Új privát üzeneted érkezett!

De jó, látom, vagyunk többen kis korkülönbségesek, ennek örülök, jól jönnek majd egymás tapasztalatai asszem :)

Csillagfény, köszi a privit, még nem volt időm megnézni a gmailt, talán holnap!

Babanapló: :) az itteni hsz-eimet másolom ki, és mentem le, úgyis mindent leírok, ami a babával kapcsolatos - ez egyelőre nem sok, de pár hónap múlva :lol:

Mellméret - kétszer kellett új melltartó-szettet vásárolnom az előző terhességemnél, de a végén már semmi nem volt jó, úgy szorította a tüdőm-gyomrom minden... épp most néztem, hogy a szopis viszont már lötyög, kezdenek megint jók lenni a régiek. Végülis már csak egyszer szoptatok, úgyhogy nincs benne sok. Pár hónap múlva meg megitn dinnyék lesznek, ne is csodálkozzak a csíkjaimon...
Fejni szülés előtt?? :shock: anyám, ez gáz. nagyon.

KépKép

KépKép
stelly

sziasztok!

köszi a bókot, bezsebeltük! :) Évi, jaja, a kertben elesett, pont elkapta a földszinti teraszos lépcsőjét! :( nagyon sírt. ellenben nem vérzett annyira, de, mint kezdő szülők, csak elvittük a Heim Pálba, hogy nézzenek rá. mondták is, hogy kell egy arcröntgen, mert nagyon érzékeny az arcon lévő csontok többsége, így simán lehet repedés, vagy bármi. de szerencsére nem lett komolyabb gond, csak másnapra jól beduzzadt! :S hát. ennyi! ez volt eddig a legnagyobb balesetünk! nem is hiányzik ennél nagyobb... és még mindig látszik, főleg, ha sír, és kipirosodik a kis pofija, akkor a heg még mindig észrevehető, főleg nekünk, hogy tudjuk, hogy ott volt az a bizonyos seb!

nekem még nincs uh képem pöttömkéről :( majd jövő csütörtökön... bocs, hogy ennyit szajkózom!

takarítani kellene... délután átjönnek a szomszédból barátaink! pizzaparty lesz...

Maccs, várjuk! fejős nőci tényleg gáz, de ő tudja... :S nekem eszembe nem jutna, és bár tényleg szarul érintett, hogy nem tudtam szoptatni Benit kellőképpen, biztosan most már nem depiznék be rajta... majd lesz valahogy! Benim is felnőtt tápszeres pótlással, és még sokan mások! amúgy nálam sem volt semmiféle előtej, semmi! tejbelövellés sem. és ezt most komolyan mondom!!!

lányok, nem semmik vagytok ilyesmi reggelikkel! én még tuti mindig a klotyón dekkolnék! :D

na, nekiveselkedek a takarításnak... :(

sophie27

Na porszívózás,kádsúrolás,pakolászás kész. Főznöm kell,spagetti lesz a kaja.Az hamar megvan.

Újabbaknak: megbeszélés alapján a profilban az aláíráshoz beírjuk ki mikor megy következő UH-ra.vizsgálatra,így könnyebb követni :) persze csak aki akarja.

Csillag,igen,megértettem.

Ma megint nem érzem magam terhesnek :shock: :? :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Maccs, kíváncsi vagyok a további eredményekre, és ha tudsz, gyere minél többször! Akárcsak Tina!

Melisch, jó, hogy Te is írtál. Az jutott eszembe a wc-s történetedről :oops: , hogy a szülés meg a babázás után biztos lazább leszel majd egy kicsit, szerintem velem is ez történt :roll: Aztán ki tudja, a környezetemet kellene megkérdezni :wink:

Timi, a vérvétel, amire mész, már a 12.heti? Én kicsit elbizonytalanodtam, hogy már talán be kellett volna nekem is jelentkezni. Mindenesetre, a védőnőt nem húzom tovább, jövő héten elmegyek a rendelésére. Már arra sem emlékszem, kell-e beutaló a vérvételre... :? De gondolom, igen...

Csillagfény, gyros :roll:
Sophie, pizzaparti :roll:
én is, én is...

Vanilla, a család apraja-nagyjának jobbulást!

Stelly, milyen praktikus a pocakos babanaplód! Én örülök, ha Kristófról pár dolgot le tudok írni a naplójába, meg az albumába fényképeket elő tudok hivatni. Kicsit tartok tőle, hogy két gyerekkel ez nehezebb feladat lesz...

Még nem néztem képeket a gmail-en, de igyekszem bepótolni...

Czeizelnek nekem az a kijelentése "tetszett" a legjobban, hogy az első trimeszterben is lehet oltani a kismamákat, mert ha lenne gond, az őssejt majd úgyis kijavítja. Aztán erre 1 hónapra rá már teljesen biztosan állította, hogy nem okozhat semmi problémát az oltás. Az már teljesen mellékesen merül fel bennem, hogy ha ez az őssejt ilyen "mindható" sejt, akkor hogyan fordulhat elő, hogy egyes esetekben - amikor beteg babák születnek - miért nem működik a "kijavító" képessége?
Eddig azt gondoltam, hogy Czeizel jó szakember, de pár korábbi és későbbi kijelentése valahogy számomra ütik egymást és emiatt nem tűnnek hitelesnek. Ennek ellenére én erősen gondolkozom az oltáson, mert a másik oldallal sem tudok teljesen egyet érteni, nekem az ő érvelésükben is sok helyen kilóg a lóláb...

