Új privát üzeneted érkezett!

Na én is elkészültem a fotóval, fel is tettem. Ahogy néztem, mindenki pocija szépen növexik!

Zuzmoo, hú, szép nagy baba!
lara

Edit! Jah eljutott idáig végre a védőnő, de szerintem csak azért mert másik védőnőm lesz és nehogy megszóljam...

Csajoook! Vasalom a gyerek ruháit. :shock: Ééééén. :lol: És még eddig egyikbe sem vasaltam élt... :roll: Ezt felírom a naptárba :lol: Egyébként közben majd leszakad a derekam, de még kicsit vasalni kellene mert ilyen tempóban soha nem végzek vele.

bellerreni
Eger

zuzmo, nem semmi méretek!!!!simán beelőzől mindenkit :shock: :shock: nem lehet hogy egy hónappal elszámolták a babát?? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

lányok!
Ma is hiderfronti hatás van az arra érzékenyek kíméljék magukat nekem eddig amit felirkáltam 17 keményedésem volt a legtöbb idő közte 37 perc, a legkevesebb 10 :shock:

zuzmooo: hát ezért au elég jelentős méretkülönbség, lehet tényleg beelőzöl minket. Megkérdezhetem, hogy ki az orvosod? Persze priviben ha gondolod. Biztos azért beszél le az edáról, mert ő nem anesztes ( :twisted: )

kakti: én ezzel a gyerekkel már ki se váltottam a csomagot :)
stephie

Halihó!

Most jöttem meg az autónézésből, és képzeljétek, sikerrel jártam! Elvittük állapotfelmérésre, mindene csilli-villi, úgyhogy lefoglalóztam. Elvileg jövő héten át is vehetjük. Jó fej volt a fickó, mondta a végén, hogy elfelejtettem alkudni :) Mondom nem felejtettem el, csak nem nagyon tudok, meg nem volt kedvem tusakodni, hogy a végén engedjen 30 e ft-ot, pláne, hogy nincs mibe belekötnöm. De kapok hozzá nyári gumikat is, meg intézik az összes papírmunkát, átírást, stb. Úgyhogy most örülünk.

Kicsit furcsállta, hogy nem a 'férfi' intézni az auótávásárlást, hanem az 'asszony', de mondtam, hogy ő dolgozik, én meg itthon vagyok, jobban ráérek. Azt nem mondtam, hogy a hatékonyabb és talpraesettebb is vagyok, mint az zuram, aki ennyi idő alatt addig jutott volna, hogy esetleg felírja az eladó telefonszámát :)

Utána voltam anyumnál ebédelni (sóska volt, nyami), és vásároltam. Találtam szép kelkáposztát, csinálok frankfurti levest apájának estére.

boruska

Anita: Adorján Gusztáv a dokim. Azt mondta, ha ragaszkodok az EDA-hoz partner abban is, de nem ajánlja. Egyébként szúrhatná ő is, de van valami szabály arra, hogy aki a szülést vezeti, az nem végezheti az altatóorvosi munkát is.
zuzmooo

csajok, isteni finom lett a buktám!!!!!!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Edit!
Gratula!

Bori!
És milyen autó lett a kiszemelt új családtag?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla, most nézem, édes kacsák!! :)

Edit: gratula a buktához

itt meg az én panettoném:
Kép

boruska

Egy sötétkék Ford fiesta, 2,5 éves :)

boruska

Bori!
Lökd a receptet, de AZONNAL!!! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti :) nyomom:)
Sokat egyszerűsítettem rajta, úgyhogy nem az eredetit rakom fel, az nagyon bonyin írja le:

Panettone

50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő vagy egy csomag szárított (én utóbbival csináltam)
10 dkg kristálycukor
csipet só
1 citrom reszelt héja (naracs is jó, én a levét is beleraktam)
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
15 dkg sütőmargarin
20-25 dkg mazsola + cukrozott gyümölcs (a legjobb lenne a cukrozott naracshéj, de azt nem kaptam)

+ 5-6 deka margarin a forma kikenéséhez, és a tetejére
+ 1 csomag vaníliás cukor a tetejére

Ha friss élesztőből csinálod, felfuttatod a tejben, a száraz csak simán megy a lisztbe.
Lisztben elmorzsolod a margarint, bele só, cukor, vaniliás cukor, tojás-sárgája, cirtom v naracshéj reszelve.

