Új privát üzeneted érkezett!

Szia Edit!

Nagyon tuttik a képek, tegyed csak bátran, nagyon helyesek vagytok!
Egyszerre írtunk, csak most vettem észre a kérdésed a szánkókarfával kapcsolatban.
Mi Szenteste napján az OBI-ban vettük 4.400,-ért, fa.
De a Hervisben is lehet kapni, ha már megjött, mert Karácsony előtt elfogyott, ott a faszi kb. mondta, hogy kétezer valamennyi, de az műanyag. Egyik ismerősünknek arról rossz tapasztalata volt, meg nem is jött meg Karácsonyig, és ez ajándék volt, ezért az OBI-st választottuk.

Jó éjszakát!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Sziasztok!

Naaaa, ki is alszik sokáig? :P :P :P

Szép napot Mindenkinek, bár az idő eddig elég szarul néz ki, de hát majdcsak lesz valami. :lol:

Puszik!

Kép
larianyu

Sziasztok!
Évi,este majdnem egyszerre írunk,én meg már utána kapcsoltam ki a gépet,így nem láttam hogy írtál.Szóval,dokinő:nekem ez azért furi hozzáállás,mert nálunk is mindig rengetegen vannak tanácsadáson,de sosem volt olyan,hogy ne kérdezhettem-beszélhettem volna meg bármit dokinénivel.Az meg,hogy kinn öltöztesd fel a bébit?Hát normális?A váróban nyitogálják az ajtót,fázzon meg a gyerek???Azért hihetetlen,hogy gyerekorvos,és ilyen a hozzáállása...
Nem semmi a böli várólista!Mit mondtak,azért van esélyetek bekerülni?Nem bővítenek létszámot?Ez a módszertani,ugye?Oda tudtommal mindig sokan jelentkeznek.Sikerült valamit intézni magánbölivel kapcsolatban?A könyvvel meg egyáltalán nem okoztál csalódást!Ha tudnád,hogy Norbi ifjúsági regényeit állandóan elolvasom...A kikapcsolódás a lényeg!A Potteren amúgy már én is gondolkoztam,hogy el kéne olvasni,mert látni láttam az összeset filmen,de már annyiszor beigazolódott,hogy mindig a könyv a nyerő!
Melinda,Dávid tényleg pici súllyal született,de nagyon szépen behozta a lemaradást!Az a huncut pofija! :lol:
Edit,nagyon jók a képek!Az utolsón min csücsül Jázmin?Szánkóhoz karfát Móni már írta,mi ezt úgy örököltük,fém,kopott,de a célnak tökéletesen megfelel! :lol: Képeket ígértem,de majd csak ha Drágám felkelt,és leszedi a fényképezőről!
Móni!
Hát mi van Veled?Miért keltél ilyen korán? :lol: Este mész majd a kollégáiddal dumcsizni?Ez tök jó,hogy összejártok!A képek meg ismét jók lettek!Az a lavóros,haláli! :D

Este Roland fél 11-kor aludt el,hatalmas küzdelmek árán.Valszeg sok volt neki a 2és fél óra alvás délután,pedig ugye még ki is mentünk sétálni,szánkózni ébredés után.El kell kezdenem beállítani egy adott alvásmennyiségre,és keltenem kell majd Őuraságát.De ha meg nem alussza ki magát,iszonyat nyűgös...Meg most azon tipródom,hogy mennyit hagyjam aludni?Másfél órát?Vagy csak egyet?Eddig ezzel nem volt gond,aludt amennyit akart,és este simán kidőlt legkésőbb 9-kor.Most valamiért borult a rend.Szerintem csak azért,mert már be voltunk állva nagyjából egy napirendre. :twisted: Az én fiam meg nem tűri a sablonokat! :twisted: Nehogymááá anya jól érezze magát.... :lol:
Nekiugrom a főzésnek,pöri lesz krumlival-tarhonyával(kinek hogy),meg töltött almapaprikával.Talán egy kis tojcis levest is csinálok.

Pusszacs mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó reggelt!

Móni!
Lehet az volt a gond Szilveszterkor,hogy nem ittál!!!Hát igen,ez az otthonlét mindenkit ellustít az biztos.Mert mindenre lenne idő.Ha vmit nem csinálok meg,nem aggódom,holnap is van rá időm. :lol: Meg hát ott van rá az egész napunk!Itthon vagyok már két és fél éve.Csoda,hogy ha valaminek nekiállok,azt gyorsan csinálom.Ott még nem tartok,hogy lelassultam volna.Bár sose lehet tudni...
Ez a fránya internet engem is le tud kötni,na.Milyen lehetett anyáinknak automata mosógép (az mondjuk az én anyukámnak volt,de nem mindenkinek adatott meg),mosogatógép,min.40 tv-csatorna,internet,Vanish ...nélkül.
Larának amint látom,a "seggen csúszás" jött be a leginkább.Mikre rá nem jönnek maguktól.Olyan kis okosak.És a lavóros kép!Igazi pózkirálynő.Gyönyörű!
Nekünk is hamar kihűl a kezünk.Nem szoktunk sokáig kint lenni mostanában levegőn.Pont ez miatt.Jázminnal sokat harcolunk a kesztyű miatt.

Évi!
Szerintem a Harry Potter nem gáz.Bár én nem olvastam én nem is tervezem.Miért kéne lexikonokat bújnod,vagy politikai regényeket.Azért mert valaki anyuka nem kell megkomolyodni.Legalább egy kicsit kikapcsol és az a lényeg élvezd!
A gyerekorvostól én is mindent elfelejtek megkérdezni.Az meg durva,hogy végig sem hallgat.Szerintem úgy vannak vele,hogy nyaggasd a védőnőt.Aki persze a dokihoz tanácsol.Hozzánk havonta egyszer kijön a doki.Ha betegek,akkor meg kihívom.Valahogy nem szeretnék két gyerekkel a rendelőbe járni.Milán nem biztos hogy Sárberekig elgyalogolna innen a Ságváriról.A testvérfellépő meg már az elején felejtős volt.Rá sem állt!

Na most mennem kell!!!!
Még jelentkezem!
Legyen szép napotok!

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Anna!Pont egyszerre írtunk.A Jázmin a babájának a kiságyában ücsörög.Anyukámtól kapta Karácsonyra.Belerakja a babáit és beleül közéjük.Aztán sikít,mert nem tud róla lejönni.

Iszonyat egy nyál idő van.Voltunk lent a városban.Tesco,posta,pláza.Két gyerekkel egyedül.Jó volt.Kb negyed óra a kocsitól a lépcsőház,mert a Milán mindent érdekesebbnek talál a hazajövetelnél.Második emeletig bírja egyedül,utána: "anya felvesz!".Jöhetek velük a negyedikig. :shock: A cuccokért meg mindjárt lemegyek a kocsiba.Azokat már nem merem bevállalni.Most úgyis alszanak.

Ez a lefekvés-ceremónia mostanában nálunk is téma.Milán csak akkor hajlandó aludni menni,ha mi is.És ez nem régóta.Karácsonykor kezdődött.Addig fél 9-kor aludt már.Azóta 10-fél 11.Ahogy mi.Közénk fekszik(ez sem volt azelőtt),3 perc és alszik.Aztán viszem át a saját ágyába.Próbáltuk átverni,hogy "lefekszünk" 8-kor.De nem dőlt be.Sötétben játszott.Délutánonként min 3órákat alszik.Ha felkeltem,tiszta zizzent.18 hónapos koráig kétszer aludt.Délelőtt egy órát,délután 3-at.Próbáltuk berakni a helyére 8-kor és mindig visszatenni ha kijött,de nem ment.Akkor hisztizik.Így inkább fent van velünk.Jázmin alszik már 8-kor.Vele nincs (még) ilyesmi probléma.

Sziasztok!!!!!!!

KépKép
nagyedit

Hello!

Hááát Edit csak irigykedve olvasom a frisseségről írt soraidat. Bár én szinte végigdolhoztam a terhességet azért Mónihoz hasonlóan nagyon "lelassultam". Februárban született a Pocok és Decembert még végigdolgoztam. Gondolhatjátok nem volt egyszerű minden nap Pestre feljárni.Szerencsére a főnököm nagyon rendes volt és mondta, hogy akkor jövök és megyek amikor szeretnék. Tudta, hogy csak az én jóindulatomon múlik, hogy még Decemberben is melózok. Na mind1, szó mi szó nehéz lessz visszaszokni a pörgős életbe
Remélem azért még mielőtt elkezdenék dolgozni az első szavakat nekem mondja és én látom először lépegetn.
Edit nagyon szép családod van. Nem semmi a kiscsaj abban a mikulás jelmezben. :lol: Mindkét gyermek nagyon ari.

Móni, az orvosos öltözködést mi is hasomlóan oldjuk meg. Harisnyanadrágra levetkőzünk és gyakorlatilag csak a bodyt és pelust kell levenni benn a dokinál. Na mind1 nem akarom ezen tovább spanolni magam mert megint kiborulok tőle. Fura egy nő az biztos. Lerhurrogott mikor szerettem volna kérni Brulamicin cseppeket az orrába. Azt mondta, hogy nem lehet mert nem lehet azt csak úgy észnélkül adni. gondoltam jóóóó van naaa .... csak ha neki olyan sok esze van! Ettől eltekintve nincs vele simmi gondom. szakmailag egyébként megbízok benne, csak egy kicsit több időt kellene szentelni a babáknak meg a szülőknak.

Lara baba haláli a seggencsúszós képen. Nagyon ari azza la cumival. Sokat használjátok a cumit? Mi szerencsére csak az alváshoz ... meg ha valami nagy gáz van és már nincs semmi más megoldás. Nem én tiltom tőle egyszerűen kiköpi.
Ami a zenés "mulatságot illeti" hasonlóan hozzátok mi is voltunk egy ilyen összejövetelen. Nem tudom hallotatok-e róla, mi "Ringató" foglalkozáson voltunk. Minden gyerek figyelmesen és aktívan részt vett az éneklésben, mondták a mondókákat, körbe-körbe jártak ahogy kellet. Hááááát az én fiam csak mászott és mászott és mászott, majd odajött hozzám és ugrálni kellet vele. Mindenki minket nézett, végül már ránkszóltak, hogy nézzem má a gyerek leugrálta a gatyáját!! :lol: Jééé láss csodát tényleg teljesen lecsússzant a gatyes a nagy "foglalkozás" alatt. Egy szónak is száz a vége ezzel az erővel kivihettem volna a vasútállomásra is, ugyanilyen hatással lett volna a gyerekre. Talán túl korai volt még nem tudott koncentrálni ... lehet idén tavasszal megpróbáljuk ismét.

