Új privát üzeneted érkezett!

Cat!

ÓÓÓÓÓ végre egy rally rajongó család!!!!
Mi is voltunk a Vredestein rallyn de mi Sajókazán. Nekünk is rossz időnk volt. De Domi élvezte nagyon. Még főztünk is. Most októberbe mentek? Mi most úgy akarunk, hogy szállást kéne foglaltatni éjszakára és így azért a gyereknek is jobb, meg legalább nem fagyunk meg.
Ti hogy tervezitek?

Zsua
zsua1

Sziasztok!

Emese!
Nem marad el csak később lesz, október 9-én, ugyanott. Ezt a többieknek is írtam. Részleteket később.

Búzaszem!
Azt mondták a kicsiknek még nem kell külön tornacipő, csak ha nem fogja a bokáját. Elgondolkoztam azon, amit írtál, mert külön kinti cipőt nekünk nem kértek. Ezek szerint az udvarra abban viszik ki, amiben én viszem reggel. Akkor annak nem jó a Siesta, mert egy hét után nem marad semmi az orrából. (Persze ha van az óvodában motor, ezt se tudom)

Lányok!
A Severben mennyi ez a cipő? Bőr az egész? Eddig egyszer vettem nem Siestát, de most több is kell egyszerre (cipő és szandál is), így elég sok lenne.

Cat!
Egyedül aludtatok? Ez remek lehet. Biztos furcsa is.

Ági!
Többiek mindent leírtak, még annyit tennék hozzá, később célszerű kisebb adagokat is lefagyasztani, mert a főzelékhez kevesebb kell.
A jégkockatartó is jó, abból aztán ha megfagyott át lehet tenni zacsiba.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Betti!
A Severben a cipők 4-5000 Ft körül vannak, és nagyon sok talpbetétes közül lehet válogatni.
Amit mi vettünk 4900,- Ft-ért, annak bőr a feje és a bélése, de a talpa gumi (szerintem ez kevésbé csúszik).

Cat!
Könyvek csomagolására nincs tippem. Kép
Jó lenne már tényleg egy mini talit összehozni!

Üdv:Emese

Üdv: Emese
mse173

Kbetti!
Nálunk sincs motor, de a gyerekek behozhatják a sajátjukat. De ha nem visz valaki akkor is motorozhat a többiével. Eleinte vita volt érte, de szépen megszokták azt is, hogy néha oda kell adni másnak is a játékot.
Mi is csak e miatt kértük a szülőktől a kinti cipőt, mert némelyikbe még bele volt irva az ára 10000ft és sajnáltuk, hogy le van menve az orra. Megnyigtattuk a szülőket, hogy nem baj, ha lyukas is a cipő orra, de legalább a hazamenős éppen marad. AMúgy a ruhával ugyanez a helyzet.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

KodaKép
Cipő jól néz ki és még az ára is elég tűrhető.
Gumicsizmát a Brendonba vettük 2.500 körül.

ZsuaKép
Játéktartót őrzöm neked és nincs harag.Kép
Fotó jó.

DittaKép
Ízlelés jobb már?

MarikaKép
Nekem nem is írtál semmit.Kép

NevaKép
Suliba jársz? Vagy milyen évnyitód van?
Boldog évfordulót így utólag.Kép

ÁgiKép
Szüléssztorit kivárjukKép, enyém is elég sokára szültetett meg.Kép
Cumiban sajna nem tudok segíteni, de én a Nukról jókat hallottam.
A mostani talit gondolom, hogy ti kihagyjátok?Kép
Nagyon aranyos a pici lányod, bombázzál minket nyugodtan fotókkal.Kép
Fertőtlenítéshez Chicco hidegfertőtlenítő folyadékot használtam, de én a kiolvasztott tejen éreztem az illatát. Védőnő nekem a bébiételes üveget ajánlotta, de hát első babánál honnan vegyen az ember?
Igaza van Emesének, minden tanácsot meghallgat az ember, de a picidet te ismered, neked kell eldönteni, hogy mi az amit megfogadsz, mert te tudod, hogy mi a legjobb mindkettőtöknek. Tudom, a döntés van amikor nehéz.

BettiKép
A miskolci kismamák sajnos sok dologra nem vevőkKép, persze vannak kivételek.Kép

ZsuzsaKép
De jó, hogy jöttök talizni.KépKép
Keresztelő melyik templomban lesz?

EmeseKép
Én is szétosztogattam a röplapokat.Kép Meg már a ruhagyűjtéshez a ruhák itt vannak bezsákozva.
Cipő, ruha jól néz ki, nem is tudtam, hogy a Severben vannak ilyen pöttömökre való dolgok is.

CatKép
Mi öcséimnek mindig csak átlátszóval kötöttük be a könyveket az elején. De még a keddi szülői után sem késő bekötni szerintem.
AlvásKép Akkor jöhet a 3. csemete, mert még megszokjátok a jót.Kép

DodusKép
Még mindig szabin vagy? Vagy csak annyi munkával árasztottak el, hogy nem tudtál hozzánk benézni? Meddig dolgozol még? Utód már van?

KataKép
Rég írtál, jól vagytok? Vagy már készülődtök a sulira?

TaliKép
Még egy pár (9) ember (lányKép) nem jelzett vissza, de eddig egy időpont van, ami mindenkinek jó: szept. 19. vasárnap. Aki még nem írt dátumot, írja már meg, hogy neki melyik lenne jó, plíz.

Megyek aludni, mert mindjárt beszédülök a monitorba. Nyaralás óta olyan fáradt vagyok, annyit bírok aludni.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Marika!

