Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hű, Bori, te aztán behoztad a lemaradásod :lol: :lol:

Holnap megyünk a bőrgyógyászatra, fél kettőre, de megint csúnyább lett a bőre, így sajnos van mit mutogatni. A diétát két hétig szigorúan tartottam, aztán egyesével elkeztük visszavezetni az egyes allergén ételeket. A paradicsommal kezdtünk, rögtön csúnyább lett a bőre, úgyhogy lehet, hogy a paradicsom is tiltólistára kerül a tejes ételek mellé. Majd megkérdezem a bőrgyőgyászt, hogy azért valami tippet adjanak már, amivel pótolni lehet a kieső ásványi anyagokat, vitaminokat.

Nikó: én is arra gondolok, hogy Marcinak sok volt a sok ismeretlen hely, és arc és azért nem tudom napközben elaltatni. Mától szigorúan visszaállunk a megszokott kerékvágásba, remélem megoldja a dolgot :!:

Valaki írta, hogy örül hogy visszarázódhat a hétköznapokba: hát én is így vagyok ezzel :D

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Anna, a 9-18-as kategóriánál tényleg nem a súly a lényeg, hanem a biztos ülés, mert egyébként nem jó a baba gerincének az a helyzet, amiben ebben az ülésben ül. A barátnőm 14 hónapos kisfia pl. mindössze 8,5 kiló (egyébként teljesen egészséges, fejlett baba, csak ilyen aprócska :) ), de természetesen már ilyen ülésben ül.
Én kezdek kicsit besokallni, mert miután 2 típusra szorítottam a lehetőségeket, az egyikről (Besafe Izi Combi X2) rossz ADAC minősítést olvastam (elégséges), a másik (Bellelli Leonardo) pedig február elejéig nem kapható, mert elfogyott az ünnepek alatt. Így most megint elkezdtem nézegetni a 9-18kg-os kategóriát, de nem hiszem, hogy még kb. 2 hónapig a hordozóban fogjuk szállítani Emmust.

Bori, én két evés közöttre tervezem a kósoltatást. Evés utánra szerintem nem jó hagyni, mert akkor elvileg jóllakott a babóca, így nem biztos, hogy elfogadja az újdonságot, egyszerűen azért, mert nem éhes. A kóstoltatás hiába indul 1-2 kanálnyi mennyiséggel, azt fokozatosan növelni kell, így étkezés után szerintem nem működik a dolog. Persze e témában vannak itt már jártasabbak :)!
A tájékoztatót beszkennelni csak a szüleimnél tudnám, de a lényeget igyekszem begépelni a következő hozzászólásomban!

Nikó, ne legyen bűntudatod, Gréti már elég nagy baba, 4 hónapos korban már sok baba -akik eleinte szoptak- se kap anyatejet, mert sok Anyukának csak 3 hónapig van elegendő teje a tápláláshoz. Szereti a tápit, szépen fejlődik, ez a lényeg!

Linácska, írj majd, milyen volt a babaúszás! Mind a négyen mentek vagy csak kettesben Levivel?

Kép
angelita

Bea, remélem, a bőrgyógyászaton mondanak Neked valami okosat! Írd majd meg, mi volt!

Ádibaba, gyere gyakrabban, itt is jó kiírni magunkból a bút-bánatot!

Kép
angelita

Sziasztok! BÚÉK mindenkinek!
Hmbori, tényleg jól bepótoltál mindent:). Ne aggódj, jövőre már nagyon fogja értékelni a fényeket, a csillagszórózást Betti! Mira nem is volt ébren az ajándékozáskor. Nekik még a nyugi kell, nem a nyüzsgés.
Nikó, ne szomorkodj, így is ugyanolyan szeretetteljes kapcsolatotok lesz Grétivel, hogy tápszert iszik. Az első gyereknél pedig szerintem természetes, hogy az ember hallgat az orvosra, védőnőre, mert még nincs személyes tapasztalata, hogy mi is a jó a gyerkőcnek. Az évek során kialakul, hogy Te mit szeretnél, és akkor nem tántoríthat el senki. (Nem tudom terveztek-e tesót. de akkor más lesz minden.)
Linácska, nem egyszerű Levi etetése...
Madaran, ne vegyetek még ülős gyerekülést, ha nem tud ülni... A használt üléssal kapcsolatban: Zora ülését rokonoktól kaptuk használtan, Miráét használtan vettem a neten. Semmi baja. Ezeket a hordozókat olyan rövid ideig használják a babák... A 9-18 kategórián nem spóroltam, Römer-t vettünk a Brendonban, már lassan 3 éve használjuk, és még a tesó is azt fogja, szóval abba érdemes belefektetni a pénzt.
A gyerekek súlyával kapcsolatban pedig azt hallottam, hogy egy éves korra a 9 kg a normális, születési súlytól függetlenül.

Ma reggel én is úgy keltem, mint sokan közületek, hogy végre újra dolgos hétköznap van, Zora is örült, hogy mehet az oviba (gondolom tart kerek 1 napig a lelkesedés). Valójában hiányzott már kicsit hogy egy percre egyedül legyek... De ennek ellenére nagyon nagyon jól telt a 2 hét négyesben. Mira viszont mostanában rengetegszer kel éjszaka, teljesen hulla vagyok.

Kép
Kép
Kép
oui

Mit egyen a baba 6-12 hónaposan?

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának hivatalos kiadványa.

Aranyszabályok:
-1 éves korig fő táplálék az anyatej, annak hiánya esetén a tápszer
-tehéntej tilos 1 éves korig
-napi 5-8 deci anyatejre/tápszerre szüksége van az 1 év alatti fejlődő szervezetnek
-babák nem igénylik a változatos étrendet
-a hozzátáplálás hónapokig tartó folyamat

Mivel kezdjem a hozzátáplálást?
TEJ
Első lehetőségek: anyatej, tápszer
További lehetőségek: anyatej, tápszer
Tilos 1 év alatt: bolti tej (tehéntej), kecske tej

GYÜMÖLCSÖK
Első lehetőségek: alma, barack, banán
További lehetőségek: körte, szőlő, szilva, dinnye, meggy, cseresznye, ananász
Tilos 1 év alatt: eper, málna, kivi, ribizli, citrusok

ZÖLDSÉGEK
Első lehetőségek: krumpli, sárgarépa, cékla, sütőtök, tök
További lehetőségek: brokkoli, borsó, spenót, sóska, karalábé, karfiol, saláta, spárga, uborka, paradicsom, zeller, gesztenye
Tilos 1 év alatt: bab, lencse, sárgaborsó

HÚSOK
Első lehetőségek: csirke-, pulykamell, csirkemáj
További lehetőségek: szálkamentes hal, sertés, marha
Tilos 1 év alatt: szálkás hal

EGYÉB TEJTERMÉKEK
Első lehetőségek: -
További lehetőségek: túró, sajt, kefír, natúr joghurt
Tilos 1 év alatt: édes tejdesszertek (puding, túró rudi)

EGYÉB

Első lehetőségek: gabonapépek, rizs
További lehetőségek: gabonapépek, rizs
Tilos 1 év alatt: olajos magvak (pl. dió), méz, tojásfehérje, szója

A kisbaba nem ínyenc
1 éves kora előtt a baba elég, ha 3-5 féle gyümölcsöt, 3-5 féle zöldséget és sovány húsokat fogyaszt, ugyanis a babák nem igénylik a változatos étrendet. Hogy pontosan melyik az a 3-5 féle gyümölcs, főzelék, azt a baba egyéni ízlése is befolyásolja. Az egészséges ételek szeretete egy életre meghatározható a hozzátáplálás korszakában. Nem érdemes erőltetni, minden baba a saját tempójában haladjon, hiszen sokkal fontosabb, hogy az anyatej/tápszer továbbra is domináns maradjon az 1 év alatti csecsemők étrendjében.

