Új privát üzeneted érkezett!

A Jánosban az a stephie által emlegetett 5 évvel ezelőtti 96 óra most 72. Ha 12:00 - 13:00-ig szültünk, akkor a szülés napja első napnak számít. Ha délután, akkor az a nulladik nap - és a harmadik napon engednek haza.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Elvileg mindenhol a 72óra a menő. 2,5éve még én is 5napot voltam, mert este mentünk be, ráadásul hétvégén. Most, ha minden rendben lesz, már simán hazakéredzkedek előbb! Főleg, ha látogatási tilalom van! :evil: Annyira remélem, hogy addigra megszüntetik!!!!! :oops:
Vendég

Jaj! Kiskaktusz? Cuki! :lol:
Vendég

Nóri: a rózsaméz valójában nem méz. Glicerinbe kevert bórax (ami a bórsav nátriummal alkotott sója) Gombaölő hatása van, a babának szájpenész esetén adják. Fogalmam sincs miért hívják méznek. :roll:
zuzmooo

Köszi Nóri! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Voltunk dokinál.
BPD: 87 mm
FL: 67 mm
súlya: 2400 g
Méhszáj: 3000-es.
Fekvés: koponyavégű
Kaptam egy UH képet, de azon egy szemgödör láccik, mivel arccal a méhlepénybe nézve feküdt...hát hogy lehet már igy feküdni??? Én sem fexem arccal a párnába, ejnye!!!
Ja és 2 hét múlva indul a CTG-s buli...jaaaaaj :)

Gyerekdoki:
Zarja, tök rendes a védőnőd, igy legalább el lett intézve.
Anita, igazából van gyerekorvosunk (a két nagyobb miatt) de én nem terveztem menni hozzá mostmár (nehogy elkapjak valamit), legutoljára meg akkor voltam amikor még nem látszódott, hogy kismama vagyok. Szerencsére ilyen ritkán kell menni. Csak most nem tudom, hogy menjek el a rendelőjébe sorban állni, hogy már most felirassam az újszülött csomagot vagy majd ha mexületik szólok aztán jólvan. Na majd rágódok még ezen..
Kakti, a ti verziótok a legjobb. Ha megyek a védőnőhöz, majd rákérdezek, hátha nálunk is igy lesz, ez lenne a legkényelmesebb.
Nóri, én akartam váltani gyerekdokit, de nem hajlandó egyik gyerekorvos sem átvenni a másik betegét. Ennyit a szabad orvosválasztásról. Igy kénytelen vagyok annál maradni akinél voltunk. Csak kicsit dühitő..

Edit, én semmit nem főzök, az ételfutár gondoskodik rólam, tán marhaszelet meg párolt kápi krumplival :)

Anita: pólyába tenni 2-3 eFt-ot? Én még ilyenről nem hallottam..

Rózsaméz: na ilyenről se hallottam, és arról sem, hogy át kéne törölni a nyelvét a babának ha nincs semmi baja akkor is...higénikus ez, hogy nyúlkáljak bele a szájába napi 10-szer? Én ilyet nem csináltam, egyik gyereknek sem volt szájpenésze..Én olyat hallottam, hogyha KIALAKUL a szájpenész, akkor kell áttörölni a nyelvét és a szájpadlást (azt nemtom mivel). De hogy megelőzésképpen is kéne...szerintem igy egy csomó baci bekerülne a szájába..

Kórházi tartózkodás: 5,5 éve a 3.napon hazaküldtek, vagyis a baba 2 és fél napos volt!!! (igaz 100 g-ot szopizott :)
lara

Zsuzsa!

Áhhh! Köszi. Azért vicces. Megnéztem az összetevőket és nekem sem utalt semmi mézre. Tökéletes félművelt vagyok. :lol: Mindenről tudok egy kicsit.

Tényleg, Te, mint szakorvos, mi a véleményed a borvizes szemtörölgetésről? Lucának is elég gennyes volt a szeme és nekem az vált be. Csóri sokszor ki sem tudta nyitni, de 1hét alatt simán elmúlt. A barátnőmnek meg sipákolt a védőnő, hogy mi baja a gyerekének, mert ő még ilyet nem látott (gennyes szemek) :shock: ???