Ezek a szöszenetek nagyon édesek voltak!
Az idén se fogok unatkozni.

MAgdi
lilien_csenge

JÓ éjszakát!Vagy talán jó reggelt?
Itt az éjszakai bagoly.Eddig dolgoztam a gépen. Az oviba festettem a jeleket, beszkenneltem és a neveket írtam mellé.Táblázatot csináltam stb.Mivel még nem voltam álmos így benéztem, de ahogy látom nem csak én nem alszom.

Betti!
Csatlakozom Búzaszemhez. Nálunk is így van minden
én is ajánlom a külön udvari cipőt, de ha nem baj Nektek, hogy milyen a cipő orra, akkor lehet az udvaron a hazamenősben is.

Cat!
Mivel van egy harmadikos lányom azt javaslom amit Te már amúgy is kitaláltál. Valóban nem érdemes bekötni külön papírral a könyveket csak a nejlont tedd rá. A tanítónéni ha megmutatja a könyvet hamarabb magtalálja,csak belenéz és már tudja is melyik az a könyv. Nem kell a táskából kivenni mindet.Nóra most lesz harmadikos de én most is csak nejlonnal borítottam be a könyveit. Egyébként nálunk a suliban így is kérik a tanító nénik.
Most már megyek én is aludni. Ez az utolsó olyan éjszakám mikor reggel akkor kelek amikor én akarok.1-én kezdek dolgozni, hosszú volt a szünet.
Jó éjt Mindenkinek!
Kép
riki

Sziasztok!

Delice!
Ha még nem késő, akkor tudok Neked adni kb. 50 db üres, átmosott, bébiételes üóveget tetővel. Ebben a topikban szó volt erről, hogy ebben fagyasztják a tejet. http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/30/4866.html?1093719188
Ha mégsem kéred, jelezd kérlek, mert akkor kidobom, itt van mellettünk a szelektív hulladékgyűjtő.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok

Panka
Nekünk is jó a 19.-e, lehet hogy figyelmetlen vagyok, de a helyszín megvan már? A Mindszenti temploban lesz Beni keresztelője, a plébános úr adott minket össze, én ott voltam elsőáldozó, bérmálkozó is, így evidens volt, hogy ott tarjuk és csak a plébános úr (dr. Berkes László) keresztelheti Benit.

Búzaszem
Tali? Majd küldök mail-t.

Betti
A jégkockába fagyasztása az anyatejnek nagyon jó ötlet, mivel az üvegek, poharak nagyon sok helyet foglalnak el.

Tegnap a kisfiam vérhólyagot szívott a mellemen, két bimbóm volt, nagyon fájt és nagyon nevetséges is volt a látvány. ma már nem kapta meg csak a másik ciciemt, mert a bimbóm most véraláfutásos lett, szerencsére a lefejése nem fájt annyira.

Mindenkit üdvözlök

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Erikának és Hangának Nagyon Boldog Névnapot kívánunkKép
Kép

Magdi!
Már készülök, sok fontos mondanivalóvalKép csak, hogy ne unatkozzunk. Valami újságot is meg kellene rendelniKép

Panka!
Mit írjak neked? Majd a talin inkább többet beszélekKép Egyébként levelet írtam, aminek a mennyisége az átlagosnak megfelel, ezt többen tanusíthatják, hogy 5 sor email már nálam hosszú levélnek számítKép

Zsuzsa!
MellKép Azért ügyi vagy, hogy sikerül lefejni és remélem már jobban van.

Dodus!
Mi van veled? Vagy már nem dolgozol?
Van egy 5 órás egy havi internet előfizetés, amely a telefonszámlát is tartalmazza. Szept végéig elég lenne otthonra. Ha kell odaadomKép Ja egy ismerősünknek Arnóton jó az avasi tornyos internetes elérés (na remélem érted a körmondatotKép), így nem fontos felmászni a tetőreKép

Megjött a diákom, hiába no többen is érezzük, hogy itt a szeptemberKép

Puszika, Marika
Hriczom

Panka!

Igen iskolás leszekKép

Képzeljétek mi történt velünk:
van egy 17 éves lányom!
Talán az ember nem mond el ilyeneket a családjáról de ...
A nővérem egész egyszerűen elküldte a lányát.
Napok óta itt-ott alszik, míg tegnap mi elhoztuk.
Egész nap a kollégiumot intéztem neki Mezőkövesden. Gyorsan bevásároltunk ami nagyon kell a suliba.
Lelkileg nagyon megviselt.
Nem utolsó dolog, hogy anyagilag sem így állunk, hogy most bevásárlás, kollégiumi díj. De ez nem lehet akadálya annak, hogy ő folytathassa az iskolát.
Mindent megteszünk, hogy segítsünk neki. Hétvégéken felváltva lesz itt és anyukámnál.
Hát ennyi, nem tudok mit mondani...
neva

Búzaszem!
Csak az oviról irsz.... És hogy vagytok?

Panka!
A Sever tele van jobbnál-jobb babaholmikkal, csak sajnos nem túl olcsóak, de tutik.
Már én is szétosztogattam a röplapokat, elég ciki lesz, mindenkinek szólni, hogy elhalasztva Kép.

Zsuzsa!
Szegény melled Kép, de azért próbáld meg onnan is szoptatni, mert ha nagyon kíméled, akkor a végén már nem is biztos, hogy fogsz tudni abból.
Kevesebb tej is lesz, meg Beni is csak az egyik oldalt fogja elfogadni. Én is megküzdöttem, mikor Ádinak be volt gipszelve az egyik keze, és nem akartam arra az oldalára fordítani, így mindig csak a másik oldali ciciből kapott, de utána nagyon nehéz volt visszaállítani, hogy mindkettőt elfogadja.