Mit rontanak el az édesanyák leggyakrabban?
-A hozzátáplálás korszakát heteknek és nem hónapoknak tekintik
-A mamák magukból indulnak ki és magukhoz hasonló változatosságot várnak el a babáiktól is

Ez a kiadvány azt írja, hogy 6 hónapos korig semmi kiegészítésre nincs szükség, 6 hónapos kortól fokozatosan bevezetve kell a babát az új, könnyen emészthető ételekhez szoktatni.

Remélem, hasznosnak találjátok :). A januári Baba Magazin is foglalkozik a témával, szerintem érdemes elolvasni!

Kép
angelita

Sziasztok!

Először is boldog új évet mindenkinek!

Én is hulla vagyok, az utóbbi pár hétben az én fiam is elromlott :((((
Ahogy többen is írjátok, megszaporodott az éjszakai ébredések száma... áááá, egészen pontosan óránként (!) kel hozzá kelni.
Nem tudom mi az oka, de már nagyon kivagyok :(
És nem elég a simi, nem elég a cumi, nem elég ha kiveszem és ringatom! Úgy vettem észre, hogy egyedül az használ ha bekenem az ínyét dentinox-szal, de nem vagyok benne biztos, hogy az új íz vagy a fájdalomcsillapító használ. Enni is többször kér (kevés a tejem? Vagy fejlődési ugrás van???) Ha napközben szoptatom, egyfolytában Milánra figyel és forgatja a fejét. Miközben lecsatlakozik, folyik a tej a nyakába meg a pólómra.

Nem emlékszem, hogy Milunál is lett volna ilyen rossz-alvós korszak.
Írjatok már valami okosat, vagy biztatót, hogy magamra találjak!
Vendég

Jah, még a hordozókérdéshez akartam hozzászólni:

Már nekünk is szűkös... de két megoldással sikerült kitolnom a használati idejét.
- Nem akarok senkit degradálni (nekem is csak lassan esett le a lehetőség :oops: ), ki lehet engedni az öveket, hogy hosszabbak legyenek.
- A másik, hogy én bundazsákot teszek a hordozóba és nem overállt. A zsáknak csak a hátrészét kell átfűzni az öveken, bele a gyerek bekötve, és felülről rácipzározva a bundazsák. Ezzel kevesebb ruhát tömök az öv alá, nem lesz annyira feszes.
Vendég

Angelita: szerintem pont étkezés után érdemes nekivágni, amikor már nem éhes a baba, hanem nyugodt, elégedett. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy jól akarod lakatni, hanem az ízek megszokásáról. Egy fél vagy egész kiskanál alma biztos elfér még a pocijában.
Ezzel a kiadvánnyal én sem értek egyet, azt hiszem Linácska írta korábban, hogy egyéves korra a 3-5 féle gyümölcs és 3-5 féle zöldség édeskevés. Nem azt mondom, hogy mindennap mást fogok adni Marcinak, de azért ennél bővebb repertoárt szeretnék kialakítani neki. :lol:

De mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy a babájának mi a legjobb.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok! Még egyszer BUÉK!
Már azt hittem kihalt a topik, vagy engem hagytatok itt :roll: :oops:

Zorának tegnap adtam elöszőr egy kanál almalevet. Két étkezés között. Fintorgott kicsit, de közben meg nyitotta a száját h kérne még :lol:
Este majd teszek fel képet.
Egyébként ha enyém gyerek jól lakik tejcsivel, és pl utánna el kezd csuklani, hiába kinálom megint cicivel az istenért be nem kajpa már, ezért döntöttem a két étkezés közötti kóstoltatással.

Amúgy mi most kezdünk átállni a 4 órás étkezésre.

Kérdés: kérlek beneteket írjátok le, hogy nektek a gyereketek mikor alszik, és mennyit napközben, meg úgy általában mi a menet, köszönöm előre is.

Éjszaka már második éjjelemet csináltam úgy h a kiságyba belógva alszom. Kész vagyok. Hajnalban már magam mellé veszem, és onnantol nincs gond de addig.... :roll:
Lehet h már úgy kéne kezdeni az alvást h mellém rakom, de akkor meg mi lesz később.... :roll:
És hát mindenhol azt olvasom, h ilyenkor kellene külön szobába mennie a szülőnek is.
Most mennem kell....

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, Zora a mai napig csak velem alszik el. Mira elalszik a saját ágyában, de utána annyiszor ébred, hogy magam mellé veszem. A különaltatás végrehajtása engem is érdekelne a gyakorlatban, mert nekem nem ment.

Kép
Kép
Kép
oui

Adri:

Reggel 7 és 7:30 között kel Gréti, eszik majd átmegyünk a nagyszobába apa helyére, játszunk én közbe nézem a tv-t., kávézok. amikor dörzsöli a szemét vagy nyafizik odafordulok hozz, cumit kap és simizi az arcom vagy a hajam és elalszik. Kb 30-50 percet alszik. Felkel akkor rendrakás, viszem magammal sorba mindenhova, imádja ha mosogatok. :) Majd 4 óra múlva eszik, evés után játszik egyedül én eszek ha jó az idő sétálunk 1-1,5 órát. Majd haza jövünk és ismét játék van a következő evésik. Ilyenkor böfi közbe elalszik és kb. 2 -3 órát alszik. Megint eszik mire végzünk apa is itthon van , játszanak én csinálom a dolgom. Picit megint alszik apával, majd fürdés ( 19-20 óra között), evés , pici játék. Ilyenkor van , hogy elalszik böfi után apa vállán ha nem akkor mellém fekszik picit ott vagyok vele azt a helyére rakom. Azt átmegyek apához és egyszer csak vissza Gréti szobájába mikor megébredek. 02-03 óra között eszik ilyenkor nagyon ritkán alszik el böfinél így megint mellém veszem és ha fel keklek valamikor akkor berakom a helyére de van hogy reggelig melletem van. Egyenlőre nem tudok tőle külön aludni, nem megy. Ha igényli mellettem vagy ritkán köztünk aszik. Szerintem kicsik még ahhoz , hogy ezzel visszaéljenek. Volt, hogy egyedül aludt el ez most nem megy hát ha neki így jó most akkor legyen így.
nikó

Sziasztok!

