Új privát üzeneted érkezett!

vagy nem :csak + 3 nap
pcd1985

A magnéziumot 36. hét után csak tuti császárosok szedjék, azoknak szabad csak :wink: :wink: ez biztos :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

zarja: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

vááá, én nem is szedtem magnéziumot........
pcd1985

Viki!

Hát 37. héten, de utolsó UH szerint meg csak 36. Mindegy, én eredeti verzióhoz ragaszkodom, nehogy már koraszülést fogjanak rám.

Nem rendszeres, de fájós, görcsös fájások. Nyílván jóslóak, de ezek szerint nyitják a méhszájat. Érzem is, mert nagyon feszít alul a hasam és kisugárzik soxor a bal combtövembe.

Ja, és reggelre olyan feldagadt volt a szám, arcom, hogy anyukám mondta, neki szülés előtt volt ilyen.

na ennyi jel, és lehet még 41 hetesen is itt pöffeszkedek.

ja amúgy nem málnalevél teát iszom, mert az még sose használt, hanem homeós bogyókat, napi 1 db-ot felváltva.

Kép
kokonya

Lányok!
Chicco-s cumisüvegeket "örököltünk" 4 db-ot (két kisebb, két nagyobb). A kérdésem: abba csak a Chicco-s cumi jó, vagy pl. jó a NUK is?
És milyen legyen: (ez még mindig nem világos) szilikon vagy latex?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Móni: a strepto eredményre mennyit kellet várni, vagy rögtön megcsinálják?
stephie

Geriiiii! De jó hírek. Már csak pár hét és babázhatsz.

Hát én nagyon úgy érzem, hogy még márciusban is itt ülök egyben... Valamiért ez a megérzésem most.

Holnap jön a védőnő, pénteken dokibácsi. Van program.

De jó azoknak aki már nemsokára babáznak. Engem nyugodtan lehet értesíteni, ha valaki odajut, mert tudok írni bármikor, nagyon ritka amikor nem vagyok itthon.

Na szép estét.

Pápá

bellerreni
Eger

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
most nézem! már a 300. oldalt írjuk tele :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Rám nem jellemző módon a fél napot ágyban töltöttem pihenéssel, délután mégis olyan menstruációs görcs-szerű fájdalmam volt, hogy keresztbe állt a szemem tőle. Nem volt benne semmi rendszer, folyamatosan fájt és minden mozdulatra rosszabb volt. Kb 30-45 perc alatt múlt el, de rendesen beparáztam. Írjatok, ha volt még valakinek hasonló, különben megesz az ideg... :shock:

Geri: jó olvasni, hogy minden rendben. Gondolom a tervezett császár nem dob fel, de a lényeg, hogy a baba rendben legyen ;)

Csuppancs: Ezen az "összeszmötyisedett öblítőmaradvány"-on olyan jót nevettem :lol:
Mi minden fenyőbútort a Kikol-ban vettünk. Nagyon jó minőségű és az itt elérhető egyéb boltokhoz képest olcsóbb is volt.
http://kikol.hu/elerhetoseg.html

Zarja: ez az iromány naaagyon jó volt! :lol: :lol: :lol: (át is küldtem a férjemnek, most hallom, ahogy akonyhában kuncog :) )
zuzmooo

Végigolvastam a délutáni termést és láttam, hogy Móninak és Erusverusnak is volt ilyen alhasi fájdalma. Azért ezt jó tudni. :)
zuzmooo

Zuzmoo, köszi a tippet!
Te amúgy szedsz magnéziumot?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Valakiiiiii
Mondjatok már valamit a cumikra! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bocs Kakti, fogalmam sincs, hogy melyik cumi a jó, azért nem írtam.

Csuppancs: szedek Magnerot-ot (most napi 1000mg-ot) Ma egyébként nem keményedett a hasam, "csak" fájt.
zuzmooo

Kakti, én sem tudom a cumis ügyet. :?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... -a-babanak

http://209.85.135.132/search?q=cache:7r ... =firefox-a

de gondolom ezeket te is megtaláltad..

Kattkat

Kép
kattkat

Kaktuszkám!

