Új privát üzeneted érkezett!

zuzmooo: a gyerekorvos írta fel, gondolom neked akkor a leendő gyerekorvossal kellene. Választottál már?

Nekünk már szerencsére semmi nem kell. Pelenkázós babaágy,babakocsi, kiskád még 10 éve vettünk
Babaruhák megvéve, de sokat vettünk a tescoban, meg a kilósban jó minőségű angol ruhákat. sőt anyukám onnan szerezte a kiságyba a fejvédőt valami 1500 Ft-ért, majd rakok képet.
a szivacsos/matracos helyet leírom neked ha érdekel, ott az a jó, hogy méretre vágják vagy 6 vagy 10 cm-es vastagságban.
mellszívó és társai, bimbóvédő,zenedoboz, gumis lepedő stb mind a brendonból
Védőnő már többször volt már azért is mert tudta hogy feküdnöm kell, de nekem nagyon kis aranyos, kétgyerekes anyuka. A lakáson még nem volt mit nézni, hisz mondtam neki, hogy majd csak akkor kerül minden a helyére ha megszülök, addig az összeszerelt kiságy is kint hegyel az étkezőben.
stephie

Tegnap én is nagyon vacakul aludtam.
Sőt most szembesültem a valósággal, h már nincs sok hátra. Ugyanis hajanl 2 körül olyan jósló fájásaim voltam, hogy már azt hittem rendes fájsá lesz belőle és mehetünk szülni.
Még én sem akarok, sok dolog van amit még el kell előtte intézni. A legfontosabb h még nevet illetően sem jutottunk dülöre apával.

Kriszti
34+7
bchris

Gyerekorvos: Ez hogy működik?
Még a szülés előtt kell szerválnom egyet? Felkérni vagy ilyesmi?
Odacsámpázok a rendelőbe, szépen bekopogok és megkérem, hogy legyen a leendő gyermekem doktor bácsija?
És ha világra jön a baba, akkor hívom, hogy kéne a recept, Ő meg házhoz jön vele?
Hát nekem ez tök furcsa.
Mármint remek, ha így működik, de eddig nekem csak olyan házi orvosokkal volt szerencsém (oké, nem gyerekorvosok voltak), hogy az egyik még a híreben is benne volt, mert megütött egy beteget :lol: :lol: :lol: , de mondjuk ezen nem csodálkozom, jó sok paraszt van, lehet, hogy én sem bírnám cérnával. Illetve a mostani meg inkább természetgyógyász, mint orvos. De pl. házhoz nem jön ki, vagy csak nagyon extrém esetben.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, szerintem kérdezd meg a védőnőt. Nálunk legalábbis úgy megy, hogy ő kontaktban van a gyerekorvossal, ha megszületik a bébi akkor szólok neki, ő pedig kiíratja a dokival a receptet.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zsófi, én azt javaslom, mint Kaktinak. Nézd ki, hogy milyen márkát vennél, térképezd fel, hogy hol kapható és majd ha tényleg szükséges, akkor majd a párod elszalad és megveszi. IGy csak akkor vásárolod meg 12 eFt-ért, ha valóban fontos és kell.

Mosás: én kimosom majd a ruhákat folyékony mosószerrel (Ariel), mint a többit, Sensitive öblitővel öblitem és utána kivasalom belülről, ahol érintkezik a bőrével. Ennyi. De még az is lehet, hogy rendes öblítőt fogok használni még nem tudom.

Vasalás: én is vasalok mindent, még az alsógatyát is...most is vár rám kábé 4 adag (nem mind alsógatya azért:)...majd holnap elszórakozok vele...

Anita, ezt a babaápolási csomagot ki irja fel? A kórházban vagy a gyerekorvos? Nem is hallottam még ilyet, hogy van ilyen "csomag".

Gyerekorvos: a gyerekorvosnak kell külön előre szólni, hogy majd születni fog még egy páciense, készüljön? VAgy majd megtudja, ha mexületik és felhivom és kész?

Lassan készülök, ma megyek a dokihoz, lesz UH, kiváncsi vagyok milyen súlyt becsül majd.. :shock:
lara

Katkat: nálam a védőnő kérdezte, hogy ki lesz a gyerekorvos. Néztem rá nagy bamba szemekkel, honnét tudjam én aztat, így előre. Aztán elkezdtem halandzsázni, hogy az én házorvosomnak az apja gyerekorvos és talán az, meg minden. Erre rávágta, hogy itt a lakótelepen a védőnői szoba mellett van egy gyerekorvos, és szerinte az a legcélszerűbb: közel van, ő is ismeri, együtt dolgoznak, a néni lánya is gyerekorvos, tehát ha a néni nyugdíjba megy, ő örökli a praxist stb stb. Megrántottam a vállam: legyen. Erre a köv találkozónál a tömött várón keresztülcipelt és bemutatott a gyerekorvosnak, hogy íme a köv páciens (a hasamban). Szintén a védőnő mondta, hogy neki és a gyerekorvosnak, amikor hazamegyünk ki kell mennie házhoz és ott megvizsgálni a babát. Ekkor írják fel a cuccot, amit korábban valaki már felsorolt. Ezért nem kell külön fizetni, ez nekik kötelező. Utána már csak a védőnő fog járni asszem hetente 6 héten át, a doki nénihez menni kell.

