Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma a genetikai uh- n kiderült, hogy kislányt hoz nekünk a gólya! Apával repkedünk, már csak azért is, mert minden rendben van a babával. :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: ez aztán a fantasztikus hír!!!! Gratulálok!!! Átérzem az örömödet, mert én ugyanezt éreztem, mikor megmondták, hogy fiú. Ott bőgtem, miközben a doktornő ultrahangozott, az asszisztens meg nézett, hogy miért hüppögök. Azóta hetente 1x megnézem a dvd-t :)

Márti, Ildi: tényleg mindjárt szültök, de jó nektek. Nekem holnaptól van vissza 100 napom.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


[quote="beneildi"]T írta:beneildiündi, a kórház területe a 4. és 13. kerület, ettől független nyugodt szívvel választhatod...


Nem is tudtam,hogy a 4.ben is van a Podmaniczkyn van a szülészet,ugye?
bhtündi
 
 

 
 

Sziasztok!

Én új vagyok itt, és egy kis segítséget szeretnék kérni.

Idénre tervezzük a baba-projectet :) Szeretnék egy megbízható szülés-nőgyógyászt találni az AEK-ban. Tudnátok segíteni?

Köszönöm

Katus
katus.v
 
 


Tündi, bocs de akkor gyors voltam és pongyola:

szóval a kórház területi ellátási kötelezettsége a IV. azaz Újpest és XIII. azaz Angyalföld kerületekre terjed ki, de mivel szabad orvosválasztás van, így Te is szülhetsz ott nyugodtan.

A kórházban a szülészoba a 3. emleten van.

Susy, itt is gratula kis puncishoz :lol:

Márti, én is mindig ledöbbenek a vonalzómon :lol: Még az is lehet, ha kicsit sietsz egy időben szülünk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Susy,
gratula Johannához! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nálunk Pálmi most eléggé próbálgatja az idegeimet, addig vinnyog, amíg meg nem teszem amit akar. Nem tudom hogy neveljem, mert hiába ellenállok, 1-2 perc alatt szinte szétmegy tőle a fejem, gondolkodni sem tudok, meg semmi másra koncentrálni, elegem lesz a vinnyogásból és engedek. Persze ez a legrosszabb amit tehetek gondolom... Valami ötlet?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok,

susy, gratulálok a kislányhoz! Biztos, hogy nagy öröm lehet! :)

veronika, én hasonló cipőben járok, próbáld elterelni a lányod figyelmét, ha rákezd a vinnyogásra, akkor adj neki játékot, vagy kezdjetek bele másik játékba, vagy hívd fel a figyelmét arra a kajára, amit Te akarsz, stb. Elején fura, de könnyen bele lehet jönni, és én már számítok arra, hogy a dackorszakban is jó hasznát vesszük majd :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Hűűűhaaaaa....nemsokára újabb topic babák lesznek. Szuper :)

Utólag is mindenkinek BUÉK és minden jót, főleg egészséges babákat!


Pandi

a privát nem működik szóval itt szeretném megköszönni a segítségedet ! 8)


az újonnan érkezőknek üdv. :)

Én is Aszódi doktornőnél szültem - bár a szülis egy kisebb-nagyobb horror volt - nagyon jó doki. Nagyon alapos és nem csak a bébire figyel oda nagyon de az anyukára is. Nekem segített a szülés utáni depresszioból kimászni.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Köszönöm szépen a gratulációkat. Majd meglátjuk kislány marad e, mert az én megérzésem más.

Nini
Olyan jó, hogy jöttél. Azt a molimed bugyit hol lehet beszerezni?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy!

A szigetszentmiklósi Auchanban, a Szent Jobb gyógyszertárban tuti van!
És gratula itt is!!!
Én háromszor nézettem meg a dokimmal,mielőtt megrendeltem a kamillavirágos, baldachinos ágyneműszetjét a lánykámnak...a 3. alkalommal már nevetett a doki és közölte, hogy nyugodjak meg, már semmi nem fog kinőni a kisasszony lábai között! :lol:

Márti
borossné becz márta
 
 


Susy: gyógyszertárban nézd meg, szerintem megrendelik neked, ha tudják. A Hartmann gyártja.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Márti,
ez jó! :lol: :lol: :lol:

Szalamandra,
igen, a figyelemelterelés jó lehet, de sokszor persze éppen azon megy a hiszti, hogy foglalkozzak vele. Pl. épp jól eljátszik valamivel egyedül, na akkor gondolom kimehetnék elmosogatni (a nappali mellett van a konyha, az ajtó nyitva a kettő között, rámlát, tehát nem megyek el tőle nagyon). Elkezdek mosogatni, odajön, feláll a lábamnál, rángatja a ruhámat és visít :roll: Akkor is, ha előtte tök jól elvolt egyedül :?

Nem gondolom, hogy folyamatosan játszanom kellene vele, el kellene tudnia magát foglalni nélkülem is pár percekre amíg pl. mosogatok.
Mondjuk erre a konkrét mosogatási problémára talán jó lehet, ha odateszem magam mellé az etetőszékben és adok neki játékot... kipróbálom. Csak nagyon kell majd figyelni, hogy ki ne essen belőle, mert állandóan feláll benne...
Majd még gondolkodom a többi esetnél is miket lehetne bevetni...

Susy,
hát kíváncsi vagyok, hogy legközelebbre nő-e valami a lába közé, mint Márti dokija mondta! :lol: Lehet, hogy csak nagyon eldugta! :)

Nini,
mi újság veletek, Márkóval?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lányok köszi a segítséget, már kérdeztem itt a maglódi Auchanba, de nem volt, majd megnézem máshol.