Anna, ha megnyugtat mi sem alszunk ám jobban mostanság. Nem tudom mi történik mostanság, de az este is csak úgy volt hajéandó aludni a Nyuszifül, hogy a mellkasomra fektettem és simiztem a hátát. Mikor mélyen elaludt csak akkor tudtam betenni a kiságyba. Még nem csinált ilyet eddig. Kiváncsian várom a mai estét, hogy fog alakulni. Reméljetőleg Roland is jobbanfog aludni estére. Talán tényleg ole kellene csökkenteni az alvásidőt. Bár az is lehet, hogy csak nehezen viselik ezt az állandó front átvonulásokat.
Ami a bölit illeti ez a módszertani. Az igazgatónő bár azt mondta nagy a túljelentkezés, nem utalt arra, hogy megtörténhet nem férünk be. Végig úgy beszélt velem mintha teljesen normális lenne, hogy oda járunk Szeptembertől. Pedig az elején még azt is mondta, hogy sajnos csak akkor tud felvenni bennünket, ha valaki előttünk lemondja.
A magánovit nem hívtam, de találtam Tatán egy családi magánbölcsödét. Az én elvárásaimhoz képest nem nyújtanak ekxtrába többet mint a normál bölcsi. havi térítés 35eFt + 525 Ft/nap a kaja. Mivel nem láttam a bölcsödét ezért nem tisztességes összehasonlítani másikkal. Egyenlőre maradok a módszertanis bölinél és bízok a jószerencsében, hogy bekerülünk.
Az igazgatónő említette, hogy szerdánként van baba-mama klub ahová szerintem el fogok járni néha. A Pocoknak jót tenne ha szokná a hozzá hasonló korú gyerekek társaságát. Elmegyünk egyszer-kétszer aztán meglátom milyen lessz a reakció. Nekem ez különösen fontos, mivel nincsenek kéznél nagyszülők, vagy testvérek, uncsitesók vagy bárki aki gyakrabban látogatna bennünket. Néha úgy érzem kicsit antiszociálisak lettünk. Melinda alátámaszthatja ... amint Dávidbaba elkezdett hangolni az én fiam elsírta magát.

Melinda, a mi köldökünk is furi. Bár a dokinéni nem mondott rá semmit. Olvasva hozzászólásod az este megnéztem a pocoknak kidudorodik-e a köldöke mikor feláll. Szerintem igen. ez gond lehet?! Eddig még nem fordult ez meg a fejemben. 18.-án megyünk a körházba vesegondozásr. Egy nagyon aranyos doktornéni szokott lenni, majd megkérdezem szerinte ez gond lehet-e.

Bakker irogatok itt már vagy másfél órája. Mindig valamiér futkosok. Most, hogy időközben lefektettem a Pockot megyek nézek egy kis teniszt.
Szerintem estére még jelentkezem!
pussz
Évi
evangelista72

mindenkitől elnézést kérek az öszevissza -kis és -nagy betűkért, és a szóközökért. Gyorsan írok és néha nincs türelmem visszaolvasni és javítgatni! Bocsi csajok! :oops:
pussz évi
evangelista72

Sziasztok!
Évi,miért kell mennetek vesegondozásra?Bocsi,ha már írtad,de nem rémlik!
Baba-mama klubbon én is gondolkozom,de majd csak tavasszal,ha kevesebb esély lesz elkapni a bacikat!Én nem futkosom írás közben,mégis mindig kb. egy óra,mire pl.ezt is megírtam... :oops:

Edit,ari Jázmin,ahogy belemászik a babaágyba,és utána sikít! :lol:

Délelőtt orvosnál voltam Roval,reggeli irományomból kimaradt,hogy tiszta csipa volt már megint reggelre szegénykém...Ismét kötőhártyagyuszi,mondjuk most nem annyira durva,mint múlt héten.Szemcsepp,napi 5x,5 napig.Király.
Csajok,segítsetek!!!Le kell fertőtleníteni MINDENT kötőhártyagyulladás után? :oops: Én eddig még sosem csináltam extra mosást-takarítást ez miatt,de állítólag kellene.Ha azt mondjátok Ti is hogy kell,akkor nekiugrok,átfőzök-törlök-mosok mindent.Tök égő,hogy ilyeneket nem tudok három gyerekkel a hátam mögött....De nekem ez új,pedig már a két nagyobbnak is volt kötőhártyagyulladása,és akkor nem csináltam extra suvickot,mégsem jött vissza....Nem értem...
Az éjszaka viszonylag jól telt,Rolcsi többször ébredt ugyan,de ezek szerint ezért.Délután 2 órát aludt,kettőkor kelt,kivi vagyok este mennyire fogok küzdeni vele...

Képzeljétek,Rolcsinak van egy ilyen Shell-es ferrari-ja,amit x liter V-Power tankolása után lehetett megvenni.Ha bekapcsolom,olyan "turbós"hangja van.Na,olyankor mindig megijed,sikít,nyöszörög.Kikapcsoltam,hogy ne féljen már csórikám,most meg csapdossa a földhöz,hogy miért nem szól... :lol: Igazodjon ki rajta az ember lánya! :lol:
Megyek,tutujgatom egy kicsit Aprótalpút,meg Hercegnőmet!

Jók legyetek!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok csajok!

Mi októberben voltunk kötőhártyások.Én nem fertőtlenítettem semmit. :oops: Nem hallottam ilyenről,hogy kellett volna.A doki annyit mondott,folyamatosan törölgessem ki nekik tiszta vizes vattával,utána csepegtetés.Szóval nem volt fertőtlenítés.Azért remélem Ro hamar meggyógyul és soha többé nem kap el ilyeneket.

Móni!Az autópályákról csak annyit,hogy ezek az apukák csak második gyerekkorukat élik.Legalábbis nálunk.(Lehet fel sem nőnek a férfiak? :lol: )És minden játékkal apa el tud játszani.Jobban leköti a Lego,mint a gyereket.Nekiállank tv-t nézni apa annyira belemerül,észre sem veszi,hogy a gyerek lelépett mellőle a reklám után :lol: .Milán kapott egy egyszerű Chicco távirányítós autót.Két éveseknek való.Ő simán az akksi lemerüléséig nyomta :lol: .

Évi!Szerintem ebben az időben mindenki antiszociális egy kicsit.nem hinném,hogy baj lenne.Hogy-hogy semmi rokon nincs a közelben?Hova valósi vagy?Nagyon messze vannak?

Hát le a kalappal előttetek,hogy ilyen sokáig dolgoztatok terhesen!Én hónapokat voltam itthon a szülés előtt.Reggel megfőztem,bevittem apának a frissen főtt kaját apa munkahelyére,majd mentem unokanővéremhez bandázni.Ő is babás.Nagyon jól szórakoztam végig a nyarat.Aztán október 1-én megszületett a Milán,pont aznap,mikor ki voltam írva.

Később még szerintem írok!
Sziasztok!
Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Vesegondozóba a vesemedence gyulladásunk miatt kell visszajárnunk 3 ÉVIG!!! Első évben havonta, második évben három havonta, harmadik évben három alkalommal. Jó mi?! Nem akartam hinni a fülemnek mikor közöklték velem, hogy minden hónapban vissza kell jönni ellenőrzésre.
...éééés ez még mind semmi ahoz a csodálatos kihíváshoz képest, hogy minden egyes gondozásra pisi mintát kell vinni!! Na már most el tudjátok ti képzelni az én örökmozgó fiammal miket kell leművelnem, hogy végre csurranjon pár csepp?! :twisted: Én csak pisivadászatnak hívom... :shock:

Tök édes lehet Rolcsi a kisautóval. A kis szerkezet még nem világos ám nekik :? Nekünk is van ám egy viszonylag nagy távirányítós auzónk. Még a cégből "mentettem" meg ... az egyik üzletág marketing cucca volt. Eddig kétszer próbálkoztam vele, hpde mindkét alkalommal fejvesztve menekült szegénykém. Szerintem mostanság nem fogom többet ijesztegetni vele. :oops:

A kötőgyuszi szerencsére eddig minket elkerült. okos hozzászólni nem tudok, de maximum arra ügyelj, hogy a megmaradt gyógyszert ne használd fel újból, mert annak a cseppentője esetleg már fertőzött. Bár lehet, hogy most hülyeséget mondtam ... bocsi! :oops:

Edit kérdezted, hogy miért nincsenek rokonok ... hát az úgy van, hogy én szabadkán születtem és a férjem is. Szülők, testvérek mind ott vannak ezért marha nehéz teljesen egyedül semmi segítség nélkül. Anyu azért eljön ha szükség van rá, meg egyébként is meglátogatnak időnként, de az nem olyan mintha mondjuk leadhatnám amig elugrok a fodrászhoz.

Ami az esti elalvást illeti továbbra is katasztrófa. :( Ma sem volt hajlandó a Pocok elaludni csak ha hordoztam fel s alá. Amint érezte, hogy sülyed a kis segge az ágy felé azonnal elkezdett sírni. Lehet, hogy ez most egy ilyen időszak ... remélem nem tart sokáig. Végül Apa altatta el ... Apa ügyes!!! :) Még szerencse, hogy nem csak hozzám ragaszkodik.

Holnap megyünk Pestre a kishaverhoz. Barátnőm aki egyben koleganőm is egy nappal később szülte kisfiát. Ha terveztük se jöhetett volna jobban össze. Nem hiszem, hogy napközben jövök mert már korán elmegyünk és szerintem fürdetésre jövünk csak haza. Remélem lessz még erőm este iderittyenteni egy beszámolót. :)

Melinda, Móni, Timi?! Merre vagytok?!

Jó éjszakát Mindenkinek!
Évi
evangelista72

Sziasztok!

Anna! Nem este voltam beszélgetni, hanem délután. 2-ig dolgoznak, én fél 3 után értem oda, és úgy volt, hogy jön értem a férjem fél 5-kor, mikor végez melóban és megyünk vásárolni. Jött is értem, Ő is leült, dumáltunk, ettünk, ittunk, röhögtünk nagyokat és elhatároztuk a Zurammal, hogy nem megyünk ma boltba, mert jól érezzük magunkat. Úgyhogy fél 8-ig maradtunk. :P De nagyon jó volt kikapcsolódni. Lara addig anyunál volt, gyorsan rohantunk érte, hazajöttünk, fürdés, tejci, alvás. Anyukámék már megvacsiztatták, úgyhogy ment is az ágyba gyorsan. És pikk-pakk elaludt.
Úgy néztem, hogy a jobb alsó szemfoga talán holnap már áttör, már nagyon jó lesz! Most majd a cumik másik oldalát fogja kirágni. :lol: Eddig egy fogánál sem rágta ki a cumit, mondjuk ez ugye extrán megviselte, mert már mióta írom, hogy jön neki, hát kb. 3 hét mire kibújik, ha nem 4. És most emiatt elkezdte rágni a cumikát is.

Évi, kérdezted a cumitémát. Napközben nincs a szájában, csak ha autóba ülünk, tehát utazáshoz kell :lol: , meg alvásnál használjuk. A szánkós képen azért van a szájában, mert elfelejtettem kivenni, mikor kiszálltunk a kocsiból :roll: , és benne maradt. Mivel én a fényképezéssel voltam elfoglalva (ahhoz képest, hogy ennyire koncentráltam, elég szar képeket sikerült csinálnom), ezért csak jóval később vettem észre a cumit. Na, akkor ki is vettem neki. Mostanában azt csinálja, hogy reggel mikor veszem ki az ágyból, egy cumi a szájában, egy-egy mindkét kezében, és így kell kijönnünk a szobából. Aztán ahogy szopizza a tejet, akkor akkurátusan le kell raknunk az asztalra a cumikákat. Aztán rendszerint elrakom őket, hogy ne jusson eszébe a szájába tenni, mert már jó lenne, ha valahogy leszokna róla, de úgy látom ez nem lesz egy egyszerű menet. Egyébként ezzel az egy szemfogával 4 cumit vágott taccsra, mindet kirágta. Egy vadi újat eltettem vésztartaléknak, hogy az megmaradjon normálisnak, egyenlőre még egyben van. De most meg jön a másik oldalon a fogacska....

A módszertani böliben azon röhögtem, amikor feliratkoztunk tavaly áprilisban, hogy erősen megkínált a vezető helyettes a baba-mama klub lehetőségével, mert ugyebár az fizetős. Éssss, megjegyezte, hogy ott azért lehet találkozni a vezetőnővel, meg a mit tudom én kivel, és akkor ugye lehet eszmét cserélni, kvázi előnyöd van, ha hordod a gyereket, ezt szűrtem le a beszélgetésből. Hát én nem tudom, hogy valaha el tudunk-e menni, mert mire én innen Kecsiről elindulok a 9-kor kelő gyerekemmel, bezár a bölcsi. Na mindegy, hát majd lesz valami.....

