Új privát üzeneted érkezett!

Csuppancs, tényleg! :lol:

Lábpolcoláshoz nem jó a vénapárna?

Reni, nem lesz semmi baj! Ha sokat idegeskedsz, az viszont nem tesz jót!

Zuzmoo, jó ötlet így írni! Elég egyértelmű, s nem bántó.

Vicky, nálunk az anyai ág veseproblémás, anyumnak is többször volt vesegörcse, ő azt mondta, inkább még egy szülés, mint még egy vesegörcs!
ktc

Elég fura napom volt. Azt hiszem ilyen lehet mikor a hormonok a kismama agyára mennek.
Egész délelőtt szörnyen pokróc voltam, semmi nem volt jó, Szabi minden megmozdulása idegesített, még az is hogy mellettem van és levegőt vesz... aztán ebéd közben ok nélkül elkezdtem pityeregni és vagy másfél órán át abba se tudtam hagyni (tiszta őrület!) Mikor kicsit összeszedtem magam, kitaláltam, hogy ki kell mozdulnunk, menjünk cukrászdába. De persze amit megkívántam, nem épp a legközelebb van, hanem 36 km-re tőlünk. De az én drága kicsi férjem egy rossz szó nélkül elvitt sütizni. :) Szóval most már sokkal jobb (hoztunk is haza sütit, nehogy holnap is menni kelljen), de nagyon ilyesztő volt, hogy fogalmam sincs mi bajom van, csak sírok mint egy hülye... :?
zuzmooo

Sziasztok!

Most ertunk haza babalatogatobol. Tegnap ugye egesz nap a tesomeknal logtunk, most pedig Feri baratjanal.
Baba is jol van, mama is jol van mar, igaz, hogy nem volt egy elmeny a terhessege (o volt az a kismama, akirol irtam, hogy szeptember legelejen mar olyan allapotban volt fizikailag, mint en Kristoffal 39. hetben, kozvetelnul szules elott). Hatalmas pocija is volt, nehezkes is volt, rosszul viselte az egeszet. A vegere meg magas lett a vernyomasa, durvan bevizesedett, toxemia gyanuval be is fektettek, a vizesedes miatt meg trombozist kapott mindket laba, szoval az utolso honapot bent toltotte. A szulese csaszival lett, raadasul kiderult, hogy kb ot hettel elszamoltak a terhessegi korat: dec masodik felere volt kiirva, de november vegen hipp-hopp meg kellett csaszarozni, a baba kijott 4200 grammosan es vizsgalatok alapjan ugy tippeltek, hogy mar kb 2 hete tulhordott volt! Szoval durva.
De most mar jol vannak.

Pizzaval vartak bennunket, nagyon-nagyon finom volt.
Van jo pizza teszta receptetek? Nori?
Mert en szoktam sutni, sok felet kiprobaltam mar, de egyik sem nyugozott le. Viszont ha ismet lesz sajat konyham, akkor szeretnek mar sutni.

Most mindenki brassoit sut. Mokas. Ugye itt is szo volt a brassoirol, en mar egy hete gondolkodom rajta, ma felhivott a sogornom, hogy en hogy csinalom a brassoit, mert azt szeretne, meg anyukam is megemlitette, hogy ha otthon leszunk a jovo het elejen, akkor csinaljak neki brassoit. Ez erdekes. :lol: :lol:

Reni: tenyleg probalj megnyugodni. A pihenes mellett nekem a stresszmentesseget is emlitettek gyogymodkent a nyiladozo mehszajra. Tudom, hogy ez teged nem nyugtat, de nekem 3-4 hettel ezelott let 2100-as ertekem, ugy, hogy elotte 2 hettel meg 2000-es volt es a ket vizsgalat kozotti idot vegigpihentem. Akkor en is be voltam tojva, mert Kristof miatt en meg pihenni sem tudok. Paraztam, mert nem akartam 32 hetesen szulni. Nah, ket nap mulva mar a 35. hetben vagyok, nem azt mondom, hogy ez mar a szules ideje, de telnek a hetek, azota sem szultem meg. Meg kettot kibirunk egyben es mar semmi baj nem lesz. Es ez igy lesz nalatok is, kesz! Gondolj arra, hogy minden rendben lesz!

En egyebkent most a mehszajnyilassal kapcsolatban a struccpolitikat alkalmazom. A dokival nem beszeltuk meg, hogy konkretan mikor kell mennem hozza legkozelebb, elfelejtettuk, igy a szuleszno azt mondta, hogy menjek 36 hetesen. En ennek orultem is, mert akkor kell mennem nst-re is, meg akkor lesz kenetvetel is, legalabb mindent letudok egyszerre.
De tegnap a szuleszno sogornom azt mondta, hogy nyilo mehszajnal nem kellenet hat hetet varni a ket vizsgalat kozott, szerinte mar mennem kellett volna, szoval jelentkezzek be napokon belul.
De en nem akarok. Tegyuk fel megvizsgal. Azt mondja, hogy rosszabbodott a helyzet. A babaval nincs baj. Be nem fektet (remelhetoleg). Viszont az ideget belem ulteti es megint elkezdek panikolni. Jobb lenne?
Nekem nem.
Inkabb nem tudok rola, az nem faj. A gyerek attol ugysem fog bent maradni, hogy tapogatjak a mehszajamat. Szoval maradok a 36 hetes vizsgalatnal, ha addig nem szulok, marpedig addig nem szulok. Es errol nem vagyok hajlando vitat nyitni. :lol: :lol:

Kelengye es korhazi csomag: en talan egy lepessel elorebb vagyok. Atneztem, hogy a korhazi csomagba mit kellene vennem es mi az, ami dobozokban van Maglodon. A jovohet masodik feleben bevasarolok hozza, valamint hetvegen eloramolom amit meg kell, osszerakom a pakkot.
Tegnap pedig a tesomektol visszakaptam egy zsak babaruhat, 62-68-as meret. Rengeteg. Nem emlekeztem, hogy ilyen sok van. Es ez meg nem mind, a maradekot eloszedem a jovohet vegen szinte. Utana valogatok es az aprobbakat kimosom, vasalom, bezsakolom, legmentesitem. A nagyobbak meg boven raernek, szerintem most 56-os meretu gyermekem lesz max, nem hiszem, hogy Erik akkora lesz, mint Kristof.
56-os meretbol a sogornom megdobott par szerelessel, meg vettem is meg nehany ujat. Szoval ez kipipalva.