A tejet apránként rakd hozzá (lehet, hogy nem kell bele az egész) - elég sokat kell dagasztani, kalács-szerű tésztája lesz.

Egy órát keleszted meleg helyen, aztán belegyúrod a mazsolát + cukrozott gyümit (most egy kicsit összeesik) , és megint keleszed egy órát.

Hogy ilyen klasszikus magas formája legyen, egy max 20 centi átmérőjű formának a szélét megmagasítod sütőpapírral, vagy egy tűzálló fazékba teszed. (Vagy tojsz a formára, és egy nagyobb kerek formába rakod, akkor laposabb lesz :)) Jól kikened a formát margarinnal (ha sütőpapírozol, akkor is)

Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített, olvasztott margarinnal gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. ha nem ragad a beleszúrt tűre, kész :)

Nem olyan munkás, csak a sok kelesztés miatt hosszadalmas

boruska

Bori: jól néz ki a sütid. remélem összejön a kocsi!

Nem hiszem, hogy bárkit is beelőznék. Már csak azért sem, mert nem tudok buktát sütni :lol: Valószínűbb, hogy olyan nagy fiam lesz, mint a bátyám is volt (4.5kg, BPD: 11cm). Az lesz a "vicces", ha most kimosok vasalok minden 50-56-os rucit és a végén egyiket se tudnám rá adni....
zuzmooo

Sziasztok újra!

Remélem, mindenki jól van itt a nagy frontvonulások idején! ;)
Én teljesen meg vagyok zavarodva...
Mára beterveztem, hogy vasalok (Reni! :)), na, abból nem lett semmi, mert kb. mióta utoljára voltam itt fent, azóta megint aludtam egyet. Na jó, előtte egy kicsit tévéztem, meg felhívott a nagymamám is, de 11 körül keltem alapból, most délután meg ráhúzok másfél órát?? Éjjel tuti nem lesz alvás... pedig most is kómásnak érzem magam, de már nem akarok visszafeküdni.

Zsuzsa, tényleg szép nagy babád van ám! :)

Ja, vasalás: mamámnak meséltem telefonon, hogy már mindent kimostam, csak vasalni kellene. Ő meg: "Jaj, kislányom, ne is emlegesd, én már folyton ülve vasalok..." Nyugtatgattam: "Mama, ne izgulj, szerintem én is úgy fogok!" (és nem arra gondoltam, hogy majd 70 évesen milyen lesz :D)

Edit, nem maradt pár szem buktád?! :lol: :oops: De ügyi vagy, neked is bevált a recept, így valószínű, sütök én is.

Boruska, végre valami sikerélmény is ért autóügyben! Gratula a szép üzlethez!

Zuzmooo, és azt mondta a dokid, hogy miért nem ajánlja az EDA-t?

Kép
erusverus

Úúúúh, ez a panettone se semmi ám! Basszus. Recept nálam is mentve! ;)

Kép
erusverus

Erusverus: több dolgot is mondott, de elsősorban azért nem szereti az EDA-t, mert ágyhozköti a kismamát. Szerinte jobb ha sétálgathatok, labdán ücsöröghetek stb... (az idő is jobban telik, mint ha csak fekszem az ágyban és a plafont bámulom)
zuzmooo

Zuzmoo, értem már! Bevallom, nem voltam teljesen tisztában ezzel... Köszi!

A szülésznőm szerencsére nekem is azt mondta, hogy ő megengedi, hogy sétáljak, akár a folyosón is, meg volt olyan szülőszoba, ahova tettek be labdát, bordásfalat stb. Szombaton én is rákérdezek a dokimnál is, főleg a gerincsérv miatt.

