszatartó tényező lesz egy darabig, gondolom. Bár vannak közelebb is, de nagy rohamra legalább nem egyszerre kell számítani.
A bölcsis körülményekről sajna én is csak rosszat hallottam. Egy ismerős párnak a kisfiát már nem tudták helyhiány miatt felvenni az államiba, így havi 40e Ft-ért járatták magánba. Remélem, visszahozzák a 3 éves GYES-t vagy GYED-et, vagy melyik is van később?? :)
Férjem kengurut szeretne, nekem meg majdnem mindegy, hogy kendő vagy kenguru... Apa teljesen rákattant, hogy magán hordozza Botit. :D Olyan aranyos!

Kriszta: gondolom, megijedtél, hogy az magzatvíz... De örülök, hogy semmi komoly gond! Vigyázz Te is magatokra! :)
Ezen a borozós/konyakozós (Zuzmooo) dolgon azét ledöbbentem... Ilyet lehet? Ez az ellazítás végett van? Mint nálam a seduxen mi? No, a bort megiszom, de a Metaxát nem bírom úgyse! Mondjuk egy kis Baileyst, azt elszopogatnék! :oops: (Szívesebben, mint a seduxent!)

Bea! :) De jó lehetett hallani Kristóftól, hogy ANYA! Nagyon aranyos! :)

Nóri, én még csak az első babánkat várom, de már mennyit kínlódtam! Te meg írod, hogy Lucával totál energikus voltál! Szerencsés vagy, hogy az elsőt így élted meg! De teljes tiszteletem minden, már gyermekes várandósnak, le a kalappal! Egyébként én is alig várom, hogy újra pilatesra járhassak. A napokban találtam is egy olyan edzőtermet, ahova babákat is lehet vinni. Jó lenne majd megoldani valahogy!

No, most már itt se vagyok, mert csalogat az a fránya ágy! :)
Ja, én már nem sütök buktát, de asszem mást sem. Alig bírom a mozgást, és hamar el is telek. Húú, de még milyen hamar! Majd szülés után pótolom! :)

Kép
erusverus

Viki, olyan szép a babaszoba! Ügyik vagytok! :)

Kép
erusverus

Vagyok én is, csak közben kicserélődött a gépünk, és próbálom "testreszabni". :)

Erusverus:
szerintem a bort (gondolom, vöröset) a vérképzésre gyakorolt hatása miatt mondta a doki. Hogy konyakot mire javasolnak, azt nem tudom!

Mi karira kaptunk egy Mei Tai III.-at (http://www.liliputi.hu), meg még korábban kaptunk egy Cybex iGo kengurut is. De elsősorban szerintem a MeiTait fogjuk használni.

Vicky:
gratula a szobához! :) csini lett! Nekünk is már csak apró simítások, díszítések vannak hátra. :)

Zuzmooo:
sajnálom, hogy betörtek, de próbáld meg a jó oldalát nézni. Inkább oda, mint a lakásba. (Ilyenből nálunk kettő is volt - napra pontosan fél év eltéréssel.) Undorító érzés valóban, hogy egy vadidegen a személyes szférádba az engedélyed nélkül gyalogol be, és a személyes tárgyaidat fogdossa... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na halihó!

Egyben, persze, ezek csak jóslók voltak, már ismerősek, de aludni nem tudtam tőlük. És asszem készülődik ki a nyákdugó is, ennek is van előjele, szóval mostmár érezhetően-láthatóan készülődik a testem. De ez lehet még mint írtam 2 nap, de 2 hét is :D

Erusverus! Húúúú, hát az én manómnak 36 hetesen nem volt ekkora BPD-je. Jó nagy babó...Neked mikor volt UM?
Az aranyér kúp és krém: SPERTI Cápaolajos és nagyon jó. Recept nélkül megveheted. Szülés utánra meg vigyél be Supp. Haemorrhoidale-t, receptköteles, de 2 nap alatt rendbevág. Csak terhesen nem lehet használni :(

Viki! Annyira szép a babaszoba. Úgy az egész. Mindenestül.

Zuzmoo! Sajnálom ezt a betörést. Nyugodtan add ki a mérged, ez természetes. Hogy pukkadnának meg.

Nóri! Csak fél gratula, a másik felét megkapod papírok után!

Geri! De jó, hogy minden rendben. Miért kell neked progi császár?