Veronika
Kristóf is csinál néha ilyet, de én próbálom mondani neki, hogy anyának ezt meg kell csinálni, utána játszunk. Mostanában ha főzök, kap egy kis edénykét egy fakanállal, a kis fellépője a főzőlap és apának levest főz... próbálom bevonni, ha már nem megy nélküle, bár tudom Pálmi még kisebb, de kitartás, nem mindig könnyű a gyerekekkel.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: ma megsütöttem a barackos szűzhúst. Hát, finoman szólva is isteni. Le is cseréltem a kínai kelből készült főzeléket. Krumpli helyett rizs készült hozzá, de majd a krumplit is kipróbálom.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Susy: Gratulálok a (valószínűleg) kislányhoz! :lol: Ahogy mifelénk mondják, egy sima, egy fordított... :lol: :lol:
Nekem semmi megérzésem nincs. Na jó, talán az, hogy most kislány lesz. De ha megint kicsírázik a lába között, úgy is jó lesz. :D:D

Nem tudtam Peti min nevet... :lol: :lol: kinyitotta a malacok ketrecét, most benyúlkál, megsímogatja őket, és az tetszik neki ennyire. :lol: :lol:

Veronika: Én nem tudok segíteni, Peti még mindig nagyon jól eljátszik egyedül. :D Én meg jobban szeretném, ha kicsit igényelné, hogy figyeljek rá többet. :) Hiába magyarázok neki, vagy ülök mellette, nem érdekli nagyon, egyedül szeret játszani. Néha azért odajön bújni, aztán megy vissza játszani.

Nini: Régen láttalak, hogy vagytok mostanában?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok! Szia Bhtündi!
Én is új vagyok itt a topicban - bár tapasztalt az ÁEK szülészetén. Ott született a kislányom pont másfél éve. Sajnos azóta az orvosom elment onnan és a szülésznőm is készül máshova menni. Hetek óta gondolkodom hogy mi legyen de most arra hajlok leginkább hogy maradok a "MÁV"-nál és keresek új dokit. Megnéztem ugyanis más helyeket....

Bhtündi,
Azt kérdezted lehet-e alternatív módon szülni az ÁEK-ban. Bár nem tudom pontosan mit értesz alternatív alatt, de szeritnem határozottan igen! Én másfél éve úgy vettem észre hogy az ÁEK szülésznői és orvosai maximálisan rugalmasak! Én (gyötrelmes de utólag már szép) 9 órát töltöttem a szülőszobán. Az ágyon abszolút nem tudtam megmaradni, folyamatosan mozognom kellett, csak úgy bírtam kezelni a fájdalmat. Mindent "kipróbáltam" a bordásfal kivételével - bár az is volt! Ültem a nagy labdán, fetrengtem a földön (a szülésznő mindíg kedvesen alámpakolt steril dolgokat), jó sokáig ültem a kádban is. Egész idő alatt homeopátiás szereket adagoltak nekem (a férjem volt a felelős a 20 percenkénti adagolásért, de a szereket a szülésznő javasolta jó előre). Kértem hogy ha lehet védjék a gátamat - arra azt mondták, hogy mindent el fognak követni, de azért legyek tisztába azzal, hogy egy 38 éves kismamának azért ez már nem szokott menni. Végül másfél nap otthoni vajudás és 9 óra szülőszoba után megszülett az én gyönyörű lányom természetes úton és egyetlen pici vágás nélkül!!!! A szülésznő egy CSODA volt! Amint megérkezett a baba nekem többé semmi nem fájt sehol!
Akkor még lehetett szülésznőt választani, de az én csoda-szülésznőm megnyugtatott, hogy a MÁV-ban minden szülőésznő jó.
Remélem tudtam kicsit segíteni!
hemci
 
 


Susy

gyógyszertár gyógyszertár gyógyszertár !!! :D
De látom lányok nagyon rá kaptatok... örülök, hogy segíthettem :P :lol:
Ha semmiképpen sem tudod beszerezni én tudok egy helyet ahol biztosan van. Szólj ha nem megy, szívesen segítek.

Lányok, tündériek vagytok, hogy érdeklődtök :) :) :) :)
Megvagyunk. Márkó már szalad ! De tényleg... szó szerint. Már nem babakocsizunk, csak ha sietni kell. Nagyon skat bolondozik ,de szó szerint. Bicegve jár, hogy nevessünk és olyankor ő is nevet. Bújócskázni mindig kell. Az az esti rituálé és apa a ház a fogócskában. Mondta már, hogy anya :oops: az annyira jól esett.... fúúú...felhök felett voltam. Van már 5 fogunk fölül 2 alul 3. Nagyon boldog és barátságos baba. De azér neki is vannak cifra dolgai .... olyan mintha már elkezdődött volna a dackorszak.

