Új privát üzeneted érkezett!

Jól van lányok!!

Kösszi a segítséget!!
Most megyek lepihenek egy kicsit!!
Ha bármi van írok ahogy tudok!!!!

Kösszi mégegyszer pusza!!!

Kép

Kép
zsuzs24

Sziasztok!

Én is mértem egy hasimasit, nekem 105 cm.
Hízás: én 176 cm vagyok, és 83-85 kg. (nem tom, nincs mérlegünk, de anyánál két ünnep közt ennyi voltam). 73-ról kezdtem a mérlegelést.
Ha jól emlékszem erusverus írta, hogy ő is ilyen magas, és most tart kb. ott, ahol én mikor kezdtem. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire voltál te akkor vékonka terhesség előtt, mert én 70 kilósan is vékony voltam.... :shock:

Hazahozós ruci: nekem lesz rajta bady, meg kis naci felsővel, meg azon kötött cucc (naci, meg felső). Lehet hogy már kiment a divatból, de csudaszép (nem olyan régimódi) pólyát kaptam ajiba, és én belefogom abba is tenni. Én is két sapit gondoltam, azt a vékonyabbat, meg rá a vastagabbat...

Én is diákhiteles vagyok, de én tutira fizetni fogom továbbra is, de azért utánaolvasok, ha már írtátok. Én alig várom, hogy túlessek rajta, nem akarok kihagyni ennyi időt.

Kép
zsizell

Kismaki!
Szándékomban áll a február 2.-i szül. felk.-re elmenni, mint ahogy a tegnapira is elakartam és az egy hónappal ezelőttire is, de aztán a lustaság, meg a téma sem dobott fel.
Tegnapi témák: epidurál (az a múltkor is volt), gyógyszeres és nem gyógyszeres fájdalomcsillapítás a szülés alatt, illetve kóros állapotok a terhesség végén és a szülés alatt (ilyenekkel nem sokkolnám magam inkább), császármetszés (ez is volt a múltkor).
A februári prog.:alternatív lehetőségek a szülőszobán, homeopátia, aromaterápia, szülésznő szerepe a szülés során.
Ez kicsit jobban érdekel, de ki tudja akkor meg már mennyire lesz kedvem ugrabugrálni (rá 9 napra vagyok kiírva).
Egyébként tök jó volt az az egy, amin részt vettem és a februárit is ua. a doki tartja majd. (Dr. Domokos Tamás)

Csuppancs, igazad van.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit!

Hozzávalók:

*
60 dkg liszt
*
csipet só
*
3 ek. cukor
*
2 tojás sárgája
*
1 tojás
*
3 dl tej
*
6 dkg olv. margarin
*
2,5 dkg élesztő

*
szilvalekvár

Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem. Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 45 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat tojással lekenem. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz. A tepsiből egyben borítom ki, hagyom kicsit hűlni, csak ezután tépkedem szét a kalácsokat.
Vendég

basszus én is ennék buktát. De nem lehetek köcsög a Lacival...
Bár tegnap beszólt, hogy nekem is kellene fogyózni, nehogy szétrepedjek! :shock: Szépen megjegyeztem, hogy majd beköpöm babaneten, mit mondott! :lol:
Vendég

Egyébként a buktasütés nem 2009-re vonatkozott, hanem arra, ha vki a 3-mal előtte levőt kielőzi! Az azonos dátum nem számít! :lol:
És ezt azért találtam ki, hogy legyen valami öröme annak, akit kielőznek! Mert nagyon fogja utálni a gyorsaságiakat! :lol:
Vendég

Meretek:

Koldoknel 102 cm, alatta par centivel, ahol a legnagzobb a pocakom 105 cm.
Ha mar ebbol is van osszefoglalo: 178-179 cm (mikor mennyi :lol: ), kezdeskor 63 kg, ma reggel 73,1 kg. :oops:

Zsizell: ez a kilo-centi osszhatas nagyon fugg az alkattol is. En vekonynak szamitottam baba elott, nem sovany voltam (max bizonyos szogbol), ugyanakkor izmos, az izom meg nehezebb. Sovanynak a szuleimen es az egyik batyamon kivul senki sem tartott, max vekonynak, ugyanakkor meg sokan megis megdobbentek, amikor megtudtak, hogy ötvenakarhany kilo felett vagyok, szoval nem szivesen hangoztattam, mert rossz volt nezni az arcokat. :roll: :roll:
Vendég

Kattkatt: te hol fogsz szülni?

