Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!
Ti mit csináltok a kinőt ruhákkal?Megfulladok tőle. A börzén nem nagyon viszik, most a vaterára akarnám felrakni, csak egy kicsit idegenkedek a postázástól. Ugye turki szenvedélyemnek köszönhetően iszonyat mennyiség van.


Tünci: tessék csak nyugottan irni!:)
Az álmoddal kapcsolatban. Mindig azon gondolkodtam, hogy a dokid hogy volt benn a felesége szüléseinél. Mint aszony kezét szoritó apuka? Vagy orvos?:)

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


A fővízmérő előtti könyök ereszt szombat óta, vödörszám visszük a vizet, de az óra előtt van, úgyhogy.....ma telcsiztem a vízműnek, reggel 8.15.-kor, hogy ez az ő számlájukra megy. ird és mondd, 8.30-kor már két pasi kint volt... :D Nézd már, ha nekik fontos mi?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Kriszti!

Én amit úgy gondoltam, hogy soha nem adnék fel már a leendő gyermekemre, azt odaadtam a védőnőnek. Nagyon örültek neki, mert van pár olyan család a körzetben, akik csak így jutnak ruhához.
Amiket szépnek gondoltam barátnőnek-rokonnak odaadtam, majd ha ők is kinőtték, elrakom v. odaadom ismét a védőnőnek. Ilyen Tescos-s bodykon egy percig nem gondolkodtam. Ment a jótékony csomagba.

Szobatisztaság: néha megpróbálom a Milunál, de nem akarom stresszelni vele, mert akkor pont az ellenkező hatást váltom ki. Vannak gyerekek, akik másfél éves korukra biztos szobatisztává válnak. Ez egyre ritkább, mert az eldobható pelus megjelenésével a gyerekek és az anyukák is "elkényelmesedtek". Tuti már rég szobatiszta lenne a Milu, ha mosnom kellene minden nap, és ha 1x belepisil a pelusba már hideg és nedves lenne a popója, így ő is gyorsabban átállna.

Ma bementem a munkáltatóhoz, hogy megkérdezzem, vissza tudok-e menni dolgozni. Sajnos nem volt bent, pedig már nagyon készültem rá. Holnap megint megpróbálom.

Tünci!

A védőnőd nagyon rendetlen és felelőtlen! :evil:
Ha dagad a lábad, akkor polcold fel és pihenj (tudom, ennél többet már nem tudsz). A MagneB6 jótékony hatással van a vérnyomásra is. Mikor magasabb lett nekem a terhesség során, először ezt kezdtem el szedni, hátha, aztán kellett csak a vérnyomáscsökkentő. A súlyodat rendszeresen nézd. Heti átlagba. Ha hirtelen és nagy a gyarapodás, akkor mindenképpen jelezd!

A háton fekvés tényleg nem a legideálisabb a kismamáknak, de egyén válogatja. Baloldal a legjobb.

Anyany! Jó, hogy már jobban vagytok.
Mennyi idő telik el két evés között?
Én pl nem adok semmit tízóraira a Milunak, mert akkor nem eszik rendesen ebédet.
7-kor megissza a reggeli tejét
fél9-kor reggeli
fél1 ebéd
4 uzsonna
7 vacsora

Ha elcsúszik a reggelink fél 10-re, akkor alig eszik valamit ebédre. 3 falat és kész.
Ja, azt hozzá kell tennem, hogy csoki bármikor és minden mennyiségben mehet neki.

Kép
jaffa4
 
 

 
 

Jaffa, hú, pont ez az...hogy kb most 3 hét alatt 4 kilo..eddig lassabb, kiegyensúlyozottabb volt...magne b6- ból szedek 3*2,ha nagyon vacak ,frontos nap van, akkor még kettőt(elvileg többet nem is lehet.Felpolcolásra(uram elémül, én meg a hátára felteszem a lábam..:) ),hamar múlik a dagadás és jó volt az utolsó vizelet eredményem is..most pár napig tartok egy normális diétát és figyelem, hogy így is megint megy-e fel a súlyom.akkor felhívom a dokim, mert ezzel a védőnővel szerintem hiába is kínlódok.
Most már nagyon kicsit mozgok(cicaetetés az udvaron,séta a fal mellett, leszedem a szárítót..de csak óvatosan..)

Tanulás, vizsgák????

Kriszti,hát szerintem nem "hozzáértő" egy rokon orvos vészhelyzetben..inkább parkolópályára áll..de azért jól jönne egy nőgyógyi a háznál....:)

figyu, teszveszen simán elmennek, tedd csomagba, méret szerint, kb 100-200 forintos darabáron, másnapra elviszik.
Én sokmindent nézegetek ott, szerintem vannak jó dolgok.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is csak amíg apa itthon volt alig jutottam géphez, mert vagy ő ült itt vagy őt meg a fiát kellett szórakoztatnom :lol:

Csinosak a pociképek, főleg, hogy "fejesek" :lol:

Milunak teljesen hasonló az étkezési időpontjai mint Matyinak, én is azért nem adok neki tízórait, mert akkor nem ebédel.
Ma akkora adag husilevest bevágott, hogy csak lestünk, Pipihúsleves az bármikor jöhet neki :lol:

Én szavazok a hálózsákra és pont azért, mert Tünci ti is vidéki házban laktok :wink: Én már kicsinek is adtam rá, mondjuk kicsinek még könnyebb talán nem rúgja le magáról a takarót, de Matyi szeretett jól bebutyolálva lenni. Nyáron amikor nagy meleg volt akkor nem használtuk de az ősszel sikerült visszaszokni rá és a mai napig abban alszik és simán feláll benne. Ami nekünk bejött az az hogy mindig egy kicsit nagyobb legyen a hálózsák mint ami kellene méret és csak vállnál patentos legyen ne legyen ujja az nem szereti.

