Új privát üzeneted érkezett!

Gyógyszertárban lehet kapni eldobható bugyit, Tena betétet meg wc ülőkére papírt?
Én már bekészítettem a kórházi cuccot, csak ezek hiányoznak még, de ezt is be akarom szerezni a héten, mert ki tudja.
Anno én 2 héttel a kiírt időpont előtt születtem és nem akarok kapkodni az utsó pillanatban. És már csak ezek hiányoznak. Csak azt nem tudom, ha nem lehet megnézni a méretet honnan fogom tudni melyik lesz majd a jó. Lehet veszek kisebbet és nagyobbat is.

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

Szerintem a másik fórumon biztos tudnak segíteni neked.

Patikában TENA biztos van, WC ülóke szerintem ill. Domestos fertőlenító kendő is kellhet- DM-t írták korábban.

Eldobható bugyi szerintem gyógyászati segédeszköz. Hivd fel Örsön van SZTK 3. emelet lift hátsó ajtó T. 469 4600 SZTK száma

üdv kispatak
Vendég

Buba! Eldobható bugyit én anno a Mária bababoltban vettem, de szerintem más bababoltban is van, lehet, hogy a patikában is meg lehet kérdezni. Tena patikás, wc-ülőkére meg dm-ben vettünk papírt, de szerintem az is elképzelhető patikában.
Én csak pénteken megyek dokihoz, úgyhogy ha van infod hamarabb, szívesen veszem! :) Én is elkezdem összepakolni/beszerezni a cumóimat, bár még van idő, de nem akarok kapkodni.

CM! Szerintem tökéletesek lesznek a 62-es rucik!

A ctg az hogy is van? 35. héttől heti, utána? Mikor sűrűsödik?

Kép
Kép
tekiroll

kispatak, köszi az infókat. Valahol valamikor emlékszem, hogy már beszélgettünk erről csak időm nem volt utánaolvasni és gyors itt megkérdeztem. mégegyszer köszi

tekiroll, köszi neked is az infókat, ma be is szerzem ezeket is és akkor teljes lesz a kios batyum tartalma, amit a kórházba kell vinnem.
Én ma 4-re megyek a dokimhoz, majd rákérdezek a dolgokra és természetesen megírom az újabb infókat.Nekem legutóbb azt mondta, most ha megyek ma hozzá, levesz egy bakterologiai őrületet, ami ugyebár kötelező szülés előtt, megvizsgál és jövő héttől (mi hétvégén kezdjük a 36. hetet) már hetente egyszer kell járni a kórházba ctg-re és ha esetleg túlhordja az ember, akkor már a 40. hét után minden nap menni kell.
De erről ma úgy is mond infót nekem a dokim és ezt is megírom estére.

Kép

Kép
buba*

sziasztok

bocsi, hogy csak most. lina: a dokit a szülésznő hívta (ha jól tudom), mert már igen iccaka volt. :) de ő rögtön jött amúgy. bár kétséges volt, hogy odaér-e időben.

amit a gyerkőcnek vigyetek a kórházba. takaró (bár adnak, de azért szólnak, hogy vigyél be), popsitörlő (szüléselőkészítőn a csecsemős nővér csak 'hallkan' mondta, hogy kell, de igenis kell, és szólnak is érte, hogy kell). és talán sapi, bár azt adnak, de egyszer összekerültem egy lópokróc csecsemőssel, aki lecseszett, hogy miért nem vittem be. és ráadott a gyerekre egy 3x nagyobbat.

van egy-két lópokróc nővér és csecsemős, de teljesen kibírható. na majd folytatom, itt a család. :)
plömi

Sziasztok!

Rég jártam erre, alig győztem visszaolvasni.
Először is gratulálok Krisztának, Ábelnek és a boldog apukának is. Illetve mindenkinek boldog új évet kívánok.
Az ünnepek nyugisan teltek, egy elromlott számítógép kicsit megnehezítette az életem, de egyébként jó volt minden. Kaptunk egy rakás babaruhát is anyukámtól.
Viszont nálam kicsit felgyorsultak az események, tegnap voltam dokinál, és megállapította, hogy a méhszáj egy ujjnyira nyitva van, így mostantól pihenésre - fekvésre vagyok kötelezve. Ez csak azért gond, mert a héten kezdtük el beszerezni a babacuccokat.
Még decemberben elkezdtem összeszedni a kórházi cuccokat, bár, igaz, ami igaz, ennek nem fogok nagy feneket keríteni, mert, ha bármire szükség lenne, a párom úgyis be tudja szerezni.
Hétfőn vettünk légzésfigyelőt, ezt eredetileg nem is akartam, de a Visegrádi utcában van egy bababolt, ahol egészségkártyára meg tudtam venni, és az ára is egész jó, illetve ott vettünk orrszívót, lázmérőt, mikrós sterilizálót, és egy cumisüveg szettet is, bár azt, ha minden jól megy, nem szeretném sokat használni.
Másnap derült ki, hogy mi a helyzet a méhszájammal, így mostantól a dolgok oroszlánrésze a férjemre hárul. Igaz, azért autóval elmegyek vele megnézni a dolgokat, viszont minden mást ő intéz. Remélem, ennyi aktivitásból azért nem lesz gond. Tegnap meglett a babakocsi, illetve az ágyat is megrendeltük.
Közben győzködjük Kristófot, hogy még három hétig igazán jó neki odabent, ne is akarjon kijönni. Aludni egyre nehezebb, főleg a folyamatos gyomorégés miatt, amin már csak a nem evés segítene, de akkor inkább tűröm. A vizesedés és a derékfájás viszont mintha javult volna.
CTG-re jövő héttől kell járnom, hetente, illetve 36 hetesen lesz még egy labor, csak húzzuk ki addig egyben.
A mellszívóról ti mit gondoltok? Kell? Vagy nem? Ha igen, milyen? Kézi, vagy elektromos? És melyik márka a jó? Én semmiképpen nem gondolkodok elektromosban, bár az állítólag hatékonyabb, de sokan nem bírják. A kézi viszont kikészíti a csuklót, ha az ember rendszeresen használja. Talán túlzott finnyásság, de ebből semmiképp sem akarok használtat, mert az nekem majdnem olyan, mintha használt irrigátort vennék. :shock: Illetve, ezt is meg tudom venni egészségpénztárra, és elég szép összeg gyűlt össze az évek folyamán, a számlámon. (Kár, hogy a fogadott dokit abból nem lehet fizetni, de ezen a történeten már túlléptem).
Ha már úgyis épp a kórházi pakkról van szó (köszi a tippeket :) ), ajánljatok nekem igazán puha wc papírt. A zewa deluxe is kemény az alfelemnek, szóval még annál is puhább kellene. Esetleg a nedves wc papír? (Biztos mindenki kíváncsi az ilyen intim problémáimra, de nekem szinte az összes wc papír kidörzsöli a ... :wink: )
Köszi és minden jót!
Melinda