zarja

én annó körbekérdeztem, a kisgyerekes anyukáknál, hogy kinek milyen a gyerekorvosa és az alapján választottam. Felhívtam, hogy szeretnénk majd hozzá tartozni aztán amikor hazajöttünk a kórházból akkor jött megnézni a gyereket és akkor írta fel a receptet.
a második és harmadik gyereknél meg már előtte felírta, hogy rögtön legyen amint megszületik, mert a kórházban volt ugyan cucc, de mire hazaértünk addigra már itthon is volt. Nálunk újszülött csomagnak hívják.
stephie

Mifelénk ez úgy műxik, hogy:
1.) a védőnő megkérdezte, kihez akarunk járni gyerekorvoshoz. Mondtam: akihez a többi házbeli. :) (minden anyuka dícséri)
2.) ha megszületik a baba (én úgy tudom), a kórház értesíti a védőnőt (max én is felhívom), és ő szól a gyermekorvosnak, aki az első napokban házhoz jön, és megvizsgálja a manót
3.) januárban jön hozzánk a védőnő, és hozza a doki által felírt recepteket mindazon cuccokra, amiket Anita felsorolt. És úgy rémlik, nálunk is a baba nevére, a mama taj számára írják fel.

Képzeljétek, kivittük a kutyákat sétálni! De olyan farkasordító hideg van, hogy fájt a cicim a fázástól! :? Pedig rendesen felöltöztem!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bchris: köszi a tanácsot, hát apa elvileg tud vigyázni rá addig is. De egyenlőre kétkedek :?

zarja

Ma egy jó nagyot sétáltam két fórumtársammal és a gyerekekkel. Mire hazaértem megfagytam. :D Már azon röhögtem magamban, hogy azt sem érezném, ha folyna a magzatvizem. Persze erről szó sincs, de 10 percig engedtem magamra a meleg vizet, mire éreztem hogy egyáltalán ez most meleg vagy hideg. Jó hideg lett, pedig milyen szépen sütött a nap.

erusverus: A szabival pénzben jobban járnál, de nem lehetsz egyszerre szabin és téáppénzen is. Szóval jó nagy kavarodás lehet még ebből. Én meghagytam a szabimat akkorra, amikor visszamegyek dolgozni. Maradt 5 napom tavalyról. Nekem volt csepegtetős szemvizsgálat, mikor a kórházban voltam. Még jó, mert egy pár óráig alig láttam.

pcd1985: Én is azt mondtam a mellszívóra hogy felesleges, aztán mégis szereztem. Szerintem tedd el erre a kézire a pénzt és a kórházban ha úgy éred, vagy mondják akkor max. vetesd meg. Én úgy tervezem, hogy kimosom azon a hőfokon, amit írnak és gőzölős vasalóval kivasalom. Én nem fogok babás öblítőt használni, mert a mosódiós mosáshoz ecetes öblítést használok. A receptre kapható dolgokat tényleg csak a baba megszületése után lehet kiváltani, mert addig nem tudod kitölteni. De meg lehet őket venni recept nélkül is, úgy viszont sokkal drágább. Nekem anyu most hozott alkoholt és kaptam köldökcsonkra hintőport. A tej azért fontos, mert attól függ, hogy milyen vitamin kell a babának. Azt tényleg csak akkor tudják felírni. Azt hiszem ezeken kívül még popsikrémre és fürdetőre kapunk receptet. Meg esetleg lázcsillapítóra.

nóri: Én csak azóta vasalok igazából, mióta a párom ingeket hord. Régebben csak a pólókat vasaltam, az én blúzaim nem olyan anyagból voltak, hogy vasalni kellett volna őket. De a babaruhákat az elején biztos vasalni fogom. Ágyneműinket nem vasalok.

zuzmoo: A körzetes gyerekorvossal íratja fel nálunk a védőnő (legalábbis nekem ezt mondta, de lehet hogy azért mert a kórházból hívtam akkor éppen). Még nem volt lakáson látogatni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nekem is a "támadónő" mondta, hogy kezdjek gondolkodni a gyerekorvoson, mert ha nem a körzetit választom, akkor lassan találkoznom kell vele.

Anita: még nem választottam gyerekorvost. A sógornőm azt mondta, hogy a körzetis akihez tartoznék, nem túl jó. Ráuszítottam a debreceni gyermekorvos ismerősömet, hogy kérdezzen utána, hátha tudnak egy jót itt Nyíregyen. Ha szabad kérdeznem, te kit választottál annakidején? Bevált?
zuzmooo

na, találtam elfoglaltságot...takaritottam....meg mikrot suroltam, meg ilyenek...

Edit

Kép
ézsóné

Jaj bocs a vasalós beszólásomért! Akkora egy tirpák vagyok. De nekem valahogy nagyon gáz, amikor egy srácnak még a szárítókötél nyoma is látszik a pólón. Az olyan, mint a koszos cipő, vagy hosszú köröm. Sőt, a babacuccok olyan furán néznek ki vasalás nélkül. De én teljesen megszállott vagyok. Pedig anyu régen nem vasalt mindent. Sőt! Inkább én szoktattam rá... :roll:

Képzeljétek, most jövök a Metroból és vettünk egy Hauck babakocsit. Igazából sportkocsi. Jó nagy bevásárlóhálóval. Piros, kicsit gagyi az anyaga, de könnyű és egyszerű használni. És ami a lényeg: 3000Ft-ba kerül!!!!! :shock: :shock: :shock: Csak azért vettem, hogy a mamáékhoz ne kelljen mindig hurcibálni a rendeset. Ha valakinek kicsi autója van, akkor le lehet telepíteni a rokonokhoz és nem kell cipelni!