Évi, jót röhögtem a vasútállomásos hasonlatodon, kábé mi is így voltunk azon a bizonyos foglalkozáson, hogy akármit csinált a nőci meg a hapi, én csak futkostam a gyerek után, ő beállt középre és táncolt, kurvára nem érdekelte, hogy most éppen mondókát kellene mondani, stb. Na mindegy, ha megérik rá jó, ha nem akkor se lesz semmi, mert én se jártam zenebölibe, aztán már mégiscsak 34 leszek :wink: .

Anna! A kötőhártyagyuszi után én nem fertőtlenítettem, csak az ágyneműjét húztam le, mert az tiszta csipa lett, ahogy szegénykém hason fekve aludt. Egyébként 5 nap kezelés után két napig jó volt a kis szeme és nekünk is visszajött a dolog, de már csak két napra, azóta sem. Nemrég dobtam ki a szemkenőcsöt, mert még mindig a hűtőben volt, pedig tavaly januárban volt a kötőhártyagyulladás.

Edit! Ismét jót röhögtem, ahogy olvastam, ahogy a férjed nem veszi észre, ha a gyerek lelép mellőlle. Hááááát, mintha az enyémet látnám. És ő is szeret legózni, van is hozzá türelme (nekem ilyesmihez nincs, meg affinitásom se), szóval hasonlítanak, naaa. Tavaly Karácsonyra a tesójáéktól kapott egy távirányítós autót, és mivel a Lara félt tőle, ezért bevitte melóba, és meló után szoktak versenyezni a kollégákkal, mindenkinek van autója. :roll: És ezt kb. fél év után tudtam meg, hááááát mondom, öcsém, de ráértek! :lol: Szóval tényleg sosem nőnek föl, hát pasik, ez van. :roll:

A mai bevásárlás elmaradására való tekintettel, holnap megyek boltba. Nem szeretek szombaton, de most így alakult, mindegy.
Évi jó utat Nektek, játsszanak a fiúk jó nagyot!

Jó éjszakát!

Kép
larianyu

Sziasztok csajok!

Évi!Nagyon nehéz lehet ilyen távol mindenkitől.Én el sem tudnám képzelni.Nem a segítség miatt,mert nem szoktam lepasszolni a gyerekeket,apával megoldjuk egymás közt.Hanem a hétvégéken...Mi azt mindig családdal,rokonokkal töltjük.Azért a nagyszülőknek is rossz lehet az unoka nélkül.

Móni!Majd biztos lesz olyan,hogy a gyerekünk megkérdezi a férjünket,hogy: "Apaaaa!Én is játszhatok vele?Azt én kaptam!"Én imádtam legózni.Nekünk itthon az a baj,ha hogy az nem jó,amit én építek.Ugyanolyannak kell lenni,mint amit apa épít!felépítem az összes variációt,mégsem jó!Bakker!Akkor várjon az apjára! :twisted:

Elképesztő ez a bölcsőde-hisztérika!Mit gondolnak?Ilyen árak és GYES mellett,nem adják be a gyereket a bölibe?Ne aggódjatok!Valamelyikben biztos lesz hely!Én olyat még nem hallottam,hogy nem mehetett a kisgyerek bölcsibe.Olyat már igen,hogy óvoda megtelt,menj máshova!Állandóan ezzel a listával jönnek és végül mégis beveszik.A tatai magánböli meg annyiba kerül havonta,mint egy bútorozott albérlet.Hihetetlen!Csak ámulok és bámulok!

Évi!Érezzétek jól magatokat!És jobb időt,mint ma volt :?

Móninak meg jó bevásárlást!Tuti millióan lesznek mindenhol.Családi pótlék és fizu után vagyunk.Nem lennék a helyedben!UTÁLOK boltba járni!!!!Persze sok mindent el is felejtek,vagy csak akkor jut eszembe,ha már kijöttünk.Még akkor is marad ki,ha listát viszek.(Nem szoktam vinni,mert itthon felejtem,vagy hát a feneketlen női táska...)

Jó éjszakát mindenkinek!
Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Edit! De jó, hogy írtad, hogy "fizu" (GYED) után vagyunk, el is felejtettem. :lol: Akkó' azt is leveszem, akkó'!Viszont akkor tényleg ezren lesznek. Na mindegy, meg kell venni a betevőt, egy héten egyszer megyek bevásárolni, általában csütörtökön, csak háááát most így alakult.

A magánböli ára (meg a magánovié) is durva. Ha azt be tudnám fizetni, akkor itthon is maradhatnék a gyerekkel, mert akkor semmi értelme visszamenni dolgozni. Persze tudom, hogy a gyereknek kell a társaság, na de komolyan már, ezek mit gondolnak, hogy mennyi pénze van az embernek. Na jó, biztos erre is van kereslet. Mondjuk nekünk Tata kilőve egyértelműen, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget. :P

Lépek, mert ébred a hercegnőm.

Jaaaa, Edit és a vásárlós cetlit mindig a pénztárcámba rakom itthon, és akkor a boltnál nem kell keresgélnem. Viszont muszáj felírnom, mert különben.....

Sziasztok! Szép napot, bár az idő hányás!

Kép
larianyu

Sziasztok.

Ide értem én is. Dávidot sikerült ágyba dugnom.
Úgy veszem észre hogy kezd átállni a napi egy szundizásra. A tegnap 12-13-ig, délután 4-től 6-ig aludt, este 8-kor úgy elaludt hogy apával csak lestünk. Szóval én is alvás téren nem panaszkodhatok. Ő is szinte a kezdetek óta végig aludta az éjszakát, sokszor volt álometetés éjjel . Fel se ébredt csak tátotta a kisszáját megitta a tejcit és tettem is vissza a kiságyba. Egyedül viszont ő sem hajlandó elaludni. Mindig a mi ágyunkon alszik el és úgy csempészem be aztán az ő ágyába. Van viszont olyan hogy az éjszaka közepén kikerül a kiságyból közénk a franciaágyra, még szerencse jó nagy és hárman kényelmesen elférünk. :D Csak a páromat szoktam riasztani : gyerek a láthatáron. Nehogy a nagy forgolódáskor megüsse a picit vagy ráfeküdjön. Próbáltam sokszor vissza fektetni a sajátjába de nem jártam sikerrel. Ha hiszitek ha nem olyan is volt hogy reggel meglepődtem hogy: ejha hogy került a gyerek közénk??? :shock: :shock:

Évi remélem jól érzitek magatokat. Pocoknak is jót fog tenni , jól elfárad és este hátha simán elalszik. Lehet hogy a fogacska a ludas? Dávid is olyankor szokott bújós lenni , ha már nagyon ki van akkor egy kis Panadolt adok neki . Pár perc múlva megnyugszik és könnyebben el is alszik utána.
Igen itthon is szokott kiabálni, így próbálja magára fordítani a figyelmet , vagy unatkozik ,vagy egyszerűen ilyen nagy a szája.
:D A rendelőben szerintem már nem bírt magával , unatkozott ( láttad hogy aztán a szórólappal elvolt), de az is lehet, hogy egy kicsit fáradt is volt, mert arra ébredt délelőtt hogy az anya nem bír magával és pakolászik.. Evés közben sem bír megállni egy percet, mindig talál valami érdekesett, amit mindenképpen látni kell. :roll:
A baba-mama klubot mi is terveztük még tavaly, hogy majd eljárunk, de az influenza miatt nem mertem kockáztatni. Tavasszal majd mi is szeretnénk menni. :wink:
Fogyis kajáid nem semmi, felkopna az álam. :shock: :? Én megmaradok a mennyiség csökkentésnél. Na ehhez képest apának estére megígértem hogy pizzát csinálok mire haza ér. :lol: Ma kezdte a délutános műszakot.

Dávid megkapta a tegnap az oltást. Jól viselte, azt már kevésbé hogy megint megnézte a torkát a doki néni . Szerencsére nem lázasodott be. A kiskorban a nagyon kidudorodó köldök lehet sérv … nem akarok senkit sem megijeszteni. Emiatt aggódtam mikor először észre vettem Dávidnál és rákérdeztem az orvosnál akkor is és most is. Akkor azt mondta hogy nem gond, figyeljem…. figyelem én, de meddig ?? Azóta eltelt 2 hónap és semmi változás. Ezért gondoltam hogy akkor rákérdezek megint. Hát nagyon remélem hogy tényleg nincs gond nála mert csak mikor erőlködik akkor dudorodik ki. :?

Anna remélem Ro szemecskéje már jobban van. Fertőtlenítés ahogy Móni írta az ágynemű kimosása a lehető legmagasabb hőfokon. A játékokat is áttörölhetted egy kis domestosos vízzel. Dávidnak is volt és nagyon nehezen szabadultunk mi is tőle. Képeket, képeket… :)

Móni nem irigyelek ilyenkor bevásárlást csinálni, telt ház mindenhol. Én már csütörtökön körbejártam apával a várost. Bevásárló lista nekem is van mindig és persze mindig itthon is marad. Nálam a lavóros kép a nyerő. :D Haláli a kiscsaj. Ezt még a párom is megmosolyogta. Jó hosszúra sikeredet a tali a kollégákkal. Így van ha jó a csapat, úgy repülnek az órák hogy észre se veszed.

Edit apa biztos értékelte a frissen főt kaját. A bevásárlást két gyerekkel nem irigylem. Nekem az egyel is király. Mi is a negyediken lakunk, egyik kezembe Dávid a másikba a bevásárolt cuccok. Szoktam is hallani a páromtól hogy miért nem várom meg. Így jár aki nem bír magával. :twisted:

Apropó lányok, ti mikor engedtétek a kicsiket hogy egyedül próbálkozzanak a kanállal enni?
Én a múlt nap gondoltam egy próbát meg ér, tiszta joghurt volt minden. Kanállal nem is próbálkozott, a kezével annál inkább. Szép látvány volt. :shock:

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Puszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dávidbaba 2010.03.01 20:50-kor.

Melinda

Kép
dávidbaba

Egy pillanat alatt kivert a víz … közzel 1000 képet nem olvasót le a cd-ről a gép. :shock: :?
De végül csak sikerült :D :D és ahogy ígértem:

-a város ahol születtem és 24 évig éltem

Kép
Kép

A város környéke és kedvelt kiránduló helyek:
Kép
Kép Kép

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!

Melinda, csodálatos helyen éltél. Jajjj, az a gyönyörű havas hegy. Háááááát, én imádom az ilyen hegyeket. A Magas-Tátrában voltunk többször, meg az Alpokban is, és kész vagyok tőlük, annyira gyönyörű.
Ez melyik város, ahol születtél? Amióta Magyarországon élsz, azóta Tatabányán? Mi az ideköltözésed története?