(ja, pl miután gyerekem lett, akkor tudtam meg, hogy a szemet kintről befele kell törölni... :oops: de persze az is logikus)
Vendég

Lara!

Luca sárga volt, mint egy kínai, mikor kidobtak. De még SeBi-t sem néztek mert 160g-ot kajált 4naposan! :shock: :roll:

Tesóm váci. Vácdukára jár dokihoz. Jellemző! :evil:

(én is a már kialakult szájpenész kezelésére szavazok, főleg, hogy antibiotikumos gombaölő az ecsetelő. Azt meg mi a fenének kenjem rá? Vagy hülyeséget beszélek???? :oops: )
Vendég

10 perce bekopog valaki. :shock: Lakásban kész felfordulás! A védőnő volt az. :) Kb. 3 percet volt itt. Csak gondolta, benéz, ha már a házban járt.
Legalább ajánlott gyermekorvost, valamelyik kedden el kell hozzá mennem. Azért ez elég flottul ment. ;)

Kép
erusverus

Kakti: aranyos a fotód :)

Lara: szép méretek! Az én kicsi fiam is mindig a lepénybe bújik :)

Nóri: a babák szeme simán lehet váladékos. Előfordul, hogy a könnyutak még nem átjárhatóak. Nem szokot komoly problémát okozni, általában fél-egy éves korukra magától megnyílik. A szakmai kollégium nem is javasolja az átfecskendezést fél éves kor előtt, mert ál-utak képződhetnek. Addig marad a szemcsepp és a törölgetés.

A védőnőkkel sajnos az a gond, hogy (mint az összes többi szakterületen), itt is vannak ostoba emberek, az aggódó kismama pedig másra nem támaszkodhat. Férjem unokahuga például most tanul védőnőnek és olyan szinte butácska, hogy előre sajnálom akikkel majd dolgozni fog :?
zuzmooo

Hali

én is vacakul aludtam, kb 4-től fent voltam :roll: :roll: aztán elmentem a védőnőhöz, de hiába, szabin van :roll

én sem használtam bóraxos glicerint. de szájpenészre jó állítólag. nekünk nem volt szerencsére.

pólyapénz. én sem hallottam még ilyenről. mondjuk nem is pólyába hoztam haza őket és én öltöztettem fel őket. a csecsemősöknek a 2. után egy ajándékkosarat adtam. az első után semmit, mert eléggé kivoltam rájuk..vagyis csak konkrétan egyre akit azóta már el is küldtek onnan.

vasalás. én is régen mindent, még alsógatyókat is. mára már lejjebb adtam, gyerkőcök pólói, apa ingei. a babáét fogom vasalni.
öltönyvasaláshoz én is béna vagyok ami az éleket illeti. így anyumat szoktam megkérni :roll: sajna enyém férj is inges öltönyös.
ágynemút is utálom én is vasalni. kreppeket szeretm, azt nem nagyon kell.

én elvileg januártól táppénzen vagyok. ki tudja hogyan megy, a házidokker ad papírt, vagy a nőgyógyi? intézni kellene azt is.

Reni, Pammut, hol vagytok?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hát igen, valahogy nem annyira hiteles nekem egy 22éves műkörmös picsa...
Nekem normális védőnőm van. Én nem hívom, ő nem keres. A bölcsi jelent neki úgyis Lucáról. Egyszer kijött, megnézte a környezetet aztán rájött, hogy éhenhalás-agyonverés nem fenyegeti a dedet. Azóta nem jön! :lol:
Vendég

Nóri, lehet, hogy nekem is Vácdukán kéne próbálkoznom, hátha az ottani doki átvenne..
Mi az a SeBi? Sárgaság érték vagy mi? Hát úgy voltak vele gondolom, hogy kajája van Lucának, nagy baja már nem lehet :D
lara

Judy!

Ajánlást kell vinni a nőgyógyitól a háziorvosnak. De visszamenőleg csak 5napot tud kiírni asszem, szóval ha nem is viszed azonnal a papírt, telefonálj oda, hogy legyél benne a gépben. Utána, hogy mikor viszed el a cetlit, már a Te dolgod. Én havonta szoktam, valaki 2hetente. Mivel én magam után fizetem a táppénz hozzájárulást, 13-tól elmegyek TGYÁS-ra. Szóval most csak egy fél hónapom lesz!
Vendég

Lara!