Neva!
Csinált valami rosszat az a lány?
Ha nem, akkor csak vigyázzatok rá, és leginkább szeressétek, mert biztos nem könnyű neki.

Kedves Névnaposok!
Mindenkinek nagyon boldog névnapot kívánok, legfőképpen a kis Rebekának, akinek ma van az első!
Kép

Anyukámék ma elvitték Ádámot magukhoz, mert van néhány elintézendő dolgom, és fodrászhoz is készülök, így teljesen szalma vagyok.
Tök jó, már ezer éve nem voltam egyedül!!! Kép

mse173

LányokKép

Dr. Sándor Csabáról tudna valaki infót mondani?? Egy barátnőm szeretne nála szülni, de nem ismeri eléggé. Közületek ki az aki esetleg ismeri? Mert váltanék vele egy levélkét a dokiról, ha lehet..KépKép

NevaKép
Én is csak sok kitartást kívánok a nagy feladathoz. és sajnálom, hogy ilyen történt a családodban...Kép

ZsuzsaKép
Ez a szopizási módszer ismerős....Marci is csinálta ezt...Kép

PankaKép
köszi az infót a csizmáról! Kép nem is gondoltam volna, hogy pont ott vettétek. nem is vészes az ára..Kép

Kösziii: Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Még egy hűtlenkedő babanetes jelentkezik!
Olyan elfoglaltnak tűnök az utóbbi időben,magam se értem miért nem tudok többször jönni.

Hétfőn voltunk az utolsó 38. heti uh-án és azt mondta a doki hogy szerinte nem is fiú a babám,lehet hogy mégis Zsófink lesz?!
Mindenesetre nagyon várom hogy mi is lesz ha kibújik végre.Talán a kíváncsiságom legyőzi a félelmeimet.

Riki és minden Erika és egyéb ünneplők:Nagyon sok boldogságot!!!

Forgi
forgi

Mse!

Semmi különöset nem tett, sőt más városi 17 éves lány nem így él,mint ő. Van egy barátja de semmi komoly. Sajnos ez nem őt minősíti, hanem a nővéremet. Már tavaly sem akarta engedni iskolába, de addig erősködtünk míg végül engedte.

Ma elindult és sikerült a kollégiumba is bekerülnie. Reggel olyan izgatott voltam sőt egész nap, addig míg fel nem hívott, hogy minden ok.
Remélem minden rendben lesz ezentúl.

Forgi, Te hamarosan szülsz? Hűha nemrég még nem is láttam rajtad, hogy terhes vagy. Szoritunk

Dodus! Hol jársz?
neva

Sziasztok!

Dodusról hoztam hírt. Jól vannak, csak már nem dolgozik, 1 hónapon belül lesz otthon is internete. Addig ki kell bírnunk nélküle.Kép

RikiKép
Utólag is sok boldog névnapot kívánunk.Kép

ÁgiKép
Rebekának holnapra nagyon sok boldog első névnapot kívánunk.Kép

ZsuzsaKép
Mikor láthatunk fotókat az 1 hónapos nagyfiúról?
Minket is nagyon sok kedves emlék köt a Mindszenthez, megismerkedni is ott ismerkedtünk meg.Kép Párom is Berkes atyánál volt elsőáldozó, bérmálkozó, lehet, hogy ismeritek egymást? Bár 4 év van köztetek. Te a Galsi atya idejében jártál be a plébániára?
VérhólyagKép Remélem már gyógyult.

MarikaKép
Szavadon foglak.Kép

NevaKép
És hol, mit fogsz tanulni?
Nővéred lányát sajnálom, de örülhet hogy ilyen nagynénje van. Hátha idővel tesód meggondolja a dolgokat.

EmeseKép
Milyen volt egyedül? Azért egy kicsit hiányzott Ádi, nem? Dolgozni végül mikor mész vissza?

KOdaKép
Ej-ejKép Hát ezért van a táblázat, nem? Igaz erre az oldalra még nem raktam fel, úgyhogy megbocsátva.Kép De abból látni, hogy Dkriszta és Gyöngyöske nála szült. Én tanácsadásra jártam hozzá, mert körzetileg hozzá tartozok, de azért nem őt fogadtam fel, mert magánemberként ismerem, meg másik kórházban is akartam szülni. Tanácsadáson mindig rendes volt, de barátnődet gondolom inkább a szülés körüli dolgok érdeklik. Annyit tudok, hogy nagy neve van, így a tarifája is magas.

ForgiKép
Így szerintem sokkal izgalmasabb, hogy nem biztos a neme.Kép
Várom majd az sms-ed.Kép

MelindaKép
Rég írtál, jól vagytok?

DittaKép
Meggyógyultatok? Lakás készen van?

TaliKép
Igaz, hogy még nem mindenki jelzett vissza (Melinda, Anita, Kata, Dodus), de eddig a 19.-e az ami szinte mindenkinek jó. Így szerintem maradjunk is ebben, jó?
Tali szept. 19. vasárnap du. nálunk. Remélem az idő velünk lesz.
Aki biztos, hogy jön eddig:
Búzaszem, Cat, Ditta, Dkriszta, Marika, Betti, Koda, Magdi, Emese, Neva, Zsuzsa, Krisztina, Zsua, na és persze énKép

Puszi, Panka

panka

Panka!
Jó volt egy kicsi a nyugi, de sajnos kevés. Belefért egy kis takarítás, szépítkezés, és utána már mennem is kellett Ádámért. Hiányzott is, meg nem is a gyerek. Ő mindenesetre nagyon jól elvolt anyukámmal, pedig tatottam tőle, hogy 4 hónap folyamatos együtlét után gondok lehetnek, de jót játszott, aludt, csak enni nem akart, csak amikor érte mentem.
A meló még egy nagy kérdés. Most úgy látszik, hogy a GYED-et végig kihúzom itthon, utána pedig keresek új állást, vagy visszamegyek 30 napra.
Végül is, ha minden kötél szakad, még maradhatok GYES-en, de akkor nem tudom, hogy miből élünk meg. Kép
Majd írd már meg, hogyan lehet titeket megközelíteni busszal, mert csak sejtem, hogy hol van az utcátok.