Reni! Meglátod minden rendben lesz. A Vasad aggasztóbb mint a méhszájad állapota. Kellene szedned homeós vasat is( Ferrum phosphoricumot) is, napi 1 golyót, mert a szervezeted valamiért nem tudja beépíteni a vasat, ezért a vastabi nem lesz elég. Ha gondolod priviben megbeszélhetjük a pontos teendőt.

Zarja! Na, engem folyton kérdeznek vadidegenek is pl. eladók, hogy mi lesz? Mondom meglepi. Na ezen guvad a szemük, majd mondják tovább: Hát pocak alakja szerint tuti fiú, meg lányok után mostmár biztosan fiú( már miért lenne biztos?????) Mostanában meg hívogatnak rokonok meg távoli ismerősök: Na egybe vagytok még??? :twisted: :twisted: :twisted: Mondom , majd küldök üzenetet ha nem. Na mindegy, ez már így marad.

Anita! Szegény ti a pároddal. De már nem kell sokat várni, aztán mehet hancúr ezerrel :P :P :P

Látogatók: Én mondtam, hogy kórházban csak férjemet és gyerekeimet akarom látni. Otthon meg 2 hétig senkit, mert össze kell szoknunk. Utána meg anyukám jön segíetni. Mindenki más meg 6-8 hét után jöhet. Punktum. Már tudják. Volt aki az elsőnél megsértődött, hát lesz...om.

Na megyek, mert 3 hosszú loboncot kell tisztára mosnom :P :P

Jó pihizést.

Móni

Kép
kokonya

A bort (illetve általában konyakot) az alkohol görcsoldó hatása miatt javasolják a dokik. Régebben a kórházban alkoholos infúziót is adtak a keményedő kismamáknak. Azt nem tudom most mi a szokás.
zuzmooo

Szana: üdv újra itt! Remélem már nem kell hiányolnod többet a banyanetet ;)

Most nézem a hírekben a kórháznál otthagyott csecsemőt. :( El se tudom képzelni, mi visz arra egy anyát, hogy ilyet tegyen :cry:
zuzmooo

Csajok! Az lehet, hogy attól kemény az egész hasam, mert nem voltam 2 napja wc-n? :oops: Vagy most keményedek vagy mi van? :shock: Nem érzek semmi extrát, csak full kemény a hasam.

Kokonya: Írtam üzit. Előre is köszi a segítséget.

Jól írja Zuzmooo a konyakot a görcsökre szokták adni. Lehet holnap beszerzek itthonra Metaxát és iszogatom, hátha az jobban hat, mint a Magnerot :lol:

Na szép álmokat mindenkinek

bellerreni
Eger

Reni! Nekem ha keményedik a hasam, akkor általában olyan kellemetlen érzés is kiséri, majd elmúlik a keménység is.. Nem tudom, hogy lehet-e a wc-zés hiányától, de elvileg azt az érzést már ismered, hogy milyen mikor 2napot kihagysz.. vagy nem?
Elmúlik a keményedés vagy sem??? mert ha elmúlik, akkor keményedsz, ha nem akkor a Wc hiány. gondolom én, de nagyobb okosságot nem tudok mondani.
Az előbb elmostam mindent amit sterilizálni akarok a napokban: mellszívó, tejgyüjtő poharak, cumik, játszó cumi, sőt még az orrszívót is. Készülődök, de nekem még nincs semmim sem összepakolva. Kedden akarom beszerezni a maradék dolgokat, mint pl. eldobhatós bugyi, aranyér kenőcs, kiskanál.../ez így jó együtt :lol: / stb...
Tényleg aranyér kenőcs: ki mit ajánl???
Kokonyának láttam a spertijét, de azontúl??? Milyet vegyek bentre? Amit lehet használni szoptatás alatt is?

Kép
Kép
ronci

Ronci!
Szerintem a sterilizálással ráérsz még. A mikrós sterilizálóban is csak 24 óráig sterilek a cuccok (kinyitás nélkül) - ha jól tudom. :)
Én úgy gondoltam, hogy majd legalább 2-3 hét múlva sterilizálok, bár akkor sem biztos, hogy van értelme. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A bort a dokim azért mondta h puhuljon a méhszáj. Ha bekeményedik akkor megtud repedni a burok.

kb 1-1,5 dl-t ittam meg ma, egész nap elosztva. De ugy becsicsentettem tőle :lol:

Holnap reggel megyek ctg-ra, szülésznőhöz és kenetre.