Én most túrós batyut fogok sütni a héten. Tegnap paradicsommártás volt, azt ettem ma is. Holnap meg rakott krumpli lesz szerintem, ha eljutott a boltig a hótorlaszban....

A málnalevél teát már én is megvettem egy ideje, de annyifélét olvastam az alkalmazásáról, hogy már magam sem tudom, mi lenne helyes. Az én tudomásom szerint a 34. héttől lehet inni, itt valaki azt írta, hogy 36. Meg azt is olvastam, hogy 7dl már sok, és koraszülés lesz a vége, de egy másik írás szerint meg reggel és este 3-3 dl kell meginni. Az már majdnem 7dl. Vajon tényleg ennyire használ ez a tea, hogy így oda kell figyelni az alkalmazására. Van aki egy másik fórumon azt írta, hogy sz@art sem ért, 12 óráig vajúdott, és majd meghalt, úgy fájt.... Legyél na okos.

Nóri, lehet, hogy mi is március -április környékén költözünk, mondjuk nekünk nem lesz nagy átalakítás, meg felújítás, de még ígyis parázok, hogy hogy lesz ez kisbabával - szóval megértelek.

Kép
zsizell

Ja és hogy legyen még egy 4. hsz-em is egymás után:
nagyon rajtam a fészekrakó ösztön. Kinyaltam a konyhát, pedig csak valami egyszerű pakolásra gondoltam. De az összes konyhagépet vízkőtlenítettem, sütőt takarítottam, hűtőt kimostam (mellesleg valami rohadtul bűzlött benne hetek óta, de többször kipakoltam és nem találtam. Na ma ráleltem. Van egy polc, ahol bontott lekvárokat tartok a sarokban. Na ezt a részt ki sem pakoltam, olyan ritkán nyúlok oda. Most mégis. Eredmény: kis műanyag dobozban bontott mozzarella golyók lében. Olyan szaga volt, hogy amíg kiöntöttem, majdnem melléhánytam. Így járok, ha hagyom hogy apa pakoljon be a hűtőbe! :shock:
Vendég

Lányok, Bp-en hol lehet kapni jó babaruhákat? Mondjuk Price Oliver kombidresszre gondoltam. A CundA-ban lehet kapni babacuccokat, ugye?

Mosógép: nekem ez a 2.mosógépem és az elsőnél is tapasztaltam ezt. Aztán elromlott valamilye és kidobtuk. Vettük az újat, már kábé 3 éves és most ennél is látom, hogy koszosabbak a ruhák, mint amikor beteszem őket :(
Többen irjátok az ecetet...lehet, hogy rápróbálok! Hátha!

Babaruha mosás: én nem merem még kimosni a babaruhákat, mert elmegy az illatuk, mire használnánk őket...(bár előbb a koszos mosógéppel kéne valamit kezdeni :) Ti nem "féltek" ettől?

Babaruha hazafelé: Vicky, ebben az időben ami ma van az a ruha amit leirtál az jó! Én talán harisnyát nem adnék rá, ha autóval hoznátok, inkább 2 takaró.
Én februárra igy készülök: hosszú ujjú body, harisnya, vastag, bélelt rugi az overal helyett, vastag sapi, kesztyű, sál. Igy bele a hordozóba és rá egy vékony, meg egy vastag takaró. Mi mondjuk kemény 5 percig jövünk hazafelé autóval a kórházból, mivel ha kihajolok az erkélyen ide látom az épületet :D

Méhlepény érettség: hétfőn a dokim nézett UH-val, de nem beszélt a méhlepényről...lehet, hogy ő nem is nézte?

Derékbőség: Köldöknél 105, köldök alatt 5 cm-rel 101...Most nézem, hogy mindenkinek nagyobb a köldök alatt, nekem meg ott már kisebb...hogy van ez? Amúgy 168 vagyok és most 62 kg.