Neva!
Hát, érdekes a nővéred! A legtöbb anya azon imádkozik, hogy a gyereke nehogy kimaradjon a suliból.Lehet, hogy jobb is a nagylánynak veletek!!!!

mse173

PankaKép
Használtam én a táblázatot, de nem akartam direktbe kérdezniKép Gondoltam akinek van kedve meg ideje, azzal váltanék pár szót.
De akkor direktbe kérem Gyöngyöskét, hogy ha lesz 2 szabad perce, írjon már a dokiról, mert a barátnőmnek igen sürgető lenneKép

EmeseKép
Mondtam, hogy Gabi elvisz minket Pankáékhoz, ha a taliról beszélszKép
Szép lettél?? Nekem alig van hajam, jól levágattam..

A kismamáknak jó egészséget kívánok. Jól vagytok ugye??Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

KOda!
Gyere át Emesével valamelyik nap megbeszéljük a dokit. Frizuráitokra is kíváncsi vagyok.

Panka!
Én szept. 1. reggel 7.30-kor válaszoltam az áltlad küldött mailre. Idézek belőle:
"nekünk szinte minden hétvégén van ünnepelni valónk, így igazán nincs is olyan szombat-vasárnap amikor ne lenne. De a talira szánnánk 1-2 órát, így nekünk tulképpen bármelyik időpont megfelel." Kép Ebből nem az derül ki, hogy megyünk a talira?? 4 fővel (2f+2gy) Igaz azok között sem említesz, akik nem jeleztek vissza... Most akkor mi ne menjünk?
Jó volt olvasni, hogy Dodussal minden rendben, köszi, hogy hoztál egy kis infót róla.

Marika!
Köszi a köszöntés, de júliusban tartottuk Hanga névnapját.

Hétfőn voltunk Pesten az állatkertben, nagyon élvezték a csajok. Hangának különösen a nagy akváriumok tetszettek, ezért ma elvittem egy ilyen üzletbe nézelődni, csak úgy sikongott. Már itthon is beállítottuk az akváriumokat (a fürdőszobánkba és a hálónkba), de a halak csak délután kerülnek bele. Kíváncsi leszek, lesz-e "halászat" belőle.Kép

Szeptembertől a Színházban, a Kamarában az Alíz csodaországban lesz. Szerintem az oviskorúakat már lehet vinni.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske, EmeseKép

Én benne vagyok, jövő héten bármikor ráérünk. Esetleg a barátnőm is (aki menne a dokidhoz..) felugorhatna a kislányával? Persze ha sokan lennénk, csak szólj nyugodtan! Nem gond, nincs haragKép Akkor majd én tolmácsolom a dolgokat..Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

NEva!

Hát áttudom érezni milyen, amikor hirtelen lesz egy "nagylányod", még ha rövid időre is.
Nekem a nyáron több hétig volt 3 lányom, amiről írtam többször is, de a részletekről nem. A férjem 15 éves húga (féltestvére) töltötte nálunk a nyár nagy részét, mert az anyukája súlyos beteg lett. Az apukájuk volt közös (ezért féltestvérek), de ő tavaly tavasszal halt meg. Sajnos a kislány anyukáját is elbúcsúztattuk múlt hét szombaton. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

KOda!
Gyertek nyugodtan, bármikor jó, jelezzétek előtte, és akkor otthon leszünk.

Megyek, mert Hanga kirámolja a hűtőt. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Tegnap megkezdődött nálunk is az ovi! Szerencsére nagyon várta már Veronika, előtte való este már tiszta izgalom volt.

PankaKép
A szept. 19. nekünk is jó! Ízlelés, szaglás javulóban! Képzeld, a kislányomnak "Panka" heverőt vettünk!

KodaKép
Én csak annyit fűznék hozzá a dokihoz, (Sándor Cs.) hogy orvosilag nem nagyon ismerem, de a férjem jól ismeri, egy faluból származnak (Sály), és onnan sokan szülnek nála, itt Szentistvánon is vannak páran, akik őt választották. Azt tudom, hogy mélyen vallásos (katolikus), a Mindszenti egyházközség világi elnöke. Ebből kifolyólag nem vállal abortuszokat sem, ha jól tudom. És kb. 7 v. 8 gyerek apja! De mondom, orvosilag nem tudok róla véleményt mondani.

GyöngyöskeKép
Szegény kislány! Akkor már mindkét szülő meghalt?Kép És kivel él? Van esetleg nagyobb tesó?

MarikaKép
Hát az igaz, hogy öt sor mail tőled egy kész regény!O)O)

ForgiKép
De jó, már nemsokára te is babázhatsz! Értesíts az eseményekről!

Minden névnapost Isten éltessen!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

SZiasztok!

Gyöngyöske
Köszönjük az ajánlatod, szerencsére sikeresen meg tudtam oldani a tejes helyzetet. Még szerencse - amúgy se nagyon járok mostanában Miskolcra (se) Kép !

Betti
Van egy buta kérdésem: a főzelékhez is kell majd kisebb adag tej?? Bocsi Kép de tényleg nem tudom...