Mindenkinek vidám napot!

bekri

Jaj csajok én olyan lusta vagyok semmihez nincs kedvem. A tegnap este férjem elutazott és még éjjel 4-kor sem aludtam. Aztán 9-kor megébredtem de maradtam az ágyban 10:20-ig mikor csörgött a telefonon egyik barátnőm. Most is olyan lever vagyok. A ház szalad de férjem lelkemre kötötte, hogy nem csinálhatok semmit majd holnap vele rendet rakunk :oops: :oops: :oops: Nagyon gyengén fájdogál a hasam, miért nem tudom? Aludni nem tudok de csak a feküdnék és feküdnék. Valami vacsit is kéne készítsek, meg le tusolni, fujj de lusta dög lettem. Évi mikor látom mennyit teszel veszel szar érzés kap el, hogy én meg ilyen lusta vagyok. Lehet a sok pihenés teszi még :roll:

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Már egy ideje olvasó üzemmódban itt vagyok, csak pihengetek. Reggel elkészültem, hogy na akkor mindjárt megyünk védőnőhöz, minden rendben volt, leülünk reggelizni, fél szelet kenyér után, éreztem a szokásos "jaj ne, hányni fogok" érzést. :( Sóginőm rámnéz, jól vagy? Mondom nem, fél perc múlva már a wc-ben volt "randim" a rókával. :cry: Pedig úgy örültem, hogy a héten eddig még nem volt ilyen baj. Úgyhogy Évi, inkább örülj, hogy kerül ez a kellemesnek nem mondható tünet, a baba ott van a pocakodban nyugi! Csak nem "kínozza" anyut. :wink: Azóta próbálok enni, de csak óvatosan, mert még nem érzem rendben a gyomrom. :(

Védőnéni: kedves, anyósom korabeli :), és ma csak miattam jött be, mert kedden lenne 8-10től, de én akkor vizsgáztam... :? Kitöltötte a terhes kiskönyvemet, 100/70 a vérnyomásom, mondtam neki, hogy mindig ilyen alacsony, megmérte a súlyom, 1,5 kg-t híztam jippiiii :D. Adott egy menetrendet, amin rajta van, mikor milyen vizsgálatra kell mennem és a telszámok, ahol bejelentkezhetek. Adott egy "ajándékcsomagot" (kis olvasnivaló: anyák lapja mintaszám, nivea sampon és ápolókrém minta, tisztasági betét minta, Felicitas várandós mamák tanácsadója kis könyvecske olvasni :), vmi Schüssler-sókról tájékoztató füzet -homeopátiás bigyók kismamáknak, kisbabáknak-) és adott egy aranyos kis dossziét a terheskönyvnek. :)
Épp sikertelenül próbálom elérni a kórházat, ahova mennem kell vércsoport meghatározásra és hepatitis szűrésre. Mennem kell még ekg-ra, háziorvost intézni, aki elvégzi a belgyógy. vizsgálatot és kérni tőle beutalót ált. vérképre,vizeletet is kell vinni és terheléses vércukor vizsgálatra, szóval ehetek tesztreggelit előtte hál' Isten (2 dl tej és 1 db zsemle), de Veszprémben sajnos oda is telefonon előre be kell jelentkezni. :?

Évi, mondta a fogorvost... Hogy el kéne menni, de szerencsére egy ideig megúsztam, mert mondta, hogy a hányingerem és a hányásom miatt ráér egy picit később, ha már elmúlt. Azt mondta, 1 hónap múlva menjek vissza hozzá, de mindenképp a 16. heti AFP-vizsgálat előtt, és ha nem jó a kedd 8-10 vizsga vagy egyetem miatt, akkor hívjam fel és megbeszéljük, bármikor ott lesz. :)

Kb. ennyi történt, azóta pihenek, nem akarok megint a rókával barátkozni. :cry: Úgyhogy lassan, kis adagban palacsintát és gyümilevest eszegetek, és reménykedem, hogy a vőlegényem hoz nekem kebapot... :wink:

Köv. uh nekem 2 hét múlva kell legyen, de majd hétfőn kérek időpontot, meg ha sikerül a vércsopi meghatározásra is, akkor azt is beírom az aláírásomba. "röviden" ennyi, bocsi, hogy hosszúra sikerült... :oops: Na pihenek, de olvasgatlak Titeket közben. :D

Kép

Kép
barbcsi

Évi, ha ez megnyugtat, én sem érzem magam terhesnek. Valahogy Kristóffal jobban megéltem ezt a dolgot. Nem a fizikai részére gondolok, hanem szerintem többet tudtam a gondolattal foglalkozni, hogy vki lakik bennem és így jobban el is hittem. Így meg amikor eszembe jut, lehűtöm magam, hogy várjuk meg a következő uh-ot... Remélem, csak lökött vagyok... :roll:

bekri

Melisch... :shock: igazából annyira nulla amit csinálok ehgy nap ahhoz képest mennyi a szabadidőm :? mai tevékenységem kb 2.5-3 óra...az egész napból.. :(
Pihenj ha az esik jól. Férjed segít,jobb lesz ketten csinálni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Melisch, én is mindig ámulva nézem Évi tevékenységeit :lol: Biztos az irigység beszél belőlem :lol: Szóval, pont tegnap este mondtam a férjemnek, hogy néha annak is örülök, hogy van tiszta ruhánk és tudunk mit fölvenni :lol: Lesz ez még rosszabb is, úgy augusztus tájékán 8)

bekri

Még nem írom be a következő uh pontos dátumát, mert nem tudom, jövő héten akarok menni egy uh-ra kedden/csütörtökön rendem a dokim lássam mikorra kapok majd időpontot. A 12. hetit sem tudom pontosan, mert az nekem január 30.-ra esik szombatra. A fogadott dokim meg hétvégén a magán kórházában rendel más városban így majd vele kell egyeztessen anya mikor mehetek. Esetleg írok valami irányadó dátumot.