Kriszti
35+6
bchris

Ronci: nekem is a spertit dicsérték nagyon, úgyhogy én azt szereztem be. (kismamafelkészítőn mondták, hogy bár nem a legolcsóbb, de a legjobb)

Vicky: nagyon szép lett a szoba, gratula!

bor: én egy fél pohárral ittam meg ma este és olyan szívdobogást kaptam tőle, hogy ihaj. Nem is értem a dolgot.

Nekem nagyon ritkán keményedik a hasam (kb. hetente 1x), ez vajon jelent valamit? És érez valaki hőhullámokat magán? Én kb. 4 napja állandóan azt érzem, hogy melegem van, tök pirosan ébredek. Remélem, nem valami rejtett nyavaja. Úgy érzem, hipochondriám kezd kitörni rajtam. :(

Magzatvíz: szülésfelkészítőn mondták, hogy ilyenkor már sűrűn előfordul, hogy bár a húgyhólyagból kijön a vizelet, de valahogy a húgycsőn mégsem távozik pisiléskor, mert a gyerkőc elnyom valamit. Aztán kijön persze két pisilés között, anyuka meg nem tudja eldönteni, ez most magzatvíz vagy más. Azt javasolták, bizonytalanok vagyunk, ilyenkor pisilés után üljünk rá egy lepedőre és kb. 10-15 perc múlva nézzük meg. Ha foltot találunk, akkor ez bizony szivárgó magzatvíz, a pisi nem folyik ki ilyen gyorsan. Én ilyet még nem tapasztaltam, de hátha valaki tudja hasznosítani.

Jóccakát! :)

A baba cuccait Ti eleve magatokkal viszitek a kórházba, vagy majd Apa hozza be utolsó nap? Én szívem szerint bevinném a laptopot, de nem tudom, van-e esély rá, hogy haza is hozom. Ha pénzt lopnak, akkor elvileg ezt is lenyúlhatják.

Zuzmoo: maximálisan meg tudlak érteni. Amikor nálunk a kerből elvitték az óriás fenyőfák tetejét karácsonyfának, anyukám két hétig lelki beteg volt attól, hogy végiggondolta, vadidegenek mászkáltak a kertjében. Még az is megfordult a fejében, hogy eladja a telket, annyira zavarta a dolog.

Kép
juci-77

Szana szia! Már hiányoltunk. Te mikor mész NST-re?

Aranyérre szintén a Spertit ismerem behatóan.

Asszem én sem tudom pontosan milyen a keményedés, mert ha úgy érzem, hogy kőkemény és rátekintek, mindig el is van deformálódva, tehát inkább babakidudorodásnak tudom be.

Zuzmooo, tényleg szörnyű, hogy a lépcsőn hagyja valaki a gyerekét, de legalább nem valami emésztő gödörbe vagy kukába rakta....
Na azokat lassú, fájdalmas halálra ítélném. :evil: :evil: :evil: :evil:

Ma én is mondtam anyósnak, hogy 6 hétig nem akarok senki idegent a babám körül tudni. Ne taperolják, ne hozzanak fel semmiféle bacit, nem bizgerálják. Csak az én szüleim és ő jöhet. Kicsit nézett. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti!!!
Jól tudod, de be akarok mindent készíteni, hogy a párom mindent be tudjon hozni...mert a gépet be tudja kapcsolni, de ha nem pakolok bele, akkor szerintem 1hétig mondhatnám neki, hogy mit akarok... :lol: :lol: ugyhogy most száradnak, holnap meg beköltöznek a gépbe... lais én így gondoltam...mert talán az első pár órában még csak nem lesz semmi ilyesmire szükségem..ugyhogy elég ha utánnam hozza.. bár még pl a kiscumit azt se tudom, hogy miben szállítsa, mert nincs cumi tartóm..na mindegy, majd lesz valahogy...
De már mindent megmutattam a páromnak, hogy mit hol talál..ha nagyobb lesz a baba akkor melyik pelust kell behoznia, meg melyik hazamenős cuccot, illetve ha kisebb úgy szintén..a haza jövős rucikat úgyis Ő választotta ki, aszerint, hogy melyikek a kedvencei.. :lol: :lol:
Kriszti! igencsak én is kidölnék a bortól! biztos csak vigyorognék egésznap! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

