Új privát üzeneted érkezett!

Etnám!
Boti tudja mi a dolga látom :) Hisztivel általában elérik amit akarnak. Legalábbis nálunk így van - pontosabban VOLT - egy jó darabig. Mikor már totál nem bírtam a hisztit, muszáj volt engedni neki, mert képes volt fél órát üvölteni. Aztán változott a helyzet, kemény lettem én is, tanulja meg szépen, hogy azért nem minden van úgy, ahogy Ő akarja. Azért mégis csak apa és anya a főnök, persze ettől még ugyanúgy szeretjük, ugyanúgy rajongok érte, mint a hisztis korszakban. Viszont szépen leállt erről és ha valamit nem engedek neki, nem áll neki hisztizni, hanem szépen tudomásul veszi. Eddig összesen háromszor csaptam rá a kezére, muszáj volt, hogy megtanulja mit nem szabad (virágokat megtépkedni, konnektorba nyúlkálni (persze gyerekvédő van benne, de akkoris...), megfogni a kályhát) ezeket azóta messziről elkerüli. Egyébként ha egyetlen egyszer megengedsz neki olyat, amit nem szabad, később ezerszer nehezebb lesz neki megtiltani. Ugyanis nagyon jól tudja, ha egyszer szabadott, akkor miért is ne??? és teljesen igaza van, Ő nem tudja eldönteni, hogy mi a jó. Na jó, téma lezárva, már regényt írtam :)
MÁS: már csak dobozolnom kell! :)
Sajnálom az éjszakát, most már fogalmam nincs mitől lehet. Talán a foga. Nekünk is bújik a szemfog, a két hátsóval együtt. De szerencsére nem viseli meg, éjjel egyszer ébred, de alszik tovább, ma is pl. fél 9-ig. Nekem mostanában egyetlen rossz szavam nem lehet a kispasimra, jól alszik, nem hisztizik, teljesen jól viselkedik. IMádom, annyit dumál, alig lehet leállítani. Puszi Nektek!

Timi!
Kereslek én is iwiw-en mindjárt, és hamarosan képeket is kapsz majd tőlem, mert amint lesz időm, küldöm körbe a szilveszteri fotónkat :) Vilcsi nagyon helyes csaj, majd várjuk mi is a fotókat!

Angyalkám!
Nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen! Sokat gondolok rád, remélem jól vagytok! Ha tudsz, írj pár sort nekünk, hogy tudjuk minden okés! Puszi és vigyázz nagyon Magatokra!

Daniella!
Szuper, hogy már ennyire vagytok a házzal, ha van benne cucc, tényleg sokkal otthonosabb. Elhiszem most már milyen nehéz várni, hogy költözzetek, de pikk-pakk ideér. Kíváncsi vagyok majd Alexa hogy viseli a költözést, az új helyet. Puszi

Vasikám!
Helyesek vagytok Botival a képeken :) Igaza van Daniellának, idén már Te is fogod nekünk küldözgetni a fotókat, rajta a kis pocaklakóval! Hidd el, sikerülni fog, mi nagyon-nagyon szorítunk Neked! Egyébként többen is írták itt a lányok, hogy idén akarnak belevágni a tesó projektbe... hát én is csatlakozhatom hozzájuk, ugyanis, ha sikerülne visszamenni dolgozni augusztusban, akkor nov-dec-ben mi is belevághatunk. Egy évet kellene lehúznom bárhol, és kapnék rendesen mindent. Lehet idén karira ismét kismami leszek? :) Jajj ezt olyan frui leírni. De tényleg ettől függ, hogy tudok-e valahol dolgozni majd. A legjobb lenne a volt melóhelyemre visszamenni, de nem sok esélyt látok rá. (tudjátok itt lejárt a munkaviszonyom) Azért reménykedem, hátha mégis pont rám van szükség :wink:

Csajok a szilveszteri képeket majd mailben küldöm, de most főzök is közben, így nem sok időm van. Ha Tamás engedi, akkor leülök megint ide a gép elé, csak erre allergiás nagyon. Puszi Nektek és mindenkinek további szép napot!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lányok...

Először is, Timi üdv a csapatban. :-)

Háááát, lányok, ezek az ünnepek milyen gyorsan elteltek. Sajnálom, mert ilyenkor én mindig mesevilágban érzem magam, és valahogy lelassul minden.

Utólag mindenkinek egy csodás, békés és nagyon Boldog Új Évet Kívánok.

Petrám, sikerült nem beágyazni a gépemet, de most meg időm nem volt arra, hogy előszedjem. :-D

Megpróbálom pár mondatban leírni, mi volt nálunk...Karácsonyra átalakultam főzőgéppé, csináltam 6 rúd beiglit (diósat, gesztenyéset, birsalmás-diósat), diós citromkrémtortát, kókusztekercset, sajtos aprósüteményt, tojáslikőrt, halászlevet, rántott halat, krumplipürét, vörösboros tartármártást, aszaltszilva-levest, aszalt gyümölcsökkel (füge, papaya, ananász) töltött göngyölt húst, töltött káposztát.
Nyugodtan, békésen, szeretetben telt el az a pár nap, majd egy rövid kis pihenő után megint a konyha rabja lettem, csináltam szilveszterre kókuszgolyót, lencsesalátát, lencsefőzeléket, franciasalátát, húsgolyókat, korhelylevest, gyümölcssalátát, szardíniás és sonkás szendvicseket. Úgy terveztük, hogy kettesben szilveszterezünk, de a sors úgy hozta, hogy a kedvenc szomszédasszonyom átjött hozzánk, és így 3-an lettünk. Jókat röhögtünk, és tokáig ettük magunkat. :-D
2-án még utószilveszteri buliztunk a baráti társasággal, egy kareokee klubban, hajnali 3-ig. :-)
Tehát bocsánat, hogy nem jöttem, de energiám alfában volt.

Daniellám, nekem írt a szerki, de mivel 2 kérdést tettem fel, csak 1-re válaszolt, és a zárttá tételhez már nem írt semmit. :-(

A tavaszi találkozásban benne vagyok, és csak támogatni tudom, hogy ne pesten legyen. Végre kiszabadulok :-D :-D

Az időponttól függően, mit szólnátok egy vízparti piknikhez? Elvégre tavasszal ne üljünk a 4 fal között. Sztetek?

Most rohano, megjött anyum. :-)

Puszilok mindenkit: Nofi :-)

nofertiri

Sziasztok!

Végre volt mit olvasnom. Látom mindenki szépen beindult. Tegnap este ígértem képet és mégis elfelejtettem, bocsika.

Kép

Kép

Ezek most készültek szilveszterkor. Ahogy már írtam nagyon jó volt a buli.

