Új privát üzeneted érkezett!

[quote="bmaass"]I írta:bmaassrcsi akkor ugye nincs harag? :wink:

Ááááááááááááááá... én nem haragudtam :wink:
Tudod, beszélgetünk...mindenki elmondja egy adott témáról a véleményét.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,de miért kellett altatni?

Barbcsi,nekünk csak polgári volt,meg 80 fős lagzi.

Ha valaki normális és intelligens,az 20 évesen is az :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Köszi Ircsi :lol: :lol: :lol: :D De remélem nem okoz gondot... :roll:
Az nagyon rossz lehetett, pici babát altatni. :( :( :cry:

Kép

Kép
barbcsi

"A jelenleg használatos röntgenológiai eljárások mellett felvétel készítésekor a várandós asszonyoknál legfontosabb előírás a védő ólomkötény kötelező használata."
"Kisérleti állatokon és emberen végzett megfigyelések adatai bizonyítják, hogy congenitális anomáliák szaporodása, illetve az intrauterin növekedés visszamaradása nem fordul elő akkor, hogyha a sugárterhelés összességében 5-10 rad értéket nem haladja meg. Összehasonlításképpen mellkasröntgen során a magzat becsült sugárterhelése 0,008 rad, ugyanez koponyafelvétel esetén 0,004 rad, míg valamennyi fogra kiterjedő röntgenfelvétel készítésekor--ólomkötényt használva-- a sugárterhelés mindössze 0,00001 rad értéknek felel meg"
(Rigó-Papp: A várandós nő gondozása)

Hoztam haza egy kis szakirodalmat :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Koraszülötteknél gyakori a ROP, lézerezik a szemüket, vagy valami fejlődési rendellenesség miatt kell őket operálni :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbcsi
Miért okozna?????
(Nem látod az emokat? Vigyorgok..nem vicsorgok :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Akkor jó!!! :) :) :) De látom. :D :D Remélem, a többieknek se... :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Egyébként nagy haszna van, hogy dolgozom :wink:
Nem kell külön elmennem laborba, EKG-ra :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Brühühüüüüüüüüüüüüüüüü.... mikor én itt unatkozom, senki nincs :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

De én itt vagyok Ircsi, csak olvasó üzemmódba. :) Várjuk a pizzát nyammmii :D És pihenünk. :)
Jó neked, hogy meg tudod csináltatni, nekem a 2féle vérvétel 2 különböző helyen van, be kell jelentkezni, már ha felvennék a telefont :evil:, még háziorvost is intézni...

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok,
Gondoltam beköszönök.
Barbcsi, én konkrétan irigyellek, hogy ilyen fiatalon szülsz. Ha én is megismertem volna a párom korábban, akkor én is szültem volna... nem biztos, hogy 20 évesen, de talán 24-25... Sőt, ha időben kezdek, bevállaltam volna 4 gyereket is! :)
Ircsi, én is így vagyok ezzel, senki nem mondta, hogy ennyi gond adódhat. Amikor a párommal tervezni kezdtük a babát, ő várt volna még 2-3 évet. Kerestem cikket, amiben leírják a kockázatokat, hát nagy nehezen találtam 1, azaz egy db cikket! (így csökkentettük le 1 évre, de így is 33 voltam, mikor belefogtunk)

Kép
xtina75

Tina
Sajnos :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon drukkolok nektek, hogy a következő karácsonyt már hármasban töltsétek!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kisvakarcs első fotója :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
Nagyon drukkolok nektek, hogy a következő karácsonyt már hármasban töltsétek!!!!!

Köszi!

Én meg nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen nálatok, lányok, a babavárásnál!!!

