Új privát üzeneted érkezett!

Hát, Kata, ez nehéz kérdés. Az biztos, hogy a 0 perces inzulinod szépen lecsökkent, s nekem úgy tűnik, hogy az Intézetben elsősorban ezt nézik. (Legalábbis nálam így volt, mert az én eredeti 60, illetve 120 percesem csak 34, ill. 32 volt.) S bár ez nincs egészen a "hőn áhított" 3-4 között, de közel van hozzá, s neked ennél sokkal rosszabb értékkel is volt pozitív teszted! :wink: A 120 percesed pedig szintén jelentősen csökkent, bár még lehetne ez is jobb. De én igazából a cukor értékeiddel nem tudok mit kezdeni; szerintem a 60 és 120 percesek lehetnének egy kicsit alacsonyabbak is.
Az Intézetet hívtad már? Vagy endokrinológushoz fogsz menni?
hbzs

Most látom csak, hogy most már beraktad az augusztusi eredményeidet is (cukor + 60 perces inzulin). Ezek csak még inkább megerősítik a véleményemet.
hbzs

Hbzs,
az előbb hívtam az intézetet, már meg is volt a pityergés. :cry: S. doki azt mondta még mindig nem a legjobb, emeli a gyógyszeremet és 2 hónapot várnom kell. :cry:
A párom eredményei amúgy nagyon durvák, keresni kell neki egy dokit.

i.kata

Ó, nagyon sajnálom, Kata!!! :( És Sipos dokinak melyik értékeddel volt elsősorban baja?
Párodat is nagyon sajnálom!!! :( Neki diabetológushoz kell mennie?
hbzs

Hbzs,
nem emelte ki egyik értékemet sem, csak azt mondta, hogy nem tökéletes, lehetne még jobb is. De a hangsúlyból ítélve leginkább a 60 és 120 perces nem tetszett neki.

Páromat nem említettem neki, majd kitalálok valamit. Lehet megkérem majd anyósomat, vigye be a leletét a háziorvosukhoz és írjon egy beutalót. Addigis diéta.

i.kata

Kata! Szerintem az inzulin értékeid sokat javultak és bár számszakilag lehetnének alacsonyabbak is, azt nézve, hogy magasabb értékekkel is sikerült teherbe esned, ezt én egy jelentős javulásként értékelném. Sőt, az inzulinod mindegyik mért időben alacsonyabb, méghozzá jelentősen. Ez szerinten egy nagyon jó eredmény. A cukorszintjeid valóban magasabbak lettek, de számszakilag például a nulla percesed 0,7-tel, a 60 percesed is csak 1,08-cal, a 120 percesed is csak másféllel. Szerintem Sipos doki is számszakilag nézte és emiatt találta nem teljesen jónak az értékeket, de én laikusként szeretnélek megnyutatni Kata, hogy az előző értékeidhez képest igenis javultak és jobbak az inzulin értékeid, ami a babák megtapadásában sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a cukorszint, bár persze az sem elhanyagolható. Azonban ha a Sipos doki úgy találja, hogy picit még mindig várjatok, az is csak a ti érdeketek, hogyha emel az adogon és még picit türelemmel leszel, akkor még jobban fog normalizálódni az összes értéked és az már sokszoros siker a teherbe esésre. És ez az igazi lényeg.

A párodnak pedig a háziorvostól kérjetek beutalót a diabetológiára, ahol a testsúlyához, magasságához mérten megfelelő diétát állítanak be neki.
Vendég

Ladiva, Hbzs,
köszi a véleményeteket!
A cukromat nem is kérdezte, csak az inzulint. Hogy őszinte legyek, én magam sem figyeltem igazán a cukrot.
Én nagyon szívesen belevégnék most a lombikba, de tudom hogy nagyobb az esélyem, ha ez is rendeződik. Persze már sikerült rossz eredménnyel és azt nem is mondjuk, hogy ezek az értékek mind gyógyszer nélkül ennyiek, pedig rendszeresen szedem a gyógyszert. Ha pedig szedem a gyógyszert, akkor nem értem, miért nem nézik meg úgyis az értékeket? Gyógyszerrel már jónak kellene lenniük, nem? És a gyógyszert akkor is szednem kell, ha sikerül a baba és már az eredményem is jó. Vagy rosszul gondolom?

i.kata

Kata!
A terhesség alatti gyógyszerszedésre én már rákérdeztem az intézetben, és az volt a válasz, hogy végig, az egész terhesség idején kell szedni.
hbzs

Azt meg tudjátok mondani, hogy Tanár Úr magánrendelése mikor van: hétfőn és szerdán, vagy hétfőn és csütörtökön? Nekem a szerdai változat rémlik, de az intézet honlapján hétfő és csütörtök van, s telefonon ma nem tudtam elérni őket. (Este elfogy a Bromocriptinem, s az esti magánrendelés idején szoktam beugrani receptért, hogy ne munkaidő alatt kelljen.)
hbzs

Hbzs,
én nem tudom mikor van magánrendelése, de próbáld többször hívni őket, előbb-utóbb biztos fölveszik.

i.kata

Fitei! Szegény Pepe, remélem hamar kibújnak azok a fogacskák és ő is jobban lesz!

