Új privát üzeneted érkezett!

No, én mára távozom, mert jön hozzánk egy rokongyerkőc (20 éves :)).
Majd a holnapi vizsgálat után jelentkezem!

Szép, nyugodt estét mindenkinek!

Kép
erusverus

Juci!

Haxn? Király utca? (már a csülök étterem) Túrósmarni vagy marcipános galuska kötelező! :lol:
Vendég

kokonya: Nem is lett volna gond a görcsöléssel, ha nem tartott volna 2 órán keresztül. Legutóbb a vesegörcsömnél nem is nagyon múlt el semmitől, csak a szuritól amit az ügyeletes orvos adott. De persze néha enyhült, hogy azt gondoljam hogy van benne rendszer. Tegnap, mikor nem gondolkoztam reálisan, teljesen meg voltam győződve hogy megyünk szülni. Nagyon ijesztő volt. A három ágyas szobával kapcsolatban: az ÁEK-ban nincs más. Az ülőkét fertőtlenítős kendővel letöröltem és a zuhanyba meg papuccsal mentem. Ezt most is így fogom majd csinálni. Biztos lesz bent forgalom rendesen.

anita: Kenetre én úgy tudom hogy 2 hét alatt már meg lehet. Legalábbis a dokim ezt mondta, most nekem is vesz le újra hétfőn.

juci: Én a barátnőmnél 3 hetes korában voltam és én is fogom hívni, mert ő sokat tud nekem segíteni. Hozzánk nem tudom, hogy mikor fognak jönni a rokonok. A nagyszülőket nem lehet majd lebeszélni és gondolom akkor akarnak majd jönni, amikor még a párom is itthon van. Szóval ők jönnek az első két hétben, a többiek (pl. barátok, kollégák) gondolom később jönnek.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok, hol érdemes venni cumisüveget, cumit, ilyeneket? Van jelentős árkülönbség ezekben különböző boltokban? Vagy veyem meg a Brendonban (mert ott minden baromi drága amúgy sztem).

boruska

ja, és még cumi téma: a védőnő azt mondta, hogy cici alakút vegyek, ne fogszabályozósat... és honnan tudom, hogy melyik milyen? Milyen márka jó? Avent, Nuk, vagy mittomén?:)

boruska

Sziasztok!
Hazaértem.
UH nem volt, mert 3 hete (karácsony előtt) meg lett mérve Lili - csak a becsült súlyát nem tudtuk meg.
Méhszáj zárt (CX3000), de szépen be van illeszkedve a bucija. A kicsi fehér hólyagocskára azt mondta, hogy totál normális, az a tejcsatorna vége, és egy-két hónap múlva már több ilyen is lesz. A vizelettartási gondjaimra is azt mondta, ez a terhesség velejárója, és kössem fel a gatyámat, mert ez még rosszabb is lehet. :?
Kaptam Betadine hüvelykúpot, mert a kelleténél kicsit erősebb folyást tapasztalt. Ezt 4-5 napig kell használnom.
És a 18-án kezdődő héten mennem kell a Jánosba, mert akkor meglesz az utolsó vérvétel, csinál egy CTG-t, meg egy tenyésztést (gondolom ez alatt a rákszűrést értette).
De a lényeg: minden rendben velünk.

Ja!
A felkészítőn elhangzott (és a doki is mondta, hogy így van), ha valaki nem ahhoz a kórházhoz tartozik területileg, ahol szülni fog, az orvosával érdemes a kiskönyv utsó oldalára iratni egy kis "üzenetet" az OMSZ.nek, hogy adott esetben melyik kórházba vigyenek. Mert bízzunk benne, hogy lesz időnk rá, hogy Apa vigyen be szülni, de ha mégsem, és valahol a városban rámjön a szülhetnék, akkor a mentőknek elvileg a legközelebbibe kéne vinni, de ha ez az írás benne van a kiskönyvben, akkor szó nélkül visznek oda.

Ami a rokonokat és egyebeket illeti:
nagyszülők jönnek, ez kikerülhetetlen. De a többieknek várniuk kell minimum egy hónapot. Ehhez ragaszkodni szeretnék.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori!
Nézd meg a http://www.brendon.hu -n, meg a http://www.minimano.hu -n, meg egyéb ilyen oldalakon. De szerintem nincs túl nagy árkülönbség a cumik, cumisüvegek közt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ohh! Még elfelejtettem mondani, hogy dokker szerint meg kell valahogy oldani, hogy eleget aludjon egy kismama, mert a várandósság végén van egy olyan esemény, mihez elég sok energia és pihentség kell, és azt ilyen párórás alvásokkal nem igazán lehet elérni. :)
Szóval citromfűtea...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

ma voltam az elsö nst-n hát az nem is olyan ripsz-ropsz-sitty-sutty dolog.
és 2 óra múlva itt lesz a párom a hetes dolgozójából, hát kiv.i vagyok,közbejön e valami :P
pcd1985