Panka
Ezek szerint Te egyáltalán nem használtál cumit? Én is így szerettem volna, csak hát nem jött össze. Kép

Képzeljétek, ülve sikerült szoptatnom a bal mellemből Kép
De iszonyúan fájt közben is, és utána is, folyamatosan Kép
Szóval, nem tudom rendszeressé tenni, hogy felváltva szoptassak, ahogyan szeretném.
Ráadásul Rebekán kis piros kiütések jelentkeztek : pattanásszerű. Doktornő azt mondja, hogy (anya)tejallergia. Kép
Aztán adott rá Calcimusc-ot.
Így aztán már annyi mindent kell neki beadni.
Vigantol, B1, C vitamin naponta, Konakion heti egyszer, plusz ez az új.
Közben a hasa is fátj, kipróbáltunk két flée cseppet is, de az Infacol nem volt jó - szinte jobban sírt szegénykém egész aznap, a másik nem jut eszembe a neve E betűs, az meg mintha jó lett volna, de azt csak napi 2 étkezés előtt lehet beadni.
Így tegnap és ma e kettő közül nem adtam semmit, de most nem is fáj a hasa Kép Már két és fél órája alszik most is egyhuzamban.

Szoptatós teák közül szerintetek melyik a jó?
Milusan jó drága, Fitolac - nekem nem izlik.
A benne levő kömény nem zavarhatja a picit?

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!!

Mennem kell Rebeka ébredezik, megéhezett!

Puszi
Sziasztok!

Ez a sapi mintha hónaljban kicsit szorítana.. Kép Kép
Kép

delice

Aki szereti a szép virágokat:

http://babanet.hu/album/main.php?album=3296

delice

Sziasztok!

Panka!
Köszi, hogy felvettél a tali listádra.Kép Én a gyöngyösi Károly Róbert-re fogok járni. Részleteket majd személyesen.

Gyöngyöske!
Sajnos szomorú dolgok ezek. De amíg mind megvagyunk az a legfontosabb, hogy a család összetartson.
A nővéremnek (34) van egy 26 éves férje, aki nem tűri a gyerekeket otthon. Pedig tudta, hogy 2 gyerekkel együtt vállalta.
Mi mindent megteszünk ami csak tőlünk telik.
neva
neva

Koda!
Fuvart előre is köszönöm. Hogy szép lettem e??? Hát, a lehetőségekhez képest... , minden esetre, most megnt teljesen fekete a hajam.

Gyöngyöske!
Meghívást köszönöm, ha elmúlik a nyavalyám, egyeztetünk.

Delice!
A főzeléket (a legelején, amikor el kezdtem szoktatni Ádit) anyatejjel készítettem el, így az íz nem volt teljesen idegen, de ehhez tényleg csak néhány 10 ml tej kellett egyszerre.
A gyógyszerek mennyiségétől én is mindig kiakadtam, néha annyi félét kellett beadni, hogy az majdnem egy étkezésnek megfelelő mennyiség volt ( egy kis túlzással).

mse173

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a csomagolási infókat!
Hát elkezdődött a suli, és eddig tetszik a lányomnak!!! Végül is emelt szintü matek és magyar az ő osztálya és 13-man vannak. Szerintem ez tök jó. a héten még nincs igazán tanítás fél 11-kor már hozom is haza. A jövőhét lesz a húzósabb. A napközitől félek, mert az nem tetszik neki, pedig még nem is ismeri. Ma begyűjtötte az első piros csillagját matekból! Aranyos volt tegnap, mert miután hazajöttünk és megebédelt, azt mondta, hogy "nem lehetne inkább már most visszamenni"? Bár így maradna!

Delice!
Boldog Névnapot Rebekának!!!
Én a Laktoherb teát ittam, annak elviselhető az íze, sőt nekem izlett. A Fitolaknál biztos finomabb és nem is túl drága.

Zsua!
Még nem tudom, hogy lesz októberben, de biztos megyünk valahová, majd ha pontosan kiderül hol lesz, akkor fogjuk tervezni, hogy merre menjünk. Remélem az időjárás sem fog nagyon közbeszólni, hátha szép idő lesz.

Emese!
Esetleg a jövőhét kedd délután jó lenne egy minitalinak? Persze ez még nem tuti, de megkérdezem apát, hogy tud e menni kedden Szandráért suliba, ha igen akkor le tudnék menni hozzátok. A munkahelyedre nem vesznek vissza?

Sziasztok

Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Ági!

Imádni való ez a kis Angyalka! BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Hasfájással kapcsolatban ennyit tudok segíteni:http://home.tvnet.hu/~a3807/hasfajas.htm.
Remélem használ!

Magdi
lilien_csenge

ÁgiKép

Az az E betűs nem az Espumisan volt? Veronikának anno azt adtuk, elég jó volt, a kicsinek pedig a Gripe Vatert. Itt nem vetem észre sok javulást, egyszerűen ahogy nőtt, abbamaradt a hasfájás.
Én is a Laktoherbet ittam az elsőnél, most a kicsinél meg semmit, és mégis van bőven tejem.
Nagyon édi Rebeka!

NevaKép
Én is Gyöngyösre jártam, bár akkor még nem ez volt a neve. Távoktatáson leszel? És milyen szakon?