juci!!! a hazamenős cuccot majd apa hozza be mikor értünk jön...én csak pelenkázós cuccokat, meg textil pelusokat viszek be, meg egy kis plédet+sapka, kiskesztyű..a tapasztaltabbak tanácsára. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Jaj kattogok ezerrel. Konyhát, fürdőt meg mindent tervezünk. És jókat nevetünk, hogy lehet, hogy a dobozokon fogunk aludni meg enni hónapokig... :lol:
De nem rossz érzés bevallom! :oops:

Hőhullám: hát én hormonzavaros melegnek hívom, mert 2-esen megy a fűtés, ami máskor 5-sön. És lihegek. Apa meg nem győz takarózni! :lol:

Én kívánom a pezsgőt. Csak kimegy a szénsav a napi egy pohár mennyiség mellett! De a vége fele rácuppanok!

Jövő héten nekem is UH. Addig kéne laborba menni. :roll: Lusti vagyok felkelni! Meg a beutalót is elkótyavetyéltem. Sőt kiskönyvem még mindig a kórházban! :roll: :roll:

Kriszti!

Volt még egy szabad ágy a terhespatológián amikor bementem! :twisted: Azt kaptam én. De nagyon gyorsan cserélődtek az emberek. 3nap után amikor visszamentem már tök üres volt minden. Csak a front okozott némi galibát! :shock:
A segítséggel meg élj csak nyugodtam. Vásárolnom úgyis kell... Bkeszi meg egy köpés csak. A számom a listában, csak csörögj!

Kendő: nekem egy szilva színű rugalmas LANA van. Kedden megyek tanfolyamra. Egész jól begyakoroltam már, csak baromi vicces nagy pocakkal! De lelkes hordozó leszek, az tuti!
Meg ugye van az ERGO, amit majd inkább később vetek be kirándulások alkalmával. Az hasonlít egy MT-ra, de inkább túra jellege van! 6-12hónapos gyereknek szuper. Utána már a gyerek sem túl könnyű a cipeléshez! Meg úgyis tél lesz megint.

A hőingadozással egyetemben van érzelmi is nálam. Egyszer madarat lehetne fogatni velem és olyan energiáim vannak, hogy megváltanám a világot. Néha meg elbújnék egy sarokba és bőgnék! Remek!!!

Nagyon várom a tavaszt, amikor nem kell minden alkalommal, amikor kilépek az utcára overall. Meg kabát, meg csizma...
Vendég

jaaaj csajok, fosul vagyok :cry: keményedik a hasam, és medence, szemérem tájékon ugy érzem, mintha belülről huznák szét a micsodámat, és leszakad a derekam. :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit :?
Inkább iszkiri a kórházba, ha nagyon nem kóser a dolog!

Kattkat

Kép
kattkat

a hasam nem görcsöl. gyanítom ezek a joslofájások, illetve rendeződnek a csontjaim, készülnek a szülésre. csak fáj. és nyafogok. :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

senki se kakukkol rajtam kivül? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Edit: jobban vagy már? Mikor nekem így fájt, nagyon jól esett a meleg fürdő.
zuzmooo

jo reggelt,

zuzmo: köszi igen, mostanság egyre sűrűbben jön ez a dolog, és főleg estére....közel a nagy nap :shock: fürdöbe nem mernék beleülni, mert nekem aszonták egyrészt beindíthatja a szülést, másrészt most, hoogy bacim is van, nehogy még vmit bekapjak pluszba....bár ennyi semicilin mellett kizárt. kicsinálja az egyébként is szar gyomrom :roll:

Edit

Kép
ézsóné

jó reggelt!

edit: egyetértek, ne is fürödj hanem inkább egy jó zuhany. Biztos, hogy készülődik a szervezeted, nincs messze már :)

tegnap nekem délután 2 től voltak keményedések, eltartott este 11-ig a legrövidebb köztes idő 9 perc volt, a leghosszabb 24. Minden nyavajámat félretéve lenyomtam egy vékony ujjnyi metaxát de borítottam rá közel másfél deci colát, így meg lehetett inni. Aztán elmúlt. Nekem is már néha kisugárzik a derék alsó részébe a keresztcsont közelébe.

juci. mi is összekészítettük a hazamenőst és apa hozza majd be. addig felesleges.