ja és az unokatesóméknál láttam, h. a gyerek 4 hetes, felöltöztetve rugiba, egy 4 be(!!!!) hajtott takaró alatt aludt, plusz vettek neki ilyen "lábmelegítőt"(feltölthetős gumi izé)
és mosolyogva mondták, h. ennél sokkal jobban is be szokták takarni, én meg rettegtem, h. akkor nálam meg fog fagyni agyermek
pcd1985

megjöttem lányok

hát babó szépen nő, kenetet nem vett le, hanem jan 19-én kell betöltött 37+4...hát nem tudom lesz-e idő bármire így..
Viszont jövő héten nem szülhetek az tuti. Anyukám 13-án Pesten, 15-én páromnak félévi konferencia (na azt magasról lexarom) illetve a legnagyobb gond, hogy a dokim azon a héten Debrecenbe fog átjárni. Ha valóban úgy fog zajlani ahogy mondta, akkor meg már nem lesz ideje átérni ... :shock: :shock: :shock:

Lehet ezért is mondta, hogy szedjem nyugodtan tovább a magnéziumot.

Viszont rákérdeztem erre a betöltött 37 meg koraszülött dologra. Azt mondta, hogy általában a súly a mérvadó és egy 2600 gramm fölötti újszülöttet már érett számba veszik, de elmondta, hogy a tüdő felületén lévő surfactant sokszor csak a 38 hétre érik (vagy mi) és az meg a születés pillanatában látszik, hogy van-e légzési nehézség..(ergo kell-e koraszülöttként tekinteni) vagy sem.

Köszi chris a javaslatot, holnap ha nem ömlik az eső megnézetem apával még mielőtt ismét szervízbe rohangálna

rokonlátogatás: mindkét gyerekkel rokonoknak első 4 hét nuku, tágabb családban 3-4 hónapos korban került bemutatásra. Egyébként azt javasolták, hogy mivel az influ járváyn második hulláma épp január végére várható, ne látogassanak újszülöttet, illetve ha nagyon ragaszkodnak hozzá akkor meg húzzák csak fel nyugodtan a maszkot még akkor is ha be vannak oltva.
stephie

Nóri, hát én nem tudom, de nekem aztat mondták a mosható pelusra, hogy 3 kg fölött ajánlják. Alatta inkább az eldobhatóst, mert annyira picikét nem éri meg moshatós formációban gyártani és megvenni. Ennek ellenére van ismerős, aki kezdettől fogva moshatózik. Ilyen 3 hónapos korról még nem hallottam.
Én meg kifejezetten örülök, hogy majd többet kell mosni, mert olyan száraz a levegője a lakásnak, legalább a száradó ruha vize a levegőbe kerül és párásabb lesz.

Boruska, Csilla: gratu az autóhoz.

Kenetvétel megvolt, gondolom legközelebb lesz eredmény is.

Vicky, nem értek hozzá, de szerintem jósló. Egy vesegörcs nem múlik el egy meleg fürdőtől.

Orr-fogvérzés: nuku. Mostanában semmiféle vérzést nem produkálok (kb 9 hónapja)

Reni: hát pár hete még én is paráztam a szüléstől. Mostanra eljutottam addig, hogy tuti lesz, és nem is izgatom magam miatta. A védőnő, anyu, a szülésznő mind halálba izgulják maguk miattam. Én meg lesajnálom, nem fogok azért otthon ücsörögni, mert jaj nemsokára szülök. Attól még nem áll meg az élet. Szal Reni, szerintem nemsokára túllépsz a parás időszakon. Mindent meg kell élni, fel kell dolgozni. De te legalább látod az alagút végét!

Juci! Nekem egy nagyon kedves 3 gyermekes férfi ismerősöm javasolta, hogy még a szülés előtt mindenképp menjünk el valahova a kedvessel kikapcsolódni. Utána úgyis piszok soká lesz a köv ilyen alkalom. Tehát hajrá!

Nálunk vazze szokás még a beöntés. Nem vágyom rá, hogy még ott is turkásszanak. Így muszáj lesz úgy időzítenem, hogy arra már ne kerüljön sor. Vagy beöntés vagy 6-oson szülés: kérdés melyik a rosszabb.

Csajok megőrülök: mindenki a bokámat nézegeti, meg a hasam állása a legújabb téma. Egyszer valakinek még megharapom ezért az orrát. Nézegesse a saját hasát! Na és a másik, anyós, anyukám ott ugrálnak körülöttem, rámsegítik a kabátot, le akarják venni a cipőm. Nem fogyatékos vagyok, hanem várandós. Nem kell engem kiszolgálni. Bár anyu a mai napig nem jött rá, hogy várandós a lánya, mert továbbra is ezerrel szívja mellettem a cigit. De a cipőmet le akarja húzni. Vááááá. Még jó, hogy nem tudják, hogy egyedül mentem be kocsival Pécsre. A védőnő már attól kikészült, hogy 37 hetesen leautókáztam Kvárról Komlóra. Ha mindent tudna, még ő is egyből lebabázna :)
Tényleg Edit, Móni, nektek is állandó téma lett a pocak mérete és helyezkedése? Ez rosszabb a Mi lesz - mikorra várod - mi a neve - ki a dokid kérdéssornál is.