Kata! Nekem az első eredményemkor azt mondta Sipos doki, hogy nem tetszik neki, hogy a 120 perces nem ment nagyon vissza, a 60 perces hiába volt magas, azt mondta nem nagy gond. Ez alapján én azt mondom, hogy szépen visszament a 120 percesed!
Hogy velem ezek után mi lesz, nem is tudom, kezdek kicsit aggódni, ha nem tökéletes a kontroll, akkor lehet mi is csúszunk :? Pedig sajnos sejtem, hogy nem lesz jó, mert én pl nem fogytam semmit, mint azt korábban is írtam és nekem 2x1 gyogyit kell csak szedni. Lehet emelni kellene az adagon?

Hbzs! rendelés ügyben nem tudok segíteni sajnos én sem.

Ma már rámtört a mensi előtti vasszöget is meg bírnám enni, de inkább azt ami édes szakasz. Iszonyú :)
sonjus

Sonjus,
mikor kell megint kontrollra menned? lehet érdemes lenne egy kicsivel idő előtt elmenned és akkor még mindig lehet változtatni a gyógyszereden, nem?
Rám is rámtört az édesség utáni ácsingózás, most csináltam egy kakaót egy kis cukormentes holland kakaóporból, meg egy édeskével. Így talán kevésbé ártalmas :roll: Nekem is meg fog jönni, már kezdek barnázni, úgyhogy most is remélem 28-29 napos lesz a ciklusom.

i.kata

Kata!Nagyon sajnálom,hogy még nem tökéletes a dolog,de hát tudod én nem értek hozzá!De inkább tuti legyen a kezdéshez a dolog,főleg ha Sipos doki ezt javasolta!De azért javult a dolog szépen,és biztos lesz még jobb is,de tudom idegőrlő ez a várakozás,főleg úgy hogy szeditek ezeket a gyógyszereket+diéta! :roll: Sajnálom nagyon tudod,mert én már nagyon várom a kezdéseteket!

Fitie!
Szegény Pepe!Sokszor puszilom őt,remélem múlni fog neki a dolog!
Nekünk nagy szerencsénk volt a fogacskákkal!

Voltunk ma szánkózni,de Barnim továbbra sem megy le a hóba! :? :lol: És szánkóra sem ül! :roll: :lol:

phpBB: Kép
belluska

Húúú, Kata, én veled érzek, de csak laikusként nézem az eredményeket, mert egyáltalán nem értek hozzá. Én a csúszás miatt érzek nagyon együtt, de csupa javulós dolgot látok az eredményeidben. Viszont parázok a sajátom miatt...majd holnap kiderül vagy beborul :(:) Jó, hogy feltetted, majd holnap is visszaolvasok, amikor meglesz az enyém. A karácsonyi szaloncukrozás számít? :)
Majd mesélj a pároddal mi van és hogy van...kiváncsi vagyok enyém hogy viseli, mit tudunk meg belőle.
babszi

Belluska,
tudom persze hogy a mi érdekünk a várakozás, csak tudod, ahogy te is írtad, ez felőrli az embert. Decemberben olyan nyugis voltam, nem foglalkoztatott ez az egész, aztán kb. 2 hete megint kezdtem magam belelovallni és most nehéz megint leállni.

Babszi,
majd megírom mi volt a párommal. Holnap ha gondolod, akkor összehasonlíthatjuk a fiúk eredményét is.
Drukkolok, hogy nálad ne legyen semmi probléma és persze a párodnál sem!

i.kata

Katám!
Tudom,persze! :( Együtt is érzek nagyon!
Nem is tudom,hogy bírtam volna anno ennyi várakozást,na meg problémákat!Még optimistaként is nehéz lett volna!De kitartás!Meglesz a várva várt eredmény!Tudom!