A védőnőd meg nagyon figyelmetlen, azért havonta egyszer sőt a veszélyeztetettség miatt akár két hetente is lecsekkolhatna téged :evil: Nem hiszem el hogy annyi dolga van hogy nem ér rá egy fél órára!

Anyany hogy vagytok?

Szobatisztaságot én majd a nyáron szeretném megpróbálni aztán majd meglátjuk bejön e neki. Ismerős még azt javasolta, hogy fürdés előtt amikor engedi az ember a vizet akkor csücsüljön rá a bilire a kicsi, és a csurgástól belecsurgat a bilibe :lol:

Lara milyen lett a bukta?

Matyi mostanában megint fent van éjszakánként, ma is kb 2 órát fent volt és a sötétben énekelgetett csak kétszer sírt. Az a fránya őrlőfog nem akar kibújni pedig már szegénykémnek az ínye teljesen fogformájú

KépKép
winchi
 
 


Szösz: A liliputit vizes ronggyal letörölni esetleg megsúrolni kicsit ha nagyon koszos. Mit csinált benne Réka? :lol:
A mosógép szerintem nem jó ötlet, bőrcipőt sem rakunk a gépbe

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Tünci: írjál csak nyugodtan regényeket, Te nem unatkozol, mi meg szívesen olvassuk! :D Egyébként miért vagy ideges a dokid miatt? És megtudhatjuk milyen név mellett döntöttetek?
Akkor én most sokkollak, nálunk 28 fok van! Most így tél idején úgy fűtenek, hogy már majd megbolondulunk, de hát távfűtés, hűteni csak ablaknyitással tudunk! :roll:

Winchi: A mosogópet én sem gondoltam teljesen komolyan, bár én a sportcipőket is bele szoktam tenni, és annak is vannak bőrből készült részei. Amúgy semmi különöset, csak mivel rózsaszín, hamar beszürkül!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz,köszi,ma szájmenésem van..rájöttem ,hogy semmit se tudok, semmiről...28 fok, anyáááám, zsákold be és hozd át,plíííz!:)

lehet védőnőm olvassa a babanetet, most hívott... :lol: tanácsok.nulla sóbevitel,csökkentett szénhidrát, se felvágott, se semmi..és fogjam vissza a vízivást is..dehát mindig szomjas vagyok..most teljesen tanácstalan vagyok étkezés téren..van egy csomó kaja, amit nem lehet a toxo miatt, aztán a tejtermékből se sokat, szénhidrát se, puffasztó zöldség se, sós se, fűszeres se..Tipp????

Winchi, okés akkor Te is igazoltan voltál távol! :wink:

Doki témára a köv kontroll után visszatérek..

Név:amíg nem 100%, addig sumákolok,de már csak meglesz. :wink:
tünci28
 
 
 


Tünci!

Most szerdán lesz vállalkozás gazdaságtan vizsgám. Már megtanultam az anyagot, ismételek.
Szombaton pedig 3 vizsgám lesz. Délelőtt, délben és délután. Egyik sem tanulós, inkább gyakorlati. Számtech, jog-puskát lehet vinni és prezentáció-már megcsináltam, most még finomítok rajta picit.

Winchi!

Én már alig várom, hogy az összes foga kint legyen Mazsolának. Még vissza van 4 őrlő. A leghátsók. Annyira lassan jöttek neki is. Mire mind a 4 bütyke kibújt annak a nagy fognak...
Megértelek! :wink:

Hálózsák: mikor nagyon mini volt és nem tudott mozogni (gravitáció kicsit visszavetette :lol: ), addig takarót használtunk. Kb fél éves korától alszik hálózsákban. Nyáron is, csak vékonyban. Nem öltöztetem annyira alá. Milunak soha nem volt ujjasa, csak olyan amit Winchi is ír. Felállni fel tud, menni nem tud benne. Van egy barátnőm, akinek a kisfia még szaladni is tudott benne. Kirakta a zsák szélére a lábát és úgy szaladt. :)

Orvos a háznál? Van ám hátránya is... soha nem hiszi el, hogy van valami bajod. Hacsak nem a végét járod már. :D

Kép
jaffa4
 
 


Szösz Matyinak is ami világosabb rész volt a tutyin az most már sötétszürke és amikor megsúroltam akkor sem világosodott vissza.

Csajok tudtok ajánlani jó helyet ahol olcsó tévéállványt árulnak? kicsi legyen, mert kevés a helyünk és ne legyen gurulós, mert Matyi eltolja. Holnap lehet hogy megyünk Fehérvárra, körülnéznénk...

KépKép
winchi
 
 


Tünci!

A védőnőd egy állat!!! Lehet, hogy a főiskolán hiányzott élettanból!?!? Inkább menne ki hozzád vérnyomást mérni!!!

Ne igyál annyi vizet???????? H.LYE!!!
Igyál nyugodtan, amennyi csak jól esik. Mikor toxémiás lettem és a fejem olyan volt, mint egy bálnáé, a kezem meg mint egy lapát, senki szakember nem tanácsolta a kevesebb vízfogyasztást. Nem attól vizesedik az ember.