Etna, tudom hogy lelkiismeret furdalásod van amiért megcsapkodtad szegénykémet de hidd el jobban fáj majd neki ha elkényezteted és nem tudja mit szabad és mit nem mint amit most teszel érte. Később majd alkalmazkodnia kell oviban, suliban, melóhelyen és öcsém fiait látva (ikrek) egyik el lett kényeztetve, ő nem igazán tud alkalmazkodni míg a másik szigorúbban lett nevelve és van egy csomó barátja. Ne aggódj, nem tettél semmi rosszat.
Laar és Timi mindjárt megnézlek titeket iwiw-en.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Még azt akartam írni csak mindig kimarad valami hogy Daniella, Luca nagyon szépen köszönöm a biztatást. Borzasztóan jól esik.
Nofi, tök jó hogy jelentkeztél. Nem semmi egy csaj vagy. Én is nagyon sokat főztem és sütöttem karácsonyra de szilveszterre már nem bírtam rávenni magam. Panírozott halrudacskákat vettem és fagy. hasábburgonyát. Tök jó volt. Tegnap már főztem. Karácsonyra én is sütöttem bejglit (diósat és mákosat), krémest, mézeskalácsot, mézes zserbót. Főztem husi levest, franciasalit, rántott húst, töltött káposztát és cigánypecsenyét. De, annyira ügyes mint te nem voltam pedig két napig csináltam mindent. Most aztán pihenj egy kicsit és gyere közénk sűrűbben.
Most töltöttem le a női portálról egy talizmánt Ízisz képmását akiről ezt írják: Mikor használd

Ha gyermekáldásra vágysz

Ha szeretnéd a szülési fájdalmakat enyhíteni

Ha szeretnéd az anyai energiákat felébreszteni magadban

Ő lenne az:

Kép

Ki is nyomtattam csak még nem tudom hogy viseljem állandóan. Éjjelre tuti hogy a párnám alá fogom tenni. Borostyán követ is fogok venni és holdkövet. Ezek mind erre valóak. Ezeket a sorokat inkább azoknak ajánlom akik ugyanúgy mint én már régóta vágynak babára. :wink:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Szia kedves mindenki!

Végre jelentkezem innen a fagyigép forgókanalai közül... csak pörgök, mint egy hülye! Annyi mindent kell intéznem... Holnap kezdik rakni a kandallót és csempéznek és ha megjönnek a beltéri ajtók, akkor a jövő 7en járólapoznak!!!

Vasi: ez az Íziszes dolog nagyon jó! Elteszem, hogy majd ha beköltözünk hasznát tudjam venni! :wink: Már csak 16 nap! Gondolom már te is be vagy sózva!!!

Nofi: te h tudtál ennyit főzni... kész vagyok Tőled... Pont ezt mondtam azUramnak, h mindenkinek arról szólnak az ünnepek, h eszünk meg pihennünk, de a NŐK azok a konyha rabszolgái... az a hülye amelyik harcolt az egyenjogúságért... nagyon haragszom rá.... de ez csak egyéni vélemény és szocprobléma.... bocsika! A taláka mindenképp vízparti legyen és minél előbb :D! Szerintem!

Luca: mit kell dobozolnod? Valamiről lemaradtam :oops:

Daniella: az e-mail-edre válaszolva: már válaszoltam itt egyszer, h inkább a gmail-re küldd.

Laar: nagyon boldog születésesnapot kívánok Neked!

Petra: merre jársz?? A burkolókövednek mi a neve?

Timi: üdv a csapatba. Én ritkábban vagyok mostanában, általában csak olvasom a fórumot, de ha jövök regényt írok. Mi házat építünk, a babaprojekt majd költözés után lesz!! Remélem párodnak idén minél előbb lesz munkája! Kitartás! Lánykád nagyon aranyos! :D

Etna: nekem mint mindenki tudja nincs (még) csemetém, de én a gyereknevelésről úgy gondolkodom, h te vagy a főnök, te tanítod az Élet dolgaira. A barátnőm a legjobb példa nekem. Ő imádja a fiát, mindent megengedett neki, most meg próbálkozik azzal, hogy visszanevelje a fiúcskát és ő is belátja már hogy sokkal nehezebb dolga van most mintha az elejétől kezdve következetes lett volna. Nem szólok bele a gyereknevelésbe, de nem lesz tőle semmi baja ha megbünteted. Nem mondom azt h nem szabad kicsit megfenyíteni, de a következetesség a lényeg. A viasat3-on volt egy jó sorozat: a Szuperdadus, aki mindenféle rossz gyereket megnevelt, segített a szülőknek a helyes ösvényre lépni. Lucának teljes mértékbe igaza van abban h ha egyszer megengedsz valamit, akkor mindig meg kell engedned...Bocs ha kicsit érthetetlen és hoszzú lettem!

Na léptem Édeseim! További szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
arte

Sziasztok Lányok!

Timi! Én is üdvözöllek a csapatban! Remélem, hogy jól érzed majd magad itt és segíthetünk neked is! A kicsi lányod nagyon aranyos és ahogy olvasom ügyes is! Gratulálok hozzá! Párodnak drukkolok, hogy mielőbb legyen munkája!

Nofikám! Te aztán nem vagy semmi! Ennyit sütni és főzni! Ezt mind el is pusztítottátok? Gondolom anyud is veletek karácsonyozott!! Dolgozol már?!

Daniella! Flóra már csak éjjel szopizik. Szám szerint nem tudom hányszor mert ez elég változó. Attól függ hányszor ébred. Már kap mindent, sajnos a tehén tejet is be kellett vezetnem, mert miért is ne akkor fogyjunk mi mindenből amikor zárva vannak a boltok. És ráadásul ami van itthon gabonapép nem izlik nagyságánák, szóval nem volt mit tenni, ha nem akartam állandóan főzelékkel nyomni kénytelen voltam vacsorára adni neki tejbegrízt. Nagyon ízlik neki és semmi baja nincs tőle. A védőnőnk szerint már jelentkezett volna, ha allergiás lenne rá, így marad az étrendben. A Kornélka is 9 hós kora óta kapja a teje, szóval... CSak nem lesz baj...

Arte! Sajnos nem tudom megmondani a kő nevét, mert nem névszerint rendeltük, hanem bementünk a kőparkba körbejártuk és ráböktünk, hogy ez tetszik... De egyébként sajnos nem kő, hanem beton. De minden darabja másként van kialakítva. Kicsit átverve érzetük magunkat amikor az első vágásnál láttuk, hogy beton... De hát így jártunk, nem kérdeztük, igaz, én a kőpark elnevezésből arra következtettem, hogy ott csak kőveket árulnak. na mindegy attól még nagyon tetszik. Ha lesznek képek dobj fel néhányat!!