Kép
urbanmelinda

plömi, nagyon jó, hogy megemlítetted még mit kell a picúrnak majd bevinni. Be is készítem a kórházi cuccaim közé, nehogy elmaradjon.
Melinda
Én ma megyek a dokimhoz és jövő héttől elvileg mi is elkezdjük majd a ctg-t.
Nagyon jó, hogy megemlítetted a mellszívót. Egészségkártyára tervezem én is megvenni, de nem tudom mit csináljak, mert én nagyon szeretném szoptatni a kislányomat, de mi lesz, ha nem lesz tejem? Akkor kiadtam a sok-sok lóvét a semmire?
Az AVENT márkát dícsérik sokan, de abbóla kézi 14-nél kezdődik, az elektromos meg 20 felett van. Szóval ezügyben tanácstalan vagyok nagyon:( megvegyem előre vagy sem?!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Cm: tényleg már a célegyenesben :), publikus, hogy mi a gond a dokival, ami ráadásul csak most derült ki? Párod ott lesz a szülésnél, mert, akkor egy jó szülésznő is "elég" segítség.
Sikerült már dönteni?

Kriszta: névválasztás nagy dilemma és mindennapos téma nálunk is :), úgy néz ki, hogy megvan az egyeség, Bálint most a befutó, ezzel Lili is kiegyezett, ráadásul a jelentése: erős, egészséges és remélem így is lesz :)
sikerült egy szoptatós párnát "lőnöm" a vaterán, mikrogyöngyöset, most várom a postát, remélem beválik

Melinda: jaj, akkor pihenj tényleg sokat! és maradjon még Kristóf bent egy ideig
a lányomnál kaptam kölcsön egy aventes kézi mellszívót, nekem nem vált be, igaz minimális tejem volt, de volt egy 100 éves medelás is, ami szerintem sokkal hatékonyabb, de nekem rémálom volt a fejés, nehéz is kézzel, meg rengeteg idő, akkor, amikor amúgy is elég fáradt vagy :(
mi a neve a bababoltnak, ahol vásároltatok és milyen légzésfigyelőt vettetek?

én venni nem szeretnék, nem tudjátok, hogy lehet-e kölcsönözni és ha igen akkor hol?

amúgy milyen babakocsit és kiságyat vesztek/vettetek?
én a kombi ágyakat nézegetem, mert csak egy gyerekszobánk van és talán az kisebb helyet foglal, bár a Férjem szerint nem kell nagyobb hely egy kiságynak és egy pelenkázónak sem

jövő héten megyek a cukorterhelésre, aki az uzsokiban volt ezen meg tudná mondani, hogy pipit is kell-e vinni :oops: , köszi :)

szép hóeséses napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Buba: én a helyedben kinézném a mellszívót és a szülés után vetetném meg valamelyik családtaggal, akkor már fogod tudni, hogy kell-e :D

a nővérem is így csinálta, velem vetette meg :)

amúgy a Dorozsmai utcában volt egy szoptatási szakbolt, nem tudom megvan-e még

Erika

Kép

Kép
lilijudit

lilijudit
ezen is gondolkoztam, hogy ha lesz tejem, akkor férjemet elugrasztom és megveszi. Persze előtte kinéznénk melyik kell, és neki már csak el kellene hoznia.
Én úgy emlékszem, hogy kellett vinnem vizelet a cukorterhelésre.
Kérdés:
Vett valaki esetleg sterilizátort? Vagy felesleges és inkább a hagyományos kifőzősdit alkalmazzátok majd?

Kép

Kép
buba*

Buba!
Mellszívó ügyben én pillanatnyilag Erika nézetét osztom, kinézem, hogy milyen legyen, és, ha kell, elküldöm a férjurat, hogy vegye meg.
Erika!
A Mária bababoltban voltunk, a Visegrádi utca 25-ben. Angelcare 301-et vettünk, adták hozzá a pelenkatartó vödröt is, ami egyébként 5ezer körül van. Az egész együtt kb 35 ezer volt.
Eredetileg én is kölcsönözni akartam, de az kb 2-3000 egy hónapra. legalább 6 hónapig, de inkább egy évig kell, szóval az minimum 12000, de inkább kb 20. A pelenkatartót mindenképpen akartuk, az nekünk még 5 ezer. Ezt kiszámolva rájöttünk, hogy ha megveszzük, jobban járunk, mert utána vagy használjuk a következő babaánál, vagy eladjuk, most 20 ezer körül van ilyen cucc használtan.
A minimanó babacentrumban biztos, hogy lehet kölcsönözni, de szerintem, ha beírod a goggle-ba, hogy légzésfigyelő kölcsönzés, több találat is lesz.

Mi kombi ágyat veszünk, mivel egy szobában lesz velünk, és ez az ideális a szobába. Kb annyit foglalhat, mint a rácsos ágy és pelenkázó külön-külön, de menjetek el egy bababoltba, ahol több is van és nézzétek meg. Nekünk csak így sikerült dönteni.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Plömi: köszi az infót :)

Buba: Én vettem egy mikrós Avent sterilizálót. A kolléganőm ajánlotta, nekik ilyen van és állítólag nagyon jó, sokminden belefér.
A Minimanóban vettem a Nagy Lajos király útján.
"6 cumisüveget sterilizál akár 2 perc alatt és 24 órán át sterilen tartja, ha nem nyitja fel a fedelét.
Tartalmaz: - 2 db AVENT 125 ml-es BPA mentes cumisüveg és 2 db AVENT 260 ml-es BPA mentes cumisüveg"
Most 10990 Ft-ba kerül, amikor én vettem 9990 Ft volt akciósan.
Amúgy van cumisüveek nélküli változat is, az 6490 Ft.

Hol érdemes szoptatós melltartót venni?
lina81

Agyalok ezen a sterilizátoron. Lehet ezt is kinézzük melyik kellene majd, és ha úgy alakul, hogy lesz tejem akkor férjemet elzavarom a mellszívóért és a sterilizátorért.
Jó lenne ha ezeket meg lehetne venni egészségkártyára.

Kép

Kép
buba*

Buba!
Sterilizátor szerintem akkor is kell, ha tápszeres lesz a baba!
A mellszívót tuti lehet egészségpénztárra. Viszont a mi sterilizálónkat nem lehetett (Canpol), de mégis azt vettünk, mert az csak 3 ezer, és jó nagy, jóval nagyobb, mint az avent-es, azt viszont lehetett volna kártyára.

