Új privát üzeneted érkezett!

Gabó,
óránkénti szopi??? Ez nekem óriási baromságnak tűnik. Ilyenkor még nagyon igénylik a picik az alvást, vétek felkelteni őket, nem? Zsuzska is írta, hogy Bencus sem szerette.

Sonjus,
mi baj van?
Mikor lesz az államvizsgád?

i.kata

Sziasztok !

Kata, drukkolunk a jó eredményekhez! Kata, laptetőd van! :)

Sonjus, nem szabad fel adni, de persze vannak hullámvölgyek - tudom, de gondolj arra, hogy a sok rossz után, csak jó jöhet!

Gabó, néha nekem is zsibbad néhány ujjam, de mozgatással helyre jött.
wepe

Kata!
ne haragudj, a te vizsgádhoz nem is gratuláltam még, így most megteszem, gratulálok, nagyon ügyes vagy!!! :)

Nálunk a harci helyzet így alakult: Dec.14-én a férjem felmondott a munkahelyén, mert kicsinálták idegileg, és úgy indultunk neki az év végének, hogy nem volt másik állása, hitelünk az pedig van dögivel. Dec. 17-én meghalt egy családi jóbarát nagymama, majd másnap az enyém, így karácsony előtt még egy temetésre elmentünk, az én nagyimé most lesz januárban. Dec 24-ét majd az azt követő napokat ágyban töltöttem, migrénes fejfájás, hányinger és társai kíséretében.
Államvizsga jan. 26. ami a fentiek miatt nem sok jóval kecsegtet, mert nem igazán tudtam tanulni. Most van rá 3 hetem a meló mellett úgy, hogy a párom is tanulni fog, így talán könnyebb lesz, a lakás pedig majd megvár :) Közben párom többször is rosszul lett a szabi alatt, pl tegnap is, azt hitte elájul. Kicsit kivannak az idegei, valami nem stimmel a vérnyomásával sem és hát 1 éve húzza a pajzsmirigy műtétét is, amit most megígért, hogy elintéz februárban. Spontán babáról már nem is álmodom, mert nem nagyon vagyunk együtt, valahogy mostanság nem sikerül "úgy" egymásra hangolódni, csak összebújunk, mert az nagyon megnyugtató tud lenni :) bár lehet stressz oldásnak kötelezővé teszem, vagy feliratom valami dokival :)
Bocsi, nem akartam off lenni, de jól esett kiírni és már kicsit javulóban a kedvem is :)
sonjus

Köszi Wepe, épp próbálok kikászálódni :) csak most úgy érzem, mindenkivel megtörténik a csoda, csak velem nem és nem tudom eldönteni, hogy ideje-e felkészülnöm erre a gyermektelen állapotra!?
Közeleg a szülinapom, lehet most ez sem annyira jó, mert már 35 leszek :(
sonjus

Sonjus, tényleg sok rossz történt veletek ! Részvétem az elvesztettek miatt :cry:
Márciusra rendbe fogsz jönni lelkileg, és bepörögnek majd az események ! :)
A korodat felejtsd el! A felfogás a lényeg ! :wink:
wepe

Sonjus,
öszinte részvétem a nagyid miatt és az ismerős nagyi miatt is. Így tényleg nem lehett felhőtlen a karácsony, sőt.
Párodat megértem, hogy még rosszullétei is vannak a stressz miatt, az én párom állandóan beteg, he stresszes. Olyankor rendszerint hányingerrel ébred, belázasodik....
De a te párodnak nem szabad játszania a vérnyomásával ás a pajzsmirigyével. Zavard el mindkettővel dokihoz, hogy legalább emiatt ne kelljen idegeskednetek :wink:
Az államvizsga miatt ne izgulj, olvasgasd a tételeket és meglátod, nagyon sok meg fog ragadni. Nagyon drukkolok.
A koroddal meg ne törődj, nálad sokkal idősebb nők is szültek már, jóval 40 felett. És ki tudja, lehet éppen ebben a zűrzavarban pottyan az öletekbe egy spontán baba, mert most jócskán van sok más dolog, ami eltereli a figyelmeteket.

Wepe,
köszi a drukkot! :lol:

i.kata

Köszi lányok, nagyon kedvesek vagytok!!!
Igyekezni fogok összeszedni magam! :)
sonjus

Sziasztok Lányok! :D

Először is mindenkinek nagyon boldog, babázós, de legalábbis babavárós új esztendőt kívánok!!!

Köszönöm szépen, hogy hiányoltatok! Az elmúlt két hétben, az ünnepek alatt, végre a férjem is végig itthon volt, s ilyenkor ritkán van bekapcsolva nálunk a számítógép. Az ünnepek egyébként is nagyon mozgalmasan teltek, a szilvesztert pedig nem is itthon töltöttük, hanem a bátyáméknál Nyíregyházán! :D Minden nagyon jó volt, még tűzijáték is volt nálunk is: a bátyám kapott 2 dobozzal egy ismerősétől. Csudaszép volt!!! Csak sajnos nagyon hamar lemegy egy sorozat, még fél perc sem kell hozzá... :( :lol:

Ladiva!
Nagyon örülök, hogy végre jöttél; drukkolok nagyon a tavaszi lombikozásotokhoz!!! S remélem, ezután gyakrabban fogsz írni nekünk! :wink: :D A mi lombikunkkal kapcsolatban pedig majd írok privit! :D (Hála Istennek, semmilyen sebet nem szakít fel, ha beszélek róla!)