Laar! Te is igértél még tavaly néhány képet!! NAgyon várjuk ám!! Milyenek az éjszakák? Mikor költöztök??

Etna!Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a szilveszter, ahogy terveztétek, de ez sajna előfordul... Nálunk sem úgy zajlott minden ahogy terveztük, de azért nem panaszkodom, mert így is jól éreztem magam, és jó volt kicsit kimozdulni a 4 fal közül. A hisztizéssel én sem nagyon tudtam mit kezdeni, max annyit, hogy nem vettem tudomásul és azért sem adtam meg amiért hisztizett. A kicsi dádáért ne legyen lelkiismeret furdalásod, jobb, ha most neveled ki belőle, mint később, úgyanis később már nem megy. Nem tudom ki írta, de azt hiszem Luca és Arte, hogy jobb ha mindig következetes vagy mert már most nagy francok, és hamar megjegyeznek mindent, olyat engedj meg neki amit utána is megfogsz, nálunk ez nem jött be, lásd anyósom és a párom... Én most kinlódom, de majd csak lesz valahogy... köszi a képeket nagy nehezen sikerült megnéznem.

most ezt elküldöm, mert meg kell lesnem az ebédem, ha lesz időm írok még... Addig is sziasztok!!
wpetra
Pusztavám

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!
Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem, de élni sincs kedvem. Elvették tölem a GYÁS-t, azért, mert a férjem alkalmazott és semmisnek nyilvánították a munkaszerzödésemet. Most futkozunk ügyvéd után.Ebben a hónapban már egy fillért sem fogok kapni. Szóval el vagyok keseredve, tiszta idegbaj az életünk.

Puszi mindenkinek Kép

Kép

Kép
tina84

köszi lányok a segítséget, lucám, te jártál eddig a legközelebb a dolgokhoz, hiába, pasik egyformák. 2 órát sétáltam lent vele, néztük a galambokat, ovisokat, sulisokat, buszt, stb... nagyon élvezte, még a kesztyűt sem vette le, utána feljöttünk szó nélkül meguzsizott, leült játszani a játékaival én addig ki tudtam teregetni, összepakoltam a táskát, amivel du megyünk a mamáékhoz ebédelni, segített is teregetni ,adogatta a ruhát és örült, hogy milyen ügyes, igaz, hogy nem délben, hanem 1/2 1-kor aludt el, de addig egy angyal volt, mondókáztunk, tapsolt, táncolt, aztán egyik pillanatról a másikra elájult. szó szerint így aludt el, mert előtte még sikítozott és rá egy percre már horkolt. este is így alszik el. szóval azt hiszem, hogy megvan a bolondéria kezelésének egyik módja, bármilyen hideg is van le kell menni vele. így nincs hiszti, hülyéskedés, domestos-al játék és egyéb nyalánkásgok. jöhetne a tavasz,esküszöm föl sem jövünk egész nap. és úgy látszik boti most szereti meg a babakocsit.

köszi lucám a cikket és lányok a tippeket, remélem megoldottuk ezt a kérdést átmenetileg. már csak az alvásre kéne valami jó ötlet. de szerintem veszek neki gyerekágyat, hátha az fog neki tetszeni.

nofi!
én mennék hozzád vendégségbe :lol: ilyen jó kajákat még csak nem is hallottam. szerintem én 150 kg lennék, hogy ilyen dolgokat tudnék csinálni. ja és nekem kb 1 hónapig tartana megcsinálni. szerintem a talin én melléd ülök :wink:

petrám!
örülök, hogy megnézted, de sok fenn van belőle az iwiwen, lelkierőm nem lett volna szétszedni. szerintem is ügyi flóra, hogy hirtelen ennyi mindent kezdett el egyszerre. fog, felállás, tejbegríz :lol: hát nehéz a pasikkal, én abban bízom, hogy a következő gyerek úgy lesz, mint nálatok, flóra jó baba. de norbi szerint nekünk, ha lányunk lenne, akkor az is problémás lenne, mert a gének ilyenek. én mondjuk jó gyerek voltam, szóval csak a saját nevében beszéljen.

tina!
szép nagy baba lett dávid, tök édi. én nem nagyon értem ezt a storyt a tgyás úgy tudom, hogy jár vagy már az sem? ki érti már ezeket a törvényeket, de majd gyerek beszámolni a fejleményekről, drukkolunk érted.

angyalkám!
fekszel, vagy mi a helyzet? írj már pár szót, aggódunk értetek.

luca!
igen keveset alszom, ezért az agyam nem az igazi, most mi a helyzet? vissza kell menned dolgozni 1 évet és karira már babát akartok? terhesen akarsz dolgozni? esküszöm, szőke vagyok. vagy babás akarsz lenni karira és akkor mostanában akarsz melózni? de mi lesz tamással? bölcsi? nem fogja értékelni, előre mondom!

arte!
vágd a centit a költözésig! mikor minden sínen van már, akkor újra indul a projekt? lemaradtam, mi van az új melóhellyel?

grácus!
belerázódtál már a 3 műszakba? jól érzed magad az új helyen?

vasi!
vasi már nem volt szomjas a képen vagy csak álmos volt? én nagyon irigyellek titeket, mert én még mindig szar buliban voltam szilveszterkor, valahogy az nem akar nekem összejönni. de majd egyszer...

lányok, a rózsakvarc is babásodásra van, hideg vízzel kell megtisztítani havi egyszer és a kezedben tartani, amíg érzed, hogy melegszik, így töltöd fel energiával és a petefészekre kell rakni, utána meg a párna alá.

megyek lányok, mert van egy csomó varrni valóm. jövök, amint tudok. csók mindenkinek!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

laar!
kicsit megkésve, de...

Kép

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Itt is vagyok újra!

Tina! Annyira sajnálom! Azért próbálj meg nem idegeskedni, nehogy a tejci rovására menjen. Tudom, mondani könnyű, főleg ebben a helyzetben, hogyan ne idegeskedj! Miért nyílvánították a te szerződésed semmisnek?? Milyen alapon?? Azt sem nagyon értem, hogy mi köze van a párodnak ehhez a dologhoz?? Nagyon kiváncsi vagyok mit mondanak majd. A párom volt egy munkajogásznál, de ő fehérváron van, az pedig nektek elég messze lenne ugye?! Ez az ember eléggé otthon van ezekben a dolgokban. Ha gondolod elküldöm a telefonszámát. Telefonban is szokott tanácsot adni. Drukkolok, hogy megtaláljátok mielőbb a megoldást!! Puszi és fel a fejjel!!