Ha biztos lennék abban, hogy kell mellszívó is, én szerintem ezt vettem volna:

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... ts_id=2869

Szoptatós melltartót viszont nem merek előre venni, mert nekem a terhesség elején nőtt a mellem egy kosárméretet, azóta viszont nem, szóval szerintem tejbelövelléskor fog nőni megint.

Lányok, az előbb beszéltem az Uzsoki szülészetén dolgozó ismerősömmel, és azt mondta, nagyon lelassult az építkezés, megint nem tudják mi lesz. :( Jövő héten ctg, akkor talán többet tudnak majd.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Közben még eszembe jutott valami.

Van valamelyőtöknél estleg kutya a lakásban? Nálunk van 2 mopsz. Persze ők nem mehetnek be a gyerekszobába, de a gyerek sem lehet azért majd egész nap a szobájában. Akinek esteleg van kutyája vagy macskája, hogy oldja meg? Én egy járókára gondoltam a kiságyon kívül, ahol tudna napközben pihenni, de mégis velem lehetne majd pl a nappaliban vagy étkezőben.
lina81

lina
nekünk egy cica van a lakásban és nekem is fejtörést okoz, hogy hogyan fogom megoldani majd a dolgokat.
A gyerekszobába nálunk sem mehet be, már most a pici érkezése előtt hozzászoktatjuk, hogy oda tilos bemennie.
Egy másik fórumon kérdeztem anno erre én is és egy több gyerekes anyuka mesélte nekem, hogy náluk két cica is van a lakásban. Elvileg ők sem mehettek be a baba szobájába, de mondta, hogy elkerülhetetlen.
A szoba ajtót meg nem csukhatod a gyerekre, mellette nem állhatsz amíg alszik, szóval nálunk is az lesz a megoldás, hogy vagy egy kisebb utazóágyat veszünk, vagy amit kaptunk járókát, ami jóval nagyobb, abba fog a kislányom pihenni napközben.
A szőrrel hogy álltok?
Nálunk a cicának hullik a szőre, én meg a cicó érkezése előtt is rend és tisztaságmániás voltam, ami azóta, hogy hozzánk került és babát várok ez csak felerősödött.
Minden nap vizes porszívóval takarítunk fel, meg feltörlök szinte minden nap, hetente egyszer meg gőztisztítóval szaladok végig a lakáson.
Ti hogy oldjátok meg ezt a szőrproblémát?? Meg gondolom a kutyust meg még sétálni is le kell vinni, a mancsát meg nem tisztíthatod minden alkalommal?
Nálunk a cica csak az erkélyre mehet ki, de nem tudom majd mi lesz, ha a kiscsaj elkezd majd mászni.

Kép

Kép
buba*

Melinda
nekem is ez volt most az utolsó infóm, hogy megtorpant az építkezés, tuti nem az új helyen fogok szülni, de most ,egyek nemsokára a dokimhoz, majd rákérdezek mizujs ezügyben és este írok majd infókat.

Kép

Kép
buba*

Buba
Szerencsére nyár vége óta családi házban lakunk, így a 2 kutyát elég kiengedni a kertbe. Tappancsmosás az természetesen minden bejövetelkor van. Szőr ügyben annyit tudok mondani, hogy nekik egész évben hullik a szőrük sajnos, nem csak vedlés idején. Mi is próbálunk minél többet szőrmentesíteni, de az a baj, hogy hamar meglátszik újból. Amúgy sokkal jobb a vizes porszívó a simánál?
Én is attól félek, hogy ha majd mászni fog akkor mi lesz. Nálunk ráadásul a nappali, kohyha étkező egy légterű, szóval még azt sem tudom megtenni, hogy pl a nappaliba ne menjenek be :(
Lehet, kell venni majd térelválasztó rácsot is.
lina81

Sokkal jobb a vizes porszívó, mint a sima, mivel a vizes semmit nem enged vissza a levegőbe. Minden, amit felszív azt a tartályba tölti amiben a víz van. Mikor végeztél a porszívózással elég kimosni a tartályt. Nagyon higiénikus. Mi pont a baba miatt döntöttünk úgy, hogy veszünk egy ilyet és nagyon szeretem.
Egyébként meg teljesen sterilen sem szabad nevelni a kicsit, mert annál rosszabb lesz, ha elkerül bölcsibe meg oviba.
Csak ezt nehéz összeegyeztetni az én tisztaságmániámmal.
Nálunk is egy légtérben a nappali meg a konyha... én is gondolkoztam a térelválasztó rácson, bár nem a cica miatt, mivel azt simán átugorja, hanem amiatt, nehogy kicsámpázzon a konyhába a kicsi és megsüsse magát a gáztűzhelynél vagy hasonló.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Melinda: vigyázz nagyon magadra s pihenj sokat! Biztos meg lehet vele előzni h idejekorán kibújjon Kristóf! A férjed meg majd ügyesen beszerez mindent! :)
Hát ez nem túl jó hír az építkezés lelassulásáról, jó lenne már, ha történne lassan vmi... :shock:
Mellszívót mi is utólag vettünk, pont a Dorozsmai utcában vette meg anno a párom (Aventet). Ha el akartok rakni tejet fagyasztóba v hűtőbe egy-egy szopi helyett, mindenképp érdemes, amúgy nem mindenki használja ki. Igaz, én se használtam olyan sokat, valahogy fejni nem annyira tudtam sehogy sem kellő mennyiséget, pedig amúgy szoptatásnál volt elég tejem sokáig. Mondjuk nekem akkor is hasznos volt, amikor bedurrant a cicim egy-egy rosszabb szopizás v szopisztrájk miatt. Szóval összességében jó, hogy volt.

Buba: Sterilizálót mi nem vettünk, én simán egy új csak erre használt edényben citromsavval sterilizáltam mindig, teljesen bevált és abszolút költséghatékony volt. Most is ez lesz!

Erika: de jó nektek! :lol: Gratulálok Bálinthoz! nem rossz-nem rossz! :)

Mi nem veszünk most sem kiságyat, sem babakocsit, jó, ami volt Máténak. Aztán majd később variálunk az ágyakkal, ha már nem kell babaágy a kisebbiknek sem. Amúgy nekünk is 1 gyerekszobánk van-lesz, hacsak nem költözünk mi ki egyszer a hálóból a nappaliba.

Most mennem kell, vigyázzon mindenki magára.