Lara, ez jó! A dúla nekem is ezt javasolta, ha megtiltanák az ivást, ott a Wc kézmosója, azt úgyse tudják meg.

Juci! Hát én kerek perec közöltem a familiával, hogy énfelőlem bejöhetnek meglátogatni, de hogy sem én nem megyek ki, sem a babát nem viszem ki az tuti. Ha van kedvük a semmiért bebuszozni, akkor tegyék. Utána meg úgyis megyünk Kvárra.

Ma néztem két szülős filmet. Hát az egyiken premier plánban láttad a szülést. Érdekes mert se vágás se gátvédelem, mégis sértetlen maradt a csaj gátja. És tényleg pont úgy nézett ki, mint egy szép nyíló virág. Virágszálam, lá lá lá.
A másik na az naturalista volt a javából. A csaj úgy edzette magát, hogy a jég alatt úszott. Szülés előtt. A férje kabátban kesztyűben sapkában várta a feleségét, aki meg akkor lépett ki bikiniben a vízből, akkora pocival, mint az enyém. : ) hát nem semmi volt. És a Fekete tengerben szültek. Nem ám jód, meg sterilitás, meg fertőtlenítést. És vazze egyik se halt meg gyermekágyi lázban.

Tündéri a szülésznőm. Most is úgy érzem, hogy jól döntöttem. Sőőőt, jan 1-től megszűnt a megyei kórház létezni, beolvadt a klinikába, így sürgősség, ambulancia átkerült oda. A megyeiben már csak szüléseket vezetnek. DE: mivel mindenki tudja, hogy összeolvadt, egyre kevesebb kismama mer a megyeibe menni szülni, azt mondta, hogy alig van szülésük is. Mondtam, helyes, akkor elvárom, hogy mindenki az én igényeimmel foglalkozzon (lehet, hogy üdítő változatosság leszek az unalmas órák után?)

zarja

Csajok, létezik olyan, hogy kiszakad a hasam a köldökömnél? Annyira fáj és már papírvékony a bőr is. Plusz szanaszét szakad! :cry: Az, hogy hónapok óta ki van fordulva csak hab a tortán...

Eszter!

Azért mondták a 3hónapos kort, mert akkor már nem 10pelenka kell egy nap, hanem csak 5kb.
Vendég

Hát megjöttünk. Sajnos semmi jót nem mondott doktorbácsi... A vérképem pocsék, felemelte a vas adagomat a duplájára. A süllyedésem most is a 4x-e a normálisnak és foggalmam sincs, hogy mi miatt lehet. A doki folyton a fogorvost mondogatja, de mondtam neki, hogy most voltam és az nem lehet. A cx 1100 :shock: ennyire rosszra nem számítottam, a Magnerotot is felemelte a duplájára 3x2 kell szednem, basszus az napi 3000 mg magnézium :shock: Éééééés, még ha ez nem lenne elég, még gombám is van :? Úgyhogy egy 10 napos kúpkúrát is felírt. :? Úgyhogy 2 hét múlva újra mennem kell és 1 hónap múlva újra vérvétel, hogy javult-e valamit... Kész vagyok teljesen. Megyek lefekszem.

Pápá

bellerreni
Eger

Reni! :?
Ha ez vígasztal, 1 hónap múlva mindenképp menned kellene vérvételre! És ne aggódj, nekem is összejött vmi (már írtam), és nekem is kell kúpozni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!

hát, enyimgyerek ragaszkodik hozzám. ctg jó, keményedesket mutatott ugyan, de fájást nem, méhszáj zárt. A mult hét szombaton levett kenet eredménye megvolt, strepto a bacit találtak, kaptam rá 4*2 semicilint. egyébiránt ismét megdicsértek, hogy mekkora babám van :shock: :shock:
Ennyi.

Edit

Kép
ézsóné

ja, és bazira vizes vagyok. katasztrofa. se pocolás, se a borogatás nem segit. vááááá. k*rvára fáj a lábfejem és a bokám, feszül állatira :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, kenjed a hasad ezerrel, mert a köldök környékén nagyon pikk-pakk tud "szakadni" a bőr. Én láttam ilyen pocit, két nap alatt ment állítólag tönkre, elég csúnyán nézett ki. Nekem is mindig ott feszül, mikor nő a Csöpp és bár csíkjaim nincsenek, de ott érzem legérzékenyebbnek a bőrt.

Apa végül egyedül ment csülközni (Bem söröző, tényleg isteni) én olyan hulla voltam, hogy kihagytam a bulit. Helyette főztem egy kis levest holnapra. Másra úgyse lesz idő, mert egyre megyünk a jógás felkészítőre.