Lucám! Nagyon jó volt tegnap kicsit beszélgetni! Remélem, többször lesz rá lehetőségünk... Örülök, hogy a karácsony és a szilveszter is jól telt! Az idejei terveitekhez meg nagyon szorítottok, és ahogy tegnap is írtam remélem, hogy a régi helyen tárt karokkal várnak majd!! :D

Kiru! Gratulálok a második fogacskához!! Nagyon jól sikerült a kép. A képeket is köszönöm szépen. Nagyon helyesek vagytok rajta! Már mondtam apának, hogy tavasszal elmegyek hozzátok egyedül, mármint nélküle. És engedélyt kaptam. Múlt szombaton voltunk zámolyon, és oroszlány felé voltunk, hát nagyon tuti az út arra, szóval már a 81.est szépen ki tudom kerülni. NEM ÚSZOD MEG!! MEGYÜNK!! :lol: :lol:

Lesza! Hogy vagytok? Hogy teltek az ünnepek?? Rég írtál már te is!! Írj kicsit magatokról!

Angyalom! Örülök, hogy tudtunk kicsit beszélgetni. Remélem, hogy nem bántottalak meg azzal, hogy mondtam, hogy ne emelgesd Eszterkét, de én ezzel csak neked akarok jót! Írjál majd kicsit hogy a csajok is megnyugodjanak. Az ima továbbra is megy!!

Vasikám! Annyira, de annyira sugárzol a képeken!! Hihetetlen!! Ennyire szerelmes vagy?? Nagyon látszik rajtad, hogy boldog vagy! Remélem, hogy idén a vágyatok teljesül és még boldogabbak lesztek!! Ha nem haragszol meg az észrevételért (remélem, hogy nem!) Te fogytál!!! Jól láttam??

Most írok néhány szót magunkról is. Az én kicsi lányom valami haláli tempót diktál... Nem gondoltam volna, hogy 2 hét leforgása alatt ekkorát tud fejlődni. Most írom mi történt abban a két hétben amig itthon volt mindenki: 1. kibújt az első fogacska, 2. elkezdett kúszni, 3. felült, 4. felállt és 5. már mászik is. Képzeljétek, rettenetesen huncut!! Az apjára mászik minden este, amikor az elfordul aludni, mert úgye ő előbb alszik mint a két gyerek :lol: Látni a szemében a huncutságot. A karácsonyfa nagyon érdekes, de legfőbb képpen a szaloncukor, az az 1 szem ami még rajta maradt. Állandóan azt rángatja. A gömbök is érdeklik. A fához nem mer hozzá nyúlni mert egyszer rámarkolt és gondolom megszurkálta a kicsi tenyerét. Tegnap voltunk méretszkedni. 8100 gramm és 71 cm őnagysága. Rengeteg rucit kapott a Jézuskától és persze játékot is, de őt jobban mozgatja a fa és a tesó könyvei, rajztáblája és persze a lego építménye... Nagyon szeret könyvet nézegetni. A Kornélka is nagyon örült az ajándékoknak. Legfőbbképpen a madagaszkár állatoknak. Másnap mikor mentünk a nagymamámhoz az autóban megkérdezte, hogy honnan tudta a Jézuska, hogy ő erre vágyott. Hát azt hittem megzabálom. Néha olyan kis okos tud lenni... Ma is. Vasárnap az unokabátyámék jöttek gyereklátogatóba (rengeteget dolgoznak így nem értek eddig még ide, de a lényeg, hogy voltak, az nem számít mikor...) és annyira bolond lett, hogy nem tudtam már mit csináljak vele, azon voltam, hogy bezárom a zuhanykabinba, hogy lehiggadjon kicsit (a háznál vártuk a vendégeket, ott mégis csak jobb... :D). Miután elmentek teljesen lehiggadt, és akkor megkérdeztem, hogy mi baja volt, mikor ott voltak a vendégek erre azt a választ kaptam, hogy mert megbolondultam.... Köpni nyelni nem tudtam... Honnan szed egy 4 éves gyerek ilyet?? A másik jó szöveg az volt amikor az apja borotválkozott a fürdőben mikor a gyerek bement wcre és megkérdezte az apját: te mit csinálsz?? erre az apja, borotválkozom. Kornélka: Miért? Hová mész? Apja: Templomba. Kornélka: Honnan vetted, hogy én nem megyek???? Az apja majdnem seggre ült...
A szilveszterünk nagyon szuperül sikerült. A barátoknál ragadtunk végig. Táncoltunk, játszottunk, röhögtünk és ami a legjobban tetszett kareokeztunk. Jaj, de hamis tud lenni az ember, ha sokan figyelik... :oops: Fél 6-ra értünk haza. Azóta is hulla vagyok, nem sikerült még visszazökkennem. Azt hiszem elég mára belőlem, mert kicsit sok lettem így egyszerre. Holnap jönnek a képek. ma már nem hiszem... Mindjárt jön a párom...
jók legyetek, puszi és simi, mamáknak és babáknak!! Sziasztok!!
wpetra
Pusztavám

Tina!
Én is nagyon sajnálom ezt a tgyás ügyet, de ugyanúgy ahogy a többi csajszi, én sem értem....Nem tudom mi köze ehhez a Párodnak és hülyeség, hogy egy fillér sem jár, mert a GYES mindnekinek jár! Tudom sovány vigasz a maga 28 ezer forintjával, de még se semmi. Mesélj mindenképpen mi lesz az ügy vége, nagyon kíváncsiak vagyunk! Dani nagyon helyes, szépen fejlődik, boldog, kiegyensúlyozott baba, látszik rajta.

Etnám!
Örülök nagyon, hogy Boti ilyen jó gyerek lett séta után. Remélem ezután is megoldódik ennyivel a téma, tökre sajnáltalak, mikor beszéltünk és hallottam a hangodon, hogy már totál magad alatt vagy miatta. Nehéz okosnak lenni, szerencsére nálunk ennyire durva hisztik nem voltak, így nem tudok tanácsot adni. Viszont később még lehetnek :)
Ami a tesót illeti, megpróbálom elmagyarázni érhetőbben: Tamás két évesen ígyis-úgyis megy bölcsibe, mert a 28 ezres GYES nem sokmindenre elég. Nekem muszáj lesz dolgoznom, hogy kapjak a tesó után rendesen TGYÁS-t, GYED-et két éves koráig. Szóval, ha aug-ban elmegyek melózni, akkor jövő aug-szep-ben születhetne a tesó, mivel a TGYÁS 2012-ben járna le utána, ezért a GYED számítási alapja már a 2011-es (jövő) év lenne, ami már rendes kereset lenne. Viszont, ha 2011 aug-szep-ben születne, akkor idén nov-dec-ben nekiláthatunk :) dolgozni nem akarok vele, max. két-három hónapos koromig. Nem szívesen csinálom ezt az egészet, főleg bölcsibe adom fájó szívvel, de muszáj, mert akkor soha nem lesz tesó. Mindegy, ezen még nem rágódok, van fél évem itthon, ráérek akkor imádkozni, hogy legyen melóhelyem. Remélem érthetőbb voltam. :) Puszi Nektek!

