Sziasztok
Jubi
A könyvedet meg a zsinórt feladtuk tegnap délután, gyorsaságival. Remélem csütötrtökig odaér. Addig csináld a píprokat
Szilde
Az én konyhaszekényem alapja fa, de 40 éves a bútor..és már vagy 5 réteg festég volt rajta, zománc meg mindenféle.....Én le sem szedtem, mert lehetetlen lett volna lecsiszolni. Leírom, hogy én hogy csináltam olcsón, takarékosan
Szóval egyenként leszedtem a szürke festett szekrényajtókat. Nem csiszoltam le, nem csináltam vele semmit. . .
Fogtam a fehér diszperzitet és beletettem egy kevés citromsárga színezőpasztát. Jól elkevertem és ezzel festettem le az ajtókat. Kb. 3 rétegben. Minden réteget nagyon jól megszárítottam!!! Mikor kész volt, fogtam a narancssárga akrill tubusos festékemet és egy durvább ecsetet. Az ecsetre tettem egy nagyon kevés narancsrágát, épp hogy legyen rajta. A felesleget leszedtem róla úgy, hogy egy papírra festettem vele. Ami rajata maradt az ecsen, azzal helyenként bemaszatoltam a sárga alapot. Így foltos lett a sárga alap. A végén a narancssárga foltokat ronggyal jól összemaszatltam, hogy jobban összemosódjon a maszatolás. . Ettől lett olyan régies, foltos hatása. . . Majd fogtam a tapétaszegélyt (bordürt) és körberagasztottam az ajtókon. (érdemes vízállót venni..)
Utána fogtam a szalvétát és középre ragasztottam egy teljes negyedet. Látni is a képen. . . . Utána a maradék szalvétákból kivágtam ágakat, olajbogyó szemet, meg amit még lehetett. . . és ezt is felragasztottam a sarkakba. Szóval a sárgás-narancssárgás rész az festés!!
És a legvégén jól étkentem decoupage ragasztólakkal az egészet, hogy tartós legyen. 2x kentem át. .
Az ajtók közti részeket pedig csak a diszperzit+sárga színezőpaszta keverékévek festettem le, illetve ezt is átkentem dec. rag. lakkal. . . .
A főzéssel nem volt gond, a gáztűzhely szabadon volt, illteve egyszerrecsak egy ajtót csináltam, az meg elfért egy sarokban. kb 1 hét alatt végeztem, de csak azért, mert este tudtam csinálni a kisfiam miatt
De vigyázat!!!! A bordürre nem szabad rámenni a dec. rag. lakkal, mivel beszívja és tocspgni fog. . . azt ki kell hagyni!
Krimo
Jól átvertél az uborkovál
Azt hittem valami kép....