bekri szerintem nekem a kényes problémám nem fog megoldódni szülés után sem, családi betegség :roll: :evil: apukám és öcsém sem tudják csak a saját wc-ket elfogadni. Suliba még pisilni sem mentünk inkább kibírtuk míg hazaértünk. Mi meg ugy oldjuk meg, hogy ha mégis nyaralunk és több napra megyünk a szoba kivétele a wc minőségétől függ ha nekem szimpi kiveszi a férjem ha nem megyünk tovább. Nagyon ciki de nem tudom honnan szedtük :oops:

Kép
Kép
melisch

Fogorvos:tudom hogy kell.... védőnő nekem is azt mondta,nem sürgős :) főleg ha hányinger van,ne turkáljanak a számban. Hányinger nincs,de még húznám halasztanám. Tudom hogy van rossz fogam ne kelljen már ott szenvednem terhesként :( ott töltöm az egész terhességem a végén. És rettegek tőle.
(elöl 6 tagú koronám van-először 4 volt majd tönkrement egy "ügyes kezű"dokinak köszönhetően,és biza néha ez is fájogat már...más se hiányzik)

evilany

Hát azért az se mindegy hogy engem nem kínoznak terhességi tünetek,és nincs kislurkó sem akivel foglalkozni kell :D

evilany

Oltással kapcsolatban olvastam origon egy cikket, belinkelem. Végre egy orvos, aki ki meri mondani a véleményét!..

Mondtam a védőnéninek, hogy az Elevittől rosszul érzem magam, úgy érzem fokozza a hányást, mire azt mondta mást szedek? Mondom neki, folsavat, napi 1-et, azt mondta: rendben,majd ha elmúlt a hányingeres-hányós korszakom visszatérhetek az Elevitre vagy a Gravidára akár. Addig elég a folsav. És ha nagyon hányok, semmi nem marad meg bennem, irány a kórház, és infúzió, mert kiszáradhatok, de egyenlőre ilyen nem volt, remélem így is marad. És B6-ból szedhetek akár napi 3x2-t is. Úgyhogy megnyugodtam, mondta, kólát ne igyak, ne kávézzak, mondtam neki, nem is szeretem. :lol: És megnyugtatott, hogy gyümiteát ihatok amennyit akarok! (nekem sajnos a folyadékok közül csak ez esik jól :( )

És itt a beígért link:
http://www.origo.hu/itthon/20100107-alinfluenzajarvannyal-vadolja-a-whot-egy-nemet-orvospolitikus.html

Kép

Kép
barbcsi

Melisch,apukám detto...egyszer táborból ment haza 2 hét után,hordó hassal :shock:

evilany

Apukám ma van itt Pécsett orvosnál,(tudnivalók:mindkét lába amputálva,mentővel hozzák viszik,és nem utolsósorban nagyon beteg :(( a fél nyarat kórházban töltötte) mindig jöttem mentem vele mindenhova,most megtiltotta hogy odamenjek :( úgyhogy csak itthon izgulok hogy minden rendben van e,mennek e érte időben,el tud e menni wc-re,nincs e rosszul :(( de most írt sms-t hogy már hazafelé mennek.

evilany

Mármint a baba és a fertőzésveszély miatt tiltotta meg.

evilany

[quote="evilany"]F írta:evilanyogorvos:tudom hogy kell.... védőnő nekem is azt mondta,nem sürgős :) főleg ha hányinger van,ne turkáljanak a számban. Hányinger nincs,de még húznám halasztanám. Tudom hogy van rossz fogam ne kelljen már ott szenvednem terhesként :( ott töltöm az egész terhességem a végén. És rettegek tőle.
(elöl 6 tagú koronám van-először 4 volt majd tönkrement egy "ügyes kezű"dokinak köszönhetően,és biza néha ez is fájogat már...más se hiányzik)

Én is tudom, hogy van rossz fogam, de amikor nem voltam terhes, akkor is úgy izgultam, hogy hányingerem volt, most terhesként szerintem ki is jönne belőlem... :( De Győrben van egy nagyon kedves fogdoki, aki anno a gyulladt fogamat úgy húzta ki, hogy mire felkészültem, hogy na most megijedek :D mert mindjárt fájni fog, addigra már kint volt a fogam. :D Csak sajnos előtte olyan fogorvoshoz jártam, aki szintén magándoki volt, nem volt időpont, hanem érkezési sorrend, és mindig csurig volt a váró, így nem várta meg, míg hatott az érzéstelenítő, így csodálkozott, hogy 3 injekció után is ordítok, hogy érzem... Ő meg időpontot ad, időben bejutsz (sőt akkor előbb sorra is kerültem, így nem volt időm félni annyira), plusz rendesen megvárja, míg hat az érzéstelenítő, szóval szuper. De azért még egy ideig szívesen mellőzném... Egyébként az egészben azt szeretem a legjobban, mikor beadja az érzéstelenítőt, más nem bírja, nem tudom, az számomra a "legkellemesebb" része. :D :lol:

Kép

Kép
barbcsi

Én utálom a szurit :shock: borzasztóan fáj :cry: főleg elöl,meg a szájpadba

evilany

Évi, sajnálom apud, de tök aranyos, hogy írt sms-t, hogy már hazafelé tart! ;) Amúgy tényleg tök jól csinálod a házimunkát! Egy kis ez, egy kis az! Csak aztán nem stresszelni, ha a babó mellett majd kb. semmire sem jut idő! Ez is lehet frusztráló!!! De sz@rni rá, akkor a baba a legfontosabb, meg hogy legyen neki egy nagyon kiegyensúlyozott (lehetőségekhez képest :P) anyucija! :D

Barbcsi, mindjárt olvasom a linked... nekem a legnagyobb szívfájdalmam, hogy úgy volt, nem lesz most baba, persze nem tettünk ellene, de dec. 10-én oltattuk magunkat, és akkor már lehet, hogy majdnem terhes is voltam! szóval most para! ezért is várom az uh-t, hogy minden okés-e! de biztos!!!