Lanyok, en egyre jobban be vagyok sz.rva a korhaztol. Nem akarok ott lenni napokig. Tudom, muszaj, de en akkor sem vagyom.
Es nem tetszik ez a beonteses dolog sem, amit irtatok. Nekem olyan nem kell. Meg eda sem. Es fekudni sem akarok es azt sem akarom, hogy ctg-n legyek vajudas alatt. Ha jol vagyunk, akkor en csak bekes maganyban akarok vajudni egy jot, szenvedni szerenyen elvonulva ugy, hogy azert az uram aggodo es szinten szenvedo arcat lathassam kozben.
Abban bizom, hogy nem vizelfolyassal indul most a szulesem, hanem siman vajudassal, mert akkor nem kell azonnal bemenni. Szandekomban all otthon kivajudni magam nagyreszt, bekesen.
Ezert is lenne jo, ha a babam meg egy honapig bent maradna. Akkor mar o is tuti eleg eros lenne ahhoz, hogy segitsen nekem a vajudasban es szepen rendben menjenek a dolgok.
Vendég

Amugy ez mokas: a forum egyik fele szulni akarna mar most, de semmifelekeppen sem tulhordani, a masik fele meg azert imadkozik, hogy meg nehogy szuljon. :lol: :lol:
En meg a tulhordassal is ki lennek bekulve egyebkent.

Kakti: a karacsonyi pudinghoz nem tudok hozzaszolni. En siman nem szeretem. Igy fogalmam sincs, hogyan kell elkesziteni. Viszont akit en ismerek mindenki vette es nem keszitette, szoval valszeg tenyleg nem annyira egyszeru.
Olyan dolog lehet ez, mint a mince pie-ba a toltelek. Azt is veszik az emberek, ezer felet lehet kapni befottes uvegekben, mert az is hosszu ideig erlelt alkoholos gyumolcskeverek tulkeppen. Nah, azt viszont imadom, gyakran sutottem (persze a tolteleket keszen vettem).

Es errol most eszembe jutott, hogy a paprika tv-n egyszer egy angol fozomusort neztem. Magyarra szinkronizalva. Egyszercsak hallom, hogy "most pedig daralt husos pitet sutunk a gyerekekkel, ez egy igazi karacsonyi csemege". Mondom ok, husos pite. Van ilyen boven. Dehogy gyerekekkel husos pit sutes a desszert rovatban?
Majd rosszul lettem, konretan a mince pie-t daralt husos pitenek forditottak le! Kozben meg faszan mondtak, hogy cukor kell a tesztaba, nyaljuk le a tolteleket a kanalrol, nagyon finom, a vegen megszorjuk porcukorral, stb. Profizmus.
:lol: :lol:
Vendég

A TV Paprikán van egy frankó műsor (Hát ez pite!). Két nő - anya és lánya - sütnek minden műsorban két féle pitét. Ott láttam a Banoffee pitét, na, az ISTENI!!! :) Banános, karamellás!
Amúgy valóban zseniálisan tudnak fordítani! :)

És Bea!
Szerintem ezeket a szüléssel kapcsolatos vágyaidat mindenképp beszéld meg a szülésznőddel (ha lesz olyan), vagy az orvosoddal. Nyilván minden megoldható. És akaratod ellenére nem fognak beöntést adni, emiatt ne aggódj!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

bellerreni: Szerintem ha keményedik az ember, akkor azt meg lehet különböztetni. Legalábbis nálam most volt először. Ha nem tudja az ember, akkor még nem is volt neki. Szerintem ez olyan lehet, mint hogy most megkérdeztem az anyósomat, hogy ez lehetett-e szülési fájdalom és azt mondta, hogy azt semmivel nem fogom összetéveszteni. Hát ő két gyereket szült meg természetesen, úgyhogy biztos tudja mit beszél. A számokkal kapcsolatban meg szerintem nincs sok különbség a szülést illetően, hogy 1100 vagy 2100. Az hogy a méhnyak mennyire rövidült nem jelent olyan sokat. Inkább az a lényeg, hogy melyik nyílt ki. De mondom, ezt csak én gondolom abból, hogy nekem már nem is ír számot a 28. héttől, csak annyi van a kiskönyvemben, hogy 1 ujjnyira nyitva. Tényleg próbálj megnyugodni, még nincs itt az időnk.

ktc: Hát nekem ez most a második lehetett, de az elsőnél is elmúlt, mire a doki bebökte a szurit. Elég rossz volt, de szerintem ez is tud még durvább lenni. Nekem egy kő ment le a vesemedencémbe, de aztán nem jött ki. Szerintem szétporladhatott, mert ilyenre volt már nálam példa. Akkor mind a két vesémben volt 7 mm-es kő és anélkül eltűnt, hogy bármit is éreztem volna. Majd ha megszültem, akkor megírom hogy melyik milyen.