SErum BIlirubin= SeBi
Vendég

Zarja, ezért utálni fogsz, de nekem csak aláírni kell :wink: :oops:

Gyerekorvost nálunk a védőnők felírják, kit választasz... itt az a szokás, hogy szólsz nekik és jönnek a hazamenős napon. Recepteket is akkor adják vagy egy ismerős kismami elhozhatja korábban is.
Senki ne pánikoljon miatta. Felsorolva tényleg rémesen hangzik, de valóságban már van popsikrémed, egy napig fürdető nélkül se kell frászt kapni, lázcsillapító remélem úgy jár mint nálunk, hogy majd lejárva kidobod a hűtőből. Se a d se a k vitamint nem azonnal kell elkezdeni. Szóval csak a hintőpor és az alkohol kell a köldökre. Borax glicerint itt nem írnak fel kapásból, csak ha szájpenészes a gyerek, de én valamiért úgy emlékszem ez nem is recept köteles. Gyerek nevére, te taj számodra tudod kiváltani.

Én összeteszem a kezem, utca végén lakik a szuper gyerekorvosunk, mindig kijön és nem a pénzért teszi... csak pl. olyanokért is, hogy szegény várandós anyuka ne álljon már ott Lilluval a beteg rendelőben.

Bea, ne parázz, ezek a dolgok Lillával nekem is kínainak tűntek, aztán ráébredsz ez se bonyolultabb, mint amit Te megszoktál.

Ja és az én kórházi csomagom is giga méretű lesz. De realista vagyok. Lillussal utólag is behozták, ami kellett, bízom benne, hogy most tapasztaltabb vagyok :lol:
Jaj de aki ezen akar idegeskedni az mosogatószert is vigyen, mert ugye a saját kanalad-bögréd senki más nem mossa el :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, igy értem. Ez a legjobb védőnő, nem beszél hülyeségeket! Mert egyáltalán nem beszél :D
lara

nekünk is akkor javasolta a doki a nyelv letörölgetését ha láttuk, hogy rajta marad a tejcsi és nem jön le, szóval nem az elejétől és minden szopinál :)

Lara: Nem hajlandó átvenni a beteget??? Elég furcsa hozzáállás. Nálunk minden további nélkül megtették. Se mi se a gyerekek nem körzetisnél vagyunk hanem választott orvosnál. (valaki tegnap mintha valami olyat is írt volna, hogy az többe kerül.... mi egy petákot se fizetünk, miért is kellene? )
De hát az oltás körül is voltak furcsaságok sok helyen.
Nekünk ha gyerekorvoshoz kellett menni/ vagy kellett volna, akkor ment az uram hátulról bekopogott és odaadták neki a receptet. Tudták, hogy kismama van otthon szépen bejelentkeztünk telefonon és hátulról kinyitotta az asszisztens az ajtó, még csak be se kellett menni.

Nóri: a kismamák nagykönyvében meg az van hogy a letisztogatáshoz épp a belső zugból...azt tudom hogyha gyulladt akkor kintről befelé, de most akkor hogy is van ez? zuzmooo: világosíts már fel légyszi minket

nálunk volt "pólyapénz" már 10 illetve 5 éve is,de mivel babás szobába voltam és effektíve napi 1x ért más a gyerekemhez a fürdetés erejéig, amúgy meg mindent mi csináltunk, így nem tettem bele semmit amikor hazaadták. Úgy csinálják egyébként, hogy a pólyába, vagy kis ruhába beleteszik hogy majd abba kell felöltöztetni és a csecsemős előtted öltözteti fel a gyereket és közben megkérdezte vagy 5 ször, hogy "Ez az ön gyermeke? Ezt a gyereket szoptatta? Biztos benne? Jól megnézte? :) Ezért is csodálkoztam amikor nem is olyan rég volt a tvben, hogy más gyerekét vitte haza tévedésből 5 nap után..... :roll:
stephie

Nóri
köszi...a szülésig lehetek táppénzen szerinted? vagy előbb meg kell kezdenia tgyást? nekem jobb lenne szülésig, mert akkor később kezdődne a gyed.