Kép
erusverus

Eltűnt amit írtam.

Zuzmoo, végre még valaki akit "óriásbébivel" kecsegtetnek.

Belenéztem a babakocsi dobozába, hát lesz legozás rendesen. Ráadásul elvitték nagyfiam szekrényét, úgyhogy tényleg keresnem kell valamit. De most még tanulnom kell, addig marad a kupi. :cry:

Nálunk már lassan mindennapossá válik. :oops:

Nóri merre lehet?

Stephie, nem semmik a keményedéseid. :roll: Nekem a melegfront nem barátom.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Túl vagyunk a rakott krumpli készítésen, és a vacsin is.

Fura ez az EDA dolog. Nálunk az ÁEK-ben a szülésfelkészítőn rendesen tukmálták, hogy kérjük. Engem is megrémít, hogy ágyhoz vagyok kötve, de a fájdalom azt hiszem méginkább... Mondjuk legjobban a gátmetszéstől és a varrástól félek. Vágtam már meg borotvával a környéken, majd belehaltam, hát ha belegondolok, hogy szikével elvágják... úúúú, inkább nem gondolok bele. :lol:

Boruska: Gratula a kocsihoz!

Kép
zsizell

zuzmooo: az igaz, hogy nem mászkálhatsz edával a hátadban, de épp ezért kell hogy apa ott legyen és szórakoztasson :) Egyébként én nem feküdtem hanem ültem, mert az jobban esett hogy az ágy fejvégét felemeltük.
Én Benedeknél szülök, és értelemszerűen ez edát is ő csinálja (ha lesz rá idő ) :)

Akkor aki nem tud buktát sütni akkor nem is szülhet idő előtt? :wink:

Boruska: imádom a fiestát, még tini korombannéztem ki magamnak, hogy olyan szép "cicaszemű" lámpájú :)
stephie

Húha, én tudok buktát sütni - kezdek pakolni akkor a kórházi táskába :lol:

Kép
zsizell

Érdekes, amit az edáról írtok!
Nálunk a felkészítőn is mondták, hogy NINCS ágyhoz kötve a mama. Mert csak a fájdalomérzetet csökkenti, de nem érzéstelenít el teljesen (az a spinál). Én sem akarok ágyon fekve szenvedni órákat, így majd apával sétálgatunk (vagy beülök a kádba). De majd jól kitárgyaljuk, ha már túl vagyunk rajta! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én direkt nem tervezek el semmit, mert úgyis a helyzet adja majd. Jól áttanulmányoztam az eshetőségeket, hogy ne nézzek bután ki a fejemből, ha ajánlanak, vagy akarnak valamit. Több ismerősöm mesélte, hogy úgy élte meg a szülést-vajúdást, mint egy testen kívüli élményt. Sodródtak az eseményekkel, és mintha kívülről látták volna magukat.

Kép
zsizell

zsizell: a gátmetszéstől nem kell félned, meg se fogod érezni. Általában egy tolófájás csúcspontján csinálják és varrás előtt pedig szintén egy kis helyi érzéstelenítővel "szurkálják körbe" de azt se érzed.
stephie

Anita: nekem a barátnőm nem ezt mesélte. azt mondta, az egész szülés semmi nem volt, ahhoz a fájdalomhoz képest, amit a varrás okozott neki... :shock:

Kép
zsizell

szilvi, én is hallottam minden verzióban, hogy mi fáj a legjobban, ez vszeg tök egyéni, majd utólag kiderül. Általában javasolt varrás közben nem arra gondolni, hogy egy cérnét húzogatnak benned, mert az úgy biztos rosszabb - én el is ájulnék :)

boruska

Fúúú de rohadtul ennék én is buktát :? :? :?
De nem lehet!!! gggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
1,5 hét múlva menek dokihoz és addig már csak fél kilót hízhatok.
Holnap almanap.
Híj de jó lesz.

Zuzmooo!
Ejj de szép nagy baba! :shock: :lol: Gratulálok!

Bori!
Zsír, hogy lesz kocsitok végre!

