Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

No, megjártam az utolsó terhesgondozást, bár lesz még egy vérvétel a betöltött 36. héten, de annak az eredményéért nem kell bemenni, mert a klinikán is látják a számítógépen.
Igazából semmi gond nincs a vérképemmel, persze vannak alacsonyabb/magasabb értékek, de a cukor: 4,2, vizeletem is negatív, vérnyomásom rendben, csak rá kell kérdeznem a dokinál holnap, hogy vasat szedjek-e.

Juci77, mi egyetlen, ha jól emlékszem 62-es kezes-lábas overallt vettünk. Kapucni is van rajta, és nem gond, ha kicsit "elveszik" majd benne, ha meg sokáig hideg lesz, akkor legalább ki se növi még.
Érdekes, hogy a Brendonban, mikor az ágyneműt vettük, akkor ott sem volt nagyon olyan, melynél külön van a huzat és a bélés. Mi egy fejvédőt, egy lapos párnát és egy takarót vettünk, de ezekből tuti, hogy csak a fejvédőt fogjuk használni, mert a párna, ha jól tudom, nem ajánlott a baba gerince miatt sem, a takarót meg a fejecskéjére huzigálhatja, így veszélyes. A fele alá teszünk majd egy textilpelust, a matracra egy sima, gumis szélű lepedőt és/vagy a gumis lepedőt, ami nem ázik át. Bár úgy gondoltam, hogy teszek alá rendes lepedőt is, meg a feneke alatti résztől kezdve a nem átázósat is beteszem, hátha "baleset" történik. Ti hogy csináljátok/tervezitek?
Ja, szerintetek aludni elég lesz egy body + egy rugdalózó + egy vékony (ujjatlan) hálózsák? Nem szeretnék már vastagabb hálózsákot venni.

Judy (de látom, ez a téma most mindenkit foglalkoztat): nekem azt mondta a szülésznő a szülőszoba-látogatáson, hogy már nem alkalmaznak beöntést (legalábbis itt nem), hanem kúpot kapok, mikor beérkezem. És ne egyek már semmi nehezet, mielőtt bemegyek. Ő megengedi, hogy egy kis vizet igyak, akár vajúdás közben is, mert úgy gondolja, ha ez segít valamit is a kismama közérzetén, akkor miért ne?! Ez nagyon szimpatikus hozzáállás, szerintem.
Egyébként én is félek, hogy "balesetezek" majd a szülőágyon, meg, hogy a kúp az nem sokat segít, meg, hogy mennyire jön ki az aranyerem... :?
Tényleg, nagyon veszélyes, ha már valaki alapból aranyeresen megy szülni, és még ráadáskánt el is csippentik ott alul?

Ktc: tudod, nekem is volt fogínyvérzésem, bár nem vészes, és azóta is használom a parodontaxot, de a Corsodylt már csak hébehóba. Voltam fogorvosnál is, aki a gyulladt résznél kicsit lefaragott a tömésből, mert a gyulladás miatt ránőtt az ínyem. Na, azóta, lekopogom, nincs gyulladt rész az ínyemen. Csak néha vérzik egy picit, de általában máshol. Az orrom pedig nekem is csak orrfújáskor vérzik egy kicsit, egyébként életemben egyszer vérzett az orrom, úgy rendesen.

Reni, én is kezdek félni az egésztől, de próbálom magam azzal nyugtatni, hogy férjemnek és nekem is ez volt a vágyunk, és, hogy nem lesz semmi baj, sőt, az öröm majd mindent feledtet. Persze izgalommal teli lesz, de ez egy eszméletlenül nagy élmény lehet (annak ellenére, hogy az egyik legtermészetesebb is, nem?!) :)

Kép
erusverus

én használtam garmastant, nekem mind2 lenyúzott egy bőrt a cickóról :roll: :roll: de ez már 5 éve volt, lehet hogy már más a módi.
de az anyatej biztos a legjobb.

Kriszti
én csak 2-szer voltam a támadónőnél. most mentem volna 3-szor (és szerintem utoljára) de szabin van. viszont ő mondta, hogy januárban meglátogat...

Erusverus
nekem nem lett aranyérgondom, bár ha jól emlékszem az egyik szülésnél a doki ott is machinált valamit, mert hogy kijött és hogy ne legyen gond :shock:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

[quote]m írta:egengedi, hogy egy kis vizet igyak, akár vajúdás közben is, mert úgy gondolja, ha ez segít valamit is a kismama közérzetén, akkor miért ne

Hát nálunk kifejezetten fel van írva a szülőszobacsomaghoz, hogy min. 2-3 üveg 0,5l-es szénsavmentes á.víz. Mert a szülésznő szerint KELL inni vajúdás közben, hogy ne száradjunk ki. Ez is az "ahány ház, annyi szokás" körbe tartozik.