Bea
no para....én a kórházból beszéltem a védőnővel, aki felíratta a cuccokat a gyerekdokival. apa kiváltoitt, beszerezett mindent mire hazaértünk.
én használtam a popsikenőcsöt, fürdetőkrémet mert jók.
meg a köldökre a hintőport, alkoholt.
még valami olaj volt ha jól emlékszem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

egyszer hallottam ezt a poént de szerintem nagyon igaz

Az első gyereknél lesterilizálod a cumit, a másodiknál már csak lenyalod, a harmadiknál meg a kutya hozza vissza :)
stephie

juti: tgyást kegkésőbb a szülés napjától kell megkezdeni, legkorábban szülés előtt 28 nappal lehet
stephie

Ez a mosogatólés ötlet nem rossz! És logikus is! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok basszus én visszavonulok. Annyira hülye vagyok, hogy az már szenzáció számba megy! Nem is tudom, hogy elmondjam-e??? :lol: Itt fetrengek a röhögéstől!!!!!
Na jó!

(én azt hittem, a nővérek teszik a pólyába a pénzt. A gyereknek... Most lehet röhögni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Egy nehéz nap éjszakája-egy nehéz éjszaka nappalja.
Teljesen felborult a rendszer.
tegnap este 6kor kinlódtam, h. ne aludjak el, mert akkor éjjel fönnt leszek.Erre fél 10kor már aludtam, egészen hajnal4-5 ig.Tv. bekapcs, gondoltam, majd ma d.u. bepótolom, erre visszaaludtam 11 ig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megbolondulok
ugyérzem elvesztettem a fél napomat, most állok neki vasalni, mosogatni, délbe.
szájpenész?gyulladt szem?? mi vár még rám??
Ja bónusz:
apukám hozottt valami borzalmas virslit vigyorogva, h. ezt CSAK NEKEM hozta.Ismerem, ha nem eszem meg, megsértődik.
Megettem, de.................. :?
nagyon szar volt
még a szavatosságát is megnéztem, annyira szar volt..
pcd1985

Én írtam, hogy drágább a mostani doki, mint a körzeti. De mint mondtam azért, mert nálunk a körzeti 2000Ft-ot kért ha kijött. A választott 5000Ft-ot kap. De ő Pesről jön ha kell és 100szor jobban megéri. Amúgy neki is van ingyenes rendelése. A VIII. kerben. Ha akarnám, bevinném. De nem akarom. Ezért fizetek. Ha bevinném, nem fizetnék. Eleve kap valami fejpénzt, vagy mit!
Vendég

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anno az özönvíz előtt, mikor gyerekek voltunk tesómmal, eleinte hetente házhoz jött a gyerekorvos. Alapból a Bethesdában volt vmi nagyfejű, de ott lakott a környéken. Aztán mikor mi elköltöztünk nagymamitól, akkor is jött. Megvizsgált, ha kellett, írt fel bogyót. Én ilyenre nem számítok, de nem is kell talán. Mondjuk megszoktuk a vizsgálatokat, az tény, de ha nincs nagy baj, akkor hozzám ne jöjjön a doki! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boraxot mi csak akkor használtuk, ha penészes lett Regi szája

Nekem a védőnő ajánlott gyerekorvost. 3 praktizál nálunk, elmondta mindenkiről amit tud, pozitivum, negativum. Elmondta mikor rendelnek. Lementem ahhoz akit ajánlott és aki nekem is szimpi volt. És mondtam h mikor szülök, beszélgettünk egy kicsit. Majd adott egy halom receptet. Amit apa váltott ki babu megszületése után. (én taj számomra, csak az első számjegyet ki kellett cseréln 8-asra)

Kriszti
35
bchris

Sziasztok!

Ez az alvás kértdés nekem is betesz - tegnap bealudtam 5-kor, fel se kelek, ha anyám nem hív fel telefonon 7kor vmi hülyeséggel. Utána nem tudtam aludni éjfélig. Uram miatt ébresztő 7-kor, most megint majd leragad a szemem...

