Új privát üzeneted érkezett!

Zuzmoo
igen:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nekem nem nyúltak be, csak összeszedték, mi van kint. A lepény egyben volt, így nagyon felesleg nem maradhatott.
Szintén felszívódó varrataim voltak. És semmilyen steril izét nem kellett húzni.

Most baromi ciki dolgot fogok feszegetni. Légyszi csak erős gyomrúak olvassák lehetőleg nem reggeli közben!

Szóval én elég székrekedős vagyok, így gondoltam jó lesz a beöntés. De előtte repesztett burkot a doki és eszméletlen erős fájásaim voltak. Utána beöntöttek, majd otthagytak a WC-n. Az ÁEKben egy ilyen volt, így a következő kint várt az ajtó előtt, hogy befejezzem. 15percet tartogattam magamban a cuccot, aztán kijött. Csak víz, semmi más. Mivel siettetek, lezuhanyoztam és kimentem. Ott rámjött a kakilhatnék. Kerestem egy WC-t. Nem volt se világítás, se WC papír. :shock: Közben brutális fájások. Valami kevés híg cucc ugyan jött belőlem, de nem mertem nyomni, mert olyan érzésem volt, hogy kiesik a gyerek. Zokogtam a fájdalomtól. Rosszabb volt bárminél. Nagy nehezen kimentem.
Megkaptam az EDA-t és minden szép és jó lett.
Utána volt egy tök jó órám a szülésznővel meg apával. Kitöltöttük a papírokat.

Egy óra múlva jött a kitolás. És amikor nyomtam, jött némi pisi is. Bár nem éreztem, hogy azt is nyomnám. Plusz pár csepp egyéb is távozott, amit én ugyan nem láttam, de apa nagy totálba nézte az egészet és kommentálta. Sőt később másoknak is elmesélte... :oops: De a szülésznő meg sem rezzent csak a véres leplet összehajtotta alattam és eltette. Szóval én azóta rettegek, hogy most hogy lesz, mert nagyon szégyenlem a dolgot, pedig tudom, hogy nem tehetek róla. A lényeg, hogy nem tudom, hogy jót tett-e a beöntés, mert ha nem olyan az állaga amilyen, akkor nem lett volna gond. Főleg, hogy mennyiségre kb egy körömnyi volt csak...
Vendég

Kakti, a szülőágyat akkor alakítják át kengyelessé amikor már arra van szükség. És talán zöld micsodával terítenek le. Tán a kitolásnál. Legalábbis régen kábé így volt a Jánosban, bár pontosan sajna(?) már nem emlékszem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri
Párod nem semmi:)
na erre írtam én is, hogy a második szülésnél érzésem szerint nem volt olyan jó a beöntés, szóval nem éreztem úgy mint az elsőnél, mert nem éreztem hogy annyira kitisztultam volna.
de hogy valójában jött-e nem oda illő dolog azt nem tudom, mert mi erről nem beszéltünk apával :lol: én meg nem kérdezem az tuti, ő meg nem mondta. szóval remélem hogy nem...
egyébként meg nem kell szégyenkezned, szerintem sok ilyet láthatnak a szülészek :lol: :lol: van amikor nincs is idő beöntésre, stb...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nóri: nincs ezen mit szégyellni.
Remélem nálam is lesz idő beöntésre. De az tuti, hogy Apacit nem engedem a derekamnál lentebb állni (nem is merne odanézni, szerintem ) :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Bea: tök jó ez a link, amit küldtél. El is kezdtem nézegetni :) csak egy kicsit lassan jön be.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.01.07 22:17-kor.
zuzmooo

Na, a tanfolyamos szülésznő azt mondja: apának vállmagasságban a helye! :) Nem kell neki azt néznie premier plánban, ami ott történik. Nem kifejezetten mozizni megy oda, hanem azért, hogy segítsen anyának. :D
Amúgy Nóri, tényleg nincs mit szégyellni ezen. Itt is azt mondták, ha jön, hát jön, Ilyenkor nem tudja az ember lánya kontrollálni, hogy az egyik lyukon jöjjön vmi, a másikon meg ne. Miután a végbél és a hüvely szorosan egymás mellett van, a baba nyomja a végbelet is, ahogy jön ki, és így székelési ingert okoz. Ha nem jött ki beöntés után, akkor ez van. De a szülésznők ezen nem annyira rökönyödnek meg. Láttak már annál durvábbat is - sztem. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja és első szülésnél még ki is akadtam rajta, de a dokker mondta is a kitolásnál, hogy ugyanúgy kell nyomni mint azt a bizonyosat :lol: :lol: és milyen hasznos tanács :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

komolyan én már arra sem emlékszem, hogy apa hol állt....annyira más dimenzióban voltam :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szabi megnézte a köldökcsonk ápoló videót. Most meg itt fújjol és borzong nekem, meg szörnyülködik. :lol: :lol: :lol: Már megérte megnézetni vele, hogy ne a mi babánkon lásson ilyet először. :lol: Addigra csak feldolgozza... :lol:
zuzmooo