Nem, nem jó a NUK. Illetve lehet, hogy van olyan keskeny, de én még nem láttam olyat. Amúgy hogy kicsit idegesítselek a Chicco cumisüveg egy rakás sz@r... Olyan kicsi a cumija, hogy semennyire sem hasonlít az anyai mellre. Ha nem szeretnéd, hogy leszokjon a ciciről, inkább ne azt használd!!!! Ha meg tápis lenne a baba, a 330ml-s nem fér be a mikróba, olyan magas és szívnál vele rendesen. Ja, mert ha megszoktatsz vele egy fajtát, utána lehetetlen leszoktatni róla. De venni nem vennék a helyedben semmilyet. Nincs értelme. Ha van tej azért, ha nincs, azért.
Annak ellenére, hogy Luca tápszeres volt, SOHA nem ivott innivalót cumisüvegből. Csak vizet ivott nagyon sokáig (most is csak az almalevet és a teát issza meg, de 90%-ban víz) és azt jana babakupakos palackból. 1évesen tisztán ivott egyedül pohárból. Se csőrös izé, se cumisüveg nem kellett.
Szóval ha nem lesz tápszeres, lehet nem is lesz szükséged cumisüvegre!
Vendég

Kakti

Mi szilikonos cumit használunk. Nekünk bevállt.
Fogalmam sincs, h mitől jobb, ha jobb.

Szerintem vidd el az üveget a boltba és probáld hozzá nézni hogy jó-e bele a Nuk-os cumi.
Bár gyanítom h nem kompatibilisek a márkák.

Kriszti
35+2
bchris

FEnyőbutor
MI az RS-ben vettük. Jó minőségű és itt a legolcsóbb.

Kriszti
35+2
bchris

Szilikon vs. latex. A latexet a természetes cuccokat kedvelő anyukák részesítik előnyben. Jobban koszolódik, simán szétrágja a baba és hamar elhasználódik. Olyan régi fajta mint a mi gyerekkorunkban!
Vendég

Geri! Sziiijjjjaaaaa :) :) :)
Jó, hogy újra közöttünk!
Jajj szegény, de meg kell szenvedned ezért a Picurkáért.. :?
Ha megszületik biztosan ezerszeresen is kárpótolni fog az összes kaka dologért, amit el kell viselned érte!!!

Kokonya!
Hát ez izgi :)
Eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot a frontok miatt.

Jó, hogy írjátok a magnézium leállást a 36. héten, nem is tudtam róla..
Rákérdezek a dokimnál.

Zarja! :lol:

Zuzmooo!
Elhiszem, hogy a frász jött rád a fájások miatt! :(

Most már biztos, hogy mosható pelenkázok!!!!
Megvettem a Popin 20-as csomagot!!! ihihihihihhihhihihhihihihihii :lol:
Tudom, hogy talán Eszteren és Nórin kívül senkit sem érdekel, de úgy örülök neki!
Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Olyan kis takaros csomagocskák.
Találtam egy boltot, ahol árulják (amúgy csak neten lehet venni) és nagyon szimpi volt az eladó csaj is, minden kérdésemre kimerítően és gyakorlati tapasztalataiból merítkezve válaszolt!
Óóó..Dr. House van.
Akkor nem is érek most rá :)

Kattkat

Kép
kattkat

Geri: kitartás! Már nem kell sokat aludni, és lesz a babó :wink:

Zarja: én is hangosan kuncogtam a gyermekek számához kapcsolódó leíráson, sőt Apának is felolvastam.

Nekem ma sokkal jobb napom volt, mint tegnap, igaz, nem kellett magam halálra erőltetni. Megjártam a pedikűröst, kozmetikust. Úgy számolom, még egy gyanta pont belefér szülés előtt, és akkor a szülésznőnek már nem adok munkát.

Este főztem vacsit és sütöttem buktát. Nóri, köszi a receptet, nagyon jól sikerült, fél adagot csináltam, szinte teljesen elpusztítottuk. Az utolsó bukta elfogyasztásától kizárólag a lelkisimeretem tarott vissza.

Nincs itthon centi, így haskörfogatról nem tudok nyilatkozni, de az biztos, hogy az egyik terhesfarmerom, aminek jó magas a dereka, már nem jön rám, mert nyom a pocaknál.