Én sajna még dolgozom, a januárt igyekszem kihúzni. :cry:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Mellszívóval kapcsolatban:
Én császárral szültem, mondhatni az utolsó pillanatban. 1 héttel túlhordtam Mátét és mivel nem ereszkedett le egyáltalán ezért volt szükség a császárra. Amikor megszületett derült ki, hogy éppen jókor mert belekakilt már a magzatvízbe ezért antibiotikumot is kapott. Állandóan aludt, még szopizással sem lehetett ébren tartani. A tejbelövellés nálam kicsit később volt a császár miatt, ezért kellett eleinte pótolni, tápszerrel is.
A mellszívó sokat segített, hogy azt a tényleg nagyon kicsi tejet (10 ml körül) ami kezdetben volt le tudjam fejni és amikor kicsit éberebb oda tudjam adni. Utána szoptatós teát és homeós bogyókat ittam/ettem és el lehetett hagyni a tápszer pótlást a 3. hét után, mert volt annyi tejcsi ami kellett. Viszonylag gyorsan kimaradt egy esti etetés mert átaludta az az időt. Én persze lefejtem akkor is 3 óránként a tejet és legközelebb elalvás előtt pluszban megkapta ha kellett. Utána is jól jött az eltett, lefagyasztott tej amikor hirtelen megnőtt a tejigénye.
Az pedig tényleg nagyon fontos, hogy teljesen ki kell üríteni a mellett, ezért én szoptatás után mindig megpróbáltam lefejni a maradékot, ha volt ha nem. :)
Ráadásul volt 2-3 alkalommal, hogy a szoptatásnál sebesre szívta a mellemet. Hát elég fájdalmas, de mellszívóval még mindig kíméletesebb volt lefejni, mint hogy szoptassak. 2 nap alatt kicsit rendbe jött utána tudtam csak odaadni neki újra.
Nem ment könnyen de a nehézségek ellenére 9 hónapos koráig tudtam szoptatni. Nekem sokat segített a mellszívó már a kórházban is. Én Avent kézi mellszívót használtam és nagyon bevált. Tápszer meg szerintem nem árt ha van otthon végszükség esetére, mert nem történik semmi ha egyszer-egyszer pótolni kell. Inkább legyen mit adni neki, mint hogy éjszaka sírjon az éhségtől. Máté a pótlások miatt a cumisüvegre nem szokott rá csecsemőként, jobb szeretett szopizni. De még cumija sincs, mert nem kellett neki én meg nem akartam erőltetni . :)

Sterilizáló:
Nekem Avent mikrós van és ez is jól bevállt. 6 hónapos koráig kell mindenképpen sterilizálni. Mellszívót, cumisüveget, tárolódobozt, cumit... Ez egyszerű és könnyen kezelhető és sok minden elfér benne.
:)

Móni

Kép

Kép
momo73

momo, köszi az infókat. Most minden ilyenre hasznos tanácsra szükségem van, mivel első baba lesz és bár vannak a családban akik már szültek, de mindenki elég rég.
Szóval jól jön a friss infó.
Ahogy a táblázatban láttam egy orvoshoz járunk. Én nagyon meg vagyok elégedve a Gyarmatival, remélem a szülésnél sem lesz ez másképp. Neked milyen tapasztalataid voltak vele kapcsolatban?

Na most rohanok is, mert épp hozzá megyek és nemsokára ott kell lennem.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én mellszívót a TeszVesz-en vettem a múlt héten, bár használt, de az előző tulaj kb 2 hétig használta, mert nem volt teje, így ráadásul féláron volt (Tomme Tippe 10000 helyett 5000-ért) Ez is kézi, az elektromosak sokkal drágábbak is és én is attól tartok, hogy nem olyan kíméletes, de igazából fogalmam sincs a gyakorlatról. A kórházban úgyis ki fogják sterilizálni, úgyhogy szerintem oké lesz.
A sterilizálót ki szeretném hagyni, annak idején az én anyum is kifőzte az ilyen cuccokat, viszont azt nem tudom, hog szerintetek ezeket az új cumikat és műanyag üvegeket lehet hagyományosan kifőzni? remélem nem olvadnak el...
Végül légzésfigyelőt is a Teszveszen vettem, szintén jóval a bolti ár alatt (Angelcare 301 13000.-ért)

Babamérleget viszont abszolút nem akarok sem venni, sem brelni, mert fölösleges pénzkidobásnak tartom.
A babakocsink is teszveszes, és nem bántam meg, mert még most is nagyon tetszik, kétfunkciós, volt hozzá mózes is, meg két lábzsák és az is 13000 forintba került. Az egyetlen hibája, hogy állati nehéz, úgyhogy kénytelenek leszünk a lépcsőztetés helyett a lenti kocsitárolóban tartani, de végülis a többi babás család is ott tartja a kocsikat.
Ágyból mi is kombit vettünk a babaszafariban 45000-ért. Ez volt a legnagyobb kiadás. A matracot még várjuk, mert a múltkor éppen nem volt. Ágyneműt most az Interspar-ban láttam 5000-ért (állítólag 4 részes).

Melinda: a szoptatós melltartóval én is ugyanígy vagyok, eddig nem lett sokkal nagyobb a mellem, de ki tudja, hogy mekkora lesz a szülés után, és nem akarok úgy kidobni egy csomó pénzt, hogy utána még ne is legyen jó a méret. A Brendonban most az egyik fajta le van árazva 3700-ra (ha jól emlékszem), most azzal szemezek.

A gátmasszázzsal próbálkozik valaki? Én olvasgattam a neten, hogy hogy kell csinálni, de nincs hozzá túl sok bizalmam, lehet, hogy inkább kihagyom, aztán lesz ami lesz... :shock:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Na voltam ma délután a dokimnál. Mindent rendben talált.
Teljesen zárt a méhszáj, megdícsért.
A kórházról érdeklődtem,de nem bíztatott. Mondta, hogy nekik is kezd elegük lenni abból, hogy sehová sem haladnak. Mondta, hogy nem látják még az alagút végén a fényt, szóval én tuti nem fogok ott szülni.
Jövő héten kedden kezdjük a ctg-t és innentől kezdve minden héten kedden kell majd menni. Azt hiszem most már felpörögtek az események és már csak pár hét :)