Pelus: azt vettem észre, hogy a többedik gyerekesek inkább Liberot vesznek, még ha drágább is! :lol: De ez a DM akció nagyon jópofa, mert a kicsi pelenkák még elég olcsók. Egyébként a 3-6kgs méret szinte tuti nagy egy újszülöttre. Jó, nem egy 5kg-ra
Vendég

Ja! Gyerekorvos. Nekem először a 3lehetséges körzetiből ajánlottak egyet. Szülés előtt randiztunk. Kiírta a cuccokat az én TAJ-számomra, csak az első számot átírják 8-ra. (nekem 088 helyett 888) és a baba nevére. Csak szülés után tudod asszem kiváltani, lévén mi van, ha tévednek a nemében. Illetve a születési dátum sem tuti.
De a receptet így apa is kiválthatja.
Nekem a hazajövetel napján kellett híni és jött. Akkor ingyen. Minden további alkalom 2000Ft.

Luca 2hónapos korában kapott egy bazi durva hasmenést. A dokiról meg kiderült, hogy fingja nincs, mit csináljon. Akkor ajánlottak egy "sztárdokit". Csúcs szuper nő, imádom. Azóta ő jár hozzánk. Valamivel drágább, mint az itteni körzeti, de nem is a sarokról jön ide. Még soha nem mondott hülyeséget. Nekem az ő szava a szentírás. Emberileg is imádom. Nem kell sorban állni, öltöztetni-vetkőztetni oltás előtt. Nincs fehér köpeny...stb.
Vendég

zuzmooo: nekünk dr Komjáthy György a gyerekorvosunk az eü fősulival szemben van a rendelője, de sok jót hallottam Bujdosó Erikáról (ő asszem Sóstóhegyen van amúgy) meg valami Nyírszőlősön körzetis doktornőt is dícsérik. Egy biztos Kocsis Klárát ne! Én elhoztam tőle Esztert, mert órákat kellett várni a 40 fokos lázas gyerekkel tömegben, állandóan késett a rendelésről és még akkor is az orvoslátogatókkal trécselt és miatta kellett felszúrni a gyerek mindkét fülét mert már annyira gyulladt volt. Pedig mekkora sztár gyerekorvos. Kit ajánl a te ismerősöd?
stephie

Anita: még senkit nem mondott, ma beszéltem vele :)
zuzmooo

holnap ki mit főz? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Én asszem semmit, mert lehet, hogy megyek Barbihoz!
Vendég

:D
mindíg ujabb kérdések merülnek föl.Kijön a gyerekorvos?a védőnő?? :) :)
itt nem úgy tünik, mintha ki akarna jönni, bár érhetnek még meglepetések.
majd rákérdezek.
Ma nem aludtam délután és úgy érzem magam, mint a legmelósabb melósnapom után.
Hétvégén egyik reggel a párom megjegyezte, h. hát elég szarul nézek ki ahhoz képest, h. most ébredtem.
Rengeteget bírnék enni és aludni.Közbe ott van, hogy diétázni és mozogni kéne, mert nagyon jön rám a víz.
Néha lelkifurdalásom van, hogy oda sem figyelek, hogy mit csinál a gyermek a hasamban, annyira magammal vagyok elfoglalva, hogy éhes vagyok, fáj a derekam, mi volt ez a fájás itt alul, nem bírok fölkelni, stbstb.
Ez a vég kezdete.
pcd1985

Én semmit. Még mindig a szilveszteri maradékot eszem, pedig már a fülemen jön ki a töltött káposzta :(
zuzmooo

rakott kelkáposztát
szeretnék főzni
pcd1985

na jó
rám igazából apukám főz :oops:
pcd1985

Én pizzát fogok enni, de csak mirelitet. Apa bent fog enni és későn is jön haza. Meg lehet hogy a gesztenye-pürét megcsapolom, bár ez most is menne. Most nagyon rá vagyok kattanva a gesztenye ízére. Bár nem is eheték.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus: nekem se tágították a pupillát, bár előtte elgondolkodtak rajta, majd elvetették az ötletet. Szóval csak sima bevilágítás volt. Meg néztek szemnyomást is, szintén valami világító ketyerével, ami levegőt fújt a szemembe, és annak alapján mondta meg a tutit. :roll: Végül is ez a SOTE klinikája, csak tudják, mit csinálnak. Nekem elég alaposnak tűnt a dolog.

Zuzmoo: mi a 7.-en lakunk, a belvárosban. Nálunk is felmerült a dobjukkiazerkélyen ötlet, de engem a frász kitör, hogy esetleg rossz helyre esik.

Gyerekorvost nekünk is a védőnő ajánlott azzal a felkiáltással, hogyha nem tetszik, választhatok másikat. Ennek kötelessége kijönni. Ha nem vagyok elégedett vele, akkor majd fizetek.

Nóri: le a kalappal vasalás ügyben! Kislánykoromban könyörögtem anyunak, hogy én vasalhassam a zsebkendőket, meg abroszokat, de ezzel egy életre kimerítettem a kvótát. Amikor először költöztem össze pasival, megmondtam, hogy bármit megcsinálok, de férfiinget nem vasalok. A párom ingeit bejárónő vasalta, mielőtt megismerkedtünk, ez nem is változott, viszont most már a saját cuccaimat sem vasalom :lol:

Ebédre sonkát tésztát csináltam ma, vacsira rizottót, úgyhogy holnap nincs főzés 8)

Ma bevásároltam a gyógyszertárban a szükséges holmikat, majd a hatalmas TENA bugyi+pelenka konstrukcióval a hónom alatt nekivágtam a körútnak. Azért bíztam benne, hogy ismerősbe nem futok bele...