Kép
xtina75

Na jól elírtam a szerelőt, pedig nincsenek egymás mellett a betűk, a pasit sem ismertük azelőtt csak azt aki most volt. Mikor a párom felvette akkor látta, hogy egy régi állásába kollégája volt. :oops: :oops: :oops:
Ez most rajtam marad :oops: Itt sajnos nem fektettek nagy hangsúlyt rá persze a kazánházat a férjem építette a munkásaival, na tudjátok a suszter is lyukas cipőben jár :cry: kapott is érte és most jobban leszigetelte és a csöveket is ügyesen betakargatta de sajnos még a házban is befagytak a csövek arra viszont senki nem gondolt és nincs mit tenni. Jó vastagak a falak na de lesz izolálva majd a ház is na meg saját kárán tanul az ember.

Valaki írta, hogy vele is megesett, hogy lezárták a gázt. Ma én is paráztam pár percre elvették az áramot kazán ismét megpakolva már akartam telefonálni és kicsapni a hisztit de visszakapcsolták. Láttam nem messze volt a cég autója lehet volt valami baj és azt javították.

Én a fogorvosról nem írok és lehet nem is megyek hozzá. Lassan 10 éve nem voltam nála kisebb lyukak vannak meg az akkori tömést is lehet ki kéne kaparni de félek, pedig anno nem fájt kicsi voltam és emlékszem magamba jártam mig megcsinálta. Volt dolga vele, mert amit ő kitisztított egyik nap én másik napra betömtem rágó gumival. Na jól össze is szidott és eltiltott a rágótól míg kész lett. Pedig évek óta tervezzük a babát mégis nem jutottam csak akartam el egy fogdokihoz. Annyira drágák, hogy mindig találtam más helyt annak a pénznek.

Barbcsi tényleg iszonyúan fiatal vagy. Anyukám is 20 volt mikor én megfogantam, de az más világ volt és most olyan jó, hogy fiatal szüleim vannak. Párom sajna késői gyerek, neki apukája az én nagymamámmal lenne egyidős, sajnos meghalt már vagy 4 éve. Nálunk családi hagyomány volt 3 generáción át a 21 éves szülés. Félt is anya, hogy én is követem de kapcsolatom nem volt abban a korban komoly így nem várt baba lett volna csak. Aztán 24 évesen azt mondtam ok jöhet a baba és íme lassan 27 leszek és csak most sikerült. Fiatalon az ember nem is gondol a rossza azt hiszi pikk-pakk ott a baba. Aztán telnek az évek és jön a pofára esés a sok sikertelen hónap miatt. Telik az idő ketyeg az óra és rohansz a meddőségibe, hogy baj van kell a baba és még jó lenne a kis tesó is és te közelegsz a 35. évhez és rettegsz minden rendben lesz a picivel és bánod, hogy nem kezdted a projektet jó pár évvel ezelőtt. Bár ránk is kicsit furcsán néztek egyesek mikor mondtam 26 évesen lombikozni akarok, azt mondták várjak még fiatal vagyok még lehet spontán baba is. Végül lett de nem ültünk ölbe tett kézzel sem.

Na megint hosszú lettem

Kép
Kép
melisch

xtina75 nálunk mikor kiderült a férjemmel van gond ő aki már évekkel ezelőtt akarta a babát elhallgatott. Nem akart tovább lépni semmi áron, bezárkózott. Na akkor elmagyaráztam neki, hogy ha leindulunk lombikozni az nem azt jelenti, hogy elsőre sikerül is és lehet évekig kell kezelésekre járnunk. Pár nap múlva megengedte, hogy bejelentkezzünk a Kaáliba. Tudom mit jelent évekig várni kívánom én is mielőbb egészséges babátok legyen!

Kép
Kép
melisch

ja h1n1 itt is nagy port kavar. Tegnapelőtt halt meg egy 37 éves egészséges színész/humorista ebben a vírusban. Erre aztán sorok vannak az oltópontoknál napról napra nő a beoltottak száma. Ma meg a híradóban az égészégügyi vezetők közül volt egy pasi az is nagyon ajánlotta. Na meg mondta, hogy nincs mellékhatása bla bal bla. És az itteni vakcina ezen muki szerint nincs tesztelve terhes nőkre és 16 éven aluli gyerekeknek sem adják be. Külföldön van ami terheseknek is ajánlott de azt itt nem lehet megszerezni, mert állítólag nem lehet vele kereskedni. Max ha nagyon akarom átmegyek Szegedre megveszem a gyógyszertárban és valaki beadja. De egyenlőre nem számítok oltatni.