A pocaklakó ma eléggé csöndben volt, fáradt, mint az anyja. Valami Sandra Bullock film megy a TV2-n, azon fogok bealudni, mert se füle, se farka :shock:

Kép
juci-77

Reni!No para! Látod, Viki sem szült még meg. Majd úgy kell kirobbantani belöled is Zsebibabát!Juci! Az elejétől kenem. Bocs,de há vkinek hajlama van rá,szart se ér a kence. És hát nem is a legolcsóbbat kenem. Lucával is végig kentem. Az utolsó 2napban amikor beilleszkedett a feje,akkor repedt szét. És most erre a vékony bőrre terhelődik az egész. :-(Felhergeltem magam a túrósmarnira. Holnap csinálok is reggelire!
Vendég

Én is köldök környékén repedek, de egyelőre gyöngyház csíkjaim vannak, nem bordók. És jaja, nekem is érzékeny ez a terület, vékony bőr, kifordult köldök. Pedig tök vastagon bepacsmagolom minden nap, szóval genetika.

Reni, sajnálom, hogy csupa rossz híreket kaptál a dokitól, de biztos segít majd az a sok szir-szar, amit szedned kell. :roll:

Összepakoltam a kórházi csomagot. 2 pakk, egy nagy szatyor, ami tele van papíráruval (Tena L., pelenka, cicifixbetét, wc pépör, papír kéztörlő) és egy gurulós bőrönd Ödön, közepes méretű, amiben a legnagyobb helyet a köntös, a tisztasági csomag, meg a törcsi foglalja.

Edit, én ma hős voltam, mert kizárólag almát ettem (nem is ittam, csak amennyi a vitaminok bevételéhez feltétlenül kellett), úgyhogy kíváncsi vagyok a holnapi mérlegelésre. Remélem megy le valamennyi víz, különben bosszúból én is buktát fogok sütni.

Ínyem nekem is vérzik, de nem fáj és szintén undorító Parodontaxot használok.

Boruska, ha van törzsvásárlói kártyád, akkor a Mária sem olyan rossz árfekvésű néhány dologban, vagy a Lehel térnél van egy babadiszkont, ott is jó árak vannak azért http://www.babadiszkont.hu/
Elég pocsék a weboldaluk, de van minden, ami kell a babának, érdemes megnézni. Én ott vettem a babakocsit és egyéb apróságokat, meg a légzésfigyut is onnan kaptam.

Kattkat

Kép
kattkat

Ez a csíkosodás tényleg genetika...
Az unokahúgom egy mocsok módon csinos, és magas csajszi, 20 éves. Neki is vannak csíkjai - pl. a térdén. Ahol nekem is. Amikor elkezdtem nőni, nyúlni, akkor lett a térdem táján, és amikor abbahagytam a sportolást, és elkezdtem hízni, rögtön lett a hasamon is. Kenegetem én is minden este vastagon, de nem sok eredménnyel... :?
Kattkat!
Azért inni kellett volna - szerintem!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Azt olvastam, hogy elég folyadék van az almában (megettem vagy 14 db-ot:), de ha még se, holnaptól úgyis vedelek megint rendesen.

Kattkat

Kép
kattkat

hát csajok, az igazság az, hogy erre a 3 hétre én mán letojom...majd csak kibirom vhogy....na megyek probálok aludni. reméljük sikerül, mert mult éjjel két orát, ma napközben össz két orát tudtam aludni, és hát hulla vaygok :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Az én dokim azt mondta a vizesedésre, hogy fekvésnél seggnél magasabbra polcolt lábak és napi 3 liter folyadék.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

pockolom én mint állat, borogatom, a napi egy litert képtelen vagyok betartani :oops: olyan 2littyot iszok egy nap, de nem ér szart se. semerre nem mozdul a víz, nem lappad le a lábam. pedig beccszo pihenek, meg minden amiota nem dolgozom.

Edit

Kép
ézsóné

Azt mondják a borogatás nem a legjobb, mert még jobban összeszűkíti az ereket, tehát még szarabb lesz a keringés.
Homeos bogyót nem próbáltál rá? Natrium sulfuricum, vagy natrium chloratum jó rá állítólag. Vagy bovista. Én mondjuk mindig elfelejtem bevenni, úgyhogy nem tudok beszámolni a hatásáról.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Képzeljétek, ma este, miután elaludtam Borival, egyszer csak arra ébredtem, hogy vizet kér a kisasszony. És miután adtam neki inni, nem tudtam már visszafeküdni, jóslófájásaim voltak. Legalábbis azt gyanítom, határozottan menzesz-szerű hasfájás, hányinger, még lihegtem is önkéntelenül, ahogy a filmeken szokás. Utána meg jót röhögtem magamon. :lol: Gyorsan beültem egy kád meleg vízbe lazítani, aztán meg vettem be magnéziumot, most csend van odabent. Még egy picit korainak tartom, jó lenne a 37-38. hétig egyben maradni...