Arte!
Nem maradtál le semmiről! Etnának szereztem egy kis apróságot, azt dobozoltam be és adtam ma reggel postára neki :) tök jó, hogy már ennyire vagytok a házzal! Mikor is költöztök? Húsvétra már ott lesztek? Puszi Neked is!

Küldtem csajok fotókat, de pl. Laartól és Timitől visszajött a hibaüzi, így ők biztosan nem kapták meg. Puszi, most megyünk sétálni mi is.

Kép

Kép
luca81

Petrám!
Kimaradtál előbb, bocsi. Haláli dumája van Kornélkának! Szerintem Tamásom pont ilyen lesz. Már most tiszta dumagép, ahogy tegnap is írtam skype-on. Várjuk a fotókat, remélem lesz időd küldeni.

Timi!
Írtad pár napja a szülésedet. Megkérdezhetem, hogy miért kellett császár? Csak mert engem 10 óra vajúdás után császároztak. elmeséled? majd leírom én is, de most már Tamás türelmetlen, indulunk tényleg. Végignéztem Vilcsit iwiw-en, tündéri a kiscsaj!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Mentek a képek emailben! Ha vki nem kapott kérem jelezze!

Puszi!!
wpetra
Pusztavám

Sziasztok!

A mai napba az a legjobb h esik a hó és tök jól állnak a kandallónkkal a kőmüvesek:D elvileg holnapután végeznek! Amúgy egy nagyon rossz napot éltem meg.... a részleteket most nem írom le mert a sírás keürlget ha csak rágondolok (munkahely, ház, barátnőm nővére meghalt, egy másik meg megszült és beteg a baba....)

Petra angyon jók a képek :D

Ti mit tudtok a dongalábról?

Most megyek kialszom magam!

Pusz

Kép
Kép
arte

így néz ki ma a kandalló:

Kép

Kép
Kép
arte

Na neee, írtam egy csomót, és elveszett, van itt is időkorlát, vagy mi történhetett?
Akkor majd holnap!

Annyit azért írok, hogy
ISTENNŐK vagytok, a csemeték meg igazi szerelem gyerekek, és köszönöm, hogy bejelöltetek, vagy visszajelöltetek az iwiwen.
Máskor wordbe írom, és bemásolom, még ilyet!!

Szép álmokat, akkor csak így röviden :(

[url=http://picibaba.hu]Kép
tokotimi

Timi!
Sajnálom, hogy elszállt a hozzászólásod, jó nagy méreg ez, páran már jártunk így, akkor mi is megtanultuk, hogy Másolás + Beillesztés, így biztos megmarad. Várjuk a hosszú-hosszú írásod, remélem a Hercegnőd hagy annyi időt!

Arte!
Szörnyű dolgok történtek Veled tegnap, remélem már jobban vagy. Ha lesz lelki erőd, kicsit mesélsz? mi történt a nővérével? A babának donga lába van? Nem tudok erről semmit. :( azt viszont tudom, hogy egyik ismerősömnek a babája is nagyon furcsán tartotta a lábát és kb. egy hónap kellett neki, mire meg tudták állapítani, hogy maradandó-e, vagy csak a méhben lévő hülye tartás miatt volt neki olyan. Aztán szerencsére az utóbbi lett, elmúlt neki.
Amúgy a karácsonyi főzőcskés dolgoban teljesen igazad van, mindenki pihizik, a nők meg robotolnak, hogy legyen fini kaja az ünnepi asztalon. De amúgy ez a hétköznapokban is így van: egy nő főzzön, mosson, takarítson, legyen meleg családi fészek, figyelje mikor fogy el a zsepi, a wc papír, stb... sőt még a Párja arcszeszét, borotvahabját is számon tartsta (pedig ezeket igazán csak Ő használja), mert jajj, ha nem lesz otthon, ha éppen a reggeli rohanásban akar borotválkozni. (legalábbis nálunk így van :D) Jah és mindemellett nevelje a gyereket és dolgozzon is! Azért a férfiak élete könnyebb :) Nem baj, így szeretjük őket! Viszont mindezért cserébe megjutalmaznak minket egy kis ezzel-azzal :wink: Na jó, elég az eszmefuttatásomból! Puszi

Itt is gyönyörű havas táj van, imádooooom! Tamás is, később megyünk sétálni, már lehet hóembert is építeni, most is szépen esik a hó, bár ahogy elnézem itt a tetőről már csúszik lefelé, pedig -3 fok van. Puszi Nektek, majd később még benézek! (szilveszteri képek odaértek?)

Kép

Kép
luca81

Petrám!
nagyon jók a képek, tényleg ilyen jó tesók? el sem hinné az ember. nekem az a kedvencem, mikor ketten vannak az ágyban. tök édik.

lucám!
kispasi nagyon ari, mikor fújód a tormbitát neki, ugyanúgy néz, mint boti nézett. beszarás... már párdon. kíváncsi leszek, ha lesz tali, akkor mit fognak együtt csinálni.

a tegnapi nap valami fantasztikus volt, olyan édi volt boti. hát ennyi kellett úgy látszik, hogy levigyem. eddig is levittem, csak minuszban nem volt lelkierőm, ezek szerint akkor is kell, mert gyagya a lakásban.

arte!
jó a kandalló, szépen haladnak. a dongaláb nem vészes, korrigálható. volt pasimnak volt, semmi extra, csak kicsit ó lába maradt, pedig ő 1978-ban született, gondolom azóta már még fejlettebb az orvostudomány. de persze ennek is vannak fokozatai, ne ijedjetek meg, most már annyi masszáz van, hogy szinte minden korrigálható a műtét után, ha kell egyáltalán. az achilles ínt átgáják és akkor nem fog annyira befelé fordulni a lába, persze ez nem hangik túl jól egy pici babánál, de ők annyira strapabírók, kívánok anyukának is sok sok erőt hozzá. tényleg nyugtasd meg, semmi visszamaradás nem lesz, kicsit befelé áll max a lába, de ez a lakosság 40%nak van. nekem spec x lábam van, mert nem ér össze a vastag combomtól :lol:
majd mesélj, ha lesz lelkierőd.