Voltam terhesjógán, két heti kihagyás után (ő hibájuk, idéig zárva voltak), jólesett, csak a rohadt hidegben jeges úton oda meg visszacaplatni, állva buszozni nem annyira. Basszus, mennyire kéne kitolni a hordóhasam, hogy leülhessek? :x

Viszont a nap híre, hogy úgy huszonötödik nekifutásra sikerült beszereznem azokat a dobozokat az IKEÁban, amit kerstem, úgyhogy kezdhetem a rendezkedést.

Holnap megyünk a szerelővel (kakti szerezte, akinek ezer hála érte) autót nézni, és remélem, kiválasztuk a befutót, és akkor legkésőbb a jövő hétn meg is vesszük, juhé!!

Kakti dobtam egy privit!!

Bea, a hozzá nem értéssel én is így vagyok, a cuccok 90%-át nem tudom, mire meg hogyan kell használni, de még nem izgulok - majd elmondja a védőnő, vagy rájövök, vagy nem is fog kelleni.

Ez a gyerekorvos kérdés még nekem is homály - emlékszem, mondta a védőnő, hogy xy-hoz fogunk tartozni, de nem is emlékszem rá. Megnézm magamnak a kiutaltat, és ha nem gáz, akkor nem kersgélek másfelé...

vasalás: booorzasztóan utálok, és egyre jobban szokok is le róla. kevés olyan cuccunk van, amihez igénylem a vasalás, meg havonta egy náni nekem ki is vasal, így az ágyneműket is megúszom. Szégyentelenül keveset vasalok, kb kéthetente max. órát :) Gyerekcuccnál mondjuk sztem fogok.

Mosás: nem tervezek mást használni, mint amit a mi ruháinknál, Ariel + coccolino. Ill lehet, hogy az öblítőt elhagyom.

A mai nap takarítással meg rendezkedéssel fog telni - lehet, hogy ha már sötét lesz, és nem tudok mást csináni, megsütöm a panettonét.

boruska

Anita, sajnos igen, nem hajlandó egyik gyerekdoki átvenni a másik doki betegét. Ha valahova egyszer be vagy jelentkezve, akkor annál a dokinál fox meghalni, tök mindegy, hogy elégedett vagy-e vele vagy sem. Tuti megbeszélték egymás között!!!
Pólyapénz: amikor hazaadták a gyerekeket, akkor rajtuk volt a karszalag. Nálatok nem? Mi otthon vágtuk le, igy semmiképp nem cserélhettük volna el. De azért durvák ezek a kérdések, hogy ezt a gyereket szoptatta, biztos-e benne...huh

Nóri, pólyapénz: nem csodálkoztál, hogy milyen jól áll a magyar egészségügy, hogy ajándékpénzt adnak? :D Amúgy először én is igy olvastam...aztán mégeccer elolvastam, hogy jól láttam-e, akkor jöttem rá, hogy az anyuka teszi oda nem a nővér.
lara

Sziasztok! Itt vagyok, csak olvasó üzemmódban...

Rendezgettük a babasarkot meg most kimosta a gép az első adag ruhácskákat, tehát haladunk.

Voltam ma vérvételen meg uh-n.

BPD: 84 mm
AC: 287 mm
FL: 58mm
súlya: 2125 g

Gyerekorvos: Nekünk itt van a ház aljában egy gyermekorvos a védődnő is őt ajánlotta. Teljesen megfelelő lesz számunkra.

Védőnő: Elmegy másik helyre úgyhogy új védőnőt kapok. Kíváncsi leszek milyen lesz.

Na mentem.

Sziasztok

bellerreni
Eger

Lányok!
Küldött a szülésfelkészítőt tartó szülésznő egy rakat cuccot e-mailben. Van benne egy csomó homeo-s cucc is, hogy mikor mire mit és mennyit lehet szedni. Feldobom a g-mailre. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok én is mindennap olvaslak titeket,
érdekel kivel mi történik! :wink:
Én kb.3-4 hét múlva szülök csaszival.

Mindenkinek továbbra is boldog babavárást,kevesebb álmatlan éjszakát....(nekem is van,de ,ár ezt valahogy kibirom...))