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

Nekem nagyon jók a tapasztalataim. Az utolsó hetet a szülés előtt a kórházban töltöttem, mert amikor CTG-re mentem vasárnap reggel magas volt a vérnyomásom, délutánra visszahívott az ügyeletes doki és akkor estére már benn is tartottak, mert nem ment le. Hozzám minden nap bejött, megnézni hogy vagyok, másokkal meg megtörtént, hogy úgy vadásztak az orvosukra. Konzultált a császárról a fődokival és más kollégákkal is, ezért nem is kísérletezett oxitocinnal, mert Máté szinte elérhetetlenül magasan volt és semmi jele nem volt, hogy elindulna magától. Elmondta mindig, hogy mi fog történni.
Én egyébként nem vagyok parázós alkat, tudom, hogy jó szakember és sok éves tapasztalata van, tehát valószínűleg sokkal jobban tudja a doki, hogy mi az ami jó nekem, mint amit én ki tudnék találni magamnak.
Mondjuk Istennek hála én remekül voltam az első terhességem alatt is, leszámítva a végén a derékfájást és lábdagadást, de ez szerintem nem akkora nagy gond.
Amit én mindenkinek ajánlani tudnék, hogy ne aggodalmaskodjon a szülés előtt. Ennyivel már elég sokat tehetünk azért, hogy minden rendben legyen.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

Nnna...most én is lemaradtam, jól vissza kellett olvasnom. Közben voltam a dokimnál, megbeszéltem vele a dolgot, most már inkább a szülésre kellene koncentrálnom, meg a rengeteg elmaradt dologra, úgyhogy nem stresszelek tovább, lesz majd valahogy, aztán kész.

Én a DM-ben vettem majdnem minden kórházas higiénés cuccot: jól jön a mini tusfürdő, meg a többi mini cucc, így kisebb lesz a pakk.

Aztán eldobható bugyit is lehet kapni 4-es csomagban, valami Jana a neve 42-44-est vettem (hogy beleférjen az óriáspelus). Úgy láttam Tena is van ott, bár én voltam olyan hülye, hogy hagytam magamat a Baby Planetben és jól rámsóztak majd 2 ezerért egy Chicco csomagot. Na, de sebaj, több is veszett már... De a DM-ben egyre jobbak a babacuccok is, AVENT is van már náluk, ha pl. az ilyen pótgumi bigyuszok kellenek a mellszívóhoz, cumihoz, stb. stb. Ott ugye van intim törlő, babatörlő is, szerintem tényleg mindent meg lehet venni és olcsóbb, mint a gyógyszertárakban általában. A babapelus is jó áron van. Ja, és textilpelus meg vadiúj kivitelben van a teszveszen és a vaterán is csaknem féláron.

Igen, a szoptatós szakbolt Zuglóban van a Dorozsmai utcában AVENT-et árulnak.

Jelenleg 2000 a méhszáj...ez még azért előrevetíti remélem, hogy még szeretne az ifiúr maradni kicsit...tényleg, tudjátok, hogy ez most mit is jelent így a 36. héten?

Ma meglett a babamobil (azaz a babakocsi) szerintem nagyon jó vétel volt. A márkája JANÉ Carrera, teljes felszereltséggel (mózes+kocsiba köthető hordozó+sportrész+esővédő+lábzsák+pelustáska), és a vateráról vettem 35 ezerért. Úgyhogy nagyon örülünk. :) Ráadásul egy Marcell nevű kisfiúé volt, és egy Marcell nevű kisfiú kapja...na? Ez milyen?

A sterilizálót is levadászom ma este 3500 Ft. úgyhogy ez jó. Én ezzel a pelenkatartóval nem vagyok kibékülve: mert OK hogy jó dolog, megy egyenként csomagolja, de a belevaló zacskótartó kazetta 5000 Ft. ami igencsak nagy kiadásokat generál. Ti ezt hogy oldjátok meg, mármint akinek nincs ilyen. Én úgy terveztem kirakok egy zárható vödröt az erkélyre és ennyi...hülyeség?

Még mindig nem vagyok összepakolva...szerintem ez is pszicho nálam: azért, hogy még maradjon bent Marci. Jaj én úgy izgulok! Fúúúú! :)

Valaki kérdezte, nem emlékszem ki, bocsánat:
- glükóz: nekem nem kellett pisi a terheléses cukorvizsgálathoz
- kutya elkülönítése: ajtóra szerelhető rácsos csapóajtó
- puha WC papír: a DM saját-márkás prémium Soft az nagyon jó

Hát, most ennyi.

Plömitől kérdezném: mit vigyek még a takarón, sapin (mekkora sapi legyen), babatörlőn kívül szerinted? Miből mennyit? Milyen ruhát a csöppségnek? Kell olyan kis kesztyű? Szülésfelkészítő? Arról lemaradtam. Van még valami, amit tudnom kellene? Semmit nem tudok...ez gáz nagyon!

Ez a hó...na ez azért nem kellett volna. Most meg már fúj is a sok latyak, vigyázzatok magatokra...csúszik!

Üdv. cm
celluxmag

cm
épp ma ahogy jöttünk férjemmel haza a dokimtól beugrottunk a dm-ben és én épp ilyen eldobható bugyit vettem. A mérettel nem voltam tisztában, de mivel más nem volt megvettem én is a 42-44-es méretűt. Bár megvettem, de nem bontottam ki, hogy egyáltalán jó-e a méret. Tényleg, ez mekkorának felel meg?
meg ezeket a kis mini cuccokat is vettem, tényleg nagyon praktikusak, kevés helyet foglalnak és nem kell hazahozni majd őket.
Jó ez a DM.

Kép

Kép
buba*

cm, én ezt találtam a neten
http://kismamaknak.hu/category/terhesseg
a méhszájvizsgálat címszón belül van:

3000: zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000: zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000: zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100: 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, zárt középső, belső méhszáj
2100: 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, zárt középső, belső méhszáj
1100: 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, zárt középső, belső méhszáj
3110: 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, középső, zárt belső méhszáj
2110: 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, középső, zárt belső méhszáj
1110: 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, középső, zárt belső méhszáj
3111: 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111: 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111: 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Remélem tudtam segíteni.
Jó pocakosodást.

Kép

Kép
buba*

A bababútorokhoz én is tudnék tippet adni, annak aki még nem döntött:

Mi itt vettünk kiságyat:

http://shop.kikol.hu/ifjusagi/csecsemo.html

A 70x140 macis ágyból 2 kiságyat lehet csinálni és mivel nem kellett szerencsére a hellyel sem spórolni lehetett ez a nagyobb. Kényelmesen elfér benne most is, bár mivel én elég alacsony vagyok most már pocakosan kicsit nehéz este betenni, de ma is ezt választanám.