Zuzmooo :lol:

Tetszik, hogy egy fickó mutogatja meg a tisztába tevést, büfiztetést, babaszoba felszereléseit stb :)

Kattkat

Kép
kattkat

szasztok éjjeli baglyok.... jájjjjj, ez gááááz, totál holdkoros vagyok....megyek, nézek valami nyálas csöpögös romantikásos filmet, apa már ugyis alszik 8)
holnap megyünk nődokihoz, ctg, stb, hát kiváncsi vagyok mit mond....jááj

Edit

Kép
ézsóné

Ananácska, köszi a linket! Olyan jó újszülötteket nézni, hallani a kis nyikorgásukat!
Ma voltam ismét orrot ecseteltetni, azon a folyosón van a szemészeti ambulancia is, s mindig vannak ott újszülöttek is. Hát majd elolvadtam a kis hangjuktól!!!!!!!!!!!!!!!! Látni nem láttam őket, meg hát pofátlanul csodálni sem akartam őket (pedig lehet, hogy a szülőknek jól esett volna :oops: ), így csak a hangjukat csodáltam. De jó is lesz!

Erről jut eszembe, csak én vagyok ilyen fránya orrvérzős? 1 hónapig bírtam kezelés nélkül, de mostanra megint ömlik, ha orrot fújok. A doki mondta, szülésnél szóljak, mert akkor is könnyen eleredhet, hogy erre figyeljenek, s hogy jó, hogy az ÁEK-ban van a szülészet mellett gégészet is. Addig is kezeli heti 2 ecseteléssel a vénatágulatokat, meg itthon nekem is folytatnom kell az orrcsepp-orrkenőcs használatát. A nődokim meg kell kérdeznem, hogy vigyek-e erről írásbeli értesítőt, hiszen ő ugyan tud róla, de legjobb esetben is ő már csak a kitolásra jön be (vagy nem :?: 8) ), addig bőven ömölhet a vérem. Ja, és persze nem csak az orrom, a fogínyem is veszettül vérzik, pedig Parodontaxot használok, meg ilyen márkájú szájvizet is kb. félidő óta. Másnak hasonló? :roll:
ktc

sziasztok, jó reggelt, hol vagytok??????? :roll: :roll: sosenem vagyok első... :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: te tiszta dili vagy! Nehogy már emiatt szégyenkezz... A szülészeknek természetes ha más is kijön... Képzelheted a taxis hogy örült az m3-ason :)
Egyébként nekem az volt a taktikám, hogy mondtam a szülésznőmnek, hogy öntse még nyugodtan, amikor már eléggé feszített, hogy tényleg alaposan felhígítsa. A második szülésnél, meg mondtam neki, hogy repetáznék, nem szeritem maradt még bent valami.
Nagyokat kacagott, hogy ilyet se tapasztalt még :)

juti: egyébként nekünk is a méhlepényt nézték meg, hogy minden darabja kint van-e, úgyhogy akkor valószínüleg ezért nem tudtam miről beszélsz.
Nekem úgy magyarázta a dokker, hogy úgy nyomjak, hogy vegyek előtte egy nagy levegőt, mintha víz alá akarnék bukni, és utána ezt a levegőt nyomjam lefelé a hasamba és természetesen hangtalanul, mert akkor valami légdugót képezve tudom nyomni a méhet lefelé, ellenben ha ordít valaki, akkor a levegő nem jut el a rekeszizomig.. Biztos, hogy jó tanács volt, mert nekem a kitolási szak mindkét gyereknél 10 perc volt.

Ma különösen jól aludtam, csak éjfélkor meg 2 kor keltem fel, utána meg 6.20kor jupijéééé:D
stephie

Jó reggelt!
Ma én is nagyon jól aludtam (elmúlt a fronthatás?) :)

Katica: elég kellemetlen lehet ez az orrvérzés. :( Nekem csak a 2. harmadban volt kb 2 hétig, de akkoriban meg is voltam fázva.

Megyek ma védőnénihez. Most találkozunk először, mert az eddigi nő elment szülni. Kiváncsi vagyok a pocakméretre és a kilókra. :roll:
zuzmooo

Jó reggelt lányok!
Örülök, hogy tetszik a video. Majd én is megnézegetem, mert bár mindenre emlékszem még, de mégsem. A köldökápolásnál például teljesen el vagyok bizonytalanodva, mivel a Kristófét csak vizes gézzel kellett törölgetni, nem kellett alkohollal kezelni, meg hintőporozni. És így is leesett neki tök szépen, tisztán, szép köldöke van. Szóval nemtom, hogy most melyik módszert válasszam.
Meg azt sem tudom hogy fogok fürdetni egyedül, ugyanis bevallom, hogy kb három hónapos korig én nem is fürdettem egyedül, mindig Feri akart segíteni, ő fogta, én mostam. Azután is csak azért maradt rám, mert ő elkezdett esténként is dolgozni.