Babszi!
Mennek holnapra a drukkok!!!!!!!!!!Addig ne lovald bele magad semmibe!
+++++++++++++++++++++++

belluska

Hazafelé sikerült felhívnom az intézetet, így kiderült, hogy ma van rendelés. Ibolya azt mondta, hogy ez már 1 éve így van. Meg is kaptam a receptemet. :D

Belluska!
Barnus mit csinál, amikor szánkózni mentek? Otthon marad? Vagy el tudjátok vinni, csak ölben/babakocsiban marad?
De nem sokára biztos megkedveli majd a havat, s ott fog boldogan hempergőzni benne! Ha idén esetleg nem, jövőre már biztosan! :wink:

Babszi!
Nagyon drukkolok neked és párodnak holnapra! Nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz veletek!
hbzs

Hbzs!
Babakocsiban tolom! :lol: 8) Katám vasárnap nagyon nagyot esett mikor már ellapátoltuk a garázsunk elől a havat!Felrepedt a szája,ráadásul pont akkor vette le a kesztyűjét,így három ujja teljesen lehorzsolódott.Nincs hozzászokva a sérülésekhez,mert mint a betegségekből,egyenlőre ezekből is kimaradtunk!Szóval szegénykém egész nap siratta magát! :( :) De már begyógyult minden sebünk!Barninak egyenlőre kint nincs esélye balesetre! :lol: :lol: :lol: :wink: De ne is legyen!

És nem is írtam,hogy a lekvár ISTENI!Köszönjük! :P

belluska

Sziasztok !

Kata, szakmailag nem értek én sem ezekhez, de nagyon sajnálom, hogy nem lettek jók, pedig bíztam, hogy tudsz kezdeni! Remélem, hogy gyorsan el meg a ez a két hónap, és meghozza a jó eredményeket! :)

Fitie, szegény Pepéd! :(
Azt akartam kérdezni Tőled, hogy amikor vártad Pepét, akkor írtad, hogy nem voltak jók a laboreredményeid. Emlékszel hogy mik voltak azok, amik nem voltak jók ? Nekem sem jók, a trimeszterenként vérvizsgálat közül egy sem :?

Belluska, gyógypuszi Kata ujjacskáira :) Játék orvosi táskátok van ? Azzal szuperul lehet sebet gyógyítani ! :wink:
wepe

Kata sajnálom, hogy nem kezdhetsz:(
Most már én is nagyon félek a jövőhéttől:(
Szerintem nekem sem lesz a legjobb, de én már nem akarok várni:'(

Nem hiszem el, hogy ilyen....... miatt nem lehetünk boldogok:(
beus84

Belluska!
Sajnálom nagyon szegény Katát! De örülök, hogy már be is gyógyultak a sebek! :D Bár egy ideig biztos fog még emlékezni rá... :? Remélem azért, ez nem vette el a kedvét a hótól, nem ijedt meg annyira! :roll:
Örülök, hogy ízlett a lekvár! Már nem tudtam, mit gondoljak, hogy senki nem írt róla, hogy milyen volt... :? :lol:

Minnie!
Hol vagy? Hogy vagytok?
hbzs

Sziasztok

csak egy gyors bekukk :)

Wepe
nekem az utolsó vérkép alapján ezek voltak rosszak:
fehérvérsejt magas, WBCP magas, vörösvértest alacsony, haematokrit magas, neutrofil magas, lymphocyta alacsony, Vvt süllyedés magas, CRP magas
nekem is minden vérvizsgálatkor rosszak voltak az eredmények, a végén már havonta jártam vérvételre :? ha szeretnéd megnézem a többi leletemet is.
egyébként én végigjártam egy halom orvost a rossz vérkép miatt, fogorvos, fül-orr-gégész, pajzsmirigy vizsgálat, belgyógyász, egyik sem talált semmi olyat ami magyarázhatta volna a rossz vérképet. A nőgyógyászom azt mondta, hogy simán okozhatja a terhesség maga ezeket az értékeket, csak azért küldött körbe hogy biztos ami biztos nézzenek rám, nehogy valami más legyen a háttérben.

Babszi
megadrukkok mennek!

Szép napot mindenkinek

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Babszi!
Drukkolok és várom a híreket!