Mentősökkel múlt héten beszéltem, akkor nekem azt mondták, ha szüléshez hívom őket, s úgy ítélik meg, hogy nincs annyi idő, hogy a választott kórházba vigyenek (nekem ugye az a város másik vége), akkor a legközelebbibe visznek. Dokitól azért rákérdezek kedden, a beíráson ne múljon.

Beöntés: nekem nem volt könnyű visszatartani, valamit biztosan rosszul csináltam. Csaszi előtt kötelező volt. De minek? :roll:

Ronci,
én a babának 1 cs. pelust (Libero 2-4 kg, mert ugye Emő nem lesz nagy baba), törlőkendőt és popsikrémet viszek, ruha nem kell, csak majd hazahozatalra. Egy puha plédet is tettem be, meg 3-4 textilpelust. Fürdetni sajna nem én fogom. Ja, és kissapit meg kiskesztyűt azért teszek el, azok nem foglalnak nagy helyet. A hazahozós ruhát még nem néztem össze konkrétan, készülök egy 50-es (Borié volt) és egy 56-os szettel is, de konkrétan még nem tudom. A hétvégén levasalom a Boriról maradt ruhákat, s akkor összenézem, mit is szeretnék ráadni majd. Jövő csütörtökön lesz találkozóm a védőnővel, tőle rákérdezek, mit ajánl. Tescos pelusokat nem ismerem, nem tudok segíteni neked. Vitaminokat én továbbra is meghatározott rend szerint szedem, ált. reggel, este lefekvés előtt csak magnéziumot, éjjel meg a vasat.

Babalátogatás: nálunk a nagyszülők kilőve, max. az én szüleim jönnek, ha megerőltetik magukat. Pótnagymama már az első naptól jöhet, őt bármikor szívesen látjuk. Ismerősök, barátok min. 1 hónaposan, de szerencsére tudják, mi a helyzet, nem fognak tolakodni. Addig képeket kapnak a blogon keresztül. Megfogdosásnak nem vagyok híve. Ma voltam a pótnagyinál (volt szomszéd néni, a legnagyobb segítségem és igazán jó "barátnőm" a maga 73 évével), a szomszédban van egy 2 hetes kislány. Behívtak, megcsodáltam. Magamtól még nem mentem volna. Szóval van, aki az első pillanattól bárkinek megmutatja a büszkeségét. Mi Borit rettentő hosszú ideig kénytelenek voltunk elzárni a látogatók elől, Emőnél nem akarunk szoros karantént. Bori mellett úgysem lehet, amint hosszabban kint lehet lenni babakocsival, úgyis mi visszük-hozzuk oviba a nagyot. És akkor lesz bolt is. Nem tudom másképp megoldani. Azért a 6 hét nekem reálisnak tűnik, Juci, de majd meglátjátok, hogyan alakul. Nem véletlenül annyi a gyermekágy, neked is jól kell lenned, hogy látogatókat akarj fogadni.

Kokonya, köszi a tippeket! Mint ÁEK-s nekem sincs választásom, de talán nem is bánom, ha nem leszek egyedül. Majd összebeszélünk a többiekkel, s együtt bérelünk ki egy szobát! Akkor nem lesz ilyen gondunk. :lol: :wink:

Erusverus, én majdnem mindig listával megyek a dokihoz, és akkor tuti nem marad ki semmi. Szerintem jobban örül ennek, mintha hívogatnám, amikor valami épp az eszembe jut.

Pcd,
mennyi idő az NST? Már nem is emlékszem, igaz, Borival csak egyszer volt (talán). A babát nem kell sem túlöltöztetni, sem forróra fűteni a szobát. 1 réteggel több rá, mint rád, az szerintem tökéletes. Nem fog megfagyni, nyugi, csak fürdetés után kell, hogy melegebb legyen.

Stephie,
beszéld meg a babáddal, mikor jöjjön! Igen, én is attól tartok, hogy ha be is töltjük a 36 hetet, akkor is koraszülöttnek minősül majd Emőci a súlya miatt. Annó én 5 nappal jöttem hamarabb, de a súlyom miatt korababa voltam (2310g). Igaz, akkoriban ezt nem vették túl komolyan...

Zarja,
tök idegesítő lehet a mustra, megértelek! Irigylem a higgadtságod!

Reni, gondolj arra, hogy jobban leszek ezektől, s jó, hogy időben koordinálják, így tuti nem lesz semmi baj!

Ézsóné,
sajnálom ezt az állandó dagadást! De az jó, hogy pocaklakó jól van!

Parodontaxot én kifejezetten szeretem, már több, mint 6 éve azt használom (az előző terhesség alatt kezdtem), és már nem is tudnék más ízt elképzelni. Lehet, újra kéne mennem a fogorvoshoz a fogínyvérzés miatt? Amikor utoljára voltam, kb. félidőben, kérdeztem, menjek-e még, s nem igazán akart látni. Lehet, csak lusta dolgozni (SZTK-s doki).