Én ma nehezen ébredtem, mert későn aludtunk el, viszont hülyeségeket álmodtam Erikről. Álmomban közölte velem a doki, hogy extra kicsi a baba és a 28 és 36. hét között összesen 10 dekát hízott, szóval valamit rosszul csinálok. Elég rosszul éltem meg a dolgot, de csak álmomban legyen ilyen! :cry:

Beöntés: nekem nem is volt, de nem is hiányzott. Kint nem adnak, legalabbás tőlem nem kérdezték, mondjuk idő sem lett volna rá. Ami biztos: nekem dél körül a szülés napján hasmenésem volt, később próbáltam enni (este kilenckor), de az is kijött egyből. Gondolom ennek köszönhető, hogy nem történt baleset. Bár engem pont nem érdekelt volna, mással voltam elfoglalva, az sem érdekelt volna, ha jön valami. Gondolom vállalták ezt, amikor a szülészetet választották hivatásként.
Feri is látott mindent (épp ő mondta utólag, amikor eszembe jutott megkérdezni, hogy nem volt baleset). Elvileg ő is a fejemnél állt volna, de itt is a lábfelhúzós módszert választották, nem nekem kellett tartani viszont. Egy szülésznő támasztotta az egyik lábam, Ferinek kellett fognia a másikat, így viszont oldalról mindent látott.
Akkor sem bántam, utólag sem, mert elég naturális és közvetlen a kapcsolatunk, nálunk a szexualitást és a romantikát nem öli meg semmi.

Tegnap vettem néhány 56os ruhát. Ugye nekunk abból saját nincs, csak kölcsöncucc. Kristófnak anno nem kellett, így nem is vettem. Most úgy érzem, hogy Eriknek kellene fog, így 2-3 szerelést veszek, hogy legyen neki is új cucca, ne csak az örökölt. Vettem tetra kifogót is (Kristóffal nem volt, gondoltam, hogy most kipróbálom) és 4 darab pelenkát. A kórházba viszek be újat, egyébként nem veszek. Bevallom, hogy én nem éreztem át soha a pelenka szükségességét. Kristófhoz nem is vettem, mamámtól kaptam kb 15 darab saját készítésű pelus nagyságú fehér és halványsárga kendőcskét, ami nagyon puha volt és nagyon jó nedvszívó. Én azokat használtam pelenka gyanánt, de max akkor kellett, amikor bukott a gyerek és meg kellett törölni a száját, illetve a feje alá raktam a kiságyban. Másra én nem használtam. Kb 2-3 naponta mostam. Ennek megfelelően nálam max öt darab volt használatban, a többi még mindig új. Biztosan én csesztem el valamit, de én nagyon megdöbbentem a 20 darabos mennyiségeken, amiről még régebben beszélgettetek. De sebaj, így is, úgy is jó lehet.

Katica: én is orrvérzős vagyok, hol jobban, hol kevésbé. Van, hogy két héten át naponta többször vérzik az orrom és már rá sem merek nézni, nemhogy hozzá érni zsepivel, azután meg napokig, egy hétig semmi gond. Másfél hetes szünet után épp tegnap jött elő megint a probléma.
Viszont én lusta vagyok és nem járok vele semmilyen kezelésre. Terhesség után nálam úgyis megszűnik a probléma.

És: megvan a sütő és a mosógép!!! :lol: :lol:
Végül a fagor lett, nem a candy. Az ok: kifogtam egy normális eladót, aki igen jófej pici gyerekes apuka volt, őszinte és segítőkész. Még jó, hogy egyedül mentem be, nem Ferivel, így megkaptam a szegény egyedül intézkedő terhes nő szerepét, szerintem még meg is sajnált.
Mondtam neki, hogy mire kell és hogy mi között kell választanom és lebeszélt a candyről. Kiderült ugyanis, hogy csak a bemutató darab van leárazva, azt eleve nem ajánlotta, meg ár-érték arányra a fagor szerinte jobb választás, meg azt mondta, hogy annak a candynek nem valami jó a súlyautomatikája, ami nem lesz gond addig, amíg én megtömöm a két gyerek miatt 8 kg-nyi ruhával, viszont ha átadom anyukámnak és ő összesen 3 nyugdíjasnyi ruhát fog mosni, akkor nem lesz túl takarékos a mosás.
Időtartamra mindkettőnél ugyanannyira tippelt.
Megkérdeztem, a fagor tényleg spanyol.

Azután vaterán lőttem egy AEG beépíthető sütőt+főzőlapot 25ért. Nem a legújabb modell, de elvileg jól műxik és nekem megbízhatónak tűnik. Már annyira elvesztem a használt sütők útvesztőjében, hogy majdnem újat vettem jó drágán, de kapcsoltam időben, így megvettem a legésszerűbbet. Valamikor a jövő héten el is megyünk érte és átvisszük Maglódra.
A mikrót már másfél hete megvettük.
Jah, mától szerintem nem nagyon leszek a jövő hét csütörtökig, mert délután megyünk a bátyámékhoz (visszakapom a babaruhákat is), holnap reggel egy baráti párhoz, november végén született babájuk. Holnap este meg elvileg anyáékhoz (vagy vasárnap reggel) és csak szerda este jövünk vissza. Most már tutira ez lesz az utolsó nagyobb utazásom szülés előtt.
Vendég

Jó reggelt

sajni ma mégsem tudok menni a dokkerhoz, lemondták. kedden megyek majd.