Kép
Kép
szintus

Alvás az nekem sem megy. 3-tól már fel voltam.

Háton fekvés: Tegnap nekem azt mondta a dokim, hogy lehet háton feküdni, mert te magad is rosszul fogod érezni magad háton amikor már elnyomódik az ér és kevesebb oxigén jut a te és a kicsi szervezetébe. Tehát lehet, csak ne sokáig.

Vasalás: Én gyűlölök vasalni, de a pici ruháit átfogom vasalni, legalábbis egyszer tuti :lol: A többit majd meglátjuk.

Na pá mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok én is köztetek! Karácsony előtt óta még csak nem is olvastalak titeket, úgyhogy mindenkitől elnézést, ha valami nagyon fontos történéséről maradtam le. :oops: Viszont remélem nem vettek rám követ, ha már nem olvasom vissza azt a sok-sok oldalt... csak néhányat. :wink:

Velem az van, hogy minden ok, persze nálam vannak már kínlódások. Például, az , hogy úgy meghúzódott a jobb combom tövében, hogy alig bírok két lépést tenni. Próbáltam már tornáztatni, de nem javult. Most elkezdtem kenegetni feketenadálytő krémmel, amit állítólag nem ildomos terhesen használni, de így meg szülni nem fogok tudni...

Tegnap nálam is táppénzes ramazuri volt. Elmentem a nődokihoz délután (szerencsére teljesen zárva van a méhszájam), aztán még 6kor elértem a háziorvoshoz, hogy írjon ki táppénzre, aki egy órás sorbanállás után felvilágosított, hogy ahhoz kell papír a nődokitól. Felment az agyvizem, visszamentem a nődokihoz, mert 8-ig volt rendelés a Honvédban, megírta a papírt, aztán vissza a házidokihoz, épphogy elcsíptem még 8 kor. Teljesen kiakasztó ez az ügy, mert én meg az egészből nem értek semmit, mivel kamu állásban vagyok, és mindent magamnak próbálok ugyebár intézni, meg fizetni :?

Rózsaméz: én jól ismerem, és nem csak a babáknak jó! Nekem többször volt olyan, hogy gyulladt volt a hüvelyem, és rózsamézzel kentem, és nagyon jó volt rá.

Tegyásra én is akarok menni minél hamarabb, mert azután már legalább nem kell fizetnem, de mi van, ha túlhordom a babát, és kiesek a 28 napból?

Pólyapénzről ne is álmodjon senki tőlem, még a dokinak szánt pénzt sem tudom, hogy szorítom ki... :? Van félretett pénzem, de ha azt odaadom, akkor nem marad biztonságérzetem a baba mellett. Most tisztára anyagigondos lázban égek, főleg mióta megtudtam, hogy az első 15 nap táppénzt is nekem kell kifizetnem.
Na, nem nyavajgok, majd írok, ha van egy pozitív mondatom is. :D

Kép
zsizell

hát, engem is kiakaszt ez a felborult napirend.....hiába, erőltetem, hogy nappal ne aludjak, de éccaka ugyangy fent vagyok...+

Edit

Kép
ézsóné

Már ott is van a cucc a gmail-en! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lara: ez azért felháborító, a gyerekorvos, nőgyógyász ,háziorvos, pszichomókus bizalmi állás, hisz a saját, illetve a gyereked életét, vagy titkaidat bízod rá. Ha nem vagyok megelégedve a dokimmal, vagy mert félrekezelte a gyereket, ne adj isten még veszélyeztette is, akkor nehogy már rá legyek kényszerítve, hogy nála maradjak. Én tuti asztalt borítanék, ha erről volna szó. :twisted:

zsizell: örülj a zárt méhszájnak, legalább nyugodtan pogózhatsz :) bennem meg buzog a tenni akarás, de a család nem engedi, pedig már lehet nem is kéne annyira komolyan venni a fekvés dolgot, hisz maholnap már 36 hetes leszek :)

Ha jól tudom, akkor csak annyi van, hogy hamarabb kezded a gyed-et/gyest mert a tgyás összesen 24 hétig jár. Jól tudom Edit?
stephie

Igen 168 napig jár a tgyás, amit vagy a szülés várható ieje előtt 28 nappal kezdesz, vagy a szülés napjától, utána jön a gyed

Edit

Kép
ézsóné

Hahóka!
Én úgy tudom, legkorábban a szülés várható napja előtt 28 nappal lehet elkezdeni, de az nincs megszabva, hogy 28 nappal előbb vagy a szülés napján. Vagy rosszul tudom????