Erusverus:
ha kókuszmatracotok van, arra nem szabad PVC lepedőt tenni a sima lepedő alá. És valljuk be, azért a pelusos időszakban nagy matracátázások még nem nagyon lehetnek. :) Azt mondják amúgy, azért nem szabad a PVC-lepedőt kókuszmatracra tenni, mert akkor elveszíti a szellőzős tulajdonságát. És állítólag van annyira laza szerkezetű, hogy átcsurog rajta az esetleges folyadék...

Parázás:
nálam kedd óta van. Mióta voltunk a felkészítőn. És most egyre inkább érzem, mert már csak 39 napunk van a kiírt nap szerint. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

anno a felkészítőn mi majdnem elájultunk apával :lol: :lol: sőt ő az első szülésnél is elég fehér volt....másodjára viszont képes volt elaludni a nagy izgalomban :lol: :lol: ja a rutin meg az évek....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti: köszi, de ez a tanfolyam azt hiszem a légzésfigyelős cég ajándéka, ezért van más időpontban.

Nóri: Fura nekem, hogy nem lehetsz tulajdonos. Az igazándiból tök mindegy, ki a tulaj, a lényeg az, ki az adós. Magyarán attól, hogy fele-fele tiétek a lakás, egyetemleges adóstársak lesztek a Lacival mindketten és úgyis tőle kérik a lóvét, ha esetleg nem fizetnétek. Ha meg ő is kevés, akkor bevontok még valakit adóstársnak. Ha Te nem kellesz egyetemleges adóstársnak a gyed-ed miatt, akkor csak biztosítéknyújtó leszel. (Tipikus példa erre, mikor kókler unokaöcsik behitelezik kisnyugdíjas nagyi lakását, aztán persze a nagyi megy a híd alá, ha öcsi nem fizeti a hitelt) Persze lehet, hogy a banki magatartáskódex miatt, most óvatosabb a hitelkihelyezés.

Bár attól, hogy a Laci nevén lesz, még közös vagyonnak számít :lol:

Kép
juci-77

Nálunk úgy van, hogy Zoli az adós, én valami névleges adóstárs (vagy mi a kuki) vagyok. És a lakás 1/2-1/2 arányban közös a tullap és az adás-vételi szerint.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: nekem is ezt magyarázta a védőnő a kókuszmatracról - ill még mondta, hogy ki lehet zuhanyozni, ha elázik

boruska

Judy, szegénykém, ha már kétszer is "megnyúztak" a gyerkőceid, akkor lehet, hogy nem is lesz gond azon a területen, mert úgy megerősödött ott a bőr. ;) :) Tudom, hogy egészen más tészta az állon lévő bőr, de nekem, emlékszem, mikor összejöttem a férjemmel és, ha kicsit is borostás volt az úr, az elején folyton bepirosodott, kidörzsölődött ott. :) Mindig nevettük is (na, nekem azért nem volt olyan kellemes...), meg mikor már nem volt olyan érzékeny, akkor meg azt, hogy már lassan páncél nő az államra. :D Na, mondjuk az állam rendszeresebben volt kitéve a "támadásnak", mint egy szoptatós nő melle (bár van, aki évekig szoptat). -> Tudom, teljesen készen vagyok... Nézzétek ezt el nekem! :oops:

Valaki! De az aranyeremet most kenegessem, ha véletlenül kijön még szülés előtt? Nem akarom, hogy azzal is bíbelődnie kelljen a dokinak, ha ez olyan nagy problémát jelent. Bár úgy érzem, ezt a dolgot nem úszom meg, és ki fog jönni... :?

Kép
erusverus

Erusverus, én alváshoz ezt adom majd rá: body és egy pamut hálózsák. Ennyi. Plusz betakarom pléddel. Szerintem még ehhez egy rugi az már nagyon sok, túl lenne öltöztetve aztán megsül.

Ivás vajúdáskor: anno nekem nem engedték (se enni, se inni), igy fogtam magam, bementem a budira és a csapról ittam titokban :) Mindent meg lehet oldani :)
lara

Erusverus, én légáteresztő matracvédőt vettem a kiságyba. A mi nagyágyunkon is ez van, és bármilyen ellentmondásos is hogy légáteresztő meg vízzáró is együtt, de működik.

Ha jól tudom, gátmetszést oldalirányban csinálják, nem a végbél felé.