A sterilizálót mihez kell venni? Cumisüveghez? Mert ha jól értem, akkor nem tápszeres babánál lehet, hogy egyálalán nem kell cumisüveg, magyarán a sterilizáló is felesleges? Vagy mihez lehet még használni?

Kép
juci-77

Kriszti, köszi. Látod, ez eszembe sem jutott, pedig ismerem őket. :lol:

Zuzmoo, azt hittem nem szedsz. Fájásra sajna nem tudok mit mondani, nekem csak olyan kósza fájásféleségek voltak az ünnepek alatt, de a brutál keményedésekkel egyidőben. Be voltam tojva én is, mert olyan volt mint egy szélgörcs mondjuk.

Holnap hozzák a babakocsit! Jippi!!! :lol:

Pammut írt sms-t. Dec. 23. óta nem jó a gépük, azért nem jelentkezett. Ma este viszont megint bekerült kórházba. Keményedik. Biztos megint jön az a qrva melegfront. Kap magnéziumot és tüdőérlelőt, de méhszáj zárt. Holnap lesz neki UH. Ha van új infóm, jelentkezem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ez a House tiszta beszarás.

Kattkat, grat a pelusokhoz.

Kakti, cumikhoz én is hülye vagyok, én Tommee Tippee cumisüveget vettem. Egy kicsi volt a mellszívóhoz és egy nagyobbat vettem. Többet nem szándékozom, ezt is csak azért hogy tudják etetni ha suliban vagyok.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Cumisüveget egyébként kaptam 3 Tefalt sógornőmtől a mikrós sterilizálójukkal együtt (csak cuclit kell rá venni) és van egy NUK.

Juci: szerintem (bár nem értek hozzá) a sterilizáló jó lesz a cumihoz, rágókákhoz is.
zuzmooo

Köszönöm az infókat! :)

Közben beszélgettem a szomszédommal, aki azt hiszem, meggyőzött a mellszívó használatról. Azt mondta, ő is próbálkozott a kézifejéssel, de úgy döntött, nem mindegy, hogy éjszakai szopiztatás után még másfél órát fent van és gyötri magát, vagy végez 10 perc alatt, és mehet aludni. Hááát... Elgondolkodtatott...
Amúgy ami nekem tetszik cumisüveg-design, az a Tommee Tippee. Ránézésre eléggé hasonlít a cicihez (bár nemtom, kinek van ekkora, kocsányon lógó mellbimbója - nekem tuti nincs). :)
Kép
(van belőle nagyobb üveg is, és mellszívó is)
Szóval elég jókat olvastam róla, és olcsóbb is, mint az Avent.
Ti mit gondoltok?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én ilyet vettem Kakti. (lásd fentebb :) )
Amúgy a mellszívója kompatibilis az Avent pohárral is. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

juci: Alapvetően igazad van a cumisüveggel és a sterilizálóval. Én azért vettem, mert nem biztos hogy szeretném, ha a kórházban a folyadékkal sterilizálnák a cumisüveget és a cukrom miatt szerintem fog a baba kapni cukros vizet. De ha semmi ilyen nincs, akkor max. vegyél egy cumisüveget, hátha mégis kell és majd legfeljebb kifőzöd, mint ahogy anyukáink is tették. Én azért is vettem meg a sterilizálót, mert használt a mellszívóm is és ugyan sok alkatrésze új, de szerintem ezt sem árt kifertőtleníteni. Utána meg megy minden a sógornőmnek, ő májusban szül. Így megérte.
vicky79
Budapest III. kerület

Tényleg Viki, mi van a sógornőddel? Vagyis a baba eredményeivel?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti!

Én avent után (mellett) ezt tartom a legjobbnak!