Bekri, mi az, hogy 12. heti vérvétel!? :shock: :roll: van már egy gyerekem, de ilyen nem rémlik... 12. heti uh van, az okés... a vérvétel minden trimeszterben van, de nem heti pontossággal. nem? okés, az AFP igen! de amúgy... vagy miről maradtam le? bocs, hogy értetlenkedem...

milyen trágya idő lett... :(

fogorvos... azért fontos szerintem, mert egyrészt a baba mellől nem nagyon tudunk majd elmoccanni, illetve a kálcium nagyon kimegy a szervezetből ilyenkor terhesség idején :S én járom már egy ideje. tök jó, szerintem lassan kész is vagyok! :) barázdazárásokat csinálnak, szóval még csak nem is fáj! hál'istennek! amúgy én is rettegek a fogorvostól! :( szóval, azért próbáljatok majd erőt venni magatokon! én lélekben veletek vagyok... :D

ma sem takarítottam még semmit! azóta itt ülök, telefonálgatok, stb... :oops: ez van! majd... ráadásul a szomszédaink sem jönnek ma mégsem!

sophie27

Hűűű mit olvastam... :D Még jó, hogy nyáron nem esik a hó... :lol:

http://www.origo.hu/itthon/20100108-a-havazas-miatt-araszolo-kocsiban-szult-egy-no.html

Én csak attól félek, hogy most télen amilyen ingadozó a hőmérséklet, és van hogy 3 nap alatt +20-30 fokot változik a hőmérséklet, mi lesz nyáron? Melegfront melegfront hátán meg ha túl nagy meleg lesz... Még jó, hogy idebent nyáron kellemesen hűvös van. :P

Kép

Kép
barbcsi

Sophie,ez változó,nálunk Pécsett van 12.heti vérvétel,ingyenes genetikai szűrés.Az Uh-val 1 napon.

evilany

Evi sajnálom apukádat, jobbulást neki.

Sajnos nekem sincs mára dolgom mégis ha csak a takarításra gondolok kiráz a hideg :cry: Igaz nagy a disznóól így nem elég csak egy kis porszívózás. Mi házban lakunk és a fűtést fatüzeléses kazánnal oldottuk meg. Tavaly az ünnepek végén hazaérve jó kis meglepetésünk volt. Ahogy beért a férjem a házba, ahol rögtön volt 0 C fok, igen ilyen sok, gyorsan betüzelt, hogy melegedjen a radiátorok. Éreztem ki kell néznem a kazánházba lobogott a tűz de rögtön hallottam, hogy a vizet forgató kütyü nem zakatol. Ordítok a férjemnek, hogy mit csinált nem látta, hogy valami nincs rendeben..mi hol ő nem látja (nem nagy szakember én előbb meglátom a bajt mint ő). Mire ő is odaért a kazánház elkezdett gőzbe állni. Mivel a víz nem tudott keringeni felforrt és kilőtt valamit. Én úgy féltem kirohantam az utcára, hogy nem akarok felrobbanni. A férjem gyorsan a kinti kútból vitt vizet eloltotta a tüzet és elmondta, hogy az egész vízhálózatunk be van fagyva ide szerelő kell ő nem tud semmit csinálni....vagány este 10 óra volt. Beültünk ki-ki a saját autójába és hotelszobát vettünk ki, kit zavarjunk abban az órában, öcsémék nem voltak otthon őket hívtam volna. Másnap egész nap kínlódott a szerető míg délután 4 órára elindította a fűtést, ez vasárnap volt. Hétfőn egész napon nálunk matatott még a vizes vezeték miatt. Lassan bemelegítettük a házat kedden megindult a meleg víz és csütörtökön a hideg víz is :lol: :roll: :evil: Hát nem volt kellemes. Így az idén, hogy kicsit ez elkerüljük mielőtt elmentünk jött a szerelő leengedte a vizet a rendszerből és valami löttyöt tett a vízbe ami nem engedi befagyni (az autóba is tesznek ilyet de nem jut eszembe a neve). Na és akkor is jó nagy sár volt cipővel jártak az egész házban. Sírtam mikor elment és megláttam, hogy néz ki a ház. Hasam fájt nem voltam jó. Mikor a férjem hazavitte kicsit odamondtam neki a kosz miatt így ő felmosta a sarat, na de még az nem elég mert csak maradt kell egy alapos porszívózás a parkettának + feltörlés de le kell pókhálózni is meg törölgetni is.