Látom nem csak nálunk van nyűglődés!
Én már tök megijedtem, hogy valami baja van Dominikának! Ma voltunk a 4 hós oltáson(kicsit elvagyunk csúszva) és mondta a védőnéni hogy nem azért ilyen, mert valami betegség lenne, hanem mert az idő is meg az egyebek így hatnak rá!
Mi sem alszunk mostanában túl jól! Könnyen fel kell és ha gyorsan nem altatom vissza, b@szik aludni! az éjszakáink olyanok, hogy már csigának érzem magam! Most talán egy picivel már jobb volt, de előtte napokig borzasztó volt!

61 cm a kiscsajom és 5420 gramm, megdupláztuk a súllyocskát! :lol: Bár szerintem hosszabb, én mindig többnek mérem itthon, és a 62-es rucik már kicsik is rá!
Olyan picike volt, és most már nem az!
Hasra nem fordul, a csipőjét viszi előre, a vállait itthon kicsit meg kell tornáztatni! De sok minden mást már csinál! Fekvőtámaszozik állandóan, és hátrafelé kuszik, mint egy kis rák!
Tegnap másfél métert ment hátra egy pillanat alatt! Hétvégén leszedem a fát, mert ott van a nappaliban egy kb 80 cm szintkülönbség, le kell zárni, mert nem szerettném ha lezakozna!

kovisziszka

linacska:
Igen, Robi is kohog eves kozben neha. Neha eves utan is... O sokszor felre is nyel, azert is szokott kohogni. Ejjel nem kohog szerencsere. A felrenyles jobb a Deveny tornatol, bar nem igazan sikerult rajonnom mikeppen lehetseges ez, de egyertelmu mar tobbszor egyertelmuen jobb lett utana a helyzet. Lehet valami hasi izom is befeszul neki, amit kilazit a lany es ezert nem olyan rossz allapotu a refluxa sem, vagy csak en gondolom ezt. :roll:
A sinlacot hogyan adod? Robi nem tudja cumisuvebol enni. :( En tapszert adok most nappi 1x.

Tegnap eloszor aludta at az ejszakat (ejfeltol 8-15-ig...) csak egyszer kellett 3 korul a cumit a szajaba tennem.
Ma viszont a szokasos ejjeli evese volt kozben.
Robi nagy alvo ezek szerint ahhoz kepest, amit a tobbiekrol olvasok. Minden eves utan van egy ebrenleti fazisa es gyakorlatilag mindig alszi meg utana 1-2 orat biztosan. Delutan es ejjel 3-4 orat is alszik, csak ejjel nincsen ebren, hanem eszik es visszaalszik utana. Szoval elegedett vagyok a kis dragasag napirendjevel.

Nem voltam sokaig (meg olvasni sem), mert nalunk a karacsony "kaoszba" torkollott. Gyakorlatilag az utolso ket heten minden nap 3-4 orat toltottem kulonbozo bevasarlo kozpontokban, majdnem 40 embernek kellett vennem ajandekot. Aztan a csomagolas meg az utolso pillanatra maradt (minden nap hajnalig csomagoltam 23-24-25-26), igy nem voltam tul fitt az unnepekre. 27-en meg elutaztunk, igy netre sem jottem. Ennyire botranyos unnepeim meg sosem voltak. Kesz feludules volt most ideulni ele :lol:

A szilveszter is benan sult el, a vegen aposomekkal meg egyedul ultem a TV elott. Vacak volt.

A februari talit azert meg szivesen megtartanam, ha gondoljatok, hogy erdemes. :roll:

baratodildi

Sziasztok!

Tegnap véletlen kimaradt, hogy Noki is milyen nagylányos képet tett fel Rékusról - mindig nagyon figyeled, hogy az alkalomhoz illően legyen felöltöztetve! :D

És Bikmakk, jó, hogy írtál magatokról. Biztos várod már a hétvégét, az utazást...

Linacska, írj a babausziról, milyen volt, hogy viselte Levi??? És esetleg voltál a fogorvosnál és megkérdezted a hólyagocskát?

Nikó, az tökjó, hogy Gréti napközben 2-3 órákat alszik! És elég mélyen alszik, lehet mellette tenni-venni, vagy felébred a zajokra? És ne legyél depi amiatt, hogy nem tudsz szoptatni! Bár tényleg biztos nagyon rossz érzés látni, hogy Gréti sóvárogva nézte a cicit, de az a lényeg, hogy a tápszerrel hozzájut a fontosabb anyagokhoz, ugyanakkor megvan köztetek a szoros kapcsolat, így biztos semmilyen negatív hatással ez nem lehet rá!

Dbea, sajnálom, hogy megint csúnyább lett Marci bőre! De jól csináljátok, hogy mindig figyelitek, mitől lesz rosszabb/jobb a helyzet. Remélhetőleg holnap több okosabb dolgot is mondanak majd a dokik! Örülök, hogy ugyanazon a véleményen vagy, mint én, hogy kaja után lehet a kóstoltatással próbálkozni. Szopi előtt azért nem tartom célszerűnek, mert akkor már éhes a baba, nem újdonságra vágyik, hanem a jól megszokott kajára. Szopi közben szintén rosszul érintheti, hogy megzavarják a kajálásban és csalódott lehet, ha nem ehet zavartalanul addig, amíg jól nem lakik. Kaja után pedig mintegy desszert megkóstolhatja az extra ízeket. Vagy pedig két szoi között, "uzsonnaként", ha szopi után nem menne.

Angelita, köszi az infókat a babák első kajáiról. A két szopi közötti kóstoltatás lesz majd a második próbálkozásom, ha a kaja utáni nem sikerülne. Az üléssel kapcsolatban: nézd meg Te is, hogy Nikóék milyet vettek! Nem akarlak rábeszélni, de nekem az (is) tetszik benne, hogy több fokozatban dönthető. Nem tudom, menet közben is lehet állítani? Mert az lenne az igazi: Betti gyakorlatilag minden autókázás közben elalszik - és azért közel fekvő helyzetben kényelmesebb neki, mint ülve, még nagyobb korában is.

Cscsi, de rég jártál erre!!! Azt el is hiszem, hogy kikészülsz az óránkénti éjjeli keléstől. :( Nosztalgiázz egy kicsit, hiszen újszülött korukban csinálnak ilyet a babák! De tarts ki, biztos nem fog sokáig tartani ez az állapot - most nagyobb szüksége van Rád Balázsnak, jobban igényli a törődésed. De ki fogja nőni ezt, lesz majd olyan, hogy Te fogsz vágyni arra, hogy egy kicsit veled is foglalkozzon. Bújjatok össze, szeretgesd meg és mindketten jobban fogjátok érezni magatokat!!! Fel a fejjel!

