Új privát üzeneted érkezett!

Most így visszaolvasva.......lehet , hogy nekünk is?????
Hallásvizsgálaton voltunk 3 hónaposan és 6 hónaposan vissza kell menni. De a szemészetet nem mondta a doki.
Majd rákérdezek.

törpilla: Réka azóta is jóval kisebb.....vagyis hát legutóbb majdnem 1 kg. volt közöttük. De nagyon szépen fejlődik.
De hétfőn megyünk mázsálni
:lol:

mennem kell......felébredtek....

vocsi73
 
 


Kata,egyszer majd ők is átalusszák az éjszakát :D

Tigriske,nyákdugóhoz nem értek :roll: hátbarúgás,jajj.

Vocsi,nálunk már 2 kiló a külömbség :lol: peig 20 deka volt születéskor :lol:

Mi sem voltunk szemészeten,mondjuk mi csak súly alapján voltunk korababák,2160 és 2360,de 37+1-re.Én nem látom őket kancsalnak,csak néhány fotón tűnik úgy,de élőben nem.Persze tudom már baj is lehet :roll:

Zsófi,így tényleg jobb,ha korábban leteszitek őket.Kinek mi válik be :D

...na mennem kell...
Vendég
 


Dícsekedni jöttem: Matykó ma átfordult hátról hasra!!!! Ő a gyengébb, mégis beelőzte Málnát!!!! :lol:

Tigriske!
Nekem pénteken elment a nyákdugóm, onnantól visszatartó infúzión voltam, vasárnap délelőtt megszülettek. :roll:

Szemészet: mi sokat voltunk, mert ugye 27. hétre születtek. Azt nézték kifutott-e a szemfenéken az ereződés. Ez kb. a 34. hétre fejeződik be, ha nem sikerül méhen belül, akkor születéskor leáll a folyamat és figyelni kell merre fut tovább, ha nem kifelé, hanem felfelé, akkor műteni kell. Nálunk mindkettőnél kifutott, gond azoknál a babáknál szokott lenni, akik sok és magas oxigént kaptak. De a Ti babáitok mind nagyon jó időben születtek, ezért nem kell valószínű szemészet. Legközelebb nekünk is csak 1 évesen kell menni. Ilyen korban amúgy sok baba kancsalít, mert nehezebben tudnak fókuszálni, főleg fáradtan, illetve széles az orrnyergük és ezért tűnik úgy.

KépKép
zsófikukac
 
 

 
 

Zsófi, gartulálok Matykónak!!!! Tudom mekkora öröm tud ez lenni :roll: :) Nekünk is a kicsi, a gyengébb Míra az, aki először csinál mindent. Valószínű, a nehéz popsi és fej is gátolja Emmát a mozgásban :lol: Köszi, hogy elmagyaráztad ezt a szem témát, így már nyugodtabb vagyok. És megköszönném, ha elküldenéd a gyógytornász nevét, címét priviben, mindenképp megkeresem már, ha tényleg mindenki ezt ajánlja.

Vocsi, nálunk is az a helyzet, mint Nyusziéknál; 20deka különbséggel születtek, ami mostanra majdnem 2 kilóvá nőtt. De teljesen más alkatilag a két csaj. Az egyik az én családom génjeit örökölte, a másik meg a férjemét. De ez így tök jó szerintem :)

Tigris, én is egyszer kaptam szurit, de egyszerre kettőt, merthogy ketten vannak a babák. Ezért hittem azt, hogy Te hármat kapsz. Aztán kéthetente ismétlő, ha addig szerencsésen egyben maradtok. Nekem legalábbis ezt mondták, és ez is a gyakorlat a mi kórházunkban.
Ezt a nyákdugó dolgot én sem értem. A legjobb tudomásom szerint utána max pár napig szoktak már csak nyugton lenni a babák odabenn. És igenis fontos lehet, hogy visszatartsák őket. Nekem egy egész hétig sikerült, így születtek 35+3ra.

Nyuszi, a rács valóban nem két forint, de nekem összedobta a nagyim, anyumék meg egy barátnőm a lányoknak karira. Meg akciós volt épp a vaterán. Aztán meg nem hiszem, hogy nem lesz könnyű eladnom használtan fél év múlva. :oops:
Míra így sem mindig bírja, nem hiába áll a rács mellett. Ki akar jönni. Még ez a mozgásterület is kicsi neki. El sem tudom képzelni, mit csinálna egy 1*1-es járókában.