Leventével megbeszéltem, hogy 15-ig nem szülünk. Dokkerbácsi napközben Debrecenben, úgyhogy ha mindenáron 15 előttre időzítené magát akkor pedig csakis kora este indulhat be.

ronci: szerintem a spertit szülés után is lehet, miért ne lehetne?
stephie

Szép jó reggelt!
Tegnap délután sikeresen visszaolvastam a tavalyi év termését…már csak kb. 15oldal a lemaradásom :lol:

Tök jó, hogy még mindenki egyben van!

Kattkat!
18-án 8-ra megyek NST-re, de nekem a doki azt mondta, hogy ne a Pálmához menjek, hanem az osztályra – na ezt nem is bánom. Te mikor mész? Olyan jó lenne összefutni vmikor. Ráadásul mintha nem is laknánk túl messze egymástól… VII. ker? Városliget környéke?

Erusverus!
A te bébid is hatalmas! Nekem is hasonló méreteket mért a doki:
BPD: 92
Fl: 69
Súlyra annyit mondott, hogy majdnem érett súlyú, 2300 g körüli.

Látom mindenki nehezen viseli az utolsó heteket…én sem vagyok kivétel. Jázminnal még pörögtem, most meg mindent magamra kell erőszakolnom, s iszonyú türelmetlen vagyok sajna. Minóval is nehezen bírok…olyan jó lenne, ha közelebb laknának anyuék, s néha pár órára lefoglalnák... Lelkiismeretfurdalásom is van ezek miatt a gondolatok miatt…de jó lenne egy kicsit egyedül… csak 1 órácskát…

Na szép visszatértem és máris nyafogással indítok.
Megyek iszom egy light kávét rengeteg cukorral és keresek egy fincsi csokit is mellé :lol: :lol:

Kép
Kép
szana80

Jó reggelt!

Az embőc elment friss zsömiért úgyhogy gondoltam addig írok. Jó dolgom van. Ágybareggeli, meg egész nap heverészés :lol: Jut eszembe már megy a Szívek szállodája :lol:

Képzeljétek, tegnap anyós meg akarta magyarázni nekem, hogy az nem baj, hogy a doki azt mondta, hogy pihenjek, ő jobban tudja, hogy menni kell sétálni, mert a napi séta mindenkinek kell. Mondom és, ha emiatt megszülök hamarabb? Aszongya akkor sincs semmi. Jah mondom csak koraszülött lessz a baba. Azsongya ÉS??? Mondom mi van? Ez tiszta idióta.

Na megyek tv-zni

bellerreni
Eger

Edit!!!! Neked már nagyon nincs sok hátra :lol: Az ilyen fájásoknál nekem is azt mondták, hogy jó meleg vizet kell engedni a pocakodra meg a derekadra és az vagy jót tesz és elmúlik, vagy ha már nem csak jósló fájás akkor felerősíti és tudod, hogy itt az idő menni kell :lol: De jó már neked :roll: Én még 3 hetet egyben akarok kihúzni, de amúgy irigyellek kicsit, hogy nemsokára már túlleszel rajta és kezedben lesz a kis porontyod. De jó is lesz.... :lol:

bellerreni
Eger

Edit: a két lábam között a szeméremcsont nekem is fáj. Hála égnek a derekam nem, attól félek a legjobban. Azt nehezen viselem. De ez az új fájdalom érdekes. Megyek az utcán és úgy érzem, ha terpeszben mennék is fájna a csont a lábaim között. De mivel mindenki azzal jön, hogy milyen helyes pingvinjárásom lesz- van, ezért mint a navaho indián inkább összeszorítom a combom és hősiesen tűröm a fájdalmat, minthogy megadjam másoknak az elégtételt. (Ettől függetlenül nem valami hasznos, mert így is lepingvineznek :twisted: :twisted: :twisted: )

És továbbra is rühellem hogy állandóan a hasam magasságával van mindenki elfoglalva. Meg a bokám méretével. Mit szólnának ha én is beszólnák, hogy az ő hasa is löttyedt, és ráfolyt már a melle. Persze akkor lenne sértődés, így meg elvárás, hogy Eszterke helyesen mosolyogjon a beszólásokon. Egyáltalán nem érzem kedveskedésnek ezeket.