Orrvérzés nekem alapból van gyermekkorom óta, apum is erős orrvérzős, neki állítólag Osler-kórja is van, bátyám meg kinőtte. Nekem maradt, s az allergiám csak rátett, mert mindig kiszárad az orrnyálkahártya. Alapból tehát ez okozza, így a minimális orrfújós-véres zsepis dologgal nem szoktam foglalkozni. Csak most vénatágulataim vannak a várandósság miatt, s tényleg, ha nem ecsetelik meg kezelem, csak úgy dől a vérem mindkét orromból. És az a rossz, hogy néha el is szédülök utána. Hát ezért kell kezelni.
ktc

Katica, a másik orrodat hol hordod? Még egyik képen sem láttam. :lol:
Bocs, de ez túl magas labda volt, muszáj volt leütnöm. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Mi van,baglyok? :-)
Vendég

Ronci, enyim baba csomagja is ugyanaz, mint Katicáé.
Nekem még a szopipárna lesz hozzá. Ez kapásból óriás hely, de nem érdekel, mivel tudom, hogy nekem az kelleni fog.

New born pelus. Lillunak nem volt csak 2-es Pampers Most Léni kapott egy 29 db-os liberot, többet én már csak kettesből vettem. A 29 db megy a táskába.

Én a sárga csomagos tescos nem ismerem, a lila nálunk bevált. Azért őszintén egy jó kis pisis pelus esetén nagy gyereknél alul marad a Liberoval szemben.
Kicsinél szerintem csak az a szívás, ha nagyon folyik, sok időt nincs rajta. Nekem a Pampers picinél pont a derékrésznél kifolyás miatt nem vált be.
Ami nekem még szimpi volt a Huggies, de ez kategóriában mindig kisebb, mint az adott Libero. EZ előnys is lehet, meg hátrány is, attól függ milyen felépítésű a gyereked ill. pl. 7-14kg pelusnál az se mindegy, a súlyhatár melyik végén vagytok majd :lol: :lol:

Ja babacsomagba nekem még avent pohár és kanál is megy. Aki nem ellenzi a cumis etetést, az tegyem szerintem egy saját cumit, a kórháziak borzalmasak ilyen téren.

KépKép

KépKép
beneildi

Ti aztán jól belehúztatok az éjszakába! :lol:
Én most megerőltettem magam, és éjfélkor ágybabújtam. De olvastam még egy órát.
Nemsoká meg neki állok a buktának (és nem azért, mert holnap szülünk), aztán délután Apával nyakunkba vesszük a várost, és elköltünk egy rakat pénzt, hogy meglegyen minden, ami kell még.

Ami a polcolást illeti:
ebben az előrehaladott állapotban már nem igazán megoldható! Mert ugye ahhoz, hogy felpolcold a lábas, hanyatt kell feküdni. De az meg nem ajánlott (tegnap nekem kihangsúlyozta dokker, hogy kerüljem a háton fekvést - nem mint ha álmomban nagyon tudnám kontrollálni, de igyekszem). Anno térdműtétem után azt javasolta a sebészem, hogy inkább az ágy lába alá tegyünk lábnál egy-egy téglát (na, ez is tök könnyen megoldható :lol:).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, azt nem mondta a dokim hogy hanyattfekve kell kiviteleznem. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Sokat fel voltam az éjjel, agyaltam ezen a cx értéken. Lőttek a sétáknak, lőttek a Rubint Rékázásnak, mert ugye ezzel pihenni kellene. :? Nem tudom, hogy fogom bírni, de még azért legalább 3-4 hetet jó lenne benntartani babócát. Nagyon remélem, hogy most helyrehoznak ezek a bigyók és nem lesz semmi baj majd szülésnél és szülés után sem. A múltkori papíromra azt írta rá, hogy a "szülést és gyermekágyat veszélyeztető anémia" ugye a vérszegénység, nahát ahhoz képest most még rosszabb lett az aredményem... :cry: Mi lesz ebből... Kicsit parázok, hogy nehogy baj legyen majd. Meg igazából nem is a nyitott méhszáj amitől félek, hanem a első szám tehát a 3-as helyett 1-es (3000 helyett ugye 1100) Remélem nem dugja ki a kis fejét idő előtt... :roll:

Na megyek henyélek.

Pusszpá

bellerreni
Eger

Jah Edit! Szerintem meg kellene próbálnod valami gyógynövényteát vagy hasonlót a vizesedésre vagy tényleg a homeos bogyót ahogy valaki is írta. De már csak pár hét és vége, és újra szép vékony kecses lábad lesz, meg egy gyönyörűséges kis porontyod. Hát nem jó üzlet? :lol:

bellerreni
Eger

Reni: tudom hogy nehéz ilyenkor megfogadni, de nyugi. Nekem 30 hetesen volt cx1100, utána 32 hetesen cx1110, 34 hetesen 1111 tehát két hetente nyilt tovább a középső illetve a belső méhszáj. Most pedig már a 37. hétben járok, tehát semmi sem lehetetlen. Légy ügyes és tartsd be szigorúan a fekvést és mellette szedd a vastablettát.