ananácska: És egyébként ez milyen süti? Milyen íze van?
vicky79
Budapest III. kerület

Ja!
A keményedésre azt mondta a dokim, hogy olyan, mint az izomláz a hasban. Hát ilyen nekem is egyre többször van. Eltart egy darabig (15-20 mp-től 1-2 percig - ez változó), aztán elmúlik. Főleg olyankor érzem, ha jövök-megyek, és nem csak itthon tespedek!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, vajon a dokid már tapasztalta is az izomlázat a hasában? :lol:
Egyébként a viccet félretéve olyan érzés is lehet, igen. Bár nekem az inkább olyankor van, amikor valamijét nagyon befeszíti a bordáim alá.
A másik meg amikor tényleg az egész hasad befeszül, betonkemény lesz. Ez nem fájdalmas, csak baromi kellemetlen.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hello Csajok!

Kinéztük a csempét a gyerek fürdőbe, meg asszem a miénket is. Van elképzelésem a parkettáról és a konyhabútorról is. Hát határ a csillagos ég kb árban. Már most érzem, hogy vagy nagyon elúszunk, vagy jó lesz az ikea verzió is! :lol:
Vendég

Reni: ne aggódj, nem fog az a gyerek olyan könnyen kiesni. Rékát tényleg dobni kéne (szerintem) de egy kellemes lassú séta nem okozhat olyan nagy gondot. Mellesleg egyetértek Beával, az aggódás sokkal rosszabb lehet, mint egy 2000-es méhnyak vagy nyíló méhszáj.

Ma Bulcsi szétrúgta az otthonát. :? Egész nap ficánkolt. :shock: Ááááh, leültem olvasni, és hiába csiklandoztam, nyomogattam, simogattam, akkor is ezerrel nyomta tovább. Most már kifejezetten egyhangú, hogy a Bulcsi miatt még úgyse férek a saját bőrömbe, mint eddig. Átrendez odabenn mindent. Ma először eszembe jutott, hogy ha ezt így folytatja bőrön kívül rakom, és aztán megnézheti magát! :roll:

zarja

Hát Csilla... biztos érzed, amikor bekeményedik az egész hasad, én nem ilyennek érzem. tekintve, hogy tetemes zsírréteg is van Lili felett, én sosem érzem olyan nagyon keménynek a hasamat. Nekem csak ez az izomlázszerű érzés segít a beazonosításban. És Lili még egyszer sem dugta egyik alkatrészét sem a bordáim közé/alá/mellé stb. Lehet, szerencsés vagyok... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hú, nekem a keményedés tényleg beton hasat jelent. Pont olyan, mint a vádligörcsnél a vádli. Vagy mintha nagyon elzsibbadna... Nem kifejezetten fáj, de kellemetlen!

Eszter!
2hét és még egy kicsi! Bulcsi baba anya kezében lesz. Egy baba és egy édesanya születése. Remek lesz... Tudom, kibicnek könnyű. De eszem ágában sincs előtted szülni, szóval amíg nem szültél, én nem készülődöm! :lol:
Vendég

Lányok! Ki is lehet az első anyuka? Ki van a legelején? És ő mikorra is van kiírva? Most sajna nem tudom a táblát megnézni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Eszter. Asszem január 27. De Csipinek meg Kokonya Móninak is mondtak sokkal előbbi időpontot. Illetve Gerinek asszem.
Vendég

nóri: Köszi, akkor lassan tényleg jönnek azok a babák. A többiekért is annyira izgulok, mintha mi mennénk. Már nagyon kíváncsi leszek az eseményekre és hogy ki hogy éli meg.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti: azért irigyellek, mert még nem érezted a Lilli lábát a bordáid között. Hát nekem rendszeresen ott tartja. Tényleg meg fogom csócsálni ezért a tappancsát, csak szülessen már meg. Bár meggyőződésem, hogy ketten nem férünk el az én bőrömben, az a gond. Olyankor csak az segít, ha a fejem fölé emelem a kezem. Így mostanság a tarkómra teszem mindkét kezem (úgy gondolom, hogy ez olyan laza stílnek tűnik, és nem annak, hogy kényszer, mert különben szúr az oldalam) és úgy szoktam ücsörögni.

Ja, Nóri! Képzeld, kaptam kölcsönbe egy rugalmas babakendőt. Most azt tekergetem magamra, szokni a mozdulatot. Ez akkora, hogy lehet, hogy nyáron nem is húzok pólót, ez a kendő engem is totál betakar.

Nóri! Hááát, eddig mindenki azt jósolgatja, hogy nem fogjuk egyben megérni a 27-et. Úgyhogy azért ne légy olyan nyugodt.

Jaj de irigyellek a ház miatt. Én is olyan szívesen költöznék. Jövő héten jön a pénzügyes ismerős, hogy kalkuláljunk egyet, mikor és hogyan lehetne annyi pénzt összevakarni. Bár nálunk feltétel, hogy a panelt el kell adni. Az se easy jelen körülmények közt. :( De jó volna még tgyás alatt elrendezni, mert ugye azt a cég számfejti, és hát várhatóan magasabb lesz, mint a nettó fizum. Ki kéne használni a kínálkozó lehetőséget.

Vicky: Edit is csak egy nappal utánam van kiírva, és neki már módosították az uh alapján még korábbra a szülés dátumát.

zarja

Eszter!

Mi is remekül csináljuk a pénz nélküli lakásvásárlást. Jelenleg azon stresszelünk, miből rendezzük be. F@szán kész leszünk, mire én is meg Laci is eladjuk a lakást-telkeket. Akkor lesz zsé, kifizetjük a hitelt, de bőven marad még. Ami nem baj, csak most baromira kéne minden fillér!