Kismaki, mit jelent, hogy nagy a baba? Nagy a súlya? Azért mert hosszú a combija azért miért lenne nagy?
lara

Zsizell, én a teherbeesés előtt nagyon vékony voltam, már túlságosan is... 55 kg-val kezdtem a terhességet. Nem fogyóztam, nem jártam edzésre, ettem rendesen, mégis fogytam és fogytam. Lehet, hogy a tanítás miatt (első munkahelyek egyike) és minden nap kerékpárral jártam dolgozni. De emlékszem, hogy mikor Szegedre kerültem (2003-ban) akkor a koleszban egy csomót híztam (már magamhoz képest). Akkor voltam olyan 66-67 kg. Előtte tuti kevesebb, de nem 55 kg, annál azért több.
Ezért most úgy vagyok vele, hogy még örülök is a hízásnak, csak egészséges keretek között szeretnék maradni. Most 71 kg vagyok, ami a védőnő szerint sok hízást jelent (legalábbis volt olyan, hogy egy hónap alatt 6 kg-t híztam...ez tényleg sok ilyen rövid idő alatt), de alig látszik rajtam, mindenki azt mondja, hogy a hasamra híztam, mert a többi testrészemen alig vehető észre valami változás. Hmm!?

Kép
erusverus

Nori: mi ez a buktasütéses dolog?
Én erről a vidéki portyázásom alatt kimaradtam, asszem...
Amugy en is ennek buktat. De lusta diszno vagyok idegenben fozni. Es egyre lustabb.
Nah meg vegulis nekem mindegy, en mindent megennek, amit latok. Mar nem merek auchan-tesco-egyeb katalogusokat vegignezni, mert faj.
Ebben mi a poen? Ha beszabadulunk valahova nasi-vasarlasi szandekkal, akkor Feri fel perc alatt bepakol maganak harom fele dolgot (kivetelesen o is kivanos), en meg tizenot perc mulva meg mindig allok, fogdosok, toprengek, leveszek, visszarakok, mert NEM TUDOK DONTENI. Mindent ennek, de mindenre sajnalom a kaloriakat. Ugyhogy vegul marad a mandarin, narancs, alma. Kozben meg gesztenyepurere, turotortara, kremesre, rigo jancsira, meg juhsajtos pogira vagyom. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Jajaj! :D Tényleg elég volt egy hsz, és újra kajatéma van! :D De nem baj! Úgyis hamar eltelünk.

Kép
erusverus

Sziasztok!!
Haza ertunk a dokitol, es nagyon orulunk az eredmenyeknek. Mig a korhazban voltunk baboca elegge le volt maradva a fejlodesben, ami nagyon elkeseritett. De hala az itthoni hangulatnak es a karacsonyi nagy zabalasoknak behozta a lemaradasat. December 16-tol maig kerek 1 kilot nott.
BPD 84
FL 63
Suly 2340
Maskulonben 60 kilo lettem ami 12 pluszt jelent. Pocakkorfogat 95 cm - ebbol 7cm a korhazbol valo hazajovetel utan jott ossze. A doki ugy dontott, hogy a csaszi lesz a legjobb megoldas , januar vegere tervezi ha addig ki tudjuk huzni.
Ti a 36-ik het utan szedtek meg magneziumot ? Mert en szombaton betoltom a 36 hetet, de gyogyik nelkul gorcsolok, babocat viszont meg odabent kene noveszteni egy kicsit.
geri79

Vendég

Geri: gratulalok a meretekhez, tenyleg sokat nott a babad!
Es orulok, hogy rendben vagytok.
Magnezium: azert kell abbahagyni 36 hetesen, mert lustabb lehet tole a meh vajudaskor, elvileg tompithatja a mehosszehuzodasokat, ami rossz tagulashoz vezet.
De ha neked tutira csaszar lesz, nem kell vajudnod, mar az idopont is megvan es addig nem kellene beindulnia a szulesnek, akkor artani neked nem art. Nem igaz?
Nem vagyok orvos, de szerintem neked pont hogy nincs vesziteni valod a hosszabb magnezium szedessel, sőt!
Vendég

Nekem köldök alatt 5 centivel is 105. hmm..ez érdekes, pedig látszatra ott kisebb. :shock:

Még ehhez a kilós témához: nekem mindenki aki régen kérdezte a súlyomat, úgy kezdte, hogy 60 max. Mondom, ja 7-essel kezdődik...az tény, hogy nehezek a csontjaim, és világ életemben sportoltam valamit, meg széles a csípőm. De felesleg nemigen volt rajtam, ki volt a bordám, a csípőcsontom...érdekes dolgok ezek. Most is azt mondják, hogy nem híztam semmit, csak hasra, pedig 10-12 kilónál járok eddig...és én látom, hogy sokat híztam. Ááá, mi nők annyit foglalkozunk ezzel. Engem leginkább az zavar, hogy narancsbőrös lett a combom felül elég csúnyán. Zsolti szerint persze, csak nekem olyan gáz. De valahogy sosem a narancsbőrös lányokat nézi meg az újságban, tvben stb... Férfiak...

Kép
zsizell

Lara, nem lehet hogy összeszmötyisedett öblítőmaradvány ami "adagolja" magát?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Geriiii!!! Nagyon jó hírek ezek, ügyesek vagytok! :) ;)
Nekem azt mondta a dokim, hogy a 36. hétig kell szednem a seduxent is és a MagneB6-ot is. Szombaton megyek hozzá, akkor mindenképpen megkérdezem. (Ezek nélkül én is keményedek, meg volt, hogy mensihez hasonló alhasi/deréktáji fájdalmaim voltak.) De nálatok lehet, hogy más a helyzet. Bár eddig mindenhol a 36. hetet hallottam, olvastam.

Kép
erusverus

Geri! Gratulálok! Te vagy a fórum hőse, hogy ilyen ügyesen tartod bent a babát, és még így hízlalod is! :D

Magnéziumot én is úgy tudom, hogy nem kell már szedni 36 héttől. Sőt nekem azt mondták, hogy januártól már terhesvitamint se szedjek. Amúgy ha a magnézium lustítja a méhet, a málnalevél tea meg megdolgoztatja, kvittek vagyunk... :lol:

Kép
zsizell

Csilla
Csak annyi hogy érdemes-e ilyenre szert tenni? Használod? nem lesznek nagyon gyűröttek a ruhák? illetve milyet érdemes venni.

málnalevéltea. mint mondtam elsőnél sokat ittam, 36--től napi 7 decit. a szülést valóban meg sem éreztem, viszont az utolsó hónapban már nem érezte jól magát a kölkec, nem is hízott semmit. tiszta ráncos volt, alacsony vércukiszint, stb...nem biztos hogy a tea miatt, de 2-szor már csak 1-1 bögrét mertem inni hébe-hób. egyébként később én is utána olvastam és 36. héttől szabad inni, hétről hétre növelve a mennyiséget.

hasam köldöknél 103 cm.
már ketten is kicsinyelték :roll:
én is 10 kilónál járok :roll: :roll: szintén kb 175 cm és most 75 kiló.

pofázmányom nekem sem tetszik.

tegnap a fiúkkal fényképeket kellett nézni, ahogy a kórházban üldögélek a labdán a szölőszobán, ahogy éppen megszülettek és mosdatják, mérlegelik, stb. őket, meg után ittthon. hát ölég carul néztem ki akkor is.

ruha: októberiek mind2-en. harisnyát nem adtam rájuk az tuti, én is inkább poláros rugit meg overallt.

fészekrakó öszön itt is, apa tegnap le is szúrt, hogy fogjam már vissza magam. 3. napja vagyok itthon de már kiforgattam a sarkaiból a felső szintet.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lara: amikor 4 hete voltam dokinál egy héttel kisebbnek mérte, mint amennyi mensi szerint lett volna. Most meg nagyobbnak egy héttel. Mensi szerint pont normális méretű, csak az előző uh-hoz képest sokat nőtt szerinte. Súlyra is 2100 g-ot mondott, ami jó. Szerintem. Na, de csak nem lesz óriásbébink. :D
Vendég

Zsizell, hogy mit látnak a férfiak az újságban/tévében, az csak technikai kérdés. Egy kis photoshop, és egyből bababőre lesz a csajnak... Engem nem érdekel, és a súlyommal kapcsolatban is csak az a fontos, hogy Botinak is jó legyen. :)

Most adta meg magát a hátam, nem bírom tovább az ülést...

Edit, ha megsütöd a buktát, és valamiért mégsem gurulna, hozhatod nyugodtan! ;)

Sziasztok!