Az nekem is furcsa volt hogy Nóri miért nem lehet tulajdonos. Ennyi erővel kiskorú sem lehetne. Vagy rosszul gondolom? :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erus
nálunk apa a gyerekek arcával teszi ezt....mindig látom ha hétvégén megszeretgeti őket...
hát tartok tőle hogy most sem úszom meg ép bőrrel az elős heti szopit. majd figyelni kell hogy jól vegye be mert elvileg akkor nem szabadna vámpírkodniuk....de én mind2-szer csillagokat láttam amíg rákaptak.
az aranyér miatt nem kellett sokat bíbelődni csak egy mozdulattal visszahelyezni :lol: :lol:
príma témáink vannak mostanában :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti, Boruska, aha! Értem, de ezt aztán nem mondták volna az áruházban, pedig egy helyen vettük a kókuszmatracot is és a PVC-lepedőt is. Persze nekik ez nem áll érdekükben. Meg mondjuk még jól jöhet a PVC-s lepedő később vagy más alkalommal is.

A folyadékhiányt én nagyon rosszul viselem, szóval tuti, inni fogok, amikor csak lehet.

Nálunk apa mondta, hogy ő úgy tudja, hogy eleve a nő vállához állítják szülés közben, hogy ne kelljen neki mindent élesben néznie. Meg ott gondolom, kicsit útban is lenne. Bár ez is, gondolom, az adott hely szokásai szerint alakul.

Kép
erusverus

kakti: Tényleg nem újszülöttnek való a felicitasos cumi? Én azt hittem legalább olyat adnak. Mindegy, arra csak jó hogy megnézzük kell-e neki. Akkor veszünk neki picit.

bellerreni: Nekem is ki kellene vasalnom, de a jövő hétre hagyom. Majd kedden.

zuzmoo: Én ezt az edás dolgot nem igazán értem. A barátnőm azt mondtam, hogy ő az edával még sétálhatott, csak amikor spinális lett belőle akkor nem. Most akkor melyiknél nem lehet még a fejet sem felemelni?

zsizell: Az jó, ha az ÁEK-ban inkább javasolják az edát. Gátmetszést egyébként ollóval csinálják (nem akarlak megrémiszteni). Állítólag ezt nem is érezzük, mert a fájás erősebb.

stephie: Akkor tényleg nem lehet edával mászkálni? Ez azért befolyásolja a dolgokat. Bár amilyen erősek voltak tegnap ezek a görcsök, már a programozott császár sem tűnik olyan vészesnek. :) Persze kérni nem hiszem hogy fogom.

Varrás: Én is hallottam már olyat, akinek a varrás fájt a legjobban, de erre tényleg jó lehet az eda ha még akkor hat. Én is így tervezem, aztán majd meglátjuk.

kattkat: Én a zöldabc honlapján rendeltem, amikor a mosódiót és a mosószódát is. Nálam jobban bevált mint a vanish. Pedig idegenkedtem tőle egy kicsit.

juci: Nekem overáll van, használtan vettem, így nem volt olyan vészes. Mondjuk nagyobb, mint kéne, mert 3-6 hónapos, de még úgyis alá kell öltöztetni.

nóri: Én magától a beöntéstől parázok. Majd meg szeretném kérdezni, hogy nincs-e valami tuti hashajtójuk inkább.

beneildi: És mit mond a doktornő? Hogy áll a cukrod? Egyszer helyettesítette az enyémet, ő is aranyos. Nekem is fel kéne hívni az én dokinénimet, de ha nem lesz kedden bkv sztájk, akkor lehet hogy bemegyek hozzá. Attól függ hogy fognak állni a dolgaim.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara, Csuppancs, köszi az alvással kapcsolatos tanácsokat!

Judy, bár ennyire tudnék én is nevetni a dolgon! :) De Csuppancsnak igaza lehet: ha oldalirányba vágnak, akkor máris nem tűnik olyan vészesnek! Hmm... :)

Na, megyek enni, mert éhenhalok (még e guszta témák közepette is ;))! :)

Kép
erusverus

Most megnéztem a biztonság kedvéért, írják a matracvédőre amit vettem, hogy nem gátolja a kókuszmatrac szellőzését.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erusverus:
"A gátmetszés során tulajdonképpen a gáton, vagyis a hüvelybemenet és a végbélnyílás közötti területen ejtenek vágást egy olló segítségével közvetlenül a baba fejének kibújása előtt. A vágás rendszerint oldalirányú, mert a végbélnyílás felé ejtett (úgynevezett centrális) bemetszés néha továbbrepedhet, s így súlyos sérülést okozhat. Általában helyi érzéstelenítéssel végzik, de sokszor még erre sincs szükség, mert a gátra nehezedő nyomás miatt a terület eleve teljesen érzéketlen – ekkor mondjuk, hogy a gát elődomborodik."

