Sziasztok Csajok!
No, megjártam az utolsó terhesgondozást, bár lesz még egy vérvétel a betöltött 36. héten, de annak az eredményéért nem kell bemenni, mert a klinikán is látják a számítógépen.
Igazából semmi gond nincs a vérképemmel, persze vannak alacsonyabb/magasabb értékek, de a cukor: 4,2, vizeletem is negatív, vérnyomásom rendben, csak rá kell kérdeznem a dokinál holnap, hogy vasat szedjek-e.
Juci77, mi egyetlen, ha jól emlékszem 62-es kezes-lábas overallt vettünk. Kapucni is van rajta, és nem gond, ha kicsit "elveszik" majd benne, ha meg sokáig hideg lesz, akkor legalább ki se növi még.
Érdekes, hogy a Brendonban, mikor az ágyneműt vettük, akkor ott sem volt nagyon olyan, melynél külön van a huzat és a bélés. Mi egy fejvédőt, egy lapos párnát és egy takarót vettünk, de ezekből tuti, hogy csak a fejvédőt fogjuk használni, mert a párna, ha jól tudom, nem ajánlott a baba gerince miatt sem, a takarót meg a fejecskéjére huzigálhatja, így veszélyes. A fele alá teszünk majd egy textilpelust, a matracra egy sima, gumis szélű lepedőt és/vagy a gumis lepedőt, ami nem ázik át. Bár úgy gondoltam, hogy teszek alá rendes lepedőt is, meg a feneke alatti résztől kezdve a nem átázósat is beteszem, hátha "baleset" történik. Ti hogy csináljátok/tervezitek?
Ja, szerintetek aludni elég lesz egy body + egy rugdalózó + egy vékony (ujjatlan) hálózsák? Nem szeretnék már vastagabb hálózsákot venni.
Judy (de látom, ez a téma most mindenkit foglalkoztat): nekem azt mondta a szülésznő a szülőszoba-látogatáson, hogy már nem alkalmaznak beöntést (legalábbis itt nem), hanem kúpot kapok, mikor beérkezem. És ne egyek már semmi nehezet, mielőtt bemegyek. Ő megengedi, hogy egy kis vizet igyak, akár vajúdás közben is, mert úgy gondolja, ha ez segít valamit is a kismama közérzetén, akkor miért ne?! Ez nagyon szimpatikus hozzáállás, szerintem.
Egyébként én is félek, hogy "balesetezek" majd a szülőágyon, meg, hogy a kúp az nem sokat segít, meg, hogy mennyire jön ki az aranyerem...
Tényleg, nagyon veszélyes, ha már valaki alapból aranyeresen megy szülni, és még ráadáskánt el is csippentik ott alul?
Ktc: tudod, nekem is volt fogínyvérzésem, bár nem vészes, és azóta is használom a parodontaxot, de a Corsodylt már csak hébehóba. Voltam fogorvosnál is, aki a gyulladt résznél kicsit lefaragott a tömésből, mert a gyulladás miatt ránőtt az ínyem. Na, azóta, lekopogom, nincs gyulladt rész az ínyemen. Csak néha vérzik egy picit, de általában máshol. Az orrom pedig nekem is csak orrfújáskor vérzik egy kicsit, egyébként életemben egyszer vérzett az orrom, úgy rendesen.
Reni, én is kezdek félni az egésztől, de próbálom magam azzal nyugtatni, hogy férjemnek és nekem is ez volt a vágyunk, és, hogy nem lesz semmi baj, sőt, az öröm majd mindent feledtet. Persze izgalommal teli lesz, de ez egy eszméletlenül nagy élmény lehet (annak ellenére, hogy az egyik legtermészetesebb is, nem?!)