Csini mami? Csajok, a kép csalóka (takar a babakocsi). Épp most vezettem be hétfő óta (újévi fogadalomként, pedig azelőtt ilyet sose tettem), hogy 6 után nem eszem. A tesóm és apum állandóan azzal cukkol, hogy jön a következő kettő. Szóval máshol tényleg nem maradt plusz, de a pocakom beillene egy 4 hónapos ikerterhes maminak :lol: Nem is tudom, melyikőtök írta, hogy szoptatás alatt szedett fel. Én is így jártam. Szülés után 13-mal voltam kevesebb, pedig csak 9kilót híztam a csajokkal. Aztán jött a zaba, bepótoltam, amit terhesen nem tehettem. Most meg, hogy vége a szoptatásnak, csak meg kellett valahol mutatkoznia a sok kajának. De nyárra formában leszek!!! Ja, és alig látszanak a csíkok a hasamon már. Ez a Vichy tényleg tud valamit. Aztán lehet, hogy 8 hónap is elég lett volna önmagában, nem kellett volna a drága krém :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi, de jót röhögtem, most esett le, mi az a mókus :lol: :lol: :lol: Valójában egy egér, amit én kaptam (kértem :oops: ) ballagásomra. Szóval naggggyon régi darab. De nézted a séróját? Kafa kis hajháló van rajta 8) Anyukám csinálta szúnyoghálóból, mert a csajok előszeretettel tépték a hosszú séróját szegénynek. Szerintem tök vicces :oops: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Elkezdtem dolgozni,így kicsit szét vagyok esve.Lemaradtam az olvasással is (remélem,néhány hét és belerázódunk,akkor többször tudok jönni)

Tigriske!
Mennek a drukkok!!!Már nagyon jók vagytok!Nem lesz semmi gond.
Szuri eggyel is rendben és nem kell ismételni!!!De ha ismétlik (mert lesz rá idő),az még szuperebb!!!Ebben is ahány kórház,annyi szokás.
Nyákdugót én se értem!

Nyuszi!
Én megmutatnám a csajszikát dévényesnek.Max feleslegesen viszed el!!tudod,a mozgásfejlődés elmaradása mögött sok probléma állhat és később nem biztos,hogy magától be tudja hozni ezt.Ha pedig kimarad 1-1lépcső,az komoly gondokat okozhat ovis-sulis korban mind tanulásban,mind viselkedésben.

Kép

Kép
edit73
 
 


Olvaslak én is titeket minden nap, de csak ritkán tudok jönni. :(
Általában egyedül vagyok a kettővel,sőt van hogy a hárommal is.

Törpilla!
Melyik vichy krémet használod?

Tigriske!
Minden elismerésem! Nagyon ügyi vagy!!!

Edit!
Nem lehet egyszerű három gyerkőc mellett visszamenni dolgozni. Hogy bírod?

Zsófi!
Matyi nagyon ügyi! Az is szupi, hogy minden rendben van a szemükkel. Marad vissza valami azért mert korababák voltak? Vagy az még ilyenkor nem tudni?

Vocsi!
Üdvözöllek én is a fórumon.
Nekem is egypetéjűek.Nálunk nagy figyelmet fordítottak a méreteke az iker transzfúzió miatt (egy burok, egy méhlepény) és végig fej-fej mellett haladtak, sőt születéskor is 250 gramm volt csak köztük, és mégis néhány nappal a születés előtt iker-transzfúzió lépett fel nálunk. (Nálatok nem volt?)

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Akkor ha lesz nyakdugó csak elmegyek a kórházba.
Mai bejelentkezésem:
- tönkrement a kazánunk (a férjem káromkodva javítja),
- vissza kell hozni a kutyánkat, mert ugatja a nő fiát (le kell érte autózni vidékre)
- már csak két vérnyomáscsökkentő segített rajtam reggel.
Azt lehetne mondani, hogy ez nem az én napom. A lányok még mindig alszanak és nem mozognak és éjjel rémálmaim voltak, arról, hogy egy orvosi rendelőben kikapták a babákat, mert egy idegen doki úgy gondolta, hogy azt akarja, hogy nála szülessenek a 2010-es első hármasikrek.
Nem tudom mit csináljak a kutyival, ha beindul a szülés. Jó lett volna találni neki egy szerető gazdit, de nem jött be.

Edit! Le a kalappal, hogy visszamentél dolgozni és még ide is jut időd a srácok mellett. Te leszel a példaképem!

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi!
Megkérdezem és megírom.

Manó!
Egyenlőre teljesen a korrigált koruknak megfelelően fejlődnek és mindent csinálnak, amit kell, sőőőt. Bízunk benne, hogy így is marad. Persze ezért sokat teszünk, minden kaja előtt torna mindkettőnek, plusz még játék közen is, heti egyszer dévényes.

KépKép
zsófikukac
 
 


Edit, szerintem az én manómnak tanácsos a dévényes, nem? Nem nekem akartad írni a fenti sorokat? Szegény Nyuszit ne riogassuk :roll: :) Bár valóban, négy gyerkőc, meló, férj... na ebbe a fórum már nem tom hogy fér bele.

Zsófi, köszi, várom akkor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!
Csúfosan le vagyok maradva... Bedöglött a gép, a párom meg a munkahelyi rendszergarázda együtt tudták rendbe hozni... Meg beteg volt a héten az összes kölköm.

Vissza ne nagyon tudtam olvasni, DE:

Móninak: GRATULA!!! Szépek a súlyok, hajrá babázás!

Vocsi: üdv itt! Nekem is 2 kiló van a bébik között...

Edit: a másikon akartam már írni, de írom most, hogy hajrá meló!

És végül:

http://www.youtube.com/watch?v=U_htvQjtZRQ
vovanda
 
 


Nyulasz!
Bocs,téves az előző!!!

Törpi!
persze hogy neked akartam írni!!!! Csak mire elértem az egyik oldalról a másikra... No hiába!Még irtó fáradt vagyok a melótól.