Lábpolcolás: én azt is szoktam csinálni, hogy amikor fekszek a heverőn oldalvást, akkor a felül lévő lában a heverő háttámlájára teszem, de lekopogom a lábam nem dagad.

Ma reggel ahogy apa odabújt éreztem ahogy rögötn megmerevedik :oops: olyan jóóó volt lányok és egyben olyan szar, hogy hiába akarnék rátolatni :D

ktc: én is biztos beszartam volna...még jó, hogy megőrizted a lélekjelenléted.
stephie

Cukrászmesterek! (Nóri, Bea pl.)

Van a britteknek az a tipikus karácsonyi pudingjuk, ami sűrű, mint állat, és tejszínnel eszik. Na, annak a receptje kellene nekem! :lol: Tudtok vmit?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A rokonokkal kapcsolatban én arra gondoltam, hogy úgyis küldünk valamilyen értesítőt (pl sms-t vagy e-mail-t) és abba beleírnánk, hogy "Áprilistól látogathatóak vagyunk otthon is." Ezt csak megérti mindenki.

Reni: ezek tényleg nem túl jó eredmények :( De minden rendben lesz, ha betartod a szigorú pihenést ;)

Úgy látom mindenki tök jól halad a kelengyével, kórházi csomaggal. Az utóbbit én még el se kezdtem :oops:
zuzmooo

sziasztooooooooook. csoda törtééént, fél10ig aludtam :lol: :lol: :lol: igaz hajnal fél2től...de ez is valami

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Voltam jógán, nemrég értem haza - apja vicces volt, kérdezte, hogy ő mikor jöhet velem :) A szülőpozíciósra mondjuk tényleg szeretném, ha majd jönne, de csak a 35. hét után szabad, úgyhogy még két hét.

Edit, kitartás, mindjárt vége. De legalább kialudtad magad :wink:

Reni, Kakti: remélem, hamar elmúlnak ezek a nyavalyák! Engem is keneget még a doki minden alkalommal, és hiteget, hogy legközelebbre már elmúlik :(

Nem tudom, ki hogy bír ilyen diétákat (egész nap alma :oops:), de én már attól nemzeti hősnek éreztem magam, hogy tegnap vacsira nyers répát ettem natur joghurttal :)

Az alvás nem nagyon jön össze mostanában, apja éjjel egykor feküdt le, addig motoszkált, szóval zavart, én meg fél 6kor felébredtem... :( A jóga végén bele is aludtam a relaxációba :oops:

Megyünk anyuhoz ebédelni, aztán lehet hogy elvitetem magam moziba.

Szép napot!

boruska

kakti: hát annyira ne légy oda tőle, majd egy évig "érlelik" és nagyon tömős... szerintem a magyar püspökkenyér sokkal finomabb, de az angol trifle meg isteni. Leginkább a somlóihoz tudnám hasonlítani

chris: köszi a tippet, képzeld az uram reggel kipróbálta, mondta, hogy valami bepattant és azóta működik a törlő :)
stephie

bellerreni: Ennyire azért nálam nem volt drasztikus a mozgásmegvonás. Az elején persze elég ijesztő volt a dolog és inkább csak feküdtem, de mostanában már sokat szoktam sétálni. Tornázni persze szerintem már tényleg csak nagyon light-osan, de én is azt hittem, hogy a 30.hét környékén biztos meg fogok szülni, aztán mégsem. Állítólag ilyenkor a burok megerősödik és védi a babát ameddig csak lehet. Ezt most az egyik kolléganőmtől hallottam. Neki állítólag annyira megerősödött, hogy alig bírta megrepeszteni a doki. Még tartjuk a babákat egy ideig, de félj. Az meg hogy a méhnyak rövid sem jelent semmit, szerintem nekem már el is simult, ha jól emlékszem amit a doki mondott.A magnerotból én is 3x2-t szedek már a 28.héttől. Ezt nem lehet túladagolni. A vérszegénységre nem tudok nagyon mit mondani, én nem szedek még vasat sem, mert eddig nem kellett.

stephie: Nem feltétlenül igaz, hogy ebben az ütemben nyílik a méhszáj. Nekem a 20. héten lett 2000, a 24. héten 2100 és a 28. héten 1111. Azóta nem romlott, vagy 0111 lett. De ezt már tartjuk azóta. Hétfőn kíváncsi leszek mi újság.

