Képzeljétek, ma este, miután elaludtam Borival, egyszer csak arra ébredtem, hogy vizet kér a kisasszony. És miután adtam neki inni, nem tudtam már visszafeküdni, jóslófájásaim voltak. Legalábbis azt gyanítom, határozottan menzesz-szerű hasfájás, hányinger, még lihegtem is önkéntelenül, ahogy a filmeken szokás. Utána meg jót röhögtem magamon.
Gyorsan beültem egy kád meleg vízbe lazítani, aztán meg vettem be magnéziumot, most csend van odabent. Még egy picit korainak tartom, jó lenne a 37-38. hétig egyben maradni...
Mentősökkel múlt héten beszéltem, akkor nekem azt mondták, ha szüléshez hívom őket, s úgy ítélik meg, hogy nincs annyi idő, hogy a választott kórházba vigyenek (nekem ugye az a város másik vége), akkor a legközelebbibe visznek. Dokitól azért rákérdezek kedden, a beíráson ne múljon.
Beöntés: nekem nem volt könnyű visszatartani, valamit biztosan rosszul csináltam. Csaszi előtt kötelező volt. De minek?
Ronci, én a babának 1 cs. pelust (Libero 2-4 kg, mert ugye Emő nem lesz nagy baba), törlőkendőt és popsikrémet viszek, ruha nem kell, csak majd hazahozatalra. Egy puha plédet is tettem be, meg 3-4 textilpelust. Fürdetni sajna nem én fogom. Ja, és kissapit meg kiskesztyűt azért teszek el, azok nem foglalnak nagy helyet. A hazahozós ruhát még nem néztem össze konkrétan, készülök egy 50-es (Borié volt) és egy 56-os szettel is, de konkrétan még nem tudom. A hétvégén levasalom a Boriról maradt ruhákat, s akkor összenézem, mit is szeretnék ráadni majd. Jövő csütörtökön lesz találkozóm a védőnővel, tőle rákérdezek, mit ajánl. Tescos pelusokat nem ismerem, nem tudok segíteni neked. Vitaminokat én továbbra is meghatározott rend szerint szedem, ált. reggel, este lefekvés előtt csak magnéziumot, éjjel meg a vasat.
Babalátogatás: nálunk a nagyszülők kilőve, max. az én szüleim jönnek, ha megerőltetik magukat. Pótnagymama már az első naptól jöhet, őt bármikor szívesen látjuk. Ismerősök, barátok min. 1 hónaposan, de szerencsére tudják, mi a helyzet, nem fognak tolakodni. Addig képeket kapnak a blogon keresztül. Megfogdosásnak nem vagyok híve. Ma voltam a pótnagyinál (volt szomszéd néni, a legnagyobb segítségem és igazán jó "barátnőm" a maga 73 évével), a szomszédban van egy 2 hetes kislány. Behívtak, megcsodáltam. Magamtól még nem mentem volna. Szóval van, aki az első pillanattól bárkinek megmutatja a büszkeségét. Mi Borit rettentő hosszú ideig kénytelenek voltunk elzárni a látogatók elől, Emőnél nem akarunk szoros karantént. Bori mellett úgysem lehet, amint hosszabban kint lehet lenni babakocsival, úgyis mi visszük-hozzuk oviba a nagyot. És akkor lesz bolt is. Nem tudom másképp megoldani. Azért a 6 hét nekem reálisnak tűnik,
Juci, de majd meglátjátok, hogyan alakul. Nem véletlenül annyi a gyermekágy, neked is jól kell lenned, hogy látogatókat akarj fogadni.
Kokonya, köszi a tippeket! Mint ÁEK-s nekem sincs választásom, de talán nem is bánom, ha nem leszek egyedül. Majd összebeszélünk a többiekkel, s együtt bérelünk ki egy szobát! Akkor nem lesz ilyen gondunk.
Erusverus, én majdnem mindig listával megyek a dokihoz, és akkor tuti nem marad ki semmi. Szerintem jobban örül ennek, mintha hívogatnám, amikor valami épp az eszembe jut.
Pcd, mennyi idő az NST? Már nem is emlékszem, igaz, Borival csak egyszer volt (talán). A babát nem kell sem túlöltöztetni, sem forróra fűteni a szobát. 1 réteggel több rá, mint rád, az szerintem tökéletes. Nem fog megfagyni, nyugi, csak fürdetés után kell, hogy melegebb legyen.
Stephie, beszéld meg a babáddal, mikor jöjjön! Igen, én is attól tartok, hogy ha be is töltjük a 36 hetet, akkor is koraszülöttnek minősül majd Emőci a súlya miatt. Annó én 5 nappal jöttem hamarabb, de a súlyom miatt korababa voltam (2310g). Igaz, akkoriban ezt nem vették túl komolyan...
Zarja, tök idegesítő lehet a mustra, megértelek! Irigylem a higgadtságod!
Reni, gondolj arra, hogy jobban leszek ezektől, s jó, hogy időben koordinálják, így tuti nem lesz semmi baj!
Ézsóné, sajnálom ezt az állandó dagadást! De az jó, hogy pocaklakó jól van!
Parodontaxot én kifejezetten szeretem, már több, mint 6 éve azt használom (az előző terhesség alatt kezdtem), és már nem is tudnék más ízt elképzelni. Lehet, újra kéne mennem a fogorvoshoz a fogínyvérzés miatt? Amikor utoljára voltam, kb. félidőben, kérdeztem, menjek-e még, s nem igazán akart látni. Lehet, csak lusta dolgozni (SZTK-s doki).
Orrvérzés nekem alapból van gyermekkorom óta, apum is erős orrvérzős, neki állítólag Osler-kórja is van, bátyám meg kinőtte. Nekem maradt, s az allergiám csak rátett, mert mindig kiszárad az orrnyálkahártya. Alapból tehát ez okozza, így a minimális orrfújós-véres zsepis dologgal nem szoktam foglalkozni. Csak most vénatágulataim vannak a várandósság miatt, s tényleg, ha nem ecsetelik meg kezelem, csak úgy dől a vérem mindkét orromból. És az a rossz, hogy néha el is szédülök utána. Hát ezért kell kezelni.