Kata!
Január 27-én mennék reggel kontrollra, hogy az aznapi konzultációra vihessem az eredményt. 1 héttel később telne le a 3 hónap, de nem hiszem, hogy ez a pár nap meghatározó lenne. Ha csúsztatni kell majd, akkor állok elébe. az 5 évhez képest az már nem oszt nem szoroz :) Addig meg hátha mégis spontán... ;)
sonjus

Kata, még nem tudok eredményt, de elméláztam a tied felett még egyszer. Azt mondták ma a vérvételen - de nem okoskodtak, vagy ilyesmi-, hogy a cukornak a 2 óra elteltével vissza kell térnie az éhgyomrira. És a tábla első részében ez nagyon is igaz, de a másodikban nem. Az inzulinra meg olyat mondtak, hogy olyan 40 körülire kell visszatérnie, szóval az meg a második tábládban néz ki jól. Semmi más következtetést nem tudok levonni ebből, mint laikus, de az inzulinod tutira sokat javult!!! Nagyon kíváncsi lennék, mi nekik a jó.
És a párod eredménye is izgat, majd mutatom az enyémnek az eredményeit este, addig lehet megkapom, bár azt mondták az intézetben, hogy rossz a gép, lehet csak holnap küldenek eredményt. Engem a tatár helyett a kíváncsiság hajt, jó lenne ma tudni mi a helyzet. ...
A cukrot kicsi digivel is megnézte, és mind a kettőnknek jó eredményt mondott éhgyomorra, de hozzátette, hogy az nem mér pontosan. Majd még benézek.
(HbZsuzsi, jót mulattam a 20*benézek, 10*írnom kell megjegyzéseden:))
babszi

Sziasztok!

Babszi,
megvan az eredmény? Nagyon izgulok értetek. Nem tudom a cukrom most miért lehetett magasabb, mint a múltkor, lehet valami olyat ettem előző nap, ami ezt befolyásolta, nem tudom.

Sonjus,
azért a vérvételig tegyél meg mindent a jobb eredmény érdekében, mert látod, diétázom, 5 hónapja szedem rendesen a gyógyszert és még mindig nem az igazi. MOndjuk nálad nem volt olyan vészes az eltérés, ugye?

Csajok, engem tegnap annyira kiütött a hír, hogy halasztani kell, hogy iszonyatos fejfájásom volt egész addig, amíg el nem aludtam este.
Ma bementem az intézetbe a receptért és S. doki nézegette az eredméyneimet és arra ugyan nem emlékszem a 60 percesre mit mondott, mennyinek kellene lennie (talán 40-60 között), de a 120 percesnek 25 körül kellene mozognia.
Kérdezte mikor kezdenénk, mondtam most, és azt javasolta, csináltassak kontrollt 1 hónap múlva és majd telefonáljak. Ha jó lesz, akkor kezdünk, de ebbe most nem élem bele magam. Az viszont tuti, hogy most könnyebb dolgom lesz a diétával, mint eddig, mert párom is rákényszerül. Mondtam az eredményeit és S. doki szó szerint ezt mondta: "kurva nagy bajban van"
Ma már kértünk magánba időpontot diabetológushoz, kedden kell mennie. Kíváncsi vagyok mit fog mondani.

Ja, és ma egy új infót is hallottam magamról az intézetben. Doki gondolkodott, milyen protokollom legyen, mondta, hogy akkor 21. nap előtt mnejk kontorllra, hogy majd akkor kezdhessünk, aztán mondtam neki, hogy az antagonista jobban bejött és rávágta, hogy igen, az jobb is lenne, mert én úgyis PCOS vagyok :shock: Hát ezt ma hallottam először. :oops:

i.kata

Kata!
Hátha egy hónap múlva jobb lesz az eredmény!Mit tudni mikor mi befolyásolja a dolgokat!
Sajnálom,hogy párodnál nagyon rossz a helyzet,de talán együtt könnyebb lesz a diéta és azért talán nála sem baj,hogy fény derült erre!

Babszi!
Várunk az eredményekkel!

belluska

Kata!
Jajj ez lemaradt!PCOS??????? :shock: :roll: Én már úgy össze vagyok kavarodva,már lehet nem is tudom követni a dolgokat! :roll:
Most akkor mi is van?????

belluska

Belluska,
szerintem valamit félre gondolt a doki ezzel a PCOS-sal, mert nekem soha nem voltak cisztáim a petefészkemen. Igaz a túlsúly és az inzulin erre utal, de mivel ciszták nincsenek... Nem tudom hogy ciszták nélkül is van-e ilyen pcos, de nem is nagyon érdekel. Nem akarom magam belelovallni semmi "újba", mert a végén még tényleg lesz ilyenem is (bebeszélem magamnak).

i.kata

Hát, én semmit, azaz SEMMIT nem értek!!!
Megjöttek az eredmények:

G I
0p 5,28 9,51
60p 7,21 55,77
120p 7,77 93,30

Erre T.úr azt mondta, hogy diéta, és házidokival feliratni 2x500 merkformint-ot (jól írtam a nevét?) És ha szedem a gyógyszert, akkor elkezdhetjük februárban a lombikot... Mindent be kellett diktálnom, és erre mondta T úr, hogy kezdhetünk, mégha a Sipos doki szól is valamit erre az értékre, akkor is. Ja, kérdezte a súlyom és a magasságom. Ennyi.