Minnie!
A Zila Cukrászdában is szupi diabetikus sütik vannak, ahol a találkozónk volt! :wink: 8) S a szünet alatt jutott eszembe, hogy van egy nagyon egyszerű "túrótorta" receptem, amiben cukor nincs (talán csak vaníliás cukor), hanem méz, illetve édesítőszer. Kukoricakása alapon van egy túrós rátét. Ha gondolod, szívesen átküldöm. :wink:
A pocakfotód pedig nagyon jól sikerült: nagyon csinos vagy! :D

Zsuzska!
Bencus nagyon-nagyon édes és gyönyörű szép baba! :D

Kata!
Örülök, hogy végre idén el tudtatok menni síelni! Nagyon jól hangzik, amit írtál róla! A kép pedig gyönyörűséges, és nagyon ügyesen megkomponált – el se hiszem, hogy az ablakotokból fotóztad! :wink: :lol:
De jó, néhány hét, és már kezdtek is!!! Nagyon drukkolok!!! :wink:

Gabó!
A képeket sajnos most sajnos nem tudom megnézni, de az „akár óránként lehet szoptatni” nem azt jelenti, hogy: igény szerint, azaz, ha a baba úgy kéri, akkor akár óránként is??? :roll:

Sonjus!
Nagyon sajnálom, hogy ennyi minden rossz dolog történt veled az év végén! Nagymamád miatt pedig fogadd őszinte részvétemet! De nagyon bízom benne, hogy hamar fel tudod mindezeket dolgozni, és 27-én már bizakodva mész a konzultációra! Nagyon drukkolok a márciusi lombikotokhoz!!! :wink:

Fitie!
Drukkolok a 2. babához!!! Én biztos vagyok benne, hogy nem kell megint végigmennetek a 6 inszemen. De azért igyekezz mielőbb bejelentkezni, hiszen 2 hete nekem már júniusra adtak időpontot. Hátha tudnánk együtt lombikozni – bár remélhetőleg egyikünknek sem lesz szüksége rá! :wink: :lol:

Tücsi!
Gratulálok a kisfiúhoz! Nekem is nagyon tetszik a Zsombor név! :D Pihenj sokat – de azért időnként nézz ránk is, mert hiányzol közülünk!
És utólag is nagyon sok boldog születésnapot kívánok neked!!!!

Belluska!
Annyira aranyosak Katád aranyköpései!!! S milyen szépek mindketten a karácsonyi képeken!!!

Wepe!
Nagyon csinos vagy a pocikáddal! S milyen nagy már a baba! Én is várom nagyon a képeket! :D

Puszilok mindenkit!
hbzs

Hbzs, jó hogy jöttél ! :)

GAbó, írtam Neked levelet!
wepe

Sziasztok

Egy jó hír:
Forgács Intézet kapacitás módosítás
igaz, eredményt még nem találtam, mert meghosszabbították az ügyintézés határidejét. Minden esetre remélem ez azt jelenti, hogy több TB által finanszírozott beavatkozást tudnak havonta lebonyolítani, ami a várólista rövidülésével jár! :)

Hbzs
mi is voltunk Nyíregyházán, de a szilvesztert már itthon töltöttük. Örülök hogy minden rendben veled :) Már írtam levelet az Intézetbe, kíváncsian várom mit válaszolnak a sorszámmal kapcsolatban!

Zsuzska
Bencus tündéri, teljesen odavagyok olyan kis husi! Peti is 3as méretű pelenkát hord :D

Gabó
Úgy tudom én is hogy az igény szerinti szoptatást előnyben részesítők vallják, hogy akár óránként (akár 10 percenként is) meg kell szoptatni a gyereket ha kéri, de bevallom hogy ezt kissé túlzásnak tartom. Persze minden gyerek más és más, de ha egy baba óránként akarna szopizni azt hiszem nem tenne jót sem neki sem az anyukájának ha hosszú távon hozzászoknának ehhez. Főleg hogy más iskola szerint például nem szabad mindig etetni a gyereket akárhányszor sírva fakad, mert ezáltal azt tanulja meg hogy minden problémájára az evés a megoldás. Szóval nem könnyű okosnak lenni, de ha megfogadsz egy jó tanácsot, szerintem csak csináld azt amit az anyai ösztönöd diktál, nem hiszem hogy (főleg két kiscsaj felnevelése után) nagyot tévednél :D

Szóval az a baj a karácsonyi fotókkal, hogy mindegyiken rajta van valaki és én ilyen családi képeket nem szívesen raknék fel, de megpróbálom megcsinálni valahogy.

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Fitie, ez tényleg jó hír ! :)
wepe

Sonjus!
Őszinte részvétem a nagymamád miatt!
Remélem rendbe jön minden körülöttetek és az egészség a legfontosabb!Párod is és te is vigyázzatok nagyon magatokra egészségileg!Szeretitek egymást az nagyon fontos,ja és mellékesen jegyzem meg,hogy Barnink sem sűrű összebújásból fogant
:oops: :oops: :oops: !De mindenesetre a lombikig biztosan helyre jön sok minden az életetekben és addigra majd a lombikba is reményekkel teli tudtok bele kezdeni!Reméljük párod munkahely kérdése is rendbe jön!Szorítok nagyon!Sokszor ölellek!

Gabó!
1-2 órára viheted játszani Katát! :lol: Imád mesét hallgatni,mondókázni,énekelni! :D
Óránkénti szopi???? :shock: :shock: :shock: Jesszus!Én a kórházban etettem sűrűbben mint 2-3 óra,amikor még igazából csak pár cseppeket ettek az óriás bébikéim és nem volt nekik túl kielégítő!De itthon sosem keltettem fel őket!Volt,hogy 4-5 órát aludtak egy huzamban,max ha nagyon éreztem,hogy "szétdurranok" :lol: akkor fejtem le belőle egy kicsit!De nálam homlokegyenest másként szopizott a két gyerek!Katánk nem nagyon díjazta a dolgot pedig nagyon-nagyon sokat fejtem is!És ráadásul vele nem is idegeskedtem semmit,Barninál már voltak ugye besűrűsödött dolgok még is több mint fél éves koráig csak anyatejet kapott!Anyai ösztön a legfontosabb!Biztos neked is lányokat nem azért nem sikerült,mert nem akartad,hanem mert nem ment valamiért!
Puszillak!!!!!Sok simi!

