Új privát üzeneted érkezett!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!!
mulan

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Kép
tatyi1983

Sajnos a karácsonyi köszöntésekről lemaradtam :( Karácsony előtti hétvégén a párom és én is lebetegedtünk, az volt a szerencse, hogy mire én belázasodtam, neki már csak hőemelkedése volt, így valamelyikünk mindig el tudta látni Marcit. Hála Istennek, rajta nem jött ki a kórság.

Így a készülődéssel is jól elcsúsztunk, 24-én 9kor kezdtük el diszíteni a fát, a saját ajándékainkat 11-kor bontottuk ki. Sajnos így a karácsonyi hangulat se nagyon volt meg, pedig úgy vártam már a gyerekes karácsonyt. :((( Nem baj, jövőre biztosan jobb lesz. Marcit a karácsonyfa sem nagyon izgatta fel, a csillagszórónak csápolt egy kicsit, de aztán jobban izgatta, hogy mit lehetne pakolni a szobában, mint a fenyő.

25-én az én családom jött vidékről, 11-en voltunk. Féltem tőle nagyon, de végül jól sikerült. Aztán 26-án a párom családjához mentünk Debrecenbe, úgyhogy volt program is bőven.

A szilvesztert itthon töltöttük egy baráti párral, jól elbeszélgettük az időt, fél 4-kor feküdtünk le. Persze Marci a szokásos 1/4 8-kor kelt, de a párom olyan rendes volt, hogy ma ő kelt fel hozzá.

Remélem, most már elkerülnek minket a kórságok, meg szépen visszaállunk a napi rutinra, és akkor gyakrabban tudok erre felé járni.

Mindenkinek nagyon jó babázást ill. babásodást kívánok az új évre! :)
jaspis

Sziasztok.

BUÉK mindenkinek, újra itt.
Nekem nem ez volt életem legjobb Karácsonya és Szilvesztere, de hát így sikerült.
Minden bajom volt, szerintem a sok idegeskedés és az izgalmak és a készülődés húzódott a gyomromra...remek volt!!!

Alapvetően vártam már, hogy 2010 legyen és újult erővel tekintsünk a teendőkre, ez az év biztos jobb lesz...:-)

Abszolút rájöttem, hogy már igazán elanyásodtam. Nem bírom az éjszakázást, ásítozom már 10-kor és ha nem fekszem le éjfélig, másnap nem vagyok használható semmire...és ez csak rosszabb lesz ahogy öregszem :-) :-)

Sajnálom a betegséget mindenkinél, jobbulást mindenkinek!
Kati!!!! Férjedet látta valamilyen orvos, mert ez már nagyon komoly, hogy ennyi ideje lázas!!! Szerintem nézzetek utána, mi lehet, nehogy baj legyen!!!!!!
Azt sem hinném, hogy azért késik, mert ideges vagy, csak nem baba van ott tényleg. Kíváncsi vagyok!

Szonce:
Szia. Majd mesélj milyen volt, remélem jól sikerült az utazás és az ünnepek is!

Na megyek mert elalszom.

Puszi, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Itt vagyok én is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:46-kor.
szonce82

Jó reggelt Mindenkinek,

Utólag is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek.

Kattja,
reménykedtem hogy itt vagy, most én sem tudok aludni. Brrr.

Remélem jól sikerült a szilveszteri buli és eseménytelenül telt el. (arra emlékszem h én férjem 3-4 nappal a szülés előtt elment karibulizni…. Ööö asszem reggelig nem is jött haza, akkor is csak segítséggel 8) , persze én is bíztam az eseménytelenségben, mert ciki lett volna két taxival érkezni a kórházhoz, főleg úgy hogy egyikünkre egy frissítő alvás igazán ráfért volna :lol: :lol: )

Gyomorégésre sajnos nincs tippem, de talán Millye majd mond valami tutkót :D

Rengeteg mindent vállalsz, nem helyes, alig van hátra pár hét és gyökeresen megváltozik az életed, én is majd másfél hónappal a szülés előttig dolgoztam (persze nem kalkuláltam a két hetes túlhordást), DE pihenj amennyit tudsz, csak magaddal foglalkozz mert hidd el pikk-pakk elmegy ez a rövid idő aztán jön ám a funfactory. Na viccet félretéve, előre nem lehet pihenni, de most tényleg az a legfontosabb hogy pihenni pihenni. Szülés utáni első időszakban lesz segítséged ? (persze nem kötelező, nekem sem volt, de ha jól emlékszem én tényleg csak lógattam a lábam az uccsó időszakban).

Én saját hálóingben voltam, mert méretben nem tudtak megfelelőt adni :shock: Pedig azért akkora nem vagyok.

A szüleimmel egy nehéz időszakon vagyunk túl (úgy tűnik). Picit nehezen engednek bizonyos dolgokban, nehezen fogadják el a döntéseimet és nehezen fogadják el azt is hogy nem engedem őket hogy beleszóljanak az életembe (sokáig másképpen volt).

Tesódnak jobbulást, illetve Boldog Születésnapot kívánok.

Kati,
Nem jó hír, férjednek mielőbbi gyógyulást. Hogy haladtok a pakolással ? Azért egy teszt nem ártana.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Millye és Mindenki,
Korábban (ha jól emlékszem) megadtam Marci honlapjának elérhetőségét. Ugye jól tudom ? Ott vannak a legfrissebb képek.
Ha valakinek nincs meg az elérhetőség, írjon és priviben megírom :D

Millye,
Vakondtúrás
http://mennyeimanna.blogspot.com/2009/0 ... nddal.html
de végül mint sok minden más, ez is változott.
Annira édes Andrisról ez az üdvözlőlap.

Jaspis,
Ajaj, nem jó olvasni hogy betegek voltatok. Sajnálom nagyon.