Most azonban egy egyszerű, de szintén nagyobb ágyat néztem ki itt:

http://www.babapalota.hu/webaruhaz/baba ... m-x-140-cm

A kókusz matrac is jó áron van ebben az üzletben.A 70x140x6 méretben 9.570Ft a 60x120x6 méret pedig 7.990,-Ft

Egyébként Ikea, Leksvik bútor van a gyerek szobában. Ott nézte meg apa, hogy képes lesz ő majd a pelenkázó részt hozzábarkácsolni a komódhoz (nem azt választottuk ki amihez alapból van pelenkázós toldalék). Nem asztalos, de néhány lécből és fenyőlapból pácolással, gyerekbarát lakkozással együtt féláron készült el a toldalék a szekrényhez, ami még jól is néz ki. Egy délután elkészült. A szekrények meg elég tágasak és így később is használhatóak. Ha bővíteni kell vehetünk hozzá plusz darabokat is.

A nagyobb méretű ágy miatt bevált az Ikeás rácsvédő, mert ez legalább a rácsra és az egyik végére elég volt körbe. Baba ágyneműben, nem volt olyan hosszú ami a rácsot betakarta volna.
Sok helyen kerestem pelenkázó alátétet, végül maradt a macis Ikeás, mert máshol nem találtam jó áron, de ez szerencsére bevált.
Szerintem érdemes a babadolgok között ott szétnézni (kis törlőkendő, kapucnis törölköző, előke, hálózsák ....) mert sok jó dolog van elfogadható áron és jó minőségben.

Móni

Kép

Kép
momo73

Eszembe jutott még valami. Szerintetek jó ötlet az utazóágy? Ezt is a babaszafarin néztük, elég jónak tűnik, és elsőre praktikusnak is találom, mert hordozható, összecsukható, és később járókának is megfelel. Annyira nem is drága, és még a nagyiékhoz is tudjuk majd vinni, ha esetleg később több napot kell valami miatt ott töltenie a babónak.
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_656004

ez a másik:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_446780

Nektek van ilyennel tapasztalat?

Kép
ahsoka

ahsoka
mi vettünk utazóágyat, mivel anyáék vidéken élnek és mikor megyünk haza a pöttömmel, ott jól fog jönni ez. Nem akartam oda kiságyat venni, pont azért, mert ebben éjszaka alhat(ugyan úgy állítható a fekvőfelület magassága, mint a kiságyaknak) viszont könnyen vihetem egyik szobából a másikba, mint járóka.
Szóval mi beruháztunk egy ilyenbe, igaz ezt a fekfőfelület emelőt külön kellett hozzá megvenni. Kikában volt a legolcsóbb, ott 5000-ért vettük, máshol ennek a duplája.

Kép

Kép
buba*

Ahsoka

Mi is vettünk, főleg a nagyszülők miatt és voltunk vele nyaralni is. Kicsit nehéz ugyan és van helyigénye, de a kocsiban elfért. Nagyon egyszerű felállítani. Elég nagy a választék belőle, nekünk Giraffe Club-os van (kétszintes, sok tartozékkal), amihez csak egy szivacsmatrac kellett pluszban, amit megvettem méterre és bevontam. A kibújó pedig jól jött amikor már nagyobb volt Máté, mert nagyon élvezte, hogy ki-be mehet rajta. Használtuk járóka helyett is.

Kép

Móni

Kép

Kép
momo73

sziasztok

most is gyorsan írok, és valszeg teljesen nem témába vágó. vagyis nem abba, amiről most írtok. :)
kórházas dolog.
szóval a babáknak azt kell vinni, amiket írtam, nektek pedig:

-mellszívó (két napig semmi mást nem kap a baba, csak vizet, de rá kell tenni cicire, én majd' összefostam magam, úgy fájt, de a 3. napra annyi tejem lett, hogy nem győztem fejni.) ehhez cumisüveg persze, de legalább kettő szerintem. ja és textilpelus. bár a "babához" adnak a kis kocsiba, de én mindig mindent összetejeztem. csak annyi, hogy ne tegyétek a baba kocsijába, mert nekem így eltűnt.
- szopis melltartó és betét bele (én vettem moshatót is, de az eldobható sztem jobb, vagyis nekem a mosható az nagyon kemény volt) - amúgy a legjobb barátaim azóta is. :)
-nedves seggtörlő (felnőtt változat) - szintén legjobb barát azóta is. hehe

fájdalomcsillapítót, glicerines kúpot adnak, ha kér valaki. ugye a kaki-téma a kórházban igen fontos. állandóan kérdezgetik. na én elég kényes vagyok a témára, de pár nap után már az sem érdekelt, csak tudjak hol.. :]
jaj, az egyik vizitnél megkérdezte a doki, hogy van-e szél. én néztem rá értelmesen, majd ki az ablakon. mire leesett, hogy mire kérdi. jót röhögtünk.

és igen. el lehet jutni arra a szintre (nálam a 3. éjjel volt ez), hogy simán alszol, míg melletted üvölt a gyereked. én először nem hittem el, hogy van ilyen (mikor bekerültem, az egyik szobatárs járt így), de amikor az egyik lány ébresztett, hogy zeng a szoba a gyerekemtől, akkor elhittem. :) durva..
plömi

majd jövök még, mert eszembe fognak jutni dolgok, csak most dolog van. :)
plömi

Sziasztok!

A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy nem szükséges előre megvenni a mellszívót, mert lehet, hogy nem kell. Volt olyan, aki megvette és mégis kézzel fejt, mert neki úgy jobb volt. Szerencsére mi kaptunk kölcsön egy Avent kézit.

A sterilizátort én is kihagyom. Azt mondták, hogy elegendő egy még nem használt edényben kifőzni a baba dolgait.

Egy dolog eszembe jutott, amit a gyerekorvos mondott a szülésfelkészítőn. A pesti víz teljesen jó a babának, ha felforraljuk, nem kell külön drága pénzért babavizet venni.

Egyébként az Ikeában tényleg érdemes szétnézni. Sok olcsó dolgot lehet venni a babának. Mi a kiságyat is ott vettük.

Légzésfigyelőt mindenki vesz? Én nem szeretnék pénzt kiadni érte. Mi a véleményetek? Szükséges? Vagy csak akkor, ha a kórházban is azt tanácsolják, mert aluszékony a gyerek?

Szép napot!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

plömi
olyan jó, hogy írod a hasznosabbnál hasznosabb infókat! Ezek sokat segítenek nekünk, akik még a szülés előtt állnak.
Eldobható bugyiból én 42-44-eset vettem tegnap a DM-ben. Az szerinted jó méret? Mert ugyebár kibontani nem lehetett.