Valaki nem tud olyan boltot, ahol tutira lehet kapni marhaepe szappant???
Tudom, lehet rendelni, de az 500 Ft-os szappan után akar a hóhér 990 Ft szállítási díjat fizetni.
Voltam két DM-ben, nem volt, illetve vagy 3 bioboltban, de ott se. :roll:
Azt sem tudták miről beszélek "Eperszappan?"

Zarja!
Hát tapogatom is a pelusokat. :) A felét már beavattam, de állítólag 5-6 mosás után éri el a leghatékonyabb nedvszívó hatást.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, tök jó a vonalzód. 35 hét és 35 nap. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boruska: istenien néz ki a cucc!

Edit: én a végén az egész tojást rátettem. Nem tudom így kell-e, de jó lett.

Csajok, ma voltam szétnézni bababoltban, vettem is jópár cuccot, de két dologgal bajban voltam. Nem láttam olyan ágyneműt, ami ne egybe lett volna (huzat+tömés), márpedig a kisokosunk szerint ez nem túl szerencsés megoldás. Huzatot láttam már sokfelé, de belevalót nem. (egyedül talán Kikában, de azt meg nem tudom, milyen minőség) Ti hol vettetek?

A másik: ha kiviszitek majd a babát levegőzni vagy sétálni, mit fogtok rá adni? Volt tündéri kabátka, 62-es méretben, zabálnivaló, de nem tudom elképzelni, hogy az 1 hónapos gyereket majd minidzsekibe pakoljam. Na meg gondolom mininadrág is dukál hozzá. Volt kezeslábas overall - vagy hogyishívják az olyat, amikor a dzseki+nadrág egyben van, mint valami síruha - . És volt persz hálózsákszerű cucc is, aminek volt kezecskés része, de a lába az zsák volt. Nekem ez volt a legszimpibb, de nem mertem megvenni. Ráadásul, ha jól gondolom, nem is fogja sokáig hordani, mert ha korán jön a tavasz, akkor másfél hónapnál tovább ez a téli holmi nem is kell. Ti milyen fajtát vettetek?

A pocakfotókon elámultam. Én úgy érzem hatalmas vagyok, de rájöttem, tök kicsi a pocim. Nincs akkora, mint Larának a 29. héten, pedig már 35 hetes elmúltam. Mondták ugyan régen a nőgyogyik, hogy pici a méhem, de azt is hozzátették, majd a babával megnő. Hát úgy tűnik, azért csak mértékkel :roll:

Kép
juci-77

igen Csuppancs, én is néztem:)

Kattkat

Kép
kattkat

Juci: mi azt a zsák aljú overállt vettük. Abban bátran kalimpálhat a kis lábával, úgyis még csak feküdni fog.

Ágynemű garnitúrát mi is vettünk csudaszépet, de hatalmas a takarója, meg a párnája, szóval tuti nem fogjuk használni. Hálózsákban fog aludni, a feje alatt meg összehajtogatott pelus lesz. Persze van kisplédünk is, ha nagyon hideg lenne. De miért lenne nagyon hideg a fűtött lakásban?

Kép
zsizell

én is a zsák alju overallra szavazok, vagyis azt vettünk
szerintem praktikus, és ha nem öltöztetem nagyon alá, talán még márciusba se sok
majd meglátjuk
pcd1985

Juci!
Mi kaptunk minden ruhát, overall lesz a manón. De van ú.n. overzsák is, aminek az alját össze lehet cippzározni kis zsáknak, vagy másik módon kis overallnak.
Én mindenképp arra gyúrtam, hogy valahonnan kölcsönkapjunk, mert én is úgy voltam vele, hogy erre a pár hétre nincs sok értelme megvenni egyet. Majd a következő télre veszünk (bár mintha a nagyobbacska cuccok közt is lenne overallunk).