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szintus szia, azért csaszi, mert az első is az volt? Vagy más oka van? Nem lehetséges normál úton szülni?

Alvás: én is fent vagyok éjjel...nálam úgy megy, hogy mondjuk 5 napig virrasztok, utána a 6.napon a végkimerültség miatt végigalszom az éjszakát. Aztán megint 5 nap virrasztás és ébren fekvés a sötét szobában éjjel..stb stb

Anita, szerintem is durva, de kinek az asztalát borogassam, senkit nem érdekel, hogy én váltani akarok, a dokikat meg legkevésbé, szomorú is vagyok, de kénytelen vagyok beletörődni
:cry:
lara

Szerintem Lara nincs olyan, hogy kénytelen vagy beletörődni!
Ők szolgáltatók! És neked jogod van megválasztani, hogy kinek a szolgáltatását veszed igénybe! (Mint ahogy azt is megválasztod, melyik pék kenyerét veszed meg.) Simán fel kell nyomni őket az egészségbiztosítási felügyeletnél! És keress bátran (akár Vácdukán is) olyan gyermekorvost, akiben megbízol!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, elolvastam a gmail-en az okosságokat. Most emésztem. Azért ez a szülés dolog még mindig para..

De azt is én mondom meg a háziorvosnak, hogy mostantól TGYÁS-t akarok? Vagy azt ők számolják majd vissza? Konkrétabban, ha február 19-re vagyok kiírva, akkor február 1-től mehetek tegyásra táppénz helyett?

Alvás: rájöttem, ha nem vagyok itthon egész nap, hanem menőkézek, jól alszom (ez azt jelenti, hogy csak pisilni kelek fel néha). Ha itthon vagyok (hiába takarítok, vagy főzök, vagy bármi) akkor nem bírok normálisan aludni, és csak forgolódok. Szóval vagy nem fárasztom ki magam eléggé, vagy tényleg van abban valami, hogy a levegő kiszívja az ember energiáját, és jókat alszik utána...

Kép
zsizell

Kakti, jogos is lenne, az biztos, de mit mondjak az egészségbiztositási felügyeletnél? Hogy a telefonba azt mondta dr. XY, hogy nem szivesen veszi át másik orvos betegét? Ettől nem fognak átvenni... :(
Ezek itt megbeszélték egymás között, hogy nem szedik el egymástól a pácienseket aztán kész, nem akar egyik sem a másikkal konfliktusba keveredni, értem én őket.. :?
lara

Sikerült beszélnem a bérszámfejtővel :): 2009. nov. 30-tól 2010. jan. 26-ig szabadságon vagyok, jan. 27-től szülési szabadság. A szerződésemet pedig 2010. febr. 28-ig meghosszabbították. A szülési szabadsághoz vagy a körzeti dokimtól kell kérni a terhes állományba vételt vagy kifénymásolni a kiskönyvből azt az oldalt, ahol a szülés várható dátuma szerepel és azt leadni egy kérelem kíséretében a munkáltatóhoz.

Kép
erusverus

Hali!

Nekem nincs gondom (annyira) az alvással. Sokszor felkelek mert megmacskásodott valamelyik alkatrészem és új pozíciót kell keresni vagy pisilni kell(ilyenkor alig bírok lábra állni), de aztán simán visszaalszom. Reggel viszont úgy kelek, mint akit éjjel agyonvertek, vagy legalábbis körbecangáztam volna a Balatont.
Kábé mindenem sajog, zsibbad, úgyhogy kicsit nyújtanom kell, meg kimasszírozni a jobb kacsómból a zsizsgést.
Az egyik előnye a pasimentességnek, hogy enyém az egész ágy :)
Keresztbe-kasul fekszem rajta, így legalább a tv-t is látom az ordas nagy hasamtól.