Katica
nekem ömleni nem szokott az orromból, csak ha kifújom akkor látom hogy véres a zsepi. már bocs :roll: én ezzel nem is törődtem eddig. lehet hogy kellene? ínyem ma reggel nekem is vérzett picit fogmosáskor, pedig szintén parodontax. fúúúúúúj.

Anita
hát nekem valamivel bentről tapintották át az tuti. váááám kellemetlen.
igen azt nekem is mondták hogy hangot ne adjak ki..szemem így is bevérzett picit elősre, szóval valamit rosszul csinálhattam, nem is volt 10 perc, inkább fél óra. másodjára még 10 perc se volt a kitolás, gyerek kilőtte magát :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Csajok!

Nahát Bea, a 15 meg a 20 textilpelenka között tényleg hatalmas mennyiségi különbség van. :lol: Már bocs. :oops:

Katica, nekem szerencsére nincs orrvérzős gondom, de sose nem is volt. Egyszer gyerekkoromban beütöttem a mosógépbe, aztán annyi.

Judy, nem csuktad be a szemed, az volt a baj. Én sem, úgyhogy nekem is úgy nézett ki a szemem, mint aki már 1 hete dorbézol.

Nóri, szerintem apától nem volt szép hogy elmesélte mit látott. Az másra nem tartozik. Szerintem ez a tudunk róla, de nem beszéljük ki, kategória. :roll: Szégyellni meg aztán végképp fölösleges magad miatta. Szerinted az a csaj aki 10 perc alatt szült meg mikor kórházban voltam, kapott beöntést? Tutira nem. Sőt, a doki nem azt mondta neki hogy nyomjon úgy mintha nehéz széklete lenne, hanem konkrétan azt, hogy "kakiljon ide". No, ezután inkább azért nem mentem volna be a szülőszobába. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Álmos vagyok! :oops: Este 11-kor még komódot szereltem. Apa nem segített, mert "ő nem akar este 10kor bútort szerelni, ha ennyire rákattantam, csináljam meg". De igaza van! Legalább ma bepakolhatom a szemeteszsákba húzott dobozok kivasalt, illatos tartalmát! :D

Tegnap remekül vertem a mellem, hogy nem parázok, aztán elgondolkodtam Eszter 38. hetén. A fenébe, alig valaki van előttem! Neki max 3-4hét. Meg Edit, meg egy páran még terveznek buktázni. A csapat nagy része mögöttem van. Ha meg az UH alapján mondott dolgokat nézem, akkor január végén szülök!

Tényleg, Csipi hol van? Vagy csak én nem láttam mostanában? Azt utsó info róla hogy keményedik, meg fáj a dereka. És neki mindig hatalmas volt a kiscsaj...
Vendég

Bea!

Mo-on mindenhova tesznek pelust. Mózeskosárba, gyerek feje alá az ágyba, szopinál a feje alá, utána a vállra is. Magad alá is lehet éjjelre, hogy ne áztassa el a tej, de én arra törölközőt használtam és így sem volt elég... :oops:
Plusz én azt 90 fokon mosom külön, szóval mire egy mosásnyi összejön. Nem nagyon van értelme 5-6dbot mosni.

Ja igen, mosható pelus. Szóval rá kellett jönnöm, hogy itthon nem tudom kivitelezni a moshatózást egyelőre. Annyi szádni való ruha van, hogy azokat sem tudom hova teregetni. Pláne, ha még s pelus is lenne! :roll: Amúgy sem javasolják csak kb 3hónapos kortól.
Szóval ha valamikor, akkor költözés után belevágok.

Tényleg Kattkat, Mikroszálast vettél, vagy bambuszt?
Vendég

Gátmetszés- Zsizell, ha majd gátmetszenek, azt nem fogod olyannak érezni, mint amikor borotvával megvágtad magad, mert érzéstelen lesz a gát környéke a nagy nyomástól VAGY adnak előtte egy érzéstelenitő szurit, úgyhogy nem olyan érzés lesz! Én észre sem vettem, hogy mikor vágtak, nem is tudtam róla! Ha a varrás fáj, akkor is kérhetsz érzésteneitő szurit.

Levegőztetés: én arra gondoltam, hogy mire kiviszem a babát babakocsiba tologatni, az már március lesz...lehet, hogy akkor már nem lesz szükség overalra, csak jól betakarom (?)

Beöntés: ahol én szülök ott állítólag már eltörölték és jobban örülnek, ha "formált széklet" távozik szüléskor, mint a lágy...úristen...ezt a szülésznő mondta a szülőszoba látogatáson...én inkább beöntést kérnék...
Na, Nóri, most olvasom amit irtál, pont emiatt...Milyen "rendes" volt apa, hogy elmesélte mindenkinek.
Remélem nem az ettől való félelem fog visszatartani minket a kitolási szaknál...