Nekem kevésbé vannak jó napjaim. Találtak cisztát a fogamba ki is kellett szedni, szétvágták a szám. Hát... bepisilek úgy fáj. :(

És veletek lányok mi a helyzet ??! Peti ? Pálmi ? Kistesó project ?? :) :) :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok erre, MÁV ügyben meg főleg! Előbb írtam egy tök hosszú levelet és elszállt... :evil:
Na megpróbálom még egyszer, bár nem hiszem hogy olyan jól meg tudom fogalmazni megint...
Szóval minden érdekelne ami kismamát érintheti a MÁV kórházban. VAn egy 17hónapos kislányunk és most várjuk a kistesót, aki 12hétes pocaklakó. Zita a Sote 2-n született, de megfogadtam, hogy oda soha többet nem... Végig természetes szülésre készültem, 39.hétre fájásokkal indultz be a szülés, 2-3percesekkel mentünk be a kórházba, pár óra vajúdás után burkot repesztettek és zöld volt a magzatvíz, de azt mondták így még szülhetek, csak ctg-n kell maradnom. Aztán pár órával később romlott a kicsi szívhangja és a műtőben voltam pikkpakk. 2008.07.27-én 17:48kor megszületett Zita Ilona kisasszony. A szülésznőmmel -bár nem volt sok dolga, de bejött és segített amit tudott- és a dokimmal is nagyon meg voltam elégedve. Viszont ahogy ők kimentek a műtőből már rémálmaim vannak azóta is.... Ezért kerestem másik kórházat és másik dokit. Bababarátan szeretnék lenni a kórházban, ha újra császáros lesz esetleg, bár nagyon reménykedem, hogy sikerül most természetesen szülnöm, nagyon vágyom rá,a fájdalom ellenére is. Végül dr. Spánik Gábornál lyukadtam ki és nagyon szimpatikus volt, megbízom benne, pedig csak egyszer "randiztunk eddig. "Szülészetről, gyerekágyról, csecsemősökről,szülésznőkről, lehet-e fogadni, ha nem akkor egy szülésznő rohangál az x kismama között aki éppen szül, hány szülőszoba van, hogy van a látogatás stb. Olvastam régebbi hsz.-ket, de azok nem tudom aktuálisak e? Az is jó, ha valaki tudja mikor beszéltetek már erről, mert akkor rákeresek, de ennyi oldalt nem tudok végigolvasni...
És még egy fontos kérdés számomra: akinek császárral születik a babája, mennyi idő után kapja meg, mutatják meg neki, szoptathatja először? Amit nem bírnék ki még egyszer, az az, ami a SOTE2-n volt, hogy amikr megszületett odatették egy percre a vállamhoz a műtőben, utána elvitték apának (aminek persze örülök, mert ott kötetett meg szerintem ez a hatalmas szerelem :))és a folyosón még odaadták miközben toltak az őrzőbe 1percre. A párom meg csak menet közben a műtős válla fölött kérdezhette meg, h hogy vagyok, utána rám zárult az ajtó és nem is láthattam őt sem. Utána 15órán át nem hozták fel nekem a babám, pedig mindketten egészségesek voltunk a műtét után. Az apukák csaszi alatt hol vannak? Utána láthatják a babát és a mamát? Vagy hogy van?

Légyszi nyugtassatok meg, hogy jól döntöttem, hogy váltottam és jóra váltottam, mert néha kicsit elbizonytalanodom... Tudjátok az ismert rossz néha mégis bíztatóbb, mint az ismeretlen...


Köszönök minden infót!!!

Sáfri
sáfri
 
 


Sziasztok!

Üdv az új topiclakóknak, ránk is fért már pár új kismami, nagyon kevesen lettünk.

Gabi
Örülök, hogy jó lett a husi, rizzsel még sosem csináltam, de nem hiszem, hogy rossz lehet. :)

Sáfri
Szerintem jól döntöttél. Bár én a kistesót nem ott fogom szülni, de nem a kórház miatt, hanem a doki miatt, másnál meg ugyanott nem akartam szülni. Szóval Spánik dokiról itt csak jót hallottam, régi topic társunk Bettyna szült nála (talán más is) ő rosszat nem mondott róla. A kórházzal kapcsolatban én maximálisan meg voltam elégedve minden tekintetben.
Én is császárral szültem, apuka rögtön megkapta a babát, és utána mikor áttoltak az őrzőbe, ami a nővérpulttal pont szembe van, be jöhetett, igaz csak rövid időre, mert már este volt, és pont ezért én sem kaptam meg a babát csak másnap reggel. De akinél a szülés más időpontban alakult az megkapta és apa segített is mellre rakni.A műtőben nekem is csak egy puszira tartották oda, ez rossz volt, utólag nekem kellett volna az őrzőben határozottabban kérnem.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Köszi a segítségeket.Próbáltam valami netes dolgo,tképet vadászni,nem nagy sikerrel jártam. Bemegyek majd valamelyik nap és érdeklődöm ott is :lol:
Ha esetleg van még valakinek ötlete,hozzá fűzni valója,szívesen várom :)
bhtündi
 
 