Wepe!
Ha van már babakocsitok akkor arról is kérjük a képet! :wink:
Simi!

Kata!
Na,akkor már tényleg csak a szuper IR-es eredmény kell! :wink:
++++++++++++++++++++++++++++++

Hbzs!
Jó,hogy jöttél!!!!!!
Örülök,hogy jól teltek az ünnepek és párod is sokat otthon lehetett!

Mindenkit puszilok!!!!!!! :P

phpBB: Kép
belluska

Hát nálunk lányok,hogy apa sokat most itthon volt felfordult a világ itthon a gyerekek körül!Még meg is könnyeztem Katánkat mikor ma séta közben kérte,hogy hívjam apát,hogy jöjjön haza,mert ő nagyon szereti őt!Mire én kérdeztem,hogy miért én nem vagyok jó?És ő válaszolta,hogy de csak jó volt,hogy mindannyian együtt voltunk! :(
Amikor apa itthon van,akkor ugye ő csak játszik velük,én meg hát muszáj egy két dolgot elvégezzek,és ezt ők nem nagyon díjazzák!
Kicsit rossz amikor látom,hogy apa ezét nagyon kedves nekik,közben pedig hálát adok az istennek,hogy ilyen apucijuk van!Na nem fárasztalak benneteket ilyenekkel,de reméljük egy két nap múlva helyre áll a régi napi rend!De ez legyen a legnagyobb "gondunk"!

belluska

Sziasztok!

Neki vagyok keseredve. Voltam a lombik óta először megbeszélésen a Tanár Úrnál. Nagyon tetszett, hogy a mostani cél az lesz, hogy minél több tüsző érlelődjön, hátha lehet majd fagyibaba belőlük. Másik stimus módszert ajánlott, ami megint jó, hiszewn változás, hátha eredményesebb lesz. De! Elküldött IR vizsgálatra engem is, és azt mondta annak eredményében csúszhat is a lombik dolog. Persze türelmetlen vagyok, és halál ideges ettől, mert annyira lélekben készültem, hogy megint esélyes leszek babóra, és lám, most már ez is bizonytalan. Ami pláne bosszant, hogy itt volt az eddigi idő, és igazán elmehettem volna közben egy kivizsgálásra, hiszen több, mint 2 hónapom lett volna rá. De csak most konzultáltunk, és csak most mondják, hogy menjek. Tisztára felzaklatott vele. Természetesen elmegyek a vizsgálatra, meg minden, csak hát csúszni fog az egész. Mert aki eddig IR-t emlegetett, akár vékony, akár vaskosabb volt, de problémája volt vele.
Ja, persze, tudom, hogy jobb kivizsgálni, meg javítani rajta, meg minden ilyesmi, csak itt van a sok elvesztegetett hét. És lélekben annyira felkészültem rá (bár el kell gondolkodnom, hogyha ennyire kiborulok miatta, akkor hogyan érezhetem magam késznek rá), és most újabb akadály!

e haragudjatok, hogy itt zúgolódom ki magam nektek. Természetesen mindent megcsináltatok, leletekért megyek, és ha csúszik a dolog, csússzon... De... :(:(:(:(:(:(:((((:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
babszi

Gabó!
Most végre láttam a képeket a babátokról! Nagyon-nagyon édes! Máris kis szépség! :wink: :D

Fitie!
Reméljük, hogy ez a módosítás tényleg kapacitásbővítéssel fog járni, s nem mással. Eddig szerintem nemigen van fejlemény ezzel kapcsolatban, mert én 1 hónappal e levél keltezése után kaptam az új sorszámomat (júniusra), s akkor még, érdeklődésemre, hogy 1 héttel korábban még májusi időpontok voltak, Sipos doki azt mondta, hogy azokat sem tudja, hogyan fogja megcsinálni, mert 40-et írt be májusra, míg az OEP csak 20-22-t finanszíroz... Így szerintem akkor még semmi biztatót nem tudtak, de talán ebben reménykedtek, s ezért terveztek/terveznek ennyire felül. :wink: :D

Belluska!
Jó olvasni, hogy a gyerekeitek ennyire odavannak az apukájukért, s hogy mennyire szeretnek vele játszani! Szerintem ez így van rendjén! :lol: Az én férjem is nagyon készül már rá, hogy milyen jókat fog esténként játszani a gyerekeinkkel, amikor hazajön. :lol: Mi pedig közben elvégezzük mellettük a házimunkát is, és hát sok esetben a fegyelmezés is az anyukákra hárul, ami szintén egy plusz pont az apukák mellett a gyerekek szemében... :wink: :lol:
hbzs

Jaj, Babszi, ne keseredj el!!!! Egyáltalán nem biztos, hogy bármi gondod lesz az IR-rel!!! Ha meg mégis, akkor meg álljon előtted az én példám: 3 hónap alatt rendeződött az értékem. :D Szóval ne a legrosszabbra készülj! Egyelőre minden rendben (s nagyon bízom benne, hogy ez így is marad!!!), s néhány hét múlva babócák lesznek a pocakodban! :wink: :D
Mikor kezdődik a stimud? Long protokoll lesz? Kérlek, írj le mindent - engem nagyon érdekel!!! :wink: :lol:
Puszi
hbzs

Hbzs,
pedig elhiheted, én fotóztam az ágy szélén ülve :lol:

Babszi,
nagyon sajnálom, hogy így elkeseredtél. Én is ettől félek, hogy még mindig nem rendeződött az IR értékem, pedig hónapok óta szedem a gyógyszert. Ezt amúgy én sem értem, miért most mondták az intézetben.
Én ma itthon kezdtem el agyalni, hogy mivel nekem nem mondták, hogy menjek konzultálni, ezért most azt sem tudom milyen protokollom lesz. Elvileg ha rendebne van minden, akkor 3. nap megyek, remélem akkor az antagonista lesz. Nem bírom a bizonytalanságot :evil:
Mikor mész amúgy az IR vizsgálatra? Én szerdán és jön a párom is, mert ma beszélgettem Ibolyával és Zsuzsival és szóbakerült párom életmódja is és ajánlották, hogy nézessem meg őt is. Kíváncsi vagyok mit mutat ki nála.

Belluska,
Katáék gyorsan visszarázódnak majd a megszokott kerékvágásba :wink:

i.kata

Kata!
És mit mondtak Zsuzsiék, párod értékének is lehet bármi köze a babásodáshoz? :shock:

Azt meg már kérdezni akartam tőletek, hogy hogyan kezdődik egy "normál" lombik? Nekem is csak annyit mondtak, hogy június. Ez már a beülti ideje, vagy a stimué, vagy csak a vérvételek kezdődnek ilyenkor? S konzultációra mindenképp be kell előtte jelentkezni a Tanár Úrhoz? S mikor? :?: :?: :?:
hbzs

Hbzs,
nem mondtak semmit a lombikkal kapcsolatban, őt inkább csak a saját egészsége miatt kell megvizsgálni, nem elsősorban a lombik miatt.
Ha azt mondák, menjél konzultációra, akkor arra mindenképpen még a lombik időpontod előtt menjél, és akkor elmondják majd részletesen, hogy mikor kell menned kontroll vérvételre és azután kezdesz. De amit mondtak hónapot, az már a lombik hónapja.

i.kata

Hbzs, Kata!

Antagonista protokoll lesz, ami nem a hosszú, nem a rövid, hanem egy harmadik féle eljárás, ami 10 éves múlttal rendelkezik. De amúgy rövidebb lesz, mint a hosszú, és a mensivel fog kezdődni. Kevesebb lesz a decapeptyl.
Zsuzska, nem vigasztaltál ám meg ezzel a 3 hónapos dologgal. És az bossant, hogy ez a 3 hónap eltelhetett volna ezzel is...
Kata, hogy mikor megyek, az majd időponttól függ. Ma tuti nem, de ha fogadnak, én is szerdán fogok menni.
Asszem ti mondtátok, hogy ott kaptok olyan gyógyszert, amivel fogytok rendesen...
A sorszámom 594-es, Zsuzsi neked meg olyan közeli, hogy nagyon fura nekem, hogy júniusi leszel. Amúgy csak nagyjából június, mert az a mensitől is függ, hogy eleje vagy vége lesz. pl. az én februárim ugyan februárban kezdődik, de a beülti belecsúszik majd a márciusba, feltéve, ha lesz egyáltalán. És nem számítottam 3 hónapos késésre. :(:(:(
babszi

Hbzs, ha neked azt mondták, hogy a lombikodra júniusban fog kb. sor kerülni, akkor ez a beültetés megsaccolt hónapja, tehát az előtte lévő ciklus 3. és 21. napján kellene menned vérvételekre, aztán, ha szerencséd van és ha több beültetést tudnak végezni egy hónapban, akkor akár rögtön kezdhetsz is. Nem kell újra elmenni konzultációra, kivéve, ha külön mondták, hogy menned kell, hogy megbeszéljenek valamit.

Babszi, sajnos valóban, a lombikos lányok többsége IR-es is, mindegy, hogy sovány, vagy normál testalkatú és sajnos csak nem olyan régen kezdték el Tanárúrék elküldözgetni a lányokat IR vizsgálatra. Metformin hatóanyagú gyógyszereket írnak fel annak, aki IR-es, hogy melyiket, az attól is függ, hogy milyen erősségű kell, hogy mekkora a terheléses érték. Én a másik eset vagyok, a terheléses értékem csak picit emelkedett, de mégis szednem kellett a gyógyszert, mert nem voltak jók az arányok. Ennek az lett a következménye, hogy nagyon lefogytam. Már olyan mértékben, hogy most már a lombikot is veszélyezteti a súlycsökkenésem, így most egy ideje nem szedem a gyógyszert, csak a diétát tartom, szigorúan 5-ször naponta, váltogatva a gyors és lassú felszívódású szénhidrátokat, sok gyümölcs, nulla cukor (bár azért az ünnepek alatt egy-két kisebb szelet lecsúszott). Lassan én is megyek kontrollra, hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan változtak az értékek. Amúgy nem kell aggódnod annyira, még nem is tudod, hogy egyáltalán van-e IR-ed, ne stresszeld magad. Ha pedig van, akkor is kapsz gyógyszert és helyreállítja. Az az állítás pedig, hogy nem lehet IR mellett teherbe esni, kezd megdőlni, több lányt is ismerek, akiknek ilyen-olyan értékek mellett (és egyiknek-másiknak nem volt éppen alacsony a terheléses értéke) sikerült a lombik.

Kata, akkor nálatok a párod is megissza ezt a lötyit, hát kíváncsi leszek, hogy egy férfinek hogy ízlik? Nemsokára kész lesz a vérvizsgálat eredménye is, drukkolok, hogy ne legyen semmi eltérés.

Bellus, irigylésre méltó a gyerekek apaszeretete, amikor elolvastam, el is irigykedtem magam.