Na terveim szerint ebben a hónapban utoljára beugrom az Alapítványhoz. Holnap holnapután varrni fogok: szerencsétlen nyomorult szopipárnához kéne már huzatot varrnom, de mivel elkevertem a szabásmintát nagyon nem akaródzik újra megszerkeszteni. No meg összeöltöm a Bulcsi játszószőnyegét. Annyira tutti lett. Majd hozok fotót.

Pá mindenkinek: este érkezem.

zarja

Reni: bocs, de napi 10-20 perc séta tényleg nem árthat kis mozgás meg a friss levegő. Ha egész nap heverészel, akkor éjjel szenvedni fogsz, hogy nem tudsz aludni. Ha annyira szigorúan fekvésre lennél ítélve, akkor tuti, hogy beutalnak kórházban, mert ott tudják csak igazán biztosítani.
De ez a te dolgod az igaz. Te döntöd el - és te érzed - hogy mi a jó. Az anyós csak jót akar, ettől függetlenül tartsa meg magának a jótanácsait. Mi lesz ha meglesz már a Zsubi?

zarja

"reggelt!

Ma rekordot döntöttem. Ha beleszámítom a közvetlen lefekvés előtti és a felkelés utáni alkalmat is, akkor 8-szor voltam pisilni éjszaka. :? Fáj a hátam, a derekam, zsibbad a karom. Holnap szülésfelkészítő van, és az idióta BKV-sok sztárjkolni akarnak, azt hiszik, elérnek vele bármit is azon kívül, hogy a mezei emberek életét megkeserítik (ugye nincs köztünk BKV-s érdekeltség??? - ha mégis, akkor boccs :lol:).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja: az én Uram már régóta kispingvinnek hív, de ezt aranyosan teszi (más meg fogja be :twisted: )
Szilveszterkor Activityt játszottunk és az egyik megfejtés a "gőzkoca" volt. Na, azóta én vagyok a gőzpingvin :lol: :lol: :lol:

Reni: anyósod elmehet a búsba a beszólásaival! De Zarjának abban igaza van, hogy egy kis kimozdulás, friss levegő nem árthat. Látod Viki is mióta húzza nyitott méhszájjal. ;)
Ezen a topicon már nem lesz korababa és kész!
zuzmooo

Szép, jó reggelt!

Móni, az utolsó mensim első napja máj. 16. volt. Ehhoz képest szerintem rendben vannak Boti méretei. De képzeld, volt egy időszak, mikor totál elbizonytalanodtam, mert nem rémlett, hogy milyen lefolyású volt ez az utsó menstruációm. Úgy rémlett, mintha kevesebb, gyengébb lett volna, mint az előzőek, de erre nem mertem alapozni, mert nekem elég rendszertelenül jött meg. Azaz olyan nem volt, hogy kimaradt volna valamelyik hónapban, csak a 28 nap és a 38-40 nap között váltakozott... Volt 45 nap is, de az max. 1x vagy 2x. Júniusban akkor kezdtem gyanakodni, mikor úgy a 44. napon jártam. Meg volt más jele is: undorodás egyes ételektől, gyakori pisilés és megduzzadtak a ciciim.
Szóval egy ideig azt hittem, hogy egy hónappal akár előrébb is járhatunk. De ezt csak észrevette volna a doki! :)
Roncinak is: aranyérre én Reparon kúpot és Aurobin kenőcsöt vettem.

Zuzmooo: ez az alkoholos infúzió azért kemény! Biztos gyorsan hat! :)
Na, mikor meghallottam a hírekben a lépcsőn hagyott csecsemőt, akkor én szidtam azt az állatot, aki ilyenre képes. Ha már odáig elsétált, akkor nem tudta volna beljebb vinni legalább?
:evil:

Reni, fúú, ez a két napos kihagyás a WC-n, azért kemény. Egyszer-kétszer velem is előfordult. Szerintem ettől is lehet kemény a pocakod... Ilyenkor szoktam odasúgni Botinak, hogy na, jól rugdosd meg anyádat belülről, hátha segít! :)

Kriszta, elképzeltem, ahogy egy üveg bort a babaholmik közé rejtve bevágtatunk a kórházba, majd koccintunk a szülésznővel, hogy könnyebb legyen. :D

Juci77, ezt a vizeletcsepegést már én is megtapasztaltam, ráadásul úgy, hogy mennék én pisilni, mert inger az van, de tényleg olyan, mintha babó elnyomna ott bent valamit, és amiatt nem menne , és tényleg sokszor hiába megyek ki... Bezzeg aztán visszafekszem az ágyba, rá tíz percre meg újra mennem kell... Pff!