Szilvi,
Na ez a banyakór már engem is kerülget. Olyan kényelmes otthonülős lettem, hihetetlen magamra sem ismerek.
Ne tessék idegeskedni, főleg az hogy még a gyomrodra is ráhúzódott. Ejnye-bejnye.
Szonce,
De jó hogy újra itthon vagytok.
Hogy van apukád ? Nagyon sajnálom a visszautat, ennyire sokan jöttek ?
Hát igen, változnak az idők, a gyermektelen barátok addig nem is értik ezt, amíg nem kerülnek hasonló cipőbe.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2010.01.02 06:29-kor.

kubuspace

Mi jól vagyunk, Marci kezd visszatérni a normálba, 13 óra éjszakai alvás, nappali 3-4. Szerencsére aránylag gyorsan visszazökkent a korábbi ütembe, maradjon is így, alig várom hogy vége legyen a vizsgáimnak, én is aludni akarok, vele, sokat, nagyon sokat.
31-én elmentünk és apával együtt beoltattuk magunkat, nekem picit fáj a karom illetve be is kékült…. Na nem baj, lényeg hogy bennem van.

Azért hozok ide egy mosolyfakasztó képet.

Kép

sajnos egy vizsgám nem sikerült, így a 2009-re tervezett 8-ból csak 7 jött össze, jövő héten két nehéz lesz aztán mivel korábbra nincs időpont 23-án ismétlés a sikertelenből.
Lassan kezdem is a tanulást, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kubuspace

ja vagyis még nem tanulás !
hiszen tegnap este úgy feküdtem le hogy a falat kapartam annyira kívántam egy kis padlizsánkrémet, pirítóssal, paradicsomkarikákkal, na akkor felöltözés és irány a piac, beszerzem a padlizsánokat :lol: :lol: :lol: :lol:

kubuspace

Jaspis sajnálom, hogy betegek voltatok! :roll: MAjd idén jobb lesz minden nálatok is. fel a fejjel! :wink:

Silverlion sajnálom a gyomorfájást! remélem már nem fáj!! :roll:

Szonce82 örülök, hogy jól teltek az ünenpek. Nálunk is öregesen ment a Szilveszter.... de ez így van a babásoknál általában :wink:

Kubuspace sajnos a bejövő üzeneteim véletlenül kitöröltem és nem mentettem el Marci honlapjának a címét... elküldenéd nekem még egyszer? Köszi :D Nagyon köszi a receptet! Klassz a kép Marciról ahogy belefúrja a buksiját a tortába :D Már kívánós vagy??? :shock: :D Ez nagyon jóóóó! :D

Kép

Kép

Kép
millye

gyors bekukk,

éppen variancianalízis és regessziószámítást tanulom :twisted:
fiúk lezúztak anyósékhoz, úgyhogy ki kell használnom h min 4 órám van tanulni

Millye,
küldtem privit.
A tortát egyszer tutira megcsinálom, biztos fincsi lehet.
Igen kívánós vagyok, és a legjobb h Marcinál nem igazán voltam, most meg pont az ellenkezője. De persze a "legjobb" az egészben h megkívánom, mire elkészül általában már nem is kell :shock:

na lépek, lejárt az 5 perc szünet

kubuspace

Kubuspace köszi!!! :D Lehet akkor kislány lesz :D Én is voltam így, hogy mire megfőztem vagy megvettem addigra már nem kellett :shock: Jó tanulást! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Nem tudom mikor tudok majd ujra bekukkantani hozzátok, holnap viszik el a bútorainkat és mindent rajtunk kívül Sopronba, hétfőn meg irány utána!

Lányok! Rettegek hogy milyen lesz!
Igazából attól nagyon félek, hogy Milán hogy fog átállni! Napirend, stb. ráadásul az ottani nagszüleiért sincs annyira oda... És ugye eleinte velük fogunk lakni. Férjem két napja már nem lázas, de a foga nagyon fáj, úgyhogy most fájdalomcsillapítózik, majd mihelyst lesz ideje, irány a fogorvos! Lehet hogy a foggyulladás miatt volt lázas. Mindenesetre hétfőn vissza kell mennie a dokihoz.
Attól is nagyon félek, hogy hogy fogom elviselni, hogy anyáéktól és a nagyszüleimtől távol leszek... De majd a barátnők kárpótolnak! Az a három :-)
Tesztet csináltam szombaton reggel, aszerint nincs babám de még mindig nem jött meg... :shock: :shock: Valószinű, hogy mielőbb összeismerkedek Sopronban is a nőgyógyászokkal... Legalább egy terhességi teszt erejéig... Rosszul legalább mostanság nem vagyok, csak hulla fáradt, és elég sírós :-(
De majd csak elmúlik.

Kubu! Nekem is elküldenéd priviben Marci honlapjának a címét? Köszike! :-) Vizsgákkal kapcsolatban, ahhoz képest ngyon ügyi voltál, hogy 8-ból csak egy nem sikerült! Pihenj kicsit te is!!!
Szonce!
Örülök, hogy megjöttetek, és minden renben volt.

Szilvi!

A mi Sziveszterezésünk sem volt mindennapi... Mondhatom, hogy talán előbb elaludtam, mint bármely hétköznapokon... Majd éjfélkor csörgött a telefonunk, a sógorom hívott, hogy buékoljon még fel is háborodtam majdnem, hogy hogy van képe ilyen későn hívni... :D :D :D Szóval a mi bulizásunk is nyugdíjas tipusú volt!
Gyomrod remélem rendbejött!