Sonjus, fogadd részvétemet és semmiképpen ne add fel, tudod, az anyaság nem attól függ, hogy ki mennyi idős, és az időből sem futsz még ki.
Vendég

Ladiva, nagyon köszönöm, hogy írtál!! Bejelentkezem vérvételre, aztán megássuk. Viszont hiába dől meg az IR értékről a vélemény, azaz hiába lehet az értékek mellett terhes valaki, ha nekem nem folytatják a lombikot, akkor nincs esélyem. :( Persze, mennem kell a vizsgálatra, és megyek, csak elvesztegetett 3 hónap volt idáig.
Nem kis gond akkor nálad sem ez az IR :( Fura, hogy akkor is diétázni kell, ha már túlzott a fogyás...
babszi

Babszi, gondolj arra, hogy egy esetleges IR miatt sokkal rosszabb egy TB támogatott lombikot elveszteni, mint csúsztatni. Inkább kicsit később legyen a lombik, sokkal nagyobb eséllyel indulsz, ha az értékek helyreállnak, és végülis ez a lényeg. Babszi, ne gondolj arra, hogy neked is biztosan IR-ed van, mert ez egyáltalán nem biztos. Drukkolok, hogy kiderüljön, hogy a cukrod és az inzulinod rendben legyen.
Vendég

Babszi!
Nekem is antagonista protokoll volt. A menszi 3. napján kezdődött a stimulálás, és Decapeptylt egyáltalán nem kaptam.
Tudom, hogy neked most a 3 hónap is sok, de hát egyáltalán nem biztos, hogy kell egyáltalán annyi is! Tényleg ne idegeskedj most emiatt addig, amíg meg nem lesz az eredmény. Ha meg meglesz, nagyon bízom benne, hogy jó értékeid lesznek!!! :wink: Ha sikerül holnapra bejelentkezned, holnap dél körül már tudni fogod az értékeket! Jelentkezz be minél hamarabb; 7-től már ott vannak, s azt hiszem, kb. 10-ig vannak időpontok. A gyógyszert nem ott írják fel, mert az csak egy labor, s ott nincs orvos, hanem az írja fel, aki odaküldött: a te esetedben is (mint nálam) Forgácsék.
Az én új sorszámom már 702. Amire te emlékszel (423 volt), azt decemberben elhasználtam...

Kata, Ladiva!
Köszi a válaszokat!
Nem említettek semmiféle konzultációt, csak annyit, hogy az új sorszámom 702, ami júniusi.
hbzs

Mindenkinek köszi a kedves szavakat, a részvétnyilvánítást. A bátorítást is köszönöm, nagyon jól esik és hatásos is :) Ha jobban belegondolok, nem is kell nekem másra figyelni, csak mindig az aktuális dologra, azaz államvizsga, aztán konzultáció, a többi meg majd úgy is történik magától. IR kontrollt megcsináltatom a konzultáció reggelén, hogy délutánra vihessem az eredményt. Én nem fogytam a Metfogammától, mondjuk nem is diétáztam, de az ünnepek alatt 1 kg jött csak fel, ami már lemenőben ;) és tényleg igyekszem odafigyelni!

Belluska! gyerekes barátnőktől hasonlókat hallottam már, hogy ők csak kiszolgáló személyzet és milyen rossz érzés, de szerencsés vagy tényleg, hogy apa csak a gyerekekkel foglalkozik, ha ráér! :) Az én párom már most megtervezte, hogy hová fogja vinni a gyereket/gyerekeket és nagyon lelkesen tervez. Nekem ilyenkor szorul össze a szívem, hogy bárcsak megadhatnám neki ezt a boldogságot! Akartam még mondani, hogy a kisfiad ezekkel a gyönyörű fürtökkel olyan mint egy kis herceg, nagyon édes :)

Babszi! Elhiszem, hogy el vagy keseredve, én is el leszek, ha kiderül az IR kontrollon, hogy nem igazán javultak a dolgok és tolni kell az időpontot, de hát nem tudunk mit csinálni, mert ha bevállaljuk úgy a lombikot, hogy nem jó az eredmény, és nem sikerül a lombik, akkor meg magunkat fogjuk hibáztatni, szóval reméljük, hogy nem lesz gond az IR vizsgálatodon és nem is kell csúsztatni!

Ladiva! Igazad van, hogy nem a kortól függ az anyaság, és nem is érzem magam "öregnek" de 5 éve várjuk és ez azért felőrli az idegeket néha, aztán ilyeneken gondolkodom, hogy már 35 :shock: :D

Fitie! Tényleg jó lenne, ha a bővítés a rövidebb várólistát jelentené!
sonjus

Teljesen igazatok van!!
Bejelentkeztem, 7-én fogok menni a vizsgálatra. De receptet vagy ilyesmit nem kaptam senkitől, viszont előtte kell megvennem a glükózt. Lehet nem is kell recept, majd kiderül. Ma befutok a patikába, megveszem vagy érdeklődöm, legfeljebb mennem kell majd a házidokihoz :(
Érdekes lesz. Majd beszámolok.
Zsuzsi, neked hogy tetszett az a protokoll? Nekem azért csinálják, hogy legyen fagyibaba. És ez jó, ez tetszik.
babszi

Lányok, ha ez a magánvérvételes intézményben nincsen doki, akkor ki állítja össze a kezelést? Ők ajánlanak orvost, vagy keresni kell, vagy gyógymód is van ajánlva?
Vagy vissza kell hozzájuk menni majd? Hogy van ez?
babszi

Babszi!
Szinte összeszorul a szívem mikor téged is olvaslak,nagyon rossz lehet ez a várakozás!De azt én sem értem,hogy miért csak most kerül elő az IR téma nálad!De bízzunk abban,hogy semmi gond nem lesz a vizsgálaton és minden megy rendes úton tovább!
Már azon is gondolkodtam,hogy akár én is lehettem IR-es,mert az én időmben nem nézték ezt sajnos!De persze ennek már nincsen lényege!Kitartás drága Babszi,hamarosan te is babázni fogsz!