Zsuzsa!
Tefal? Utálni fogsz, de a lehető legrosszabb. Kinek van ilyen melle? Akkor inkább a káddugó bimbós Tommee Tippee :lol:
És dettó nem fér be a mikróba!
Kép
Vendég

És ha én is veszek a Tommee Tippee-hez egy nagyobbat is, akkor a 260 vagy 340 ml-es a jobb?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Huhh, Csilla!
Ez tök jó, hogy összeillik az Aventpohárral, mert azt is kapnék elvileg. :) Csak mondtam, hogy még nem biztos, hogy kell. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Az üveget nem tudom biztosra, csak a mellszívót. De megnézem Neked.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti: csak addig nincs ekkora mellbimbod, amig nem szoptatsz! :lol: :lol:
Es most nem feltetlenul viccelek. Nekem a szoptatastol es a fejestol akkorara nott az egyebkent nem tul nagy mellbimbom, mint a huvelykujjam felso perce, nagyon csunya volt (szerintem), iszonyat erzekeny. Es mire visszament a normal allapotba, addigra jott a kovetkezo fejes, vagy szoptatas.
Attol feltem, hogy orokke ekkora marad a mellbimbom es mindig meredezni fog, szerintem az meg telikabin at is latszana. :lol: :lol: :lol:

Cumisuveg tema: mi jol el vagyunk latva, gondolom mondanom sem kell, hiszen Kristof tapszeres volt, meg mindig reggel es este uvegbol iszik, abbol teazik.
En nemes egyszeruseggel avent uvegeket vettem, mert azt konnyen beszerezhettem, jokat hallottam rola, raadasul medela mini electric es avent kezi mellszivom volt, az avent meg kompetibilis volt az uvegekhez. Nekunk bejott, nem volt vele gond.
A 125 milisekbol is volt harom, azokat hamar elraktam, Eriknek jo lesz, a 260-asokat meg mindig hasznaljuk, agyon vannak strapalva, most kapot Kristof ket ujat, mert mar egett az arcom, ha valahol eloszedtem az innivalojat, kopott volt az uveg.
Eriknek is vettem meg Londonban egy ujszulott avent csomagot, asszem ket 125os, ket 260as uveg van benne, hozza ket egyes es ket kettes cumi meg egy jatszocumi. Alapban nem vettem volna, de tiz fontert adtak, nem tudtam ott hagyni. Itthon duplajaert lattam csak.

Babaitatas: Kristof jo sokaig csak vizet ivott. Ot honapos volt, amikor egyszer nem fogadta al. Majd kesobb sem. Ket napig alig ivott, kozben meg tok szomjas volt, mivel o nagy folyadekigenyu. Sirt, sirt, de nem kellett a viz. Akkor foztem neki eloszor igazi gyumolcsteat, azutan jo ideig csipkebogyot, meg most is szinte mindig azt kap. Csipkebogyo hust szoktam venni, azt nem is kell forrazni, csak aztatni hideg vizben jo sokaig. Semmi cukor, semmi egyeb nem megy bele. Gyumolcslevet sem adok, sem izesitett babaitalt, mert attol parazok, hogy utana csak a cukros fog neki kellene.
Nah, mondjuk egyszer veletlenul anyosom Feri kancsoban elkeszitett narancsszorpjet ontotte ki Kristofnak a masik kancsoban levo tea helyett. Hat, nem ellenkezett a gyerek. :lol:
Nem tudtuk elkepzelni, hogy miert ivott ki egy szuszra egy egesz uvegnyi teat, ennyit azert nem szokott. Azutan rajottem. :lol: :lol:
Poharbol is iszik mar, de annyira nem vagyok meg oda erte, ugyanis utana kezet is mos benne, amit oltoztetes kovet. Meg van mit tanulnunk.
Viszont hiaba vettem mar meg 4 fajta jobbnal jobb, szebbnel szebb csorospoharat: egyszeruen nem kell neki.
Vendég

Sziasztok!
Én is itt..általában mire végig olvasom a napi termést, már nincs energiám írni...
Most néztem, hogy a coraban lakástextil hetek vannak. van tök olcsó babapléd, na meg én még most veszem a lepedőit Blankának: 500ft most a coraban. tök olcsó.
Ma megvettem én is a gátmasszázs olajamat, azt hiszem mindjárt ki is próbáljuk.. :-)))
Micsoda hülye frontok vannak!!! csoda, hogy nem szül meg mindenki!!!!