Kérdezted, hogy mikor engedtük a gyerekeket egyedül enni. Hát én Larát kb. 14-15 hónaposan, most pontosan nem tudom, nem néztem meg a naptárban. De ilyentájt. Egyébként én nagyon paráztam ettől a kérdéstől, hogy a gyerek majd ha egyedül eszik így lesz meg úgy lesz, szóval előre gyártottam az elméleteket, mert annyi rosszat láttam. Hát ebben is szerencsém volt. Szépen apránként álltunk át, ezt értsd úgy, hogy először úgy evett kanállal egyedül, hogy nálam is volt kanál és ő is próbálkozott én meg etettem rendesen, tehát éhes sem maradt, mégis gyakorolta, hogy hogyan tegye a szájához. Nagyon jó kis műanyag kanállal ettünk, mostmár kis gyerekmintás gravírozott fémkanállal eszik, nagyon ügyesen. Akkortájt szereztem be az olyan előkét, aminek zsebe van és oda be tud folyni a leves, az innivaló, belepotyoghat a kaja, és utána csak elmosod. Erre a célra nagyon tudom ajánlani az IKEA-s szettet, mindjárt rakok róla képet, de lehet kapni csak sima zsebes előkét is, én a rossmannban vettem, párszáz forintért. Az nem merev műanyag, inkább olyan viaszkos vászon hatású, és nejlon zseb van rajta. Na szóval, túllépve az előkéken, nálunk a leghamarabb a krémtúró evés ment tök egyedül, pl. Danonino, tehát ezek a pici krémtúrók, aztán jött a joghurt, és végül mostmár a rendes kajákat is egyedül eszi, kb. fél éve. Mostmár a villával is ügyesen bánik. Szóval abszolút nem vagy elkésve, szerintem ezt sem kell erőltetni mint ahogy mást sem, meg fog érni rá a gyerek. Egy évesen ez még korai szerintem, és amikor az egy éves státuszon a védőnő töltött ki egy kérdőívet, hogy miket tud a Lara, akkor abban az is benne volt, hogy egyedül eszik kanállal. Mondom, mi van? Aszongya a védőnő, mi van? Jót röhögtünk, mert ez egyáltalán nem jellemző egy egyévesre. Bocs, ha valakinek a gyereke ezt tudta, de a védőnő is azt mondta, hogy nem ez a tapasztalat. Úgyhogy ha van türelmed, akkor gyakorolhatjátok, de szerintem még ráér, én nem kezdtem vele ilyen korán.
Na, bocsi, ezt a témát jó hosszan veséztem ki.

Naaaa, a mai bevásárlás horror volt. Nem elég, hogy a sok k....ög nép a boltban, de még néhány helyen (több boltba kellett menni) nem is voltak normálisan feltöltve az áruk. Hát mondom, mit gondolnak, Karácsony után már nem is eszik az ember, vagy mi?
Szóval nagyon szarul sikeredett a vásárlás, de végül majdnem mindent kaptunk, mondjuk egy órával többet küzdöttünk mint máskor, amikor csütörtökön megyünk vásárolni. Hát ez van.
Holnapra már megfőztem a húslevest, kacsacombot fogok még sütni krumplipürével, párolt kápival. Imádom.

Hát más érdekeset most nem tudok írni, úgyhogy abba is hagyom. Holnap gyertek és meséljetek, aki ma nem voltatok! Meg akik voltatok azok is! :P

Végül Melindának felrakom az etetős szettet:

Kép

Kép
larianyu

Mégegyszer Én!

Tehát Melinda, utánanéztem, nem fél éve eszi egyedül a rendes kajákat, hanem 4 hónapja, tehát másfél éves korától.
De mondom a krémtúró, joghurt előbb volt, ahogy írtam.
Na mostmár lelövöm magam ebben a témában!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Melinda!akkor folytatom én a kanállal evést.A Milán is 18 hónapos kora óta eszik egyedül kanállal.Mi a Tupperware gyerekkanalával kezdtünk.Az úgy van kialakítva,hogy meg van hajlítva a nyele.És ahogy marokra fogja a picúr,mire elér a szájához,marad is benne kaja.Azt nem tudom mennyibe kerül,de biztos lehet kapni hasonlókat a Rossmannban vagy Dm-ben.Mi is a krémtúróval kezdtünk.Meg a főzelékkel.Nagyon tisztán és szépen evett.Aztán 22 hónaposan két nap alatt szobatiszta lett éjjelre és nappalra is.Agyon dícsértük,hogy milyen ügyes,onnantól 3 hónapig úgy evett,mint egy malac.Bár semmi összefüggés nincs a két dolog közt.Már rendes kanállal eszik.Olyan gravírozottal ő is.Olyan lemosható előkét-nem ezt az IKEÁs merevet- láttam egyik nap a tescoban féláron.Nekünk olyan volt.400-500Ft.Nagyon menő minták vannak rajta.Autó,kamion,billencs,traktor...a lányos is vagány.Móni!Lara nagyon ügyin eszik!Kis okos!

Tegnap nem írtam.Anyósomnak volt az 50. szülinapi partyja.Móni a kaja Kecskédről volt!Nem szokott rendelni kaját,de már egy éve erre készült,hogy ő az 50. szülinapján nem fog főzni.Apósom nem akart étterembe menni,így maradt a rendelés.Hát jól telekajáltuk magunkat.Nem mintha Karácsonykor nem ettünk volna...(Lehet az nem evés volt,hanem zabálás.)

Melinda!Gyönyörű helyen laktál!Én is kiváncsi vagyok idekerülésed történetére!

Ki merre lakik?Móni Kecskéd,Anna Bánhida.És Ti többiek?

Megyek egy kicsit összepakolászok meg vasalok,ha már így kidobott az ágy.Még jó,hogy tud a család így aludni.Semmire nem kelnek fel.Ha alszom,én sem.Csak nekem nem kell 8-9 óra.Mikor volt (talán múlt héten) a szélvihar éjjel,mi észre sem vettük. :D

szép napja legyen mindenkinek!!!!!!!!!!!
Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!
Évi,mesélj milyen volt a barátnőzés?Biztos későn értetek haza,ha este már nem tudtá jönni élménybeszámolót tartani! :lol:

Melinda!Tényleg gyönyörű helyen születtél!Engem is érdekelne az ideköltözésetek története! :lol: Egyedül evés:már lassan a feledés homályába veszik,de Anna is kb. másfél éves lehetett,mikor elkezdtünk próbálkozni.Viszont sokáig volt,hogy ha olyan kedve volt,etetnem kellett...Akkor jobban csúszott neki a kaja! :lol: Rolcsi egyenlőre még csak az etetőszéket püföli a kanállal,meg hadonászik vele...Még nem jött rá,hogy a szájába kell rakni... :lol:

Móni,mi ma megyünk nagybevásárolni!Meg valami kaját kéne hamar-gyorsba kitalálni -megcsinálni,de gőzöm nincs,hogy mit.Sebaj,valamit majd csak eszünk!

Edit!Nem semmi koránkelő vagy,hallod-e?Én most fél 8-kor "riadtam" meg,pedig aludhattam volna még!Sajna nálunk lábujjhegyen kell járni,mert Gábor hamar megébred,ha nekiállok pakolászni.Úgyhogy ilyenkor ülök a konyhában,kávézom,és élvezem a pár perc csendet... :lol:
Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó Reggelt!

Hát Edit, ez aztán a korán kelés. Ma Lara is korán kelt, 8-kor. :P
Na, én még tudtam volna aludni, de nem gond, most itt szopizza a tejcit köztünk.
Nagyon ügyes Milán a szobatisztasággal. Nekünk 3 hónapja Lara 3-szor belekakilt a bilibe, önszántából, azóta nem. Tudja, hogy mi az, tudja, hogy abba kakilni kell, de nem csinálja. Nem erőltetem, majd erre is megérik. Tényleg érdekes összefüggés a szobatisztaság és a maszatos evés között :lol: . De még az is lehet, hogy van!

Kecskéden nagyon jól főznek a Barátok Aszalában. Onnan volt a kaja? Gondolom, mert több étterem nincs. Kár, hogy apósod nem akart ott enni, mert nagyon hangulatos hely. Nekünk ott volt tartva a keresztelő utáni kajcsi is, mindjárt rakok róla képet! :wink: Mi viszonylag gyakran járunk oda kajálni, csak úgy, mert szeretjük, ahogy főznek, meg hát elsétálunk és kész. :lol: A Cicalánnyal is többször voltunk már, nagyon ügyesen viselkedett.
Nagyon fiatal anyósod van!

Anna! Készítsd az idegrendszered a bevásárlásra! :lol: Tegnap hol jártál báránykám? Mesélj!

Melinda, gyere Te is és mesélj, milyen volt a bababuli?

Mindenkinek szép napot!

És egy kép a keresztelős kajáról. Ebből a tálból kértünk azt hiszem 4-et, ez az ún. meglepetéstál, nagyon finom kaják voltak rajta. Ez elvileg 4 személyes, voltunk asszem 16-an és rengeteg kaját elcsomagoltak még nekünk. A tál mellett Bianka látszik, az uncsitesó.

Kép

Anyával az étteremben

Kép

Mamával és a keresztelős tortával

Kép

Kép
larianyu

Szaisztok!

Hát a vasalásból semmi nem lett! :oops: olvastam a fürdőkádban! :D Fiúk fél 9-kor keltek?jázmin 9-kor.Most együtt lustiznak a tv előtt.Noddyt néznek.Elvetemült egy mese.Nem tudom mit szeret a Milán rajta.

Móni!Nagyon kis csini a Lara a képeken.És gyönyörű tortája volt!!!Biztos finom is lehetett.
Nekünk 28-án lesz az első szülinapunk.Mikor a MIlán első szülinapja volt,látunk olyan tortát,ami csupa rózsaszín marcipán volt.Azt mondta az ő kislányának olyan lesz.Jenei kávéházban volt Szőlősön.
Mi is sokat jártunk a Jóbarátok asztalába régebben.Gyerekek nélkül.

Apa elment a sógorom autóját mittudoménmit kicserélni.Főznöm nem kell,gyerekek nyugiban.Összepakolni összepakoltam,ágyneműt húztam...

Anna!Nálam a gyors kaja a párizsi csirkemell rizzsel.Imádjuk.Paradicsomleves előtte.Szigorúan ebben a párosításban!Vannak ilyen dolgaim.Megvannak a leves-második párok.Tojásleves-resztelt máj rizzsel,frankfurti leves-tejberizs,gyümileves-chilis bab...(Nem csak rizst
eszünk :oops: )Bár én nem rajongok a krumpliért :? .

Mi ma paradicsomos húsgombócot eszünk.

Sziasztok,majd még benézek!
Edit

KépKép
nagyedit

Szia Edit!

Köszi a dícséretet!

Ha rózsaszín marcipán, akkor mutatok valamit! :wink:

Kép

Itt már a kiskezével belenyúlkált a díszítésbe

Kép

Család

Kép

És lassan már megint rendelhetjük a tortát!

Kép
larianyu

Sziasztok!
Az ebéd resztelt máj lett sült krumlival,meg összedobok egy pizzát délutánra,Norbi biztos fog örülni neki!
Móni,nagyon csinik vagytok a keresztelőn!A torta meg csodaszép!A szülinaposról ne is beszéljünk!!!!Hol rendeltétek?Anna nagyon örülne,ha ilyesmit kapna szülinapjára!Ez gyönyörű...Nagyon tetszik!A közös képetek is nagyon jó!Milyen kis huncut Laura a copfokkal! :lol:
Tescoban voltunk vásárolni,hát sokan ugyan nem voltak,de az összes szüttyögött,komolyan! :lol: Vagy úgy álltak be a kosárral,hogy mellettük már nem fértél el a sorok között...Listával mentem én is,de itthon jutott eszembe,hogy nem volt teljes a lista.. :oops: .Király. :lol: Viszont kaptam egy farmergatyót,az üzletsoron leárazás van.Az akciós persze hogy csak a térdemig jött fel... :oops: :lol: :lol: :lol: Ez az én formám! :lol: Szép kerek! :lol: De kaptam,és ez a lényeg(bár nem volt akciós),csak a szárát kell felvarratni.
Edit!
NAgyon finomakat főzöl Te is!Mi meg inkább "krumplisok" vagyunk!Mindegy mi,csak krumpli legyen benne.... :lol: Na,azért eszünk ám mi is mást is! :lol:
Az jó,hogy ma akkor lustizósabb napotok van!A vasalás meg megvár!Rám is vár,de Ro még alszik,amint felkel,nekiugrok!