Dietetikai továbbképzésre is elküldeném. :evil: A felvágottakban 0 szénhidrát van. Max a májkrémben van valamennyi. Nézz utána a neten, biztos találsz tápanyagtáblázatot. Azt átböngészve meg tudod nézni, minek mennyi a szénh.tartalma.
Rizs helyett pedig krumplit egyél. Tészta no. A vizesedés lehet, hogy a diéta hatására csökken, de elmúlni nem fog. Vannak teák amiknek vízhajtó hatása is van, azzal is lehet próbálkozni. Pontosan nem tudom: csalán, fagyöngy?

Kép
jaffa4
 
 


Tünci az egyetlen megoldás a fotoszintetizálás! :lol: Bocs :oops: Azért sajnállak ám nagyon, de lassan már mindent kilőnek, hogy mit ehetsz!

KépKép
winchi
 
 


Lányok!

Találkozó valamikor?
jan. 15, jan. 23 és a szombatok nem jók. Egyébként akár már holnap.

Kép
jaffa4
 
 


Csajok titeket is ért most kellemetlen meglepetés vagy csak nekem lett kevesebb a gyedem? :evil:
Nem kaptam meg az adójóváírást erre a hónapra, mert túlléptem az adósávot, hívtam a Kincstárt ott felvilágosítottak, szerencsére jófej bérszámfejtőhöz tartozok. Ja és kérdeztem, hogy akkor újra igényeljem, mi lesz idén?
Ja azt még ők sem tudják mi lesz most január 1től a szabály, azt sem tudják lesz e adójóváírás, talán jövő héten már tudnak valamit.
Nagyon jó ez a kormány, azt sem tudja mit csinál :evil:
Uff szóltam...

KépKép
winchi
 
 


Winchi!

Engem is ért kellemetlen meglepetés! GYED helyett GYES jár már januártól. Szörnyűűűűűűűű!

Megértem, hogy bosszankodsz. Összegben mennyit jelent?




Jól megy a tanulás......... 8)

Kép
jaffa4
 
 


Tünci, én is úgy tudom, hogy a vízivás csak jó, nem attól dagadsz be, sőt, ha keveset iszol, az még elősegíti.
A toxo miatt milyen kajákat nem eszel?

Én igazából eszek mindent, mértékkel, mindenből, kistányért használva, a régi laposakat eltettem, és rájöttem, hogy kisebb adagokkal is jól lakok. Nálam jól bevált a délig gyümölcs rendszer, főleg, hogy később kelek, tejes kávé és egy óra múlva gyümi összevágva, kis sajttal. Vacsira is almát, sajtot, mandarint eszek.

A fehér kenyeret kerüld, tésztából meg a durum mehet jobban. A sóra viszont figyelni kell, amit a felvágottak tartalmaznak, én a terhességem óta nem bírom őket megenni, szakmai ártalom, a só vízmegkötő, elég jelentősen.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Winchi!

Engem is ért kellemetlen meglepetés! GYED helyett GYES jár már januártól. Szörnyűűűűűűűű!

Megértem, hogy bosszankodsz. Összegben mennyit jelent?




Jól megy a tanulás......... 8)

Kép
jaffa4
 
 


Jaj ,itt vihogok, mint a fakutya..Jaffa, Te aztán megmondtad a frankót..okés ,akkor legalább iszok,ennyi örömöm legyen! :mrgreen: Vagy legelek egy kis tűlevelet... :lol:
Akkor lehet legegyszerűebb tényleg, ha saját kútfőből csinálok magamnak egy "megehetem" listát..

És Milu megkezdte már a bölcsit????

Gyakorlat:a számtech tök jó..a múltkori és a mostani táppénzem alatt a párom már annyi mindent megtanított.Most egy új programmal ismerkedem:Media portal a neve, kötöttünk egy gépet a tévéhez és ezzel most távirányítóval nyomulok ..akár a neten is.. :lol:

Winchi, olcsó?,Manapság semmi se az..talán a Ysk, vagy mi a neve, amia tesco felé van, vagy praktiker, baumax..műszaki áruház kifejezett tv állványai 20-30 tól kezdődnek..
tünci28
 
 
 


lesz adójóváírás, szélesebb körben, én úgy tudom. Winchi még jó, hogy neked szóltak, vagyis nem adták, már nem az a jó, hogy nem adják, de nekem nem nézték, adták egy évet és következő májusban az adóbevalláskor kiderült, hogy egy összegben vissza kell csengetnem. Örültem neki nagyon.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci, én most oda megyek a Jyskbe, mindjárt indulunk! :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Az a jó ,hogy engem ez sosem érint, mert mindig olyan alacsony a bérem ,hogy jár a maximális adójóváírás..ha az nem lenne, éhenhalnánk..

Jaffa,hja két éves lett a Milu..Viszont én meg azt nem tudtam ,hogy ha visszamész teljes 8 rába, akkor is jár a gyes, a gyermek 3 éves koráig..

jaj, jött vendég, folyt köv...
tünci28
 
 
 


Betti!

Bútort vesztek? Mert ha igen, akkor minden oldalról támaszkodjatok neki és nyomjátok. Mi megjártuk egy szekrénnyel. 20 000 vettük. Olcsón. Aztán a szekrények ajtajai a hónapok és a használat során egyre furcsábban álltak. Még Kari előtt átraktuk egy másik helyre. Majdnem szétesett és az akljából letört egy darab.
Az összeszerelése pedig katasztrófa volt.


Tünci!

Jövő héten nincs elintéznivalód a városban?