Andi!
Ha olvasol minket írjál hogy mizujs veled!Mikor kezdesz újból?

Szilvi!
Gyere írjál!

Beus és mindenki!
Millió ölelés nektek!

belluska

Babszi!
A glükóz megvételéhez nem kell recept. A gyógyszerésznek megmondod, hogy 75g glükózra van szükséged. Ő ezt por alakban odaadja neked. Ezt neked kell feloldanod 2-2,5 dl vízben. Tehetsz bele egy kis citromlét is, ha szeretnél. (Nekem semmi bajom nem volt vele citromlé nélkül sem. :D )
Ha rossz lenne az értéked, akkor a metformin hatóanyagú gyógyszert (többféle van) felírják neked a Forgács Intézetben is.
A protokollokkal kapcsolatban nekem nincs összehasonlítási alapom, nekem csak antagonista volt, így nem tudom, hogyan reagálnék az agonista kezelésre. De nekem mások példájából úgy tűnik, hogy azoknak van több petesejtje, akiknél a szurik szúrása a megelőző ciklus 21. napján kezdődik. De erről a többiek, akiknek már több lombikja volt, majd többet fognak tudni mondani.
Nekem most 7 petesejtet szívtak le.

Képzeljétek azt nem is írtam, hogy amikor a beültim volt, volt egy lány, akitől 33 petesejtet szívtak le, s ebből 28 meg is termékenyült! Ő természetesen blasztókat kapott vissza, de csak kettőt, mert az egyik addigra már kezdett is kibújni a burkából. S ő persze pozitív tesztet tehetett a karácsonyfa alá. :D (S gondolom a fagyasztóba is jócskán maradtak még szép embikéi! :D )

Ladiva!
Írtam neked egy elég hosszú válasz privit, de küldés közben a program lefagyott, így a levél "elszállt". Majd igyekszem összeszedni magam, s újból megírni (nagyjából)... :? :lol:
hbzs

Hbzsuzsi!

Nekem a long volt előtte, és 6ot szívtak le, de abból "csak" 3 lett. Szóval nemtom. Most azért akarják ezt, hogy több legyen a petesejt, maradjon fagyibaba.
Szóval az intézetben írják fel, és néha meg kell ismételni a vérvételeket? Párom is eljön, megcsináltatja ő is. De akkor ő nem kap semmilyen gyogyót rá, ha kell majd? Ez fura.
babszi

Hbzs, köszi, várom a levélkédet:)

Van egy kérdésem: szerintetek van különbség aközött, hogy glükózt vagy sima cukrot oldanak fel vízben? Mert egyik helyet ilyen löttyöt, másik helyen olyan löttyöt csinálnak. A glükóz természetes cukor, kicsit lassabban szívódik fel, mint a sima cukor, ami jobban emel. Szerintetek melyik ad igazibb értéket, már ha egyáltalán van igazibb érték.

Babszi, párodnál nem annyira lényeg az IR érték ilyen szempontból, maximum rámutat arra, hogy mennyire szívódik fel a szervezeten a cukor. Természetesen ha esetleg magas lenne, akkor az ebből esetlegesen kialakulható cukorbetegség miatt lesz érdemes elgondolkodni, hogy a táplálkozásán változtasson, magyarán esetleg diétázzon. Ez a nőknél sokkal fontosabb, mert az embriók megtapadásában játszhat döntő szerepet. A magas IR sokaknál (de nem mindenkinél) a teherbeesést, az embriók megtapadását gátolhatja, ezért van az, hogy a nőket vizsgálják elsődlegesen emiatt.
Vendég

Hmmm. Ő azért gondolta, hogy elmegy a vizsgálatra, mert akkor a doki azt mondja neki, hogy diétázzon- rá fér!!! Meg ha ugyanúgy kapna rá gyógyszert, talán könnyebb lenne. Akkor ez "kidobott" pénz lenne?
Én kétszer voltam amúgy terhes - egy méhen kívüli volt, egy pedig sajnos a 16. héten meggondolta magát. :(:(:( Ezek a babók természetes úton tapadtak, semmit nem szedtem, és senki nem tud választ adni, hogy miért így történt, ami történt...
babszi

Ladiva! Nekem 2008. elején volt ilyen vizsgálatom, akkor az MM-ben és nem glükóz volt, akkor mindent rendben találtak, aztán a mostanira az Intézet küldött máshová, glükóz kellett és rossz lett a lelet, szóval fogalmam sincs, hogy hogyan befolyásolja a dolgokat :)

Babszi! Sajnálom, hogy így alakultak a terhességeid, nehéz lehetett :( azt, hogy a párodnak érdemes-e megcsináltatni, lehet, hogy egy dietetikustól, vagy diabetológustól kellene először megkérdezni. Úgyis fel kell íratni a gyógyszert neki, ha gond van, azt pedig nem hiszem, hogy az Intézetben felírják neki, de ebben természetesen nem vagyok biztos! Viszont a gyógyszertárban mondták, ha nem a nőgyógyász, hanem szakorvos írja fel a gyogyit, akkor sokkal olcsóbb!!!
sonjus

Sonjus, köszi a választ. Meglepő, hogy az egyikkel jó, a másikkal meg rossz volt a leleted. Aztán az is lehet, hogy semmi különbség a két lötyi között, csak mondjuk 2008. eleje óta történt valami nálad a szervezetedben, ami miatt rosszabbodott az érték. Mindenesetre most már érdekel a dolog és meg is fogom érdeklődni valakitől, hogy van-e esetleg a kettő között különbség orvosi szemmel. Mondjuk egy a lényeg, ne legyen rossz az eredmény.
Vendég

