Halihó!
Írtam csomót, elszállt.
Kórházban ki kiért van nem egyértelmű. Olyan sok szemét, oda nem illő ember dolgozik ott, hogy na. És pont a szülészeten, ahol amúgy is kiszolgáltatott és extra érzékeny vagy. Mibe kerülne kedvesnek lenni? Az meg, hogy wc papír, szappan, kéztörlő, netán fertőtlenítő nincs még a szülőszobai előkészítőben sem....hát szégyen, gyalázat. Akkora csomaggal megyek szülni, mintha szállodába mennék 1 hétre, csak itt mínuszban vannak a csillagok.
Ugyhogy Bea, azt csinálasz, amit akarsz, ezek csak ajánlások.
Nekem 3. lányom sokat fogyott, nem akartak hazaengedni 3. napon, én meg vágytam családom után. Gyerekorvos úgy engedett el saját felelősségre, hogy sírva viszem majd hozzá vissza a csontra fogyott gyerekemet, de akkor én már nem feküdhetek be vele
Úgy szeretném neki megmutatni a 16 kilós, "csontsovány" 2,5 évesemet.
Szóval OK, hogy kórházban kell szülni, mert biztonságosabb, de ha már van gyereked, akkor jó onnan mielőbb lelépni.
Nóri! Szétröhögtem magam az írásaidon. Viszont én sem vasalok. Amit nagyon muszáj, azt rásózom takinénire, aztán vasalva visszahozza. Nálunk a ruhán nem csak a szárító csíkja, de még a csipesz nyoma is meglátszik
Egy árva babaruhát ki nem vasalok/vasaltatok. Annyi baci kell annak a gyereknek, különben mitől fejlődne az immunrendszere?
Viszont ha egy szem morzsa van a földön, gutaütést kapok. Ki mire érzékeny
Nekem szuper dolgom van, mert anyósom gyerekorvos, ráadásul tüdőgyógyász, így rögtön gyógyít, olt , receptet kiváltva hozza
Mi inkább azért harcoltunk, hogy hagyjon engem természetes gyógymódokkal "kuruzsolni"
De védőnő jön, és a hivatalos gyerekorvos is szülés után 1X.
Cumi: Szerintem ha szopni akar, jobb az ujja, mert azt ha éjjel elhagyja, magától megtalálja és nem neked kell félóránként a cumiját visszadugdosni a szájába. Tapasztalat
Köszi a fülfájós tippeket. Tegnap hagyma, ma kövirózsa megy, holnapután azért megmutatom dokinak.
Edit! Én is szülésig gondoltam
Én úgy tudnék olvasni, festeni-rajzolni, zongorázni. Továbbképezni magam vizuálisan táncból. Rendbetenni könyvespolcokat. Beszerezni babaajándékot a nagyoknak. Sütni. Elmenni fodrászhoz, pedikürbe, kozmetikushoz.
Babanetezni, vagy csak szörfözni a neten, stb, stb. biztosan kitalálsz valami kreatívat erre a 2-4 hétre
Na megyek szunyózni, mert tegnap éjjel 3-ig gyomorégtem, fülfájtam, lábleszakadtam, utána 3-5-ig kicsi lányunk tartott szóval-nem tudott visszaaludni, és 7-kor indítottam a nagyokat suliba, utána pörögtam a kicsivel.
Kitartás!!!
Móni