Kép
juci-77

Olvaslak benneteket es jelentem, hogy en teljesen bepanikoltam.
Komolyan mondom, olyan, mintha latinul irnatok.
Azt sem tudom, hogy merre kapjam a fejem, vagy mihhez kezdjek hozza. Szivem szerint fognam a satorfamat, gyereket, ferjet, kutyat es visszamennek az en kis biztonsagos angol kornyezetembe, mert tudom, hogy ott mi hogy tortenik, rengeteg dolog sokkal egyszerubbnek tunik nekem, termeszetesebbnek.
Felismerem a szulest, vajudok egyet magamnak, bemegyunk a korhazba, kinyomom a gyereket, vizsgalnak, hazaengednek, ulok a seggemen es varom, hogy mikor jon midwife, gyerekorvos. Magatol. Es ellatom a gyereket. Magamtol. A leheto legtermeszetesebben.

Itt meg most mi ez mar kerem szepen????? :shock: :shock: :shock:
Megneztem a korhazi csomagot. Mar itt kiakadtam.
Mekkora mar ez a lista? Hat most oda kell koltoznom? Mar az sem lepett volna meg, ha szaritott kutyaszart is kellene vinni. Azt legalabb gond nelkul szereznek is. :lol: :lol:

Aztan lattam a Stephie altal felrakott listat arrol, hogy mit ir fel a gyerekorvos.
Mik ezek? Es miert ez nekem? Minek a d-vitamin, k-vitamin? Minek a rozsamez? Meg az alkohol? Es a hintopor?
En ezeket nem hasznaltam, de van am egy egeszseges gyerekem.
Es minek a felirt popsikrem meg furdeto a gyogyszertarbol? Van mar nekunk bevalt modszer, termek, koszonom.
Es ezt majd ki kell valtanom? Ha nekem nem kell, akkor mi van?

Aztan tovabb olvastam. Gyermekorvos? Basszus, nekem meg lakhelyem sincs. Meg vedonom sem. Jovohet vegen meg egyszer leutazunk a szuleimhez, hetfon epp mennem kellene ott a vedonohoz, aki kiallitotta a kiskonyvet. Beugrok, mert lesz nala doki is, pecseteljen csak nekem. Az mar legalabb a harmadik lesz. Mar csak egy kell majd, az meg meglesz 36 hetesen.
Ha minden igaz, akkor kb ket het mulva koltozunk Maglodra, akkor all szandekomban talizni az ottani vedonovel es atjelentkezni. Gondolom, hogy akkor majd segit nekem tisztazni ezt a gyermekorvosos temat.
De mi lenne, ha addig szulnek? Akkor nem lenne vedonom meg gyermekorvosom?
Bar asszem egy koraszulott baba mellett ez lenne a legkisebb gondom. Meg a kelengye. :roll: :roll:

Nah mindegy. A lenyeg az, hogy kivan azom, ami nekem nincs. Legszivesebben beulnek a sarokba, magamra huznek egy pledet es ott maradnek tel vegeig. Megszulnek csendes maganyomban.
Nem gondoltam en ezt at. Nem hittem, hogy ennyire tul lehet bonyolitani ezt a gyerekszuleses dolgot.
Most mar utana sem merek nezni, hogy szules utan mire szamithatok. Merthogy ha ennyire aprolekosak az elejen, akkor gondolom 10 tovabbi vizsgalatra kell majd meg mennunk a mar kinti babaval az elkovetkezendo honapokban. Vagy akkor legalabb mar beken hagynak???
Vendég

Bea!

6hetesen UH kontroll, ahol született (hasi, koponya..stb) meg az ortopédiai klinikán csípőszűrés. Ezen kívül rengeteg oltás... :shock:

Hintőpor és alkohol a köldök kezelésére kell. D-vitamin a csontok miatt kell. K-vitamint tápszeres babák nem kaphatnak, mert abban benne van.
Itthon preferálják a fürdetőkrémet. Ennek ellenére a kórházban is Johnson's -t használnak.

Kórházi motyó: hát M.o.-on még budipapír sincs a WC-ben. Evőeszközt sem adnak, ha nem viszel. Se poharat. Szóval ha nem akarsz éhen vagy szomjanhalni... Sok helyen a gyógyszert is maguknak kell bevinni a betegeknek! :shock: Szégyen!

DE! Baromira nem értek egyet az angliai "kitolom a gyereket és húzok haza" rendszerrel. Bármi olyan történhet, amit egy átlag ember nem ismer fel. Mert nem orvos. Láttam 3napos babát 1,9-es vércukorral. Első két nap kutya baja sem volt. Lehet veleszületett szívrendellenessége, ami mondjuk nem tűnik fel a Botallo vezeték záródása előtt...stb.
De persze semmilyen statisztikát nem láttam arról, okoz-e valami gondot.

Voltam kint pár hónapot és én a kajájuktól a hülye vezetéstechnikájukig semmivel sem értettem egyet. Betegre zabálják magukat, többgyerekes anyák egy rántottát sem tudnak megfőzni, nemhogy kézzel rétest nyújtani. Max a kínai számát tudják bepötyögni a telefonba...