Laci odajött tegnap és mondta, hogy úgy érzi magát, mint az apja, amikor elment az autópiacra pénz nélkül (otthon sem volt) nézelődni. Majd hazajött egy Zsigulival. Összefutott valami ismerőssel, aki rábeszélte, hogy majd később kifizeti. Hát anyós jól kiakadt, amikor hazament.
Na nálunk is ez van. Veszünk, mert az 50%-ra van pénzünk. De utána 2hónap alatt kell előszedni a berendezést. Ehhez viszont nem keveset kell kivenni a cégből is... De ha egyszer kész leszünk! :D
Vendég

Sziasztok!

Hát nekem nem indult vmi jól a napom :(

Hajnalban felkeltem mert kislányom felsírt. Átmentem hozzá, majd visszafele gondoltam ha már ugyis felkeltem elmegyek wc-re. Ingert nem éreztem de mondom 1 óra mulva nem kelek újra.

Ráültem a wc-re és mintha kinyitották volna a csapot. Kicsit megijedtem. Arra gondoltam talán a magzatvíz. Lefeküdtem de semmi több nem jött.Reggel mondom férjecskémnek, majd arra jutottam h felhivom a dokit. Mondta irány a korház vizsgálatra.

Persze a korházban telt ház. (Látogatási tilalomnak vége :D :D )
kb 20 percet vártam mire megvizsgáltak. burok rendben. szűk 2 ujjnyira nyitva vagyok. ctg nem mutatott fájást. Terhes patologián telt ház - hála istennek :D . Igy mehetek haza.

Doki szigoru pihensét javasolt, no sex, napi 2-3 dl bor, és 500 mg magnézium.

Röviden ennyi. Szeretném ha még legalább 3 hétig bent maradna picurka. Ezért vhogy mindenképpen megoldom azt a fránya pihenést.

Megyek is aludni.

Kriszti
35+5
bchris

Kriszti! Ha tudok segíteni,csak szólj! Bevásárolni,vagy barmi! Nincs tilalom? Ez remek! remélem így is marad! Már megint a rohadt front. Múltkor is tele volt az összes ágy!
Vendég

lyányok nemáááá, nem szülünk még!!!! Csak én :oops: rohadtul nehezen biro már a gyűrödést. Igen, uh alapján mondtak már nekem 01.23-at is...fene tudja :roll:
Reni: fel a fejjel, azzal, hogy stresszelsz, és behergeled magad, csak rontasz a helyzeten. tudom, hogy nehéz, de pozitiv hozzáállás, és sok pihenés.

Edit

Kép
ézsóné

olyan cuki, hogy ennyire eltér a két vonalzom...az egyik szerint még 23, a másik szerint 19 nap van még :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Jó iccakát!

Hát asszem megjött a hidegfront. Itten vacakolok a joslófájásaimmal, ami hol 10 perc, hol 5, majd 8. Járok pisilni mint az ingaóra.

Hát lehet ebből még 19 nap, de lehet 2 is.

( Itt röhögök szegény páromon, mert ugye szülés előtt van a kismamiknak hasmenésük, hát nálunk most neki van. Gondolom szolidarít,meg hát munkamegosztás. Hogy mi lesz ebből?)

na kiváncsi leszek, ez a hidegfront hoz -e valakinek babót :P

Azért lassan megyek feküdni.

Móni

Kép
kokonya

Krisz: de akkor ezek szerint simán csak pisiltél, nem? Tapasztalatból tudom, mennyire ijesztő, de ez még nem fogja a babát arra sarkallni, hogy ő is kövesse. A pihivel ettől függetlenül egyet értek.

Edit: uh, meggyőződésem, hogy te nyitod itt a sort. Szurkolok nektek! Jaj már bele se bírok gondolni, hogy az lesz életem legsikeresebb fogyása: egy nap alatt min 5-6 kiló. :) Ezt egyetlen Schobert Norbi se tudja utánozni, ha belefeszül sem. Viccet félretéve: szorítunk nektek: Bulcsi és Eszter (Bár Móni se sokkal van lemaradva).

Áááh, itt viribölök fél éjszaka: fáj a vállam és a lapockám: meggyőződésem, hogy anyuéknál elaludtam, és amiatt nem megy most az alvás. Persze Zsoltinak is mikor kell éjszakásnak lennie? Amikor itthon kéne az asszonyt masszírozni. Bááár, ha jobban belegondolok, egyrészt fel se bírnám ébreszteni, annyira mélyen alszik, másrészt merszem nem lenne ilyen csekélységgel (asszony masszírozása) felébreszteni. Na akkor lenne a nemulass, ha megtudná miért zavartam meg álmát.

zarja

Sziasztok!