Én is megyek eszek fini spenótot. Anyukám főzött egy bödönnel nekem. Nyami. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lakás: azért nem leszek tulaj, mert a bankos pali szerint amíg így 99% az esély, hogy Laci hitelképes (bekérték a cége adatait és hát az elég sokat nyom a latba) én csak ronthatok az összképen. Nehogy emiatt dobják vissza. Mert az megint csak idő, amíg megvariálja az ember! A számlavezető bankom meg olyan sz@r konstrukciót ajánlott, amiben még az előtörlesztés is lehetetlen. Pedig mi idén ki szeretnénk fizetni. Így intézett a bróker srác egy kedvező kamatú forinthitelt amit elő lehet törleszteni. Az éves kamat meg alig több a betéti kamatnál... Csak legyen meg!!!! Úgy be vagyok zsongva!!!! :lol:
Vendég

Vicky:
A spinál az, amikor a fejedet sem emelheted meg (nekem ebben volt már részem, és túléltem).
Az EDA mellett (a Jánosban legalábbis) lehet járkálni, de időnként rákapcsolnak a CTG-re. Olyankor is lehet ácsorogni, mászkálni, de a CTG madzagja mégiscsak rövid pórázon tart. :)
Ja! És azt mondta a szülésznő, hogy amikor már a varrásnál tartanak, akkor - ha kell - belöknek még egy adagot az EDA-kanülbe, és akkor tuti nem érzi az ember.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hali!
Nóri!
Bambusz betéteset vettem a pelusból.
Kérdés: melyik Müllerben voltál? Budakeszi v. Vecsés esetleg egyéb?
Vagy egyformán nagy mind?
Én a legnagyobba akarok menni (megalomán vok) :)

Lara!
Szép nagy pocid van Neked is ám!

Amikor tavaly decemberben kórházban voltam, a szomszédos ágy lakója (amúgy egy nyugdíjas anesztes) az egyik nővérkének dicsérte a beöntés helyetti új módszert a kakakihajtásra. Valami bogyót.
Nagyon meg volt vele elégedve.
Ott anekdotáztak, hogy milyen szuper volt, amikor a kedves páciens nem tudta uralni a saját testét beöntés után és egyből kiküldte a matériát a beöntést adó kolléga köpenyére :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat:
valami ilyesmitől tartok én is a beöntésnél... :oops: :roll: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat!

Mindegy melyikbe mész. Talán Vecsésen kevesebben vannak! De egyformán nagy mind2.

Kész a komód. Kisruhák bepakolva... Olyan finom illata van! :D
Most kupi van a gyerekszobában. El kéne mennem bankba, Auchanba és éhes is vagyok, szóval most fő az ebéd! Úgy tudok kívánni dolgokat (ma pl tejszínes-gombás husit rizzsel) nyamm!

De nagy kedvenc az emlegetett brassói, csak az nemrég volt. Meg mindenféle saláta kapros-joghurtos öntettel. Persze télen, mikor máskor! :D
Vendég

vicky: nem tudom, egy biztos, hogy itt nekem nem mobil ctg volt, de tegnap Nóri is írta, hogy Pesten ahol ő szült ott olyan is volt szerintem.
Jah és az edához, meg tényleg az a jó benne, hogy tényleg akkor adagolnak egy újabb kört amikor akarnak

a 10 hét terhespatológián töltött időszak alatt 5 éve glicerines végbélkúpot illetve paraffinolajat kaptunk ha valakinek nem ment a kaksi. Nekem a paraffin nem hatott, a végbélkúp meg mit is mondjak, elég nehéz volt bent tartani, mert szinte rögtön hozta az ingert, de épp csak a végső részben lévő cucc jött ki (bocsi) :oops: A tolófájás meg teljesen kiürít szóval én ezért pártolom a beöntést.
stephie

Nóri!
Ezeket én is csípem ám!
Brassói kész, mér csak Apára vár, hogy felébredjen, és megegye. :)

Még mindig nem tudom, megkaom-e a kiságyhoz a komódot... A barátnőm szerint igen, de félek tőle, hogy nem... Akkor meg marad az ágyra tehető, kemény aljú pelenkázólap... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nem tudom már ki kérdezte, mire visszaolvastam a termést, de igen levették a kenetet, még mult héten.

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok,

bocsánat a zavarásért, de eladnánk a megmaradt 2 csomag Libero Mini (3-6kg) pelusunkat...akit érdekel írjon privit.

ez 162db pelust jelent, az egyik csomag bontatlan, a másikból használtunk egy keveset.

További szép napot, és jó egészséget a várandóssághoz.