Évi,minden okés?Várjuk az élménybeszámolót!
Melinda,veletek mi újság?
Timi,egy picit gyere Te is,és mesélj,mi történt veletek az elmúlt pár napban!
Megyek ,megcsinálom a pizzát!
Puszi!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok.

Nekünk is jutott egy kicsi bevásárlás: DM , Lidl és Interspar. Meglepően kevesen voltak a boltokban. Biztos már mindenki be spájzolt hét közben mikor megjött a fizu. :D

Köszönöm a tippeket, remélem nekünk is zökkenőmentes lesz. Kanalat már adok a kezébe, hogy szokja de azzal a lendülettel megfordítja és a másik végit teszi a szájába. De akkor ráérünk még gyakorolni.

Anna Ro jobban van?? Ebéd … mintha össze beszéltünk volna. :D :D

Edit nem semmi ilyen korán kelni és ráadásul harcra készen…. Mi Újvárosban lakunk. Nálunk is mindig van leves és második , de nem szigorú párosításban. Mi inkább krumplisok vagyunk, sajnos. :twisted:

Móni ezek a torták egyszerűen csodálatosak. :shock: De kár hogy nem szeretem a marcipánt. Már kíváncsian várom Laura 2 éves tortájáról a képet. A kép ahol eszik …. eszem meg a kis szívét de ügyes. :) :D

Baba buli kedden lesz, hármasban. Apa vett ki szabadságot. Nehogy már a fia első szülinapján dolgozón … ráadásul délutános is lenne. Ez az a műszak amit nagyon utálunk mind a ketten, az ember alig fordul kettőt a lakásba és már mennie kell. Hétvégén megyünk a Gyémántba sógoromék is jönnek és lesz egy óriási pancsolás. Azt elfelejtettem írni hogy azért nem vagyunk ám itt teljesen egyedül, rokonok nélkül.

Nálunk a mai menü : zöldségleves + resztelt máj hasábkrumplival

Évi , Timi gyertek ti is …. várjuk a beszámolókat.

Lépek tenni- venni amíg a kis Manóm alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dávidbaba 2010.03.01 20:51-kor.

Melinda

Kép
dávidbaba

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dávidbaba 2010.03.01 20:52-kor.

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!
Írtam egy kazalnyit,és elszállt... :( Kezdem előről:
Melinda,köszi,Ro már jobban van,egész jól belerázódott már a csepegtetésbe!
Nem semmi történetetek van!Párod megküzdött akkor érted!De olyan jó ilyen történetekről olvasni-hallani! :wink: Biztos hogy nehéz döntés volt,de az élet már csak ilyen.De jól döntöttél,ez a lényeg! 8) Már jó ideje itt laktok akkor T.bányán!Az jó,hogy mégsem vagytok teljesen egyedül,bár ahogy írod,sógorodék sokat dolgoznak...Majd mesélj az élményfürdőzés hogy sikerült!Tuti az Apa-fia kép!
Rakok fel végre képeket is!Van szánkózós-kinnlévős,meg Rolcsi nyújtózkodós... :lol: Kép
Kép Kép
Kép

Pizza kész,vasalás kész,már csak teregetnem kell.Aztán még Ro-t kell lefárasztanom...Gábor átment a barátjához beszélgetni,legalább Ő is pihen picit.
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Anna!Ro a nyújtózkodós képen annyira aranyos!!!!Nagy zsivány lehet!Bár szerintem Annát sem kell félteni!Szépek nagyon.Nagy zsiványtanya lehet nálatok!

Melinda!
Az erdélyi iparművészettel csak az a gond,hogy nincs rendesen megfizetve.Amennyiért adják,attól milliószor többet érnek!!!És nem csak szépek,hanem nagyon jó minőségűek is!!!Azok a kosarak,a fakanalak,no meg a fa sótartók...stb.Tökéletesek.És potom pénzért árulják őket.
Látom apát pecázni kísértétek,de kis trónörökös fontosabb minden nagy kapásnál!A te hálód meg kifogta a nagy halat,ahogy meséltél a párodról... :lol:
Ne is menjen dolgozni az apa,ha a babának az első szülinapja van!Legyetek együtt és érezzétek jól magatokat!

Móni!Hát igen,a rózsaszín torta az rózsaszín torta!!!!Ahogy a királylánynak jár!Megadjátok a módját rendesen!És még emeletes is!
A keresztelőtökről jutott eszembe,nekünk is kéne tartani.Nekünk csak névadónk lesz.De még nem tudjuk mikor.Pedig nem nagy ügy leszervezni.A Milánét is hétfőn kitaláltam és szombaton már volt is!A kaja sem nagy ügy.Hidegtál lesz szerintem.Vagy vmi hasonló.Milánnál stefánia volt,töltött hasalja,töltött csirkecomb kenyérrel és savanyúsággal.

Megyek gyerekeket fürdetni,majd vacsi!

Sziasztok!Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Anna! Köszönöm a dícséretet. A tortával kapcsolatban majd írok privit.
Jót röhögtem már megint, mintha magamat láttam volna nadrágot próbálni. Nekem is a combomig szoktak feljönni a gatyák, amiket odaadnak, hogy, na ez biztos jó. Ja, jó volt 5 éve, mikor 60 kiló voltam, most meg vagyok 85. Na, de hát a babáért mindent bevállaltam és ez hozta magával a kilókat is. Nem baj, van egy gyönyörű lányom, a többi meg majd alakul. :wink:
Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent csináltál délután. Én is szoktam pizzát csinálni, de már régen volt. Na, nem is rossz ötlet.
Gyönyörűek a gyerekeid a képeken. Ahogy nézem, Anna tökre Rád hasonlít, Ro pedig az apukájára. Norbit nem tudom. :roll: De ez a kicsifiú nagy kópé lehet. Ahogy nyújtózik, de közben már vigyorogna, de csinálja a fejét, háááááát, tök édi.

Melinda! Nem kell szeretni a marcipánt, le lehet szépen róla szedni! :lol: A sógorom is úgy csinálja :lol: , mert a belseje is mindent megér a tortának, isteniek. Én mondjuk ilyen marcipánbevonós mániás vagyok.
Nagyon szép a love storytok, és nagyon szépen írtál a férjedről. A kép nagyon tuti, helyesek rajta a fiúk nagyon. És tényleg igaza van Editnek, kit érdekel a pecázás, ha ott a trónörökös. :wink:
Én értettem, hogy Petőfi "szállt", ahogy olvastam nem is hiányzott a meg szócska. De utána jót röhögtem, hogy Petőfi szállt.
Az tök jó, hogy Apa szabit vett ki a szülinapra. ÁÁÁÁÁ, abszolút nincs oda a fiáért, mi? :lol: De ez így van rendjén.

Edit! Igen a kis királynőnek minden jár, ami erőnkből telik. Sokat küzdöttünk érte! Attól még nem akarom elkényeztetni, de nehéz határokat szabni, annyira imádjuk. De azért próbálkozunk. :lol: A torta azért volt emeletes, mert 14-en voltunk a szülinapon, meg azért mert a keresztelőn nem az volt :P . Nehogymá' ugyanolyan legyen.
Egyébként igazad van, nem nagy szervezés a névadó, a keresztlányunkét én intéztem a Családi Intézetben, és ment minden mint a karikacsapás. Mondjuk a keresztelő se volt nagy szervezés. Úgyhogy rajta, szervezd meg, és kérjük a képeket! :P
A kajákat is ügyesen megoldod. Nekünk az étteremben volt, mert én még mindig nem voltam százas egészségileg a szülés miatt, pedig akkor már eltelt 4 hónap, és nem akartam itthon "dolgozni". Meg Apa ragaszkodott hozzá, hogy nekem se kelljen semmit csinálnom, elvégre a kicsilány első ünnepe volt. Na, aztán nagy duzzogva beadtam a derekam. :lol: Egyébként utána még idejött a család és még a kertben iszogattunk, eszegettünk, beszélgettünk, nagyon jól sikerült. Mikor elmentek Lara olyan hisztit levágott, szegénykémnek kicsit sok volt az a nap.

Én ma elég sokat tettem-vettem itthon. Végre leszedtük a karácsonyfát, elköszöntünk a csecséktől, majdnem bőgtem, mert a kislányom simogatta őket, és mondta, hogy pápá. Mondtam neki majd újra hozza őket a Jézuska. Lehet, hogy most ez túl szentimentálisnak hangzik, de annyira a szívéhez nőttek, imádta, ha égnek, mindig azonnal be kellett kapcsolni reggel is meg ha hazaértünk akkor is. Na, de most pihennek decemberig.
Úgyhogy utána takaríthattam a tűleveleket, természetesen akkor már ágyat is húztam, felporszívóztam, felmostam a padlót, konyhapuci, felmosás. Szóval kicsit meghajtottam magam, mondtam én, hogy ez lesz a hétközbeni lazázás után. :lol: De nem baj, ez is kész van.
Holnap még le kell törölgetnem, na arra már nem volt energiám, meg főzök. De csak spenót lesz krumplival, tükörtojással. Cicamica imádja. Én is szeretem. Holnap este családilag megyünk fodrászhoz, már ránk fér, mert a fejemet már csak be kéne gyújtani, úgy néz ki a hajam. Holnap legalább már be lesz festve és levágva. Larának is már a szemébe lóg, ezért állandóan copfozom, úgyhogy Ő is csini lesz.

Timi, Évi hol vagytok? Gyertek mesélni Ti is.

Sziasztok, jó éjszakát!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Melinda!Ez a történet tényleg regénybe illő!Olyan rózsaszínfátylaslányregénybe persze!

Móni,ez a kényetetés igen nehéz téma.Én szinte mindent megengedek a gyerekeimnek.Ki engedje meg,ha nem a szülő.Velünk vannak,érezzék velünk jól magukat.Bármit csinál a Milán nem tudok haragudni rá.Hugit nem bántja,mindig mondogatja neki,hogy szeretlek.Úgyhogy gond nincs.Társaságban 2 éves kora óta szégyenlős-azelőtt semmi,sőőőőőőőőt-úgyhogy sehol nincs vele gond.Meg amit anya nem enged,apa lekenyerezhető.Azt szeretnénk ha olyan gyerekkoruk lenne,ami nem egy katonaságra emlékezteti őket.Úgyhogy kényeztesd csak nyugodtan!!!!Főleg,ha sokáig vártatok rá.
Mondjuk akármit mondok a Milánnak,elég szelektív a hallása. :lol: Kíváncsi leszek,hogy a Hugi milyen lesz majd,ahogy cseperedik.Nyugisnak nagyon nyugis,de szófogadó ő sem lesz.A lényeg,meg akárhol meg tudunk velük jelenni,nem problémásak.(Remélem így is marad!)Ha meg itthon eleven,ám legyen!
Én szeretem kényeztetni őket.Engem is kényeztettek és jól esett!
Lara baba biztos ari lehetett,ahogy az összes fenyődísztől elköszönt!
A súlyfeleslegről meg annyit,hogy apának ha panaszkodom,hogy nézze meg a hasam,milyen nagy lett,meg hol a szép kockás,lapos hasam?Csak annyit mond,hogy szültél két gyönyörű gyermeket és kit érdekel a többi?!Őt nem zavarja.Engem zavar,de nem teszek ellene. :oops: (Lehet nem is zavar annyira?)Egyszer diétáztam két hétig,tornával együtt,le is ment 6kg.Nem jött vissza semmi.Megint kéne,de világ legrosszabb két hete volt.Bár a 6 kg a 156-os "magasságomhoz" nagyon látványos volt.A férjuramat nem zavarja,a többieknek meg annyit,hogy én cipelem fel a negyedikre mind a 66 :shock: kg-ot.És a 2009-es karácsony volt az első,hogy nem híztam!Pedig ettem rendesen.Elég lenne hasizmoznom.Nem kívánom én a gyerekek előtti alakot.csak még egy 6-ost ledobnék!De ez a fránya lustaság...