Kép

Kép
edit73
 
 


Tigriske!
Na erre mondta nekem a dokim,hogy ezt már nem éri meg.Lehet,hogy még tudnak hízni a babák a 10dkg-t,de megnő annak az esélye,hogy valami gond lesz veled.
Nekem is csak azért kellett kivenni a fiúkat,mert akkor már nagyon ingadozott a vérnyomásom.Aztán csaszi után meg 2napig 220/120-szal tekertem max. vérnyomáscsökkentő mellett. És azért ilyenkor sokszorosára megnő bizonyos problémák kockázata!!!
Ráadásul neked most ezek az egymást követő frontok se kedveznek!!!!
Sajnálom a kutyust!!!Kazánt sikerült megjavítani?

Kép

Kép
edit73
 
 


Vagyok,csak nem volt időm írni.

Vanda,nagyon szép lett a videó.A végén még el is bőgtem magam :oops:
Az a kép,hogy "hát te ki vagy" nagyon ismerős,ugyanígy pipiskedik Balázs is,ő jobban ki tudja nyomni magát mint Noémi :lol:
Betegséget sajnálom,gyógypuszik mennek!

Edit,semmi baj :D Gondoltam,hogy nem nekem szántad.Gratulálok a munkához.

Tigriske,na akkor mi lesz kutyival?Sajnálom,hogy ne oldódott meg.

mennem kell...ja éjjel Balázs fél3-kor felébredt,én hülye meg azt hittem visszaaltatom.3-ig próbáltam,akkor úgy tünt sikerül,majd 3.15-kor újra ébredt.Kihoztam,peluscsere,bevágott 140 tápot,majd nekiállt kakilni...újra peluscsere,4-re már álomba ringattam.Csak alig bírtam visszaaludni,mert be van gyulladva a fogínyem,és lüktet az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.10 10:31-kor.
Vendég
 


Törpi,egérséró :lol:
Vendég
 


Tigriske!
Milyen kutyusotok van? Tudom, hogy már írtad, de nememlékszem. Körbekérdezek, hátha...
vovanda
 
 


Sziasztok!
Elolvastam mindenkit, reagálok is, de előbb egy SOS kérdés:
Sajnos ismét begöbösödött a mellem, kb 3 napja ugyanaz. (Közben egyszer-kétszer felpuhult, miután forró zuhany alatt masszíroztam, de most ismét göbös maradt szopi után. :cry: Már nem tudom, mit csináljak.
Sztem jól rakom őket mellre, ha csapkodnak akkor kivesszük, büfiztetjük őket, állkapcsuk a göbök irányában, mindkét baba egy ideje "szaggatja" a jobb cicim (szívja vákummal és közben tolja el a cicit, de gondolom ez azért lehet, mert jön ki a csomókból a tej: ördögi kör!). Ilyenkor persze átteszem őket a "jó" cicire, és ott nyugodtan befejezik a szopit. (Tandemben kezdjük, aztán kb 15 perc után jönnek a problémák, akkor kezdem kiszedegetni, átforgatni vagy átpakolni őket)
RÁADÁSUL: Sztetek ez a fehér folt mi (a "rossz" cici bimbóján):
Kép
Úgy érzem, emiatt nem jön a tejci. :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
A fehér folt ha jól saccolom, egy majdnem kiszívott "dugó". Próbáld meg kifejni, illetve én egy ilyet egyszerűen kihúztam, amikor már kint volt annyira, hogy meg lehetett fogni. Több praktikát elzáródásra sajnos én sem tudok.
Menj fel a www.lll.hu honlapra és próbálj telefonon elérni egy szoptatási tanácsadót, hátha tud még valami okosat mondani.
vovanda
 
 


Rana,a fene :( nem tudom,nekem ugye kétszer volt ilyen elzáródás,de akkor csak 20-30 mili jött,utána semmi.Ráncigálás lehet attól is,hogy nem jön belőle.Nekem egy csecsemős maszírozta ki,utána jó lett.Fehér foltra sajna nincs ötletem,az nekem nem volt.Ötletem nekem is csak annyi van,ki kell maszírozni.Ez nekünk a másodiknál amikor nem tudott jönni a néni,akkor nem sikerült,két nap múlva meg 1 óra alatt helyre hozta.
Vendég
 


Sziasztok!

Vanda! Nagyon jó lett a video!

A kutyusom egy 4 éves bichon havanese ivartalanított szuka. Mellékeltem képet! Köszi!

Nyulasz! Sajnálom a fogínygyulladást!

Edit! Kazánhoz kell a szerelő, de fűtésünk legalább van, csak vízkőtleníteni kell a rendszert.