Remélem hétfőn tudok majd jönni hozzátok, már Sopronból, addig is legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a babócákra!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,

mi is itt vagyunk. :)

Kubu,
olyan jó, hogy kívánós vagy…;)
Én is úgy szeretnék… nálunk most megy a lebeszélés a kis korkülönbségről… öcsém és közöttem 13 hónap van, ezért anyukámnak van tapasztalata ilyen téren. Szerinte nagyon nehéz lenne a dolgom, ha tavasszal-nyáron teherbe esnék. DE! Egyelőre nem hagyjuk magunkat meggyőzni!!!!
Hajrá tanulás!!! Nekem egy vizsgám maradt, mert az ütközött a legkeményebb szigorlattal… a HR 12-én lesz elvileg, szóval én még nem tanulok!
Te mikor mész? Hányadik félév ez? Mikor végzel?
Mókás Marciról ez a fotó, milyen hosszú haja van… most mi is hajnövesztésben vagyunk, már csak leghátul van picike a születéskori hajból és van egy pici kopasz rész is…
A Marci alvást naaaaaaaagyon irigylem. Nálunk éjszaka 9-10 óra alvás van és 3-4x át kell menni Bogihoz.
Szerintem hagyjuk még a csőrös poharat… a Brendon oldalán láttam fogót, amit rá lehet rakni a cumisüvegre, maradunk annál.
krisztacsillag

Szonce,
a legjobb barátnőm úgy hívott fel szilveszterkor, hogy „és, hogy telik a szilveszter, öregesen???” Na kész, mikor közöltem, hogy vendégek voltak nálunk rendesen meglepődött… igaz csak egy baráti házaspár és a feleség pocakjában a kis Panna baba.
Valahogy nálunk is változnak most a barátok… azok maradnak inkább, ahol már van gyerek, vagy ahol már várják… plusz egy-két barátnőm, akik imádnak Bogizni. :)

Kattja,
milyen volt a buli? Hogy vagy? Ment már az alvás? A pocakos barátnőm pici lánya egész szilveszter éjszaka rugdosott.
Én vittem a szüléshez hálóinget, de a szülésznőm adott egyet a kezembe, hogy inkább azt vérezzem össze... igaz nem mindegyik gomb volt meg rajta, de nem volt vészes.

Szilvi,
remélem már jobban vagy! Miért idegeskedtél?

Tatyi,
sajnálom, hogy elköltöztök... biztos nem lesz egyszerű az első időszak, de szurkolok, hogy minden rendben menjen!! Kitartás!
Párodnak jobbulást!!!
Küldünk nagy ölelést és várunk hétfőn!!!!
krisztacsillag

Nálunk szépen növekszenek a fogacskák, már látszik az ujjamon a nyoma, amikor úgy igazán beleharap a kisasszony. :)
Lecseréltük a babakocsi mózeskosár részét a sportra, persze még jól hátrahajtva, remélem így már fog tetszeni Boginak a sétálás, mert mostanában csak úgy tudtunk kimenni, amikor aludt, mert ha felébredt, azonnal sírni kezdett.
A hozzátápi amilyen jól indult, most annyira lelassult… vagy le is áll. Alig eszik Bogi egy-két kanálkával és szinte csak a gyümit fogadja el, a zöldség nem kell neki. A rizspép sem megy néhány napja…
krisztacsillag

Sziasztok.

Kriszta:
Milyen cumisüvegetek van? Mert ha Avent, akkor ahhoz a DM-ben is lehet venni fogót és gyanítom jóval olcsóbb!!! Én ott vettem hozzá.
Ne keseredj el a hozzátáplálás miatt, mert még elég kicsi Bogi, lesz ideje megbarátkozni vele, nem késett le semmiről, sőt.
Nem tudom, szerintem a félév olyan ideális a hozzátápláláshoz, addig meg anyatej vagy tápszer nem? Esetleg kis gyümi.
Doki mondta, hogy próbálkozz már ezekkel?
Képzeld egyébként Boti is utálta a fekve kocsizást, sírt állandóan egy "élmény" volt vele. :-)
Miért idegeskedtem, mert ilyen típus vagyok, mindent túlparázok és túlizgulok...sajnos...:-(

millye:
köszi, már jól vagyok. :-) az ünnep volt stresszes :-(

Kubu:
Sajnos az a helyzet, hogy nem akarok én idegeskedni, de ha bármi gond van, akkor azt egyből a gyomrom érzi meg...sajna, szóval nem nagyon tudom a dolgot befolyásolni :-( ilyen gyomros vagyok ahogy az orvos mondja. :-)
Lehet azért megnézetem majd megint a gasztrós dokinéninkkel.
Marci alszik abban a tortában??????? Nagyon olyan :-)
Nekem is nyomd lszi a címet, mert nem tudom hol is van már :oops: köszi....

Kati:
Nagyon drukkolok Nektek, de komolyan, hogy minden rendben legyen.
Én mondjuk nem is értem, hogyan tudtad erre elszánni magadat, amikor ennyire kötődsz a szüleidhez, nagyszüleidhez, ráadásul nem is igazán szupi az anyóséknál...ennek valami nyomós oka kellett, hogy legyen...remélem te nem fogod megsínyleni ezt a dolgot!!! Vigyázz magatokra! Majd írd meg milyen ott?!

Nekem annyira tetszik az a vakondtúrás torta, nem is tudtam, hogy ezt így házilag is el lehet készíteni, mármint, hogy nem csak azzal az instant Dr. Oetker cuccal, mert azzal nem akartam.
Olyan édi. Sajnos tavaly a kórházi kiruccanásunk miatt nem sikerült Boti szülinapjára rákészülni, de akkor nem is az volt a fontos, hanem, hogy meggyógyuljon, de majd idén...jön a vakondtúrás :-)!