Babszi!
Ez jó kérdés, hogy párodnak írnának-e fel gyógyszert az intézetben, ha esetleg szüksége lenne rá. Én is csodálkoznék rajta, ha igen, de hát már az is kivétel, hogy nekünk, csajoknak írnak fel olyan gyógyszert, ami (hagyományosan) nem a nőgyógyászat szakterületére tartozik... :? Így lehet, hogy a férjed is kapna? - De pl. a Prednisolont meg a Doxycyclint a mi nevünkre írják fel, pedig a beülti előtt együtt szedjük őket a férjeinkkel (sőt, IR-esek esetén Prednisolont például csak a férjek szednek)... :roll:

Ladiva!
Én eddig, amikor cukor-oldatos terheléses vizsgálatról volt szó , mindig glükóz, azaz szőlőcukor feloldásáról hallottam. Ami szerintem természetes, hiszen a szervezetben zajló biokémiai folyamatok során a glükóznak van élettani szerepe. Más az persze, amikor kimondottan mondjuk a tejcukor intoleranciát vizsgálják, mert akkor persze tejcukorral végzik a terheléses vizsgálatot...
Illetve, amiről még tudok, s amit a terhességemkor tapasztaltam is, hogy van az a fajta terheléses vizsgálat is, amikor nem cukor-oldatot, hanem 1 zsemlét és x dl tejet kell meginni az éhgyomri vérvétel után, s úgy következik 2 óra elteltével az ismételt vérvétel...
hbzs

Lányok!
Találtam egy kis diabetikus receptgyűjteményt a gépünkön. (Rémlett valami, hogy jónéhány évvel ezelőtt kaptam ilyet valakitől... :roll: ) A következők vannak benne: beigli, sajtos pogácsa, gyümölcsös túrótorta, farsangi fánk, citromos habkrém, túrós lepény és almás rétes korszerűen. A többséghez meg van adva a tápanyagösszetétel is. De bevallom, egyiket sem próbáltam még ki... :oops:
Ezen kívül van még a tegnap Minnienek már említett, és többszörösen kipróbált kukoricadarás túrótorta recept is. :wink:
Szívesen átküldöm őket bárkinek, aki szeretné! :D
hbzs

Azok után, amiket Hbzs írt, hogy mindig glükózzal csinálják a vizsgálatot, már nem is tudom mi lehetett az első bögrémben, de egyáltalán nem olyan állagú volt, mint most. A 2008-as vizsgálatkor volt a bögre alján valami, előre oda volt készítve és még olvadozott a vízben :shock: Ettől függetlenül lehet, hogy ugyan az volt :) Nem igazán tudom, hogy egy év alatt mi változott a szervezetemben, mert idő közben csináltunk a párommal egy 3 hónapos candida diétát is, és majd kicsattantunk az egészségtől :) aztán meg ilyen eredményeket produkálok :)

Juj, azt nem is meséltem, hogy a 24. napi vv. után, mikor időpontot egyeztettem Ibolyával telefonon, azt mondta, hogy szuper a progeszteronom (azt hiszem ezt említette, ugye ezt nézik akkor? :oops: )
sonjus

Sziasztok!

Ma nagyon sokat írtatok :shock: :lol:

Ladiva,
szerintem amikor én először az MM-ben voltam, ott tut sima cukor volt a vízben felodlva, mert a sima gyógyszertári glükóznak más az íze. Ott is magas lett az értékem, de nem volt az éhgyomri vészes. Most amikor augusztusban voltam, ebben a másikban, akkor már pár kilóval könnyebb is voltam és sokkal rosszabbak voltak az eredményeim.

Babszi,
ne pörögd túl magad! Én vagyok az egyik élő példa, hogy magas IR mellett is sikerülhet a lombik. Ja és akkor nekem is antagonista volt. Ezzel a protokollal amúgy nincsen decapaptyl, másik gyógyszer van helyette. Nekem volt long is, de ez az antagonista jobban bejött. Kevesebb szuri, és más volt a közérzetem is. :wink:
Amúgy nekem is azért javasolták, hogy vigyem el páromat, mert ő mióta itthonról dolgozik, állandóan rájár a hűtőre és rendszerint talál magának túrórudit, vagy joghurtot, majd ezeket valami cukros löttyel szokta leöblíteni. Hízott is mióta megismertük egymást (lassan +30kg-nál tart).

Csajok, szerintetek az én réig értékeim mennyit változhattak 5 hónap alatt a gyógyszerrel és a diétával????
Az éhgyomri IR 12,94 volt, a 120 perces meg 65,34. Ezek baromi magasak voltak :evil:

i.kata

Sonjus, a szuper progeszteron azt jelenti, hogy van/volt peteérésed abban a ciklusban. Minél magasabb az érték, annál jobb, ha kimagaslóan nagyon magas, akkor az meg azt jelenti, hogy az illető babát vár.
Vendég

Sziasztok !

Tényleg sokat írtatok ma :shock: És csak kapkodom fejem.
Kata, azt akartam kérdezni, hogy Neked az IR eredménytől függ a kezdés vagy attól függetlenül még indultok ? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, csak nem tudom, hogy az most alapfeltétele a kezdének ? :oops:
wepe

Wepe,
igazság szerint nem is ők mondták, hogy menjek kontrollra, hanem én magamtól kezdeményeztem. Nem mondtak semmit, de szerintem ezen múlik igazából. Ha egy kicsit még rossz az eredményem, akkor én már belevágnék, de ha még mindig vészes, akkor tényleg jobb, ha még várunk.

i.kata

Kata!