Irdab, minden csuklásnál cicire teszed, vagy próbálod tenni Zorát? Én Bettit általában hagyom, eddig csak 1-2x volt, hogy cicire tettem.
Nálunk a menet: este 7 fürdés, 1/8 8 szopi, 8-tól alvás reggel 7-8-ig (ma kivételesen 10ig - megint elkummantotta a tornát!! :lol: ), közben 1-2x szopi (kb. 2-3 körül, de van, h éjfél körül, aztán 5 körül). Délelőtt ébren van, esetleg 11 körül elalszik, de nem sokat, átlag 1 órát (van, h kevesebbet, van h többet). Kb. 4 óránként eszik, de délután már egyáltalán nem alszik, csak kivételes esetben, de akkor is csak keveset. Ja, dehogynem, a délutáni séta közben mindig alszik - vagyis attól függően, mennyit sétálunk, annyit alszik. Szerencsére Betti nagyon jó kislány, itthon jól elvan a játékaival, nem igényli folyamatosan a társaságot. Persze azért szoktam vele foglalkozni: játszunk, meg mesélek neki, meg ilyesmi.
Az éjszakai alvással nincs gond: van, hogy már a 1/2 8-as szopi közben elalszik, de ha nem, akkor is magától elalszik legkésőbb 8kor. Az éjszakai etetések után is visszaalszik - ilyenkor csak tisztába teszem szopi után, nem szoktam böfiztetni. Régebben volt, hogy hajnalban már nem tudott visszaaludni és akkor magunk közé vettem, úgy sikerült visszaaludnia.
Egyébként a napközbeni elalvása még mindig ugyanúgy történik, ahogy láttátok a babatalin: oldalra fordul, bekapja az ujját és pár percen belül alszik is! :D

Oui, szerintem a különaltatást nem kell erőltetni. Ahogy látod, ez egyénfüggő: Mirának megy az elalvás, Zorának nem. Zora nem kel éjszakánként, Mira igen. Nem tudom, elég nagy-e már hozzá Zora, hogy meg lehessen vele beszélni, hogy próbáljon meg egyedül elaludni: ezzel már egy lépéssel közelebb lennél a cél felé. Mirának meg szüksége van még rád - de hátha más tud Neked tanácsot adni...

Kovisziszka, szóval a Te babád is érzékeny az időjárásra, meg a Hold állására... Ez van, ki kell bírni a "nehéz napokat". :) Az viszont nem semmi, hogy már ilyen távokat megtesz Domi! Akkor mostantól mindig rajta kell tartanod a fél szemed! :D

Baratodildi, gratula Robi átaludt éjszakájához!!! Én benne vagyok a februári babataliban!

Kép

Kép
hmbori

Bori, de drága vagy! Igazad van, olyan hamar kinőnek minket, most még engem akar :lol:
Vendég

Hmbori:

Nem tudom mennyire alszik mélyen de szerintem eddig is aludt volna ilyen nagyokat. Én rontottam el, mert felébredt és anya egyből odament és ahelyett, hogy visszaadtam volna a cumit elkezdtem hozzá beszélni. Így nem is aludt vissza , de pár napja odabújok mellé ha felkel ( az 180X200 m-es franciágyat bitorolja napközbe ) és vissza alszik. Szerintem álmodhat és nevet vagy sír és ezekre kel fel. Mióta odabújok vissza alszik. Ez kb 3-szor fordul elő. olyan büszke vagyok rá, ma is 13:10-töl 16:00-ig aludt így. Ma este is velem aludt el. :)

Ülés: Holnap csinálok képek hogy mennyire fekszik az ülés. Amíg nem éri el a baba a 8kg-ot addig nem állítható a dölés szög csak fekszik. Van egy pöcök amit majd le kell törni és akkor már állítható lesz. Ez azért kell, hogy ne tudjon kicsúszni az ülésből utközés esetén.
nikó

nikó: ne legyél depi amiatt, hogy tápiznod kell a babádat! Szerintem a láthatatlan köldökzsínór így is ott van és érzi, hogy nagyon szereted!
De lehet, hogy furán hangzik, de volt már olyan anyuci, aki sok idő után mellre tette a babáját, és elkezdte újra szopiztatni a kicsit! Ha ingert éri a ciciket, újra képes megindulni a tejcsi! Ha nem is sok, de csak annyi, hogy összebújhassatok néha! Én megpróbálnám a helyedben! :wink:

bori: igen, rajta kell tartanom a szemem Dominikán, mert hihetetlen gyorsan kúszik hátramenetben! :lol:

Csajok: tegyetek fel képeket, akik mostanában nem tettek főleg azok, de mindenki ha lehet! Olyan jó nézni a babákat!

linácska: írj az úszásról, engem is érdekelne milyen volt, mi is akarunk menni, csak én februárra tervezem a kezdést!

bori: nemrég Dominika esti rendje is ilyen volt, de egy hete ezt nem így csinálja! Remélem hamarosan visszatér ahhoz a napirendjéhez, ma már jobban elvolt, pedig szurcsit kapott!

baratodildi: szerintem azért tesz jót a torna a refluxnak, mivel a gyomorszáj is egy izom, és azért jön vissza a sav, meg a hamika a gyomorból, mert ez az izom nem dolgozik rendesen! de a tornával ha már most látsz javulást az nagyon szuper! Ezt a dolgot kezelni kell! Nem akarok sem rád, sem linácskára ráijeszteni, de ez eléggé el is tud durvulni, nekem az egyik húgomnak nagyon sokára derült ki, addigra csak műtéttel tudtak segíteni!
NAGYON ÜGYESEK VAGYTOK HOGY HAMAR VITTÉTEK DOKIHOZ A PICUROKAT ÉS A DOKITOK IS SZUPER! Azért jó dolog, hogy már tornával is lehet kezelni!Ti kaptok valami gyógyszert is? A sinlacot kapta a Dóri lányom picinek(nem refluxra), és cumisüvegből adtam neki, nagyra tágítottam a lukat a cumin, mert elég nehezen megy át a sűrűssége miatt!

kovisziszka

Sziasztok! :)

Bori: Nagyon sokat írtál! :lol: Nem is emlékszem, hogy volt-e valaha ilyen hosszú hozzászólás amióta itt vagyok a fórumon veletek. :)
Az, hogy éppen van-e ékezet vagy nincs abban amit írok attól függ, hogy melyik gépről írok. Davidnek van egy saját maga építette számítógépe és ahhoz angol billentyűzet van, tehát nincs ékezet, nekem meg van egy ősöreg laptopom, amit még akkor vettem féláron amikor anno kimentem Cambridge-be au-pairkedni, ennek magyar billentyűzete van, tehát van ékezet. :)
Köszönöm a bíztató szavakat. Én is nagyon szeretnék már kikászálódni ebből az egész depresszió mizériából. De néha amikor már azt hiszem, hogy most már jobb lesz, mert napok óta jobban érzem magam, jön egy hullám és elsodor megint mindent...

Holnap viszem a 4 hónapos oltásra Zarát (mi is elcsúsztunk vele egy kicsit, az ünnepek miatt is). Remélem nem lesz semmi gond.

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Babaúszás: Én is februárban szeretném vinni, csak azt nem tudom még, hogy Budapesten hol van olyan uszoda ahol kifejezetten ezzel is foglalkoznak, na és persze, hogy mindez vajon mennyibe kerülne? :roll:

Orew

orew

Jó reggelt!

orew: ismerős ez az érzés! Nekem is így van, hogy napokig tök jól érzem magam, aztán valami visszadöngöl a mélybe! Szeretnék terápiára járni, mert tudom, hogy annak idején nagyon jó volt! De most az anyagiak nem teszik lehetővé! Sajnos! De ha tudok,majd megyek!
Ha te is úgy érzed, nyugodtan kérj segítséget! Oké?
De gyere súrún, és itt is tartjuk egymásban a lelket!