Hát én nem elaludni nem tudok, hanem vissza aludni..már itt kukorékolok 4óta..
Köszönöm a válaszokat a baba cuccával kapcsolatosan!!!
Én tegnap annyira szét voltam csúszva: tegnapra sokaltam be a nem alvástól. Alig bírtam megmozdulni, de ettől függetlenül menni kellett bevásárolni, mostam, átnéztem Blanka leendő ruháit és szétválogattam méret szerint..mármint a nagyobbakat..a kicsik már bent feszítenek a szekrényben mind egy szálig és csak a kiscsajra várnak.. de tegnap kimostam a lepedőit is, így azt hiszem, hogy már csak el kéne csomagolni, meg az össze rakott kiságyát berendezni. csak ezzel még várni akarok kicsit, hogy addig se porolódjon...
Csináljuk a gátmasszázst, hát mit mondjak, tényleg ég és feszít...mondtam is páromnak, hogy úristen, hogy fog ez égni meg feszíteni, ha Blanka feszíti szét??? :shock:
bár valószínüleg nem csak az a része fog fájni a történetnek.. :lol:
keményedés: hát én tudom, hogy milyen az..ha nem fájdalmas/mint mikor a kórházba kerültem/ akkor is nagyon rossz érzés..mint egy kőszikla a pocimban.
Nóri! mi úgy állunk a házunkkal, hogy a fele fullra felújítva, a másik fele meg még el sem kezdve... szóval mi pénz nélkül fogtunk bele és ahogy jött a fizunk úgy csináltunk mindent. Persze nálatok teljesen más a helyzet, de én így is örülök, mert mi csináltuk és olyanra amilyenre szerettük volna..teljesen szétbombáztuk a házat..a főfalakon túl mindent kiszedtünk a villanytól, a fűtésen át a falakig mindent.. Csak nekünk nincs mit eladnunk, hogy legyen pénzünk! :lol: :lol: na, mindegy az a lényeg, hogy megéri szétverni a házat és magatokhoz alakítani!!!!szerintem.

Kép
Kép
ronci

Jo reggelt!
Lanyok! Josolgatni lehet, meg hidegfrontra erzekenynek lenni, de aki meg nincs kerek 37 hetes az nem szulhet! OK?
Most meg egyebkent se szuljon senki, mert negy napig nem leszek net elott (most indulunk a szuleimhez), marpedig nem utolag akarok ertesulni az elso babarol. Es kesz.
Meg amugy is!
Intezzetek ugy, hogy max egy honap legyen a forum elso es utolso babaja kozott. Ugy lesz igazan szep a latkep! :lol: :lol:

A nekem valo finom es puha pizzateszta receptrol meg ne felejtkezzetek meg, ossza meg, aki birtokol ilyet!

Tegnap megtortent: Kristof kimondta, hogy Anya! Meghozza haromszor egymas utan. Azutan meg a hol van Anya kerdesre ram mutatott es eszmeletlen edes mosolyokat kuldott. Azt hittem, hogy szetolvadok, nagyon edes volt es alig-alig birtam visszatartani a bogest. :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Látom tombol az álmatlanság a fórumon! :)

Kriszti: minden rendben lesz! Azt a néhány hetet már simán kibírod fekvéssel. A borozás nem is olyan kellemetlen ;) Sógornőm az utolsó hónapot végig konyakozta, pedig egyébként soha nem iszik.

Irigyelek mindenkit akinek saját háza van. Amint lehet mi is szeretnénk majd elhagyni a panelt, de ez leghamarabb 2-3 év múlva lehetséges.
zuzmooo

Bea: csodás lehetett, mikor Kristóf anyának hívott. :) Mi ettől még nagyon messze vagyunk :lol:
zuzmooo

jó reggelt!

zarja: ismerős az érzés, Levente nekem is állandóan a bordám közé tolja a talpacskáját és én is azt a taktikát vetettem be, hogy felemelem olyankor a fejem fölé a kezem :) A jan 27 az menszi vagy uh szerinti neked?

chris: kitartás. A borral csak az a baj, hogy savat csinál, Nekem azt mondták hogy jó minőségű konyak (metaxa). Az a gond, hogy én egyiket se bírom legyűrni magamon. Nem tudom hogy fogod megoldani a pihenést, Regi nem érti még meg ha jól sejtem, de talán Apa tud segíteni, nem?

kokonya: egyben vagy még? azért az 5-8 perces fájás nem semmi....

edit: egyszer már kiveséztük régebben, 28 napnál hosszabb vagy kevesebb szokott lenni a ciklusod? Általában akinek hosszabb az tovább hordja, akinek kevesebb az előbb. Nekem mindkét gyerek 2 hét, illetve 2 hét+1 nappal jött korábban és 25-26 naposak voltak a ciklusaim

bea: nekem van tuti pizza receptem valahol, stahl judit féle, a családban nagyon bejött mindenkinek, a fűszereket a tésztába kell beletenni és nem lehet elrontani. Majd előkotrom
Nem csoda hogy elérzékenyültél az ANYA szóra, jó is az :)

ronci, Nóri: kicsit irigykedek is a lakás/ház felújítás miatt meg nem is, hogy ennyi nyűgöt vesztek most a nyakatokba holott pihenni kellene, csak hát épp ilyenkor buzog mindenkiben a tenni akarás :)
stephie

Pizzatészta Stahl Judit

Hozzávalók:

1 kiló liszt

2 lapos evőkanál só

1 evőkanál szárított oregano

frissen őrölt fekete bors

2 tasak szárított élesztő

2 teáskanál cukor

6 deci langyos víz

6 evőkanál olivaolaj

olivaolaj a tál kikenéséhez

Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.

Utána a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olivaolajat is.

Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.

Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt nagyon duzzadoznának, akkor hűvősebb helyre költöztetem őket.)