Megjött a kutyusom és elég furi lett szegény. A szőre csomókban áll és mintha le is fogyott volna 1 hét alatt, de aranyos volt és örült nekem nagyon. Nem tudom mi lesz vele. Reménykedem, hogy nem kell sokáig kórházban lennem majd a lányokkal és valahogy megoldom, ha nem találok neki egy új gazdit.
Kép Kép

Kép
tigriske1978
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Na végre! Sikerült!
nyulasz! Aranyosak a gyerekek! Nem is látszik , hogy két kg van közöttük!!! törpilláéknál sem !!!
Már nem aggódom rajta. Akkor volt nagyon feltűnő amikor megszülettek.
manóikertranszfúzió nem volt......viszont a neonatológus szerint mindkét pici vérszegény. Szerdán kell visszamenjünk.
Nagyon édi az a kutyu!!!

vocsi73
 
 


Vocsi,nagyon szépek a csajok.Édesek ahogy vigyorognak :D én nem nagyon tudok ilyen fotót csinálni,mert egyből nagy komolysággal néznek :lol: És a fiad is szép szál legény :D
A két kiló látszik,csak pont nem olyan a fotó :lol: Mondjuk hosszra nincs nagy különbség,de így még inkább látványos a külömbség.Van egy Dömperünk,meg egy Cinkapannánk :lol:

Tigriske,cuki a kutyusod!Remélem megoldódik a dolog.
Vendég
 


Vanda, köszönöm! Szerintem is valami ilyen dugó lehet, illetve lehetett...:
A pici vízhólyagszerűség körül (az "udvara") mintha felsebesedés vagy (felázás?) lenne. Az ikreseken egy dunsztot javasoltak a kilazítására, és épp kezdtem elkészíteni a dunsztot, amikor láttam, hogy mintha a kis fehér pötty eltűnt volna, a helyén icipici lyukacska (mint a kinyomott miteszer helyén), és ami a legfontosabb, hogy az előbbi szopcsinál, amikor megszívta Aletta, annyira fájt, hogy csorgott a könnyem, de aztán hirtelen elmúlt a fájdalom, ő meg szopizott nagy lendülettel, majd nem csapkodott, nem rángatta a cicit (ahogy eddig), hanem ellazult és bealudt, szóval ezután a szopi után éreztem, hogy teljesen felpuhult a cici!!!! :D :D :D Persze előtte meleg cseresznyemag párnát tettem rá. MOndjuk a tejhólyagszerűség (vagy mi) udvara még megvan. :? Az elméletem az, hogy ez a tejdugó eldugította a tejcsatornák kivezetését, ezért nem tudott eleget szopizni a kicsi és ezért maradt benn a tejci. A kövi szopinál viszont úgy megszívta, hogy kidugult (ez fájt irtózatosan), és kijött a beragadt tej. Már csak azt nem tudom, hogy érdemes-e dunsztolni:

1. most, hogy talán kijött a dugó
2. úgy általában, néha-néha, hogy ne keletkezzen megint ???? :roll:

A mellbimbó képét meg nemsokára kitörlöm.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana,ez szuper :D Ügyes a kicsi lány :wink:
Vendég
 


Rana, ügyik vagytok, ez nagyon jó hír :wink: Tippjeim sajna nincsenek ilyen esetre, nekem ilyen nem volt szerencsére soha, és előttetek nem is hallottam róla. De hát olvasom, hogy ez nem ritka, úgy tűnik, csak mázlim volt.


Vanda, hát én is belepityeregtem. Csodaszép elejétől a végéig!!!!!

Nyulasz, el tudsz szabadulni fogdokihoz? Lesz ki vigyáz a Bogyókra addig?

Tigris, hát nem csoda, hogy nem bírsz szabadulni ettől a tüneménytől. Nagyon-nagyon édes!

Vocsi, nagyon drágák a lányaid! És ilyen jó tesó a nagyfiú? Egypetéjűek? Annyira nem hasonlítanak. Képen legalábbis. Na jó, az enyémeknél azért jobban :lol: És a különbség sem látszik Nálatok sem.

Edit, nem tudom, mennyi idő lesz belelendülnöd, de én elképzelni sem tudom, hogy bírod. Mindenesetre sok erőt kívánok hozzá!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vocsi!
Ezek a ngyfiúk irtó jó tesók... :D Legalábbis az én nagyom az. Irtózatos mázlim van vele.
A vérszegénység elég gyakori, anno mi is vasat szedtünk.

Rana!
A dunszt felesleges most már. Arra ügyelj, hogy a melltartó nehogy szorítson és a merevítős fazont hanyagold. Meg a hátizsák is felejtős. Mást nem nagyon tehetsz, sajnos elzáródás a nagy semmitől is lehet...

Törpi!
Hála a szarakodó gépnek kb. 4szer csináltam meg... :D
vovanda
 
 


Törpi,igen,ha holnap tud fogadni a fogdokim,akkor megyek.Apa itthon lesz velük.Sajna elég car a helyzet,lehet,hogy egy gyökér gyulladt be :roll: Picit meg is dagadt az arcom,ilyen még sosem volt. :shock:

Rana,nem értem,miért akarod törölni a bimbódat? :lol:

Timi,jársz még erre?Valaki megbántott itt?Látom a kaálisban vagy :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
rana: örülök, hogy megoldódott.
nyulasz : sok szerencsét! :shock:
vanda : megnéztem a videódat.Nagyon jó lett. Gyönyörűek a gyerekek!