Csajok: Este adtam egy fél kúpot Dominak, mert nem volt lázas, de kezdet meleg lenni, és nyugtalan volt!
Most 37,72őt mértem! Ez ilyenkor még nem baj? Mert tegnap kapta a szurcsit, és eddig az előző szuriknál egy picit sem emelkedett a hője, meg a nagyoknál is régen, nem volt láz! Köszi, ha válaszoltok!

kovisziszka

Sziaszok!

Sziszka:szerintem ez még nem gond.38 alatt ne is csillapitsd a lázát.

Ati a 2 ünnep alatt lett beteg hála istennek 1 éjjel volt 39,6s láza utána már masnap nem volt emmi baja.Dokihoz elvittem vmi virust szedett össze Márktól. Prsze én is elkaptam én már szilveszterkor rosszul éreztem magam aztán 1 és és 2-t szó szerint végig feküdtem.
Most apa beteg.

Éjszakák még mindig szupik ma 1/2 8-1/26 ig aludt

Én már adok neki hamikat eddgi almát, banánt sütötököt répát és kruplit evett.Uzsira pedig tejpépet adpok neki igy elég a tejem. Sajnos megitn csökkent a mennyiseg pedig még éjfélkor is fejek neki.

Képek nagyon szupik majd megpróbálok én is feltenni.
Vendég

Sziasztok lányok!

Bori,
nekem is tetszik a Nikóék választotta ülés, csak ahogy írtam, az a miskolci Brendonban rendelésre van, így kipróbálni nem tudjuk, szóval ugyanott vagyunk vele, mint a többi neten kinézett üléssel.

Linácska, már akartam kérdezni, hogy sikerült-e az ajándékozás, partner volt benne a védőnő? Az ötleteden felbuzdulva én is elhatároztam, hogy a védőnőn keresztül megajándékozok egy rendes, de szerény körülmények között élő családot, már össze is készítettem Emmus pár régebbi ruháját, meg még egy pár apróságot (popsikenőcs, törlőkendő) tennék a csomagba. Remélem, az ötlet tetszeni fog a védőnőnek is :)!

Szilvi, nálunk is pont úgy volt, hogy a négy hónapos oltás után ment fel Emma láza (38 fokra), addig semmi baja nem volt a védőoltásoktól. Szerintem a 37,2 nem sok, az még belefér a babák normál hőmérséklet tartományába is! (Tudod, hogy normál állapotban mennyi szokott lenni Dominika hőmérséklete?)

Én azért gondoltam a 2 evés közti kóstoltatásra, mert oké, hogy 1 kanálka almalé elfér a kajcsi után, de aztán ezt a mennyiséget növelni kell 20 millire.

Adri, remélem, mára virradóra jobban aludtatok! Fogzik Zora, azért nyugtalan? Nálunk szerencsére az alvással az esetek 90%-ában nincs gond, most is 1/4 8- 3/4 6 között aludt Emmus egyhuzamban, ébredés nélkül. Délelőtt szokott még aludni 2-3 órát, délután pedig kb. 1-1,5 órát. Délután fél 4-től, 4-től általában már nem alszik az esti alvásig.
Nálunk mindig is a saját ágyában aludt, szereti, ha felébred sem sír, hanem elbeszélget a kis alvócimborákkal (egy plüss Malacka csörgő lóg az egyik és egy plüss Micimackó zenélő a másik oldalon), aztán ha már nagyon unja a banánt, kiabálással/sírással hív.
Napközben, ha ébren van, akkor velem van a nappaliban, így tudja, hogy a kiságy alvásra szolgál.

Kép
angelita

Bori de jó, h ennyit tudsz írni. Én meg úgy szégyellem magam :oops: , h csak magunkrol darálok, de enyém gyerek nem is alszik ennyiket, és nincs is el magában, így örülök ha olvasni tudok, meg ennyit írni :oops: Pedig annyira szeretnék aktívabb lenni.

Linácska sosenem árulod el mi volt a Lili nagy dobozában, engem szó szerint megöl a kiváncsiság :roll: :oops: :lol:

Angelita aha szerintem fogzunk, meg ettöl a széltöl mindig Zizi a kisasszony :roll:

Bori: csuklás: ha nem múlik, nagyon feltudja hergelni magát rajta.

Sissi és milyen tejpéppel indítottál? Mármint ízesítés, márka?

Adri

Kép

Kép
irdab

Jaj és köszi h leírjátok a napi menetet.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Én teljesen kivagyok idegileg, Marci nem alszik napközben. Egész egyszerűen nem tudok megnyugodni, annyira aggódom. A szép kis napirendünk teljesen felborult a hülye ünnepek miatt és fogalmam sincs, hogy hogyan szoktassam vissza rá. Kétségbe vagyok esve teljesen. Az esti alvással szerencsére nincsen gond.
Valamiért napközben nem tud elaludni Marcus. Csak szopizza az ujját és hangosan nyűglődik/sír, becsukott szemmel. Az a baj, hogy ha bemegyek hozzá, és elkezdem nyugtatgatni vagy felveszem, akkor meg kipattan a szeme, elkezd kapálózni, megfogja a hajam, az orrom... Ha meg nem megyek be, akkor meg sír, amit meg egyszerűen nem bírok hallgatni.
Van valakinek valami ötlete??

Orew: babaúszás: itt Pesten én két helyet tudok, ahol csak babáknak van fenntartva egy medence, egyet Újpesten, egyet a Pólus Centernél. Ti merre laktok? Mi is szeretnénk menni, de ma megkérdezzük a bőrgyógyászt, hogy lehet-e. Én így látatlanban arra tippelek, hogy nem. Biztos nem tesz jót egy ekcémás bőrnek a jó kis klóros uszodavíz.

Depire: nekem az szokott segíteni, ha kicsit kimozdulok egyedül itthonról. Nem tudom mennyire tudtok megkérni rokont, ismerőst, hogy kicsit vigyázzanak a gyerkőcre, amíg elmentek sétálni, vagy akárhová. Én az Europarkba szoktam menni ilyenkor bevásárolni (micsoda kikapcsolódás, még ilyenkor is a házimunka...), de előtte végignézem a kirakatokat, felpróbálok egy-két ruhát :lol: :lol: Tiszta felüdülés nekem néha ilyeneket is csinálni!!

Kép

Kép
dbea

Képzeljétek az előbb Marci magától hasrafordult :lol: :lol: :lol: (Bár a keze maga alá szorult :lol: )

Kép

Kép
dbea

Bea!