Amióta terhes lettem 1.-zer porszívóztam ( 2 és fél hétig nem voltunk itthon) és akkor is minden helység után le kellett feküdnöm mert nagyon fájt a hasam, ez volta valamikor az 5. héten. Még anyukám is leszidott miért csináltam. A férjem barátja, akinek most lesz 1 éves a fia, azt mondta a páromnak, hogy nekem nem szabad porszívóznom :shock: így most le vagyok tiltva 8) Habár a párom nem ezermester és utálja az itthoni férfimunkát annál nagyobb lelkesedéssel takarít és ha kedve van még főzz is csak nem kérjem meg, hogy beverjen egy szeget a falba inkább 2x kiporszívózik :evil: Na ezért volt sok vita, majdnem válás is mig elfogadtam, hogy nálunk mindet a szerelő csinál de ha ő ilyen és szeretem elfogadtam és azóta nincs vita ezen a téren. Ha kicsi a gond szólók öcsémnek és ha a férjem nincs itthon és az öcsém pont nálunk van gyorsan megjavítja vagy felhívom telefonon és ha nem vészes elmondja mit hogyan csináljak.

Na eldugulok, mert hosszú lettem. Megyek letusolok, mert már viszket a fejem olyan zsíros. Gondoltam a zsíros haj gondja megoldódik terhesség alatt de még zsírosabb a hajam 2 naponta lehetne hajat mosni, pedig emiatt rövidre vágattam. És még nem is áll olyan jól :cry:

Kép
Kép
melisch

[quote="melisch"] írta:melischMásnap egész nap kínlódott a szerető míg délután 4 órára elindította a fűtést, ez vasárnap volt.

...genyó vagyok? :-) de én ezen olyan jót vidultam. Kész szappanopera lenne, ha szó szerint vesszük.

Meli, hol jár az eszed? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szilvás76

Sophie, biztos minden rendben van, amikor beoltattad magad, az még nagyon a terhesség elején volt szerintem. Amúgy hallottam, hogy Szegeden csak úgy mehetnek be apukák apás szülésre, ha be vannak oltva... Viszont olyan orvosok és ápolók lehetnek a babánk közelében rengeteget, akik nincsenek beoltva, de az apukája nem... Ezen felháborodtam. Már nem tudnak mit kitalálni, hogy mindenképp oltasd be magad... :evil:
Igen, én is olvastam, hogy a "magzat növekedéséhez, csontrendszerének felépítéséhez az anyai szervezetből nagy mennyiségű kalciumot von el, ezért a csontok és a fogak állománya gyengülhet. Viszont a kalcium felszívódása a táplálékból nő a várandósság alatt."

A 12. heti vérvételről annyit: akkor van az első genetikai ultrahang a Down-kór szűrésére. Az Uh-vizsgálatot érdemes anyai vérvizsgálattal kombinálni, ez a kombinált teszt, ha jól tudom, és így már a 12. héten 95-97 %-os biztonsággal kiszűrhető a rendellenesség.
Most azért vagyok ilyen "okos", mert a védőnénitől kapott olvasnivalókat végzem épp ki. :)

Kép

Kép
barbcsi

Igen, a 12. heti UH a tarkó-redő vizsgálat, ha jól emlékszem.
A dokimnál pedig a kombinált vértesztet grátisz kapom, ennek mondjuk örülök. Azt olvastam, hogy az AFP tök elavult, és egyáltalán nem megbízható.
Hogy a TB miért mégi sezt támogatja, na az kérdés.

Meli, amúgy én is szerelő lehettem előző életemben, nagyon szeretek barkácsolni, javítani, összeszerelni stb
Szerintem ezt a Nagyapámtól "örököltem", ő volt ezermester a családunkban. Egyébként igazi Székelyember. :-)

Kár, hogy már nem láthatta a dédunokáját/it... :cry:

szilvás76

Melisch,jó kis kaland.. :?

Szilvás,mit észre nem veszel :shock: :D te huncut.

Mi 2 naponta porszívózunk a cicák miatt :? és mióta itthon vagyok,általában én. Végülis belefér. :D
És még mi mindent szeretnék a terhesség alatt...
költözni fogunk(na azt annyira nem várom,max a végeredményt,mire ezt a sok cuccot bepakoljuk átvisszük kipakoljuk) falakat dekorálni,főképp gyerekszoba falát,renoválgatni ezt azt,tornázni,megtanulni masszírozni(olajat és könyvet már vettem csak erőt nem) saját szakácskönyvemet elkészíteni(mármint,saját használatút,összeszedem a receptjeim cetlijeim,stb. begépelem kinyomtatom,lefűzöm) új ételeket és sütiket megtanulni...öööö mit is még? :lol:

evilany

Hu gyorsan vissza olvastam amiket a mai nap folyamán irtatokidáig . Kicsit lemaradtam mert a házimunka meg a főzés kicsit hosszabra sikeredik mostanában de azért megcsinálom most végeztem reggel óta :( no de kész a kaja meg isteni lett fini húsi leves és csirke pöri nokedlival meg káposzta sali lassan jön haza a család kezdődik az esti műszak fuuu de az a jó hogy reggel van egy fél órás sétám meg délután az oviba és vissza .

h1n1 oltásról : Sógornőm genetikus és azt mondta meg ne próbáltassam magam beoltatni főleg ezzel az oltó anyaggal és mikor kérdeztem miért ere azt mondta ez csak a pénzről szól .... :? akkor most ???

Fogorvos : jaj 1 hó volt egy gyökér kezelésem és a tömött fogam kifúrták azóta is így van és azt mondta a doki nem fejezi be mert röntgen kellene azt meg most tilos , kérdeztem mi lessz akkor azt mondta terhesség után befejezi jó mi , azt meg meg sem említem a másik tömött fogam is kezd fájni...:(

Na most mennem kell de holnap majdfelugrok megkukkantom miket irtatok .Csak az a baj hogy hétvégén a fiuk kidobnak a gép elöl mivel az ő szobájukban van mind a 2 :(

Ja még egy kérdés szül valaki Kerepestarcsán ????
Vendég

Vanilla nem maradhat így a fogad szerintem :shock: valami tömés kell bele,le fog törni meg ki tudja még.

evilany

áhh, így már vili! szóval ez a kombinált tesztes vérvétel! okés! :) azt Pesten is csinálják a Sejtbank jóvoltából ingyenesen, csak be kell jelentkezni. mondjuk nem tudom, hogy mennyire reklámozzák... én egy szomszédomtól hallottam csak, mert ő elment!