Kép
jaffa4
 
 


Jaffa te nyertél a gyessel :twisted: Nekem "csak" 11 ezerrel lett ez most kevesebb, csak hát ha a kevés az összbüdzsénk ezt is igencsak megérezzük majd. Remélem a fenti nagyokosok azért kitalálnak valamit egy kicsit már én is szeretnék jól járni!
:twisted:

Tényleg Milu mikor kezdi a melót? :lol:

KépKép
winchi
 
 


január 18-án kezdjük a beszoktatást. 2 hét lesz, nagyon fokozatosan. Első nap csak 10-11-ig maradunk. Második nap 10-től és ott is ebédel. az első hét végére pedig már egész délelőtt ott leszünk.
A második héten pedig az ottalvást kell megszoknia.
Remélem simán megy majd minden.

Előtte héten jönnek a gondozónők családlátogatásra.

Lányok, annyira szívesen maradnék, de Mazsola felébredt.

Pussz, este megpróbálok jönni.

Kép
jaffa4
 
 


Hello Lányok!

Én is igazolom a távollétem, nálunk is apa nyomul a gép előtt. Most elment Pestre, úgyhogy kicsit ideülök, míg Dorcika fel nem ébred.

lara: persze, hogy jöhettek. Csak szólj előre, hogy itthon legyünk. :) Majd írom a privit. :)

szosz: elköltözött teljesen a gólyfészek. Cakk-pakk elcuccoltak, de nagyon szép lett a rendelő. Ugye milyen fura, hogy már Réka is mászkál fel-alá. Nincs egy perc nyugtod mi??? :)

Tünci: írjál csak nyugodtan, szeretünk olvasni, és téged is! :)
Ez szerintem is hülyeség, hogy ne igyál. Én a terhességem vége felé nagyon vizes lettem. Olyanok voltak a lábaim, mint két farönk. Én is felpolcoltam, próbáltam sómentesen étkezni.... csalántea vízhajtó, méregtelenítő. Nem tudom azt ihatnak-e kismamák.

winchi: épp a minap nézegettem a bérpapírjaimat, (küldik minden hónapban postán a cégtől) nem találtam rajta adójóváírást egyáltalán egyiken sem, pedig azt külön fel szokták tüntetni. Most nem tudom, hogy nem kaptam eddig sem, vagy bele van kalkulálva a gyed-be. jajj, azt a kevés pénzünket is még megcsonkítják, és aztán ossza be az ember pelenkára, ruhára, meg mindenre.... grrrrrrr :twisted:

hálózsák: mi is használtunk Dorkánál míg kicsi volt. Mondjuk én nyárra is adtam rá, meg egy rövid ujjú body-t. Nálunk hűvös a lakás nyáron. Jó árnyékos. Mondjuk mihelyt fel tudott állni, már zavarta, és húzkodta a lábánál, meg a rugit is, úgyhogy mi pizsamát használunk zoknival. (Mondjuk azt is lehúzkodja... )
Meg persze nem győzöm takargatni...

ruhák: én eltettem őket, hátha lesz még kistesó...(van amit elajándékoztam én is, ami már nem olyan szép volt, azt pedig bedobtuk az Auchan-nál a ruhagyűjtő konténerbe, remélem jó helyre kerül)

jaffa: épp én is kérdezni akartam a biliztetést. Szerintem én is nyáron próbálkozom. Már mondogatja, ha látja a bilit, hogy pisi, meg a wc-re is, de azért szerintem nyáron könnyebb lesz..
Akartam még kérdezni ( ne nézz hülyének), hogy hány tejfoga is van egy gyerkőcnek? Most 8-nál tartunk, most jön a 9-10.

Naspi: jó, hogy jöttél. Nagyon édi Miló a képeken. Nagyon fess kishapsi! (Matyi ne légy féltékeny! :) )
Te is nagyon csini vagy. Jól áll a rövidebb haj nagyon. :)
Remélem hamar visszaáll a régi kerékvágás alvás terén. Mi is ha sokat utazgatunk, akkor sokáig áll a bál éjszakánként.

beze: megint szirénapróba volt. VHÁÁÁÁÁÁ alig tudtam Dorkát visszaaltatni. Remélem Lexi nem akkor aludt...
Én szorítok, hogy úgy legyen, ahogy írtam!!!!!!

betti: naná, hogy ilyenkor sietnek! Nálunk a gáz eresztett egyszer, még jó, hogy az óra előtt. Akkor is semmi perc alatt kiértek! :)

zsófi: jobbulást neked. Nem lesz egyszerű a két gyerkőccel így bokafájósan, szegénykém jókis újévi kezdet.

any: ja, pasik, ha betegek, akkor aztán nagy a baj. De mi nők bírjunk ki mindent. Avatar állati jó film. Mi is most néztük meg, épp ajánlani akartam a többieknek. Van mondanivalója, tetszik nagyon. Mozis verzióba néztük, nem a legjobb minőségben, de ha meglesz rendes dvd-ben akkor beszerzem, az tuti.
Aki tudja nézze meg, érdemes!
Nem lehet, hogy megint fogacskája jön Zsófinak? Vagy még nem jött helyre a pocikája... Én szoktam mandarint adni Dorkának. Szereti is, meg étvágyat is csinál. Én most nem akarom elkibabálni, de egész jól eszik.... Persze nem minden nap egyforma.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Na, addig írkáltam, míg leégett a tűz, most megint gyújthatok be...
Voltam kinnt fáért, hát cudar hideg lett. Pedig még du. ki akartam menni sétálni Dorkával, de azt hiszem már nem megyünk. Délelőtt voltunk kint. Talán elég lesz....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Tünci:Írjál csak minnél többet :D :D :D
Akkor meddig lesz még titkos a név?Örülök hogy találtatok :wink:
Én is nagyon vizesedtem 28-ik héttöl.Tényleg csak a felplcolás van a teákkal vigyázni kell mert nem mindegyiket lehet kismamáknak.