Jaaaaa!!Le a kalappal előttetek.Én nem vasaltam semmit.(Végigpuceráltam a lakást :arrow: mentségemre váljon.)Itt volt egy régi jó barátnőm és csak pletykáltunk egész délután.Ahelyett,hogy kivasalt volna helyettem :lol: !Szerintem megvár holnapig :evil: .

Móni!Lehet van összefüggés a szobatisztaság és az evés közt!Azt gondolta szegény gyerek, nehogymá' anya jól érezze magát!Ha nem pelenkázgat engem,akkor mosson rám!!!Mert ő neki nem kell előke,mert letépi.
Nem erőltettük neki a leszokást,csak állandóan utánoz minket.Bár nem tudom mit lehet egy kétévesnek erőltetni.Legalábbis az én gyerekeimre semmit nem lehet ráerőltetni.Ha nem tetszik neki,visítanak.Akkor meg inkább rájuk hagyom.

Na nem locsogok feleslegesen.Jó éjszakát mindenkinek!
Edit

KépKép
nagyedit

Ja még valami Móninak!
Nekünk is minden kis apróságtól könny szökik a szemünkbe.Mindenen tudunk sírni.Ez van.Nem kell szégyellni!Gondolj bele,mit fogunk művelni az ovis anyák napján,ha szavalnak.A százas papírzsebkendő kevés lesz!

KépKép
nagyedit

Sziasztok!
Köszi a gyermekdícséreteket!

Edit,ez jó!Zsiványtanya... :lol: Na ez még így nem fogalmazódott meg bennem,de találó! :lol:
A kényeztetésben egyetértek Veled!Mondjuk nálunk Mama is kényeztet ám rendesen! 8)

Móni,elvileg Norbi is rám hasonlít,bár mikor apjával van,akkor inkább rá.Bár a Mama azt mondja,hogy nem...Ki igazodik ki ezen? :lol: A természetét örökölje tőlem,nekem ez a lényeg.A példát úgyis én állítom neki(legalábbis nagyon remélem!).Várom majd a tortainfót!
Kilók:tegnapelőtt mértem magam Anciéknál,77 (!!!) kiló vagyok.És 170 cm magas.Azt a 17 kilót ha leadnám,az király lenne...De megelégszem 14-el is!!! :lol: Van egy új BéresA. dvd-m,a héten igyekszem nekiugrani....
Arany Laura,elköszönt a csecséktől....De drága!Mondjuk nemsokára itt a húsvét,lehet megint díszíteni a lakást! :lol: Ügyes voltál Te is,sokmindent csináltál akkor tegnap!Rakj majd képeket a fodrász után!Norbit meg Rot tegnap nyírtam meg,háááát Norbinak nem olyan feltünő,mert nem lett túl rövid,de Rolcsi jó kis kopírnyó lett...Majd mellékelek képet róla!

Szeretném bejelenteni,hogy a tegnapi nappal (15 hónapos és 20 napos korában) hivatalosan elindult Roland!Bár még nem megy egész nap,de az egyik szobából a másikba simán áttotyog!Annyira büszke vagyok rá!!!!

Most megyek,mert boltba kell menni,Drágám meg délutánra megy dolgozni. :cry: Ez sajna nekem sem tartozik a kedvenc szakjaim közé...Szégyen,nem szégyen,de néha péntekre már ki szoktam bukni.... :oops:
Na,ennyit a dvd-ről...Rolcsi megkaparintotta,kicsit megcsiszatolta a parkettán,széééép karcos lett....Remélem,azért még elindul...

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Edit! Köszönöm a véleményed leírását, ami a kényeztetést illeti. Hát valahogy így gondolom én is. Én sem szeretném katonásan nevelni a gyerekemet. Persze van mikor szakad a cérna, de hát kinél nincs. De egyszerűen nem lehet rá haragudni. Tegnap este is apa valamit szigorkodott, valamiért rászólt a Larára (persze jogosan), erre ő olyan pofát vágott, hogy aztán a Laci annyira röhögött és nem tudta, hogy hogyan takarja el a fejét, hogy a gyerek ne vegye észre, hogy ő röhög, mert akkor ugye oda a tekintély :P . Na, persze ezen már én is röhögtem. Szóval nem könnyű.
Ja, egyébként Larának is nagyon szelektív a hallása :lol: ! Iszonyat eleven gyerek. A gyógyszertárakban, ahová eddig bevittem, mindig bemegy a tára mögé. Hát van ahol ennek kevésbé örülnek, de hát hiába szólok rá, megy, vigyorog, dumál. Én meg futok utána. Múltkor a DM-ben is alig tudtam fizetni, mert ő elindult az ajtó felé, ami ugye fotocellás. Na mondom, ha most itt elszalad kifelé, akkor fasza lesz. De aztán valahogy a lábammal szorítottam, amíg fizettem, persze ettől leült a földre, majdnem elfeküdt, szóval szép látvány voltunk..... Na mindegy ez van, csak egészséges legyen, nem baj, ha eleven. Remélem azért hat a nevelő szó, és pár hónap múlva már jobban fog hallgatni Rám. Anyukám szerint még huncutkodik, és ez így teljesen normális dolog, ne aggódjak, szót fog ő fogadni. Hát nagyon remélem. Régen, míg nem volt gyerekem, erre mondtam volna, hogy neveletlen gyerek, pedig nem :roll: . Én tényleg nevelem, csak ő elég izgága típus, de mondjuk van ismeretségi körben olyan gyerek, aki csak ül és néz, na hát én attól azért kilennék agyilag. Inkább akkor ilyen legyen.
Abban is tök igazad van, hogy egy kétévesre nem lehet semmit ráerőltetni, de nem is kell. Majd megérik mindenre. Tudom, hogy mindig ezt írom, de ez a tapasztalatom.
Hát ja, az ovis anyáknapjától már előre félek. Asszem ott engem fognak hülyének nézni, mert én ha elkezdek bőgni, nem tudom abbahagyni, annyira meg tud hatni, ha egy kisgyerek verset mond, szerepel, hát még ha a sajátom teszi. Na, tényleg nem lesz elég a 100-as zsepi.

Anna! Válaszoltam. Gratulálok Rolcsinak a járáshoz. Annyira cukik mikor így totyognak. Lara pont betöltötte a 14 hót, és elindult. Még videóra is felvettük, olyan édi volt. Mostantól aztán mehetsz utána, mert Lara is szinte csak szaladva közlekedik az utcán. :lol:
Megint boltba mész? Hát nem volt elég? :P

Szép napot Lányok!

Timi mostmár jöhetnél!

Évi, ugye minden rendben, nem voltál élménybeszámolni!

Puszik

Kép
larianyu

Sziasztok!

Bár nem szoktam ideírni,azért szeretnék veletek egy infót megosztani.
Ma szólt a bölcsibe a gondozónénink,hogy van hely,lehet gyerkőcöt beiratni.Ha valakinek aktuális mehet az óvárosi bölcsibe.
5 gyerekkel 3 bölcsit próbáltunk,bátran állíthatom,hogy ez a legjobb.

Ági Kép
lagika35

Sziasztok Csajok!
Most nagyon ideges vagyok, írogatok itt már fél órája és egyszer csak elszállt az egész a picsbe! Mindjárt szétverem ezt a sz..t!
Megyek lecsillapodok majd később jövök!
pussz
évi
evangelista72

Szia Évi!

Nehogy én kapjam a pofont :roll: , csak azt szeretném írni, hogy amikor írok, többször nyomok Ctrl C-t, így ha bármikor elszáll, akkor is egy korábbi verziója megvan és Ctrl V-vel előcsalogatom.
Csak jótanácsnak írtam, mert már én is megszívtam néhányszor!

Higgadj le, várunk!

Pusz

Kép
larianyu

Kép Sértődés van

Sziasztok!

Móni erre az arckifejezésre gondoltál,mi?Itt apa nagyon mérges volt,mert irigykedett a Milán az unokatesókkal,és elvette a vonatokat tőle.Én meg dőltem a röhögéstől,hogy milyen feje van neki!Én nem tudom visszatartani magam :D .
Biztos kinövik ezt a huncutkodást.Reménykedjünk.Szerintem csak bohóckodnak.Inkább röhögjünk velük jókat,mint fapofával éljük le az életünket.

Évi!Tényleg volt mesélni valód-sokáigig nem voltál.És még te sem mesélted el az idekerülésed történetét.Szabadka nem a szomszéd város.Mi a story?

Írjatok!!!

KépKép
nagyedit

Szia Edit!

Jajjjj, megzabálom Milánt. Édes Cicamica, Lara is tud ilyen fejet vágni, de tegnap nem erről volt szó. Tegnap a letolás után majomkodott, nem sértődöttet játszott, na azon röhögtünk.
De pont így tud neki is lefittyedni a szája, olyankor meg tudnám zabálni.

Micsoda autós harisnya, beszarok! Naggggyyyoon cuki! Hol lehet ilyet kapni?

Puszi

Kép
larianyu

Sziasztok,

Elment a "vendégnagyink", igyekszem visszaolvasni, látom jó sokat írtatok, és jelentkezem!
Amíg itt volt nem nagyon tudtam volna írni, minden percünk be volt osztva :roll:
Na, nemsokára írok
puszi

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Szia Móni!

Szóval ekkora bohócotok van?(És még mekkora lesz!)

A harisnyát a Tescoban vettük Karácsony előtt.Most féláron voltak,és a Jázmin olyat kapott,mintha kötött lenne.980Ft a 2db.Nem nagyon szoktam ruhákat venni nekik,de ha veszek ott veszek.Sokat öröklünk unokatesóktól,de az ünnepekre új harisnya és új body dukál.

Többiek jól eltűntek!Gyertek elő!

KépKép
nagyedit

Halihó mindenkinek

húúú, ezer bocs, de most nem megy az összes hozzászólás visszaolvasása hála égnek annyit írtatok!
Majd este ha nyugodtabb időszak lesz.
Edit,
Üdvözöllek! Nagyon aranyosak a gyerkőceid!
Éva,
Én is imádom a Harry Pottert!
Nagyon drukkolok hogy sikerüljön a módszertani
Móncsi
Nagyon aranyos Larika a képeken, mint mindig
Anna,
Ez a fránya kötőhártyagyulladás :( , nekünk is volt régen egyszer de én se fertőtlenítettem
Melinda,
Szép méretei vannak Dávidbabának, és boldog szülinapot neki előre is :) , miket kap a legényke?

A mi hetünk nagyon jó volt
Rengeteget főztünk, sokat beszélgettünk, férjemmel elintéztünk sok mindent, kihasználtuk hogy volt bébicsőszünk :)
Mi is szánkóztunk sokat, Ági tök élvezte, mostmár akkor is szánkózni akar, ha nincs is hó :shock:
Tegnap is apának a kertben a füvön kellett húzkodnia a kisasszonyt, nem is nézhettek a szomszédok hülyének minket ááááá :D
Most mennem kell, ébredezik a kisasszonykám
puszillak titeket

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Sziasztok lányok.

Ma én is össze szedtem a házat, gyorsan kihasználtam hogy apa délelőtt itthon van. A vasalás még rám vár, remélem Dávid addig elszórakozik valamivel, nem szeretnék este 9-kor vasalni. :?

lagika35 köszöjük az infót, rendes tőled. :) Gyere csak bátran ide is írogatni.