Boti nagyon jól van, nagyon eleven, egy fél pillanatra sem ül meg, már inni és enni sem, csak ha beleültetem az evőszékébe, mert onnan nem tud kiszállni. Viszont ott is egyfolytában izeg-mozog...
Kubu, olyan etetőszékünk van nekünk is, Ikeás ugye? Egy bajom van velem, hogy be kell emelnem a 15 kilós gyermeket!!! Ez egyre nehezebben megy és ha terhes leszek, akkor nem tudom, hogy fog ez menni :-)!
Csörlős-csigás megoldáson gondolkozom :-) :-) :-)

Kép

Kép
silverlion

Apropó, mit hozott a Jézuska a csemetéknek?

Kezdem én, nálunk annyi mindent, hogy szobát cseréltünk Botival, mi mentünk a picibe hálónak és ő a mienkbe. :-)
Kapott egy akkumulátoros autót, egy játszóházas sátrat és egy kis asztalt két kis székkel, annyira cuki ahogy ott ül és játszik.
Egyik nagyitól 3 féle Lego Duplot, az nagyon bejön.
Majd próbálok prezentálni képeket is Botiról, mert már olyan nagy fiú.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:27-kor.
szonce82

Szonce:
Persze, hogy érdekel, küldd lszi a címet.
A talit megbeszéljük mindenképpen.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Tatyi1983 megértelek, hogy izgulsz a költözés miatt!!! De biztos minden rendben lesz! :wink: Meddig fogtok anyósodnál lakni? :roll:

Kubu nagyon köszi! :D nagyon klasszak a képek! :wink:

krisztacsillag ne izgulj a hozzátápival mert nálunk sem ment zökkenőmentesen sőőőőőt!!! Most megint viaskodok vele mert csak a cici kell neki.... :roll: De semmivel nem vagy lemaradva.. ráérsz a hozzátáplálással még 6 hónapos koráig! :wink:

Silverlion a fiam is izgága.. pedig épp etetőszék vásárlás előtt állunk.. nem tudom milyet vegyek ha van valakinek tapasztalata szívesen fogadom.... Karácsonyra képességfejlesztő asztalkát meg zenélő mágnestáblát kapott a fiam.

Szonce82 nagyon helyes a kis huncut fiad!! :wink: Nekem átküldhetnéd a webalbumot :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok, köszi a hozzátápis infókat.
Igazából azért kezdtük el, mert Bogi már több, mint egy liter tápszert evett meg egy nap és ez a védőnő szerint már túl sok... ok, de ha nem adok eleget enni, akkor sírás van, mert éhes. (Bogi több, mint kilenc kiló és olyan 70 centi kb)
Szóval abban maradtunk, hogy együnk gyümit, zöldséget, rizspépet... megkóstoljuk, és ha nem jön be, akkor várunk egy-két napot és újrapróbáljuk, tudom, hogy még naaaaagyon ráérünk. :)

Szilvi,
ha vendégek jönnek hozzánk, én is túlpörgöm a dolgokat.
Korábban én is azt hittem, hogy azért fáj folyamatosan a hasam, mert rámegy az idegesség... aztán kiderült, hogy a lisztérzékenység az oka... érdemes megnézetni magad többször!!!
Nálunk a rugdalózók és a zenélős és/vagy plüssállatkák voltak a slágerek a karácsonyfa alatt, de a legédesebb ajándékot apától kapta Bogi, egy egyedi készítésű takaró... szépséges, finom, puha, meleg.

Szonce,
én is kérem szépen a linket. Helyes a nagyfiad az autón. :)

Kubu,
tőled is, mert tudom, hogy elmentettem a Marci-linket, de most mégsem találom.
Köszönöm.
krisztacsillag

Sziasztok, Lányok!

Köszönöm az infókat a hálóinggel kapcsolatban. Azért érdekelt, mert nem szívesen véreznék össze egy sajátot, de ha adnak a kórházban, akkor ez nem gond. Azért készülök valamivel.

Remélem, minden beteg jobban van és az összes baba lassan visszaáll a régi rendre! :)

Szonce, sajnálom, hogy ilyen problémás volt a visszaút. Egy kisgyerekkel ez dupla olyan kellemetlen, teljesen megértem, hogy kiborultál. Ádám egyébként hogy viselte? A képek nagyon édik. Az album engem is érdekel! :)

Kubu, 2-án hajnalban nem tudtam aludni, pedig nagyon próbáltam, de mivel nem akartam zavarni a két fiút a szobában, inkább szenvedtem az ágyban éberen reggelig, aztán ünneprontó lettem, lementem a bulizókhoz, hogy egy pár órát had aludjak már!