Igenis örülj neki, hogy itthon vagytok és kevesebb kólaszlapáló, pizzaképű, vöröshajú, puhahasú angol gyerekkel játszik majd Kristóf! :lol: Nem olyan rossz ez. Bár lehet, hogy Neked valóban az az otthonod már. De valljuk be, Te sem tudnál lemondani a körömpörköltről, a túróról, a jó káposztás bablevesről és az itthon élő családodról. Jó lesz! Hidd el!!!!
Majd a 3. babánál jövőre már tudni fogod, hol jobb szülni! :lol: :lol:
Vendég

Nori!
Koszonom az infot. Remelem, hogy neked lesz igazad es minden jo lesz.
De most akkor is panikolok, mert bonyolultnak tunik. Raadasul mivel van mar egy meg baba kategorias gyermekem, igy gondolom mindenki azt varja majd el tolem teljes termeszeteseggel, hogy en mindent tudok. Kozben meg szinte semmit, amit itt kellene. Nah jo, ez nem igaz, hogy semmit, mert a gyereket el tudom latni, sot, nem is erzem magam rossz anyanak, de a koritesrol fogalmam sincs. :( :(

Kb olyan erzes van bennem, mint amikor szeptembertol december elejeig ellogsz egy 2 kredites tantargyat, mert az elso eloadason (amin mar egybol nem tudtal reszt venni, szoval csak az evfolyamtarsak mondtak) bejelentette a tanar, hogy jelkepes zh lesz csak, de bukas nem lesz. Aztan meg dec 10-en szolnak, hogy harom nappal kesobb be kellene kocogni mert a tanar elvet cserelt es sz.rra fog szivatni mindenkit, akinek az arcat nem ismeri. Te meg ott allsz jegyzet nelkul, tudas nelkul, minden nelkul, sot, meg a tanart sem lattad. Aztan beparazol.
Nah, most en epp igy erzem magam. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Előre leszögezem: semmit nem tudok igazából a britek hozzáállásáról. Csak azt tudom mondani, amit a szülésznő mondott múlt héten a szülésfelkészítőn az angol rendszerről. Szóval ő azt mondta, hogy ott hagyják az anyukát vajúdni akár 20-25 órán keresztül is. Ami - az én józan paraszti eszemmel, a valamennyi szakmai tanulmányaimmal és az innen-onnan összeszedett információimnak tudatában is - nem igazán tesz jót sem a mamának, sem a babának. Itt (a Jánosban) ha anyuci bement szülni (és a CTG szerint vagy egyéb egyértelmű körülmények szerint is valóban beindult a szülés), akkor max. 16-18 órán belül szeretik kint tudni a babát így vagy úgy. Remélem, nem bonyolítottam túl a fogalmazást! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea!

Ez nem olyan! Akkor felveszel egy miniszoknyát, kirakod a cickódat és óra után megkérdezed, hogy tart-e valahol fakultációt délutánonként. Garantáltan emlékezni fog Rád a vizsgán! :lol: :lol:

Itt is annyi az egész, hogy határozottnak kell lenni. Lehet, hogy nem sírnak vissza, de legalább Te boldog leszel. Nekik meg édes mindegy! Ki nem fossa keresztbe, mit kéne tudnod, meg mit nem? Mi közük hozzá? Amúgy sem látod a kórházi dolgozókat többet az életben. Megcsinálod, mert fasza csaj vagy! Legfeljebb lesz 4-5 szar napod. Meg egy gyönyörű kisfiad. Komolyan, aki túléli a 9hónapot hányással, gyomorégéssel, aranyérrel, fosással, székrekedéssel, hátfájással meg minden szarsággal és még ezek után akar gyereket, annak minden bizonnyal meg sem kottyan! :D
Vendég

sok mindenben egyetértek Nórival.

Ezek szerint a nyíregyi kórház űberszuper, mármint a terhespatológia és a szülészet magasan üti a lécet. Vannak 2 ágyas (1 közös wc+zuhany) 4 ágyas (1 közös wc+pelenkázó+zuhanyzó) 6 ágyas (2 közös wc+zuhany+pelenkázó) szobák és persze az alapítványi, egyágyas mindenféle jóval. Mindig volt budipapír, van evőeszköz is, lehetett a la carte étkezni. Akkoriban amikor 10 hétig élveztem a patológia vendégszeretetét, akkor valami 280 Ft ig támogatták a kaját és a fölöttes részt kellet csak kifizetni ha rendelni akartál. Ez nagy átlagban max 100 Ft-ot jelentett, és nagyon jól főztek, rengeteget adtak. Persze ha amúgy is meg voltál elégedve a kórházi koszttal, akkor nyilván semmit nem kellett fizetned.
Emlékeim szerint mindent adtak amit kellett a babához. Kezdve a pelustól, az alkoholig,de volt mellszívó több is, motoros is kézi is, gőzsterilizáló berendezés, szóval maximálisan meg voltam elégedve.
Némelyik pesti kórház képét látva a tv-ben elszörnyülködök.