Csütörtök óta nem volt görcs, szóval még mindig nem tudom mi lehetett, de én még mindig a vesémre gyanakszom. Vagy kő volt és megint úgy jártam mint legutóbb, hogy amikor lejjebb ment, akkor elengedte a görcs, vagy a gyerek feküdt rá a vezetékre. Már nem tudom meg, de nagyon fájt. De anyós megnyugtatott, hogy a szülés rosszabb. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Azért a gép előtt ülhetek is ügye? Tehát nem kell a nap 24 órájában feküdnöm... Egyébként az az érdekes, hogy a dokim még azt sem mondta, hogy szigorú fekvés. Azt mondta röhögve, hogy idézem: " Hát van mit barkácsolni magán" Akkor tök jót röhögtem, de azért itthon ahogy néztem a leleteimet azért megijedtem. Lehet túldramatizálom a dolgokat?

bellerreni
Eger

Na, a buktáim szépen növögetnek (már feltekerve). Aki csinálta a Nóri-féle recept alapján: nektek hány darab lett ennyi cuccból?

És szerintetek 2 tepsi egyszerre meg tud sülni légkeverősben? Nekem össz. 14 darab bukta lett, és mivel nincs olyan nagy tepsim, kettőbe fértek el. Viszont amíg az egyiket sütöm, a másik túlkelne, ezért gondoltam, hogy egyszerre dobnám be őket. :?: :?: :?:

Anita: ettem már ilyen pudingot, és tényleg tömős, de tesómmal gondoltunk rá, hogy meg kéne próbálni ithhon megcsinálni. Viszont ha ilyen sokáig tart, akkor lehet, hogy nem vágunk bele... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni, sztem nem baj, hogyha nem paráztatott a doki, lazának tűnik.
Ha akkora lenne a baj, hidd el, hogy fekvésre ítél, vagy befektet.
Azért vigyázz magadra persze, ha vmi nem esik jól v fáj, vízszintbe!

boruska

Kakti, az a puding, amiről én tudok tényleg egy évig készül, 'érik' - nekem kicsit bizarr, hogy nem rohad meg egy év alatt - biztos a sok alkohol :)

boruska

Reni!
Nézd a jó oldalát! Ha jönnie kell Zsubinak, könnyebben fog menni, mert egy adag táguláson már túl vagy... :wink:
És nem kell szerintem sem túlkímélni magad, de ha bármi nem jó, nem kényelmes, akkor feküdj le!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

bellerreni: Én az ágyon félig ülve szoktam netezni, de én könnyen beszélek a netbookommal. Szerintem annyira nem gáz ha ülsz, csak ha érzed hogy fáradsz, vagy a méhszájadat, akkor inkább feküdj le.
vicky79
Budapest III. kerület

Az a baj, hogy nem is tudom, hogy mikor keményedek. :oops: Én csak olyat érzek, mintha befeszítené magát a kis drágám. Az a keményedés? Olyat érzek ami szerintem rossz, hogy mintha szurkálnának ott lent. Olyan mint amikor száraz kézzel nyúl be a doki csak ez bentről. Mintha dugdosná kifelé a kis kezét vagy hasonló, de az lehetetlen. :roll: Zsolti is azt mondja, hogy ne parázzak, mert ha baj lenne biztos befektetett volna, de azért én nagyon félek. Nem akarom, hogy koraszülött legyen a kis picurkám. Itt bőgök, mint egy kis hülye. Nem tudnám elviselni egy inkubátorban látva...

bellerreni
Eger

bellerreni: Abban igaza van a párodnak, hogyha nagyon szülés közeli állapotban lenne a méhszájad, akkor minimum tüdőérlelőre befektetett volna a doki. De azt nem mondta hogy kapnod kéne, ugye? Nem lesz itt semmi gond. Én is beparáztam mondjuk a 28. héten a teljesen nyitott méhszájjal, de látod még mindig egyben vagyok. Én magam sem gondoltam volna. A méhszájnál nekem is szokott ilyen érzés lenni, de nem tudom ez mit jelent. A keményedés meg szerintem nem igazán ez, amikor a baba testrészeit érezzük, hanem amikor az egész hasa bekeményedik az embernek. Legalábbis szerintem, ebben nem vagyok szerencsére nagyon otthon, még csak most egyszer volt, amikor a görcseim.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky. Szó sem volt ilyesmiről. Annyit mondott, hogy ha sokat keményedek akkor menjek vissza hozzá. De azt sem tudom milyen az, ha keményedek. :oops: Lehet mondanom kellett volna neki, hogy fingom sincs, milyen az, ha keményedek, de féltem, hogy kiröhög. :oops: Legközelebb biztos nem leszek ilyen kis tutyimutyi. Azon is agyalok, hogy lehet csak elírta vagy én olvasom félre a számot és 2100 az az 1100. :oops: mert azt nem mondta, hogy tovább rövidült volna csak azt hogy nyitott 1 ujjnyira. Kész vagyok. Remélem holnapra kialszom. Mindenesetre beraktam az utolsó adag mosnivalóját is és összepakoltam a kórházi csomagot. Majdnem totál kész van, még jövőhéten megyek a szülésznőhöz és megkérdezem, hogy a picurkámnak miket kell vinni.

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?