lucám!
látom te is most tudsz gép közelben lenni. a leírtakon felül még azt a mondatot szeretem, hogy te ráérsz, itthon vagy!!! ilyenkor leütném. itthon vagyok, mosok, vasalok, gyerekkel foglalkozom, porszívózom, felmosok, takarítok , percenként mosogatok, fürdök, fürdetek, vásárolok, postára járok, ügyeket intézek, stb. de ő dolgozik! :roll: egy hétre kéne cserélniük velünk.

megyek csinálok reggelit botinak, hátha méltóztatik kenyeret enni.
jók legyetek!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Luca, Etna! Nálatok mikor kezdődött a szeparációs szorongás? Bár ez lehet hogy még nem az, de halálos a kisember! Senkinél nem marad meg, csak az én kezemben van nyugton! Ha evés után leviszem a dédihez, akkor elvan, de ha meglát, onnantól ordít, és fel kell vennem. Ha itt játszik fent az apjával, és kimegyek a szobából, szintén ordítás van! Ha úgy megyek ki, hogy nem lát, de aztán elmegyek az ajtó előtt és észre vesz, akkor megint ordít! De azért gondolom, hogy ez még nem biztos az, mert ha jó kedvében leviszem etetés után a dédihez, akkor a következő etetésig ott lehet hagyni, semmi baj vele, csak ha meglát, akkor jut eszébe hogy elhanyagoltam!
És már megint ordít, úgyhogy egyenlőre ennyi, majd megpróbálok még írni!

kiru84

Na, most talán elvan a játszószőnyegen egy ideig.

Nofi! Hihetetlen mennyit tudsz robotolni a konyhában! Ennyi kaját nekem 1 hétbe telne megcsinálni! Nagyon ügyes vagy!

Luca! Tetszik a cikk, amit írtál, köszi :) A szilveszteres képek is nagyon jók :) Tamás imádnivaló! Ha nem nagyon zavarlak, valamikor felhívnálak, ha nem gond!

Zsuzsa! Látszik a képeken, hogy milyen jól éreztétek magatokat :) Most jött rám kb. 1 hete, hogy bulizni akarok :( Apa szokott menni néha, én meg mindig itthon maradok. Talán majd jövőre, vagy ha már majd nem szopik Ákos! Van egy ilyen talizmán félém nekem is, majd lefotózom, és elküldöm ha érdekel! Ezen a termékenység buddhája van! Most jelöltelek vissza iwiw-en, meg is lepődtem, azt hittem, már megvagy :shock:

Timi! Violetta nagyon szép kislány, gyönyörű szemei vannak :) És szép nevet is adtatok neki! Drukkolok én is, hogy találjon a párod munkát!

Arte! Én is állítottam mindenféle elméletet, hogyan fogom nevelni a gyerekemet, de nem jött össze :) Ha neked sikerül majd, kérem a receptet :) Már most egy csomó mindent máshogy csinálok, pedig még csak 7 hónapos, és már ő a főnök :( Egyébként jó műsor volt a dadusos, de ha a 8 éves gyerekem képen köpne, tuti szájba vágnám! Pedig nem vagyok az a verekedős fajta! Sajnálom a sok rosszat ami történik veled! Sok erőt és kitartást hozzájuk!

Tina! Nagyon szép kis család vagytok! Remélem tud valaki segíteni ebben nektek, mert nem tűnik valami törvényesnek!

Petra! Várunk titeket! Most csinálták meg az utat arra felé, nagyon szuper :) Nagyon jók a képeitek, nagyon édesek a gyerekek, szépek vagytok :)

Etna! Még a végén mintagyerek lesz Boti :)

Most egyenlőre ennyi, mert dokihoz kell mennem. Puszika mindenkinek!

kiru84

Még ami kimaradt!

Zsuzsám, lekicsinyítem a képeket, és akkor talán megkapod őket!

Laar! Az elmélet amit írtál érdekesen hangzik :) Most látom, hogy szülinapod volt! Így utólag NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!

Daniella! Még mindig a 4 hónaposoknak való gyümölcsöket eszi :) Pár napja adtam neki az 5-hósnak való főzit csirkehusival, de nemigen jött be neki! Néha nagyon szépen szopik, de ha nagyjából jól lakott, akkor elkezd játszani és harap. Viszont ha elveszem tőle, akkor meg ordít. Mostanában azt játszuk, hogy ha elkezd nézelődni, meg beszélgetni, akkor elveszem, hagyom ordítani kb. 20 percet, és utána megint szépen eszik. Szörnyű, de máshogy nem bírnám ki! Jó érzés lehet látni a már nem üres házat :) Biztos nagyon mennétek már :)

Angyalka hogy van? Tudtok róla v.mit?

Felhőtáncosról is régen hallottunk, jó, hogy jelentkezett :)

Vettem szójatejet, mert Ákos nem laktóz érzékeny, hanem a tej fehérje csapja ki. Hát csajok, ha már itatok borzalmas ízű trutymót… Bocsi, ha valaki szereti :( Azt hittem, hogy legalább egy icipicit hasonlít az íze a tejhez! Szerintetek valamibe bele lehet sütni, vagy adjam a macskának, bár lehet hogy ezt ő sem issza meg :S
2 napja, megint alszik este Ákos, csak enni kel :) Ma is fél 1-kor és fél 5-kor kelt, és csak reggel fél 9-kor kezdett ordítani a kajáért! Mikor abbahagytam a fenistil cseppeket, akkor kezdett megint nemaludni és óránként felsírt! Most megint adom, és alszik.
Szegényem betaknyosodott :( De tegnap már csak 3-szor kellett leszívni az orrát!
Most már tényleg megyek!

kiru84

Sziasztok!

Megpróbálom gyorsan leírni a sztorit.

Dolgoztam BEJELENTVE 2007.12.04-töl egy cukrászüzemben, utána 2008.03.07-töl egy györ melletti gyárban, de itt csak határozott idejü szerzödéssel voltam. 2009 januárban derült ki, hogy terhes vagyok, egyböl táppénz lett, mert a gyár egészségtelen lett volna. A szerzödésem február 28-ig tartott és természetesen táppénzen lévö terhes nönek nem hosszabbítottak. Mentem passzív táppénzre, majd munkanélkülire, ami csak július 20-ig tartott, én meg szeptemberben szültem. Mivel a GYÁS igénylésének idején munkaviszony kell, nem láttunk más megoldást, bejelentett a férjem, mert másodállásban vállalkozó. Két hónapig fizettük utánam a járulékokat saját zsebböl.
Most decemberben kaptunk ellenörzést, hogy miért pont most, miért pont engem és miért pont ennyire jelentett be a férjem, ha eddig nem volt alkalmazottja. Dec.28-án kijött a határozat.

Folytatom, csak nehogy elvesszen, ezt elküldöm.