Melish, ez a kazános sztori nem semmi... nálunk is volt jóság... Beni 6 hetes lehetett, és pont egy nagyon szar, hideg időszak volt, úgy október elején... férjem nem volt épp itthon, én már a fürdetéshez készültem. beindítottam a fűtést, hogy felmelegítsek a fürcsihez. erre egyszercsak lekapcsolat a kazán. igaz, délután hallottam, hogy matatnak kint, de nem vetettem rá nagy ügyet. férjemet hazarendeltem, hogy valami gáz van a kazánnal! hazajött, és észrevette, hogy kint az ajtó melletti főcsapnál, elzárták a gázt. szóval rendesen leplombálták a gázunkat, nem jött a lakásba egy köbméter sem! fűteni sem tudtunk, melegvízünk sem volt, és ráadásul tök jogtalanul jártak el! nem tartoztunk egy forinttal sem, nálunk volt valami gebasz a rendszerben... tigáz! köszi! szóval hívtam sírva az embert az ügyfélszolgálaton, hogy most mi lesz, stb. férjem aztán kiverte a balhét, hogy mit képzelnek. végül másnap délutánra megoldották a dolgot, de kész voltam! aztán még jól le is számlázták nekünk a visszakapcsolást! :( persze megreklemáltam, és végül visszautalták a pénzt! de totál kiakasztott! :(

na, gyerekem ismételten ballábbal kelt :(

sophie27

Lányok, én hétvégén nem tudok jönni, nincs NET. :-) Úgyhogy kisebb elvonási tüneteim lesznek, de majd gondolok Rátok.
Zsófi.
Engem nov 3-án oltottak, és 11 körül fogant a Baba. :-(
Nagyon para.
Védőnőm is nyugtatgatott, dokim is, hogy nem maradt volna meg, ha gond lenne.
Meg a védettség pont kialakult, mire a Baba 3 hetes lehetett, azt mondják nem lesz baj.
Hát, csak remélni tudom.
De ha előbb tudom meg, hogy várandós vagyok, akkor kivárom a 3 hónapot, az tuti.
Talán nem lesz baj...

szilvás76

Sziasztok
Nekem megint carabb napom van..Úgy húz a hasam néha, mintha valami kilós követ lenyeltem volna :shock:
A volt topikunkról az egyik csajnak 16 hetesen, ma vették észre, hogy nincs szívhang a 3. bébinél :(Este 8-ra megyek a dokihoz, 5 percenként nézem az órát, de most direkt nem halad...

Évi
Mennyi programot kitaláltál magadnak! Igazi energiabomba vagy!!

Nagyon jók a képek a titkosban!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi - ismerősöd :(( már hogy 3.bébi? 3-as ikrek,vagy 3-ik gyerek??

Nekem is megfordul néha a fejemben,ennyi ideig rám se néznek,meg van még az a gyerek??? De jövő héten megyek dokihoz....

Drukkolok neked!!

Szivvi,Nyilas vagyok,ötlet,terv van dögivel. Megvalósítás....

Figyelem,gyerekszoba dekorálók,üvegmatricázók,kifestőzők :)
www.kisfestem.hu

Szuper!!!!

evilany

huhh...ennyi mindent elolvasni :D ti aztán nem unatkoztatok :D
Mi nemrég voltunk bevásárolni...cipekedtem...de nem nagy távon és nem túl sokat...kicsit szúr a hasam jobb oldala de nem vészes...azért lepihizek majd jelentkezem....hja...fől a cukorborsó leves és fiam kérésére képosztás tészta :D jó cukrosan és borsosan eszem majd :D nyami :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
3. baba! Az első 2007 júliusi.
Az uram is nyilas! Már készen van a házunk bővítési terveivel ;) Igaz mani nincs, de ez nem akadály :)

KépKép

KépKép
szivvi

Annyit írtok...és én mindig lemaradok :roll: :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi teszel Te is képeket a közösre?

evilany

Barbcsi
Koraszülött intenzív... ott nem bírnék dolgozni :cry:
Azért nem tudom elkerülni a korababákat :cry:
Altattam már 80-90 dekás csukott szemű kismacskát is :?
Gimiben biosz-kémia fak-ra jártam :wink:
Szédülésre :arrow: folyadék!!!! Igyál sokat!!!!

Bmaass
Én még az egyetem befejezése előtt szerettem volna gyereket. Nem érdekelt volna a szakvizsga, a PhD... és a környezetemben nagyon sok olyan pár van, ahol csak több évnyi küzdelem után jön a baba, vagy akkor sem!!!! És általában az ember nem írja ki magára, hogy nehézkes a baba-projekt :?
A külvilág meg sokszor csak azt látja, hogy telnek az évek, gyerekük nincs, a karrier viszont halad... csak az okok nem mindig világosak...
Lehet, hogy a környezetedben levőknél is voltak esetleg problémák...
És én is klassz csaj vagyok ám :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

H1N1
Én negálom az oltást. Ez csak nálunk ekkora felhajtás. USA-ban szinte nem is beszélnek róla... és Mexico-ban is élnek még emberek :wink:

Vérvétel
Aki közben ájuldozni szokott, próbáljon valami másra gondolni!
Az is jó, ha közben megfeszíted-elernyeszted a lábizmaidat, a combizmaidat, a popsiizmaidat, figyelsz a légzésedre (lassan, jó mélyen beszívni a levegőt, lassan kiengedni).
Jó, ha beszélgetsz közben valami MÁS témáról!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Fogíny-vérzés, fogorvos
Terhesség alatt hormonális hatásra a nyálkahártyák is megduzzadnak, vérbőek, sérülékenyek.
Fogínynél is ez van... alaposan, puha fogkefével mossátok a fogatokat, lehet különböző szájöblítőt is használni!!!
Terhesség alatt az ínygyulladás éppen a sérülékenyebb nyálkahártya miatt gyakoribb! Érdemes fogorvosnál fogkövet leszedetni!!!
Fogászati kezelés, érzéstelenítés, még röntgen is lehet terhesség alatt, ha szükséges!!!!

Szilvás
Megkérdeztem... a tejért kapott pénz adómentes!!!!!

Czeizel :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]I írta:evilanyrcsi teszel Te is képeket a közösre?

Teszek, csak oda is kell érni :wink:
Nem mindenki lazsál egész nap itthon :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Már dolgozol?

evilany

Nem bírok én egész nap a fenekemen ülni :wink:
Bejárok dolgozni. Megcsinálom a statisztikákat,készülünk a jövő heti továbbképzésre (50 pontos, szakorvosoknak).
Közben nézegetem össze az anyagokat a szakápoló-képzéshez, medikus-oktatáshoz.
(és nem maradok ki a pletykákból sem :lol: :lol: :lol: :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát én is csak kapkodom a fejem, hogy mennyit írtatok. Mire ide elértem, elfelejtettem, hogy mit akarok írni.

Évi hova költöztök? Nagyobb lesz a kuckó? Saját? Csak akkor válaszolj, ha nem tartod túl indiszkrétnek! :)

Én is fözöcskézek minden nap, zömmel sütök is minden nap, a gyerekek is szeretnek ebben segíteni. Föleg a 3 éves fiam van teljesen beleszerelmesedve a konyhamüvészetbe, mindent ö akar aprítani, beledobni a fazékba, a sütihez bemérni az alapanyagokat, stb. Olyan édes!

Takarítani nekem se ártana, de csak apródonként csinálom. Egyik nap kiporszívózok, másik nap felmosok, stb. Ruhát mosni, teregetni, vasalni és fözni minden nap kell ennyi ember mellett. Nem unatkozom. Közben meg gyötör a hányinger és ez semmiben sem hat ki rám motiválóan. :(

Apropó fogorvos: egy hét múlva megyek gyökérkezelésre. Ez egy hagyományos lyuk volt 3,5 éve, akkor nem csinálta meg a doki csak átmeneti töméssel, mert nem akart a 8. hónapban érzéstelenítöt adni. Jöjjek majd vissza, ha már nem szoptatok. Hát ez nem történt meg velem, mert vagy szoptatok, vagy/és terhes vagyok. Aztán visszamentem idén augusztusban, akkor betömte. 6 hét nyugi után 6 hét pokoli fájdalom következett. Begyulladt a gyökés és a doki nem hitte el nekem, mindig hazaküldött, hogy én csak csikorgatom a fogaim alvás közben, attól fáj. Végül csak felfúrta az eröszakoskodásom hatására és megszüntek a fájdalmak, de hozzá már nem mentem vissza, mert nem volt több bizalmam benne. A másik úgy adta be pl. az érzéstelenítöt, hogy észre se vettem és ez azért kellemes. Nem kellemes volt viszont, hogy direkt felhívtam a figyelmet a babára és mégis megröntgeneztek. Jól becsavartam magunkat az ólomköténybe, de nagyon nyugodt nem lettem töle. Legközelebb már nem röntgenez, hanem elektronikus méréssel csinálja, ami nekem 30 Euro a zsebemböl. Cuki. A másik oldalon is van két apró lyuk, azt is befoltozza, ha már amúgy is turkál a számban, aztán remélem nyugi lesz egy darabig. Életemben nem voltam ennyiszer fogorvosnál, mint most. :(

Ilyen kazános történet velünk is megesett, amikor még én voltam gyerek. Nem müködött a vízforgató, ahogy nálatok sem és be lett emberesen gyújtva a kazánba. Apám eresztette le a gözt valami hajmeresztö müvelet során. Fagyállóra gondoltál alidhanem. Érdekes, hogy ilyen megtörténhet, mármint a vízvezeték elfagyása egy házban. Hát nincsenek a csövek rendesen leszigetelve? Felénk ez elképzelhetetlen lenne.

Közben elkészült a tejberizs, amit a gyerekek rendeltek vacsira. :)

Ma szánkózni voltunk, olyan szép nagy hó van, ki kellett használni. Amióta megjöttünk, alszanak a kisfickóim. :)

Aztán arra is gondoltam még, hogy esetleg a gmailes fiókon belül alapíthatnánk egy receptes részt is, ahová mindenki beírja a jó kis kajaötleteit. Vélemény?