Ancsi:Oké.szólok időbe :wink:

Winchi:Te eddig a max gyedet kaptad?
Nagyon finom lett a bukta :D el is fogyott az összes :wink:

Jaffa:Bizti minden rendbe lesz a beszoktatásnál Milu ügyes kislány :D

Kriszti:Szerintem is a védönő örülni fog neki.Én multkor bontatlan tápszert adtam neki mert Hannus nem ette meg és örült neki mondta hogy nagyon sok rászoruló család van. :(

Betti:Az már 32-ik heti uh lesz?
Jó vásárlást nektek.

Ma megyünk ki Anyuékhoz párom hajnalba indul hajduszoboszlóra igy mi addig kinnt leszünk.
Már be is jelentkeztem fodrászhoz meg kozmetikushoz végre :D
Meg kettő barátnömhöz is megyünk.
Vendég
 


Van egy jó hírem hátha még nem láttátok!
Szerdától lesz a született feleségek :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 



Sziasztok!

Tünci, a védőnőd tényleg nagyon durva!!! Hol végezhetett??? Hálózsák nálunk nyárig sima volt, simán felállt benne, nem zavarta, most ősz óta tulajdonképpen vastagabb nagyobb rugiban alszik, de ezt is hálózsáknak nevezik. Hogy miért, nem tudom... :roll:

Szösz, ha több időm lesz, megírom priviben. :wink: Remélem, holnap sikerül.

Ancsi, a mai nappali alvásunk megint katasztrófa volt, így a sziréna most nem zavart be. Gondoltam ám rátok. Köszönjük a szorítást, hát jó lenne, már várjuk.

Zsófi, köszönjük a gratut!

Tündérke ma is nagyon sokat kotort, nagyon bejön neki a sétálgatás. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Lara, igen én is láttam a Feleségeket, de szerintem ismétlés, mert a Gabriell meg a férje vállnak, az Orson meg a Bree randiznak és még Eddie is benne van. Mintha ő meghalt volna nem? Vagy már nem tudom követni a kereskedelmi tv-k sorozat politikáját.....


Jysk-ben csak szétnéztünk, flanel ágyneműt reklámoztak fele pénzért, hát igen....nem vettem.
Egyebet nem nagyon láttam.

Viszont betértünk kiságy meg babakocsi ügyben boltokban, párom rákattant, lényeg a színe.....nekem kicsit azért más is, összecsukatott, széthajtatott vagy 10 db-ot és olyan kérdései voltak, hogy kitalálni sem lehet szebbet, szegény eladó srác.
Viszont az árak hallatán meg én fehéredtem, sárgultam, pirosodtam...az igen.
A kiságyat be kell szerezni mert 4 hét szállítása van, a babkocsi mindegy, azonnal elvihető.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Pihenés hát az nemigazán sikerül apa elvan celük,de fözni takaritani musz. Duzadt,de szerencsére csak nyomásra érzékeny.

Védönö elmehet ám valahova. Nekem mikor pihi volt apa vitt vizeletet hetente neki. Nekünk van egy kettö hálozsák sárgás zöldes fiunak is jó igaz 68-74 körül van ha gondolod majd szivesen elküldöm mi nem is igen használtuk.

Született feleségek ismétlés :cry:

ancsi 20 fogacska lessz szóval.... :wink:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Nekünk bármikor jó a tali! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


tünci!!!
az a védőnő egy címeres ökör. grrrrr!!!!!

ha duzzadsz, akkor a sósat kell kerülni. felvágottak módjával. a barátnőm akkor natúr, olajban sült csirkelmellet evett, és semmit sem sózott, csak ha már nagoyn nem bírta megenni. bár ő durván vizesedett.
a vízhajtó teákkal meg csínján, mert a magzatvíz is víz nagyrészt!



ancsi!
ha a pasik betegek... tegnap megkérdezte a drágám, hogy szimulálok e. erre közöltem, hogy itt a lázmérő, ha nem nézi meg a s.ggébe dugom...

jaffa!
remélem simán megy majd a bölcsi!

lehet, hogy megfogadom a tanácsodat és kicsit előrébb hozom a tízóarait. nagyon nem tudom, mert ma is 9kor keltünk. párom ma 6ra ment, úgyhogy fél6kor tápi, utána alvás még, persze odabújva. nagoyn szeret mellettem aludni.
aztán fél óra múlva tízórai/reggeli egy 3/4banán, 1kor meg ebéd. szépen evett. uzsira kínlódtunk egy kis joghurtot, de mivel keveset aludt délután nyügi volt és nem akart enni. vacsira meg a tejbegríz felét ette meg.

asszem a bilivel még várok. erőltetni nem akarom. de túl sokáig sem húzni.
a klíma... hát nálunk 24-25fok van. igazából abban nem fázhat meg. a bilit ismerjük. de ráülni csak ruhában. a wc-t is egyszer-kétszer próbáltuk, de fél tőle. de rámszól, ha elfelejtem lecsukni a tetejét. :lol:

winchi!
ez most hogy van? mitől függ?

a családi pótlékkal most végül mi lesz?
Vendég
 


Sziasztok!!!