A szilveszteri bulival még semmi gond nem volt, táncoltam is, éjfélkor koccintottunk, megvolt a mi kis külön tűzijátékunk, még maradtam egy kicsit, aztán elmentem aludni. Csak 1x ébredtem fel éjjel, szóval minden rendben volt. A párom aranyos részegre itta le magát, ő volt a buli motorja, miután elmentem aludni, még kimentek az utcabálra is, szóval ők igazán nagyot mulattak, de járóképes maradt. A tesómék is eljöttek végül, bár nem volt jól.
Másnap viszont fáradtabb voltam, kellett volna egy kis pihenés, de nem jött össze. Hiába feküdtem le korán, 11től aludtam, 2-kor felhangosították hirtelen a zenét, erre azonnal felébredtem és persze nem tudtam utána elaludni. Egész éjjel ment a zene, ami nem zavart volna, mert nem volt nagyon hangos, de mivel elég ittas volt a csapat, folyamatosan üvöltöztek, így nem lehetett aludni. Mint kiderült, a társaságból 1-2 emberen kívül senki sem aludt, nemcsak az alvászavaros kismama. Óránként ébredtem fel teljesen, aztán forgolódás és max fél óra éber álomban, majd újra ébredés. 6-tól egyáltalán nem tudtam elszenderedni, 7ig bírtam, akkor mentem le. Másnap többen is megköszönték ezt a lépést nekem. Még fél óráig randalíroztak lent, aztán átmentek a pincébe és egy kicsit aludhattunk végre. Nem bántom őket, bulizni mentek, én is velük buliztam volna, ha jobban bírom, de ez már sok volt.
Ráadásul másnap 4 szülinaposnak akartunk meglepetés szülinapi bulit tartani, ebből 2 bejelentette reggel, hogy hazamennek. Na, ez betett! A párom barátjának a 2 kisgyereke lebetegedett, ezért délelőtt elindultak haza, a tesómék is bejelentették, hogy délután hazajönnek, ezért kitaláltuk,hogy esti köszöntés helyett ebéd után köszöntjük fel őket. Szerencsére a pörkölt, amit vacsira készítettünk volna, ebédre kész volt, mi 2-re mentünk a tortáért (3 emeletes, különböző torták, nagyon szép lett),előtte futottak be Zoliék, visszajöttek az orvostól, hogy ebédeljenek egyet (a feleségének volt a szülinapja, jó ötlet volt tőle). Így mind a 4 szülinapost végül fel tudtuk köszönteni, aztán mi is összepakoltunk, dumcsiztunk még egy pár órát, de este 8 előtt már itthon voltunk. Akkorát aludtam, hogy csak na! Ma persze nem csináltunk sokat. :)
Összességében nagyon jól sikerült a buli és mindenki jól érezte magát, nekünk ennyi fért bele. És nagyon jól esett, amikor a 20 évesek dícsértek, hogy milyen jól bírom, mennyire jól mozgok még és hogy milyen csinos kismama vagyok. :)

Nagyon aranyos a fotó Marciról. Rólam is hasonló készült az első szülinapomon, de én még ébren voltam, amikor lefényképeztek. :)

Kriszta, van rugdosás, talán kicsit intenzívebb, mint az utóbbi időben, de több csokit is ettem, lehet, hogy az pörgeti fel. Szilveszterkor nem volt izgágább, mint egyébként, tőle mostanában tudok aludni.
Hajrá a fogacskákkal! Mennyinél is tart most Bogi? :)

Kati, kitartás a költözéshez és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz Veled is. Tényleg nehéz döntés lehetett. Az nagyon fontos, hogy a barátnőidre támaszkodhatsz, mindenképp beszéljetek velük sokat, úgy talán könnyebb lesz egy kicsit.

Ez megint elég hosszúra sikerült, asszem abbahagyom... :)

Kati

Kép
katjja

millye

Nekünk ilyen etetőszékünk van, és egyelőre nagyon bevált: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_405460

Sokáig kerestem, mert túl nagynak és túl randának találtam az átlag etetőszékeket, na meg nem akartam 40 ezret fizetni érte. Ez egészen kicsire összecsukható, könnyű, olcsó volt, és szerintem szép is. Egyetlen hátránya, hogy nincs dupla tálcája.
jaspis

tatyi

Sopron gyönyörű hely, biztosan jól fogjátok ott érezni magatokat. :) Ide pedig onnan is be tudsz jelentkezni, ha nagyon társaság hiányod van. ;)

krisztacsillag

Te is, és a párod is olyan fiatalnak tűntök a fotókon. Azért jó, hogy van, aki fiatalon is mer gyermeket vállalni, büszke vagyok rátok. :)
jaspis

katjja örülök, hogy jól sikerült a buli!!! :D Már nem sok van hátra és te is kezedben foghatod a babádat! :wink:

jaspis nagyon köszi az információt! Apa ma elvitt etetőszéket venni és kaptunk egy nagyon jót: Már ki is próbálta a fiam és tetszett neki. :D A te széked is nagyon klassz!!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

millye

És milyet vettetek?

Hogy ne érje szó a ház elejét, megmutatom a jelenlegi kedvenc fotómat Marciról.

Kép
jaspis

Sziasztok!

Megjöttünk Debrecenből. Nagyon klassz volt! A Szilveszter nálunk is öregesen (vagy inkább kisgyerekesen) telt, a szobánk ablakából megnéztük az éjféli tüzijátékot, aztán irány az ágy.

Anyuékkal voltunk, ami azért volt nagyon jó, mert Anyura rá tudtuk bízni Flórát hosszabb időre is (2-3 óra). Így volt időnk fürdőbe és múzeumba menni együtt a férjemmel, most először Fló születése óta.

Rájöttem, hogy nagy mázlim van Anyukámmal, imádja Flórát és szinte ő könyörög nekünk, hogy vigyázhasson rá. Mindig az az érzésem, hogy én teszek szivességet neki, ha nála hagyom a kisasszonyt. :wink:

Az éjszakáink egy idő után a Sinlac ellenére is ugyanolyan rosszak lettek. Két napja viszont -egy teljesen indokoltalannak tűnő nappali sírás után- benyúltam Fló szájába és határozottan éreztem, hogy kezd kibújni egy fogacska. (Olyan fura, mert látni nem lehet, csak érezni.)
Szóval szerintem mégis a foga kínozza éjszaka a lányt és nem az éhség. Le is álltunk a Sinlac-kal (Szilvi tanácsát megfogadva), mert határozottan gömbölyödni kezdett tőle a már így sem nádszál vékony (71 cm, 8 kiló) Fló. :wink:

jaspis, mekkora ez a kép Marciról! :D

tatyi, tök megértelek, hogy aggódsz a költözés és az új élet miatt. Tényleg nagyon bátor vagy, hogy bevállaltad!

kriszta, szerintem se aggódj a hozzátáplálás miatt! Fló is nagyon lelkesen kezdte aztán most már nem eszik olyan sokat, mint eleinte. De mivel így is nagyon jó súlyban van, én nem aggódom.

kubu, küldd el nekem is Marci oldalának elérhetőségét, lécci!

szonce, Á dám oldalára is nagyon kíváncsi vagyok! :)

Nagyon köszi!

kubu, kriszta, nagyon becsüllek beneteket, hogy tudtok gyerek mellett is tanulni! Én is járok egy képzésre (fejlesztőpedagógus) elvileg, de én most halasztottam. Még azon is komolyan dillemmázom, hogy a következő félévben folytassam-e.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zizi27 2010.01.04 11:17-kor.