Kép
Kép
ronci

Nóri: fogalmam sincs milyen a Tefal cumi, de az unokahugaim végig tápos-csirkék voltak és nem volt ezekkel semmi gondjuk. Lehet hogy csak akkor zavar be, ha cici és cumi között kellene váltogatni? :roll:
zuzmooo

Megint cumis kérdés jön! :lol: :oops:
Szóval ennek a Tommee Tippee cuccnak vannak pótcumijai. Abból van lassú, gyors és közepes folyású. Én úgy gondolom, hogy a tejcsi sűrűbb, szóval annak valamivel gyorsabb folyású cumi lenne jó, mint a víznek (vagy teának). De itt az ajánlott kor úgy van megadva, hogy a gyors folyású 0 hónapos kortól, a közepes, meg a lassú 5 hónapostól. Most higgyek nekik, vagy jól látom én a dolgot?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jaj csajok, én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már előre félek az éjszakáktól, hogy megint zombiként járkálok, és nem tudok aludni..... :roll:
cumisüveg: én avent-et vettem, hozzá sterilizálot pedig kaptam kölcsön.

Edit

Kép
ézsóné

Cumi méret: van olyan, hogy variábilis. Az annyit tesz, hogy egyenes csík van rajta és ahogy forgatod, olyan mennyiség ömlik a szájába. Én utáltam. Nem vált be. 2-essel kezdtem és fokozatosan tértünk át a 4-esre.

Zsuzsa!

Igen, bezavarhat a szopiba, ezért nem ajánlják. Tápszernél meg olyan 1,5év körül már 270+9kanál cucc fogyott, ahhoz csak a 330ml-s üveg a jó. Na az nem fér a mikróba. Ha szoptatsz, akkor a forma nem olyan jó, ha nem szoptatsz, jó ha ezt előre tudod. De ezek szerint az ikreknek nem kellett ilyen nagy mennyiséget megenni! :lol:

Gátmasszázs: én leállok a belsővel, mert a környékén sincs annak, ahol nekem vágtak. Marad a külső behatás! :D

Bea!

Én kifejezetten szeretném, ha meginna dolgokat (facsart narancslé, kakaó) de szarik rám. Mondjuk másrészről jó, hogy nem KUBUN él, mint a szomszéd 4évese. Havi 100 db 0,5l-es üveget vesznek! :shock:

Már bocs, de én nem értem meg az olyan szülőt, aki 3hónapos gyerekbe önti a cukros teát. Laci legjobb barátja is ilyen. Büszke is rá, hogy az ő lánya miket eszik-iszik. Pl 4hónaposan bablevest, meg halászlét! :oops:
Vendég

Miiiiiiiiiiiiiiiiii? :roll: :roll: :roll:
3 hónaposnak cukros tea??? Aztán szép fekete, pudvás foga lesz a gyereknek. Majd akkor legyen büszke, mikor az ő ölében ül a gyerek a fogorvosnál... :evil:
Mennyi idióta... - már bocs. :lol:
Nekem eszembe nem jutna cukros löttyöt tölteni a gyerekembe. Amíg csak lehet, kihúzzuk cukor nélkül...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi a gmailos reagálásokat, nagyon aranyosak vagytok! Írtam is választ. És végre a privikre is válaszoltam...

Ivás: Bori a mai napig vizet iszik, 1 éves kora óta gyönyörűen, egyedül, tisztán, pohárból. Cumisüvegből nem sokszor kapott sem anyatejet sem mást, egy nóném csőrös pohár volt sokáig a kedvence, az Aventes varázsitatót pl. a szájába sem volt hajlandó venni. Épp ma csodálkoztak rá az oviban, hogy ivott a szörpből! Pedig nem tiltjuk előle, mi is többször szörpözünk, de egyszerűen nem kéri. Mi meg örülünk neki. Szoktuk is mondani, hogy egy átlagos 5 éves nem él ilyen egészséges életet, mint ő (sok gyümölcs, semmi csoki, édesség, keksz, csak víz stb.). Most legyek magamra nagyon büszke? :lol: :oops: :wink: Sajnos viszont kakaót sem iszik (tejtermék számára a napi 3-4 joghurt, néhanapján puding, mindig az ő választása szerint, meg időnként sajt). Egy időben volt teás korszaka, most nem hajlandó belekóstolni sem. Viszont a sört nagyon szereti, dugni kell előle, ha apja iszik néhanapján. :roll: :oops:

Cumisüveget szerintem sem kellene alapból beszerezni. Nekünk is csak azért van, mert a mellszívóhoz adták (Avent kézi). Cumit Bori is kapott, de nagyon kevés ideig, és már nagyobbacska volt. Szerintem a szilikon jobb, ellenállóbb, de a formája meghatározóbb, mint az anyaga. És ha lehet, 4 hónapos koráig ne adjátok a szájába, mert addig simán okozhat cumi-mellbimbó zavart! Később erre már kevesebb az esély. Sterilizálást én annó Neomagnol tablettával és kifőzéssel oldottam meg, nem volt mikrós kütyüm, valószínűleg most sem lesz. Pedig biztosan egyszerűbb és talán gazdaságosabb is lehet. És valóban, a cumin és cumisüvegen kívül a rágókákat, kanalakat is gyakorta kell sterilizálni, a mellszívó alkatrészeiről nem is beszélve.
ktc

Ja, és azt kifejezetten utálom, hogy a kisbabákat cumival a szájukban ábrázolják, vagy cumisüveggel etető anyukával!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha baba, akkor cumi és cumisüveg! Brrrrrrrrrrrr! Túlhaladott nézet! Ezért nem tudunk könnyen lemondani ezekről az eszközökről, valahogy ez ivódott belénk. Igaz, anyamell szimbolizálása kicsit furán jönne ki... :twisted:
ktc

Lányok, szerintem nagy kísértés a cumi :wink: jó ha már csak tápi lesz nehéz babánál máshogy megoldani... de aki a szopira gyúr, az ne üveget nézzen :lol:

Nálam, mert alapvetően lusta vagyok, de fertőtlenítek, két dolog vált be:
mikros sterizáló - baba edényekhez, mellszívóhoz stb.
azokhoz ami nem mikrozható - chicco folyékony fertőtlenítő, ebbe csak belehajítod és kész. Kanalakhoz, rágókához stb.
Én nem vagyok sterilzáló maniás, de amikor a védőnőnél a koszos nagy gyerekek összefogták Lilla játékait, na azért akkor igen.

Márkákban nem tudok tippet adni, mi se kis, se etetőcumit nem használtunk. Nekem avent van bontatlan, szintén a csomag része volt, csak üvegeket használtunk a csőrös fejjel.

KépKép

KépKép
beneildi

Vicky, én nem gyúrok a cukros vízre... de ha kell, azt az én gyerekem csak saját kanállal és pohárból kapja :wink: ebben szigorú vagyok a szopi miatt. Úgyis én adom neki oda, ill. nekem Lillánál a csecsemősök is tiszteletben tartották, hogy kanállal vagy pohárból öntsék a vizet Lilluba, ha már muszáj :wink:
Lehet hülyének néznek majd vagy fanatikusnak, de nekem Lilluval nagyon meg kellett kínlódni az elején a szopit, direkt hibákba meg nem akarok Léninél sem esni.

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!
Mi ma viszonylag sokáig aludtunk, vagyis én. Ez abban merül ki, hogy Kristóf nem hat előtt, hanem hét után kérte a reggeli tápit, azután jött az én kutyalevivős melóm.

Nóri: lehet, hogy rosszul írtam, vagy nemtom, de én nem adok a gyereknek cukros teát. Addig főleg nem, amíg a cukrozatlant is megissza. Igen, négy hónapos korától már teát kap inni, mert írtam, hogy a vizet addig fogadta el rendszeresen, akkor megtagadta és jött a gyümölcstea, meg az áztatott csipkebogyóhús. Azóta ismét issza a vizet, naponta kap azt is, de hosszú távon nem fogadja el, csak egyszer-egyszer. Én épp azt mondtam, hogy cukrot nem kap bele és azért nem merem elkezdeni nála a napi szintű gyümölcslevezést, mert félek, hogy utána már csak az ízes- cukrosabb dolgokat szeretné.
Persze nagymamám minden alkalommal döbbenten kérdezi, hogy: hát cukrot nem is raksz bele neki??? (Ez nem lenne gáz, felvilágosítom, hogy nem, de ha anyáéknál vagyunk, akkor van, hogy naponta háromszor hangzik el a kérdés, ahányszor látja, hogy inni töltök a gyereknek. Hosszú távon idegesítő. :x )
Nah, ha nem is erre írtad, csak én értelmeztem félre, akkor bocsi.