Mindenkinek nagyon nagyon boldog új évet!

Tünci Neked a legboldogabbat!:) és nagyon szépen köszönöm az sms- eket.
Sajnos Nyanyó karácsonyra lebetegedett, elkapott valami hányós- fosos vírust. Bár láza csak másfél napig volt és a hányás se volt vészes, a fosi ment egy hétig a nyűgijét pedig senkinek nem kívánom. Még jó, hogy itthon volt a párom, mert egyedül lezsibbadtam volna. Az egyik pillanatban angyalian játszott, a következőben pedig már semmi nem kellett, semmi nem volt jó. Ezt naponta kb 20x + éjjel is másfél óránként ébredt. Erre minden bizonnyal rátett az is, hogy a rokonok csak vele foglalkoztak és Ő nem tudta hova tenni, hogy mindenki Őt nyüszteti.

Szóval kicsit örülök, hogy túl vagyunk a karácsonyon. Imádtam, hogy mindhárman itthon vagyunk, nagyokat játszottunk együtt és szilveszterre már rendbejött a manó.
Az újévet Anyumnál köszöntöttük- Apa elment pendülni:)- nagyon jó volt. A kutya rettentően félt- valószínűleg Niki ezt megérezte, mert állandóan vigasztalta. Odament mellé, leült, betakargatta magukat a kockás takarójával és a kutya hátára hajtotta a fejét. Nagyon- nagyon aranyos volt. A kutya meg hálásan pislogott. Apumék kutyáját sajnos el kellett altatni, de Niki első kérdése mikor odaérünk, mindig az, hogy Kutya?
Jó érzés látni, hogy imádja az állatokat.
Egyébként nagyon sokat fejlődött több mint 12 kiló és bár pontosan nem tudtam megmérni, nagyobb mint 86 centi. 12 foga van, a 4 szemfog és a 4 leghátsó hiányzik.
Rengeteget dumál és ha meghall valamilyen éneket, akkor ő is elkezdi hogy lálálá... bár tegnap mikor a Micimackót hallgattuk, azt énekelte hogy ,,hull a,,- mármint,, hull a hó,,:)

Winchi- nagyon szépen köszönjük, hogy bekerülünk az összeállításba

Hálózsák: Niki amióta hazahoztuk, abban alszik. Mivel a takarót már a kórházban egynaposan ,,lerúgta,, magáról esélytelenek vagyunk betakarni. Illetve be lehet, ha már nagyon mélyen alszik, de valószínűleg fél óra múlva már nincs is rajta.
Hosszú ujjú body, + ujjatlan hálózsák. Télen vastagabb, ha jó idő van, akkor vékonyabb. Ha nagyon jó idő, akkor rövidujjú body. Érdekes Ő valamiért nem érez késztetést arra, hogy felálljon benne. Ha reggel felébred, akkor kiabál
Anya
,,száll,,- ki szeretne szállni
,,csüccs,,- ültessem a nagyágyra és támasszam fel a hátát a párnákkal
,,tejci,,- ez tejci
,,katt,, -kapcsoljam be a tévét- reggel nézheti a mesecsatornát
ha véletlenül a másik szobában maradna a bari, akkor hozzátesti, hogy,,Barika,,

ezek szépen egymásután vezényszóként elhangzanak, én meg intézkedem:)
bende
 
 


Az igazság az, hogy jöttem volna előbb is, de akárhányszor ideültem a gép elé, Nyanyó mérges lett. Olvasni még tudok úgy, hogy az ölemben ül, de írni már nem. Karácsonykor írtam egy hosszút, majd Ő egyetlen mozdulattal eltüntette, a legnagyobb örömömre, így hát felhagytam a kísérletezéssel.

Vizesedés: nekem is volt. A kevesebb folyadék nagy baromság, akkor azt a keveset tartja vissza a szervezet és nincs méregtelenítés. Teákkal nagyon vigyázni, állítólag egyikat sem ajánlják kismamiknak. Nekem a legjobban a petrezselyemzöld vált be. A leggyöngédebb vízhajtó. Reggelire vajas zsemlét ettem, amit nagyon nagyon megszórtam összevágott petrezselyemmel. Bár nem igazán szeretem a petrezselymet, így viszonylag finom volt és hatásos is.
Na meg a felpolcolt láb.

Rhkrisztina: én a teszveszen adtam el a felesleges ruhákat. Igaz gyerekruhákat még nem, csak az enyémeket.
Postázás: a legegyszerűbb, ha beletekered két nejlonzacsiba és ragasztasz rá címkét. Aztán feladod ajánlott levélben. Ha gondolod szívesen segítek priviben.

Bili: nos ezzel gondban vagyunk, csak ruhában hajlandó ráülni. Viszont mindig szól, ha bekakilt és megy a pelenkázóhoz. Ha valaki pukizik, akkor is mondja, hogy kaka. Ez csak akkor gond, ha többen vagyunk és valaki szépen diszkréten odaná meg. :) A Nyanyó mindig mindenkinek felhívja rá a figyelmét.
Karácsonyra kapott egy könyvet ,,Bilikönyv,, most azt olvasgatjuk és remélem sikerül rávezetni a dologra.