Nóri említette a pezsgőivást. Erről jutott eszembe, hogy egy korábbi munkahelyemen volt egy nőci, aki akkora vigyorral mesélte, hogy mikor megszült, utána koccintottak pezsgővel, és egyből beindult neki a teje. Látványos mozdulatokkal mutatta be, hogy spriccelt ki a teje. :D

A bepakolással úgy vagyok, hogy nekem mindent és azt visszük is az első napon. Botinak is becsomagolok, ami tutira kell (pl. pelus, törlőkendő, mert ezekre azt mondta a szülésznő, hogy általában tudnak adni, de hamar elfogy), ezeket viszem magammal szintén az elején. A kis ruhákat, hordozót stb. majd apa hozza, ha jöhetünk haza.

Nálunk már első héten itt lesz valamelyik nagymama. Igazából én szeretném is, mert félek, hogy valamit rosszul csinálok vagy kapkodni fogok.

Kép
erusverus

Zarja! Lehet, hogy igazad van, de nem jó érzés sétálni még 10 percet sem. Olyan furcsa szurkálós érzésem van, mintha bentről dugdosná ki a kis ujjacskáját :lol: Még mindig nem tudtunk dönteni úgyhogy lehet Zsubika lesz a neve is, nem csak a beceneve :P Vagy Zsolt lesz vagy Kornél, de a kettő közül nem tudunk dönteni. :roll: Zsolti már rábólintott a Kornélra, de mégis elbizonytalanodtam, lehet vinnie kellene tovább a Zsolt nevet :roll: Nem tom még mi lesz...

bellerreni
Eger

Még egy kicsit értetlenkedek. :oops: Mai-Tai: szerintetek van érdemi különbség a
Gremese féle http://www.mei-tai.hu/termekeink/,
a Liliputi http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productList&catId=14,
illetve pl. a Vaterán http://www.vatera.hu/tunderputtony_mei_tai_most_ajandek_csuklyaval_160207668.html
található új mei-tai között? Mert árban elég nagy. :roll:
zuzmooo

.
zuzmooo

Zuzmooo:
gondolom, azért anyagminőségben lehet különbség - bár nincs tapasztalatom...
Amit mi kaptunk, az a liliputis, és gyönyörű sötétkék, rózsaszín meg világoskék(?) pillangókkal. Nem túl nőcis, szóval Apa is fogja tudni használni... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

Amikor a topik indult akkor irtam meg ide,azota csak olvaslak benneteket.lenne kerdesem.

Kokonya,mibol gondolod hogy keszulodik a nyakdugod?ennek van valami elojele?
ha az ember egy ujnyira nyitva van akkor meg van nyakdugoja?

ezsone,pont ugyanez az erzeseim vannak nekem is,mi majdnem egy napra vagyunk kiirva.

Kép
monyo83

Zsuzsa!

Sztem a vaterás túl vékony. Nem jó, ha bevág a húsodba. Én a Gremesére szavazok. Árban, kinézetben mindenben. :lol:

Olyan nyomott vagyok hogy csak na. Ma is 9kor keltem. Persze hajnali 3-tól. Lucát se vittem bölcsibe, mert nem bírtam felkelni. Ő még mindig alszik... :shock: Hülyeanyu, mert ha nem kel időben, délben nem fekszik le és csúszik az esti alvás. Remek szülő vagyok. Alkalmazkodjon a gyerek az én igényeimhez, mi? :roll:

Most már 100% a fronthatás a gyerekre meg rám is. Egyik nap energiagombóc vagyok (múlt hét eleje konyhatakarítás, bútorszerelés) viszonylag nem túl aktív babával (egész nap sokszor órákig nem éreztem mozogni, csak csuklani) derékfájással.
Most álomkór, letargia, fejfájás és olyan aktív Bambi, hogy azt hiszem a hasamon fog kijönni!