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Húúúú nem ér ennyit írni.

Kati, Kriszta, Szilvi, Zizi, megy a cím, senki többet harmadszor ? :lol: ))))

Kati,
Hatalmas drukkok hogy minden rendben legyen, zökkenőmentes legyen a költözés, és a beilleszkedés anyóséknál is. Várunk vissza.

Krisztacsillag,
Sokat gondolkozom én is hogy mennyire helyes a kis-nagy korkülönbség. Tény szinte egy korosztály lesznek, így azért Marci sok mindenben lehet majd húzóerő. Játszani is tudnak majd együtt, tehát ez azért mindenképpen pozitív, illetve így aránylag gyorsan „letudom” a két gyereket és utána nem mehetek vissza dolgozni. Persze az sem egy elhanyagolandó tény hogy mennyi idős is vagyok, illetve h a teherbeesés ezidáig nem volt egy könnyű menet, így ez mindenképpen az mellett szól h jöjjön amikor jönni szeretne.
Szerdán statek lesz, szombaton gazdpolitika, mindkettő kemény, szerencsére az előbbi tanulásával jól haladok. 3. félév, a várandósság, szülés miatt sajna csúsztatni kellett, csak fél évet szerettem volna, de végül 1 lett belőle, hmmm tényleg nem tudtam volna megoldani másképpen, de picit bánom, most az 5. félévnél lehetnék már. Úgyhogy még sokára lesz vége.
Hajrá fogacskák.
Megmutatod nekünk a takarót ?

kubuspace

Szilvi,
Ejnye, azért vigyi magadra, lehet ebből még bármi rossz is és az senkinek sem hiányzik.
Dehogy alszik, csak éppen úgy kaptuk le, amikor belehajol a tortába, na az már nagy lenne, ha tortaevés közben is alvás lenne. :lol:
Igen ikeás az etetőszékünk, szomszédék már nem használták és nekünk adták. Egyszerűen nem vitt rá a lélek hogy 25+-ért vegyek etetőszéket. Nekünk bevált és szeretem, de Marci még csak 10 kg.

Ajándékok: sok sok sünilabda, FP beszélő kutya (kettőt is) egyik kicserélve FP daloló könyvre, fa építő, pici készségfejlesztő lasztik, mamuszkák, tricikli, zenélő játék, Duplo, ruhák, szánkó, FP teknős, amin a formákat kalapáccsal kell leverni, fürdőjáték, pénz, postán nyomtatott saját arcképes bélyes, playschool tölcséres labdakifújós játék. Szóval szerintem brutál sok mindent, de igazából ez két alkalomra ment.

Szonce,
Mindenképpen írok privit, csak pici türelmet kérek. Emlékszem két éve voltunk Ungváron és másik nap Munkácson és a a második alkalommal történő visszajövetelkor valami agygörcs h mennyit álltunk a határon, a papírok „oké” de az hogy minden autót „szétszedtek” kopogtatták ezerrel, ha nem látom saját szemmel nem hiszem el. Ja és hülyén néztek ránk amikor mondtuk hogy turisták vagyunk és a munkácsi várba kirándultunk :lol:
Leendő exbarátok – ez teccik.
Kérem szépen a címet az albumhoz.

Millye,
Köszi köszi.
Na milyen etetőszéket vettetek végül ?

kubuspace

Kattja,
Húúúú de mozgalmasra sikeredett az ünneplés. Azért örülök hogy minden rendben volt, picit izgultam és persze az jó hogy ki tudtad magad pihenni.
Hahó még ébren van a fotón :lol:

Jaspis,
Ez az etetőszék nekem is tetszik, sőt árban is nagyon jó.
Megzabálom Marcit annyira tüneményes.

Zizi,
Örülök h jól sikerült a kiruccanás.
Hurrá fog.
Miért a dilemma a folytatás mellett ? Mármint hogy végleg befejeznéd ?

kubuspace

Jaspis Top Rider-t vettünk. NAgyon ott van a kép Marcidról! :D CSúúúúcs :lol: helyes kis gazember! :wink:

Zizi27 örülök, hogy jól teltek az ünnepek! Mázid van anyuddal az már biztos! :wink: Chamomillát nem adtál neki? :roll:

Kubuspace Top Rider etetőszéket vettünk. NAgyon örülök neki mert eddig ölben etettem és se én nem tudtam tőle enni se őt nem tudtam nyugodtan etetni mert állandóan ficánkolt. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Jaspis,
szuuuuper a fotó, nagyon vagány Marci!!! Nekünk van ilyen ikeás kékségünk. :D
Aranyos vagy, de nem vagyunk mi olyan fiatalok. Én 28 múltam nyáron, a férjem pedig márciusban 33 lesz. :)
Tatyi azt hiszem fiatalabb nálam. ;)
Az egyik baráti párnál, ahol most jön a baba (Benedek), a kismama 23 éves… jaj én épp akkor diplomáztam és még eszem ágában nem volt babázni, igaz akkor még a férjemet sem ismertem.
Elárulod te mennyi vagy, persze ha nem titok? :)

Kattja,
huuu, ez valóban izgalmas és mozgalmas szilveszter volt… örülök, hogy jól vagytok és tudtatok egy nagyot aludni!
Még mindig 2 fogacskánk van, de valószínű készülőben van a felső kettő is, mert Bogi nagyon bőszen harapdál mindent és nyűgös is kicsit.