Abszolút slágerjáték nálunk most az öltöztetős macika. Napjában legalább 15x ,,felöltöztetjük, a papamacit, a mamamacit és a babamacit. Egyre több ruhaarab nevét tudja, mikor öltözetetem rögtön mndja is. Ha szobában ,,elviszi,, a babáját sétálni, akkor is mondja ,,kabát,,- ilyenkor fel kell adni rá egy kardigánt. ,,sapka,, ezt már megoldja egyedül s mindenképpen visz magával egy táskát is. :)
A másik kedvenc a babazongora. Azt élvezettel csapkodja. Bár kissé zizi lettem mikor 5 percen keresztül 10 másodpercenként ugyanazt az egy hangot nyomta meg.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar, de eljött az utánzós krszak. Mindenben utánoz minket. Egyik nap letörölgettem, Ő is lekesen jött utánam és csiszálta a bútorokat egy ronggyal. Tegnap áttöröltem az arcomat, adnom kellett neki is egy vattapamacsot, hogy Ő is csinálhassa.

Na azt hiszem elég volt belőlem. Igyekszem gyakrabban jönni és még dobok fel képet is.

Ja a karácsonyfát nem tudta kimondani így minden karácsonyfa- ,,karcsi,,
bende
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
bende
 
 


Jó reggelt!

Ismer valaki jó padlizsánkrém receptet? Jó pár éve ettem, nagyon fini volt. Néztem a neten is, de többféle képpen irják.

Winchi: a Praktikerben nem néztetek még körül? Mi nagyon sok bútorunkat ott vettük és szerintem jó áron vannak.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Igazi nagy pelyhekben szakad a hó. Nagyon szép! De gondolom, ha péntekre plusz 10 lesz, nem sok marad megint belőle.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Köszi Bende! Ugy tervezem, hogy buborékos boritékba rakom. A vaterát jobban ismerem, talán hétvégén feltudom tölteni. 56-osok és a 62-esek nagy része le van fotózva. Ha ébren van Lotti meg nehezen megy, mert mindig rámászik a ruhákra.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Krisztina- a buborékos borítékkal az a baj, hogy drága. Vagy kifizetetted a vevővel- ezt a teszveszen nem szabad- vagy beleépíted a ruha árába, de akkor az értelemszerűen drágul.

nekem a teszvesz átláthatóbb. Mindig meg kell adni a pontos postaköltséget- így vevőként nem érhet nagy meglepi- és most már a méretekre is figyelnek.
A vatera ilyen szempontból egy kicsit becsapósabb.
bende
 
 


Sziasztok!

Bent vagyunk a mamánál, Szösz gondoltam rátok, csak Matyi kicsit taknyos így inkább csak a kocsiból integettünk amikor elmentünk a házatok előtt :lol:

Lara köszi aranyos vagy hogy kerestél állványt a Jysk-es elsőt néztük mi is annak tök jó a fazonja meg a mérete egyedül a gurulós lába nem jó nekünk.

ÁÁÁÁ büdös bogaram van.....

KépKép
winchi
 
 


Helló csajok!

Tegnap már nem tudtam jönni, annyira fájt a fejem estére..biztos éreztem ezt az időt, reggel dobtam egy hátast a hótól..(már a látványtól)holnapra remélem elolvad, mert ha lefagy nem merek eltotyogni a védőbanyáig.kérdés:ha meglesz a baba, kötelező a védőnő, vagy nyilatkozhatok arról ,hogy köszi nem kérek belőle??Semmi értelmét nem látom az egésznek, milliószor többet segítetek.

Tegnap ittam, mint a gödény, ahogy szoktam, viszont tényleg nem ettem sósat, másfél kilóval vagyok kevesebb, mint előző nap!!!Szóval a víz a ludas!Veszek egy vérnyomásmérőt, meg vizelettesztet, aztán végeztem is a védőnővel.

Bende, de jó már, hogy írsz!!!niki mennyit változott, aztaaa, mekkora a haja!!!Nagyon szép nagylány már!Nem felejtem ám el visszavinni a könyvet, remélem nemsokára már mozgolódhatok és akkor beviszem!
De gyere gyakrabban!!!!!!!!!

Kriszti!
Szerintem is jobb a teszesz, olcsóbb, több..és nekem a vaterától lefagy a gépem rendszeresen..

Tegnap visszahozták a babakocsink a sógoromék, kicsit poros, mert a pincében állt.Már nem is emlékeztem, de nagyon jó kis kocsi, annyi mindent lehet állítani, először nem is boldogultunk.

Férjem tegnapi "beszólása":(magához húz, megpuszilja a pocakom, aztán felkiállt):Te Kismuci, vazzee, Neked mekkora már a lakásod!!!Terasszal, medencével, Te aztán tudsz élni!!!!

Találkozó:vmikor márciusban már én is tudnék menni, de medencés party legyen, ohgy a bálnák is jól érezzék magukat! :lol:

Jaffa, hm jövő hét, nem is tudom, elvioleg nem, de most azon agyalok,hogy bepróbálkozom megint a 4d-vel, később már olyan nagy lesz, hogy csak a fenekét látjuk..meg szeretném látni ,hogy jól van és cseperedik..éjjel olyan vacakot álmodtam..na, majd még kitalálom.Megbeszélem urammal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.01.05 10:56-kor.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Szia Tünci!
Igyekszem gyakrabban jönni, csak hát írtam... a csajon dühös lesz, ha gépelek :)
A könyv ráér, emiatt ne fájjon a fejed. Egyébként más miatt se:)

Egy talákozóban most már mi is benne lennénk.