Kép
Kép
melisch

melisch, nálunk vele nincs gond, világbajnok eredményei vannak... Ezért is volt túl magabiztos. Velem van a gond, de remélem, nem túl nagy.
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem a gondok miatt írtam, hanem te írtad, hogy ő még várni akarta a babával. Vagy nem jól olvastam :oops: nem csak melléütök még mást is olvasok :shock: :roll:
Te meg ha ugy érzed menj el egy 3.,14. és 21. napi vv-re lássák minden rendben vannak a hormonokkal. Ha van valami bibi abban is tudnak segíteni. Nagy gond nem lehet hiszen terhes lettél esetleg a terhességet kell kicsit megsegíteni, hogy a baba meg is maradjon. Bocsi de annyira sokat hiányoztam és hirtelen olyan sokan lettünk, hogy nehezen jegyzem meg kivel mi is van :oops:

Kép
Kép
melisch

Ircsi Jó éjt én most keltem fel :lol:

Kép
Kép
melisch

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Holnap töltöm a 10.hetet :wink:

evilany

Jó estét!
Megjöttünk a dokitól, nagyon szimpi pasi, amolyan "nyugodt erő" :)
Kicsit szar az uh-ja, de a lényeg látszott. Az egyik béb ficánkolt, a másik meg aludott :) 25,6 mm az egyik, 26 a másik.
27-én mehetek a genetikai uh-ra, meg vérvétre.

Ircsi
melyik tapadt meg? :)

Én 26 voltam, amikor abbahagytam az antibébit, 30, amikor szültem..

Ja azt akartam kérdezni, hogy javasolt 1x1 e vitamint, van még valaki aki szedi így külön? vagy mire kellhet?

KépKép

KépKép
szivvi

melisch, szerintem ugyanarra gondoltunk. Jól olvastad. És igen, vv az lesz.

Kép
xtina75

Ircsi!

Fölsö, alsó, király, ász! Szuper ez a kép! Nem mindenkinek a gyerekéröl van néhánysejtes kép. :) Büszke lehetsz rá!

Akkor meg rendben, ha nem sértettelek meg, el van a dolog kapálva.

Ma hirtelen felindulásból vettem acélos 2,50-ért egy h&m kord terhesnacit sátor méretben. Azt írja az eladó, hogy 48-as áll benne, de szerinte 44-es ténylegesen. Én anno nagyon le voltam lombozva, amikor az említett üzletlánc egyik boltjában a gatyákat próbáltam. Nem éreztem magamat akkorának, mint az a méretezés alapján feltételezhetö volt. Minden gatyának s-es combja volt, de mi van a normál barokki idomú nökkel akik nem piszkafákon (minden tiszteletem a karcsú combú leendö anyukáké, nem tom hogy csinálják!?) guritják a hordónyi nagy pocakot? Teljesen kikészültem attól a bevásárlástól.

Na mentem.