Orsi
snooopy

Én 2-es pelusból csak 1 csomit vettem, pont az előzmények miatt! Tegnap már 5-8kg-sat lőttem, mert Luca 1hónaposan már majdnem 5kg volt!
Vendég

Kókuszmatracra tényleg nem jó a gumis lepedő... mert elveszti az összes jó tulajdonságát. Én személy szerint a lepedő alá egy textil pelust tettem, de csak dísznek volt, addig azért ritkán ázik a pelus-ruha-lepedő összetétel. Na a szobatisztaságra szoktatás más tészta, de azért kismanók ennyire nem veszélyesek :lol:

Én Eda nélkül készülök szülni, meglátjuk, hogy megy majd :wink:

Engem ez az időjárás kiüt teljesen, iszonyatos kemény a hasam :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

én meg szülni akajoooooooooooooooook, bánja mán a fene ha buktát kell sütnöm :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Miután előtted 3-mal nincs senki, nem kell buktát sütnöd! :lol:
Vendég

Nóri!

Luca mióta nem kap éjszakára pelust.

Kriszti

35+4
bchris

Július
Vendég

király :)

Edit

Kép
ézsóné

Na, Lányok!
Útra készen ülök már itt a nappaliban, nemsoká indulok a dottore-hoz. Remélem, csupa jó hírekkel jövök majd, és bízom benne mond majd vmit a súlyára is, mert legutóbb 23 hetesen, a 4D-n mondtak ilyen adatot (akkor 560 gramm volt), és jó lenne tudni, mire számítsunk úgy kb.

Ja! Azt nem is említettem: ma tudazosult bennem, hogy vagy négy-öt napja nem vettem be magnéziumot, és egyszer sem görcsölt be a lábam. Lilit viszon egyre többet érzem keménykedni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Kérdezz rá a dokinál. Mondjuk elvileg 32. héten kellene mérni. Az én dokim nem mér mindig. Csak amikor kell. De súlyt akkor sem mindig mond. Legutóbb a 32. héten volt 1800-1900g.
Vendég

Anita: köszi az infót. Már kértem, de még legalább 5x szólnom kell Szabinak, mire elintézi az igazolást az oltó orvostól... :?

Juci: nagyon irigyellek az apás felkészítőkért! Szabi mindig olyanra akart menni, mint amikor a filmeken a földön ülve együtt lihegnek :lol:
Biztos jó lesz a hévizi hétvége, még ha csak a lábadat lógathatod is bele a vízbe!

Viki: én egy ilyen éjszakától tuti beparáztam volna, de az jó, hogy elmúlt a meleg fürdő után. Azóta semmi görcs nem jelentkezett?

Én a lepedő alá az eldobható pelenkázó lapból tervezek tenni egyet.

Voltam védőnéninél: pocak méret: 107cm, súlygyarapodás: 8kg
Nálunk a 34. héten újabb vérvétel, a 35. héten pedig kenetvétel és első NST lesz.
Ti már számoljátok a mazgatmozgásokat? Én holnap kezdem.
zuzmooo

zuzmo: nekem nincs mit számolni.....egész nap érzem...ficánkol, tesz-vesz :roll: :roll: :roll: sajtkukac törpém van, aki imádja, ha a kinyomott seggét vakarászom :shock: :shock: :shock: mindig megnyugszik, és lehet érezni, ahogy szép lassan visszasüpped, és nem feszíti magát

Edit

Kép
ézsóné

edit: én kérdeztem, de az érdekel főleg, hogy mikorra lesz meg az eredmény?

zuzmooo: nálam még se kenet se nst nem volt...a magaztmozgást én a 32 héttől számolom, de én úgy hogy 9-től nézem a 10 mozgást és utána napközben inkább azt, hogy mennyi idő telik el a mocorgások között, mert szerintem baromira nem mérvadó és jelenthet rosszat is akár, ha ugyan lemozogja a 10 et de utána meg estig semmi... nekem Levente eddig 2 órákat hagyott ki ami a legtöbb.

csajok: hátha tudja valaki szerintetek mitől lehet hogy az egyik ablaktörlő lapátunkat mozgatja a kocsi, de a másikat meg nem? Ha biztosíték lenne akkor gondolom az egyik se mozogna..
stephie

[quote="stephie"]
írta:
stephie
csajok: hátha tudja valaki szerintetek mitől lehet hogy az egyik ablaktörlő lapátunkat mozgatja a kocsi, de a másikat meg nem? Ha biztosíték lenne akkor gondolom az egyik se mozogna..

Velem is ilyen történt mútkor, persze a vezető oldali állt le a legnagyobb esőben.
Nekem csak a csavar meg lazult és leesett a lapát.

Kinyitjátok a motoháztetőt és ott a müanyag szellőzőt (vagy mit tudom én hogyhívják) leszeditek, és ott meglátjátok.
Lehet nekek is csak vissza kell tenni a lapátot és azanyát meghúzni.

