Jó reggelt lányok!
Örülök, hogy tetszik a video. Majd én is megnézegetem, mert bár mindenre emlékszem még, de mégsem. A köldökápolásnál például teljesen el vagyok bizonytalanodva, mivel a Kristófét csak vizes gézzel kellett törölgetni, nem kellett alkohollal kezelni, meg hintőporozni. És így is leesett neki tök szépen, tisztán, szép köldöke van. Szóval nemtom, hogy most melyik módszert válasszam.
Meg azt sem tudom hogy fogok fürdetni egyedül, ugyanis bevallom, hogy kb három hónapos korig én nem is fürdettem egyedül, mindig Feri akart segíteni, ő fogta, én mostam. Azután is csak azért maradt rám, mert ő elkezdett esténként is dolgozni.
Én ma nehezen ébredtem, mert későn aludtunk el, viszont hülyeségeket álmodtam Erikről. Álmomban közölte velem a doki, hogy extra kicsi a baba és a 28 és 36. hét között összesen 10 dekát hízott, szóval valamit rosszul csinálok. Elég rosszul éltem meg a dolgot, de csak álmomban legyen ilyen!
Beöntés: nekem nem is volt, de nem is hiányzott. Kint nem adnak, legalabbás tőlem nem kérdezték, mondjuk idő sem lett volna rá. Ami biztos: nekem dél körül a szülés napján hasmenésem volt, később próbáltam enni (este kilenckor), de az is kijött egyből. Gondolom ennek köszönhető, hogy nem történt baleset. Bár engem pont nem érdekelt volna, mással voltam elfoglalva, az sem érdekelt volna, ha jön valami. Gondolom vállalták ezt, amikor a szülészetet választották hivatásként.
Feri is látott mindent (épp ő mondta utólag, amikor eszembe jutott megkérdezni, hogy nem volt baleset). Elvileg ő is a fejemnél állt volna, de itt is a lábfelhúzós módszert választották, nem nekem kellett tartani viszont. Egy szülésznő támasztotta az egyik lábam, Ferinek kellett fognia a másikat, így viszont oldalról mindent látott.
Akkor sem bántam, utólag sem, mert elég naturális és közvetlen a kapcsolatunk, nálunk a szexualitást és a romantikát nem öli meg semmi.
Tegnap vettem néhány 56os ruhát. Ugye nekunk abból saját nincs, csak kölcsöncucc. Kristófnak anno nem kellett, így nem is vettem. Most úgy érzem, hogy Eriknek kellene fog, így 2-3 szerelést veszek, hogy legyen neki is új cucca, ne csak az örökölt. Vettem tetra kifogót is (Kristóffal nem volt, gondoltam, hogy most kipróbálom) és 4 darab pelenkát. A kórházba viszek be újat, egyébként nem veszek. Bevallom, hogy én nem éreztem át soha a pelenka szükségességét. Kristófhoz nem is vettem, mamámtól kaptam kb 15 darab saját készítésű pelus nagyságú fehér és halványsárga kendőcskét, ami nagyon puha volt és nagyon jó nedvszívó. Én azokat használtam pelenka gyanánt, de max akkor kellett, amikor bukott a gyerek és meg kellett törölni a száját, illetve a feje alá raktam a kiságyban. Másra én nem használtam. Kb 2-3 naponta mostam. Ennek megfelelően nálam max öt darab volt használatban, a többi még mindig új. Biztosan én csesztem el valamit, de én nagyon megdöbbentem a 20 darabos mennyiségeken, amiről még régebben beszélgettetek. De sebaj, így is, úgy is jó lehet.
Katica: én is orrvérzős vagyok, hol jobban, hol kevésbé. Van, hogy két héten át naponta többször vérzik az orrom és már rá sem merek nézni, nemhogy hozzá érni zsepivel, azután meg napokig, egy hétig semmi gond. Másfél hetes szünet után épp tegnap jött elő megint a probléma.
Viszont én lusta vagyok és nem járok vele semmilyen kezelésre. Terhesség után nálam úgyis megszűnik a probléma.
És: megvan a sütő és a mosógép!!!
Végül a fagor lett, nem a candy. Az ok: kifogtam egy normális eladót, aki igen jófej pici gyerekes apuka volt, őszinte és segítőkész. Még jó, hogy egyedül mentem be, nem Ferivel, így megkaptam a szegény egyedül intézkedő terhes nő szerepét, szerintem még meg is sajnált.
Mondtam neki, hogy mire kell és hogy mi között kell választanom és lebeszélt a candyről. Kiderült ugyanis, hogy csak a bemutató darab van leárazva, azt eleve nem ajánlotta, meg ár-érték arányra a fagor szerinte jobb választás, meg azt mondta, hogy annak a candynek nem valami jó a súlyautomatikája, ami nem lesz gond addig, amíg én megtömöm a két gyerek miatt 8 kg-nyi ruhával, viszont ha átadom anyukámnak és ő összesen 3 nyugdíjasnyi ruhát fog mosni, akkor nem lesz túl takarékos a mosás.
Időtartamra mindkettőnél ugyanannyira tippelt.
Megkérdeztem, a fagor tényleg spanyol.
Azután vaterán lőttem egy AEG beépíthető sütőt+főzőlapot 25ért. Nem a legújabb modell, de elvileg jól műxik és nekem megbízhatónak tűnik. Már annyira elvesztem a használt sütők útvesztőjében, hogy majdnem újat vettem jó drágán, de kapcsoltam időben, így megvettem a legésszerűbbet. Valamikor a jövő héten el is megyünk érte és átvisszük Maglódra.
A mikrót már másfél hete megvettük.
Jah, mától szerintem nem nagyon leszek a jövő hét csütörtökig, mert délután megyünk a bátyámékhoz (visszakapom a babaruhákat is), holnap reggel egy baráti párhoz, november végén született babájuk. Holnap este meg elvileg anyáékhoz (vagy vasárnap reggel) és csak szerda este jövünk vissza. Most már tutira ez lesz az utolsó nagyobb utazásom szülés előtt.