Én két évig éltem Angliában, hétvégén magyar kajákkal kényeztettem a családot ahol laktam, imádták is. Nekem szerencsém volt, de nem mindenki volt így.
Amin én anno kibuktam, az az volt, hogy a kinti lányok már akkor is 12-13 évesen bandákba verődve szólították le a fiúkat, kis mini ribanc volt a többség, a kinti srácok meg azt hitték, hogy attól, hogy ők angolok, már rögtön mindenki beájul, de vajmi keveset tudtak a világról (pl Magyarország az ugye fingjuk nem volt hol van, de Oslo a fővárosa és kommunisták vagyunk )
Heti 80-120 Fontot költöttek el egy bevásárlásra mi meg 35 fontért gályáztunk és máshová is eljártam takarítani, hogy ki tudjam fizetni az iskolai tanfolyam +könyv és vizsgadíjakat
stephie

Bea: ez a pánikroham is el fog múlni! ;) Én soha nem éltem más országban, de így is teljesen elveszettnek érzem magam a túl sok és időnként ellentmondó információ között. Kép Azért azt ne feledd, hogy van egy nagy előnyünk más kismamákhoz képest, mégpedig az, hogy itt a fórumon sokat tudunk egymásnak segíteni ;) Kép
zuzmooo

Anita: jó olvasni, hogy ennyire pozitív a véleményed a nyíregyi kórházról. Ezt még a csajokkal tapasztaltad?
zuzmooo

Orok halam Nektek, tenyleg, komolyan! Jol esik, hogy biztattok, fel is kotom a gatyam es biztosan menni fog ez. Merthogy miert is ne menne basszus? Mas is megcsinalja. Max majd kapkodni fogom a fejem neha, meghallgatom a verziokat, aztan ha nem tetszik, akkor csinalom ugy, ahogy nekem jol esik, meg ahogy tudom.
Csak megis megremultem hirtelen. Tul sok az info. Ami egyebkent nem lenne baj, de mivel meg jelenleg is iszonyat bizonytalansagban erzem magam, igy most ugy erzem, hogy ram szakadt az eg.
Csomo dolgom lenne, rengeteg mindent kellene csinalnom, megsem tudok nekivagni semminek, mert egyszeruen nincs meg ra a lehetosegem.
Toporgok egy helyben, nyalogatom a sebeimet, novesztem a seggemet, reggelente annyi eletkedv nincs bennem, hogy kinezzek az ablakon. Nem fozok, nem mosok, mert nem kell, teljesen naploponak erzem magam, kozben meg lenne egy csomo dolog, amit meg kellene csinalnom, de egyszeruen nem tudok, mert meg felesleges, vagy mert nincs ra lehetosegem.
Ertsd ezalatt: igen, en is szivesen elkezdenek mar gondolkodni a kelengye osszevalogatason, atnezesen, mosason, vasalason, rendezesen, Kristof koltoztetesen, meg azon, hogy jo lenne egy-ket nyugis het meg szules elott.
De eselyem nincs ra, mert fizikailag nincs meg a kornyezet, ahol ezt meg kellene csinalnom!
Es egyszeruen szanalmasan telnek a napjaim.
Es erre tesz meg ra egy lapattal egy csomo uj dolog az itteni szulessel, babagondozassal kapcsolatban, amit at sem latok. Es ez igy egyutt sok.
Nah, lanykoromban az ilyen idoszakokat zartam le azzal, hogy osszeultunk 1-2 barattal meg jo sok borral, ittunk es minel tobbet ittunk, annal nagyobb "bolcsessegek" kisereteben beszeltunk ki magunkbol minden gondot. Nem oldott meg egy ilyen este semmit, de masnap legalabb nem csak szedultem, hanem meg a nap is kisutott. :lol: :lol:
Most ez kilove. De majd kitalalok valamit.
Lehet, hogy el kellene vitetnem magam vacsorazni, vagy csavarogni, vagy mindketto. :D :D
Vendég

Halihó!

Írtam csomót, elszállt. :evil:

Kórházban ki kiért van nem egyértelmű. Olyan sok szemét, oda nem illő ember dolgozik ott, hogy na. És pont a szülészeten, ahol amúgy is kiszolgáltatott és extra érzékeny vagy. Mibe kerülne kedvesnek lenni? Az meg, hogy wc papír, szappan, kéztörlő, netán fertőtlenítő nincs még a szülőszobai előkészítőben sem....hát szégyen, gyalázat. Akkora csomaggal megyek szülni, mintha szállodába mennék 1 hétre, csak itt mínuszban vannak a csillagok.

Ugyhogy Bea, azt csinálasz, amit akarsz, ezek csak ajánlások.
Nekem 3. lányom sokat fogyott, nem akartak hazaengedni 3. napon, én meg vágytam családom után. Gyerekorvos úgy engedett el saját felelősségre, hogy sírva viszem majd hozzá vissza a csontra fogyott gyerekemet, de akkor én már nem feküdhetek be vele :twisted: :twisted: Úgy szeretném neki megmutatni a 16 kilós, "csontsovány" 2,5 évesemet.

Szóval OK, hogy kórházban kell szülni, mert biztonságosabb, de ha már van gyereked, akkor jó onnan mielőbb lelépni.

Nóri! Szétröhögtem magam az írásaidon. Viszont én sem vasalok. Amit nagyon muszáj, azt rásózom takinénire, aztán vasalva visszahozza. Nálunk a ruhán nem csak a szárító csíkja, de még a csipesz nyoma is meglátszik :P :P
Egy árva babaruhát ki nem vasalok/vasaltatok. Annyi baci kell annak a gyereknek, különben mitől fejlődne az immunrendszere?

Viszont ha egy szem morzsa van a földön, gutaütést kapok. Ki mire érzékeny :P

Nekem szuper dolgom van, mert anyósom gyerekorvos, ráadásul tüdőgyógyász, így rögtön gyógyít, olt , receptet kiváltva hozza :P
Mi inkább azért harcoltunk, hogy hagyjon engem természetes gyógymódokkal "kuruzsolni" :P De védőnő jön, és a hivatalos gyerekorvos is szülés után 1X.