Írtam én is , hogy Gréti milyen ügyesen aludt egyedül az ünnepek után meg sehogy. Szilveszter óta nem megyünk senkihez csak itthon vagyunk max sétálni megyünk le- Gréti is így csinált mint Marci én kivettem az ágyból és mellé feküdtem. Úgy sem akart aludni, picit mindig összebujtunk és fél óra harc után elaludt. Ma először alszik a helyén de most is kellettem mellé, fogta a kezem és úgy aludt el. 10 percet álltam az ágya mellett, de alszik és a kis helyén. Így nem zavarja ha pakolok, vasalok meg ilyesmi.
Kitartás kell ha van időd, bújjatok össze és előbb-utóbb elalszik.
nikó

Madaran - nekem is kinőtte Matyika a babahordozóját, nem fér bele, kabátostul meg pláne, azért mi még belegyömöszöljük, ez van. Kabát helyett meg 3 pléd, kocsiból ki-be, még belefér, nem fázik meg.
Mátécska 7 hónapos volt kábé amikor átraktuk a 9-18kg-os Concord ülésbe. Hááát azonnal megszűnt a kocsiban sírás, jobban kilátott, stb. Úgyhogy most már max. két hónapot kibírunk így is.
Matyi már most 9kg, de még nem lehetne beleültetni, csak ahogy te is írtad majd akkor, ha magától tud ülni, de az már nemsokára itt van. Addig valahogy csak kiszenveditek. Mi is így vagyunki vele.

Danidaniel - nem vagy egyedül ezzel a kétgyerekes dologgal. Én még most is azt mondom, hogy boldogság a két pici, dupla öröm, de dupla feladat is. Úgyhogy mindenki gondolja át, aki már most azon töri a fejét, hogy ráugrik apára.... :)

Hmbori - nappal el van Matyika, vettünk járókát is meg a földön is szokott lenni, úgy értettem, hogy muszáj leszek berakni az ágyba a pörgése-forgása miatt, hogy éjszaka. Mert kb. két hónapja már szinte csak cicivel alszik el és nem bolygatom azzal , hogy átrakom, igazából én lustaságom, aztán majd én fogok vele szenvedni.....de olyan nehéz volt a derekamnak, főleg éjszaka.....

Meddig kell adni a K vitamint? Mi holnap megyünk a 4 hós oltásra, kicsit megkésve bár. VIszont Máté is kapja közbe a 18 hós oltást, ott is kicsit megkésve, az nagyon drasztikus egy oltás, már előre félek.....
anettoo

az aláírásba kell berakni ugye a vonalzót? csak 255 karaktert enged, az nekem nem elég...na még próbálkozok

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok

Én is elég régen voltam, de majd próbálok vissza csatlakozni.

Nálunk is zajlik az élet.

Réka napközben csak babakocsiban hajlandó aludni (persze kitartóan kell tologatnom).

Este kb 22-körül alszanak el. Réka 1 max 2-szer kel megetetem és visszaalszik a saját ágyába. Ádámmal ellentétben, aki hajnal 2-től köztünk teszi veszi magát.

Hozzátápi: Réka már evett almát és sütőtököt. Szerintem mindenki hamar rá fog jönni arra, hogy mit és mennyit adhat a babának. Nem kell feltétlenül a könyvekre alapozni. Vannak érzékenyebb gyomrú babák, de azért nem kell egy féle ételt hetekig adni nekik.

Nagyon jók lettek a babfotók.

Anetto: A K-vitamimban nem tudok segíteni, mert Réka tápos, ezért én nem adok neki. Azt hiszem attól függ, hogy mit adsz még neki enni. vagyis az anyatej és a normál kaja aránya.
A d vitamin kb 2 éves koráig.

Na mennem kell...

Kép

Kép
ádibaba

K vitamin: nekünk már nem kell. 4 hós koráig kapta, anyatejes baba.

Kép
Kép
Kép
oui

Bea :lol: gratula az átforduláshoz!!!!! Mit szólt hozzá? megilletődött? Azóta átforult többször is??

mi még nem fodulunk semerre sem, viszont kúszunk előre :wink: rendületlenül...

Anettoo :lol: köszi, megnyugtattál, akkor másnál is megy a kivárás hordozó ügyileg. Kipróbálom a soktakarós megoldást, ill. valaki írta, hogy bundazsákot rak alá. Hátha kiemeli a mély részből, és ott már szélesebb a vállrész.... :roll: :roll:

Egyébként mi is ma voltunk a 4 hós oltáson, Zsigi meg sem mukkant, olyan édes volt! 7400gramm a csöppöm!! :shock: :shock:
A hozzátápi nekünk méeg odébb van, de tök jó, hogy írogattok már róla, mert hamarosan aktuális lesz!!! :wink:

napirend:
Adri :lol: Nálunk Zsigi este 8-9től reggel 5-fél 6-ig alszik úgy, hogy meg sem mukkan, aztán eszik egy nagyot és még visszaalszik 7-fél8-ig, akkor kezdődik a nap: öltözés, játék, miszösz. Délelőtt még alszik egyszer 1-1.5órát egyhuzamban, utána kajcsi és akkor szoktunk sétálni menni. A babakocsiban kb. olyan 20-30 percet alukál (de szerintem nem olyan mélyen). Délután fél3-3 körül alszik egy órácskát, kajcsi, játék, esetleg még egy séta, ha nyügike vagy én nekem van mehetnékem. aztán 6-ig már nem alszik, csak játszunk, ilyenkor már főleg apival, én háttérbe vonulok. Este 6-kor pedig már beájul úgy, hogy csak az esti fél 8-8-as fürdetésre kel fel. Kb így zajlik rendes menetben.
Az ünnepek nálunk is kicsit megzakkantották, de nem annyira, hogy felborult volna a kialakult napirend...Legalábbis úgy tűnik.
Ja, és nálunk mióta hazahoztuk a kórházból 3naposan, külön ágyban és külön szobában is alszik, úgyhogy nem tudok tanácsot adni, hogyan szoktasd át a másik szobában altatásra. mErt ez így hosszútávon, biztosan nem lesz pihentető, és nemcsak Neked, hanem Neki sem!!! :roll: :wink:

Linácska :lol: nagyon rejtélyes vagy ezzel a csomaggal!!!!!!! :shock: :shock: :idea: :idea:

Babaúszás: húúúú-énisénis!!!!! de még mindig tartok az influenzától.... ti nem?????

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Csináltam képet az ülésről, meg rakok fel karácsonyit is.

A www. alá is raktam képeket! :-)

Kép Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nikó 2010.01.05 19:16-kor.
nikó

Hú mennyit írtatok, na majd este elolvasom...

Irdab,
nem írtam??? Egy kisház volt benne, de rajta van a dobozon a kép :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na az első oldalt elolvastam, remélem emlékszek mindenre, amire reagálni akartam, ha nem, majd pótolom :lol:

Angelita,
még nem sikerült az ajándékozás, csütörtökön megyünk a védőnőhöz, csak holnap meg nem akartam kimozdulni itthonról, így nem biztos, hogy most csütörtökre összejön.

Barátodildi,
Levi kanállal eszi a Sinlacot, meg sem próbáltuk üvegből. Jó sűrű, mintha valami bébiétel lenne. Pillanatok alatt bepuszil akár 180-at is. :lol: Ha Aventes üvegetek van, arra jó a MAM-os cumifej, és abban van olyan, hogy "püréhez", na abból tuti kijön.

hmbori,
majd jövő hétfőn megyek fogorvoshoz, mert holnapra lett volna időpont, és én holnap már nem akarok bemenni Kecskemétre, mert a héten ez az egyetlen nap, amikor itthon lehetek.