Kattkat

Kép
kattkat

Jó szar nap ez a mai. Semmi nem úgy alakul, ahogy terveztem. Ráadásul jól megfáztam, taknyam-nyálam egybefolyik, alig kapok levegőt. Kb. egy órája bőgés közeli állapotban voltam, na erre hazajöttem, ettem csomó csokis sütit, jobb nem lett, de most már legalább okkal érzem magam bálnának :evil:

Közben hívogatnak az ügyfelek, hogy légyszi-légyszi, még ezt vagy azt csináljam meg. Mondtam, nem. Átadom a páromnak, ha nekik megfelel, de én nem dolgozom már vele. Nem is tehetem, meg kedvem sincs. Elutasításra a általában a következő kérdés jön: Miért nem, hiszen nem nagy munka. Ma azt találtam mondani az egyiknek, azért nem, mert épp a gyerekemet várom, és bár őt ez nyilván nem zavarja, de ez engem jelenleg jobban érdekel, mint az ő gondja. Egy öregasszony, akit még életemben nem láttam, csak a szomszédasszonyának intéztem valami ügyét, tegnap este fél hétkor hívott és majdhogynem számonkérte, hogyhogy szünetelek, neki itt és most kellek. Nem más ügyvéd, én. Érti ő, hogy nem praktizálok, de azért adjak tanácsot, mert az neki kell. Pont. Még egy-két ilyen, és el fogom felejteni, hogy volt gyerekszobám, jól megmondom minden ügyeletes hülyének a véleményemet.

Asszem elmegyek bevásárolni, hátha a friss levegőn lehiggadok kicsit. Bocsi a nyavalygásért :oops: :oops:

Más: gyerekmérleg ügyben tudtok tanácsot adni, milyen típusút érdemes venni? A védőnő csak annyit mondott, olyat vegyek, ami grammra mér.

Kép
juci-77

Juci, bérelj inkább, mint vegyél!
lara

Juci!

Hát sztem meg ne bérelj!!!! 6hónapra 10.800Ft a bérlés. Annyiért majdnem újat veszel! Meg eleve 5000Ft a kaució...
Nekem ilyen van:
http://www.teszvesz.hu/item874789412_br ... ml#gallery

18eFt-ért vettem a Brendonban. Máshol persze olcsóbb, de ezt apa vette meg.

Voltam ma Barbinál! Egész jól van! Ránézésre nagyon jól van! :D De azért nagyrészt fekszik. Holnap megy asszem dokihoz, majd ott mondanak ítéletet!

Pammut Bori miatt én is aggódom ám!!!! :oops:
Vendég

Halihó!

Kakti! Nyilván már megfejtetted. A két darabosakat már szülés előtt is kell használni, azért írnak többet.

Viszont csajok! Nem kell homeós bogyókból 5 darabot bevenni, elég csak 1 db, ugyanaz a hatása.

Nóri! Szép a gyerekágy.

Juci! Ne vedd fel, vagy kapcsold ki, vagy nem tudom. Vannak érdekes emberek.

Lara, Reni! Szép babaméretek!

Mindenkinek nagy és szép pocakja van.

Ma és holnap itt van anyu, így én is visszafeküdtem délelőtt, aludtam is 12-ig. Erre délután hív a védőnő, hogy 10kor CTG-m lett volna :oops: Jujj, mondom elfelejtettem. Na megyek majd holnap, utána dokihoz, utána fülészetre, mert nem használt a kövirózsa sem. Jó kis túra lesz.

Képzeljétek! Legkisebb lánykám úgy 2 napja megébred úgy éjfél körül és át akar jönni mellém aludni. Úgy bújik belém mint egy kiskutya. Ezelőtt nagyon ritkán csinált ilyet. Szerintetek érzi, hogy közeleg a szülés ideje? Vagy ez hülyeség?

Más! Szerintetek tágulhat úgy a külső-belső méhszáj, hogy nem távozik nyákdugó? Vagyis észrevétlenül? Mert elég sok joslófájásom van mostanság, de nem tudom ez hat-e már a méhszáj állapotára.

Na megyek rendezni a csajokat.

Móni

Kép
kokonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?