A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

4 tekintélyes méretű pizza lesz belőle 8 ember számára.
stephie

zarja: Te tgyás után mész is vissza dolgozni? A barátnőm is így csinálta, de náluk a papa ment gyed-re a másik fél évben. 1 évesen ment a poronty bölcsibe. Én is úgy terveztem, hogy 1 évesen megy majd, de szerintem már februárban nem veszik fel, csak szeptemberben. Az az utolsó fél év nagyon kínlódásos lesz nálunk a gyedddel. Ti hogy fogjátok megoldani a gyerekfelügyeletet?

bchris: Csak 500 mg magnéziumot mondott a dokid? Én ezt kicsit kevésnek találom. Igaz hogy a 36. héttől kevesebb magnéziumot lehet szedni, de akkor nekem hogy fogja visszacsökkenteni 3000 mg-ról? Görcsöm nekem sem nagyon volt. Majd holnap megkérdezem, hogy most akkor mennyi az annyi. Örülök, hogy azért jól vagy és drukkolok, hogy kitarts még a 37. hétig.

kokonya: Na most akkor ki lesz a befutó? Annyian vagytok már ilyen szülés közeli tünetekkel. De legalább ti már a 37. héten túl vagytok.

ananácska: Kristóf nagyon édes lehetett, én szerintem úgy fogok bőgni, mint a tehén.

zuzmoo: A saját ház tényleg jó lenne. Sajna már a szocpol nem segít, de addig még hátha visszaállítják.

Mi jól vagyunk, ma megpróbáljuk a babaszoba dekorációját befejezni. Meg le kell szedni a fát is hozzá. Majd én csak karmesterkedek. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Jó volt a tegnapi szülésfelkészítő, de szerintem ezekből a technikákból nem sokat fogok tudni alkalmazni. A jóga légzéstechnikája pont a fordítottja annak, amit én tanulok 4 hónapja, mert én a fájáskor (elvileg) mély levegőket veszek, gyors kifújással,a jóga meg az elnyújtott légzésen alapszik. Apának tanítottak masszázstechnikát, meg pózokat, hogy hogyan tartson engem, jót röhögtünk, mert elfáradt a dologtól. Mondtam, ne vicceljen már, mi az ő része ahhoz képest, ami rám vár :lol: (öt hét múlva nem lesz ilyen vigyorgó szmájli :oops: )

Tegnap óta olyan érzésem van, mintha a méh alján, a méhszájnál buborékok pattannának ki. Nem tudom mi lehet ez.

Mei-tai hordozó ügyében van velekinek tapasztalata? Néztem egy honlapot és ott volt klasszikus, keresztpántos, karcsúsított verzió. Vajon melyik lehet a tuti? Én magamnak veszek kendőt, de Apa nagyon szeretne valami kengurufélét. Kengurut nem vagyok hajlandó venni, de ezzel talán nem teszünk kárt a bébiben.

Alvás: én alszom, mint a mormota. A legelején voltam ilyen fáradt utoljára, amikor még nem is tudtam, hogy van pocaklakóm. 10-11 órát lazán lenyomok egyhuzamban. Utána meg úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger.

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Ma már kicsit derűsebben látom a világot. Úgy vagyok vele, hogy pihenek és megpróbálom még 3 hetet benntartani, de ha jönnie kell hát jön, de nem fog :lol: Megbeszéltem vele, hogy még 3 hetet pihen odabent a jó melegen. :lol: Azért biztos ami tuti alapon összekészítettem az én kórházi cucomat, már csak az övé van, de azt először meg kell beszélnem a szülésznővel, hogy pontosan mi is kell. Na megyek, mert megjött az ágybareggelim :lol:

bellerreni
Eger

Jó reggelt! Én már soha nem leszek kipihent? :-(↲Hiába alszom akár 7-8órát is,minden kevés! Napközben sem vagyok túl energikus. Hétközben legalább tudok takaritani. Alig várom,hogy 6hetes legyen! Ott fogom verni az edzöterem ajtaját! :-)
Vendég

Bölcsiről jut eszembe: valahol azt hallottam, hogy már a gyerek születése előtt be kell jelentkezni, annyira nincs hely. De hát még azt sem tudom biztosan, hogy mikor akarok visszamenni dolgozni... Eredetileg 1 év múlva terveztem, de még bármi lehet...

Én is kendőt szeretnék, de Szabi nem tudom mennyire kötné fel. De most csak ezért vegyünk még egy kengurut is? :? Már abban is döntésképtelen vagyok, hogy milyen kendő legyen. :roll:
zuzmooo

zuzmooo: én már lefixáltam a bölcsis vezetőnővel, hogy sacc/kábé mikor megyünk, mert tényleg nagy a túljelentkezés. Nekem az 1 év nagyon korainak tűnik. Eszter 15, Szandi 18 hónapos korában ment bölcsibe, hogy még legyen idejük beszokni mielőtt visszamentem dolgozni 2 éves koruk után.
Egy jó tanács: a Tőke utcára ne vidd!! Aki oda vitte mind panaszkodik/panaszkodott

juci: ez szerintem olyasmi mint amikor csuklik, csak ott verődik vissza a lökéshullám :)
stephie

Zsolti meg ugye 3 műszakban dolgozik, tehát tud vigyázni a manóra. Meg van egy kedves barátnőm, aki rokkantsági segélyen van otthon, ő már előre dörzsöli a kezét, hogy vigyáz a Bulcsira. De ez még annyira a jövő, nem konkretizáltam még.