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Itt a hűtlen hegyi asszony!
Magdi kérdésére a válesz bizony ám teli az élés kamra.
Neve!
Kitartás!Nemes és nehéz feladat sok erőt hozzá!Ha szakmai segítség kell/családsegítés/keress meg mailben nyudodtan!
Koda!
Gyöngyöskét kérdezted de azért leírom!Sándor doktor nagyon jó szakmailag és emberileg ugyan "csak" négy gyermeke van de majd igyekszikKép
Delice!
Igazi kis hölgy ám a lányod.Gratulálok!Nekem is a Laktoherb vált be.Nekem a lányokon volt kiütés csökkentettem a tehéntej ivását s megszünlt.Szuri nélkül is pedig Tekláé nyilt sebes volt.Igaz ő nem az én anyatejem itta s áttértem a tápszerhez és két hónapzól a zöldfőzelékre.De az anyatej a legjobb.A cumi miatt ne aggódj.Fontos a Te és a baba nyugalma.Minden gyerek már.A két nagy nekem is cumizott sokáig aztán elválasztottam.Nem volt nehezebb mint a cicről levenni a harmadikat!HasfájásKép nekem Anna (a középső) olyan szeles volt hogy szálcsővel kellett leengedni.Nem vicc nehéz idők...a kapormagolaj egy hónapos kortól (DM be karhatő de a gyári nevére nem emlékszem)elég jó volt.A kömény mindenik gyermekemnél fokozta a pocakbajt.A babamasszást próbáltad az nagyon hatásos Annánál ez tette rendbe a dolgokat.A főzelékhez is fagyassz tejet de lehet hogy lesz friss.Ha el tudod szeparálni a tejet teheted jégkocka tartóba vagy a tartót tedd még fagyasztó zsákba igy praktikusan egy kockát tudsz felolvasztani majd a főzelékhez.Na ennyi jutott eszembe bocs ha nagyon letámadtalak!
Panka!
A telira igyekszünk odaérni.
Mindenkinek további szép szeptembert.Rám hosszú napok várnak ovi bölcsi beszoktatás és lassan visszahúzódás téli lakunkba innen a hegykből..Kép
telian

Cat!
Gratula Szandinak a sulihoz, meg a csillaghoz. Előreláthatólag OK a kedd délután.

mse173

Sziasztok!

11 új képet tettem fel a profilomba, Beniről, ezek az utóbbi öt napban készültek.
Most ott tartunk, hogy Beni annyira akarja a cicit állandóan, hogy nem sír, hanem sikít. Tegnap egész nap nem aludt semmit, nyűgös napja volt. A házunk előtt tologattam, de az sem volt jó, fel kellett vissza jönni vele. Aztán megint cici, attól megnyugodott. Az Anyukámnak elalszik a kiságyba, de nekem nem. Nem tudom mit csinálok rosszul. Most a nagy szobában van kihúzva az ágy és ő itt alszik mellettem. Tegnap, tegnapelőtt meg megint alig volt tejem, nem tudott a gyerek jóllakni.

Na majd még jövök, mert megint ébredezik.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!
Nagyon régen voltam már itt, de most egy cikk kapcsán rögtön ti jutottatok az eszembe. A Nők Lapjában olvastam tegnap este.Röviden: egy Salgótarjánhoz közeli faluban lakik az az idős férfi, aki egyedül neveli kb. 1,5 éves unokáját. A kislány anyukája, nagymamája, a nagypapa és a baba is márciusban autóbalesetet szenvedtek, de csak a papa és a kislány élte túl, bár súlyos sérülésekkel. Azt nem írják, mi van a lányka apukájával és annak családjával, mindenesetre a nagyapa és annak nővére neveli ezt a gyereket. Azt írják, bármi segítséget jelenthet. Mivel nekem fiam van, így kinőtt ruhák nem nagyon jönnek szóba, majd próbálok másképp segíteni. Arra gondoltam, ha esetleg tudtok segíteni én szívesen összeszedem, becsomagolom és postára adom a csomagot.
Ha úgy érzitek nem idevaló ez a levél, kérlek ne haragudjatok. Egyszerűen úgy éreztem meg kell próbálnom így is segíteni nekik.
Más.
A babák gyönyörűek! Gratulálok a kismamáknak és persze az apukáknak is!

Judit
kjudit

Sziasztok!

Látom sok mindenről sikerült lemaradnom!
Sok boldogságot az évfordulósoknak, és gratulálok a pici babákhoz!
Jelentem vége a tanfolyamnak,és ezentúl igyekszem jönni gyakran!
Örülök,hogy lesz tali,és az időpont eddig úgy néz ki,hogy jó!
Ádikám ismét ovis lett!Sajnos reggelente sírva megyünk az oviba,de napközben jól érzi magát.Még a jövőhéten biztosan csak délig lesz,remélem hamar megszokja!Már a másidik reggel azt kérdezte,hogy miért kell ilyen sokat menni oviba!
Máté pedig Állandóan kérdezi,hogy Ádám?
Beszélni még nem sokat akar,csak babanyelven hadar egész nap!Persze,azt,hogy NEM,tisztán és érthetően mondja!

Magdi!
Köszi,hogy hiányoltál!Kép

Gyöngyöske!
Hát ez nem jött össze!Tegnap lefagytál?Mielőtt elmentünk itthonról,még nem jött át a mailed,a táblázatban pedig hiába kerestem a számodat!Kép
Így egyedül kellett pénzt költenem!Kép
Aztán összefutottam Melindáékkal,kicsit beszélgettünk.Olivérnek nagyon tetszhetett Máté,mert elkezdte puszilgatni.Aranyosak voltak!

Dodus!
Pocakjelentést kérek!KépJól vagytok?

Krisztina!
Vége lesz a jó világnak?Nem irigyellek,gondolom nem lesz egyszerű a vissza cuccolás!Jó lesz találkozni veletek!