Boruska, hát nagyon gratulálok az autóhoz, az enyém is ilyen, bár az inkább középkék, mert én eddig ezeket 3 árnyalatban láttam. A tied az a nagyon sötét kék?

Juci, nekem csak nagyon kiáll a hasam, de nem jelenti azt, hogy nagyobb lenne a tiednél, az enyém kifelé nő, lehet bent nincs helye.

ERusverus: nekem is kéne ma vasalnom, már vagy 4 napja halasztom, de mostmár muszáj. Én is ülve fogok!
lara

Jó reggelt!

Pelenka: nekem kb 10 db van, de szerintem az is bőven elég lesz. Tesóméknak is megmaradt egy csomó amit nem is használtak. Majd ha esetleg úgy látom, hogy kevés akkor veszek még és ennyi.

Orrvérzés: nekem is annyi van néha, hogy ha kifújom akkor véres a zsepi.

Ínyvérzés: Szintén Parodontax és mégis vérzik az ínyem. Inkább csak reggel. Hogy mitől függhet ez? :shock:

Én kezdek nagyon durván parázni amúgy a szüléstől. Én az utolsók között vagyok, sőt még az is lehet, hogy márciusi baba lesz nálunk érzésem szerint, de akkor is nagyon parázok. Egyszerűen nem tudok rá felkészülni, hogy mi fog rám várni. Félek... :cry: :cry: :cry:

Én este megyek dokkerbácsihoz, kíváncsi vagyok, hogy milyen a cx értékem...

bellerreni
Eger

Előttem lévők, ézsóné, kokonya, zarja, csipike Mindannyiótoknál megcsinálták már a hüvelykenet vizsgálatot? Nem mondták, hogy mikorra lesz meg az eredmény?

tudjátok mi volt még kellemetlen? lehet nálatok ez nem volt, nálam is csak az egyik babónál, amikor kézzel tágították a méhszájat... :shock:
stephie

Csuppacs: a nagy különbség nem is a 15 és a 20 között van, hanem az öt és 20 között, mert kb ötöt fogtam be a 15ből, amit kaptam és előkészítettem még szülés előtt.
Nah, most már értem, hogy nekem miért fogyott ilyen kevés: mózesünk nem volt (most sem lesz), tejem sem volt, etetéskor pamut szakálkát (vagy ki minek hívja azt a nyakbavalós cuccot) raktam a nyakához és büfiztetésnél ezt hajtottam fel a vállamra, ráadásul nekem nem is kellett várnom a 90 fokos adagra, mert nem emlékszem, hogy valaha mostam babacuccot 90 fokon. Nálunk ez is elmarad. Én beérem a vasalással, az is épp elég megrázó élmény nekem, mert én is azok közé tartozom, akik utálnak vasalni, de a gyerekért, illetve a saját szemem miatt megteszem. (Bár ami vállfára akasztható, azt én szigorúan vállfán szárítok.)
Nah, mindegy, nem ez a lényeg, írtam is, hogy biztosan a pelenka-használat is jó dolog, bár én még mindig eléldegélek nélküle. :lol: :lol:
Vendég

Hát Lara!
Amilyen hülye manapság az időjárás, még márciusban simán eshet a hó is. Szóval meggondolandó ez a melegruha kérdés...

Nóri!
Én nem azért fogok hétvégén buktát sütni, mert szándékomban áll kielőzni az előttem lévőket! Egyszerűen csak szeretem, és nagyon rég ettem igazán finomat.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok! Megmondom őszintén, hogy én nagyon szívesen megtanulnék buktát sütni. :lol: Nem azt mondom, hogy most akarok máris szülni, de olyan jó lenne, ha nem az utolsók között kellene kullogni, hanem gyorsan túllenni rajta és kész... :roll: Tényleg rohadtul félek :shock:

bellerreni
Eger

Bea, nekem csak a 15 db ragadta meg a figyelmemet. :)

Reni, ne parázz! Akkora élmény, hogy eszedbe sem fog jutni a félelem. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja! Bea!
Amit Te meg még sokan szakálkának hívnak, az mifelénk előke néven fut. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea, ez a pelenka-nyálkendő-előke szerintem szubjektív dolog kinek a pap-kinek a papné :lol:

Mi pont ma mostuk ki Lilla régi, ill. új pelenkáinkat. Lilla közölte, hogy a kb. 20-ból egyet ad Léninek :lol: Lepedőt egyet,a kis sapik Tökmagé lehetnek :wink: szóval ha a kétévesemen múlik, Léninek egy pelusa lesz.

Vicky, ez a cukros víz-infuzió-vérvétel háromszög sajna az én agyamig is eljutott, de higyj nekem ebben, annyi cukros víz sose kell egy újszülöttnek, amit kanállal nem lehet beleönteni. Lilla ugye makacs királylány volt, belé az anyatejet kellett kanalazni, de bármilyen hihetetlen képesek rá, úgy mint pohárból is inni. Ez utóbbit én nem mertem, ma se tervezem :wink: de nem azért mert Lilla nem tudta, hanem mert én féltem tőle. Egy szülésfelkészítőt tervezek, a neonatologusat, kiírás szerint az a doki tartja, aki már Lillánál is volt. Velem rendes volt, meg a gyerekemmel is, bár a szobatársam nem volt elégedtt vele, de nagy tapasztalatú doki. Reméelem kettőnk közül az egyikünk időben megtudja tőle a cukros anyuka babájára mi vár protokollt. Ja azt nem is meséltem Neked, hogy végül az Áek-be járok cukorgondozásra, de maradtam Szilágyi doktornőnél.