Juci: légzés: hát én inkább a jógalégzésben hiszek. Mert amikor voltak a keményedéseim, akkor teljes jógalégzést alkalmaztam (jó mély belégzés –hasba-tüdőbe-tüdőcsúcsba és ehhez nagyon hosszú kilégzés akár egy Aum mantrával ha egyedül voltam), és többnyire 10-20 perc alatt kilazult a pocim. A másik légzéstől meg elszédülök. Na az meg nem lehet a cél. Bár szerintem ez a légzés lazít (tehát a tágulást segíti) a másik légzés meg elvileg kitolásnál segít (a levegő erejével nyomni)

Zuzmoo, Juci: én is vettem a Zsoltinak mei-tai-t. Liliputi II. generációt, de ha nem sajnálsz rá 15-et, akkor a III. generációt kéne megvenni belőle. Nézz fel a Liliputi honlapjára. Magamnak meg kendőt akarok (Zsolti már most forgatja a szemeit tőle). Amúgy is imádom a kendőket, szívesen kötözgetném, viszont tudom, hogy Zsoltinak gyorsabban elfogyna a türelme, ezért gondoltam neki a mei-tai-t.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.01.10 20:34-kor.

zarja

stephie: nekem 28 naposak voltak, de csakis a fogamzásgátlo mellett. az tette rendbe a cilkusomat. előtte-utána, amikor nem szedtem, atotál össze vissza. 14-48napig volt ott minden... :shock:
most amikor abbahagytam, hogy gyereket csinálunk, az első 38 napra jött meg, aztán 28, aztán 27 napra, aztán terhes lettem. hát ennyi. ebből okosság? :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

ja, és jo reggelt...

egész éjszaka keményedtem, sőt, megkockáztatom, hogy 2-3szor olyan fájás-félét is éreztem. de az igazság az, hogy fingom sincs az volt-e. az volt, hogy bekeményedett a pocak, és aztán vagy annyira tolta ki magát, hogy az már fájt, vagy nemtom. :roll: szoval hajnal 3kor feküdtem le, de 7kor fent voltam....aztán valami vissza alvásszerű volt 9ig.

Edit

Kép
ézsóné

Nekem féléves ciklusaim vannak. Akkor egyből írassam suliba ezt a gyereket, mert addig ki sem jön? :D
Vendég

Nóri: akkor te mennyi idő után lettél terhes, ha féléves ciklusaid vannak?

Edit

Kép
ézsóné

Zarja: mi a különbség a II. illetve III. generációs között? ( honlapon csak III. -t látok, vagy én vagyok nagyon béna)

Több helyen azt is olvastam, hogy nem szabad a gyereket kifelé fordítva hordozni (se kendőben, se kenguruban), mert rossz a gerincének. Tényleg így van? Én eddig úgy gondoltam, azt fogjuk a legjobban szeretni, mert látja a világot...
zuzmooo

Halihó!

Ma éjjel lehetett vmi a levegőben, mert én is felébredtem 4-kor, tévéztem pár órát, azután 7 körül visszaaludtam, és nyomtam fél 10-ig. Apja 3kor feküdt le...

Elég rossz a közérzetem, minden bajom van, itt feszít, ott szúr - lábak a bordák közt nekem is - és olyan trutyisnak érzem magam, piszkosnak, vagy nem is tudom... :(

Tessék még pár hétig egyben maradni mindenkinek! Így is olyan veszettül lemaradottnak érzem magam :( Már mindenki a jóslófájásos időszakban van, én meg még vagy másfél hónapig nem szülök. Már mindenki babázni fog ezerrel, mire én jövök :(

Bea, a mince pie eredetije (párszáz évvel korábban) valóban darált hússal ÉS gyümölccsel készült, de a hús kikopott belőle, csak a neve maradt meg. A Spektrumos River Cottage-ból okosodtam így ki :) Ott a Hugh megsütötte az eredeti, a húsos-gyönölcsös verziót, hát elég bizarr volt :)

Pizza: én nem sokat vacakolok bele: Fél kiló liszt, só, 1 cs szárított élesztő és kb annyi víz, hogy dagasztani lehessen (kb egy pohár). Keleszted, belesimogatod a tespibe (olajat teszel alá, és akkor szépen bele lehet gyömöszölni), slussz (nem nyújtom, nem csinálok kereget, hanem 'tepsi alakút) Dupla adagot szoktam csinálni, az kb 3 nagy tepsi (mondjuk én elég vékonyra simogatom).

boruska

Kellett nekem a netet bújni :evil: Most meg ezt találtam:
"A 21. századi babák többsége az utcán babakocsiban utazik, és általában előre nézve, háttal a szülőnek. Mivel ez a pozíció jelentősen csökkenti a baba és a szülő közötti kommunikációt, így hosszú távú negatív hatással van a gyermek fejlődésére. Erre az eredményre jutott egy angliai kutatás, az első, amely a babakocsik pszichológiai hatásait vizsgálta."
(teljes cikk: http://www.mamami.hu/blog/46-kifele-ne- ... e/#more-46)

Meg ezt is: http://www.mamami.hu/kifelene/

Na, de kérdem én, hogyan fejlődik, ha semmilyen más ingert nem kap a világból, csak az én arcomat??? :shock:

Leszálltam az internetről, megyek és inkább ezsek egy süti :twisted:
zuzmooo

Zuzmoo: a II. generációs Liliputi mei-tai-hoz nincs alvócsuklya, és nincs oldalt íve az anyagnak. Az alvócsuklya szerintem kifejezetten előny a II. generációs mei-tai-oknak. Én anno használtan vettem az enyémet, mert ha kell úgyis meg tudom rá varrni az alvócsuklyát.