Ágynemű:
Brendonost örököltünk, ez is egyben van a belseje, meg a huzat. De mi sem igazán fogjuk szerintem - eleinte - használni. Isten ments, hogy feltornázza a fejére a takarót. Maradunk a hálózsáknál. Abból van kb. 10-15 darab, vékonyabb, közepesen vastag és vastag is. :) Ráadásul egyet befogtam most zoknitartónak (amíg nem érkezik meg a pelenkázókomód, abban tartjuk a kiszoknikat az akasztós szekrényben).
De talán a JYSk-ben vannak babaméretű ágyneműk is. Ilyet találtam:
http://www.jysk.hu/4/31/49/552/ag/catalog/

Nóri!
Lécci add meg a pontos itinert ezzel a tojás-üggyel kapcsolatban, mert hétvégén én is buktáznék egyet. :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zsizell: akkor ezek szerint vagy az én dokim nagyon ügyes, vagy a barátnődé bénázott :) Nekem mindkét szülésnél elhanyagolható volt a vágás, varrás okozta fájdalom, bár ugye én edá-s voltam.
stephie

kakti, többiek: két tojássárga ment a tésztába, és az egy egész tojás a bukta tetejére! és így volt jó!

Edit

Kép
ézsóné

Barátnőzni voltunk meg egyéves kisfiúzni. Belekakilt a pelusba, én meg majd elhánytam magam... :lol: :oops:

Bukta: lényegében mindegy mivel kened. A fehérjétől egy vékony, kicsit fényes bevonatot kap. A legcsillogóbb egész tojás+kicsi tejtől lesz. Ha pazarlós kedvemben vagyok, akkor felütök egy újat. HA nem, akkor jó a fehérje is. A lényeg, kelt tésztába több sárgája kell, mint fehérje, mert a fehérje lenyomja a tésztát! (örülök, hogy beválik a bukta, olyan jó ha sikerélménye van az embernek)

Gátmetszés: nem szike. OLLÓ!!!! Én az EDA miatt nem éreztem, de Laci elmesélése alapján nyiszálják egy ideig, mire elvágják. :roll: Én kaptam szuri is előtte, de az EDA miatt amúgy sem éreztem semmit!

Overall: nekem van egy 56-os Next. Abban jön haza. Gondolom ki is növi 2hetes korára, de Lucát 62-ben hoztuk haza és akkora volt rá, hogy kétszer belefért volna. 62-ből van egy vékonyabb, szőrős overall kölcsönbe. Nagyon helyes. Utána csak jön a tavasz, akkor a réteges öltöztetést szerettem. Body, rugi meg rá valami melegítő féle. Nálam ez vált be!

EDA-t csak akkor szúrnak be, amikor már nem 6-8óra van hátra. Azt a max 1órát úgyis kibírod fekve. Amúgy azért vagy helyhez kötve, mert (én legalábbis) folyamatosan CTG-n voltam. Abból is van mobil. Elvileg.

Szárítógép: a külön a legjobb. Van egybeépítő keret, amivel egymásra lehet tenni. Nekem csak 1fért el. 20eFt-tal volt drágább a simánál. Annyit megért. Ma pl Luca bepisilt (1000éve nem, miért pont most? :shock: ) és mióta nagy ágya van, csak egy lepedője van. Viszont mi felkelés után leléptünk itthonról. Így beállítottam a gépet mosás+szárításra és mire hazaértünk a száraz, tiszta lepedő várt a gépben. Igaz gyűrötten! :D De ha lesz helyem, nekem is külön lesz.

Bori: gratula a kocsihoz!
Vendég

Amúgy ma feltankoltam a DM ben. Vettem 3-as pelust akciósan is. Már csak óriás Tena kell. Meg pár apróság. Van már 2pár új zoknija is Cicamicának, szóval már nem fog megfagyni.
Rémes, milyen nyugodt vagyok! Takarítgatok, pakolászok. Minden ráér. Lucával hörögve ugrottam volna apa nyakának, ha nem veszünk meg valamit AZONNAL! :lol:
Vendég

Bori, gtaula a kocsihoz. nekem is Fiestám volt, bordó:)szerettem, nagyon jól gyorsult :lol: :lol: most is Fordom van, megörököltem apáét.
süti, nyami...