Igen.....mostmár nagyon szereti a kistesókat. Eleinte nem tudott mit kezdeni velük. picik voltak. De már hozza -viszi , nevetteti- őket. Segíteni is szokott. Nagyon aranyos. :lol:

Szerintetek hol rontom el?? Szóval ott kezdeném, hogy kb. 2 hónapja kialakult napirendünk van.... általában.:)

07.00
-ébredés
- reggeli, tiszta-csere, alvás
10.00
-tízórai? megint kajcsi
-játék
-szundikálás
13.00
-ebéd /általában valami főzelékféle/
-játék
-szundikálás
16.00
-uzsonna / gyümölcsféle/
-játék
18.30-19.00 fürdés
-vacsora

Eddig jó is lenne , de fürdés után már rettentő fáradtak, vacsi közben félig alszanak. Aztán elalszanak, ami kb. 30 perc. Felébrednek és 22.30 nál hamarabb nem alszanak el.
Mi az amit nem csinálok jól?

vocsi73
 
 


Na, jól elszállt amit írtam! :twisted:

Nyulasz: köszi, hogy hiányolsz, vagyok, olvasok, csak vagy nem tudok hozzászólni a témához, vagy nincs időm! :D

Rana: örülök, hogy megoldódott és így én is tudom már, hogy mi az a fehér folt, mert nekem is volt, csak én nem foglalkoztam vele, gondolván biztos a fejéstől van, aztán el is múlt.

Tigriske: annyira aranyos ez a kutty! Lehet azért került vissza, mert nem kéne megválnotok egymástól! :wink:

Néhány kép:
Kép
Kép Hanga
Kép Alexa
Kép Hanga éhes : )

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Nagyon szépel a csajok, ilyen megeszlek képünk nekünk is van! :lol:

Vocsi!
Nálunk is így néz ki, csak napközben talán kevesebb alvással. Mi is 4-kor uzsonázzunk, viszont 6-kor megyünk fürdeni, fél 7-kor már vacsi. Próbáld meg, hogyha előbb fürdettek és nem alszanak be kaja közben, csak utána, akkor is felébrednek-e. Enyémek reggel 5-6ig alszanak.

KépKép
zsófikukac
 
 


sziasztok

Tigriske: nagyon nagyon zabálnivaló kis kutyusod van nem jól bántak vele?

és a babák is ..... nagyon nagyon szépek,
nálunk is Réka "hosszú" hajú sünike

majd én is teszek fel, de az összes adatkábel Pesten maradt, talán ma hozza őket a férjem

. Szegény ma már dolgoznia kellett menni, nagyon nem akart, kérdezte hogy segélyből nem lehet-e megélni..... hát szerintem ahhoz legalább 6 gyerek kellene

A lányok egyre aranyosabbak, éjjel már van hogy 5 órát is alszanak, de van hogy kipattan a szemük és akkor kezdenek el nézelődni, hogy vajon hova is kerültek

Nekem olyan sokszor van hogy azt hiszem rosszul csinálok mindent, nem vagyok elég jó nekik, remélem ez majd elmúlik

Móni
KépKép
reunion
 
 


Vocsi, Zsófi: tök jó a napirendetek! Irigykedem!

Móni: ne agyalj butaságokon! Te vagy a legjobb a lányaidnak! Nem lehet, hogy azért érzed így, mert sokan vannak körülöttetek és igazából nem te vagy az aki mindent csinál? Lehet, ám, csak én vagyok ilyen lökött, de én nem tudnám és az elején sem tudtam elviselni, ha a lányok körül segíteni akartak. Kivétel ez alól a férjem, mert a kettőnké a két gyerek és nem a nagyszülőké. :?
Viszont bárhogy is van, TE VAGY A LEGJOBB NEKIK! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: igazad van gyanítom, mert tegnap kimostam a ruháikat és élveztem hogy végre csinálok valamit
Eddig semmi nem jutott nekem csak a fejés meg a szoptatás ami igaz hogy a legnagyobb dolog, de mégis van hiányérzetem

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi,akkor jó,ha nincs semmi gond :D Nagyon édesek a csajok :D :D :D

Vocsi,nekünk még 6 körül este muszály picit altatni őket,még ha csak 15 percre is,mert akkor ők is elalszanak már fürdés után,kaja közben.Igaz ők nem kelnek fel késő este,csak max akkor nem bírják reggel 5-nél tovább,ha már fél8 elött alszanak.
Ebben a korban 2-2.5 órát bírnak ébren lenni tankönyv szerint.Úgy látom a tieid elég keveset alszanak.Én most elkezdtem írni,hátha felfedezek valami rendszert az alvásban.Kb ez jött ki,mondjuk leírom 6 órás keléssel,az az átlag,van,hogy elöbb,vagy később kelnek:

6-kor kelés,peluscsere,járóka(én addig kávézok,babanetezek)

7-kor reggeli,majd játék

8-kor alvás 9-1/2 10-ig.Utána játék.

10.30 kaja,majd játék

12-kor alvás 1313.30-ig.Utána játék.

14-kor kaja,majd játék

15-kor alvás 16-16.30-ig.Utána játék

17-kor kaja,majd játék

18-kor próbáljuk még egy kicsit altatni őket.

18.40 fürdés

19.20 kaja

19.30-20.30 között már alvás.

Napközben háromszor alszanak 1-1.5 órát,plussz fürdés elött egy szundit próbálunk,hol sikerül,hol nem.De ez nagy átlag,van,hogy 2 óránál is többet alszanak,van,hogy csak fél órát,függ attól is babakocsizunk-e vagy sem.
Ti már főzeléket esztek? :roll: Jajj,nekünk a kanalazás nem igazán megy még.Üvegest,vagy főzöl nekik?