Teszvesz: tényleg olcsóbb mint a vatera. Egy csomóan mindkét helyre felteszik a cuccot- szabálytalanul- de érdekes módon a teszre mindig pár százzal, vagy ezerrel olcsóbban.
bende
 
 


sziasztok!

nálam is az a helyzet, mint bendénél...ha ideülök...háború van...már a net kábelt is kihúzta egyszer mérgében :D

na...most is ennyi voltam :S este remélem jövök :(

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Érdekes, Nati is allergiás a számítógépre, szinte bármi mást csinálhatok, de ha ideülök, azonnal jön és nyüszizik, hozza a játékokat, hogy vele foglalkozzak. Most alszik.

Végre én is le tudok ülni kicsit, nagyon sűrű volt a programunk a két ünnep között, most meg sajna betegeskedés van, Lili itthon marad a héten, bekapott valami vírust megint, vasárnap elmentünk az ügyeletre, mert nagyon sípolt a tüdeje. Nati is náthás, szívom az orrát ezerrel, már a porszívó említésére is elsírja magát szegénykém.
Ünnepek jól teltek, szenteste először négyesben, aztán anyuéknál volt vacsi, öcsémék voltak még ott. Másnap öcsémék fáját néztük meg, utána jött mindenki hozzánk. 26-án indultunk Sopronba, anyóshoz, másnap jöttek a férjem tesói, kis unokatesók, délután a barátainkkal (kölcsönös keresztszülők vagyunk) karácsonyoztunk, másnap délután meg előszilvesztereztünk a férjem barátaival, gyerekekkel együtt, nagyon jó volt, 5 család, legalább tíz gyerek. :D
Nati szerencsére jól bírta, sokáig volt fent esténként, egyik nap 10 előtt még rázta a fejét, hogy nem akar aludni menni. 29-én délelőtt indultunk haza, délután Lili barátnőjének a szülinapi zsúrjára mentünk. Másnap a sógoromék jöttek délután, aztán meg a szilveszter. Nagyon jól sikerült, olyan beszélgetős-zenehallgatós-kicsit táncolós buli volt, kezdünk megöregedni. :wink: Szinte egyfolytában a gyerekekről beszélgettünk, meg kb. egy órán át a honfoglalásról, az egyik srác történész. Ettünk-ittunk, csináltam bólét sangriából, azt kortyolgattam egész este. Hétvégére még volt két meghívásunk, de azokat a betegség miatt lemondtuk.

Na, itt is van Nati az új könyveivel, mennem kell nekem is. :lol: Igyekszem még benézni, bár délután moziba megyünk, megnézzük az avatart apával.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!
Boldog Újévet mindenkinek!
Úgy néz ki most már tudok jönni, csak még a képeket nem látom. Pedig kiváncsi vagyok rátok nagyon.
A netünk még mindig lassú, de legalább olvasni tudok, talán írni is, bár tegnap este nem sikerült.

Sajna most nincs sok időm, csak Tüncinek írom, hogy én is petrezselymet ettem (csak vajas zsemlével bírtam én is) az tényleg jó, a felvágottakat nekem a só miatt nem ajánlotta a védőnő, meg azt mondta ne igyak ásványvizet, az ásványi sók miatt, inkább csapvizet. Levinél nagyon vizesedtem, de Dorcsinál már az elejétől figyeltem ezekre és nem vizesedtem.

Hálózsák: nálunk bejött, most ősszel 2 car éjszakába került, mire visszaszokott rá, de ahogy Jaffa írta Dorcsika is kidugja a lábait a csücskeibe és szalad benne. A vastagabba nem tud, de akkor meg kiabál, hogy szabadítsam ki.

szobatisztaság: Levi másfél évesen nyáron pelus nélkül volt, de nem jelzett, mindig csak pisi után, a kakit láttam az arcán, így akkor bilire ültettem, kapott matricát rá, örült neki, aztán ősszel mikor hidegebb lett visszakapta a pelust, mert még mindig nem jelezte, hogy kell és féltem, hogy felfázik. Következő tavasszal kezdte jelezni, hogy kell pisilni és kérte a matricát a bilire, nyáron meg levettem róla éjszakára is a pelust, bár nekünk soha nem volt száraz reggelre, de megpróbáltuk így is és nem pisilt be.

Most gyorsan befejezem a főzést, aztán rohanok az oviba Leviért, megpróbálok még jönni ma, ha lesz időm. Pussz mindenkinek.
Már nagyon hiányoztatok.

Jaj, Tünci én mindenen sírtam, de komolyan, még a reklámokon is.
Vendég
 


Férjem tegnapi "beszólása":(magához húz, megpuszilja a pocakom, aztán felkiállt):Te Kismuci, vazzee, Neked mekkora már a lakásod!!!Terasszal, medencével, Te aztán tudsz élni!!!!


Hahaha. ezen olyan jót röhögtem :D

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Kriszta, közben azon agyalok, hogy hogyan is szoktam csinálni a padlizsánkrémet.Mondjuk mindent ízre csinálok, nem méregetem.Szóval megsütöm sütőben, amíg jó puha, aztán fakéssel aprítom, trancsírozom, mert a fém elszínezi.Megy bele, főtt tojás kockázva, hagyma, fokhagyma, reszelve, vagy apróra vágva, bors, só, mustár, kevés tejföl..fokhagyma csak izlés szerint.kostolgatom, amíg finom nem lesz..áá, de jó is ez, de rég ettem.pirítóssal!!!! :wink:

Szia Mancsa, Gégéé, Katinka!
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Este jövök bővebben, most csak elültem szusszanni. Egy picit pihenek, Lexit addig beraktam az utazóágyba. Az a járókánk. :wink:

Tünci, ez tényleg nagyon aranyos volt. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?