Játszócumi. Reninek. Nekem első gyerekesként semmi kifogásom nem volt ellene. Ma már azért van. De Lilla nem fogadta el, pedig egy jó párszor megpróbáltam :oops: szóval nem bizti, hogy cumis gyereked lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

nálunk is szakállka :)

Képzeljétek most beszéltem anyukámmal, megszült az egyik kolleganője aki épp akkorra volt kiírva mint én, illetve az nem derült ki, hogy utána az uh által jan 25-re írt dátumot átírták-e.
A lényeg ha feb 4 akkor ugye 37 hét előtt, ha jan 25 akkor betöltött 37. De a babót inkubátorba tették, mert hogy még nem érett (?) és át kellett fújatni a tüdejét (?) nem is lehet vele, nem is szoptathat..

Hát én ma tuti megkérdezem a nőgyógyászt, hogy mi lesz ha korábban szülök, mert én szoptatni akarom a kicsit nem pedig a gyerekemtől távol kuksolni és némán tűrni, hogy nyomják belé a tápszert.
Zuzmooo: neked szól, hogy még mindig teljes látogatási tilalom van nálunk, vinni kellett az igazolást az oltásról és aláíratták, hogy nincs jelenleg semmilyen betegsége apukának. Így szülhettek együtt, de se az anyukához, se a babához nem mehet be senki.
stephie

Visszanézve az irásaimat belőlem Lilla születése óta sárkány lett. Akkor nem tudtam kiállni azért, mit szeretnék, csak sodródtam az eseményekkel és szerencsém volt, mert jó emberek jöttek szembe. Ma már elképesztő hárpia lennék, ha nem úgy bánnak Lillával vagy Lénivel, ahogy az elvárható :oops: Magamért sose, de a gyerekért nagyon összetudnék bárkivel veszni :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok!
Plíz!
Még életemben nem csináltam brassóit! Tud valaki egy könnyű (nem túl macerás) receptet?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ildi!
Akkor én nagyon hárpia vagyok! :lol: Mert én magamért is sokszor képes vagyok balhézni, a gyerekemért valszeg tízszeresen balhés leszek! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: a brassóit is sokan sokféleképpen csinálják, szóval most kapni fogsz kb 5 különböző receptet! :D
Én speciel így: jó sok vöröshagymát nem túl apróra felkockázok és kevés olajon lepirítom, belerakom a kb 1,5*1,5 centis kockákra vágott húst (most meg lehet döbbenni, de én legjobban csirkemellből szeretem, vagy max disznócomb, mást nem eszek meg így). Pici vizet öntök alá és jó sok borsot szórok rá, valamennyi sót és nem kevés fokhagymát is nyomok bele. A sok vöröshagymától nagyon guszta állagú lesz a szaftja. Gyakran keverem, nem sok vizet kap, hogy ne legyen híg. Ez már teljesen egyéni, de a végén, amikor már majdnem jó a hús én zöldborsót is rakok bele. Nekem így az igazi.
A krumplit én nem bele sütöm/főzöm, hanem kockákra vágva félig átfőzöm, hogy kicsit puhább legyen, mint nyersen, jól lecsepegtetem és úgy sütöm meg olajban. A krumplira csak a tányéron szedem rá a brassóit.

Szakállka: sok szép neve van. Anyósom hángedlinek hívja, de hallottam már nyálazónak is, meg pártedlinek. És ugye Kakti előkéje.
Ismer még valaki valamilyen egyéb elnevezést rá?
Vendég

Nálunk ritkán lesz mosás, mert anyum tegnap vett 30 tetrapelust :lol: Legfeljebb majd a következőnek is marad.

Zuzmoo: szerintem, ha eddig nem gyantáztattál, akkor hagyd a legvégére, mert az sajnos borítékolható, hogy rendszeres borotválás után a gyantázás piszokul fáj. (Felkészítés a szülésre) És nehogymár ettől induljon be idő előtt a szülés. Én egy héttel a kiírt időpont előtt tervezem, bár tegnap még az is megfordult a fejemben, hogyha mondjuk napközben - amikor nincs nagy forgalmom a kozmetikusnál - érzek valami fájásszerű dolgot, akkor majd lerongyolok ide a házba - alattunk egy kozmetika - és gyorsan leszedetem.

Beöntés: bár a Szent Imrében nem szokás, én mindenképp kérni fogom. Tényleg semmi szégyelni való a világon nincs azon, ha közben van "baleset", de ismerve magam, engem is rohadtul zavarna, úgyhogy inkább előtte egy kis kellemetlenség, mint közben a meglepi. A szülésznőket és dokikat ez nyilván a lehető legkevésbé zavarja, csomó ilyet láttak már, de Apa előtt nem szívesen produkálnék.