Móni,várjuk a fotókat.

Érzések nekem is vannak ilyenek,de nekem még rosszabbak is,hiába akartam világ életemben ikreket,minden reggel azzal az érzéssel kelek,hogy alkalmatlan vagyok rá.És annyira imádom őket,hogy ettől még carabbul érzem magam,hogy így gondolom.Pedig nagyon jó gyerekek,de sokszor úgy érzem nem tudok 100%-os anya lenni,mint ahol csak egy van.Aztán elindul a nap,és már nem érzem úgy,hogy nekem ez nem megy...de már gondolkodtam pszichológuson is,hogy nem szülés utáni depresszió-e ez.Iszonyatosan rástresszelek mindenre,egy sima babakocsizás is sokszor nehéz,hangoljam össze az evésüket,alvásukat...Karácsonykor végre kimozdultunk itthonról velük mind a 3 nap,ez kész csodaszámba ment... én úgy gondoltam,ha gyerekem lesz,sokat viszem magammal mindenfelé,még vásárolni is,aztán itt állok velük,és nem megyünk sehova.Várom a tavaszt,hogy lekerüljön róluk ez a sok gönc amiben mozdulni sem bírnak,a hosszas öltözködés amit nem igazán szeretnek...
Vendég
 


Vocsi! Nagyon helyesek a lányok!

Rana! Örülök, hogy megoldódott!

Timi! Mekkora szemek és szempillák, nagyon édesek!

Móni! Nem tudom, hogy jól bántak-e vele, de remélem igen. Egyébként meg Te kellesz a gyerekeknek és semmi más. Nyugi biztos mindent jól csinálsz.

Nyulasz! Szerintem tök normális amit érzel, hiszen sok mindent kell egyszerre összehozni. Tény és való, hogy ikrekkel nehezebb a kimozdulás, de mindjárt itt a tavasz és akkor majd mehettek mindenfelé.

Kép
tigriske1978
 
 


Nyulasz!
Szerintem nagyon jó a napirendetek. érdekes, hogy kelés után nem éhesek rögtön reggel. Matykóm hajnalban (5-6 között) éhen akar halni...
Megértem az érzéseidet, én is szégyenlem magam, de sokszor eszembe jut, hogy akinek egy van, mennyivel könnyebb. pedig tudom, hogy sokan mit nem adnának (főleg az én esetemben), ha kettőről kellene gondoskodniuk. (Két szobatársam is csak egy babát vitt haza... :cry: ) Ha erre gondolok, akkor utálom magam. De mikor mindkettő üvölt....

KépKép
zsófikukac
 
 


Nyulasz!
Teljesen normálisak az érzeseid!!!!Minden ikres kismami átmegy ezen,hidd el!Van aki bevallja,van aki meg rásózza a gyerekeket mamára,bébiszitterre és terápiás jelleggel elmegy csavizni.
Tavasszal sokkal jobb lesz!!!!A tél a mi szempontunkból egyszerűen katasztrófa!

Timi!
De édesek! :lol:

Vocsi!
Fürcsi előtt kellene egy 20perces szundi.A fürdés meg 1/2 - 1órával későbbre csúszhatna. Akkor kajálás közben nem aludnának el.

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Köszönöm lányok,máris sokkal jobban érzem magam :oops:

Zsófi,régen mi is éhen akartunk halni keléskor,de egy jó ideje legalább egy óra eltelik a kelés és a kaja között.Én is csodálkoztam eleinte,de jó így,legalább nem kapkodós a reggel.
Biztos neked még nehezebb lehetett látni,átélni a kórházban a sok szőrnyűséget :cry:

Edit,sokszor rád gondolok,amikor úgy érzem sok,hogy te hogy bírtad :roll:

Tigriske,elhiszem,hogy Edit a mintaképed.De az a legfontosabb,hogy itt vannak a gyerekek,sok küzdelem után,és egyszer mindenkinek könnyebb lesz.Olyan jó,hogy ide lehet jönni hozzátok,és léeírni az érzéseket,mert enélkül már lehet világgá mentem volna :lol:
Vendég
 


Lányok,két kérdésem lenne....

...egyik,hogy Balázs amikor levegőt vesz,halkan és vékonyan sipol az orra.Tegnap befújtuk sterimárrall,és kiporszívóztuk,hátha száraz cicakaki miatt van.De még mindig csinálja.Szerintetek mi lehet?

...a másik,lehet már ebben a korban,hogy sírnak az "idegenektől"?Tudom,akit már egy hete nem kláttak,az idegen nekik,így az anyukám nem volt itt szilveszter óta,és tegnap ha csak ránéztek,rettenetesen sírtak.Később megnyugodtak,persze egyfolytában őt nézték.Ugyanez volt a sógorommal is,mikor meglátták.Ez nem későbbi korban szokott jelentkezni?
Vendég
 


Zsófi!
Szerintem mindenkinek eszébe jut olykor, hogy eggyel könnyebb, DE: nekem pl. a nagy egy iszonyatos bőgőmasina volt, az ikrek ketten együtt nem bömböltek annyit, mint ő egyedül. Szóval ha kapsz egy iszonyatosan többemberes babát, az tud olyan húzós lenni, mint az ikrek. Ja és Balu mindehhez még szarul is aludt, 2 éves koráig egy kezemen össze tudnám számolni, hány éjszakát aludtam végig... Szóval relatív, de persze, az ember olykor elmereng, mennyivel könnyebb egy gyerekkel. :D

Nyuszi!
Előfordulhat korábban is, sőt: fél éves kor körül van az első hulláma. Nálunk Dani 6 hónaposan bőgött az idegenektől, aztán elmúlt, Rékára 8 hónaposan szó szerint rá se lehetett nézni. 8)

Vocsi!
Szerintem is tegyétek le őket kicsit fürdés előtt, és picit később fürdessetek.
vovanda
 
 


Köszönöm szépen lányok! megpróbálom ma este fürdés előtt . Hátha sikerül....
edit73 Néha nekem is eszembe jutsz.....minden elismerésem a tied! Biztos nagyon nehéz volt, amikor picik voltak.

De van ennél szebb?
http://www.youtube.com/watch?v=bg3pOH7F8i8


tigriske1978 hogy érzed magad?

Voltunk tanácsadáson tegnap. Dorkám 7050gr. és 64cm, Rékám 5890 gr. és 61cm. Kaptak 2 szurit is . Úgy sírtak.....
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára vocsi73 2010.01.12 09:18-kor.

vocsi73
 
 


Vanda,gondolom ez a szeparációs szorongás :roll:
Éna sógornőmre voltam mindig mérges,amikor ezzel jött,hogy milyen könnyű egybabásnak lenni.Neki is ikrei vannak.Erre most én is ezt hajtogatom :lol:

Vocsi,szép súlyotok van :D Mi csütörtökön megyünk oltásra.

Kiváncsi vagyok bejön-e az új rendszer :D egy próbát megér :wink:

Lányok,már bő két hete csak reggel este fejek,de pár napja már csak 20 mili körül jön le.Most,hogy a ínyemmel szenvedtem szedtem be algoflexet,ezt nem tudom lehet-e szopi alatt,így már nem is kapták meg a lefejt tejet.Védőnőm szerint amikor már csak 10-20 mili jön,akkor hagyjam abba a fejést.Na de hogyan?Egyszerűen nem fejek?Vagy kell valamivel apasztani azt a keveset?

Szerintetek hipp vilmoskörtét adhatok már nekik?Az van rajta,hogy 4 hóstól :roll:
Vendég
 


Vocsi!
Jók a súlyok, nekem Réka tegnapi mérés szerint kerek 7 kiló, Dani meg 9200 gramm. :lol: :lol: :lol:

Nyuszi!
Algoflexet lehet nyugodtan. És igen, leállhatsz, ha nagyon elkezd feszülni, akkor fejjél kicsit (ez pár nap alatt jöhet elő) és a hideg borogatás is apaszt. Ha bírod, tegyél rá egy zacskó fagyos zöldborsót.
vovanda
 
 


Vanda,köszi.Borsót kihagyom :lol:

Ja,és most káposztát fogok karfiollal enni :lol: Már baromira kívánom.

Gondolom az nem baj,hogy még nem jött meg a mensim :roll: Mondjuk nem hiányzik,de tegnap azért vettem tampont.

A hajam is remélem visszaáll,úgy hullik,csomókban,kiváncsi leszek,ha már nem tejelek,mi lesz.
Vendég
 


vanda: most nézem a tieid 1 évesek. Utólag is Boldog szülinapot!
akkor Dorka kövér? Mondjuk a születési súlyához képest husika!!!
A védőnő azt mondta, ne adjak neki annyit enni......kevesebbet tegyek az üvegbe. De szegénykém kéri , sír ha nem elég neki.

nyulasz: eleinte próbálgattuk az üveges főzelékeket 4 hónapos kortól, de túl száraz volt nekik, szinte öklöndöztek tőle.
egy darabig nem adtam nekik, gondoltam még nem jött el az ideje. Találkoztam az Szilvivel az ikres barátnőmmel és Ő mondta, hogy a főzeléket sinlaccal keverve adja a gyerkőceinek.. Én is kipróbáltam. Működik. Nagyon szeretik. Még most veszem, de már előkészítettem a párolóedényt....Én fogom csinálni nekik.

:lol:

vocsi73
 
 


Nyulasz!
Hajhullás el fog múlni. Terhesen nekem sem esett ki egyetlen szál sem (még az sem, aminek kellett volna), most pótolja. Nem kopaszodsz meg, visszaáll az eredeti állapot. Revalidot esetleg szedhetsz.
vovanda
 
 


Vanda,vettem revalidot,de mindig elfelejtem :oops:

Vocsi,de ha sinlacot raksz a főzelékhez attól nem sűrűbb lesz? :roll: Vagy hogyan?
Vendég
 


Vocsi! Köszi, megvagyok. Inkább csak vegetálok már. :lol: Majd holnap az orvos megmondja, hogy minden rendben van-e. Szép súlyok!

Kép
tigriske1978
 
 


Timi, hát ezek a lányok csodaszépek :P Hanga hajtömege :shock: Alexa kopszisága :lol: Annyira édesek :lol: :lol: :lol:

Móni, mindenkiben felmerül, hogy valamit nem jól csinál. Az elején tényleg különösen nehéz. De el nem tudom képzelni, hogy akik ennyire akarták ezeket a gyerkőcöket, mint mi, akik ennyit küzdöttek értük, várták őket, annyira rosszul csináljunk valamit. Biztos hibázunk, hibáztunk, és még fogunk is hibázni. Ez benne van. De ők akkor is imádni fognak minket, nekik akkor is mi leszünk a legeslegjobbak!!!! Mert nálunk jobban nem szereti őket senki, és ezt ők érzik. Be ne fordulj nekem, ahogy Nyulasz írta, itt vagyunk egymásnak, ha valami nem megy, segítünk. Valaki midig tud valami jó megoldást itt. És ITT nem ciki kérdezni. Én mindig azt mondom, mi ikresek, egy külön faj vagyunk, rajtunk csak egy hasonszőrű ikres segíthet. Ezért lett ez a fórum. Csak gyere, ha időd engedi!

Nyulasz, én legutolsó alaklommal kb 50-60ml fejtem le (nov. végén), majd másnaptól leálltam. Szerencsére nem kellett újra elővennem a mellszívót. Pár nappal később (talán volt az egy hét is) valóban találtam egy kisebb csomót a mellemben, de elmúlt magától. Azóta meg csak szörnyülködök, hogy milyenek a melleim. Mikorra lesz ez újra olyan, mint rég :? :cry: Meg hát a kontraszt is hirtelen túl nagy a hatalmas tejjel teli mellek és a mostani, tej és zsír nélküli között. Nem is ragozom tovább...
Gyümiitalokat én nagy ritkán adok nekik, bár a körtét nekem Emma nem szereti. A hippesekhez viszont még sokszor a kettes mam-os lyuk is kevés. Barátnőm szokta adni amúgy gyakran a kisfiának, mert olyan bélpoklos a drága, hogy semmi kaja nem elég neki, így ebéd után azzal "fojtja" le a végét, hogy ne hisztizzen további kajáért :roll:
A hajhullásom kb a lányok 5 hónapos korában hagyott alább. Én még utána szoptattam, tehát nincs összefüggésben vele szerintem. De mindenkitől ezt az időt hallottam többnyire a fürdőkádat szifonjának fellélegzési idejének :)
Sipolás: nekem Emma sipol, de doki mindig azt mondja, hogy gyönyörű rózsaszín a tüdeje, nincs semmi baj. Hát csak sipolgasson, arany gőzmozdonyom. (Pedig én dupla para vagyok az asztmám miatt, nehogy örököljék. A gyerekdokim meg allergológus is egyben, tudja, hogy figyelni kell a csajokra fokozottan. Ha szerinte nincs gond, akkor én elhiszem neki.)

Vocsi, és hogy csinálsz sinlacot? Vagy valamit rosszul értettem? Én azt sosem adtam a lányoknak, így nem is igazán tudom, mi az. Azt hiszem azt mondtátok, olyan, mint a tejpép?

Vanda, jobban vagytok már? Meggyógyultatok? Szép kis súlya van Daninak. Réka meg édes kis törékeny hercegnő. Mint amilyennek egy csajszinak lennie kell. Na az én Emmám pont nem ilyen :lol: :lol:

Edit, imádom a rövid, tömör, velős tanácsaidat. Még ha nem is nekem szólnak :D :roll:

Tigriske, szerintem Te leszel az a csodaszámba menő hármasikres kismama, aki túlhordja a babáit :D

Zsófi, tudod hányszor jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lenne eggyel? :oops: :oops: :oops: De kívánom, hogy jussatok el mihamarabb ahhoz a korhoz már, amikor eljátszanak egymással ezek a kis mókusok. Én nem gondoltam, hogy ez lehetséges, de egyre jobban imádom őket. Egyre kevesebbet sírnak, egyre könnyebben kiszámítható a napjuk, egyre viccesebbek, szórakoztatóbbak (már pogácsát sütünk és pápázunk :P :roll: ), egyre többet dumálnak, szóval csak nézem őket és olvadozom. Ahogy egymásra vigyorognak, ahogy mászkálnak egymáson, ahogy veszekednek egy-egy játékon (pedig kettő van belőle, de neki a tesónál lévő kell), ahogy szövegelnek egymásnak... Most már nem mondom, hogy könnyebb egy gyerekkel. Most már az éjszakai keléseket is jobban viselem, mert napközben két angyal anyukája lehetek. És ez szerintem már csak jobb lehet.
:P :wink:

Megint sok voltam, bocsi :oops: :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Meggyógyultunk, Balu oviban (épp ideje :lol: ).
Cici: kb. 1 évvel az utolsó szoptatás/fejés után számíthatsz a régi fazonra. Szóval még odébb lesz.

Móni!
(ez mindig elmaradt)
Nagyon nem tudsz elrontani semmit. Ha meg túl soknak érzed a nagyszülőket, akkor ne hagyd magad, csapj az asztalra. Ezt komolyan mondom, mert lehet ebből csúnya szülés utáni depi is, ha feleslegesnek érzed magad.
Mondjuk nekem pont az ellenkezője a bajom: nem mondanám, hogy tolonganak a nagyszülők. :?
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?