Sziasztok Lányok!
Sajnálom a rossz eredményeket! Az utóbbi napokban azon gondolkoztam, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy csak annak nincs az IR-rel baja, aki nem megy el vizsgálatra (ahogy Belluska is írta). Fura.
Már nagyon sok mindent megbeszéltetek, így én nem nagyon terhellek benneteket az én véleményemmel; Ladiva nagyjából úgyis leírta, amit én szerettem volna írni.
Csak néhány gondolat:
Babszi!
Tényleg nagyon fura, hogy neked a 120 perces értéked magasabb, mint a 60 perces. De ilyenkor mindig az szokott eszembe jutni, hogy egy "normál" terheléses cukorvizsgálatnál a 60 perces értéket nem is nézik. De így is nézve, a 120 percesed a 0 percesnek csaknem a 10x-e (3-4x helyett), s mellé a 0 percesed is magasabb, mint a lombikozóknál szeretnek látni... Nagyon sajnálom!!!
Ehhez képest tényleg meglepő, hogy neked nem kell várnod, míg Katának, jobb értékekkel, kell. De ez nekem is úgy tűnik, hogy attól is függ, hogy te a Tanár Úrral beszéltél, míg Kata S. dokival... Nem tudom, elég lesz-e a 2x500 mg, nekem S. doki 3x500-at írt fel, alacsonyabb értékekre. Remélem, fel fogod tudni íratni a dokiddal. A dietetikus nem orvos, így ő nem írja fel, de ha mégis ő is kellene neked (s nem diabetológusra gondoltál), akkor S. doki dietetikusának szívesen megadom az elérhetőségét. Vele a SOTE II-n tudsz találkozni.
Én egyébként lehet, hogy a helyedben bemennék az intézetbe S. dokihoz. Ha ott vagy, biztos megkapod a receptet is.
A laborban az éhgyomri vércukor digitális ellenőrzésének csak az a célja, hogy ha az nagyon nem lenne jó, akkor nem szabad meginnod azt a tömény cukor-oldatot. Nem teljesen pontos, de azért hozzávetőlegesen jó eredményt ad. (De pont a pontatlanság miatt sosem mondják meg, hogy mennyit mérnek...)
Nekem azt mondták a laborban, hogy ha van beutalód, akkor a beutaló orvosnak is elküldik az eredményt.
Kata!
Örülök, hogy csak 1 hónapot kell várnod!
Reméljük, hogy addigra tovább javulnak az eredményeid – főleg, hogy most már sajnos a férjednek is diétáznia kell.
Érdekes, de én egyébként nem látom annyira vészesnek a férjed értékeit. Megint csak azért, mert normál esetben a 60 perces értékeket nem is nézik. A 0 és 120 perces cukra pedig gyönyörű, a 120 perces inzulinja pedig, ha határ feletti is, de kevesebb, mint a 0 percesének a 4x-ese. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy a diabetológus mit fog mondani!
Ladiva!
A te óriási mértékű fogyásod fényében nem annyira meglepő, hogy ennyire más értékeket kaptál, mint mi. De neked a kezdeti értékeid sem voltak vészesek, mindőnk közül messze a legjobb volt, s ha jól emlékszem csak a 120 perces értékeddel volt gond, nem? Viszont most már ez így tényleg nem mehet tovább, vissza kell szedned néhány kilót!!!
S nagyon-nagyon várom a lombik-kezdésedet!!!
Ancsa!
Nagyon sajnálom, hogy neked sem jók még az értékeid, s csúszik a te lombikod is! Viszont szépen javultak az értékek a 3 hónap alatt, gyönyörűen fogytál is, így a megemelt dózisú gyógyszerrel már biztosan nem lesz gond.
Neked mikor kell megint ellenőrzésre menned, mennyit fog csúszni a lombikod?
Mindenkit puszilok!