Zizi,
nálunk is ilyenek a nagyik. Én a suli miatt már többször hagytam rájuk Bogit … nehéz volt, de ők is annyira élvezik a babázást. Én egyébként egyfolytában telefonálok, kérdezem, hogy mi a helyzet itthon és ők mindig mondják, hogy minden ok és hogy maradjak még… :)
Persze nem maradok… amikor múltkor elhúzódott az egyik szóbelim, már alig vártam, hogy hazaérjek és megölelhessem Bogit, el is pityeregtem magam, amikor már nálam volt, naaaagyon tud hiányozni.
A hozzátápit most szüneteltetem, max. pici gyümi, de csak 1-2 kanállal. Valóban ráérünk még vele…
A mi éjszakáink sem javulnak. Bogi minimum 3-4 alkalommal ébred… ő sem éhes, mert a tápszer nem kell neki. Én is a fogra tippelek, nincs jobb ötletem.
Nekem muszáj volt folytatni a sulit, mert kell a diploma nyárra az engedélyhez, de nem egyszerű… a nagyik és a férjem segítsége nélkül nem is tudom hogy csináltam volna meg.
És még a szakdoga… már fejben sok minden megvan, de mikor fogom megírni???
Neked mennyi van még? Nem jobb letudni most? Csak halasztani akarsz ugye?

Millye,
én adtam chamomillát éjszakára is, de akkor sem aludt nyugodtan Bogi. Most pár napja csak a Dentinoxot használjuk 2x egy nap, pihentetem a homeós bogyót és a fájdalomcsillapítókat is…

Kubu,
a kiskorkülönbséget én is így látom, ahogy Te. Önzőnek tartanám magam, ha azért mert nekem lesz fél-1 éves nehéz időszakom, ezért megfosztanám őket attól, hogy nagyjából egy korosztály legyenek és tudjanak egymással mit kezdeni. És igen, a munkaszempontjából sem mindegy, nem látom értemét annak, hogy visszamenjem 1 évre…
Sulihoz kitartás továbbra is és persze megy a drukk a szerdára és szombatra is!!!!
krisztacsillag

Krisztacsillag jól teszed. Nem kell neki állandóan adni! :wink: Én sem adom neki mindig csak amikor már úgy érzem csak a homeopátia segít :D Szerencsés vagy te is, hogy szuper nagyik segítenek neked! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag

Valóban fiatalabbnak tűntök a fotókon a korotoknál. :) Én most 32 vagyok.

Milyen engedélyhez kell neked diploma?

Ajándékok: FP formakirakó vödör (azt már érti, hogy bele kell tuszkolni a formákat, de még csak véletlenül találja el, hogy mi hova való), FP járássegítő víziló (ezt leginkább rángatni szereti, hogy zörögjön, ülve és térdelve tologatja, ha fogjuk a vízilovat, hogy ne guruljon nagyon gyorsan, pár lépést megy is utána), motorikus bohóc (ez még becsomagolva áll a fa alatt), egy borzalmas karácsonyi ruhás jegesmedve, ami kb. akkora ülve, mint a gyerek, egy kötött takaró, pár ruha.
jaspis

Így várt most Bogi alvás után, amikor felmentem érte:

Kép

Cincó fogai:

Kép

Kubu, íme a takaró:

Kép

Lányok, szerintem lassan kúszni fogunk. Már megy a helyváloztatás... középre teszem Bogit a habtapira, a játékokat a szélére és megszerzi őket. Igaz csak 5-10 centiket halad előre vagy néha hátra, de nagyon kitartóan csinálja. :)

Zizi,
nálunk éjszaka az is a gond, hogy Bogi már félálomban oldalra vagy hasra fordul és onnan még nem tud visszafordulni a hátára és akkor megy a nyöszörgés a visszaalvás helyett. Nappal már nagyon próbálja a visszafordulást, de még eddig még nem sikerült...
krisztacsillag

Jaspis,
csak az lehet felszámoló biztos, aki elvégez a közgázon egy feszámolói és vagyonfelügyeleti szakértő posztgraduális képzést, ráadásul minden cégnél kell lenni minimum 2 embernek, aki ezt megtette, mert a cég sem működhet enélkül 2010 július 1-től... oh yeeee!
krisztacsillag

Krisztacsillag nagyon helyes Bogi! A kúszáshoz gratulálok! Lassan majd utol sem tudod érni :D

Kép

Kép

Kép
millye

krisztacsillag

Már emlékszem, hogy említetted ezt a felszámoló biztos dolgot anno. De így legalább egy viszonylag ritka végzettséged lesz, ami biztosan jól fog még jönni többször is.

A forgás miatti éjszakai nyígás nálunk is volt, Marci ráforgott a kiságy rácsára, és mivel még csak egy irányba tudott forogni, megakadt. Néhány napig tartott ez csak, max egy hétig, utána megint aludt rendesen. Kitartás!
jaspis

Vajon tatyiék napja hogyan alakult?
jaspis

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:28-kor.
szonce82

Szonce82 hűűű ez nagyon izgi! Lehet jön a második? Nekem meg még meg sem jött egyáltalán (2008 májusban volt utoljára mensim) szóval nem tudom hogy venném észre ha terhes lennék :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:28-kor.
szonce82

Sziasztok.

Szonce:
Fú, ahogy olvastam már azt hittem, hogy....de akkor ezek szerint nem. Képzeld nekem úgy jött meg 8 hétre szülés után, hogy szoptattam, vagy valami olyasmit csináltam...:-) :-) :-)

millye:
irigyellek a nem menstruálásért...remélem én sem sokáig menstruálok már.