Kép

Kép
tina84

Kiru!
persze felhívhatsz, van skype-om is (kozma_zita), ha megírod mikor lépjek be, próbálok. Nagyjából 2-ig itthon szoktunk lenni, be tudok lépni bármikor, ha Neked jó. Vagy este 8 körül, mikor már apa is itthon van. Majd írd meg mikor jó.

Tina!
Érdekes történet, gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben. ÉN is pont így jártam, hogy lejárt volna a munkaszerződésem jún. végével (én ugye aug. 1-én szültem), de volt olyan rendes a főnököm és dec. 31-ig meghosszabbította. (az már más téma, hogy akkor viszont tényleg lejárt...) EGyébként nem tudom hogyan köthetnek bele ebbe, hogy a férjed jelentett be, mikor rendesen volt fizetve utánad minden járadék. Szemetek nagyon... remélem sikerül jól kijönni ebből az egészből! Várom a sztori folytatását, bár mire megírtam ezt, már lehet Te is végeztél vele. PUszi

Most megyek, mert Tamásom álmos...

Kép

Kép
luca81

Idézem:
"A biztosítási jogviszony kivizsgálása során nem az a kérdés, hogy Á-né S. Valentina végzett-e munkát-akár végezhetett is-,hanem annak van jelentösége, hogy a jogviszony létesítésére, illetve annak szerzödés szerinti tartalommal való létrehozására elsösorban azért került sor, hogy az igénylö pénzbeli ellátásra szerezhessen jogosultságot, mégpedig úgy, hogy eközben csak minimális befizetést teljesít az Egészségbiztosítási Alap felé. Vagyis a biztosítási jogviszony hiánya a tényleges munkavégzé ellenére is megállapítható, pusztána jogilag meg nem engedett célra irányuló szerzödéskötési szándék miatt.

Mindezekböl következöen tehát a bejelentett jogviszony, illetve az ezt létrehozó szerzödés semmis.

A felek között létrejött munkaszerzödés színlelt megállapodás, amelynek mögöttes tartalma, célja az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira való jogosultság megszerzése volt, aránytalanul rövid járulékfizetési idövel."

Kép

Kép
tina84

Jah még valami Kiru: ez tuti a szeparációs szorongás, nálunk is ilyen tájban kezdődött, és kb. 10 hós koráig eltartott. Nagyon gázos időszak, állandóan ordított másnál, apjával sem volt el, ha tudta hogy én is a közelben vagyok. viszont anyunál simán otthagyhattam, ha nem voltam ott, elvolt vele is. csak ha érzi a közelséget, akkor ordít. Ranschburg Jenőnek erre is van okossága, majd megkeresem, csak most nem tudom fotózni, mert töltenek az aksik. Puszi

Kép

Kép
luca81

Hát Tina ez nem semmi... valahol igazuk van, hiszen tényleg ecélból volt, de nem értem miért kötnek bele, ha rendesen be lett fizetve minden járulék... kíváncsi vagyok mit mond erre a jogász, biztosan van megoldás. Nagyon durva lenne, ha elvennék a tgyás-t, gyed-t három hónap után, ráadásul még saját zsebből fizetettek is két hónapot szülés előtt... hát ez gázos. Szorítok, hogy valami pozitív dolog történjen ebben a sztoriban!

Kép

Kép
luca81

Én ezt meg is érteném, ha csak az a két hónap munkaviszonyom lenne, de 2007 dec-töl folyamatosan dolgoztam, és ment utánam a járulék. Akkor miért minimális a befizetésem? Ezen buktam ki nagyon. Sokan meg 2 percet sem dolgoznak, csak a két hónapjuk van, aztán mégse kötnek bele. Az ismerösünk ügyvéd barátja nem vállalja az ügyet, szerinte nincs esély. Azért egy fellebbezést megpróbálunk ügyvéd nélkül, azzal csak 5000-et bukunk, aztán majd meglátjuk. A baj az, hogy ezután még az APEH is rá fog szállni a férjemre. Hát ez a sztori. Kivagyok teljesen.

Kép

Kép
tina84

Megpróbálok még keresni olyan embereket, akik ugyanígy jártak. Két lakáshitel, egy autóhitel, meg egy baba, ennyi pénzböl lehetetlen. Mindenesetre szerintem Daninak nem lesz kistesó, pláne nem 3 év után. Örülni fogunk, ha öt is fel tudjuk nevelni. De ezek után ne reklamáljanak, hogy kevesen vállalnak gyereket ebben a rohadt országban, ahol lehetetlenné teszik az emberek életét!

Bocsi, hogy hosszú lettem, de üvölteni tudnék.

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
tina84

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!
Később jövök még...

aki Liberót használ küldenék egy címet, innen nyomtassátok ki a kupont.

http://www.liberoklub.hu/ujevi_e-kupon

puszi

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Lányok!

Valami gáz volt az e-mailjeimmel. Remélem, már helyrejött a dolog, a lényeg, hogy amiket az elmúlt 2 napban küldtetek, azokat sajna nem tudtam megnyitni, megnézni.

Petra, Luca, Etna, Laar....rátok konkrétan emlékszem, hogy küldtetek nekem ezt-azt, Petra és Luca képeket is, légyszi küldjétek el mégegyszer, mert nem tudtam megnézni!!!!

Köszi!

Kép

Kép
daniellla

Tina! Ez szörnyű :( Remélem v.mit sikerül csinálnotok!

Luca! Nincsen skype-om, csak msn-em. Majd megpróbálom telepíteni v.honnan.

kiru84

Helló Mindenki!

Tina: Így járni, mindig a kicsit találják be! Jellemző, aki milliókat csal, az éli világát, aki meg kicsit is a maga malmára hajtja a vizet, máris kiszúrják, és jól megrángatják! Kívánom, hogy minél hamarabb véget érjen ez a kálvária, azért álljatok ki az igazatokért, főleg, ha lett fizetve járulék!

Petra: édes a két gyermek, sokat segít a hugica körül Kornélka? Olyan komoly fiúnak tűnik, de biztos szokott huncutkodni…2 gyerekkel már zajlik az élet! Kornélka egész napos az oviba? Szeret oviba járni?

Etna: a gyerekeink nagyon hasonlóak, csak más neműek, de amit írsz, mintha az én gyerekemről is szó lenne…alvás, hiszti, séta…dettó! Bár Vilcsi 2 napja csak hajnalban kel föl, és cumival vissza is alszik, aztán 7-8 között kel. D.e. fél órát, és d. u . is max. 1 órát alszik, nagy dünnyögve. Nem az a hosszúalvós tipus. A hisztit én most úgy próbálom kezelni, hogy a szemébe nézek, kissé lefogom és magyarázom neki, hogy ez nálam nem jön be, és hogy tessék befejezni! Elvégre én vagyok a főnök, és még az elején kell fellépni, szerintem! De lehet velem vitatkozni, elvégre Vilcsi az első babám, nincs nagy rutinom. Majd kiderül mennyire lesz hatásos.