Barbi
Vendég

Sziasztok!
Rengeteget írtatok... nem is tudtam rendesen átolvasni, csak inkább átfutni.
Üdv minden újonnan érkezőnek!
Stelly! Látom, a babáink között 4 hónap különbség van. :-) Egy gyakorlati kérdés: A napi egyszeri szoptatás mellett kap még tápszert is a kislányod? Egyelőre van még tejem, de jelentősen apadt az elmúlt másfél hónapban. Mondjuk a fejést (tejadó anyuka voltam (Ircsi infói helyesek, adómentes a tej, és 1800 Ft/l)) abbahagytam, a picuri miatt. Remélem elég lesz a tejcsim amíg Boginak szükséges, de az is lehet, hogy tápszerrel kell majd kiegészíteni.
Megnéztem a gmail-t, (köszi Ircsi az elérhetőséget), nagyon jók a képek, szépek vagytok mind, majd én is rakok fel magunkról. És nagy-nagy köszönet a babaszakácskönyvért, pont aktuális most.
A mellméret növlésről pedig annyit, hogy nekem nem nőtt a terhesség alatt egyáltalán semmit, aztán a szülés után két nappal hatalmas lett. Kész horror volt, nem akartam elhinni, hogy az enyémek. :-) Utána persze csökkent a méret, most meg már lötyögnek a szoptatós meltartóim.
Még egy csomó mindenhez, hozzáakartam szólni, de már elfelejtettem. (Tényleg jegyzetelni kellett volna :-))
Mára búcsút intek, ugyanis nekem egyetlen terhestünetem van, a fáradékonyság, és alvás. Ezért próbálok akkor pihenni, amikor a kisasszonykám alszik.
Jó éjt nektek! Szép álmokat!
Katka

Katka
KépKép
katka77

nem semmi! egyszer nem maradtam le semmiről :)

jó reggelt amúgy! mi már kukorékolunk, vagyis Beni még nem, de mi apával már igen :( mértem magam... nem akarok hinni a szememnek, elvileg már 2 kiló rajtam van :( na mindegy, nem parázok a súly miatt, ezt már túltárgyaltuk!

a hétvégi babanetezés nálunk is necces, sokat megyünk, keveset gépezünk. szóval majd szerintem hétfőn jövök újra!

jó pihit a hétvégére mindenkinek! babókákat pedig tessék szépen növesztgetni :)

sophie27

Jobb Reggelt!
Remélem mindenki jól van.
Nekem iszonyat hányingerrel kell küzdenem a mai napon :(
Egész este alig aludtam.Rengeteget jártam wc-re és állandóan elzsibbadt az az oldalam amin feküdtem...a hasam is görcsölget alul-középtájon.Szédülgetek is....
Remélem ez nem rossz jel,hanem jó :(
Nem sokat fogok szerintem ma sem írni,ha nem javul az állapot.De nem bírtam ki hogy ne köszönjek be nektek.
Azért bejelentkezve maradok...amíg ki nem dob az oldal...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

3 éve kijött a porckorong sérvem,amivel kezeltek...nem tudom mennyire befolyásolja majd a terhességet,de a forgóm hátul már most sokat fáj...Ez a sérv miatt lehet vagy más bajom van? és rosszra kéne gondoljak?
Ircsi!
Ehhez nem tudsz hozzászolni?
Mert a vetéléseimnél azt kellett néznem mikor fáj a hátam és mikor görcsölök nagyon...
Remélem ez most nem AZ lesz :(
Félek!!! És megint azt álmodtam hogy vérzek :(

Lehet ezt nem ide kellett volna írjam,nehogy sokan megijedjenek!!!!Nem ez a szándékom...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,ne félj,rendben lesz minden,az a baba ott marad...
A derekam nekem is fájogat de nyilván csak azért mert nem mozgok(eleget,minőségit) Na majd a tornán.

10 hetes vagyok ma :wink:
Kép

Kép:szülöklapja.hu,terhesség hétről hétre
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.01.09 08:58-kor.

evilany

Csillag
Porckorong-sérv és vetélés nincs összefüggésben!!!!
Szedjél magnéziumot, igyál egy felest!!!!! És pihenés! Nem csak testileg, hanem lelkileg is! Fogjál egy jó könyvet, nézzél bugyuta filmeket....FEKÜDJÉL!
A stressz a legrosszabb, rontja a méh vérellátását!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Az a te babád képe? :roll:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönöm szépen Ircsi!!!
Nagyon meg tudod nyugtatni az embert, és nekem most pont erre volt szükségem :)
Évi!
Nagyon szép a babód!!! :) irigyellek!!! Én is szeretnék...
Szerintetek ha elmegyek Uh-ra ,de nincs beutalóm...elfogadnak,ha mondom hogy 3 vetélésem volt és nem vagyok nyugodt?
Mert szeretnék abban biztos lenni hogy babó odabent van.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na milyen nevet akarok adni a csöppségnek :?
Nem találom sehol sem a Tiara nevet....illetve mikor ünneplik :(
Nem akarok másikat választani :(
Nekem ez tetszik...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,ma mennél el UH-ra?