Évi megsúgom nekem hogy én a M.O. word-be írok és aztán átmásolom. Nekem van hogy eltelik 2 óra is mire a végére érek. Közben Dávid felébred, eszembe jutt valami ….. Remélem már sikerült lenyugodni. Gyere mesélj…

Nevelés. Hát nálunk már kiderült hogy én leszek a szigorúbb. Apa engedékeny, lehet hogy nekem is csak a szám nagy…. A „ nem” fejel integetése már nagyon megy. Jót is szoktunk apával röhögni rajta. Kedvence a cserepes virág, jó magas és a földön tartjuk. Látom hogy a gyerek megcélozta, már mondom is neki hogy Dávid nem szabad, de a gyerek rendítetlenül közeledik felé. Előtte megáll rám néz elmosolyogja magát mintha azt mondaná hogy : anya na ezt nézd meg és nagy örömmel beletenyerel a földbe. :twisted: Király, odamegyek felkapom és össze vissza puszilgatom, aztán irány a fürdőszobába kezet mosni. Azt nagyon élvezi. Szóval ennyit a szigorról. 8)
Szerintem sok sok szeretettel és beszélgetéssel sokkal többet fogunk elérni náluk mintha szigorúan , katonásan nevelnénk őket. Én is úgy vagyok vele hogy mindent meg fog kapni ami tőlünk telik és a józan ész határain belül. Azért nagyon elkapatni sem akarom. Láttam már olyat hogy a csemete kijelentette hogy már pedig neki az kell és nem érdekelte hogy anyuka és apuka honnan szerzi rá a pénzt. Kicsi kora óta megkapott mindent és mikor nagy lett akkor is elvárta,sőt …. Remélem majd sikerül azt elérni hogy örömmel jöjjön haza bárhonnan , mikor már önálló is lesz, és nem csak kötelességből fogja haza tolni a kis pofiját. :D

Anna gratulálunk Ronak. :D :D Remélem mi is elindulunk lassan. Nálunk is esedékes lenne egy hajnyírás. Várjuk a képet… Ne szégyelld hogy péntekre ki szoktál bukni. Nem vagy egyedül vele. :( :cry: Bár mióta megvan a kicsi azóta nem jellemző, inkább előtte mikor volt hogy ½ órát tudtunk csak beszélni a busz megállóba. Reggel mikor én mentem ő aludt és mire haza ért én aludtam. Király volt. Én R. Réka új dvd-t csinálom, vagyis csinálnám ha rávenném magam. Én mindig betervezem, na majd holnap….

Edit tényleg oltári Milán arckifejezése. Autós harisnya beszerzésének a helye engem is érdekel …Közben látom hogy már írtad is, ennyit arról hogy mikor kezdem el írni a hsz és mikor végzek. 8) Én is szeretek a Tescoban vásárolni a kicsinek. Kivétel a bodykat a C&A –ban , egy kicsit drágább de jobb minőségű nem nyúlik ki a nyakánál. :wink:

Timi nem lesz könnyű dolgod vissza olvasni….. :twisted: jó hogy már előbújtál. ÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy néztek a szomszédok hülyének titeket. :D :D Majd mesélj még … Köszönöm Dávid nevében a köszöntést! Építőkockát kap a legény, Karácsonyra sok minden kapott de ez még hiányzik a választékból. :wink: :D

Móni, ha nekünk is nagy családunk lenne 3 gyerek akkor szerintem mi sem úsznánk meg heti egyszeri bevásárlással. Egyszer ha majd lesz topik tali akkor ezt a lábbal leszorítást megnézném… Nem semmi a kiscsaj hogy miket alkot, jót szórakoztam a kalandjaitokon. :roll:

Sikerült egy kicsit vissza olvasnom. Akik rég voltak: anda-vivibaba, fiamette gyertek ti is meséljetek. :)

További szép napot. Még megpróbálok jönni.

Melinda

Kép
dávidbaba

Ha nekünk nem tetszik valami: :D :D :D
Kép

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!

Melinda!Annyira édi a Dávid!!!Olyan kis formás!!!A szülinapi ajándékokat mi sem szoktuk túlzásba vinni.Sőt!Milán az első szülinapjára nem is kapott a buliján és a kutyás tortán kívül semmit tőlünk.Fogalmam sem volt,mit lehet venni egy egyévesnek.Olyanokkal játszott,mint ásványvizes flakon,partvis,fakanál...És a család is nagy.Rengeteg mindenkitől kap ajándékot.Rengeteg Lego Duplonk van.Abból 3-at kapott tőlünk.(Egyet Húsvétra,2-őt most Karácsonykor.)Csak úgy meg soha nem veszünk neki semmit.Mégis sok a játék.Jázminkának is lesz a szülinapja,a mamától kap kis sütős dolgokat (IKEÁs kuglófforma,nyújtófa...,kis konyhai eszközöket,merőkanál és társai),tesóm pónit és Barbie babát vesz neki.De hogy még mit lehetne?Anyukám is kérdezte.Fogalmam sincs.Jók a Fischer Price játékok.De nem sokáig használják ki.Ahhoz meg drágák.És az ilyen piciknél még azt se lehet tudni,örülnek-e neki.Néha belegondolok,hogy a Milánnak is olyan dolgok tetszenek,ami nekem eszembe sem jutna.Barátnőm is a kisfiának Lego Duplot akart venni Karácsonyra.Átjöttek hozzánk és a Zsomát nem is érdekelte.(Pár ezret megspórolt.)Milánnak a kukásautók,markolók és a munkagépek tetszenek.Jázminnak még nincs kedvence.Babája most lett először (kari aji),rögtön 3.Na babázni szeret.(Ha nincs nálunk senki,a Milán is babázik :D )
Melinda!Még azt szerettem volna megkéredzni,hogy a Dávid már beszél valamennyit?Nekünk a Jázi csak annyit mond,hogy baba,apa és ammam(hamham akar lenni).Milán ilyenkor már utánozott állatokat.Őt nem is érdeklik.Tapsolni tapsol,meg integet.Oszt ennyi.Jaaaa meg puszi küld.Cuppog a szájával!(Múltkor az Ikeában egy 30 körüli pasinak cuppogott meg integetett.Anyukámmal majd meghaltunk a röhögéstől.Tetszett a pasasnak is.Jól vette le. :wink:

Na majd még benézek!

Pusza nektek!

KépKép
nagyedit

Hali.

Edit köszi a dicséretet. Akár a helyes kisfiúk és kislányok topikja is lehetne , mert mindenki csemetéje ari ari ari…. :D :D :D

Hát igen ilyen pindurinak nagyon nehéz ajándékot választani. Nálunk is a fakanál,a vizes flakon és a távirányító a menő. :)
A beszéddel nem erőlteti meg ő sem magát. Egy pár hónapja sláger volt az : apa, anya. De ha most mondom neki nem hajlandó meg ismételni. Ha evésről van szó akkor : mama eme eme. Reggel mikor felkell akkor : tej tej. De van mikor, ha kell neki valami, akkor mondja hogy : adjá. Tapsolni sem igazán egyszer próbálkozott, ha mutatom neki megfogja a kezemet és össze csapja az enyémet. Puszit, ölelést csak most egy hete kezd adni tudatosan.
Puszit küldeni úgy hogy megpuszilja az ujjam én meg dobom. Ő úgy látszik ilyen kis kényelmes. :roll:
Dávid szemezni szokót a csajokkal / nőkel, amikor sorban állunk valahol. Úgy rá tud cuppanni egy egy csajszira hogy apával csak lesünk. Csak nagy szemekkel néz és nagyon komoly tud ám lenni, pislogni sem pislog. :shock: Hiába nem lehet elég korán elkezdeni a csajozást. :wink: :D
:wink: :D
Megyek mert nagyon ügyköd a tévénél. :shock:

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!

Azt se tudom honnan kezdjem ... assszem lenyugodtam. :lol:

A szombati baba party nagyon jól sikerült. A kis csöppségek nagyon élvezték. Annyi játékuk van, hogy csóri kisfiam azt se tudta mihez nyúljon. Nekünk sokkal kevesebb játékunk van. Apa szerint az is sok ami van, persze ezt csak azért mondja mert a "házi szabályzatunk" szerint fürdetés után az ő feladata a játékok elpakolása. :lol: A gyerekek jót játszottak, a szülők jót dumcsiztak. Nem tagadom jólesett egy kis kikapcsolódás. A képeket még nem töltöttem le a gépről, de legkésőbb holnap teszek fel. Este csak a fürdetésre rontottunk be a lakásba. Pocok már nagyon fáradt volt és vele eggyütt én is.
Vasárnap váratlanul kaptunk egy ebédmeghívást. ÚÚÚÚÚgy sajnáltam, hogy nem tudok főzni!! :twisted: Váratlan program volt, és mivel jó későn értünk onnan is haza már nem volt erőm géphez ülni.

Imádom nézegetni a képeket amiket feltesztek magatokról a bébikről, családról. Olyan édi pofák ezek a gyerekek! Néha azon gondolkodom, hogy milyen kár, hogy egyszercsak felnőnek.

Jót nevettem Mónin, mikor írta, hogy a szülés után mennyire sírós lett. Mintha magam látnám. Minden butaságér pityergek. Néha már szégyenlem. Néha számomra is hihetetlen, hogy milyen apróságok képesek könnyet csalni a szemembe. Bár ha belegondolok az anyukám is ilyen. Karácsonykor kaptak tőlünk egy fotó füzetet a Gergőről és annyira meghatódott, hogy elsírta magát. :roll: Pedig az ajándék nem volt semmi különös. Az anyák már csak ilyenek.

Melinda felvetette a kanállal evés témáját. Háááát az én kisfiamnak még a teás cumisüveget (csőrös pohár) is nekem kell tartani, mert nrm hajlandó magának. Csak kitátja a pici száját és várja a sültgalambot ... a kanállal evés nállunk még szerintem nagyon messze van.
Ami a szigorú nevelést illeti, nekem egy dolog fontos csak. A következetesség. Ha ma valamit ráhagyok akkor holnap is ráhagyom .... amit ma nem lehet azt holnap se lehet. Ennyi. Ezen felül meg szerintem egyáltalán nem vagyok szigorú anyuka. Mindent eltűrök, még ezt is, hogy 235.-ik alkalommal is bokámnak rontson a futkosóval. :twisted: Néha csillagokat látok a fájdalomtól.
Nevettem ám Melinda virágtépős sztoriján. Nálunk is ugyanez a helyzet. Valahogy a levelek mindig odavonzák a kis kezét. Mondom nem szabad ... ilyenkor visszasandít a huncut szemeivel, elmosolyodik és nyúl érte tovább. Persze naponta találok letépett virágleveleket. Gondolom mindig akkor "hullik" le a levél mikor nem látom. :roll: :lol:

Anna, gratulálok én is Ro-nak! Ügyes bébi, és nagyon édi Ő is a képeken. Már várom nálunk mikor szűnik meg az esek-kelek jelneség és indulunk el szépen önállóan a lábacskánkon. Bár tudom nem kell semmit siettetni, mindennek eljön az ideje és majd még visszasírom ezt az időszakot.

Edit kérdezted mi az én ideköltözésem története. Valahomilyen szinten hasonló mint Melindánál.
Párom már Kecskeméten élt mikor megismerkedtünk. Két évig éltünk hétvégi kapcsolatban. Aztán páromank adódott egy jó munkalehetősége Tatabányán és ideköltözött. Mivel nem volt kedvem hétvégente 600km utazáshoz, dönteni kellet merre tovább. Jöttem utána. 2005 Január elsejétől élek Tatabányán. Itt házasodtunk össze és most született a bébi. Nem egy bonyolult szerelmi story. :)

Most mennem kell, a pocok nagyon nyügi.
Jók legyetek! Később még lehet jövök!
Évi
evangelista72

Képek
Kép

Jó kis fotel ... :lol:
Kép
evangelista72

Jó estét!