Cumiméret: csak az aventet ismerem. Az egyes cumi megy újszülött kortól, a kettes egy hónapos kortól, a hármas (talán, de lehet, hogy rosszul emlékszem) három hónapos kortól. Van asszem négyes is és a már említett varibális.
De gyerektől függ, inkább azt kell nézni. Én vallom, hogy nem jó, ha átömlik a szájába a tej és nem is kell szívnia szinte, csak szopogatni.
Csak kettes cumi volt otthon, amikor előkerült a táp (nagyon hamar sajna), de abból túlságosan jött a cucc, Feri kocogott egyesért, az négy hetes koráig jó volt, akkor már nagyon leizzadt Kristóf etetés végére és erőlködött. Jött a kettes. És ez tartott jó sokáig. Sőt, még mindig kettes cumit használunk, amíg a megszokott angol tápszerünk tart.
Jah igen, tápszertől is függ. Az éjszakai tápszer például olyan sűrű volt, hogy még a hármas cumiból is alig jött. Itt is vettünk már olyan tápszert (talán bebát), ami sűrűbb volt, mint az aptamil, szóval kellett rá a hármas cumi.
De ha a normált hármassal adom Kristófnak, akkor kb másfél perc alatt benyomja a bő két decit, azután meg feszeng, mert nyomja a pocakját.
A mennyiséget illetően mi jó régen megálltunk. Kb hét hónapos korig mindig többet igényelt, mint amennyit kellett volna, akkor jutottunk el a 210 ml víz + 7 kanál táp adagig. Akkor folyamatosan hallgattam, hogyha így megy tovább egy éves korára literes üveggel kell majd csinálni a tápszert. Nah, ez nem így lett, ugyanis azóta sem kell neki több. Este ugyanennyit iszik, reggelente meg is hagyta, szóval reggel már csak 180 vízből készítem hónapok óta.

Varibális cumi: nekünk sem jött be, de valakinek biztosan jó. A sógornőm is azt használt például gond nélkül hat hós kortól, amikortól tápszeres lett a keresztlányom. Ő odáig volt érte. Én is kipróbáltam. Lehet, hogy mi voltunk bénák, de hiába forgattam így is, úgy is, ömlött belőle a tej és folyt végig Kristóf állán. Néhány alkalom után elbúcsúztam a varibálistól.
Vendég

Jó reggelt!

Cumisüveg: Nekem a sógornőm megvetette velem az Avent kezdő csomagot meg még volt is itthon 1 db cumisüvegem, hogy úgyis kell címszóval... A játszócumit viszont én tuti használni fogom. Nem fogom hagyni, hogy ordítson szegényke, ha amúgy semmi más baja nincs. Mivel panelban lakunk és minden áthallatszik a szomszédba lehet meg is lincselnének, ha hagynám szegényt órákig sírni.

Na megyek takarítani, mert 10-re jön a védőnő.

Pápá mindenkinek

bellerreni
Eger

Jah, viszont eszembe jutott valami, ami nálam veri ki a biztosítékot, bár semmi közöm hozzá, így max magamban dünnyögök és bólintok egyet, amikor valaki erre próbál rábeszélni: a tejpépek, főzelékek, sűrűbb pürék üvegből való itatása.
Ezt valamiért nem bírom megérteni. Nemtom, de én sem pohárból iszom a főzeléket meg a tejbegrízt (bár azt nem is szeretem). Fogalmam sincs, hogy miért kell a kaját cumisüvegből adni. A kanalazás is lehet izgalmas, sőt, szerintem az a jó, ha megszokja a baba. Előbb-utóbb úgyis megszokja szerintem.
Egyik nem túl közeli ismerősöm tukmálta rám állandóan, merthogy az ő lánya olyan gyönyörűen eszi a babakaját és a hígra kevert tejpépet üvegből, nincs baleset, nem kell szakállka, nincs foltos ruha, meg összepancsolt etetőszék.
Hát lehet, hogy tisztább a folyamat, de hogy mire jó, azt nem bírtam felfogni.
Vendég