gátmetszés, varrás, nekem nem fájt, hanem kellemetlen volt. a szitu miatt. lábakra húznak nejlont és fölrakják abba kitámasztóba. én kaptam érzéstelenítőt így tényleg inkább azt éreztem, ahogy öltögetik a cérnát.....a metszésből meg semmit. na később azért nem kellemes a gátseb.
nekem a szülés legkellemetlenebb részei a beöntés az elején. és a méh tisztítás a végén. na az rémes.
edám nem volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ja és arra emlékszem, hogy mindkétszer remegtek a lábaim végig az öltögetés alatt, de úgy hogy nem bírtam kontrollálni...gondolom az azt megelőző szülés miatt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Én a szülőpóz miatt vagyok kicsit betojva...
Mert nekem nem megy, hogy felhúzzam a térdem a nyakamig, ráadásul úgy is tartsam hosszú ideig... Az én béna, műtött térdem ezt nem bírja. A szülésznő azt mondta, ne aggódjak, majd megoldják, de kicsit aggódom... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Majd apa tartja! :lol: De a cucc, amibe beteszed megtartja a lábad.
Én sose voltam hajlékony. Legalábbis nem tudtam róla. De a nyakamba is beteszem a lábam, ha gyantáznak! :lol: :lol:
Vendég

gyantázásról jut eszembe: mennyivel szülés előtt érdemes megcsináltatni? Én eddig csak borotváltam, de ha gátsebem lesz, az kellemetlenebb mikor újra nő a szőr.
zuzmooo

Hát én szülés előtti nap mennék! :lol: :lol: De viccet félretéve nekem maga a gátseb viszketett amikor gyógyult. Nem a szőr. Kb 2héttel gyantázás után a legrosszabb.
Vendég

Hát a Jánosban nincs kengyel a szülésnél. Szóval anyuci felhúzza a lábát, megfogja térd alatt, oszt tartja. Kengyelt csak a végén, mikor rendbe tesznek alulról, akkor tesznek fel.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csatlakozom Nórihoz az eda mellett folyamatos ctg kell, illetve rendszeres vérnyomás ellenőrzés, gondolom ezért is jobb ha nem sétafikálsz.

Nóri: ha jól emlékszem te írtad, hogy csak 2 öltésed volt, na azért irigyellek, nekem 5.

Ami szerintem még kellemetlen volt, az a varratszedés, az se fáj igazán, ki lehet bírni.
A beöntéssel úgy voltam, hogy inkább adjon többet, csak tuti biztos legyen, hogy a szülőágyon már nem jön ki semmi belőlem...
Kakti: Lábemelés: van lábtartó, amin steril "csizmát" húznak, és a két oldalán kapaszkodó, hidd el, hogy fel bírod majd emelni addig :)

juti: méhtisztítás?? (bamba fejű, értetlen smiley)
stephie

Hát látván a János szülőszobáját, itt ilyenek nincsenek. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kengyel nálunk is csak a szülés utáni résznél volt.
de nem emlékszem hogy a anyakamba húztam volna a lábaimat.

Anita
én is így voltam a beöntéssel egyébként, elősre jól is adták, utána vagy 3-szor mentem vissza a mellékhelyiségbe és jött ott minden, magzatvíz is akkor folyt el észre se vettem.
2-szor már nem volt olyan hatásos emlékeim szerint. de azért remélem :lol: :lol:
a tisztítás nem biztos hogy jó szó rá, szóval amikor ellenőrzi a doki, hogy nem maradt-e bent vmi, pl a lepényből. mert az ugye nagy baj lehet.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Online, ingyenes szulesfelkeszito tanfolyam:
http://onlineakademia.hu/course.php?id=12
Vendég

nekem nem volt varratszedés mert felszívódó varrataim voltak

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Méhtisztításnál arra gondolhat, mikor betapintanak a lepény távozása után, hogy ne maradjon bent semmi. (lagalábbis ilyenről tanultunk, de hogy hogy megy az életben, azt nem tudom)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?