Babaúszás jó volt, Levi nagyon élvezte, rögtön végigbírta a 30 percet, sikongatott, mosolygott, szóval jó volt. Csak kettesben voltunk Levivel. Lili ovizott.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szégyen, nem szégyen, de Levinek nincs nagyon napirendje, Lilivel sem tudtam kialakítani. Sajnos elég sokat intézkedem, gyakorlatilag csak én csinálok mindent, még a férjem dolgait is, hogy nem nagyon tudunk nyugiban itthon lenni, ami már néha hiányzik is. Annyi tuti, hogy Levi 7 körül fürdik, eszik, és legkésőbb 8-9 között alszik. Hajnal 2-3 között egyszer eszik, és olyan fél 8 körül kel fel, az jó is, mert akkor eszik még egyszer, és pont tudjuk vinni Lilit oviba, akkor rendszerint az autóban visszaalszik, de az ugye csak néhány perc, hiába viszem hordozóban be az oviba, felébred, na meg kb. az összes gyerek akarja a cumiját visszaadni a szájába :lol:
Na mindjárt folytatom, csak anyunak néznem kell valamit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ha megyünk még Kecskemétre, akkor odáig még alszik az autóban, vagy nézelődik. Azt nem írtam, hogy reggelire eszi a Sinlacot, kb. 140-180 ml-t, úgyhogy legközelebb 11 körül eszik, vagy még később, ilyenkor általában fel szoktunk menni apukámhoz enni, aztán mi is eszünk. Ha Kecskeméten vagyunk, akkor már csak akkor jövünk vissza, ha menni kell Liliért az oviba, hogy ne kelljen kétszer öltözni. Addig sétálunk, vagy Levi apunál alszik egyet. Ovi után változó, ha hazajövünk, akkor itthon még játék, de ma pl. játszóházban voltunk. Levi még fürcsi előtt szokott aludni egyet olyan 6 körül. Kajcsi változó, amikor kéri, kap enni. 6-szor eszik egy nap. Ma mértem, nagyon keveseket 100-140 között, abból még vissza is jön, de így is bírja 3 órát minimum, de többet is.

Anetto,
Matyika tényleg több, mint 9 kiló???? Akkor lecsúszott Levi a dobogó legfelső fokáról :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab: Milupa tepépet adtam.Kaptam termékmintában először krpróbáltam és mivel nagyon bejött neki igy vettem is 1 dobozzal.
Ma répát evett krumplival,hihetetlen mekkora mennyiséget tudott bepuszilni belőle.

K vitamint addig kell adni amig anyatejes a baba.
Vendég

Napirend: nálunk van ill. magának alakitotta ki. Általában mikor felkel eszik majd játszik és 10-11 körül alszik kb. 30-45 percet.MAJD játék és ebéd.Utána nagyon hamar bealszik és ha szerencsém van akkor alszik 3 órát is. Utána attól függően,hogy mennyit alszik ill. mikor kel vagy alszik kb 20 percet 6 előtt vagy nem.

Az ünnepek nekünk is nagyon betettek ill. a betegség is.

2 napja Márk nem alszik délután igaz igy 8kor már alszik.
Ahhoz képest elég jhól birja,ma elmntem vele sétálni és vásárolni bkocsi nélkül.Hazafelé kb 10 percre kellett felvennem de miután kijöttünk Mekiből már szépen jött velem.

Bele sem gondolok Ati mikor lesz 9 kiló,hiosz még a 6 kilót sem érte el.

Bkocsit már néztem neki csak még megvárom a jobb időt 5,5 kilós a súlya ezt könnyebb lesz emelgetni.
Vendég

Sziasztok!

Dbea: Remélem, hogy sikerül Marcinak visszaállnia a régi kerékvágásba. :)
Egyébként Pestszentlőrincen lakunk, hozzánk is közel van az Europark. :wink: :)
Egyszer mintha találtam volna egy uszodát a neten, ami Erzsébeten van és ott is szintén csak babaúszással foglalkoznak. Megpróbálom majd megkeresni.
Én úgy tudom, hogy az olyan medencékben ahol babákkal foglalkoznak nem tesznek klórt a vízbe, mert az árt a babák bőrének és gondolom, ha lenyelik se jó.

Nekünk nincs napirendünk. Nekem előtte sem volt, mert a munkarendem is hetente változott, ezzel együtt meg az ebéd és egyéb szüneteim is. Egy a tuti a 7.30-8.00 közötti fürdés, aztán szopi és alvás. Kb fél 10 körül alszik el általában. Érdekes, hogy én nem alakítom neki a beosztását, de ő azért valamiféle rendszert kialakított, mondjuk szerencsére elég rugalmas. Mi azért elég sokat visszük őt "idegen" helyekre, pl a dédiékhez, mamáékhoz, barátokhoz, na meg ugye Angliában is voltunk már vele, ott szinte mindennap mentünk valahova, meg Egerben is voltunk már. Igazából ilyen szempontból tündéri baba Zara. Mondjuk szerintem bizonyos szempontból a babának is kell alkalmazkodnia a mi életstílusunkhoz, nem csak nekünk az ő nyugijához.

Ma megkapta a 4 hós oltásokat (kötelező+Prevenar). Szegénykém mire sorrakerültünk már nagyon álmos volt, de még így is mosolygott meg dumált a dokinéninek. Aztán persze eltört a mécses a szúrások miatt. Nehezen nyugodott meg. Olyan édesen bújt hozzám utána, hogy azt hittem elolvadok.
Valószínűleg elmérték a múltkor és még nem volt 6 kiló, mert most 3 hét alatt elvileg csak 50 grammot hízott ami baromi kevés lenne. akkor meg két hét alatt hízott elvileg 450 grammot ami szerintem nagyon sok lett volna. Ráadásul látszik, hogy nemcsak 50 grammot szedett fel. Kinőtt egy csomó ruhát és nemcsak hosszban. Már 65 centi. 10 centit nőtt mióta megszületett. :)
Az oltás után szinte egésznap aludt, csak enni kelt fel. Aztán estére hőemelkedése lett amitől nagyon kis bágyadt volt. Végül adtam neki Nurofent, mert nagyon nem nézett ki jól. Attól kb 15 perc után jobban is lett.

Barátodildi: Elfelejtettem írni, de én is benne vagyok a februári taliban. :)

Üdv,

Orew

orew

K-vitamin: Bevallom töredelmesen mi teljesen elfelejtettük... Az elején amikor hetente kellett neki adni akkor még fejben volt a dolog. De amióta havonta azóta teljesen elcsúsztunk vele. Csak azt remélem, hogy ettől nem lesz semmi baja. Meg mardos a lelkiismeretem, hogy rossz anya vagyok, mert még egy ilyen apró dolgot is elfelejtek... :(

Orew

orew

Orew,
akkor toljál be Zarának egy soron kívüli K vitamint, főleg ha tényleg még csak szopik :lol: Az anyatejben gyakorlatilag nincs, és a vérképzésben fontos. A neten inkább ne olvass utána :wink:
Merre laktok amúgy? Mikor mi Pesten dekkolunk, akkor az Europark-nál szoktunk, onnan pár utcányira lakik a barátnőm, akinél aludni szoktunk. Jövő szerdán is ott leszünk.