Orrvérzés: reggelre nekem is véres a zsepi, de én ezt a száraz szobai levegőnek tudom be. Minden télen ez van. Pár napja párologtatok és azóta sokkal jobb.

Védőnő jövő kedden jön megnézni, hogy lakhatási körülményeink megfelelőek-e a babának.

Apával bevállalunk egy hévízi hétvégét 22-24-én. Lehet, hogy merészség, de más hétvége nem jöhetett szóba, ugyanakkor úgy vágyom még egy kis kettesben töltött pihire. Ha bármi pici fájásszerű dolgot észlelek, rongyolunk haza, bár jó lenne, ha nem lenne ilyen. Én persze fürödni nem fogok, de majd feltankolok női magazinokkal és tanulmányozom a celebhíreket, amíg ő szaunázik és úszkál :D

Jó sűrű lesz az elkövetkezendő hetünk: holnap jógás-páros szülésfelkészítő, kedden újraélesztési tanfolyam a Jánosban, jövő pénteken a kismamatornás csajnál apás szülésfelkészítő. Apa is kezdjen neki az izgulásnak :P

Szép napot mindenkinek!

Kép
juci-77

Kakti, igen, én is gondolodom, hogy vegyek-e overalt...na majd most hétvégén meglátjuk..

Kenet vizsgálat: rákérdeztem a dokimnál. Azt mondta, hogy ő nem vesz, mert nem biztos az eredmény, illetve az ereményben nem lehet bizni. Helyette ő azt szokta csinálni, hogy amikor beindul a szülés, akkor ad az anyukának antibiotikumot és akkor ha van baci ha nincs, akkor is tiszta lappal indul és tuti nem lesz baja a babának.
lara

Juci!
A Jánosban a szülésfelkészítőhöz kapcsolt újraélesztős előadás nem a következő alkalomra esik, hanem 19-ére!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Húh hogy jártam tegnap! Az újévi munkahelyi party nagyon jó volt. Sok jó kaja volt és a cukrom sem ment 7 felé. Pedig még sütiket is ettem. Volt egy előadás, ami olyan volt mint a beugró. Rengeteget röhögtünk. Nem is volt semmi bajom. Amikor már jöttem hazafelé a hévtől, összekapta a görcs a hasam jobb alját. De úgy hogy meg kellett állnom, mert nem kaptam levegőt. Aztán hazaértem nagy nehezen és amikor a páromnak élménybeszámolót tartottam, akkor egy kicsit jobb lett. Lefeküdtünk aludni, de megint rosszabb lett. Ekkor már kb. 10 percenként jött és kisugárzott a jobb oldalon a derekamba. A gyerek meg nagyon mocorgott odalent és a fejével erősen bökdöste a méhszájamat. Kimentem pisilni és olyan volt, mintha valami folyadék nem úgy folyna. Ekkor már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy vesegörcs, vagy megyünk szülni. Aztán 1 óra felé elmentem letusoltam meleg vízzel és utána sokkal jobb lett. Még mindig nem tudom, hogy jósló volt-e vagy vesegörcs, de a vesefájdalom legutóbb nem múlt el csak így. Lehet hogy a gyerek is nyomott valamit. Alig aludtunk valamit. Mondjuk én utána behoztam, de a párom mosott kaki. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett. Szerintetek mi lehetett ez? Megyek és visszaolvasok.
vicky79
Budapest III. kerület

Halihó!

Köszi a gratulákat a kocsihoz, bár igazán nyugodt akkor leszek, ha már a 'kezemben" van :) lara, egészen sötétkék, én feketének láttam a hóban, de a forgalmiban sötétkék van :)

A jól alvást elkiabáltam - este 11kor sikerült elaludnom, az éjjel egykor (OK, munkából, de mégiscsak) hazaténfergő férjemre alig ébredtem fel, de aztán 5kor kipattant a szemem, 7-ig forgolódtam, aztán vhogy visszaaludtam, és ha 8kor nem csörög a telefon, most is aludnánk, tök kokkant vagyok még mindig.

Fél tízkor itt volt a védőnő, a lakás meg csatatér volt, beágyazni sem volt időm :( Egy csomót beszélt arról, hogy mi kell majd a babának, meg mi nem - elég puritán kívánságlistája volt, kb. mindenünk megvan belőle. Egyedül a mellbimbó krémre mondott mást mint amit én tudtam, hogy a Garmastan (?) nem jó, hanem helyette Lansinoh-t vegyek. Vélemény?

Ja, és itt az a rendszer, hogy a következő (utolsó) látogatásomkor kapok egy receptcsomagot, ami kell a babónak (fürdető, popsikrém, alkohol, hintőpor, stb.), és rögtön ki lehet a szülés után váltani.