Cumi: Szerintem ha szopni akar, jobb az ujja, mert azt ha éjjel elhagyja, magától megtalálja és nem neked kell félóránként a cumiját visszadugdosni a szájába. Tapasztalat :P

Köszi a fülfájós tippeket. Tegnap hagyma, ma kövirózsa megy, holnapután azért megmutatom dokinak.

Edit! Én is szülésig gondoltam :P Én úgy tudnék olvasni, festeni-rajzolni, zongorázni. Továbbképezni magam vizuálisan táncból. Rendbetenni könyvespolcokat. Beszerezni babaajándékot a nagyoknak. Sütni. Elmenni fodrászhoz, pedikürbe, kozmetikushoz.
Babanetezni, vagy csak szörfözni a neten, stb, stb. biztosan kitalálsz valami kreatívat erre a 2-4 hétre :P :P :P

Na megyek szunyózni, mert tegnap éjjel 3-ig gyomorégtem, fülfájtam, lábleszakadtam, utána 3-5-ig kicsi lányunk tartott szóval-nem tudott visszaaludni, és 7-kor indítottam a nagyokat suliba, utána pörögtam a kicsivel.

Kitartás!!!

Móni
kokonya

szépek a pocakok!! :lol: :lol: 8)

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!

Én ezt vettem meg ma 3000Ft-ért...
http://www.globalplaza.hu/termek/hauck_ ... -babakocsi

:shock: :shock: :shock:
Vendég

Hát Nóri!
Asszem, jól jártál... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát ha semmire sem használom, csak anyós tol fel vele egy zsák krumplit már akkor is megérte... :lol: :lol:
Vendég

Valahogy úgy... :lol:
Te sem bírsz aludni? Nálunk Apa éjszakás, így megint jön egy hét álmatlanság... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Velem most közölte, hogy vasaljam már ki az öltönyét, mert holnap partnerhez megy... :evil:
3-4óra alvás után el sem hiszem, hogy itt pattogok. A derekam ugyan leszakad, de ülni tudok. :lol:
Vendég

Zsííír.... :?
Neki nem állnék éjszaka közepén öltönyt vasalni. Még szerencse, hogy az én Uram nem öltönyös típus és a munkahelye sem kívánja meg ezt... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát eltűnök egy két napra. Vazze, ez a hülye időjárás megint betett nekem (hát már sose hagyja abba), délelőtt Alapítványozok (Ildi, kiírták már a működési Nca pályázatot) délután meg megyünk haza Komlóra, mert holnap gondozás. :? Rohadtul nincs kedvem bájologni a dokival. Amúgy se vagyok egy édes kedves kis leányka, de a mostani morci hangulatom minden eddigiek túltesz.

Kórház: Bea, egy munkatársam lánya most szült Angliában, és áradozott róla. Én meg sápadtam az irigységtől, ez a normális és egészséges hozzáállás, nem az ami itt van Magyarországon. Szerintem túlbonyolítják a dolgot, úgy beszél róla mindenki, mintha egy húha különleges dolog lenne. Aztán - ha jól végig gondolod - a népesség fele átesett rajta (némelyek többször is). És szerintem - egy normális élettani funkció, ahogy eszel alszol stb. Csak nem mindennapos. Ettől aztán itt mindenki be van parázva, a szülőorvosok igyekeznek a lehető legbonyolultabbá tenni - hogy éreztessék, hogy a szülésben nem a vajúdó anya vagy a születendő baba a legfontosabb, hanem őőőő. És persze a sok aggódó kismama meg elhiszi, ami egyébként teljesen normális. (Jaj már megint mások lelkébe tiprok, elnézést kérek mindenkitől) Szal nem kell annyira komolyan venni, ha te már tudod, hogy mi hogy van, ragaszkodj ahhoz, és dobd be a Nyugatról jöttem te ostoba keleti rém stílt. Garantált hogy sápadt irigységgel fogják azt csinálni, amire te vágysz.

zarja

jó reggelt:

zuzmooo: igen a lányokkal, de amikor jártam be szurira, akkor is láttam kint a pulton a sterilizálót :) Megkaptam egy csecsemős nevét, hogy nyugodtan írjak neki és kérdezzek rá, mert engem változatlanul az angolpólya simán a műanyag kiskocsiba téma sokkol és hátha mégse úgy van :)

bea: írni akartam még, csak elfelejtettem, hogy a rózsamézet azért javasolják, mert sok babának a nyelvén marad az anyatej és szájpenészt kap tőle a baba. Azt javasolják, hogy kis gézzel körbe kell tekerni az ujjad, és rózsamézzel csepegtetve kitörölni szopi után a kis száját

Az 5 évvel ezelőtti protokol szerint szülés után 96 órát kellett kötelezően bent lenni. Akik délelőtt szültek azt a 4. napon, akik délután azt az 5 napon engedték haza. Csaszist 6 vagy 7 napon attól függően, hogy dél előtt vagy után szült
Apropó nálatok van olyan trend csajok, hogy mielőtt hazaadják a babát és beadod a hazamenős cuccot, akkor beletesznek a nővéreknek kb 2-3 ezer forintot a pólyába?