Kép
erusverus

Mióta készülök már én is buktát sütni, de valahogy mindig lebeszélem magam róla. :oops:
Vendég

Tudom én, hogy photoshop - kiadványszerkesztő az egyik szakmám :D

Aszem most én is kidőlök egy kicsit...

Kép
zsizell

Lányok!
Szerintem ennek a méricskélésnek akkor lenne igazán értelme, ha várandósság elején is mértük volna. (Én speciel akkora derékbőséggel kezdtem, mint egyeseknek a mostani.) Szóval ez nem igazán márvadó így - szvsz. :D
Valaki nem küldene egy kis buktát fénypostával? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: en spec mertem, nagyjabol ossze tudom hasonlitani.
Terhesseg elejen a derekam volt 65 cm, ebbol lett a 11. hetre 67 cm es a pocakom koldoknel akkor volt 80 cm (szerintem terhesseg elott sem lehetett sokkal kevesebb, max 5 centivel, ha a derekam csak ket centit szelesedett akkorra). Mostanra lett ebbol ugye 102 koldoknel.
Vendég

én nem szeretem a buktát, nekem az utóbbi 2 nap "kívánós kajája" a tegnap este a jégkrém volt, illetve tegnap előtt ölni tudtam volna egy nagy adag sült krumpliért ketchuppel :)

bea: tegnap reggel én is épp a pofázmányom állapotáról írtam, hogy milyen rusnyának látom magam, de mivel a lányok nem reagáltak, ezek szerint csak ketten érezzük így magunkat :)
stephie

Anita: hat, sebaj, rusnyanak is kell lennie valakinek, mert igy legalabb jobban ertekeli az emberiseg a szepet. :lol:
Vendég

kismaki: Feltettem a diákhiteles nyomtatványokat az fw-re. Ha március 5 előtt szülsz, akkor én már a helyedben nem fizetnék márciusban.

zsuzs: Nekem nem is magas a vérnyomásom sem a pulzusom, de a cordaflexet még mindig szedem a méhizmokra. Napi 2x1-et. Én két tüdőérlelőt kaptam 24 órás különbséggel. Magnéziumot nem kell szedned?

zsizell: És kocsival/hordozóval viszitek haza a babát? Csak azért kérdem, mert a pólyával hogy kötöd be a babát? Nem merev a háta? A diákhitelt kénytelen leszek szüneteltetni, mert a gyed-em 100.000-rel lesz így is kevesebb, mint a fizum és 20.000 a diákhitelem havonta. Én inkább pelusra fogom költeni. Persze én se bánnám már ha nem kéne fizetni, de sajnos ez van.

geri: Én majd hétfőn akarok rákérdezni a magnéziumra, de szerintem akit fenyeget a koraszülés, az a 37.hétig szedheti. Max. csökkenteni kell majd.
vicky79
Budapest III. kerület

Judy, imádom. (A mosogatógép után ez volt az egyik legjobb háztartási gép döntésem.) Télen csak a szárítógépet használom. Azóta nem folyik a víz a műanyag ablakon a száradó ruháktól és nem is lesz büdös egy sem, ha éppen vastagabb anyag és nem szárad gyorsan.
Kondenzációs van, Electrolux, a pontos típusát meg kell néznem, de mivel 2 éves (vagy 3?), lehet hogy már más számmal gyártják úgyis.
Egyáltalán nem gyűri össze a ruhákat, persze ez csak akkor érvényes, ha az ember egyből kipakol belőle amikor leállt. Na, ez nálam sajnos nem mindig történik meg. Bársonyinget simán kivettem belőle úgy, hogy nem kellett vasalni. És a pólókat is csak összehajtani.
Összegyűjti a szöszöket a ruhákról, vagy akár a bentfelejtett papírzsepit is a szűrőjére, tehát bosszúság nuku. Én mostanában nem mindig teszek öblítőt a mosáshoz, a szárítógép így is tök illatosra szárítja a ruhákat. És főleg puhára. A törölközőknél ég és föld a különbség. Alsógatyát és zoknit egy kicsit összerántja, de akár a vastag kötött pulcsimat is beleteszem, semmi baja nem lesz tőle. Amik még annyira nem szeretik, azok a "vasalt matricás" cuccok. Nem tudom pontosan hogy hívják őket, de gondolom tudod mire gondolok.
Dicshimnusz vége.
:lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zsizell! A Péterfyben szülök.