Páromé szerintem rendben van, de fel fogunk keresni dokit a diéta miatt is. Az ő értékei:

G I
0p 5,64 6,8
60p 8,49 85,6
120p 5,46 37,39

Érthetőek az értékek?
Kb 2 hét múlva kell mennem az intézetbe, majd akkor még egyszer rá fogok kérdezni... De az is érdekel ti mit gondoltok!
babszi

Kata!
Lehet,hogy csak az inzulin miatt rögtön ezt társította hozzá :roll: ,de így van ezzel nem kell foglalkozzál,hiszen azért ha lennének cisztáid tudnál róluk! :roll: Az a lényeg,hogy az IR rendbe jöjjön és legyen baba(ák)!

belluska

Babszi,
szerintem a 0 és 60 perces értékeid egy kicsit magasak, de a 120 perces inzulinod nagyon sok szerintem. Hány plusz jel van az értékeid mellett? Nekem a laborban a 60 perces inzulinhoz tettek 2 pluszt, a 60 perces cukorhoz 1 pluszt, és a 120 perces cukorhoz és inzulinhoz is 1-1 pluszt. Ez gondolom azt jelenti, mennyire vészesek. Kezdd el minél előbb a diétát, de nem vagyok abban biztos, hogy a házidokid tudni fogja mit is akarsz. Az enyém 1,5-2 évvel ezelőtt nem is tudta mit akarok, amikor erről az inzulin rezisztenciáról kérdeztem.
Na ezt nézd meg, ez a páromé:
Kép

Belluska,
igen, szerintem is csak ezt társította a súlyomhoz és az IR-hez is. Mindegy, ezzel már tényleg nem foglalkozom. Elég most páromra ügyelnem :lol:

i.kata

a 60as és 120as glükóz egy plusszos, az inzulinok két plusszosok. Ezért nem értem mégis T.úrat, hogy nem utasított el. Én csak bediktáltam neki, és ennyi. Erre kérdezte a súlyt és a magasságot, és hogy mikorra ígért valamit. Mondta, hogy ok, kezdünk.
babszi

Párod értékei valóban döbbenet! Hova mentek dokihoz, kihez?

Semmit nem értek, a T. úr mindenre okét mondott, hogy minden jó, csak a vége nem tudja hova száll el...
babszi

Babszi,
én sem értem, T. úr hogy-hogy zöld utat adott, de ő biztos jobban ért ehhez, mint mi. Az mondjuk még furcsa nekem, hogy S. doki ha mond is erre valamit, akkor is kezdtek. Gondolom tudja, hogy ő szigorúbban venné ezt a leletet.
Majd Ladiva és Hbzs és is biztos elmondják a véleményüket, ők többet tudnak ebben a témában, mint én.
Anyum jár egy kardiológushoz magánrendelésre, és ő mondta, hogy ott van diabetológus is. Viola kardiológia a neve a helynek, de nem tudok nyilatkozni a dokiról, mert nem hallottunk róla semmit. Itt van többféle magánrendelés, anyum a kardiológussal elégedett, remélem akkor a párom dokija sem fog csalódást okozni. Kedden már mehet is a nőhöz.

i.kata

Sziasztok!

Csak pár szó erejéig zavarnék!

Sonjus!
Nagyon sajnálom!Fogadd őszinte részvétem! :(

Ismét egy cipőben vagyok veletek!Nem lett jó a decemberi eredményem,így nekem is csúszik a januári időpont! :cry:
Kép

Megkellett duplázni a gyógyszer adagomat és január végi kontrol eredménnyel jelentkezni!
Nekem azt mondta Tanár úr,hogy a nulla percesnek 10 alatt kell lennie a kezdéshez!