Azt biztosan hallottátok a hírekben, hogy nálunk több millió adag oltóanyag van feleslegben, amit vissza akar az ország a gyártónak adni. Errefelé nem megy az oltás körüli hiszti, nem is ismerek senkit, aki be lenne oltva, de nem is nagyon ment volna, még ha akartuk volna se, mert nem volt hozzáférhetö az oltóanyag. Erre meg most ez a hír. Azért ez is egy szép ellentmondás. Akkor most volt oltóanyagunk, csak nem kaptunk, mert minek, vagy mi is volt tulajdonképpen? Éljen a politika!
Otthon meg mindenki frászt kap az oltás körüli mizériától. A fene se érti. Az én baráti köröm átesett a fertözésen és még mindenki él, csak a barátnöm babája ment rá az egy hét lázra. Csak. Mondom én. A hideg is kiráz a gondolattól, de reméljük a legjobbakat. Nála a 4. lett volna, de elötte is terhes volt, azt a babát meg 12 hetesen vetette el, mert nyitott gerincü volt. A barátnöm nem egészséges, se testben, se lélekben. Talán egyenlöre jobb is így.
Remélem, hogy se velem, se veletek nem lesz baj, nem kapunk meg semmi komolynak mondható nyavalyát.

Mentem tápolni, addig is puszika!

Barbi
Vendég

Ircsi

Én csak azért szerettem volna ott dolgozni, hogy megmentsem a kicsi babákat, bár ha történne egy haláleset, akkor biztos egy életre megmaradna bennem és beleőrülnék. :cry: Akkor szereted a kémiát, nem? :wink: Én először biosz-fizika faktos voltam, de csak tanár miatt nem mertem kémiára menni, és a nagyszüleim Debrecenbe tanultak kémia-fizika tanárnak :), ők mindig segítettek nekem! Aztán maradtam csak kémia faktos :wink: . Igyekszem sok folyadékot inni, de csak a gyümitea megy. Ma szerencsére nem szédültem! Köszönöm a jó tanácsot! :wink:
Hogy hogy altattál kismacskát is? :?: :(
Én mindig is fiatal anyuka akartam lenni, mint te és nem zavar engem se, hogy szakdolgozat és minden ilyen előtt jön, most még nincs 8 órás nagylaborom se, sőt laborom se, így nincs kockázat se. :wink: És az apukájával együtt nagyon nagyon örülünk neki, egyáltalán nem bánjuk!!! Fiatal szülők leszünk, de mi ennek csak örülünk. Mi fél éve próbálkoztunk,és nagyon féltem, hogy valami nincs rendben velem, azért nem jön, de a legjobbkor jött, szükségünk van rá és várjuk!!! :roll:
Remélem azért, mert ilyen fiatal vagyok, maradhatok köztetek. :roll: :)

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,hány éves vagy?Ha nem baj hogy kérdem :)

Barbi,receptes rész,remek ötlet!
Te is tegyél ám képet kis családodról!
Albérletben lakunk,és abba is költözünk...jelenleg egy elég nagy de nem túl szerencsés elrendezésű lakásban,elég magas rezsivel, a terv egy gázfűtéses legalább 2.5 szobás,hogy a babának legyen külön kuckója. Ha már albérlet...

Ircsi :D én is be benézek a csajokhoz. De azért birom nélkülük is :) Mint említettem annyira nem tuti társaság...akit kedvelek azzal találkozok.

Mindjárt Hal a tortán :) a héten egész jó volt.

evilany

Évi!

20 éves vagyok, a vőlegényem pedig 24. :roll: :roll: :roll: :wink: (Már 8 hónapja volt az eljegyzésünk, és lehet, pocakosan lesz esküvőnk... Mit szóltok ehhez? Jó ötlet? :wink: )

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok!

elfáradtam, mire végigolvastam amit írtatok, pedig délelőtt a melóhelyen már elolvastam az addig termelteket... :shock:

melisch csak szimplán fagyálló-nak hívják a löttyöt, amit a "szerető" beletöltött! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hányás: nos nekem sincs... hányinger hol van, hol nincs.... cicifájás hol van, hol nincs.... farkasétvágy... naaaaa, az van! és állandóan éhes vagyok!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

fogorvos: na ez nekem része volt a "felkészülés a terhességre" project-nek, szeptember-októberben megcsináltattam: tömték a lyukakat, cserélték az amalgámokat, és fogkőtelenítettek! :) szóval biztos jó ponttal kezdek majd a védőnéninél! :lol: :lol: :lol: :lol:

na megyek, a husileves már fől...jöhet a takarítás! :x

Kép
gtunde75

A szerető betöltötte a fagyállót. Ez naggggyon jó :)

Barbcsi,hűűűű 20 éves !! de jó neked :oops: :wink:
Pocakos esküvő,jó az. manapság már gyakori is. Ruha is van pocakos. Templomi,polgári?Lagzi is?

evilany

Ircsi akkor ugye nincs harag? :wink:
Vendég

Évi!
Tudom, tudom hűűű még csak ennyi, de örülök annak, hogy a dokim is és a védőnénim is kedvesen és normálisan viselkedik velem, nem pedig hú milyen fiatal, mit akar ez, bunkózzunk vele stílusban, mert sajnos már ilyenről is hallottam... :(
DE még mielőtt kérdeznétek, nem a baba miatt lesz az esküvő, mi már eleve gondoltunk rá, hogy esetleg nyáron szó lehetne róla. :wink: Hát templomit és polgárit is szeretnénk, ( én katolikus vagyok, párom református) meg lagzi is jó lenne, de csak akkor merem bevállalni, ha már elmúlt a hányingeres-hányós időszakom. :) Ismerősnek már volt pocakos esküvője lagzistul és minden rendben volt. :D
Nektek polgári, templomi volt? Lagzi? :) És hány fős? Mi kisebb esküvőt szeretnénk, család, barátok. Bőven elég szerintem. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
Szemtelenül fiatal vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Kismacska :arrow: koraszülött baba :wink:

Barbi
Fogad :?
Gyökércsúcs körül nincsen ciszta? Gyökértömés nem ér a gyökéren túl?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?