Szia Sáfri! Jól döntöttél! Susy már mindent leírt (én is egy pár oldallal korábban a programcsászáromról). Annyiban volt az enyém más, hogy reggel volt, így a Férjem egész este 6-ig velem lehetett, a fiamat megmutatták a műtét közben, ahogy kiemelték, aztán a férjemhez vitték, előtte látták el. Mivel ez egy üvegfal túloldalán zajlik, és is láttam végig a Férjemet, aztán a kezébe kapta a fiamat, és mutatta közben. Utána 2 órát volt inkubátorban, de aztán hozták is. Mivel én béna voltam, és azt se tudtam, hogy álljak a szoptatáshoz, elvitték kicsit cukrosvizezni, de mikor szóltunk, vissza is hozták. Este 10-kor elvitték (inkább később), és reggel 6-kor megkaptam (kicsit korábban). Utólag megtudtam a lányoktól, hogy ha kértem volna, hogy hozzák szoptatni, akkor kihozták volna éjszaka is (és gyakran ilyenkor "elfelejtik" visszavinni pár órára, szóval ezt ügyesen ki lehet használni) Utána már nem vitték el, csak fürdeti, meg orvosi vizsgálatra. A gyerekorvos minden vizit után bejött, és mindenkinek elmondta, mennyi a baba súlya (de lehet is mérni, van kirakva mérleg), miket vettek észre, mit kapot, milyen vizsgálatot végeztek... stb.
Az én orvosom is azt mondta, hogy császár után is lehet nyugodtan természetesen szülni. Én sem oda fogok sajnos menni, mert elköltöztünk, és már nagyon messze lenne, de nagyjából elégedett voltam.
A nővérek rendesek. Van Sotén szült ismerősöm, amiket Ő mesélt az horror számomra! Pl. itt a szurikra, vérvételre nem kell kimenni, a nővér bejön, és szépen az ágyban vesz vért, ott adja be az oxitocint (volt, hogy közben szoptatam, mondták, hogy ne hagyjam abba, így is be tudják adni). Nem üvöltöznek, hogy húzd ki a fenekedet a szuridért. Nagyon kedves a legtöbb nővér, én csak néhány mogorvábbal találkoztam, de Ők is jószándékúak voltak! Naponta kétszer bejöttek, minden műszak elején, hogy valaki szeretné-e, ha megmutatnák, hogy kell pelenkázni, szoptatni, stb, de mondták, hogy ha valakinek menet közben van problémája, szóljon. A lázmérőt is minden reggel behozták, és negyed óra múlva összeszedték, hogy arra is legyen idő, ne kelljen miatta abbahagyni, amit épp csinálunk. Szerintem ezek is lényeges apróságok!

Kép

Kép
nikuc
 
 


Kedves Susytunder és Nikuc!

Köszönöm a soraitokat! :) Kezdek megnyugodni... :))) Ha már ennél kicsit jobb lesz, akkor megérte a váltás:
Ilyen élményeim voltak a SOTE2-n.
Engem speciell az kevésbé zavart, hogy milyen körülmények vannak -jó-jó ledöbbentem, de nem ez volt a baj- . A műtős-beteghordó fiútól kezdve, aki mikor a műtét után pelenkázott, beszólt hogy "emeljem már a lábam, mert rohadt nehéz vagyok", mondjuk deréktól lefelé epidurális volt bennem, (és nem is vagyok kövér csajszi), az altató orvos jött oda leállítani, az intenzíven a bunkó nővért, akinél először nem tudtam kimenni a mosdóba, mert majdnem elájultam, de mikor jobban lettem kértem, hogy próbáljuk meg újra, mert át is véreztem, erre közölte, hogy majd megmosdik lent a gyerekágyon, aztán az egyik szobatársam kért fájdalomcsillapítót császár után az intenzíven, mire a nővér közölte vele, hogy nem ad, ha tudta hogy a szülés fájdalommal jár, miért nem védekezett vagy miért nem vetette el a gyereket (második gyereke volt a csajnak és az elős simán született, csak a másodiknál komplikácó adódott) , engem doki csak egyszer nézett, mármint a sajátomon kívül, aki bejött minden nap, de az ügyeletes, a reggeli viziten csak egy jött oda megnézni a haunkat, sebünket a szobatársakkal, a többit az se érdekelte, ha nem voltunk a szhobában éppen, majd a gyerekágyasoktól elájulhattam volna, szerencse, hogy jött a szülésznőm, aki utána megkérte őket, h nézzenek rám,mert migrénes rohamon volt, de a szoba környékére se jöttek. A csecsemősök között volt egy-két normális, aki nem vágta a pofákat, (3.nap jött a főnővér, hogy megmutassa mit hogyan kell, pedig 3an voltunk első babásak, és addig hiába kértük, hogy jmutassanak bármit, azt mondták majd jönnek... )mikor első gyerekesként kérdeztem valamit tőlük és igen van olyan tündér csecsemős, aki éjjel 2kor nekiállt velem fejni, mert majd szét durrantam... Amikor pedig jöttünk volna végre haza ordított velem a gyerekágyas nővér, hogy menjek már ki a zárójelentésemért, mikor kiemntem azért ordított miért kézben hozom ki a gyerekem, aki a nő ordítása miatt ordított, pedig előtte és utána is nyugis baba volt, persze kész sem volt még a záró, de utána jött a következő, hogy miaz hogy még nincs itt a férjem pedig akkor mondták meg, hogy hazamehetünk... Na olyan migrénes roham jött rám akkor is, hogy teljesen kész voltam, kislányom ezt megérezte és teli torokból ordított egészen addig amgy bele nem tettük a kocsiba és el nem aludt, de nekik csak az volt a fontos, hogy húzzak már haza, mert kell az ágy... A mellettem levő barátném 1,5órával előbb elment, de hozzá se nyúltak az ágyához, gondolom az enyém valami spéci hely volt, hogy oda kellett volna jönnie az új kismamának.

Szóval nagyon örülök, hogy mertem váltani és remélem az ismét nyári szülés miatt nem lesz megint pechem és nem lesz csak mese, amiket írtatok és velem is megtörténik a csoda és nem rémálmaim lesznek a szülésről és az utána következő időről, hanem szépek...

Ha bármi eszetekbejut, akkor szívesen olvasnám:))))

Köszi, hogy írtatok!