Nóri: én még öltönyt sose vasaltam. Pedig zuramnak van pár. Jó a babakocsi, főleg, hogy azért ez nem egy gagyi és jó árban van
stephie

meséltem, hogy elkezdtem a pofámat fotózni nap mint nap, hogy hátha látom, hogy elkezd duzzadni az orrom meg a szám a szülés előjeleként. A szám nagyobb mint 4 nappal ezelőtt, de az orrom változatlan. És közben nap mint nap eltűnődök rajta, hogy a párom mi a csudát eszik rajtam. Karikásak a szemeim, kialvatlan sápadt rusnya picsa vagyok smink nélkül.
Egy ismerős csajszi amikor beindult nála a szülés, még gyorsan hajat mosott és sminkelt, hogy a férje szexi dögös vörösnek lássa még a szülőágyon is :) lehet hogy nekem is ezt kéne tennem? :)
stephie

álmooooooooooooos, hajnal fél4ig nem tudtam aludni :? :? reggel meg keltem az urammal, elinditottam a dolgozóba.... kivagyok, én nem birom ezt az éjszakai nem alvást, járkálok leföl mint egy zombi :shock: :shock: :shock: nem jo se bal oldalt, se jobb oldalt, háton hiába jo, ha nem lehet, váááááááá

Reni merre vagy, nagyon rég nem jelentkeztél... :roll: Szana, többi hiányzó kismama??????

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Öltönyt én soha nem vasaltam. Nem is tudnék :oops: Még jó, hogy a patyolatból készen adják vissza. :) Inget viszont szeretek vasalni csak hajtogatni nem.

Anita: erről a "pólyába-pénz"-ről én még nem hallottam, de ez nem jelent semmit. Általában fogalmam sincs mit hogy kell a beteg-oldalon
:oops:

Tegnap egész nap keményedgetett a pocakom, még hajnalban is mikor kimentem pisilni. Remélem csak a front miatt volt, és ma nem folytatódik. :?
zuzmooo

Sziasztok! :)

Szegeden hull a pelyhes! :) Hogy alakult ez pont úgy, hogy karácsonyra éppen elolvadt a hó, most meg megint olyan gyönyörű fehér minden... Egy jó volt abban, hogy karácsonykor nem esett: szüleim le tudtak autózni Szegedre!
Jaj, anyuval egyébként kb. 2 naponta beszélünk telefonon, és egyre többet. Már teljesen be vannak zsongva (persze mi is :D), hogy milyen lesz, ha itt lesz velünk Boti, és melyik nagymama mikor jön az első hónapban. :) Alig tudjuk abbahagyni az általam még csak elképzelt, anyu részéről meg már 2x átélt szép vagy nehéz dolgok megvitatását. Anyu szerintem elég talpraesett lesz, ami a segítséget illeti, bár mesélte, hogy mikor megszülettem, a nagymamáim egy ideig olyan bátortalanul nyúltak hozzám, hogy anyu begurult, és inkább átvette a dolgok irányítását, aztán csinált mindent az ő saját belátása/megérzése szerint. Kíváncsi leszek magunkra... :)

Viki, nekem is azt mondták tegnap a suliban, hogy a szabival jobban járok anyagilag, mint a táppénzzel, és nem hiszem (legalábbis remélem!), hogy egyszerre számolták volna mindkét módon, mert tegnap a bérszámfejtő is kisebb pánikrohamot kapott, hogy akkor most neki sem ártana tudnia, hogy mi is a helyzet valójában, meg, hogy hogyan számoljon. Ma mindenképpen el kell érnem telefonon.

A rózsamézről még én sem hallottam, nekünk anno kamillateába áztatott ruhazsepivel vagy textilpelussal törölgette át anyu minden fürdetésnél az ínyünket.

Nem tudom, melyikőtök írta már, de rám is rám jön sokszor valami megmagyarázhatatlan éhségroham. :? Pedig eszem rendesen... Olyan nehéz magam leállítani, hogy ne egyek a kajálás után 10 perccel is valamit...

Kép
erusverus

Alvás: hiába párnázom ki magam, hogy ne forduljak a hátamra alvás közben, sokszor mégis arra ébredek, hogy ott terpeszkedek imádott alvási pozitúrámban, azaz háton... Valahol olvastam, hogy sok kismami a végén már inkább ülve alszik. Na, ezt el sem tudom képzelni. Viszont jön vissza az elején tapasztalt többszöri éjjeli kijárkálás a budira. Eddig (az első 2-3 hónapot leszámítva) csak egyszer ébredtem fel, most már megint kétszer kell pár napja... :?

Kép
erusverus

Úúúgy mennék szánkózni vagy csúszkálni. Egyik évben vettünk a Tecsóban olyan fenék alá tehető, fogantyús "csúszkalapot". Abban az évben használtuk is, azóta persze egyszer sem, mert nem esett akkora hó Szegeden. Nekem még a belsőcombjaim is olyan kék-zöldek lettek utána, meg úgy fázott a hátsóm, hogy csak na! Most bezzeg nem mehetek...

Kép
erusverus

Jó reggelt!

Rózsaméz????? Ezen azért megakadt a szemem! Főleg, hogy 1,5 éves korig nem szabad mézet adni a botulizmus miatt! Felnőttre azért nem veszélyes, mert a spórák csak gyerekeknél okozhatnak bajt.
De most utánaolvasva látom, hogy az ecsetelő is rózsamézes.
http://bolthely.hu/arcanum/id/01064_Gly ... urland_20g
Lehet, akkor hőkezelik, vagy mittudom én. Nekem minden esetre furcsa, mert nagyon tiltanak minden mézet! :?

Öltöny vasalás: hát én is többnyire a nadrágot vasalom. Gyűlölöm, hogy a tisztítóban baromira nem tudnak odafigyelni és mindig dupla éllel meg ilyenekkel hozom haza! :evil:

Pólya pénz: pólyánk nincs, pénzünk sem lesz! :lol: És mégis ki adja azt a pénzt?????? :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?