Ildikó
mi vettünk légzésfigyelőt. Én is kikértem többek véleményét, és a véőnőm mondott egy olyan dolgot, ami miatt szerintem hasznos.
Elvileg tudnak a babák olyan mélyen aludni, hogy kimarad a légzésük, erre jó a légzésfigyelő, mert az azonnal riaszt, ha nem szuszog a kicsi és sokszor ez a hang épp elég ahhoz, hogy a baba felébredjen és levegőt vegyen. És ezzel meg is oldódott a dolog. Statisztikák szerint ez 90%-ban hatásos szokott nekik lenni, a fennmaradó 10% az amikor közbe kell avatkozni.
Szóval már ezért megéri szerintem. Legaláb is én sokkal nyugodtabb leszek, hogy ez odafigyel a dolgokra. Persze ez csak az én véleményem.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én az Auchanban vagy a Coraban (már nem emlékszem) vettem eldobható bugyit. 5db-os. Én M-eset vettem, rémélem jó lesz! Egész nagynak tűnik és nyúlik is.

Légzésfigyelőt mi is fogunk venni mindenképpen, de bébiőrt nem.
lina81

Én nem bontottam ki, de lehet mindjárt meglesek egyet mekkora az akkora:)
Kb. mennyit használhat el az ember ebvből? 5db elég?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

sterilizátor ügyben: a lányomnál kaptam egy aventest kölcsön, egyszerű, gyors, én is citromsavval használtam, de tökéletesen megteszi a fazék is :)
amúgy látok a teszen is, egész emberi áron ki lehet fogni

Melinda: köszi, megnézem majd ezt a boltot is, igen, igazad van a légzésfigyelő bérlése többe kerül, mint megvenni, én inkább mellszívó kölcsönzésen gondolkodom, ha szükség lesz rá (de azt eddig nem nagyon találtam :cry: )

Kriszta: köszönöm :), lassan biztos Ti is találtok egy jó nevet
én már annyira feladtam a tesókérdést, hogy mindent eladtam, de legalább a lányos rucikat nem kell sajnálnom :D
Lilivel marco babakocsink volt, szívem szerint most is azt vennék, remélem találok
kevés munkát kívánok!

Móni: köszi a tippeket, megnézem

Orsi: utazó ágyunk nekünk is volt, egy teljesen egyszerű, valószínű jobb az emelhető, de praktikus volt nyaraláshoz, kertbe, teraszra is ki tudtuk vinni, egyszer kint akartuk benne altatni Lilit, de sírt, erre a szomszédok elkezdték szórakoztatni :D
nekünk nagyszülőkhöz nem kell, mert egy házban lakunk velük

Ildikó: én sosem vettem babavizet, mindig forralt vizet kapott a lányom, szerintem ez csak jó üzlet a vizeseknek
a légzésfigyelő nekünk volt megnyugvás és biztonság, így biztos, hogy most is fogunk venni

pelenkatartót én tuti nem veszek, először is baromi drága, meg az utántöltője is
volt egy kölcsönben nekünk, amikor kiürítettem nagyon büdös volt :roll: , azt fogom csinálni, hogy a benti kukát gyakrabban ürítem ki a nagyba

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Sterilizálót megint nem fogok venni, kifőzőm a cuccokat tiszta lábosban és kész. A mai cumikra is rá van írva, hogy főzhetőek, meg kell nézni.

Tena betét helyett Seni Lady betét (super méret elég, gyógyszertárban szokott lenni, bár lehet, hogy több helyre kell menni érte) olcsóbb és ugyanolyan jó.

Szoptatós melltartó:nekem a Triumph mamabel vált be, elöl lekapcsolható, lehajtható. 100% pamut. Terhesség végén érdemes megvenni. Akinek már most sokat nőtt a cicije, tejbelövelléskor nem fog akkorát nőni, hogy új melltartót kelljen venni. Ez a melltartó nyúlik még annyit.
Én már a kórházban használtam, egy elöl mellig kigombolható hálóinggel szuper volt, nem kellett derékig vetkőzni a szoptatáshoz. Hiába nem mehet be látogató a kórterembe, attól még átjáróház volt az egész.

Melltartó betét: csak eldobhatót (mossa aki akarja :wink: )

Mellbimbó krém: olyat vegyetek, amit nem kell lemosni szoptatás előtt, nekem a dm-es bevált. Minden szoptatás után picit bekentem, soha semmi bajom nem volt a cicimmel és 16 hónapig szoptattam Zsófit.

Szerintem a mellszívót is kihagyom, kézzel nagyon jól ki lehet fejni a tejet olyan helyekről is amit szerintem a mellszívó "nem ér el".

Apróságok:
A kórházba vittem pihe-puha wc papírt, de szinte csak a nedves törlőkendőt használtam.
Domestos fertőtlenítőkendő az ülőkéhez+papír wc ülőke a minimum.
Fürdéshez:1 nagyobb törölköző plusz 1 kisebb törölköző külön alulra

Egyedül a légzésfigyelőn gondolkodom... majd meglátjuk.

Pusza

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Plömitől kérdezném, de a tapasztalt anyukák véleménye is érdekel:

Írtad, hogy az első napokban a baba csak vizet kap...most ezt jól értettem?

Lehet, hogy naivnak tűnök és hülyeség, hogy könyvből akarok "megtanulni" ilyesmit (van, aki internetről tanul csárdásozni, vagy az nem ugyanaz? hehehe).

De most épp olvasok egy szoptatásról szóló könyvet (ha már szülésfelkészítőre nem jártam) és abban azt hangsúlyozzák állandóan, hogy azonnal rá kell tenni cicire a babát és ha lehet az első néhány napban - még a tejbelövellés előtt - napi 8-12 alkalommal meg kell szoptatni (még ha az nem is olyan minőségű szoptatás, mint majd lesz később).

Nade...ha ott az első napban vizet adnak neki...akkor ezt így hogy? És miből adják a vizet? Cumisüvegből? Húúúha...az ellenség a könyv szerint! Nem melletted van a pöttöm, és akkor adsz neki cicit, amikor csak akarod? Ez most hogy van ott az Uzsokiban?

Teljesen összezavarodtam...na. Legalább a szoptatásban legyek már penge, ha a szülésről nem tudok semmit... :lol:

A kórházban hogy tudom majd kifertőtleníteni a mellszívót?

A légzésfigyelő OK hogy szól ha gáz van, de azon túl, hogy megáll a szívem, mit csináljak? Elég csak szimplán felébreszteni a bébit?

Juj...egyre több kérdésem van...eddig nem volt semmi.

Üdv. cm :oops: :shock:
celluxmag

Sziasztok!

Akciós utazóágy: jan. 2-től a Tesco hirdeti, nem tudom tart-e még az akció. Ugyanez igaz pelenkára, popsitörlőre.

Ikea: valóban olcsó babaágyak vannak, nem kell flancos és drága.

Sterilizáló: szerintem felesleges pénzkidobás: nagy fazék vagy lábas, tüzhely és forró vizben kifőzni.