Sáfri

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri
 
 


ha képeket szeretnél látni 1-2 vann fenn a picasan.

erre katt :

https://www.google.com/accounts/Service ... ssive=true

ide beírod, hogy pl máv kórház

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Sáfri: ez nagyon durva!!!!!!!
Itt az ÁEKben nálam egy eszméletlen kedves műtősfiú volt, aki végig viccelődött a műtét alatt, hogy ne féljek annyira (pedig egy fillért nem adtunk neki), az anesztes is végig beszélgetett velem, hogy milyen fontos a szoptatás, és milyen jó dolog. A nővérke kicserélte a "pelusomat", még le is mosott langyos vízzel, sőt, "véletlenül" pont akkor jött be, mikor a férjem leugrott a büfébe, hogy ne lássa a vért. Azt is mindig kérdezték, hogy kér-e valaki fájdalomcsillapítót, mikor műszakváltás volt, és aki kért, annak adtak 3-4 db-ot, és elmondták, hogy vegyék be (azt hiszem, valamennyi időközönként lehetett csak, én nem kértem). De közvetlen császár után adtak intravénásan is fájdalomcsillapítót, hogy mikor kimegy az érzéstelenítő hatása, ne akarjunk azonnal belehalni a fájdalomba, könnyebben felkeljünk. Egy nagyon kedves nővér (azt hiszem, talán Ő volt az osztályos szülésznő, vagy főnővér) segített felkelni, végig velem volt zuhanyzóban, segített felöltözni, és még a csomagjaimat is hozta a végleges helyemre utánam (nem engedte, hogy én vigyem), nekem csak Petit kellett tolni. Szóval pont a szöges ellentéte volt annak, amit Te elmeséltél (de egyébként én is kb. hasonló sztorit hallottam másoktól is)

Nini: Márkó nagyon ügyes már! :lol:

Ma voltam Uh-n. :) Kistesó nagyot nőt, jövő hét elején mehetek a 12. heti genetikai UH-ra, és vesznek vért is a Down szűréshez (itt "kötelező")

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc: lehet hogy egy időben fogunk szülni, mert én is ezen a héten vagyok 12.hetes. :))))

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri
 
 


Tényleg nagyon kedvesek voltak a műtőben is, a műtős fiú is annak ellenére hogy én szép nagy darab voltam, de szó nélkül emelt. Aki a fejemnél állt, kérdezgetett, viccelődött, vizes vattával törölgette a számat, mert nagyon szomjas voltam. Még hisztiztem is nekik, mert nem tudták elsőre megszúrni a gerincem, mondtam hogy most én felállok és haza megyek, erre azt kérdezték miért? Otthon akarok szülni? A csecsemősök is rendesek, csak kérni kell a segítsgéüket, mert nagyon leterheltek. A gyerek doki is nagyon rendes volt velünk.
Szóval, jó választás.

Nini
Köszi, ha nem kapok élek a segítségeddel. :wink:

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sáfri, szerintem sokan sokfélék vagyunk, más elvárásokkal, de ilyen durva eseteket ebből a kórházból én se itt, se mástól nem hallottam, miket Te írtál :roll:
szerintem jól választottál :wink:
majd februárban elmesélem a friss, remélem csupa jó tapasztalataimat :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sáfri

Nekem 3 hónaposan friss a tapasztalatom. :)
Az előttem szólókhoz én is csatlakozom, mert jobbára jó tapasztalataim vannak. Igaz engem 3szor szúrtak hátba az EDAval, és az első kettőt még 2 hónappal később is éreztem. Félre szúrták, és mintha a sósavat öntöttek volna a csontjaimba, nyüszítettem a fájdalomtól. De akkor már annyira ki voltam a fájdalomtól, hogy ez se érdekelt, már mindent megadtam volna a "semmit nem érzek"-ért.
Miután sikerült, ott hálálkodtam a hölgynek! ;)
Én természetes szülésnek indultam, és császár lett a vége. (nem fért volna ki a buksija)
De a 14,5 órás vajúdásom alatt végig nagyon türelmes volt a szülésznő. Elviselte a sok hülyeségemet. Ja, hozzáteszem, hogy csak 1 hozzátartozó lehetne bent, de nálam volt, hogy egyszerre bejött a fél család, meg a barátok, hogy "na, mi van már, soha nem szülsz meg?" És ezért se szóltak, pedig ki-be járkált a társaság.
Az elején, meg amit kaptam szülőszobát, az nem tetszett, kicsinek találtam, így kértem egy nagyobbat. Kaptam. :D
A végénél, a tolófájások alatt, már káromkodva visítottam, hogy császárt akarok. Hú, de nagyon ki voltam borulva!!!
Most már csak nevetek rajta. :lol:
Az osztályra én reggel kerültem fel, 7kor született a Gergő. Délelőtt kaptam infúziót, és aludtam. Délután 2körül hozták a babákat, és csak kajcsizni vitték el, utána este 10ig megint velünk volt, akkor már a végleges szobában, apukával nézegettük a szépséget.
A nővérke még a megfigyelőben megetetett, segített kiszállni, fürdeni, öltözni, cuccot áthordani, szóval teljes kiszolgálás. Folyamatosan figyelnek az emberre. A csecsemősök között meg teljesen változó, mert ott is volt aki annyira kedves és tündéri volt, és mogorva is előfordult, de meg tudtam érteni őket, kevesen vannak, sok a baba.
Reggel már 5kor hozták a Gergőt, és utána csak vizsgálni és fürdeni vitték el.
Egyetlen megjegyzésem, hogy ha azt mondják, nem kell keltegetni 3 óránként enni, ezzel nekem nagyon rossz tanácsot adtak, mert teljesen felborult a nappalt az éjszakának, az éjszakát a nappalnak vette a Gergő. Így délután 5kor felébredt, és fent volt hajnalig, persze így sokkal nehezebb, mert nem tudsz vele mászkálni. De itthon átálltunk, és azóta átalussza az éjszakát. Este 9től reggel 8ig alszik a drága.
Én kifogtam egy szörnyen idegesítő, bosszantó, iszonyatos nőt (hagyta 45 percig sírni azt a kis csöpp lánykát, mert ennyi ideig tartott elkészülnie a szoptatáshoz :evil: ) szobatársnak, és egy nagyon jó fej, humoros anyukát, így azért úgy-ahogy de kibírható volt. De nagyon vártam már, hogy hazamenjünk.
Hozzá teszem, hogy az egyik legszebb szobát kaptam, gyönyörűen kifestve, a szekrények is szépen le vannak pácolva szép függönyök, a fürdőszoba felújított, tiszta, szép és kulturált.
Kicsit hosszú voltam, bocsi.
Kép Első barátnő Kép Itt már nem igazán láttam a fájdalomtól, sógornőmmel Kép Apa kezében először

