Sziasztok!
Tegnap véletlen kimaradt, hogy
Noki is milyen nagylányos képet tett fel Rékusról - mindig nagyon figyeled, hogy az alkalomhoz illően legyen felöltöztetve!
És
Bikmakk, jó, hogy írtál magatokról. Biztos várod már a hétvégét, az utazást...
Linacska, írj a babausziról, milyen volt, hogy viselte Levi??? És esetleg voltál a fogorvosnál és megkérdezted a hólyagocskát?
Nikó, az tökjó, hogy Gréti napközben 2-3 órákat alszik! És elég mélyen alszik, lehet mellette tenni-venni, vagy felébred a zajokra? És ne legyél depi amiatt, hogy nem tudsz szoptatni! Bár tényleg biztos nagyon rossz érzés látni, hogy Gréti sóvárogva nézte a cicit, de az a lényeg, hogy a tápszerrel hozzájut a fontosabb anyagokhoz, ugyanakkor megvan köztetek a szoros kapcsolat, így biztos semmilyen negatív hatással ez nem lehet rá!
Dbea, sajnálom, hogy megint csúnyább lett Marci bőre! De jól csináljátok, hogy mindig figyelitek, mitől lesz rosszabb/jobb a helyzet. Remélhetőleg holnap több okosabb dolgot is mondanak majd a dokik! Örülök, hogy ugyanazon a véleményen vagy, mint én, hogy kaja után lehet a kóstoltatással próbálkozni. Szopi előtt azért nem tartom célszerűnek, mert akkor már éhes a baba, nem újdonságra vágyik, hanem a jól megszokott kajára. Szopi közben szintén rosszul érintheti, hogy megzavarják a kajálásban és csalódott lehet, ha nem ehet zavartalanul addig, amíg jól nem lakik. Kaja után pedig mintegy desszert megkóstolhatja az extra ízeket. Vagy pedig két szoi között, "uzsonnaként", ha szopi után nem menne.
Angelita, köszi az infókat a babák első kajáiról. A két szopi közötti kóstoltatás lesz majd a második próbálkozásom, ha a kaja utáni nem sikerülne. Az üléssel kapcsolatban: nézd meg Te is, hogy
Nikóék milyet vettek! Nem akarlak rábeszélni, de nekem az (is) tetszik benne, hogy több fokozatban dönthető. Nem tudom, menet közben is lehet állítani? Mert az lenne az igazi: Betti gyakorlatilag minden autókázás közben elalszik - és azért közel fekvő helyzetben kényelmesebb neki, mint ülve, még nagyobb korában is.
Cscsi, de rég jártál erre!!! Azt el is hiszem, hogy kikészülsz az óránkénti éjjeli keléstől.
Nosztalgiázz egy kicsit, hiszen újszülött korukban csinálnak ilyet a babák! De tarts ki, biztos nem fog sokáig tartani ez az állapot - most nagyobb szüksége van Rád Balázsnak, jobban igényli a törődésed. De ki fogja nőni ezt, lesz majd olyan, hogy Te fogsz vágyni arra, hogy egy kicsit veled is foglalkozzon. Bújjatok össze, szeretgesd meg és mindketten jobban fogjátok érezni magatokat!!! Fel a fejjel!
Irdab, minden csuklásnál cicire teszed, vagy próbálod tenni Zorát? Én Bettit általában hagyom, eddig csak 1-2x volt, hogy cicire tettem.
Nálunk a menet: este 7 fürdés, 1/8 8 szopi, 8-tól alvás reggel 7-8-ig (ma kivételesen 10ig - megint elkummantotta a tornát!!
), közben 1-2x szopi (kb. 2-3 körül, de van, h éjfél körül, aztán 5 körül). Délelőtt ébren van, esetleg 11 körül elalszik, de nem sokat, átlag 1 órát (van, h kevesebbet, van h többet). Kb. 4 óránként eszik, de délután már egyáltalán nem alszik, csak kivételes esetben, de akkor is csak keveset. Ja, dehogynem, a délutáni séta közben mindig alszik - vagyis attól függően, mennyit sétálunk, annyit alszik. Szerencsére Betti nagyon jó kislány, itthon jól elvan a játékaival, nem igényli folyamatosan a társaságot. Persze azért szoktam vele foglalkozni: játszunk, meg mesélek neki, meg ilyesmi.
Az éjszakai alvással nincs gond: van, hogy már a 1/2 8-as szopi közben elalszik, de ha nem, akkor is magától elalszik legkésőbb 8kor. Az éjszakai etetések után is visszaalszik - ilyenkor csak tisztába teszem szopi után, nem szoktam böfiztetni. Régebben volt, hogy hajnalban már nem tudott visszaaludni és akkor magunk közé vettem, úgy sikerült visszaaludnia.
Egyébként a napközbeni elalvása még mindig ugyanúgy történik, ahogy láttátok a babatalin: oldalra fordul, bekapja az ujját és pár percen belül alszik is!
Oui, szerintem a különaltatást nem kell erőltetni. Ahogy látod, ez egyénfüggő: Mirának megy az elalvás, Zorának nem. Zora nem kel éjszakánként, Mira igen. Nem tudom, elég nagy-e már hozzá Zora, hogy meg lehessen vele beszélni, hogy próbáljon meg egyedül elaludni: ezzel már egy lépéssel közelebb lennél a cél felé. Mirának meg szüksége van még rád - de hátha más tud Neked tanácsot adni...
Kovisziszka, szóval a Te babád is érzékeny az időjárásra, meg a Hold állására... Ez van, ki kell bírni a "nehéz napokat".
Az viszont nem semmi, hogy már ilyen távokat megtesz Domi! Akkor mostantól mindig rajta kell tartanod a fél szemed!
Baratodildi, gratula Robi átaludt éjszakájához!!! Én benne vagyok a februári babataliban!