Ildi,
a taliban én is benne vagyok.

Levi is még csak holnap kapja a 4 hós oltását, pedig szombaton már öt hónapos lesz. Csak pont dec. 24-re jött volna ki, akkor meg nem oltott a doki. Aztán 31-én megint nem volt tanácsadás, meg ugye itthon sem voltunk. Holnap szerintem frászt kapok, mire kivárom majd, hogy sorra kerüljünk. Bár én úgy szoktam, hogy felhívom a védőnőt, hogy soroljon be, aztán megmondja, hogy hanyadiknak sikerült, és csak akkor megyünk oda, mikor következünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Még akartam írni a napközben nem alvó babák szüleinek, hátha nem tudjátok, hogy a babáknak van egy olyan reflexe még, hogy ha a két szemöldök közétől indulva lefele símogatják az orrukat, akkor ösztönösen csukják a szemüket. Szóval ha már fáradt a baba, de nem akar/tud elaludni, akkor így símogatva pár perc alatt be lehet altatni. Nekem Lilinél is, meg most Levinél is működik. Persze nem a teljesen éber gyereket lehet így elaltatni, de ha már fáradt, nyüszizik, csak nem alszik el, akkor igen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Nikó, köszönöm a képet a gyerekülésről! Ez Ultimax vagy Ultimax Style Relax? Egyre szimpibb nekem is, láthatóan kényelmesen ül benne Gréti!
Emma is Télapó kis segítője volt, irtó édes az a kis póló :)! És milyen ügyesen ül már Gréti az oroszlánon!

Tegnap Emma is megkapta az első kiskanál almalevét :). Ízlelgette, nem fintorgott, de nem is cuppant rá. Ma egy kicsit többet adok majd neki :).

Nyugtalan babánál érdemes megnézni, hogy nem dugult-e el az orra. Lehet, hogy tök evidens mindenkinek, de nálunk volt olyan, hogy kívül semmi sem látszott, mégis elég tekintélyes darabka jött ki a nóziból. Persze nem egy leányálom, Emma már csak az orrszívó látványától is kivan, pedig nem is porszívós, hanem hagyományos.

Kép
angelita

Madaran – aszta micsoda jó napirend. Hát azt hiszem,hogy sokan irigyelnek titeket. Nekem most Matyi kb. 10-szer kelt, Máté meg vagy ötször, átköltöztünk a hálóba mindannyian, mert végre megjött a hálóbútor. Sajnos eddig nem volt lehetőség külön alvásra, nem hogy Matyinak, de még Máténak sem. Most pedig már majusban két éves, jó lenne átszoktatni a másik szobába (szerencsére kiságyban alszik, nem köztünk), mert Matyikára meg apa horkolására kel fel szerntem. Viszont lusta vagyok éjszaka átmenni, ha sír, mert a gyerekszoba meg a lakás másik felébe. Jááááj, kellett nekem nagy lakás.

Ügyes volt akkor Zsigi a szurin, Matyikát sem szokta szerencsére nagyon megviselni, de hogy Máténak hogy fogják beadni, ki fogja le? Merthogy amióta Matyikát csókolgatja, még az ölembe sem akar beleülni, mindig Matyival van. Hogy fogom leöltöztetni és lefogni amíg a doki beadja? Na, azt hiszem, hogy majd apára bízom.

Nikó – nektek aztán tényleg jó nagy hordozótok van, hogy így beöltözve is simán befér Gréti. Milyen kis édi csajszi a pihenőbe……én is szeretnék egy kislányt!

Linácska - irigyellek a babaúszás miatt, te mész vele vagy a férjed? Legközelebb Lili is megy? Bár akkor a férjed is kellene, mert kettővel nem hiszem, hgoy elbírnál a vízben,nem?
Lili egyékbént járt uszizni?
A ti éjszakátok is irigylésre méltó.

Napirend:
Nálunk most felborult teljesen, most javítgatom a dolgokat. Apa már elment nyelviskolába tegnap óta, úgyhogy megint hármasban, remélem sikerül.

Hát legalábbis nincs mérlegünk, de úgy, hogy megmérem magam, aztán felállok vele együtt, nekünk itthon elromlott a mi mérlegünk is és csak anyósoméknál nem digitálissal mértem, ott az volt, hogy 9kg. Na, majd holnap szuri előtt megméretem. Már kíváncsi vagyok a pontos méretre, mert tényleg hihetetlen nehéz.

Sissi – Márk akkor már nagyon nagy fiú, hogy így gyalog megy már. Nem didiótázódik be délutánra, ha nem alszik? Nálunk is ugye most ezt csinálja Máté, de nagyon kemény már estére.

Orew – akkor azért jól bírta Zara is a szurit, nekem is lett hőemelkedése az előzőtől is. Most ki tudja, lehet, hogy a prevenartól. Egyszerre kapta nálunk is.
Nálunk meg elfogyott, mert Apa egyet, kettőt kidobott, merthogy szerinte nem túl jól törte el és lehet, hogy belement a darabka és inkább újat bontott, szóval elfogyott és mivel mindig úgy gondolják, hogy mindjárt megüynk már úgyis oltatni és majd íratunk, ezért várunk-várunk, és eléggé elcsúszott nekünk is, kb.két hónapja nem kapta. Engem is mardos a lelkiismeret, de most már holnap megyünk dokihoz szerencsére.

Linácska – ezt az altatást még nem is hallottam, kipróbálom, bár nálunk azért elég gyors az alvás, csak sajnos csak cicivel megy, ami nem lenne baj, csak Mátét addig nem tudom szórakoztatni mindig.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jó reggelt,csajok!

Tali: mikor is lesz és hol??? erre már mi is szeretnénk menni!Ha ilyen sokan vagytok az Europark körül, ott is kereshetünk helyet! nekem ott lakik az egyik unokatesóm, úgyhogy nekünk is közel van.

na, megyek, mert felébredt! :wink:

esik a hó ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Vonalzó próba

anettoo

Akinek két vonalzó is van, annak hogy fér oda a profilba az aláírásba a 255 karakteren belül? Nem a html-est írtátok be már kivagyok....

anettoo

Nikó - mi a www-d pontos címe? megnézném...

anettoo

Angelita - a hagyományossal ki tudtok valamit szívni? hát nekem azzal nem sok minden jött eddig.
Jimbone - de jó nektek, hogy ott a nagyi, van aki kiviszi a nagyot. Nálunk már egy hete esik a hó, hihetetlen nagy és most is szakad, szegény Mátécska meg csak bámulja bentről. Kellett nekem ez a sok ablak, csak még szomorúbb, hogy látom, hogy milyen szép, és nem tudunk kimenni. Viszont -8 fok van és két gyerekkel, fájó lábbal. Na, majd délután, ha apa hazajön, csak akkor meg már olyan sötét van és még hidegebb.

anettoo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?