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


szia Andi!
Először is gratulálok,szép a kis Gergő. A kérdésem pedig hogy minden szobához tartozik kád? Nincs több képed a szobákról véletlenül?Köszi előre is
bhtündi
 
 


Bhtündi! Nem tartozik minden szobához kád, ha jól emlékszem kettőben van kád, de lehet, hogy háromban. De a többi szülőszoba is jól néz ki. Én egy kádas mellettiben szültem, nekem a labda volt a fontos. Én végig azon vajúdtam és csak mikor vizsgáltak, feküdtem fel, illetve mikor az edát bekötötték, utána már csak feküdni lehet.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sáfri: Nálatok is van ingyenes Down-szűrés?
Én már sajnos költözés miatt a fehérvári kórházban fogok szülni, de végülis az is nagyon szimpatikus. Egyébként az ÁEK-el kapcsolatban 3 (kis) negatívumot tudok elmondani:
1. első estére kötelezően elviszik a babákat
2. folyós cumisüvegből adják nekik a cukros vizet, emiatt kicsit nehezen akart a fiam is szopizni
3. fürdetésre összeszedték a "fél adag" babát (de ez nem feltétlenül olyan rossz, én jobban örültem volna, ha a szobában fürdetik)
A cumisüveges dolgot ki tudod védeni, ha adsz saját üveget, akkor abba teszik a vizet. Vannak már jó szelepes cumisüvegek, amikért meg kell dolgozni, és nem olyan károsak a szopóreflexre. (nekem a Mam ultivent jött be, itthon már abból kapott néha inni, de vannak más márkák is. BPA menteset keress!)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sáfri, nincs minden szobában, jól írja Gabi, csak 3ban van. Én is szerettem volna kádazni, de végül kimaradt, mert nekem kötelezően nézték végig a szívhangot, azért indították be, mert nem volt kielégítő a Gergőnek. A labda volt az igazi nekem is. Én is csak az edával feküdtem fel.
És Nikucnak is igaza van, mi is azért szenvedtünk hetekig, mert az a cumiztatás nagyon rossz. Mivel én kaptam antibiotikumot nem szoptathattam az elején, tápit kapott, így a szoptatás itthon nagyon nagyon lassan indult, szenvedés volt, és sírás is.
Első este a megfigyelés miatt muszáj elvinniük a babókat, de utána végig veled van.
A cumisüvegre én is gondoltam, ahogy írja Nikuc, jobb lett volna, de valamiért az volt bennem, hogy mivel adnak, akkor minek. Nem tudtam, hogy milyen lesz.
sajnos több képem nincs, de ha ennyire érdekel, menj el nézd meg, van szülőszoba látogatás minden szerdán. Én is mentem, egy itteni fórumos lánnyal együtt, Ő 2 héttel előttem szült. És igazán megnyugtató volt, hogy már tudtam hova kell menni, milyen útvonalon, mert a kórház elég labirintus szerű. A szülésznő, aki megmutatta nagyon tündéri volt, és emlékezett rám a szüléskor (feltettem a leghülyébb kérdést szerintem, azért jegyezhetett meg), és minden kérdésre válaszolt. De érdemes korán odaérni, mert mi már alig fértünk be, így tolakodtunk egy kicsit.
:wink:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Kis kiegészítés a nikuc által írottakhoz: az, hogy első este elviszik a babákat, nem biztos, hogy negatívum. Attól is függ, hogy hogyan szülsz és mikor. Én egész éjjel és délelőtt vajúdtam, délben született Róza, vagyis előző nap reggele óta ébren voltam, és közben világra hoztam egy babát. Nem túlzok, ha azt mondom, az életemért aludtam aznap éjjel. Nem tudom mi lett volna, ha egész éjjel fenn vagyok, mint a további két, kórházban töltött éjjelen.