Évi!nekünk is alig volt játékunk az első évben.De aztán össze tud ám gyűlni.Attól,hogy sok van nekik,nem lesznek jobb gyerekek.kevéssel is el lehet játszani.Főleg ha odaülünk melléjük.

Milán ha látná a fotelotokat,mindjárt mondaná:"Versenyautós,Milánnak nadon kell olyan!"

Móniék!Jól eltűntetek.Ez a frizura olyan jól sikerült,hogy Lara baba még mindig a fényképezőgép előtt pózol!!!! :lol: Vagy a tükörben nézegeti az új haját?

Melinda holnap szülinap.Az első!Dávidnak sok-sok boldogságot!Érezzétek jól magatokat hármasban,ha már apa szabit vett ki a kisherceg első szülinapjára!!!!!!!

Na lehet még benézek,ha nem,mindenkinek JÓ ÉJSZAKÁT!

KépKép
nagyedit

Sziasztok, jó estét!

Ági! Köszi a bölcsi infót, én is elégedett voltam az óvárosival, az uncsitesó odajárt, szerintem nagyon jó kis böli. Nagyon jó gondozónénink volt, imádott odajárni a Bius.

Timi! Örülök, hogy újra vagy. Jó kis hét van akkor mögöttetek. A szánkós sztori haláli. Szerencsére Lara nem keresi, úgyhogy nem kell a füvön húzkodni. :lol: Nem semmi kiscsaj Ágikád sem. :P

Melinda! Ügyes vagy, hogy ennyit melóztál ma. Tegnap én is megkértem Apát, hogy vigye el Larát egy kicsit sétálni, hogy gyorsabban haladjak. El is vitte, de háromnegyed óra múlva már otthon voltak. :roll: Mindegy, nem baj, azért addig is haladtam, de azért szükségem lett volna még egy órára. Mondjuk azt gondoltam, hogy annyit azért nem lesznek el, de nagyon gyorsan szaladt az idő. Mindegy, azért elkészültem.
Nekem eddig jó véleményem van a Tescos bodykról, nem nyúlott meg a nyakuk és az áruk is nagyon jó szerintem. Én meg valahogy a C&A-t nem szeretem. Még csak egyetlen egyszer fogtam ki ott egy jó kis bélelt farmergatyót a Larának, még mikor 8 hónapos volt. Aztán ennyi. De mivel nem szimpi a bolt, ezért nem is nagyon megyek oda, hát nem is csoda, ha nem fogok ki semmit. :lol:
Topiktali? És kivi vagy a lábbal lefogásra? Na, azt el is hiszem :lol: , csak nem tudom, hogy meg tudom-e ismételni :lol: . Örülök, hogy szórakoztatnak a történeteink, csak várd ki a végét, Te is leszel ám ilyen cipőben! :lol: Nem győzöl majd futni Dávid után! Dávidbaba haláli cuki a durcis képen. Nem igaz milyen pofákat tudnak vágni, teljes meggyőződéssel.

Edit, Melinda! Gyerekeink "csajozása", "pasizása" haláli. Larám is stíröli a faszikat. Vele aztán lehetne pasizni. Úgy tudja őket nézni, hogy még a legelvetemültebbet is mosolyra fakasztja. Meg köszönget az utcán :lol: ! Ha jön szembe valaki és elmegy mellettünk, mondja neki, hogy szia. Van aki visszaköszön, van aki úgy meglepődik, hogy csak mosolyog, van aki csak továbbmegy. :twisted: De általában veszik a lapot, én meg jót mosolygok. Olyan kis édi.

Évi! Jó, hogy megjöttél, örülök, hogy lehiggadtál, mondjuk kellett hozzá idő! :lol: Gyönyörű Gergő a képeken. Igazi kispasi. Hogy sajnállak, hogy nem főzhettél tegnap. :roll: Jók az ilyen hirtelen meghívások, nem?
Örülök, hogy Te is a bőgős anyukák sorát gyarapítod. Akkor ez asszem kódolva van szülés utánra. Mondjuk én előtte is tudtam bőgni, na de azóta......
Ma is felelevenítettem anyukámnak a csecséktől való búcsúzkodást és megint elpityeredtem, persze anyu is. Hát hiába a gének, volt kitől örökölnöm. :roll:

Anna! Írtam privit.

Mi voltunk délután fodrásznál. Anna kérte, hogy rakjak fel képet, de ez megint nem jött össze. Apa próbált lefényképezni minket, hármat elcsattintott, de mindegyik homályos lett. Nem tudjuk miért, mondjuk már tök le volt merülve az elem, lehet, talán azért. Nem tudjuk, de most töltjük az elemeket, apa meg megunta a fényképezést. Bocsi, Anna.
Mondjuk el kell mondjam semmi különös, csak vörös vagyok mint a róka, mondjuk Lara édi lett a kis gomba fejével, de hát Őt meg azért mindig látjátok. :wink:
Ma fél 5-kor hívott a védőnő, hogy holnap jönne látogatni. Hát mondom jöjjön. De a lottó ötösöm így jönne be, mert épp ma mondtam anyukámnak, hogy már 3 hónapja nem volt a védőnő, tuti be fog jelentkezni. Hát így is lett. Úgyhogy holnap délelőtt jön. Azt mondja a telóban, hogy mikor alszik a Lara. Mondom, olyan fél kettő körül teszem le. Azt mondja, és délelőtt nem is alszik? Mondom nem, hát már két évesek leszünk (már több mint egy éve nem alszik délelőtt). Erre, Ő azt hitte, hogy ebéd után leteszem! :shock: Mondom persze, hogy leteszem, egykor ebédel, fél 2-kor már alszik. Nem értem..... Na mindegy is. Csak délben lehet letenni egy gyereket, vagy mi? Nálunk ez a kialakult rend, és nekünk így jó. Remélem már nem fog jönni többet, mert majd márciusban látja Larát a kétéves státuszon, aztán csak nem jön már. Semmi bajom vele, de itt nagy divat, hogy állandóan jönnek látogatni. Mondjuk egy éves kora óta nem olyan sűrűn, de előtte.... Havonta jött, két hós koráig pedig hetente. Amúgy rendes nő, de őszintén szólva nem szeretem, hogy nem mond pontos időpontot, csak, hogy délelőtt, volt, hogy már ebédeltettem a gyereket mikor ideért, már tök hisztis volt a Lara mire le tudtam rakni, volt olyan is, hogy a gyerek végigaludta a látogatást, és különben is utálom, hogy itt várom, aztán ki tudja mikorra ér ide, a kutyát be szoktam csukni, de így azt se tudom, hogy mikor, nem beszélve a főzésről, stb. Na mindegy, nem nyafogok tovább, túlleszünk ezen is, aztán kész. Kicsit antiszoci lettem? :shock: :oops:

Jujj, kéne mennem fürödni, meg még ki kell szednem a szárítót.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
larianyu

Jó reggelt mindenkinek!

Ezek e védőnénik ilyenek.Nálunk be sem jelentkezik!!!Tuti,hogy a legváratlanabb időben jön.Pont a főzés közepén vagyok,atomrobbanással a konyhapulton.Vagy a Milán pont bepisilt múltkor,a póló,pulcsi rajta volt,alul meg csupasz.Teljesen fel volt háborodva,hogy most úristen mi lesz,nincs rajta zokni.Megfogta a lábát és rám nézett csodálkozva,hogy jééé meleg.Mit gondolt kihűl egy fűtött tömblakásban 15perc alatt?Vagy a fotel televan vasalni valóval,vagy pont a vasalás közepén tartok.A Jázmin eddig nem nagyon volt fent a látogatásain.Lehet direkt nem szólnak az időpontról!! :twisted:

Nagyon nagy lehet Lara,ahogy köszönget.Nővérem gyereke is elbeszélgetett a Müllerben egy nővel múltkor.Hogy hívnak,hova mész,nézd a bohócit...Haláliak.Annyit lehet rajtuk röhögni!!!

Móni!Te szárítóban szárítod a ruhákat és nem vasalsz?Mondjuk,nem mondom,ha szépen bele van hajtogatva,nem lesz gyűrödt,de nekem a szárítógép jobban gyűri a ruhát,mintha sima szárítón száradt volna.Húúú nem tudom értetted-e.Jól megbonyolítottam.Monjuk én mindent vasalok :shock: .Csak a zokni nem.(Bugyit igen!)Én vasalni szeretek.Mosogatni viszont utálok!!!!Még a nagy fazekat is beteszem a mosogatógépbe.nem érdekel mekkora helyet foglal.Ezek a masinák a világ legjobb találmányai!!! :D

Majd még jövök!Le kell mennem boltba!
Puszi mindenkinek!Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Melinda! Először is DÁVIDBABÁNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Edit! Azért én ezen nagyon kiakadnék, ha csak így beállítana a védőnő! Látod, így sem repesek, ha bejelentkezik :lol: , de az nagy faragatlanság, valakihez csak úgy odaállítani, szerintem.

Igen, szárítóban szárítok, legalábbis télen, tavasztól őszig kint a kertben. Nem lesznek gyűröttek a ruhák, mert nem csak belehányom őket, hanem rendesen belehajtom (na, nem úgy mint a szekrénybe, hanem pl. egy pólót félbehajtok), és akkor nem lesz gyűrött. Na, mondjuk ami olyan anyag, azon lesznek pici gyűrődések, de kb. annyi mintha rendes szárítón száradna. Meg van egy olyan gomb rajta, hogy alacsony hőfokú levegővel szárítson és általában szekrényszárazra szoktam állítani, akkor teljesen jól veszem ki a rucikat.

Ha már gépek, akkor mosogatógép: soha eszembe nem jutott, hogy a nagy fazekat ne tegyem bele :lol: . Inkább kétszer megy, de én nem mosogatok kézzel! Tepsiket is abban mosom el, szinte mindent, kivétel a tálca, de hát az semmi, azt ellötybölöm.
Ezt nem azért írtam, mert nem tudom ki vagyok, de nagyon szeretem a gépesítést a háztartásban, nagyon sok időt, energiát takarít meg (mármint nekem, mert a villanyóra pörög mint a gép), és ezt szeretem. Ha ma bedöglene, tuti holnap mennénk másikat venni, én már nem mosogatnék kézzel. :roll:
És ami még nagy találmány, az az automata autó! Nem tudom van-e részed benne, de tudom ajánlani! :wink: Nekem az van, és imádom. Egy 25 éves Peugeot-om van, hatalmas (mi autó terén megalomániásak vagyunk), automata. Igaz, max. 110-el megy, de én nem is szeretek száguldozni. Ez nekem pont megfelel, és kényelmes dolog nagyon. Azóta, ha a férjem kocsiját kell vezetnem, húzom a számat, a manuális váltó miatt.
No, ezt csak azért írtam le, mert ezek tényleg nagyon okos kis találmányok, megkönnyítik az életet, úgyis kevés időnk van, mindent ki kell használni, ami segítségünkre lehet, szerintem. :lol:

Na, most hogy teljesen offoltam a topikot, amiért bocs, bár szerintem mindenről lehet itt beszélgetni, elkúszok a dolgomra. Kicsilány még alszik éjjel kétszer felsírt, már csak alig valami van, hogy kijöjjön a foga, szerintem az kínozta. Na, hallom is a hangját. Ma borsóleves lesz grízes tésztával. Meg várjuk a védőnőt. :twisted:
Meg menni fog a mosógép természetesen.

Majd még jövök! Sziasztok!

Kép
larianyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?