Ha belegondolsz tényleg nem lehet jó a gerincének. A pocidban ugye magzatpózban heverészik. Erre kikerül onnan az első hogy a kis hajlott gerincét kiegyenesítjük – mert az nekünk is milyen jó, akkor neki is jónak kell lennie – második, azért mert mi kíváncsiak vagyunk a világra és mindent látni akarunk, azt hisszük ő is, ezért másik irányba görbítjük a kis gerincét. Mert gondold végig, magadhoz kötöd: tehát amilyen a te melled, hasad görbülete ő ahhoz igazodik. Attól, mert szembe van fordítva veled, attól még kilát, de az egészben az a jó, hogy téged érez a kis kezével, orrával. Biztos vagyok benne, hogy ha annyira kíváncsi lesz a világra, azt erőteljes nyekergéssel a tudtodra fogja adni. A másik, ha szembe fordítod a világgal (ugyane érvényes a babakocsira is) szerinted mennyi kapcsolatod lesz vele? Látod e ha belerepül valami a kis szemébe, szájába? Azt meg még ennél is jobban bírom, mikor a babakocsit tolják a dögös anyukák térdig érő csizmában, miniszoknyában kinyalva (ok, értem, én is utálom, hogy most ilyen amorf vagyok, én is ki fogom magam nyalni ) telefonál ezerrel, és tolja a babakocsit. A baba, meg mint egy csomag répa ül a kocsiban, az anyja semmit nem tud róla, hogy mi van vele, csak ha már üvölt. Anya fél kézzel okosan a szájába tolja a cumit, a baba már nem üvölt (jobb esetben) ez a lényeg- de hogy miért üvöltött az már kit érdekel?

Inger: ha a Szabihoz bújsz és átölelitek egymást, akkor nem látsz ki oldalra semmit? Nem hallod a hangokat? Nem érzed a mozgást, a hőt?

zarja

Köszi mindenkinek az együttérzést, drukkolás. Nóri a segitség felajánlást. Lehet h majd élek vele.
Most egyenlőre családon belül megprobálom megoldani.
Ma itt van anyám, főz és játszik a gyerekkel.

Zarja! Valoszínűleg vizelet volt.

Nóri ha tele volt a terhes patologia múltkor, akkor hogy tudtak bent tartani? Összezsufolták az ágyakat.

Bea!
Én is a stahl-os pizza receptem szoktam sütni.

Bölcsi.
Mi tavaly februárban(2009) jelentkeztünk a bölcsibe, h szeptemberbe menne Regi. 2*-es volt a tuljelentkezés nem vették fel. Volt egy anyuka aki vitt igazolást is h megy vissza dolgozni, az ő babáját sem vették fel.
Azt mondták, h nincs váró lista hiába jelentkezem előbb. Ugyanezt mondták az oviba is.

Annyiban szerencsések vagyunk h februáriak a babáink, h a törvény szerint szeptemberben és februárban van a bölcsibe illetve oviba felvétel.

Férjecském elvitte Regit uszni, aztán sajnos el kellett mennie dolgozni.

ÉN csak pihizek és ücsörgök.

Kriszti
35+6
bchris

Hejj!

Én már tudok buktát sütni. Belakmározta a család úgy fél óra leforgása alatt, még langyosan. Persze a kötelező egy darab megmaradt, amit szemérmességből sosem vesz el senki, aztán meg megszárad a tányéron. :)

Zuzmooo!
Hogy még jobban összezavarjalak. :)
Mei Tai: http://www.mei-tai.hu/kifele-ne/

A kenguru ellen tényleg mindenki tiltakozik.
Én kaptam egyet kölcsönbe, de nem fogom használni, inkább Gremesétől veszek MT-t.
Van ugyan még a Hajtka féle, gyönyörű anyagokkal dolgozik http://hajtka.zoka7.fotoalbum.hu/?pageid=0
persze nem mindig van mindenből
http://www.meska.hu/ProductView/index/30456
de 17ezer fölött van árban, míg a Gremese félék 9-től 13 ezerig.
És akkor még nem említettem a Bamberoo-t, amit nálunk is lehet kapni, úgy 25-30 ezerért és a fölött. :?
http://hyenacart.com/Bamberoo/index.php?viewall=1

Kattkat

Kép
kattkat

Ha esetleg valakit érdekelne, találtam egy oldalt, ahol babanaplót lehet letölteni, kinyomtatni: http://www.naptarak.com/naptarak_baba.html

Mt-hoz meg csak annyit, hogy szeptemberben Gremese írt nekünk ide a februári topikba, nagyon kedvesen felajánlva valamiféle banyanetes kedvezményt is, ha privátban rendelsz tőle! :)
125. oldal.

Kattkat

Kép
kattkat

Bamberoo magyar oldalt is találtam http://www.bamberoo.hu/index.php?option ... k&Itemid=2
nekem nagyon nagyon tetszenek, de nincs ennyi pénzem :roll:

és még van az SSC (soft structured carrier, más néven formázott, csatos hordozó) ami a leginkább hasonlít a kenguruhoz, de annál jobb.
Itt olvashattok (többek között) róla is.
http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/6- ... ok-fajtai/

most már eldugultam

Kattkat

Kép
kattkat

Na, már csak ez hiányzott a mai hangulatomhoz! Kimentünk a telekre megnézni, hogy mi a helyzet. Kiraboltak! Van rajta egy kis faház, egy pince meg egy szerszámos bódé. Mindent felforgattak, letépték az ajtót a bódéról és kb 20-25ezer Ft értékben elvitték az összevágott tüzifát és az összes szerszámot (kivéve a KAPÁT). Ok, hogy nem nagy összeg, de annyira rémes ez a tehetetlen düh! Behatoltak a személyes termbe és meggyalázták a tulajdonomat. Sírni lenne kedvem, de nem megy. :x :x :x :x :x Hogy száradna le a keze az összes rohadt .....-nak!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
zuzmooo

Megcsináltuk a dekorációt a szobába. Zelefánték kerültek fel és a tündérke, meg egy A4-es kép a kiságy mögé. Rakok fel képeket. Ez a faltetoválás tök jó (tündér). 10 perc alatt fent van és le lehet majd szedni.

Kép
Kép

zuzmoo: Hát ez már tényleg nem hiányzott a mai naphoz. Rohadjanak meg!
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?