Lányok, egy kérdés: Szerintetek mikor érdemes kivenni a rácsos ágy két rácsát? Onnantól egyedül közlekedhet, kijöhet éjjel, meg a délutáni alvásból ébredve. Valójában erre annyira nem vágyom, de olyan nagynak látom már Rózát, nem is biztos, hogy ideális még számára a rácsos ágy, lehet, hogy nyújthatnék neki valamivel nagyobb szabadságot :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Összességében nekem is jó volt minden a kórházban, egy dolog volt, ami nem, de az "elenyésző", a pasi aki a műtőből tolt az ágyamhoz veszekedett velem, mert fel akartam húzni a lábamat, az pedig tolás közben a kocsin állítólag tilos :shock:

Engem altattak, úgyhogy nem egészen voltam magamnál, csak arra emlékszem nagyon homályosan, hogy fáj a hasam és érzem, hogy húznom kell fel a lábam hogy jobb legyen, a pasi meg veszekszik velem, hogy tegyem le, de nem voltam teljesen magamnál, így engem kevésbé zavart, a páromat annál inkább...

De a dokik, szülésznő, nővérek abszolút rendben voltak!

Szalamandra,
én is tünődtem ezen a minap, de a kiságy az emeleten van, így ott nem merem kivenni a rácsot, félek, hogy kijön és leesik a lépcsőn (bár egyébként le tud mászni a lépcsőn, de csak felügyelettel engedem természetesen).

Viszont nappal, ha a nappaliban alszik el az alsó szinten, akkor általában nem is ágyban alszik, hanem a kanapén vagy a kis pihiszékében. Mikor felébred szól és rögtön rohanok, de volt már olyan is, hogy egyszer csak hallottam, hogy jön ki hozzám :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szalamandra: Szerintem az a legjobb megoldás (amit sok kórházban alkalmaznak szerencsére), hogy ha akarod betolod a csecsemősöknek a babát, és horpasztasz egy nagyot. Én nem tudtam, mert a szobatársaim babáztak, és annyira fájt a szívem, hogy Peti meg nem lehet velem, az agyam pörgött ezerrel, az ágy nyomott, de oldalt meg fájt feküdni, így egyébként sem tudtam aludni. Szó szerint a perceket számoltam egész éjjel... Aztán megkaptam Petit, és összebújva Vele jól elaludtam. :lol:

Én már rég nem korlátozom Peti szabadságát. :lol: Egy éves kora körül megtanult szépen lejönni az ágyról, azóta nem a kiságyban alszik már nélkülünk sem (mert egyébként velünk alszik, de most már lassan kap saját ágyat, hogy mire a tesó jön, már ott aludjon). Ha felkel, szépen lemászik, és megy játszani. Egyébként egyedül is elalszik, (most is a saját szobájában a matracon alszik) csak azért a mi ágyunkban szokott aludni éjszaka, mert nagyon forgolódós, lerúgja a takarót, ezért nekünk kényelmesebb így megigazgatni, mint ha fel kéne kelni hozzá többször is.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc,
Pálmi is velem alszik :)
11 hónapos koráig gyönyörűen aludt külön szobában a kiságyában, de 11 hónaposan mikor megindultak a fogai, azóta többször kelünk éjjel, és én is lustaságból vettem magam mellé, hogy ne kelljen állandóan kelegetnem, így csak odanyúlok, visszadugom a cumit a szájába és már alszunk is tovább. Amikor meg felkelegettem az ágyból nem bírtam már visszaaludni.

A kiságyába teszem le aludni, én még apával vagyok 1-2 órát, aztán az első-második felsíráskor, mikor már aktuális lenne amúgy is hogy lefeküdjek, magamhoz veszem.

Tudom, hogy rossz lesz majd kinevelnem az ágyból, szerintem majd ha nyáron átköltözünk az új helyre, ott megpróbálom majd, hátha addigra már nem sír fel annyiszor éjjel. Eddig 5 fog van kint...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Cumisüveg? Hm, nekünk egy ősrégi penészes jutott. De szerencsére nem kell abból itatni a babát! Én úgy elfelejtkeztem róla, hogy, amikor hazajöttünk, véletlenül otthagytam a szekrényen... :oops:
Szerintem nagy kár, hogy kérdés nélkül itatják a babákat ezzel a löttyel! Az meg még nagyobb baj, hogy oda is készítik a baba mellé az üveget! Hisz mondjuk egy 1. babás anyuka, aki esetleg kétségbe esik, mert sokat sír a baba, neki pedig még nem indult be a teje vagy nagyon fáj a szoptatás, hamarabb nyúl az üvegért, mintha nem lenne ott. Hát, a bababarát címmel együtt eltűnt a kispohárból, tiszta vízzel itatás is...

Márti
borossné becz márta
 
 


Ahova most megyek, ott kispohárból itatnak. :D És akkor adom le, és hozom el a babát, amikor akarom. Minden szobában van kiskád is, ott fürdetnek. Állítólag, de nem akarom elkiabálni. :lol:

Nekem határozottan a cumisüveg miatt volt gond. Peti olyan ideges lett, hogy a ciciből nem úgy jött (pedig, lányok, magától ömlött a tejem már a 2. napon, először át is ázott teljesen a hálóingem, mikor megindult, öltözhettem át, folyton cseréltem a melltartómban a betétet). Ha nem lett volna az a nővér, aki ráerőszakolta Petit a cicire, nem tudom, mi lett volna, de mindketten sírtunk.... Utána is csak úgy lehetett etetni, hogy először pár korty cukros lötyitől lenyugodott, aztán már cicizett. Szerencsére arról is leszokott, mire hazajöttünk.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Andi: ez az 1-es szülőszoba? Fruzsit ott szültem, de hát vele nem töltöttem el ott sok időt, még körbenézni sem volt időm stzerencsére :lol:
Vendég
 