Judit!
Sajnos én sem tudok segíteni,ugyanis én is hasonló gyűjtögetésbe kezdtem.Egy 3 éves kislány és a 8 hónapos kisöccse maradt édesanya nélkül,ami a sors fintora,hogy az apukával nem voltak összeházasodva,így szinte semmi támogatásra nem számíthatnak!Az anyuka velem egyidős volt,általános iskolában osztálytársak voltunk.
Este még benézek!

Anita
kacajka

Zsuzsa!
Te valószínűleg azért nem tudod a kiságyban eleltatni Benit, mert rajtad érzi a tejszagot, és hozzád jobban is kötődik mint a mamádhoz. Szerintem ez nem azon múlik, hogy rosszul csinálsz valamit, csakis az ösztönökön. Ha meggyőződtél róla, hogy tényleg keveset evett (pl. méréssel), akkor adjál neki egy kis tápszert, de mindig csak a cicire tétel után.
És szoptasd gyakrabban, így fokozódik a tejképződés.

Cat!
A párom jövő héten éjszaka dolgozik, ezért sajnos le kell mondanom a keddet, vagy esetleg elmehetünk valahová sétálni.
Bocsika! Ez átkozottul nehezen jön össze!!! Kép

mse173

Sziasztok!
Megvolt az első 3 napom a munkában. Eddig 6 gyerek jár, majd jövőhéten jön még 5 hozzá. Nagyon aranyosak.Egy kisfiú volt aki kicsit sirdogált minden nap de később feloldódott és az anyukája el is mehetett és csak ebéd után jött érte.Persze ebédelni nem akart.Kész felüdülés a nagyok után.
Delice!
Nekem a Laktoherb volt jó és az íze is.
Hasfájás: nagylányom is hasfájós volt és ő is az idő előrehaladtával kinőtte. Persze közben próbálkoztam masszírozással és kömény tea itatásával/ez hatásos volt/.3 szem köménymagot tettem forró vízbe ezt hagytam kis ideig ázni.Ezt pici cukorral és citromlével ízesítettem.Ezt még Nagymamám mondta.A régi"öregeknél" bevált módszer is hatásos volt.
A főzeléket, krumplipürét én is anyatejjel készítettem előszőr.

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést!!!!

Forgi!
Ne izgulj!!!!!
Értesíts minket ha megvan a baba!!!!

Sziasztok!
Erika
riki

Sziasztok Lányok!

MEGSZÜLETETT FORGI KISLÁNYA,ZSÓFI!!!!!!!!

Üdv:Theo
theo

Juhéjjjjjjj!KépKép

Gratulálunk! Ilyen szép hírre felébredniKép és kislány..KépKép
Sok boldogságot és egészségetKép

Koda és családja

Koda

Kép

Kép
koda

Én is épp csak bekukkantottam, és mit látok!!!!
GRATULÁLOK!!!
<!--attachment: ksl_-105849.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*171.1**ksl%e1%2ebmp --><center><pre>
Kép
kslá.bmp (171.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Látom, már Theo megelőzött.Kép
Engem is várt reggel az sms Forgitól:
"Megszületett Zsófi, 3200g és 52cm." Csak azt nem tudom, hogy ma vagy tegnap. Ahogy nézem Theo üzenetének idejét lehet, hogy tegnap.

Gratulálok!

Később még jövök bővebbenKép, most megyünk reggelizni.

Panka

panka

Sziasztok!

Micsoda remek hír!

FORGI! GRATULÁLUNK! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK A KISBABÁDHOZ!Kép
Kép

Még később jövök, csak éppen bekukkantottam, nincs-e valami újság. Most ebéd meg mindenféle egyéb elfoglaltság.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Forgi!
Gratulálunk,kívánunk jó egészséget és sok boldogságot!
Kép

Anita és családja
kacajka

Forgi!Kép

Veletek örülünk és sok-sok boldogságot kívánunk!

És tök jó, hogy lányKép

Neva
neva

Forgi!
Nagyon-nagyon gratulálunk kislányotok, Zsófi érkezéséhez!!!!
Vigyázzatok magatokra, és várjuk az élménybeszámolókat!
Kép

mse173

Sziasztok!

Gyöngyöske!
RészvétemKép! A kislány hol fog iskolába járni?

Neva!
Micsoda férfiak vannak! Miért zavarja egy 17 éves nagylány? Nem kell felkelni hozzá éjszaka, nem kell a kezét fogni állandóan...

Ági!
Rebeka szépen nő? Most tartjátok a névnapját? Mert akkor BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! Csak azért kérdezem, mert mi sem akkor tartjuk a Gerdáét, amikor a naptárban van (8 nappal a születésnapja után), hanem választottam az utónévkönyvből másikat.
Főzelék: igen elvileg az elején tejjel kell hígítani. Gerdának nem így csináltam (összesen kétszer fejtem).
Szoptatós tea: saját keveréket ittam, volt benne izlandi zuzmó, kecskerutafű (ezek keserűek), citromfű, édeskömény, csillasgánizs. A tapasztalatom ugyanaz, mint Dittának, Gerdával már nem ittam. Inkább az a fontos, hogy igyál eleget. Csak arra kell vigyázni, ne legyen túl cukros, mert a Babádnak hasfájást okozhat (ezért nem jó a túl sok édesség sem sajnos).
Hasfájásra mi Espumisant használtunk, igazán nem vált be. (mint ahogy más sem) Gerda szerencsére nem volt hasfájós, csak Matyi.

Anita!
Most már akkor gyere gyakran!

Krisztina!
Biztos jól telt a nyaratok, nehéz lehet megszokni a város nyüzsgését (pontosabban zaját, füstjétKép)

Panka!
Mailt megkaptad? Ha holnap megtudok még valamit szólok.