Kattkat

Kép
kattkat

lusta vagyok neki kezdeni buktát sütni :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mértem derékbőséget. 111 cm! És ez 156 cm-hez és 71 kilóhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Bea: és én ettől jobban érezzem magam? :D :D
stephie

geri, vicky: én pénteken megyek a nőgyogyimhoz, majd úgyis akkor töltöm a 36 hetet, megkérdezem én is a magnéziumot
stephie

Geri, nagyon ügyi vagy! Gratulálok! Szerintem szedd még a magnéziumot, de ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg a dokit. Azért Neked elég durva keményedéseid voltak ahhoz, hogy ne kockáztass egy útközbeni szülést. Szerintem.

Kakti, én is mértem, de most lusta vagyok fölállni a mérőszalagért. :oops:

Kitaláltam, hogy nem veszek pelenkázólapot, hanem vágatok jó vastag szivacsot és varrok rá huzatot.

Csináltam magamnak programot a jövő hétre. Eladtam a nagyfiú szekrénysorát, kereshetek neki új bútort. :roll:
Valakinek nincs valami megbízható fenyőbútoros forrása?

És végül a méreteink amik 31+6-nál voltak múlt héten és ami alapján 34 hetesre saccolják a fiatalembert:
BPD: 87
TH: 85
FL: 61
súlyt nem becsültek, de ezek után lehet hogy jobb is. :oops:

Jövő szerdán újra NST, azt hiszem a bentfekvés jutalmául megnyertem a heti kontrollt.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Anita: hat van mas valasztasi lehetosegunk?
En egy dolgot teszek, hogy jobb legyen: ma mar nem igazan nezek tukorbe. Azzal ervelek, hogy otthon mindegy, hogy milyen a fejem, Ferimnek meg igy is tetszem (vagy ha eppen nem annyira, akkor sem a fejszerkezetemmel van baja). Elindulaskor csak alakot nezek tukorben es ruhat, arcot nem. A kocsiban meg mar eszemben sincs a fejemet nezegetni kozelrol, kivilagitassal, korites nelkul. Es sokkal jobb a mai napom, mint a tegnapi volt! :lol: :lol:
Vendég

Csilla
köszi a részletes leírást:) akkor érdemes asszem.

Geri
Szupi:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Koszi mindenkinek a biztatast es dicsereteket.... Hat, nem mondom, hogy nem volt hosszu az elmult nehany het, mar mind a 2 oldalomon felfekvesek vannak, szep piros foltok,jarkalni nem tudtam, mert gorcsoltem, hatra nem tudtam fekudni, mert nagyon fajt a "gazdagsagom", 3 napot vegigbogtem miatta, de most mar jobb, de ulni meg most se nagyon tudok. A dokim azt mondta a Mg- ra meg a Ginypralra is, hogy en mostmar jobban erzem, mennyi kell, mint amit o mondthat, de jo lenne januar vegeig kihuzni, hogy nojjon meg egy kicsit. Ha ez valakit vigasztal, az en arcom is legalabb 10 evvel oregebbnek latszik, mint terhesseg elott...
geri79

hát Gewri, nagyon sok kitartást nektek!!!! szoritunk hogy babod bent maradjon.... 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Geri!

Örülünk, hogy újra itt! :lol: És nagyon sajnálom, hogy ennyi gondod adódik. De nézd a jó oldalát: már csak 3 hét, és a kezedbe foghatod gyermeket!

zarja

Hajnalban leautóztunk Komlóra dokkerhez. Szakadt hol a hó, hol az eső, csupa latyak minden vaksötétben. Tök jó volt :?

Mesmeg megfedtek, hogy keveset iszom(napi 2-3 l víz vagy tea) most kereszt nincs, csak sűrű. Megőrülök.

Uh szerint 37+2 hetes vagyok, doki savanyú képpel közölte, hogy teljesen zárt a méhszáj, hozzá is tette, hogy előfordul néha ilyen :shock: De én olyan virgoncan érzem magam, tuti hogy nem szülök januárban. Átalszom az éjszakákat (csak ugye a vízháztartásom borult fel) nem fáj semmim, már dec óta nem szedek semmit se mg, se gravida semmi. Mindenki azt mondta, hogy utolsó hónapban már gyötrődni fogok. Hát nem. Napi egy órát sétálok, és mindig van valami tennivaló.