Reni! Szedd össze magad! Amikor bementem a kórházba én is így éreztem magam. Szar volt minden mozdulat. De ha valóban gáz lenne, tényleg befektetnének. Amúgy anyós elég hülye ettől függetlenül. 33hetesen tököm akar szülni. Mond neki, hogy az csak a 7. hónap! Talán úgy leesik. Mert engem már mindenki kérdezget, hogy bármikor jöhet-e a baba. Hát mondom két hét múlva már igen lesz a válasz. De január 31-február 10ig vagyok hajlandó szüléssel foglalkozni! És utána várni a tavaszt!

Látogató fogadás: én szülés utáni napot kihagytam. Már ezért is volt sértődés anyámék részéről. Azok már a szülésre is be akartak jönni. Utána kb hazajövetel másnapján jött az egész család. Kaját nem hoztak, csak jöttek. Most is nagyanyám meg anyós kérdezte, hogy főzzön-e, vagy ilyenek.
Nekem viszont az a legnagyobb segítség, ha nincs itt senki! :oops: Hál Isten anyám január 28-án egy hétre síelni megy! :lol:

De alapból elég antiszoc lévén nem engedek akárkit a közelünkbe. Bnőmet hívtam nyugodtam a 2hetes gyerekhez. De más nem nagyon jött. Inkább mi mentünk. Pl 3hetesen már mentünk anyuékhoz és ott is aludtunk, mert nagyim csak ott láthatja. Meg vittem utcára is sétálni. De persze nem a falu főterére büszkélkedni.

Tavaly az idióta kolléganőm a kórházból hazafele behozta az irodába télen (55beteg ember) a 4 napos gyereket! :shock: Na az egy kicsit durva!!!!!

Fürdés: én az elejétől fürdöm. Ülve. Kádban. Nem is tudnék máshogy létezni. Tudom, sok doki tiltja. Nekem Lucával sem lett bajom tőle. Pedig nem épp 37fokos a víz, hanem több. Fertőzés esetén lehet másképp lenne!

Alkohol: talán antibigyó kúra mellett NE! OK?????? Amúgy persze mértékkel nem gáz!
Vendég

Lányok!
Kérdés:
én nem használok hálóinget, pizsamát is csak olyat, ami spagettipántos vagy rövid ujjú és rövidnadrágos - azt is csak olyankor, ha megyünk valahová. Szerintetek mit csináljak??? Szoptatós pizsit egyet már vettünk, tervezek még egyet, de azt írják, a szülőszoba utánra jobb lenne egy hálóing. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Igen. Ez tuti, mert lehet nem fogsz tudni vesződni a gatyával. Sztem vegyél 2db valami gagyit. Akárhol. Akárhogy néz ki! Pl szülni is kell valamiben. Egy bő póló elég rövid a vajúdóban mászkálni...
Vendég

Kakti!
Én is utálom a hálóinget... Lillunál abban nyomtam végig a kórházat mert azt hittem elvárás...
ahogy Nóri mondta... vegyél két gatyit, nekem is olyan van... szülni és utána jó lesz, gyermekágyra én kényelmes pizsit és melegítőt készítettem :lol: Lillushoz vett hálóingekkel készülök most is, ha olyan vagy mint én, a kövi gyerekhez is jó lesz legalább :lol: EGy szüléshez, egy utánra, aztán viszlát.
:wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Egyébként miért emlegetitek a 37. hetet a koraszülöttséghez? Nekem a dokim mindig betöltött 36. hetet, vagy 2500g-ot mond. Eszerint nekem van még 2napom. Akkor telik le a 36. hét.
Vendég

Ja és a szoptatós pizsikről annyi véleményem van, hogy nem érdemes beruházni rá.
Szopis melltartó meg felhúzod a polód, legaláábis én így nyomtam 15 hónapig.
Szoptattam sok helyen, pedig szégyenlős vagyok, de ilyenkor pl. átmentem másik szobába ilyesmi. Esküvőn fal felé fordulva szopiztunk Lillával. Egyetlen dolog, ami nem fog menni az egyberuha és a nyilvános szopi, a többi ruha legyen olyan, amilyen a Te személyiséged, szoptatást nem akadályoz. Ja és bodyk, míderek se játszanak, de a többi nem gond.

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, én is betöltött 37. hetet tudok, de ez szerintem úgyse ezen múlik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?