Reni eszembe juttatta a játszócumis dolgot, úgyhogy gyorsan leírom, azután befogom, ígérem. :D
Nekem nem volt elvem a játszócumi mellett, vagy ellen. Vettem egyet és néztem, hogy kell-e a gyereknek, vagy sem. Kellett, igényelte, sokszor azzal nyugtatta magát, úgyhogy cumizik. Elalváshoz még mindig kell, de ha valamilyen bosszúság éri, vagy hosszabbat autózunk, akkor is igényli.
Azért sem láttam értelmét megtagadni tőle, mivel nem szopott, nem akartam az összes szopogatási élménytől megfosztani.
Viszont sok olyan baba van, akinek akkor sem kellene, ha megfeszülne az anyuka, szóval erőltetni sem lehet.
Vendég

jó reggeeeeeeeeeeeeeeeeeelt :P

Edit

Kép
ézsóné

jó reggelt!

Mivel alaposan kiveséztétek a cumi témát, már nem nagyon reagálok.
Nekem egyik lány se teázott amíg volt tejcsi utána pedig max édeskömény-t ittak. Nuk nem vált be, Aventes cuccaim voltak/vannak de ők is elég hamar rátértek a pohárra, a csőrös egyiknek se jött be.
Altatócumit MAM-os használt Eszter, de épp csak addig amíg elaludt és utána amikor kiesett a szájából szépen elvettem tőle. Mire oviba került önként eldobta. Szandi nem cumizott, inkább az ujját találta meg, de már rögötn a születése utána szájában lógott :) Még manapság is, pedig már elmúlt 5 éves néha alvás közben látom, hogy bedugja. (nem örülök neki, mert az nem tudom elvenni, csak huzogatom ki a szájából, de akkor mindig elkezdi erősebben szívni :)
Ebből a szempontból a cumival könnyebb dolgunk volt.

Edit: milyen éjszakád volt? Én is már lefeküdni is utálok, mert alvás az nem lesz tőle... Estére mindig megszaporodnak a keményedések, babó rugdos (ennek örülök) de alvás nuku. Csak forgolódok jobbra-balra, wc ki-be és hajnal 4 től meg már éberen pislogok. Ráadásul az utóbbi pár napban állandóan megszédülök, még az ágyban is. Tök ijesztő. Aztán elgondolkodtam, hogy mitől lehet. Lehet, hogy azért mert gyakorlatilag inni se nagyon merek? :) Nem iszok tejet, mert a sok tej beindítja a savat. Nem iszok szűrt szőlőt, mert utána szinte buzog a sav, nem iszok teát, mert nem akarom, hogy sok legyen a cukrom és még többet igyak. Szénsavas ásványvíz szintén kilőve, a sima vizet meg egyszerűen utálom...
stephie

stephie: az éccakám???? az katasztrófa volt...hajnal háromig jóslófájások, márha azok voltak (derékfájás, alul feszül a pocak, és ez lesugároz a comb+puni fele)-pluszba a gyerek az olyan szinten tombolt, hogy azt hittem, basszus megyünk szülni, vagy mi van, ez már az???? aludtam kemény 2-3 órát ismét :shock: :shock:
én háton tudok aludni, meg bal oldalt. a jobb oldalért a gyerek hisztizik. ott a csülke kinyomva, és szerintem nagyon nyomhatom neki :roll: a teátol fura mód most nagyon besokalltam, ami a legjobban esik az zöld kupakos ásványvíz. wc-re én is járok, de kevesebbet, mert ugye nem ihatok sokat, de ilyen totál kevés mennyiséget pisilek. csak szereti a buksit belenyomni izombol a holyagomba, és azért mék olyan gyakran. azon is agyaltam már, hogy biztos azért aktív ennyire, mert most illeszkedett be a szülöcsatornába, de reggelre se szállt le a pocakom, viszont a szám már második napja be van dagadva reggelre :roll: passz. vááááááááááááááááááá, szülni akarok.

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?