Viszont egy kicsit ráébrdtem, hogy ez a szülés mindjárt itt van, még ha a végén kullogok, akkor is... Még nem nagyon gondoltam bele... A pánik még csak most fog jönni, úgy sejtem :)

Szülés és beöntés téma - bele sem merek gondolni :oops: Apja szigorúan 'északon' marad, nagyon finnyás :?

Orrvérzés: nekem is csak a zsepim lesz véres picit, ha kifújom (broáfos smiley), de az ínyem vérzik, hajlamos vagyok rá, pedig paradontax szájvizezem, mondjuk néha lusta vagyok rá fogmosás után este :oops:

Csodás napom lesz, nincs semmi dolgom a sok intézkedős meg pakolós nap után, nem is tudom, mint kezdjek magammal, nincs már mit kitakarítani :) ézsóné-edit-betegségem van :) Férjem meg megint éjszaka jön... :(

boruska

Bea, nálunk partedli - a szakálkát most hallom először :)

boruska

vicky: leírás és korábbi tapasztalataim alapján ez inkább jósló volt... szerintem legalább is, nekem is szoktak ilyenek lenni, és valóban akkor én is lezuhanyozom jó meleg vízzel és ha elmúlik, akkor konstatálom apának, hogy még nem megyünk :)

boruska: kövezzetek meg, de szerintem a legjobb az anyatej. Rengeteg vitamin van benne, lággyá teszi a bimbót és nem "idegen" ízű, illatú
stephie

Anita, én is hallottam ezt a megoldást, ha használ, sztem is ez a legjobb - mondjuk a 'késsel vagdosott mellbimbós' velvet-porontyos cikk után kicsit parázok, hogy bírja majd a cicim a terhelést :(

boruska

Na! Most hívott a sógornőm. Tudni kell róla, hogy elég véresszájú MSZP-s volt világ életében. Nem kívánok politizálni, mert mindenkinek egyéni döntése hova szavaz, de ő kifejezetten mocskolt minket amiért nem a Gyurcsányra x-eltünk. Szóval most felhív, hogy várjunk néhány hónapot a lakásvásárlással, mert majd bejön a Viktor (ááá eddig cigány Orbán volt :lol: ) és visszahozza a szocpolt. És ő már alig várja, mert végre fellendül az építőipar! :shock:

Olyan jót nevettem! Természetesen nem várok, mert amúgy is csak fél szocpol járna és drága hozzá a lakás. Meg hol érdekel 1M, amikor hónapokat kéne várnom.
A lényeg, hogy pénteken megyünk szerződni. A hiteles rábólintott előzetesen, csak én nem lehetek tulajdonos. (szegény GYED-es kismami... :-) )
Annyit viszont kért, hogy ne kezdjünk bele a lakás szétverésébe, amíg nem járt kint az értékbecslő! :lol:
Vendég

Nóri!
Értékbecslőt is tudok, ha kell! Tök megbízható a srác, nekünk is ő csinálta anno. Naná! Itt lakik, a házban! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.01.08 11:38-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ez a szocpol téma érdekes - mondjuk nekünk nem lehet, mert csak annak jár, ahol egyik félnek sincs lakástulajdona, nem?

boruska

Bori, Bea, nálunk a szakálka meg a partedli, az előke :)

Mellbimbókenőcs: én is az anyatejjel bekenésre, hagyni megszáradnira szavazok. Nekem volt Garmastan-om, de nullaszor használtam, aztán kidobtam mert a végén lejárt a szavideje :D

Nóri, hajrá lakás!!
lara

Anno ez úgy volt - ha jól emlékszem -, hogy a megvásárolandó lakáson kívül más lakóingatlan-tulajdonod nem lehet. Nekünk még sikerült két gyerekre a megelőlegező szocpolt felvenni (az 2.4M volt). A barátnőm is vett fel a meglévő kettőre. De én pl. felerészt tulaj voltam/vagyok egy nógrádi nyaralóban, és senkit nem érdekelt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Orr-, fogíny vérzés
A terhesség velejárója (legalábbis nálam). Terhesség után elmúlt, és szerintem most is el fog.
Fogorvos szerint is normális ilyenkor.
Nem tudunk ellene semmit tenni.

Vicky: én is jóslófájásra gondolok a leírásod alapján.

Kenet
csajok nektek kellett vmit fizetni érte. Mert nekem a dokim adott egy csekket h ezzel menjek levetetni.

Beöntés
Én első szüléskor nem kaptam, nem is kérdezték h akarom-e, vagy h ők akarják-e.

Belölem szülés előtt kijött minden- legalábbis én ugy éreztem.
Vajudás elején én még krémtúrot is ettem, mert annyira éhes voltam, h mondtam délutánig nem bírom ki. :D

Védőnő
Nálunk ugy látszik nem szokás a látógatás. Első szülés előtt sem jött, most sem. Most is kb 3* taliztam vele, akkor is csak azért, mert pont ott volt mikor a doki nénihez mentünk.

Kriszti
35+4
bchris

Boruska

Nekem egyszer Regi sebesre szívta a mellemet. Tejcsivel kenegettem be és fél nap után semmi sem látszott rajta.

Kriszti
35+4
bchris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?