Kép
Kép
ancsa81

Szia Ancsa,
sajnálom, hogy nálad is van egy kis csúszás! De most kiderült számomra, hogyha T. úrral beszéltem volna tegnap, akkor már kezdhetnénk is. Nem értem, miért csak a 0 perces a fontos neki, de biztos megvan rá az okat.
Nálad is látszik azért szépen a javulás, ne keseredj el. Még a végén együtt kezdünk :wink:

Babszi,
basszus, most vettem csak észre, hogy neked a 60 perces inzulinod kevesebb a 120 percesnél. Hogy lehet ez? És Ancsának is alacsonyabb volt kicsit a 60 perces az előző vizsgálaton. Nekem a 60 percesem mindig jobban kiugrik.

i.kata

Ancsa,
te melyik nap voltál amúgy vérvételen? Ja, hülye vagyok, látom decemberben voltál.

i.kata

Kata!
Neked mi van beírva referencia értéknek? Mert nekünk a 0 perces, de az nem lehet a 60 és a 120 percesnél...
babszi

Babszi,
nekünk is mindenhova ugyanaz a referencia érték van írva. De ha megnézed, akkor nem ahhoz igazították a plusz jeleket.
Amúgy most mit gondolsz? Mármint kicsit úgy érzem, hogy elbizonytalanodtál T. úr döntése miatt. Mert a kitörő örömöt sem érzem az írásaidból, hogy végülis kezdhettek időben.

i.kata

Rátapintottál Kata, így is magam alatt vagyok. Első körben mámorosan örültem neki, hogy mégis kezdünk, aztán valahogy elmúlt, és az értékeket nézve inkább kétségbe vagyok esve. Közben meg persze mindig van valami a környezetben is - történnek a dolgok, és ez is hatással van rám. Nagyon találó a kérdésed!
Most már azon agyalok, hogy nem értett-e félre valamit a telefonban T.úr, de akkor olyan érzésem volt, mintha felírná az adatokat.
A kerületben van egy magánklinika, de sajna dietetikusuk nincs. Sztk-ban emlékszem, hogy láttam kiírva...de sztk-ban én nem bízom sok rossz tapasztalat miatt. Ma felkeresem a házidokit, és megvívom vele a harcom, mert ő meg olyan, aki a homeopátiát javasolja mindenre, és sok megjegyzést tett a lombikkal kapcsolatban... Szóval nem tudom felírja-e a gyógyszert. ÁÁÁÁááááá, nem vagyok ma csúcsformában.
Szerinted elképzelhető, hogy a labor az intézetnek is megküldi az eredményt? Párom azt mondja ilyesmit hallott egy másik Forgácsosostól, de én még azt sem vettem észre, hogy Forgácsos van ott rajtunk kívül.
babszi

Kata, most, hogy a párodnak is diétáznia kell, így sokkal könnyebb lesz neked is, bár gondolom, azért kisebb kilengésekkel te is szépen diétáztál, ez látszik is a lement kilókon és a javuló értékeken. A párodnak pedig a diabetológián szépen be fogják állítani a szénhidrát és egyéb értékeket és így neki is biztosan sokkal jobb lesz, illetve, látva az eredményt, biztosan kap valami gyógyszert is hozzá, ami szépen helyre fogja hozni. Én úgy tudom, hogy a klasszikus PCO-t azokra a lányokra mondják, akiknek a petefészkeikben ciszták vannak, de mostanában már azokra az IR-es lányokra is azt mondják, hogy PCO-s, akiknek semmi cisztájuk nincsen, pusztán az IR miatt PCO-snak számít. Az is lehet, ahogy Babszi írta, hogy a következő hónapban sokkal jobb lesz az eredmény, végülis most karácsony volt, te is biztosan ettél sütikéket, talán ez pillanatnyilag meglátszott.

Babszi, a te cukoreredményeid is picikét emelkedettek, bár a 0 perces szerintem nagyjából rendben van, az inzulinod viszont valóban magas, amire tényleg gyógyszert kell szedni. Azt viszont nem értem, hogy neked a magasabb inzulinra azt mondta Tanár úr, hogy kezdhetsz, a Katának alacsonyabb inzulinra várakozást mondott a Sipos doki. A párod eredményét én jónak látom, az övét egyébként sem kell olyan szigorúan megítélni, mint a magunkét, nekünk a lombik miatt számít nagyon.

Ancsa, látva a te értékeidet, amik bár egyértelműen javuló tendenciát mutatnak, mégis valóban magasak az inzulinjaid. Neked valóban érdemes lesz várni, mert a 0 percesed is magas, többek szerint nem elég csak 10 alattinak lenni, hanem olyan 3-4 körül kellene lennie, ami Kata esetében nagyon közel van.

Kata, az a jó, ha a 60 perces inzulin ugrik ki jobban és a 120 perces a kevesebb. A te inzulinodnak van jó növekvő és csökkenő tendenciája.