Remélem érthetően fogalmaztam

Kriszti
bchris

AznemérhogyEditnesüthessenbuktát! Pláne, hogy már tud is. Ha a kiírtnál jóval előbb jön a baba, akkor igenis süssön :lol:

Guszta téma jön, aki undorodik, ugorjon: A beöntéstől szerintem nem kell parázni. Én voltam hidro-colon terpián (puccos név ugyanerre) és simán el lehet érni a WC-ig. Az a két pillanat, amikor a csövet felhelyezik, az nem túl kellemes, nem fáj, csak olyan hülye érzés. Amikor a folydékot nyomják beléd, azt gyakorlatilag nem is érzed.

Érdekes, nekem nem is mondta a doki, hogy számoljam a magzatmozgást. Amúgy ő ébreszt, vele alszom el, és napközben étkezések után is mindig ad életjelet. Ennél több kell? Mit kell rajta számolni?

Kép
juci-77

Jaj az én fos terhes agyam!!!! Elfelejtettem, hogy pénteken ezek a nyomorult bankok bezárnak 3-kor. Erre szakadó esőben, bokáig érő latyakban elmásztam befizetni pénzt! :?

Legalább a jogsim megjött. Gyorsak voltak. Olyan fura, 2019-ben jár majd le! Hű de messze van. De ez is milyen hamar lejárt! :D

Beöntés: hát akinek volt, az azért ne viháncoljon, mert 2perces fájásokkal nem olyan nagy móka ám! Nekem életem 5legszarabb élménye közt van és a szülés ebben nincs benne. Ha lehet választani, hogy ott helyben meghalok, hát simán a halált választottam volna. Majd beszartam, úgy fájt! :lol:

Mozgás: én Lucával sem számoltam. Enyémgyerek frontérzékeny. Ma pl egész nap alszik. Alig mozgott. Múlt héten meg azt hittem kimászik a köldökömön! :? Nem vót jó! Sokszor csak csuklik, nem is mozog. A kis drága.

Kórházi motyó: 80%-osan összerakva. Noncsi baba csomagja is bekészítve. Nem mindent pakoltam egyszerre. Pl csak 12db pelust tettem be. Majd apa behozza. Meg a kórházban többnyire müzlit eszem, ahhoz a tejet meg a tálkát is majd apa hozza. Meg sztem a szopipárnát is!

Gyerekorvos: beszéltem vele. Kiírta a recepteket. Csak fel kell vennem a portán.

Juci!

38. héten már szabad ám szülni nemkoraszülött gyereket. Úgy, hogy nem előzöl ki innen sok embert! Szóval Eszter, meg Móni, meg Edit már lassan megkapja a felszállási engedélyt.

Csajok én alig várom, hogy kiderüljön, kinek lesz itt először babája!
Vendég

Beöntés, ez is "guszta" lesz:
az elsőnél a hagyományos melegvizes beöntés volt, de nem volt gond tartani, sőt kellett is, a viz betöltése után még sétálgatni kellett...A beöntés után kábé negyed óra múlva jött ki a cucc egy része...aztán később (10 perc múlva) a másik része.
a másodiknál kúpot adtak, végülis az is hatott, azt nekem magamnak kellett alkalmaznom, de a leghatásosabb a vizes-téma.
Nekem inkább kicsit perverz volt a szitu, hogy bementünk kettesben egy kis helységbe én és egy korombeli szülésznő és én ott beterpesztek neki, ő meg ezt azt dugdos, pláne egy velem egyidős LÁNY...hát elég kellemetlen szitu volt, de gondolom csak nekem, mert ő már többször csinálta.
lara

Nóri, írtad, hogy ezt-azt apa visz majd be neked a kórházba. Arra is gondolj, hogy mi lesz, ha kitalálják a kórházba, hogy látogatási tilalom lesz (a h1n1 miatt)...akkor aztán semmit nem visz be neked apa!!!
Pl. itt nálunk jelenleg ez van, csak azért mondom (se apás szülés, se látogatás, semmi). Bemegyek a kórházba, aztán majd 5 nap múlva találkozunk, addig se ki se be :?
lara

Lara!

Már rég tilalom van. Akkor is az volt, amikor bent voltam. Én lemehetek a portára (büfé is ott van) és oda bejöhet apa. CSak fel nem jöhet. Én meg a babát nem vihetem le. De a portán is hagyhat csomagot legrosszabb esetben! De köszi!
Vendég

Huhhhh, ez a beöntés téma nagyon kemény... De ha ezzel jár, hát ezzel jár... Én még most is a szüléstől f.sok a legjobban. Lehet nem is kell a beöntés :lol:

Csinálok az uramnak csilis babot utána meg lassan készülődök, mert 18.40-re megyünk hozzá. Remélem nem ítél fekvésre. Megpróbálok majd jönni miután hazaértünk, de lehet holnap lesz belőle.