Próbálom nem túlpörögni magam :) csak nehéz :( Viszont mióta írtam nektek, lenyugodtam, csak visszakattanok ide, hogy napi hússzor nézzek be ki mit írt nekem vagy másnak... Az a bajom (bár már lepörgök lassan róla), hogy nekem addig nem vágnak bele lombikba, szóval mint élő példa nem jöhetsz szóba...
Megvettük a glükózt, megcsináljuk. Tetszik az intézet, hogy szinte azonnal van eredmény, és e-mail-ben küldik el. Hogy utána párom mit kezd vele... lehet felkeresünk említett orvosokat, és akkor talán kapunk valami összeállított diéta cuccot, mert így magamtól a sok zöldség és gyümi mellé nem tudok már mit kitalálni a nasi félretolásán kívül.
babszi

Először is BUÉK mindenkinek.

Kata, én nagyon szorítok neked a holnapi napra!!!
Én jövő héten szerdán megyek az IR-re..

Szerintem a tieddel minden rendbe lesz, nagyon szépen kitartóan diétáztál.

Ennek meg kell hogy legyen az eredményének!

Puszi mindenkinek!!
beus84

Beus,
sajnos úgy tűnik hiába diétázom, olyan sokat nem sikerült eddig fogynom. Mondjuk én nem mozgok még mindig annyit, amennyit te mozogtál, de remélem így is lesz eredménye ennek az egésznek.

Babszi,
igazából nem értem, miért teszik ettől függővé a lombikot, mert szerintem ez nem egy alap vizsgálat. Abból is látszik, hogy 7000 valamennyi.... Persze az igaz, hogy a mi érdekünk, hogy ha tényleg ezen is múlik a siker, akkor ne pazaroljuk a tb lombikokat. De tényleg nyugi, nem biztos, hogy neked vagy a párodnak problémátok van ezzel :wink:

i.kata

Kata, én is ezt tenném a helyedben :wink:
Holnap már eredmény is lesz, vagy azt később tudod meg ?
Megy a drukk ! :)
wepe

Wepe,
holnap délután már lesz eredmény. Köszi a drukkot :lol:

i.kata

Sonjus!
Nagyon kedves vagy, de attól, hogy én eddig glükózos terheléses vizsgálatokról hallottam, még nem jelenti azt, hogy csak olyan létezik. :D - Ezért is írtam, hogy pl. van az a zsömis-tejes változat is. Sajnálom, ha félreérthető voltam. :oops: Majd holnap Kata, vagy csütörtökön Babszi megkérdezik a laborban dolgozóktól - ők az igazán illetékesek, szerintem ők biztosan tudni fogják, hogy is van ez. :D

Kata!
Én nagyon bízom benne, hogy most sokkal jobb értékeket fognak mérni, mint 5 hónappal ezelőtt! Szerintem különösen az éhgyomridtól várható a javulás. Nagyon drukkolok hozzá!!! :D

Babszi!
Azt ugye tudod, hogy ha napi hússzor benézel ide, akkor minimum tízszer írnod is kell? :wink: :lol: :lol: :lol:
A párod értékeinek értékelésénél szerintem a megadott tartományt vegyétek figyelembe, s ne azt a sokkal szigorúbb módot, ahogyan mi vagyunk értékelve! S ha úgy is lenne valami gubanc nála, akkor kell dokit keresni. (Első körben háziorvos, majd ha ő úgy látja, ő ad beutalót a diabetológiára. - Itt csak az a gond, hogy én pl. - mivel nem volt sürgős a dolog - csak 3 hónappal későbbre kaptam időpontot a diabetológushoz... :? )
hbzs

Sziasztok

tényleg jó sokat írtatok :D

Babszi
a csajoknak teljesen igazuk van, én is roppant csalódott voltam amikor kiderült hogy a második beavatkozás júniusról augusztusra tolódik, mert épp akkor újították fel a laboratóriumot az Intézetben, majd mind Tanár úr, mind Sipos doki szabadságra mentek. De épp így volt jó :D amúgy is jót tesz szerintem a szervezetednek, ha minél többet pihen. A minimum 3 hónap kihagyás ugye a minimum, annál több csak jobb lehet szerintem. Minden esetre nagyon drukkolok hogy jók legyenek az eredményeid!

Sonjus
fogadd részvétemet!
Jó ötlet hogy egyszerre csak egy dologra koncentrálsz, hajrá államvizsga!

Ladiva
jó hogy megint jöttél :)

az IR vizsgálathoz kell beutaló az Intézetből, vagy saját szakállamra is mehetek, vagy úgy drágább? Szerintem nekem is lehet vele gond (főleg hogy nagyon sokat híztam a terhesség alatt és egy deka sem ment le a szülés óta :P)
Jah, nekem a terhességi terheléses cukorvizsgálatot a tej+zsömi módszerrel csinálták, sosem kellett a cukroslötyi vizsgálatra mennem.

Gyönyörűen esik a hó, ami sajnos azt jelenti hogy ma sem mozdulunk ki. Pepének napok óta folyamatosan magas a testhője, 37,2 és 37,5 között mozog, amennyire látom felül 4 foga jön egyszerre :( nem merek vele így kimenni. De legalább szép a látvány az ablakból :D

szép napot mindenkinek

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Fitie!
A laborban beutaló nélkül is fogadnak.
Drukkolok, hogy Pepének mielőbb megszűnjön a hőemelkedése. De az jó hír, hogy csak a fogacskái okozzák! :D
hbzs

Sziasztok!

Várom a véleményeket:-)
Az első Glükóz, IR az augusztusi, a hátsó a mai

Kép

i.kata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?