Amúgy én halványan azt gondolom, hogy a Tanár Úr és Sipos doki között nincs teljes egyetértés az IR-t tekintve, ezért is fordulhat elő, hogy míg Katának alacsonyabb értékkel várakozást mond a Sipos doki, Tanár úr már kezdene Babszinál februárban.

Nekem is megjött a laborom, én tegnap voltam.

Cukor Inzulin
0' 4.04 2.20*
60" 2.34 5.90
120" 2.30* 5.23

A 120 perces cukromat 1 csillaggal jelölték, a referencia tartomány szerint 3.30 a minimum érték.
A 0 perces inzulinomat is 1 csillaggal jelölték, a ref. tartomány szerint 2.60 a minimum érték.
Ilyennel sem sűrűn találkozik az ember, hogy valakinek alacsonyak lennének az értékei. Bár nem túl nagy az eltérés, de lehet, hogy ez is baj?

A többivel azt hiszem, hogy meg vagyok elégedve, végülis a lényeg, a 120 perces inzulin teljesen szépen visszament.
De majd megyek kiértékeltetni az endokrinológushoz, kíváncsi leszek, hogy arra mit mond, ha valami alacsony.

És megkérdeztem, soha nem csinálnak kristálycukorral ilyen italt, mindig csak szőlőcukorral, úgyhogy az előző ilyen vizsgálatnál azt hiszem, hogy valamit nagyon félreértettem.
Vendég

Kata! Szigorúbban veszem a kaja ügyet, de sajnos most a tanulás miatt a mozgás már nem fér bele, remélem így is lesz hatása! Nincs nálam a leletem, de úgy rémlik, hogy a 60 perces inzulinom 70 körüli volt és a 120 perces 60 körül. Sajnálom, hogy a párodnak ilyen eredménye lett, jobb is mihamarabb tenni valamit, nehogy cukorbetegség alakuljon ki! Ez a PCO-s dolog tényleg érdekes. Nekem régen egy doki azt mondta, ciszták nélkül, hogy mivel sok apró tüszőm van, és nem hagyják, hogy bármelyik is megérjen rendesen, ez már PCO gyanú. Akkor csináltak nekem lapart, aztán helyrejöttek a dolgok odabent.

Babszi! Nekem is az tűnt fel, hogy nálad a 120 perces magasabb mint a 60 perces :shock: és ez érdekes, eddig ilyen nem láttam. Mondjuk nem sok ilyen leletet láttam eddig, de általában inkább visszafelé megy, nem fölfelé. Szerintem a párodnál szépen visszament a 120 perces érték.

Ancsa! Köszi szépen.
Szerintem nagyon szépen javultak az eredményeid és büszke lehetsz a -10 kg-ra is :) Remélem a megemelt adagot bírni fogod és hamar meglesz a hatása is! Kitartás!

Ölelés mindenkinek
sonjus

Közben itt a fórumon megtaláltam a leletem :)

0 perc glukoz 4,96 mmol/l
60 perces 5,55
120 perces 5,66

0 perc inzulin 5,89 mU/L
60 perces 74,62
120 perces 64,2
sonjus

Babszi,
ne dietetikushoz menj, hanem diabetológushoz, mert az doki. Ha a házidoki nem írja fel a gyógyszert és bizonytalan is vagy, akkor szerintem menjél be egyik reggel az intézetbe és vidd magaddal a leletedet. Ha szerencséd van, akkor S. doki fogja megnézni és ő simán felírja a gyógyszert is. Ő mondta nekem tegnap, hogy ha én elmentem volna diabetológushoz, az nem írt volna fel nekem ilyen erős gyógyszert, mert ők nem valami drasztikusak, pedig látszik, hogy az eddigi 3x850 mg sem volt elég nekem, mert bár javultak az értékeke, de nem eléggé.

Ladiva,
jesszus, de alacsony minden értéked :shock: Hogy csinálod te ezt az 5-ös inzulint??? Melyik gyógyszert szeded?
Bevallom, én nem számolom halálosan pontosan a szénhidrát adagokat. Eleinte számolgattam, azóta saccra mérem az adagjaimat. És hát néha becsúszik 1-1 édesség.