Kriszta:
Bogi nagyon édes és nagyon ügyesen és gyorsan fejlődik.
Nekem Botival szerencsém volt alvásügyileg, mert már az elejétől hason aludt, hisz volt légzésfigyelőnk és a doki is azt mondta, hogy úgy jobban erősödik a háta. Na mindegy nem ez a lényeg, hanem az, hogy emiatt éjjel nem forgolódott sehova ezért nem volt vele ilyen jellegű probléma. Amikor pár nehéz éjszakánk volt az a fogak miatt volt, de elenyésző, ő nappal volt rosszaság!!!! :-)
Annyira látszik egyébként, hogy a lányok gyorsabban fejlődnek, szerintem ez itt is látszik a mi babáinkon.
Hát igen, a lányok...:-)

Jaspis:
Nagyon buli az a kép....teljesen mint egy rocker srác! :-)
Akkor mi egyidősek vagyunk!!! :-)

Ha már a menstruálásnál tartunk képzeljétek ugye elhatároztuk Apával, hogy mehet a tesó, na annyira belevágtunk (biztos ami tuti legyen), hogy 18 napra megjött....én most ezt nem tudom hova tenni. El is megyek az új dokimhoz, hogy mondjon okosat és vizsgáljon meg, bár legutóbb mikor voltam azt mondta, mindent rendben lát az UH-on.
Nem az a gondom, hogy azonnal nem jött össze, csak ez a rövid dolog.
Lehet, hogy összejött itt minden az ünnepekkel meg a nagy igyekezet a babával...volt már ilyen nektek, hogy ennyire rövid volt egy ciklus? Ált. 24-25 nap... Kíváncsi vagyok, mi ez.
Valakinek van tapasztalata már????

Kubu:
Neked már nő a pocak???? Most nem is tudom hol tartasz 10 hét?
Azt mondják a másodiknál már előbb látszódik a dolog....vagy átvertek? :-)

Kép

Kép
silverlion

Kriszta:
Azt a takarót Apucitok készítette?????? Komolyan?
Találtam egy tök ari képet, Boti itt egyidős Bogival...el sem hiszem,
hogy ekkora is volt :-)

Kép

Kép

Kép
silverlion

...és íme néhány kép a karácsonyi ajándékokkal is:

Kép

Kép

Kép

Ennyi elég most belőlünk :-) csak amikor ideszabadulok, akkor ez van....:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce82, Silverlion nálam ugyan ez volt amikor a lányomat szoptattam másfél éves koráig nem volt mensim :D szóval gondolom most is ez lesz, hogy amíg szoptatok addig nem lesz mens.. bár ki tudja :roll:

Silverlion hajrá kistesó! Én így ki sem tudnám számolni, hogy mikor tudok teherbe esni mivel nem jött még meg... :shock: szóval nálam nehezebb ha szeretnénk a kistesót... :roll: A képek nagyon jók Botiról! Igazi nagylegény már! Nemrég még kisbaba volt most meg milyen nagyfiú! :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

hogy aludtatok? Nálunk Bogi már 3. napja megint óránként 1-2x felébred… gondolom ez a hóesés zavarhatja.

Szonce, Kubu, köszönöm a linkeket. :)

Szonce,
szerintem élőben nem gondolnátok fiatalabbnak, de köszi. :)
Édes a fiacskád, ahogy áll az ágyában és vár téged!

Erről jut eszembe, már naaaaagyon várjuk, hogy tavasz legyen és találkozhassunk veletek, jó lenne összeengedni ezt a sok tündéri János Kórházas gyerkőckét.
Bogi még egyelőre nem találkozott csak egy kis gyerekkel, a keresztlányommal, aki másfél éves és nagyon óvatos és kedves, Bogi mégis sírva fakadt, amikor Kinga elkezdett hozzábeszélni.
Ha vége lenne ennek az influs időszaknak végre mehetnénk mi is Ringatóra, meg úszni, hogy közösségben legyen.
krisztacsillag

Szilvi,
hajnalban a hasára tettem Bogit, már nem tudtam mit csinálni vele. Az ölemben békésen alszik, mikor megérzi, hogy le akarom tenni az ágyába, felébred. Egyedül a hason alvás segített, ilyenkor legalább 1 óra nyugalom volt. Szóval köszi az ötletet. Eddig nem mertem hasra tenni csak nappal…
Szuperek a képek, igen valóban igazi nagyfiú már Boti.
Az egyik barátnőmnek sajnos elment az első babája, 3 hónapot kellett utána várniuk, a mensi még rendszertelen volt, mégis elsőre összejött a baba, most 33. hetes. :D
Jaaaj, bocsi, ha félreérthető voltam… nem Apa készítette a takarót, ő csak megvásárolta ezt a kézzel készített egyedi darabot. :D

Kubu,
hogy vagy? Én is pont ma éjszaka gondolkoztam, hogy milyen jó neked… szerintem itt most nagyon sokat örülünk neked, nektek!!!

Tegnap voltunk utoljára a Dévényes tornán, azt mondta a gyógytornász, hogy nagyon jól fejlődik Bogi, sőt ez a kúszás is nagyon korán jött… van egy-két gyakorlat, amit továbbra is csinálunk majd itthon, de szerencsére minden rendben a kis örökmozgóval.
Most a habtapin kúszik összevissza. Édes, amikor tolat, de nagyon kitartóan halad előre is, ha ahhoz van kedve. Néhány perce kúszás közben tévedésből átfordult a hasáról a hátára… ez volt az első! :)
krisztacsillag

Krisztacsillag mi jól aludtunk. A fiam este 9 óra óta alszik :shock: már 13 és fél órája. Kétszer kelt cicizni de aludt is tovább... jó bírja.... Sajnálom, hogy nálatok nem aludt jól Bogi :? Talit én is várom! Mi összejárunk jópár babával akik februárban születtek. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?