Nem az én babám :) de az enyém is ilyen :wink: a terhesség hétről-hétre,van minden hétről 4d-s UH,és egyre inkább baba formájú :)

evilany

A férjem ma is itt hagyott :? elment fát vágni segíteni a barátjának,és csak késő du.jön haza. Pff.
Most elmegyek lottót venni,DM-be,boltba,reggelizek valamit aztán süteményt csinálok...kinéztem két receptet,gyümölcsös amerikai pite és bögrés mákos süti.... lehet mindkettőt megsütöm.Megirom majd melyik lett jó :)

evilany

Ma??
Hova?
Szombat van :( sajna....
max.hétfőn....a veresbe

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na, csak nem tudok elszakadni... :)

Csillag, nyugi, biztosan nincs semmi gond! a derékfájás simán lehet, hogy már most alakulgat a medencecsont, stb. stb. szóval sokmindentől lehet, szerintem, bár nem vagyok orvos, csak gondolom! nekem is szokott fájni, de engem ez nem nyugtalanít.

ahogy Ircsi is mondja, tényleg próbálj lazítani!

uh, hát, lehet, hogy nem küldenek el, de miért nem beszélsz a dokiddal, hogy csináljon ő uh-t, ő már tudja az előzményeidet, nem? vagy nincs választott dokid?

Évi, de jó, hogy már ekkora babád van! de ez nem a tiéd, igaz? "csak" egy kép... neked sokkal szebb képed lesz, ha 12 hetesen mész! :)

jaaa, és tegnap rendbetettem a Benis papírjaimat. megnézegettem az összes uh képet, amit csináltak annó róla. annyira cuki volt. majd valahogy teszek be nektek is kedvcsinálónak! amúgy engem az foglalkoztat, hogy mikor fogom megérezni a pici mozgásokat... Benivel 20 hetes is elmúltam, mikor először megéreztem! március 30-án moccant meg először, úgy, hogy éreztem, és felismertem, hogy ő az!

sophie27

evilany

Még nem fogadtam meg....úgyhogy nem mondhatom választott dokinak!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,azt hittem az ügyeletre mennél.

Sophie,igen csak egy kép,már oda is írtam h.honnan,hogy ne legyen félreérthető
:)

evilany

[quote="evilany"]h írta:evilanyttp://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/index.html
Itt bent van a Tiara

Köszönöm!!!! Akkora kő esett le a szívemről!!!! hjaaaaaaaaj :D
Emlékeztem hogy valahol láttam...de nem találtam az istenért sem!
Most már csak azt kell kideríteni mikor ünnepli a névnapját!!!! de ez még ráér :D
Mégy egyszer köszönöm Évi!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Az ügyeleten nem a legjobb fejek a dokik :( sajna ez a tapasztalatom :(
lehet változtak...de nem akarok kamuzni,hogy marha rosszul vagyok..stb

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Hát azt én sem találtam még,de meglesz :)

evilany

Ja azt megértem. Nyugiii....hétfőn elmész a Veresbe.

Na indulok mert így nem lesz süti :)
Majd még jövök.

Valaki hozzáértő csinálna nekem egy albumot,vagy mappát vagy mit a gmailen,a recepteknek? :roll:

evilany

Csinálok :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Valahol csak van a nagy Pécsen nőgyógyászati ügyelet! (gondolm én, a klinikán).
Ha nagyon nyugtalan vagy, menjél el!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Receptek: megírod Word-ben és a dokumentumokhoz felteszed....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

KÉSZ!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: