Sziasztok!
Most ertunk haza babalatogatobol. Tegnap ugye egesz nap a tesomeknal logtunk, most pedig Feri baratjanal.
Baba is jol van, mama is jol van mar, igaz, hogy nem volt egy elmeny a terhessege (o volt az a kismama, akirol irtam, hogy szeptember legelejen mar olyan allapotban volt fizikailag, mint en Kristoffal 39. hetben, kozvetelnul szules elott). Hatalmas pocija is volt, nehezkes is volt, rosszul viselte az egeszet. A vegere meg magas lett a vernyomasa, durvan bevizesedett, toxemia gyanuval be is fektettek, a vizesedes miatt meg trombozist kapott mindket laba, szoval az utolso honapot bent toltotte. A szulese csaszival lett, raadasul kiderult, hogy kb ot hettel elszamoltak a terhessegi korat: dec masodik felere volt kiirva, de november vegen hipp-hopp meg kellett csaszarozni, a baba kijott 4200 grammosan es vizsgalatok alapjan ugy tippeltek, hogy mar kb 2 hete tulhordott volt! Szoval durva.
De most mar jol vannak.
Pizzaval vartak bennunket, nagyon-nagyon finom volt.
Van jo pizza teszta receptetek? Nori?
Mert en szoktam sutni, sok felet kiprobaltam mar, de egyik sem nyugozott le. Viszont ha ismet lesz sajat konyham, akkor szeretnek mar sutni.
Most mindenki brassoit sut. Mokas. Ugye itt is szo volt a brassoirol, en mar egy hete gondolkodom rajta, ma felhivott a sogornom, hogy en hogy csinalom a brassoit, mert azt szeretne, meg anyukam is megemlitette, hogy ha otthon leszunk a jovo het elejen, akkor csinaljak neki brassoit. Ez erdekes.
Reni: tenyleg probalj megnyugodni. A pihenes mellett nekem a stresszmentesseget is emlitettek gyogymodkent a nyiladozo mehszajra. Tudom, hogy ez teged nem nyugtat, de nekem 3-4 hettel ezelott let 2100-as ertekem, ugy, hogy elotte 2 hettel meg 2000-es volt es a ket vizsgalat kozotti idot vegigpihentem. Akkor en is be voltam tojva, mert Kristof miatt en meg pihenni sem tudok. Paraztam, mert nem akartam 32 hetesen szulni. Nah, ket nap mulva mar a 35. hetben vagyok, nem azt mondom, hogy ez mar a szules ideje, de telnek a hetek, azota sem szultem meg. Meg kettot kibirunk egyben es mar semmi baj nem lesz. Es ez igy lesz nalatok is, kesz! Gondolj arra, hogy minden rendben lesz!
En egyebkent most a mehszajnyilassal kapcsolatban a struccpolitikat alkalmazom. A dokival nem beszeltuk meg, hogy konkretan mikor kell mennem hozza legkozelebb, elfelejtettuk, igy a szuleszno azt mondta, hogy menjek 36 hetesen. En ennek orultem is, mert akkor kell mennem nst-re is, meg akkor lesz kenetvetel is, legalabb mindent letudok egyszerre.
De tegnap a szuleszno sogornom azt mondta, hogy nyilo mehszajnal nem kellenet hat hetet varni a ket vizsgalat kozott, szerinte mar mennem kellett volna, szoval jelentkezzek be napokon belul.
De en nem akarok. Tegyuk fel megvizsgal. Azt mondja, hogy rosszabbodott a helyzet. A babaval nincs baj. Be nem fektet (remelhetoleg). Viszont az ideget belem ulteti es megint elkezdek panikolni. Jobb lenne?
Nekem nem.
Inkabb nem tudok rola, az nem faj. A gyerek attol ugysem fog bent maradni, hogy tapogatjak a mehszajamat. Szoval maradok a 36 hetes vizsgalatnal, ha addig nem szulok, marpedig addig nem szulok. Es errol nem vagyok hajlando vitat nyitni.
Kelengye es korhazi csomag: en talan egy lepessel elorebb vagyok. Atneztem, hogy a korhazi csomagba mit kellene vennem es mi az, ami dobozokban van Maglodon. A jovohet masodik feleben bevasarolok hozza, valamint hetvegen eloramolom amit meg kell, osszerakom a pakkot.
Tegnap pedig a tesomektol visszakaptam egy zsak babaruhat, 62-68-as meret. Rengeteg. Nem emlekeztem, hogy ilyen sok van. Es ez meg nem mind, a maradekot eloszedem a jovohet vegen szinte. Utana valogatok es az aprobbakat kimosom, vasalom, bezsakolom, legmentesitem. A nagyobbak meg boven raernek, szerintem most 56-os meretu gyermekem lesz max, nem hiszem, hogy Erik akkora lesz, mint Kristof.
56-os meretbol a sogornom megdobott par szerelessel, meg vettem is meg nehany ujat. Szoval ez kipipalva.
Lanyok, en egyre jobban be vagyok sz.rva a korhaztol. Nem akarok ott lenni napokig. Tudom, muszaj, de en akkor sem vagyom.
Es nem tetszik ez a beonteses dolog sem, amit irtatok. Nekem olyan nem kell. Meg eda sem. Es fekudni sem akarok es azt sem akarom, hogy ctg-n legyek vajudas alatt. Ha jol vagyunk, akkor en csak bekes maganyban akarok vajudni egy jot, szenvedni szerenyen elvonulva ugy, hogy azert az uram aggodo es szinten szenvedo arcat lathassam kozben.
Abban bizom, hogy nem vizelfolyassal indul most a szulesem, hanem siman vajudassal, mert akkor nem kell azonnal bemenni. Szandekomban all otthon kivajudni magam nagyreszt, bekesen.
Ezert is lenne jo, ha a babam meg egy honapig bent maradna. Akkor mar o is tuti eleg eros lenne ahhoz, hogy segitsen nekem a vajudasban es szepen rendben menjenek a dolgok.