Panndi, én hétfőn 12 órától kedd reggel 7ig ott voltam, de hogy mi is a száma azt nem tudom, azt igen, hogy pont a wc mellett volt. Így nem kellett szerencsére sokat mászni odáig. Fájásokkal még ez a táv is iszonyat sok, habár sétálni egész kellemes volt, csak a fájásokkor estem majdnem össze.
Volt még a szoba másik oldalán egy kemény pad szerűség. A párom azon aludt hajnalban amikor már mind a ketten az ájulás határán voltunk. :lol:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Akkor ez az 1-es :)

Háát, mi 19:50-kor csengettünk a szülőszobán, még papíroztunk, CTG, stb, azt hiszem olyan 20:25 körül foglaltuk el a szülőszobát, és 21:00-kor kinn volt Fruzsi :lol:
Vendég
 


Én is az 1-esben szültem :) :) :) vagyis inkább próbáltam ... :)
Az én férjem szintén azon a kemény izén feküdt :)
nekem 19:30-kor ment el a magzatvizem 20:30-kor már a szobában voltunk Márkót pedig 14:59-kor szedték ki belőlem.
És én is "örültem", hogy első éjszaka nem volt velem...bár nagyon hiányzott, de nem hiszem, hogy bírtam volna 19 óra vajúdás után, hogy ne aludjak egy kicsit sem. Az EDÁT nekem is elrontották...ömlött a hátamból a vér és még mellé is nyomta. A fele lett csak zsibbasztva pedig egyből úgy feküdtem ahogy mondta. De összességében nincs bajom a kórházzal. A szülőszoba nagyon jól felszerelt. Sok-sok lehetőség van. De a szülésznőkkel nem voltam mind megelégedve. Végig rajtamvolt a CTG és nemvették észre, hogy a gyerek nem kap levegőt....4x volt a nyakára tekeredve a köldökzsinór ..... De az a lényeg h minden rendben van vele.

Mi is gondoltuk, hogy levesszük a rácsot, mert nagyon magas fiu és már ki tud rajta mászni, de azt nem tudom, hogy mi legyen most, mert nagyon forgolódós. Úgy érzem kicsit meg vagyok lőve :shock: :shock:

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Mi is levettük a rácsot, mikor kb egy éves volt. Vagyis még nem volt :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk nincs kivéve a rács és egyelőre nem is lesz. Adél botrányosan alszik és szerintem a konyhában találnám meg, ha levenném a rácsot (az 3 helységgel odébb van). A kiságy minden szegletét bejárja éjjel, arra szoktam ébredni, hogy nekivágódik lábbal a végénak, majd fél perc múlva a másiknak, de közben alszik. Így nálunk lesz még egy rácsos ágy. Bár először a tesó bölcsőben lesz, az már itt van nálunk.

Én a kádas szülőszoba mellett szültem. Igaz, akkor éppen hárman szültünk a dokimnál, sőt ketten egyszerre voltunk a kitolási szakaszban. De a szomszéd lány 5-10 perccel leelőzött, igaz neki a 3. volt. A haramdik lány meg már vígan babázott, mire mi a végső stádiumba jutottunk. 3 szülésznő dolgozott akkor, mindhármunknak más volt. Bár a végén nálam ketten is benn voltak és segítettek.
Jaj de várom már, hogy újra szülhessek, az indítást, most kihagynám.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!
MÁV Kórházban fogok szülni, vagyis császározni fognak. Érdeklődnék, hogy van e köztetek olyan akit császároztak és tud e mesélni. Milyen az altató orvos? Egyáltalán milyen a máv kórház műtéti részlegében az orvosok.
Én Turi főorvosnőnél fogok szülni, van aki esetleg nála szült, vagyis császározták?

Timie

Kép
timie
 
 


Gabi, Zsófi is így aludt, állandóan nekiütközött a rácsnak, ezért vettük le. Azóta egy helyben alszik :)

Amikor Fruzsi született, mi egyedül voltunk az egész szülészeten, nagyon meghitt volt :)
Vendég
 


Timie: 1-2 oldallal ezelőtt többen is leírtuk jó bőven, hogy milyen élmény volt a császármetszésünk. (nem szeretném ismételni magam.)

Peti mellettünk alszik, és folyton feltolja magát az ágy fejéig, és kitekeredett fejjel alszik. Folyton le kell húzkodnunk. A kiságyban is folyton "felkenődött" a tetejére, és felébredt. Hulla fáradtak voltunk, hogy folyton le kellett húzogatni. De ő csak felfele tolja magát, nem tudom, miért.

Nekem nem EDÁm volt, hanem spinálisom, és állítólag szépen kinyomtam a hátam. Elsőre jól eltalálták, és már nem is éreztem a lábam. :P Sokkal kevésbé fájt, mint amikor berakták a branült. Az volt nekem a legrosszabb.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Lillával mi is egyedül voltunk az egész szülőszobán, tényleg jó dolog ilyenkor szülni. Most ebben nem reménykedem a zsúfoltság miatt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nikuc,
Pálmi is egyfolytában tolja fel magát, csak ő hason :lol: De nem az ágy végébe ütközik, mert először elfordul oldalra, úgy, hogy a feje búbja van felém és nekem ütközik, aztán tol lefele az ágyról :) Úgyhogy időnként én is megemelem és visszarakom a helyére :)
Mikor még a kiságyban aludt, ott én is rendszeresen találtam úgy, hogy feltolta magát a végéig és már oldalra tartott fejjel volt, de még mindig tolta volna magát felfelé :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?