Addig szép estét mindenkinek.

bellerreni
Eger

Sziasztok!!!

Beöntés téma: hát én még csak csináltam, nem kaptam, de sokan még nem panaszkodtak... :lol: Volt egy akinek nagyon csúnya aranyere volt, na ott kicsit féltem még én is, de ott sem volt semmi gond.
Van valakinek valami listája, hogy a baba kórházi csomagjába miket kell becsomagolni? Tudom, hogy helyenként változó, de általában miket raktok a baba csomagjába???
Meg még azon töröm a fejem, hogy mennyire kel majd agyon ölöztetni a csöppségeinket arra a 2-szer 10méteres útra, míg haza hozzuk! OKé,, hosszú újju bodym plüss rugi, nekem pulcsika, meg bundazsák, me gissapi.. esetleg még egy zokni. nem tudom ezen kivül még kell rá a pléd is a kocsiig?????
Rettentő gyakorlott vagyok! :lol: :lol:
Meg a kórházba newborn pelust visztek vagy 2-es pelust???? Ezt se tudom, hogy mivel inditsak. mindegyikből van, a kettest én vettem, az libero, a newborn pedig sárga tescos, azt kaptam egy csajtól mert nem használták.. ráadásul azt sem tudom, hogy jó-e a sárga tescos. mert a lilát mindenhol leírták, hogy jó, de ezt nem tudom. van mintám liberos new bornból is, de a vastagságukon kivül egyéb különbséget nem nagyon látok... valakinek valami véleménye???
Amúgy este nekem is elkezdett görcsölgetni a pocim, sehogy sem volt jó, majd 2 magnexre abba maradt. de a magnexnek köszönhetően meg alig aludtam. mióta nem este veszem be a vitaminjaimat sokkal jobban alszok ugyanis. Más valakinek hasonló tapasztalata?

Kép
Kép
ronci

Én is gondolkodtam a chilisbabon, de mivel ma megyünk egy buliba, ahol a hely specialitása a csülök, hát gondoltam, határa azért mindennek van.

Úgy tervezem kicselezni a látogatási tilalmat, hogy tudomásom szerint nem az egész kórházra, csak egyes osztályaira terjed ki. Hát majd valahol csak összefutok a anyuval meg a párommal, mert félek, kórházi koszton annyi ideig nem leszek el. Na meg Apa ölelését sem tudnám nélkülözni.

Ti hogy tervezitek a bébi látogathatóságát szülés után? Tudom, hogy tök lelkes a család, de én annak ellenére, hogy mindkét influ oltást megkaptam - Csöpp elvileg védett lesz - nem repesek a gondolattól, hogy mindenki jön, megfogdossa, megpuszilja, stb. Anyu szerint 6 hétre tiltsam ki a látogatókat. Az talán sok, hiszem közben jön a tavasz, elmúlik az influenzaszezon.

Kép
juci-77

zuzmoo: Hát én is beparáztam. Azóta nincs semmi. Az anyósom szerint nem jósló lehetett, mert az nem lett volna féloldalas. Szerinte inkább a baba fekhetett rá a vesevezetékre, vagy ilyesmi.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Viki! Ilyen oldalgörcseim nekem is vannak. Éjjel, amikor lánykám hív, " kiugrom" az ágyból és van, hogy úgy is maradok...Nem kapok levegőt, kiegyenesedni, megmozdulni sem tudok. Nagyon rossz, kell vagy pár perc amire oldódik. Ez a tartószalag görcse. Ált, nekem jobb oldalon van.

Van/volt valakinek olyanja, hogy a hasa felső 15 cm -es rétege, ami cici alatt van, totál érzéketlenné válik? És olyan sajgós? Lehet babó nyom valami ideget?

Beöntés! Én kaptam 2x és még az elején burokrepesztés után, tehát nem volt gáz. 3. alkalommal, mivel nagyon gyorsan meg kellett szülnöm, nem adtak. Fogalmam nincs" besz..tam"-e? :oops:

Anita! Nekem dec. 16-án vették le a kenetet és jan. 6-án lett meg az eredmény. De lehet, csak szilveszter miatt volt ilyen lassú.

Lara! Hát nekem most, hogy pozitív lett a Strepto eredményem, 10 napig 6 óránként kell Semicillint szednem. Totál ki fog purcanni a gyomrom szülésre. Mert kaphatnám szülés alatt is vénásan, viszont 2x kellene 4-6 óránként, de ha nem lesz annyi idő a szülésem akkor fapapucs.