Reggel éhgyomorral mentem, mert ugyan nem mondták, hogy lenne vérvétel, de annyian mondták, hogy 36. héten van. Kora reggel direkt ezért benéztem az ápolónőhöz rákérdeztem, ja az ő protokolljuk szerint már nem vesznek vért. OK. Benyomtam két banánt meg egy narancsot. Erre a védőnő meg átküldött a véradósokhoz vért venni. :shock: Tiszta gyagyák. Ott be akarták fűzni a Zsoltit hogy adjon vért, de ő persze elvből nem ad. Én adtam volna, de tőlem meg nem fogadták el.

Újabb téma: sokat híztam: 15 kg eddig, és szerinte még 3 rám jön. Kevesebbet egyek és többször. Pedig most kevesebbet eszek mint nem várandós koromban (mai menü: két banán, két narancs, egy kifli, 1 autós szelet, 1 pici csoki - mert már piszok éhes voltam délben, mikor jöttünk haza, meg 3 szem főtt krumpli, tegnap: reggeli: 1 alma meg dió, ebédre egy fél doboz rizottó, vacsi 2 szem főtt krumpli (imádom))Tényleg sok??? Szal kevesebbet kell ennem és többet innom. Mit akarnak belőlem csinálni? Artézi kutat?
Persze anyós első kérdése: mit esztek? Mondom semmit. Erre, hogy egy kismama nem éhezhet. Ááááá.

zarja

Gyermekeink száma miként változtatja meg hozzáállásunkat?

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2. Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1. Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2. Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1. Mosás, szárítás, vasalás.
2. Mosás, szárítás.
3. Szárítás.

Babaprogramok
1. Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2. Eljártok babatornára.
3. Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1. Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2. Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3. Ha harmad szülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

zarja

Sziasztok!

Jujj, csajok, úúúúgy izgulok.

Most jövök dokibától, ctg-ről. Hát 1 ujjnyira nyitott méhszáj és olyan jó kis mérhető méhösszehúzódásaim vannak, ugyhogy dokibá szerint hamarosan találkozunk.

Ezek szerint tényleg lehet nyákdugó nélkül is nyílni.

Viszont sajna pozitív lett a Strepto-kenetem, így nyomnom kell be az antibiót, mert szülés alatt lehet már nem lesz rá idő :P

Na majd még jövök olvasni.

Ezek a frontok rátok hogy hatnak?

Móni
kokonya

Sziasztok!

Has körfogat 106 cm köldöknél, 5cm-el lejjebb 105 cm.
171 cm magas, 62 kg-val kezdtem a terhességet, most 75 kg.

Geri!
Kitartás! Ez a 3 hét hamar elröppen. Azért még küldjük a pozitiv energiákat.

Hazavivős cucc!
Mi Regit (ő is februári), hosszú ujjú body, plüss lábfejes nadrág, kabát, pamut sapi és overáll+ takaróban (kórházi ajtótól a kocsiig) hoztuk haza.

Kriszti
35+1
bchris

Csajok!

Ma is voltam csontkovácsnál, és most megint istenien érzem magam. Remélem jól fogok tudni aludni is.

Kismamában olvastam:
Terhességi gyomorégés ellen hatásos lehet egy csepp szatnál-illóolaj. Oldj fel egy cseppet egy evőkanál tiszta aloe vera gélben vagy egy teáskanál mézben, majd a keveréket vegyítsd egy deci vízzal, és idd meg. Jót tesz az emésztésnek, elűzi a gyomorégést, és nyugodt éjszakát, szép álmokat bíztosít. Vigyázz a szantál keserű, ha nem bírod az ízét, a mézes megoldást válaszd"

Kriszit
35+1
bchris

móni: Hányadik héten is vagy? Az összehúzódások milyen erősek? Szabályosak vagy elmúlnak? Nekem még nincsenek ilyenek.
vicky79
Budapest III. kerület

:cry:
elmaradt a szülésfelkészítő tanfolyam
:cry:
a következő egy honap mulva lesz, de akkor én már böven lecsusztam
pcd1985

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?