Hát én is csak kapkodom a fejem, hogy mennyit írtatok. Mire ide elértem, elfelejtettem, hogy mit akarok írni.
Évi hova költöztök? Nagyobb lesz a kuckó? Saját? Csak akkor válaszolj, ha nem tartod túl indiszkrétnek!
Én is fözöcskézek minden nap, zömmel sütök is minden nap, a gyerekek is szeretnek ebben segíteni. Föleg a 3 éves fiam van teljesen beleszerelmesedve a konyhamüvészetbe, mindent ö akar aprítani, beledobni a fazékba, a sütihez bemérni az alapanyagokat, stb. Olyan édes!
Takarítani nekem se ártana, de csak apródonként csinálom. Egyik nap kiporszívózok, másik nap felmosok, stb. Ruhát mosni, teregetni, vasalni és fözni minden nap kell ennyi ember mellett. Nem unatkozom. Közben meg gyötör a hányinger és ez semmiben sem hat ki rám motiválóan.
Apropó fogorvos: egy hét múlva megyek gyökérkezelésre. Ez egy hagyományos lyuk volt 3,5 éve, akkor nem csinálta meg a doki csak átmeneti töméssel, mert nem akart a 8. hónapban érzéstelenítöt adni. Jöjjek majd vissza, ha már nem szoptatok. Hát ez nem történt meg velem, mert vagy szoptatok, vagy/és terhes vagyok. Aztán visszamentem idén augusztusban, akkor betömte. 6 hét nyugi után 6 hét pokoli fájdalom következett. Begyulladt a gyökés és a doki nem hitte el nekem, mindig hazaküldött, hogy én csak csikorgatom a fogaim alvás közben, attól fáj. Végül csak felfúrta az eröszakoskodásom hatására és megszüntek a fájdalmak, de hozzá már nem mentem vissza, mert nem volt több bizalmam benne. A másik úgy adta be pl. az érzéstelenítöt, hogy észre se vettem és ez azért kellemes. Nem kellemes volt viszont, hogy direkt felhívtam a figyelmet a babára és mégis megröntgeneztek. Jól becsavartam magunkat az ólomköténybe, de nagyon nyugodt nem lettem töle. Legközelebb már nem röntgenez, hanem elektronikus méréssel csinálja, ami nekem 30 Euro a zsebemböl. Cuki. A másik oldalon is van két apró lyuk, azt is befoltozza, ha már amúgy is turkál a számban, aztán remélem nyugi lesz egy darabig. Életemben nem voltam ennyiszer fogorvosnál, mint most.
Ilyen kazános történet velünk is megesett, amikor még én voltam gyerek. Nem müködött a vízforgató, ahogy nálatok sem és be lett emberesen gyújtva a kazánba. Apám eresztette le a gözt valami hajmeresztö müvelet során. Fagyállóra gondoltál alidhanem. Érdekes, hogy ilyen megtörténhet, mármint a vízvezeték elfagyása egy házban. Hát nincsenek a csövek rendesen leszigetelve? Felénk ez elképzelhetetlen lenne.
Közben elkészült a tejberizs, amit a gyerekek rendeltek vacsira.
Ma szánkózni voltunk, olyan szép nagy hó van, ki kellett használni. Amióta megjöttünk, alszanak a kisfickóim.
Aztán arra is gondoltam még, hogy esetleg a gmailes fiókon belül alapíthatnánk egy receptes részt is, ahová mindenki beírja a jó kis kajaötleteit. Vélemény?
Azt biztosan hallottátok a hírekben, hogy nálunk több millió adag oltóanyag van feleslegben, amit vissza akar az ország a gyártónak adni. Errefelé nem megy az oltás körüli hiszti, nem is ismerek senkit, aki be lenne oltva, de nem is nagyon ment volna, még ha akartuk volna se, mert nem volt hozzáférhetö az oltóanyag. Erre meg most ez a hír. Azért ez is egy szép ellentmondás. Akkor most volt oltóanyagunk, csak nem kaptunk, mert minek, vagy mi is volt tulajdonképpen? Éljen a politika!
Otthon meg mindenki frászt kap az oltás körüli mizériától. A fene se érti. Az én baráti köröm átesett a fertözésen és még mindenki él, csak a barátnöm babája ment rá az egy hét lázra. Csak. Mondom én. A hideg is kiráz a gondolattól, de reméljük a legjobbakat. Nála a 4. lett volna, de elötte is terhes volt, azt a babát meg 12 hetesen vetette el, mert nyitott gerincü volt. A barátnöm nem egészséges, se testben, se lélekben. Talán egyenlöre jobb is így.
Remélem, hogy se velem, se veletek nem lesz baj, nem kapunk meg semmi komolynak mondható nyavalyát.
Mentem tápolni, addig is puszika!
Barbi