Délután elindultunk Tapolcára csónakázni, de elaludtak a gyerekek. Nem tudjátok véletlenül, meddig lehet? Szeptember végéig? Már május óta próbálkozunk, de valami mindig közbejön. Többnyire valaki elalszik.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

MelindaKép
Olviérnek sok boldog szülinapot!

EmeseKép
Nem vesznek vissza vagy te akarsz máshol dolgozni? A 30 napot nem értem, miért pont 30 napra?Kép Vagy ez a szabi?
Én is pont valamelyik nap paráztam, hogy mi lesz márc.-tól. Most max. gyed-et kapok, ez után a gyes elég érdekes lesz. De nekem sajna nincs hova visszamenni dolgozni, olyan hely meg nincs szerintem, ahova 4 órásként felvesznek gyes mellett.

KodaKép
Új frizudról fotó?

GyöngyöskeKép
Légyszi, légyszi ne haragudj, hogy kifelejtettelek a listáról.Kép Gyertek, gyertek, várunk benneteket.Kép
Halászat volt?

DittaKép
HeverőKép Fotó róla?
A 7-8 gyereket én is sokaltam egy kicsit.Kép
Te milyen szakon végeztél?

ÁgiKép
Én a főzeléket a főzőlével készítettem, mert nekem Beni semmilyen formában nem volt hajlandó meginni/enni a fagyasztott anyatejet. De a főzelékeket a frissel sem ette meg. Még szerencse, hogy nem fagyasztottam le túl sokat, a kinti macsekok jól jártak.Kép
Cumi: játszócumija van Beninek, de cumisüveget nem használtunk. Néha próbáltam, de nem tudott belőle inni. Igaz ő 6 hónapos koráig még a teát sem volt hajlandó meginni, csak anyatejet kapott, utána meg már pohárból ivott.
Szopizáshoz gratula a bal ciciből. A fájdalom ellenére is próbáld meg Rebekát abból is szoptatni, mert az fogja rendbehozni.
Szopis tea: én is Lactoherbet vettem, de talán 2 filtert használtam el belőle, az íze egész jó. Ami még nagyon jó tejszaporító (itt a babaneten szinte mindenkinek bejött) az a birsalmalé.
Tejkiütés majd minden kisbabának van, ne aggódj miatta. Nem is nagyon szoktak adni rá semmit, majd magától elmúlik.
Sapis kép nagyon édi.
Nagyon szép, különleges virágaitok vannak.

CatKép
Az jó, hogy tetszik a suli a nagylányodnak, csak tartson ki jó sokáig ez a lelkesedés.Kép
Olyan lüke vagyok, párom még nyaralás előtt megkérdezte neked az okmányirodán a jogsit, csak én mindig elfelejtem megírni. Nincs semmilyen határidő, nem kell újra vizsgáznod, bármikor meghosszabbíthatod. A háziorvoshoz kell elmenni papírért és azzal mehetsz az okmányirodára. Csak arra vigyázz, hogy ha mondjuk pl.: szept.-ben elmész a háziorvoshoz, de az okmányirodára csak dec-ben, a jogsid szept.-től lesz érvényes, elvesztel 3 hónapot.

KrisztinaKép
Üdv újra a koszos városbanKép Remélem mostmár gyakrabban hallunk rólatok.Kép

ZsuzsaKép
Milyen nagyfiú már Beni.Kép A nagyágyas fotón annyira hasonlít az én Benimre.Kép Ő is mindig csak a cicitől nyugodott meg. És tényleg úgy van, ahogy Emese írja, hogy rajtad megérzi a tejszagot, azért viselkedik veled máshogy.Kép Legjobb tejszaporító a gyakoribb szoptatás, nekünk gyakran volt, hogy a két óra sem volt meg 1-1 szopi között.

AnitaKép
Jó, hogy ti is jöttök a talira.Kép
Vizsga milyen volt? Mostmár remélem jössz gyakrabban.Kép
Melindáék jól vannak? Olyan régen írt már ide.

ErikaKép
Láttad a taliidőpontot? Jó nektek?

BettiKép
08.31.-én kaptam tőled mailt. Arra gondolsz? Holnap már lesz MM?

KataKép
Nekünk már nem is írsz semmit?Kép Pedig már elkezdődött a suli.Kép

DkrisztaKép
Kristófnak egy kicsit megkésve, de nagyon sok boldog szülinapot kívánunk.Kép

Ági, ZsuzsaKép
Tanács: (bár lehet, hogy nektek is eszetekbe jutottKép) télen lesznek 6 hósak a bébik és most van itt az őszibarack szezonja, ha van rá lehetőségetek, akkor érdemes fagyasztani belőle jó sokat, hogy ha elkezditek a hozzátápit legyen mit adni a kölöknek.Kép

TaliKép
Időpont: szept. 19. vasárnap du. nálunk.
Aki jön eddig:
<pre>
f gy batyubavalóKép
Búzaszem 2? -
Cat 2 2
Ditta 2 2
Dkriszta 2 2
Marika 2 1
Betti 2 2
Koda 2 1
Magdi 2? 1
Emese 1 1
Neva 2 1
Zsuzsa 2 1
Krisztina 2? 3
Zsua 2 1
Gyöngyöske 2 2
Anita 2 2
Panka 2 1
Összesen 31 23 </pre>
Jó sokan leszünk.Kép Remélem, most nem hagytam ki senkit.
Elkezdeném összeírni, hogy ki mit hoz, jó?
És hány órától legyen? 2? 3?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Zsua!!!

Ti vagytok a TIP újságba????

MAgdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?