Légzésfigyelő: kell, a baba egészsége mindennél fontosabb.

Fejő: mindenki meglátja kell-e kézzel is lehet fejni, csak meg kell tanulni, csecsemősöket kérdezni tanítsák meg.

Víz: régen is ebből főztunk teát, semmi baja sem volt babának.

Mérleg: hasznos és fontos, különben honnan tudja valaki mennyit evett babája.

Aki egészségpénztári tag: nagyon sok mindent lehet venni a tagságra, hosszu évekig csak a pelenka mennyi pénz!!! Légzésfigyelő, cumi stb stb. mindenki nézze meg a saját pénztára honlapját. Priviben megírom az enyémét.

Jó babavárást

kispatak
Vendég

huh, na nemrég volt zaba, most van időm. :)

mellszívó: én sem vittem be a kórházba, de aztán szükség lett rá, úgy hozattam be. nálunk családügyileg mindenki tejcsárda volt (anyu, nővérem, pedig kis cicisek vagyunk) én most ott tartok, hogy 5 perc alatt lejön 60-80 ml a szívóval, nagyon durva. 140 miliket simán lefejek, és szinte óránként nyomathatnám, még szoptatás mellett is.

vízdolog: igen, most ez vagy cukros víz (szerintem az, bár nem kóstoltam, de a baba vércukra miatt valszeg cukros víz) vagy 'sima', de két napig semmi mást nem kap, vagyis persze amikor kinn vannak szobán a babák, akkor cicire kell tenni. iszonyat vákum van bennük, vetekszik egy ipari porszívóval szerintem. onnan tudtam, hogy valamit csak szívott ki (amíg még nem volt tejem), hogy már nem feketét-sötétet kakilt, hanem sárgásat, az már anyatejes kaki. (és igenis büdi, akárki akármit mond) :)
kétszer kell visszavinni a csecsemősökhöz a babát, reggel negyed 8-kor (10-ig), ekkor vannak a gyerekdokis vizsgálatok, és este 8-10-ig, ekkor meg a fürdetés. amúgy végig kinn vannak a babák. persze, ha bármi van el lehet menni a csecsemősökhöz segítséget kérni, vagy "leadni" a babát.
a folyosó elég hűvös és huzatos, nem szabad sokáig kinn maradni a babával, és persze az influenza miatt is szólnak, 5-10 percnél többet nem maradhat kinn a baba, ha jönnek látogatók.

na most menek, majd írok még, csak nyüsszögés van. :)
plömi

kispatak:
írtad az egészségpénztáras dolgot. nekem van, meg férjemnek is és eddig sehol nem találtunk olyan helyet, ahol kaptam volna pelenkát.
Tudsz olyan helyet mondani, ahol kapható eldobható pelenka? Mert a gyógyszertárból és gyógyászati segédeszköz boltból elhajtottak, hogy ők ilyet nem árulnak. Akkor hol lehet venni?

cm:
légzésfigyelőnek akkora a hangja, hogy arra a kicsi ha nem akar is felébred és azonnal vesz levegőt. Pont ezért jó dolog ez.[/b]

Kép

Kép
buba*

Pelenka: bármely bolban kapható, de nem kártyára, hanem számlát kell kérni és egészségpénztárba beküldeni elszámolásra. Ha baba megszületett ő nevére kell a számla (szolgáltatásra jogosultként be kell jelenteni a pénztárba azonnal, amikor megszületik)

Addig mama terheskönyv másolat ill. mama nevére számla www.mkb.ep.hu ott részletesen le van irva külön egy oldal a babás dolgokra, más is van mint pelenka

üdv
kispatak
Vendég

kispatak
köszi az infót. Ma felhívtam az egészségpénztáramat és rákérdeztem mizujs ezügyben és mondta, hogy nekik még a kiskönyvem másolata sem kell. Csak egy készpénzfizetési számlát kell kérnem és az beküldenem.

Kép

Kép
buba*

Szia Buba és Többiek!

Örültem hogy segíthettem.

Egészségpénztár nagyon jó, érdeklődjetek mire lehet használni mert nagyon sok mindenre. Bármi ápoló vagy patikai holmit, pelenkát, légzésfigyelő cumi stb stb. Csak meg kell nézni. Számla kell róla és kész, még egészségkártya sem. Csak be kell küldeni, akinek a nevére szól bejelentett szolgáltatásra jogosult kell legyen (baba) vagy terhesség idején mama neve és kérhetik terheskönyv másolat, Babának dolgok 4 éves koráig vehetők!

üdv

kispatak
Vendég

Tescoban most akciós egy csomó babacucc, a 108 db-os pampers pelust 3600-ért vettük ma, meg pár ruhát is. Sajnos egy csomó 3 és 5 darabos ruhacsomagot kibontogatnak a vásárlók, amit utálok. :?
Jövő héten jön a védőnő, kíváncsi vagyok miket fog mondani.
Azt olvastam, hogy az utolsó kötelező uh a 36. héten van. Tényleg lesz akkor még egy?

Kép
ahsoka

Sziasztok!
Én egy éve szültem az Uzsokiban.
Akkor nekem a csecsemősnővérek azt mondták, hogy fejni nem kell amíg bent vagyunk. Elég a sok mellrerakás. Nem kell még plussz gyötörni a melledet, így is elég strapas lesz.
A mellszívókat nem sterilizálják nagy örömmel, akkor így volt. Most nem tudom...

Viszont ami nekem bevált, az a Garmastam kenőcs, azzal kentem, és nem fájt egyszer sem a mellbimbóm a szoptatás kezdeti időszakában.

Sterilizáló: Mi vettünk és jó volt, mert nem kellett még a fazékra is figyelni, csak beraktuk a cumisüvegeket, cumikat, kanalakat, bekapcsoltuk, sterilizált és magától kikapcsolt. (Lehetett aludni, pihenni, nem kellett kirohangálni a konyhába. Szerintem megérte így.)

Remélem csatlakozhatom a fórumhoz nemsokára, nem csak mint vendég, mert gőzerővel "készítjük" a második babánkat.

Anna

Kép
tulli

ahsoka
én holnap kezdem a 36. hetet és 20-án lesz az utsó ultrahangom, igaz akkor már a 37- hétben leszek, de az utsót a 36-37. héten végzik. Szóval szerintem tuti lesz még neked is uh.
Pelenka:
mi is vettünk pelusokat, meg popsitörlőt, meg textil pelust is (8 db-ot) és mind egészségpénztárra.
Én most a pihenőszéken gondolkodom még erősen. Szerintem beszerzünk egyet jövő hétvégén.

Kép

Kép
buba*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?