Szerintetek páromnak nem kevés a 160g CH? Tegnap volt az első ilyen diétás napja és estére nagyon megfájdult a feje, és ma is fejfájással ébredt. Tuti éhes szegényem :roll:

i.kata

Sonjus,
jaja, a 0 percesed szerintem jó, csak a 60 és 120 perces a magas. De azokat biztos gyorsan helyre lehet hozni.
Biztos fontos a mozgás is, de szerintem a kaják beállítása az elsődleges. Amúgy annyit esetleg be tudsz iktatni, hogy amikor már nagyon tele van a fejed a tételekkel, akkor pároddal elmentek egyet sétálni. Már az is valami és azt mondják fél óra intenzív séta tökéletes testmozgás :wink:

i.kata

Kata, ne ijesztgess, ezzel az 5-ös inzulinnal most az lesz a baj, hogy alacsony? Én a Meforal 500-ast szedtem 3*1-et, aztán lementem 2*1-re, jelenleg pedig nem szedem, mert nagyon vészesen lefogytam.

Én is szemre mérem már a szénhidrátokat, nagyjából megvagyok a megadott adagnál, tartom a 160 grammot, nagyon ritka az, hogyha esetleg fölé megyek. Édességtől teljesen eltiltottam magam, bár az utóbbi időben volt egy-két alkalom, amikor megszántam magam az ünnepek alatt.

Szerintem - magunkból kiindulva - párodnak kevés a 160 gramm. Ennyit nekünk írtak elő, egy férfinek mindig magasabbal kell kezdeni, 200-220-szal, azután esetleg le lehet menni 180-ra, de a 160 biztosan kevés. A 160 még nekem is kevés adott esetben. De a diabetológián biztosan nagyon jól kioktatják majd, hogy mit és hogyan csináljon.

Babszi, elsősorban az étkezésre figyelj, a mozgás már csak egy plusz, nem kell feltétlenül edzésekre járni, valóban sokat jelent, ha sétálni mentek, vagy mondjuk otthon kicsit eltornázgatsz valami kazettára.
Vendég

Ladiva,
jajj, nem akarlak ijesztgetni :lol: Csak az enyémhez képest tényleg nagyon az 5. Ha nem raktak mellé csillagot a laborban, akkor biztos nem lehet rossz.
A gyógyszert azért kérdeztem, mert Tücsi és Hbzs beszéltek valami A betűs gyógyszerről, amit szintén az inzulin miatt kell szedni, de azzal nem lehet fogyni. Tücsit is arra állították át a fogyása miatt, ha jól emlékszem. De Hbzs tuti tudja a nevét, majd biztos megírja, ha jön.

Köszia tanácsot, akkor kicsit nagyobb adagokat mérek a páromnak :lol: Majd megmondom neki, hogy neked köszönheti azt a kicsi pluszt a tányérján :lol:

i.kata

Kata, az az A betűs gyógyszer az Avandamet. Arról csak annyit tudok, hogy ugyanúgy az inzulinszint beállítására adják, mint a meforal tartalmút, de a fogyásban kevésbé segít. Viszont ezt az Avandametet nem lehet szedni a terhesség idején, mert magzatkárosító hatása van (legalábbis ezt hallottam), hanem ha valaki IR-esnek sikerül a teherbeesés, aki ezt szedte, annak a teherbeesés után le kell cserélnie az Avandametet valami általunk is szedett meforal-ra, merckformin-ra vagy valami másra.

Egyébként ismertem egy lányt, neki az Avandametet adta az endokrinológusa, mert előzőleg szedett merckformint, de egy idő után az már nem tudta jobban lenyomni az inzulinját. Áttért az A-betűsre, brutálisan levitte az inzulinját, tehát ilyen téren segített, az már más téma, hogy azóta sem sikerült teherbeesnie.
Vendég

Ladiva,
értem, akkor ez megint csak bonyolutlabb, mint gondoltam. Neked már tök jók az értékeid, akkor az sem segíthet, ha több CH-t eszel? Nem 160-at, hanem 180-200-at? És mellette persze szeded a bogyókat is.

i.kata

Hát ezzel kapcsolatban kicsit gondban vagyok. A gyógyszert egy ideje nem szedem már más okok miatt, marad a diéta. Aztán majd a doki a konzultáción elmondja, hogy szedjem-e mégis, vagy sem. Azt gondolom, hogy ha most látna először és egy ilyen leletet mutatnék be, akkor semmiképpen nem adna gyógyszert. De annak fényében, hogy volt már rosszabb is, amire meg írt gyógyszert, félő, hogy folytatnom kell majd a szedést, nehogy rosszabbodjon. Azért reménykedem abban, hogy nem fog rosszabbodni, de a diétára odafigyelek. A 160 gramm lehet, hogy kevés, de már hozzászoktam, ezt én is szemmel ki tudom "mérni", aztán ha a doki azt mondja, hogy mehet több is, akkor majd kicsit többet fogok szemmel mérni. Addig most mellőzöm a gyógyszert, kell egy pár kiló rám.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?