Erusverus! Nekem is ronda aranyerem van, és én most kúpozom, meg kenem, mert nyomás alatt még jobban kijön majd, és az akkor már nagyon gáz lesz. Viszek kórházba is kúpot, és szülés után egyből betolom :P

Még azt akartam írni nektek az egyágyas vs. többágyas kórteremmel kapcsolatban, hogy ha 3 ágyasba fekszetek, akkor ugye ahhoz 1 wc van, ami egybe szokott lenni a zuhanyzóval. Na most alapból a gátadat naponta többször le kell mosni. Plusz a székelés sem megy 1 perc alatt szülés után és azután is fürödni kell. Meg betétcsere, sima mosakodás stb. Ezt szorozd meg hárommal, szóval egész nap vársz a mosdóra valamiért. És a többiek után meg folyton fertőtlenítheted az ülőkét,a zuhanyt. Mert nehogy valami fertőzést összeszedj. Közben ellátod, szoptatod a babádat. Gondoljatok bele. Hulla fáradt leszel a végére. Egyágyasban meg akkor és azt csinálsz, amikor rádjön :P

Ja, méhtisztítás: Nekem minháromszor volt, pedig más kórházakban szültem. Ez a lepény megszületése után egy valami eszközre tekert gézbucival áttörölték a méhemet, valamibe bele is mártották a dokik. Nem fáj, csak kellemetlen. És a 2 órás megfigyelési szak végén pedig megnyomkodták a méhemet kivülről, gogy nem jön-e belőle még valami oda nem illő. Szal nekem ez mindháromszor volt. Viszont kengyelbe nem rakták még a lábam. Félig ültem és fel volt húzva a talpam. Ezután csak lefeküdtem totál vizszintbe és úgy varrtak.

Na ennyit az okoskodásból, de én örültem volna, ha anno ezeket a dolgokat elmondja valaki.

Reni! Normális, hogy parázol az ismeretlen szüléstől. Pulsatilla C 30-as golyó heti 1x tud segíteni. Azon kivül ha beindul a folyamat, mindig mondogasd magadban, hogy segítek a babámnak megszületni, neki is fáj, és támogatom őt, és lásd belülről, ahogyan nyílik a méhszájad és utat enged a kicsinek. És ezek a képek nagyon sokat fognak segíteni, ha éppen pánikolni akarnál vagy nagyon fáj.

Na megpróbálunk eljutni moziba, ki tudja mikor megyünk legközelebb. :P

Én is kiváncsi vagyok, ki nyitja majd a sort.

Jó hétvégét! Móni

Kép
kokonya

Csuppancs, köszi a gátmetszéses idézetet, mintha olvastam is volna már, csak valahogy olyan közel van ott egymáshoz minden, azért félek tőle... Na, holnap okosabb leszek, ha végeztünk a dokinál! Készültem egy vagy 10 kérdéses listával. :D Szeretni fog, az tuti! :lol:

Kattkat, ez a "nem tudta uralni a saját testét beöntés után és egyből kiküldte a matériát a beöntést adó kolléga köpenyére"-sztori azért kemény... Csak annyit írok, hogy eléggé vizuális típus vagyok..., de én is úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy a benti dolgozók láttak már egyet s mást, s persze biztosan mindig meglepő és mulatságos az ilyen, de ők nem finnyáskodni vannak ott.

Nekem is elég kemény ma a pocakom, ebéd után még kiteregettem, de aztán le kellet feküdnöm (behangoltam a csatornákat a tévén; nem tom miért, de ezek állandóan össze-vissza cserélődnek... legutóbb pl. Viasat3-unk nem volt, de átkerült a helyére az RTL Klub..., ja, és a Viasat azóta sincs meg... passz) Brokkoli krémlevest ettem meg benyomtam egy csokis muffinszerű sütit, aztán úgy fájt a gyomrom, meg mintha a hasam és a derekam is fájt volna... Szerencsére sikerült elaludnom, és most jobban vagyok, meg holnap megyünk dokihoz!

Kép
erusverus

Kokonya-Móni! Te mivel kenegeted és milyen kúpot használsz? Nekem Aurobin kenőcsöm és Reparon kúpom van. Én is tuti beviszem majd a kórházba.

Juci, mi is beszéltük anyuval, hogy legalább egy hónapig ne jöjjön nagyon senki, csak a nagyszülők (anyukám már teljesen bezsongott, hogy nagymama lesz :) olyan aranyos). Mi mondjuk alapból vártunk pár hónapot, mire "átmerészkedtünk" a szomszédban lakó barátaink kisfiát meglátogatni. Akkor már majdnem 4 hónapos volt, mi mindketten beoltva, mégsem akartunk nagyon előbb zavarni. Bízom benne, hogy rokonaim is hasonlóan vélekednek erről. :)

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?