Arte: én is úgy vágyom egy házra, kerttel, gyümölcsfákkal…Persze addig el is kell jutni! De ahogy látom, fázni már nem fogtok, és biztos szépen haladtok mindennel. Sajnálom, amit írtál, ennyi rossz után csak jó dolgok történhetnek! Kitartás!

Vasika: nálatok milyen jó kis buli lehetett! Gondolom te is ilyen pörgős csajszi lehetsz, tele energiával! Nálatok gyerektéma?

Kiru : a babáink között alig egy hét különbség van! Ákoska is milyen helyes nagy fiú! Foga van már? Jobbulást nektek!! Hogy bírja egyébként az orrszívást? Jól viseli, nem sír közbe?

Az lenne a kérdésem, hogy a picik fogacskáit mivel ápoltátok, hogyan kezeltétek? És már rögtön akkor, amikor kibújt az első fogacska?

Este még felnézek, addig is minden jót!

És még valami : Van valakinek pajzsmirígy problémája?

tokotimi

Timi! Köszönjük szépen :) a 2 alsó foga már kijött. Az első pont amikor 7 hónapos lett a 2. 3 nappal később. Az orrszívást végig ordítja, de már nem rángatja el a buksiját, úgyhogy megy apa nélkül is! Kaptunk bébi fogkefét, mi azzal játszunk, de egyenlőre nem nagy sikerrel, mert Ákos szopja azt is :)

kiru84

tina!
hát ez vérlázító, ebben az országban mindent szabad, ha kisebbség lennél, feljelenthetnéd őket, így, hogy csak szimplán magyar vagy nincs jogod ebben az országban. hát itt nagyon gyorsan gyökeres változások kellenek. ha gondolod elküldöm withc számát, ő régen volt köztünk fórumos, napi szinten benne van ebben és nagyon vágja a témát, szólj és elküldöm priviben.

timi!
megnyugodtam, végre egy kiscsaj, aki szintén eleven. nagyon teszik a képeken, látszik,hogy kis huncut lesz. én az első pillanattól szopizás után pelussal körbetöröltem az ínyét, jobban mondva cumisüvegből ivás után, mert nem szopizott, mikor kijött az első foga, akkor vettem ezt a kétoldalas mamm fogkefét, az egyik oldalát rágcsálhatja a másik rendes fogkefe, odaadom neki és persze rágja ,de utána én szigorúan nedves fogkefélvel megmosom a fogait. mindig meg kell mosni a szülőnek is, hogy szokja a gyerek, mert 3 éves kora előtt nem tudja jól megmosni magának. boti már úgy tudja, mikor fürdés után is mondom, hogy megyünk fogat mosni, már rohan, nyitja a száját és engedi. ha jön a foga kicsit macerásabb, mert akkor fáj neki és olyankor elhúzza a fejét, de akkor átmegyek a kefével a másik oldalra. mi a fogzást is megszívtuk. nálatok az könnyen megy? 7 hósan már kint volt 6 foga, 8,5 hósan felállt, utána kúszott és mászott ezt mind így egyben és 10,5 hósan magától ment. azóta fut.

kiru!
én mindig ráfogom, hogy szeparációs szorongás, de hol a foga jött, hol csak hisztizett a dokinő szerint igazán 3 éves kórban vagy közösségbe kerüléskor van igazi szeparációs szorongás, addig csak fél bizonyos dolgoktól. hát nálunk folyamatosan az van.

képzeljétek a hajam kihullot, norbi széttörte a babakocsit, most szervízben van, kaptunk addig egy cserekocsit, jobb mint a mienk, lehet, hogy nem viszem vissza. :lol: hogy lehet egy babakocsit eltörni. nem tudtam összecsukni, gondolta, hogy erővel majd megy. hát ezek a férfiak :roll:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok Csajok!

Most csak gyorsan néhány mondatot, aztán majd jövök hosszabban is.

Petra: Köszi, hogy átküldted mégegyszer a képeket, megkaptam őket, tündériek a gyerkőcök, nagyon szép család vagytok!

Timi: Igen, már az első fogaknál el lehet kezdeni a fogápolást. Többféle lehetőség van. Áttörölheted evés vagy szopi után nedves textilpelussal neki, az is nagyon jó, de kapható pl. a Brendonban fogtisztító kendő, igaz drága, de én pl. elvágom 4 felé, így sokkal tovább tudom használni és megéri. Nekünk most zöldalmás van, Alexa nagyon szereti az ízét. Ezen kívül van szilikonos, ujjra húzható fogtisztító is, ezt is a Brendonban vettem (néhányszáz forintos tétel), ezzel is át szoktam neki masszírozni a kis ínyét és a fogait, nagyon bírja. :D Azt mondják, fogkrémmel kb. 1 évek kortól kell mosni a gyerkőc fogait, fogkrémből is létezik fluor mentes a kezdeti időkre. Szerintem minél előbb hozzá szoktatjuk a babát a fogtisztítás fontosságához, később annál jobban/könnyebben megy majd neki és természetes folyamattá válik. Ráadásul már az anyatejtől is szuvasodhat a fog, a ht-nél pedig mindenképp.

Zsuzsa: Nagyon jók a szilveszteri képek, látom, nagy buli volt és igazán jól éreztétek magatokat. :)

Később próbálok még jönni, puszi nektek!

Kép

Kép
daniellla

Na mégis visszaolvastam, van még egy kis időm írni.

Tina: Nagyon sajnálom, ami veled történt anyagilag. :( Még így sem könnyű kijönni gyerekkel, lakás, autó hitellel, ha az ember rendesen megkapja a TGYÁS-t, majd a GYED-et, hát még anélkül...Nekem a GYED-em fele annyi, mint a fizum volt, közben lett egy magas házhitelünk, szóval nekünk is szoros a nadrágszíj. Drukkolok, hogy sikerüljön megoldani azért valahogy a dolgot! Nagyon szépek vagytok a fotón, Danika jó sokat nőtt.

Kiru: Azt mondják kb. 8 hós kor körül jön el a szep. szorongás időszaka, de szerintem ez is változó minden gyereknél. Alexánál pl. nem nagyon tapasztaltam ilyet, jól elvan mással is, bár hosszabb ideig csak anyukámra bíztuk eddig. Kóstolgatás terén biztos belejön majd Ákos más, újabb ízekbe is. Alexának is elsősorban a gyümölcsös, édeskés ízek jönnek be, úgyhogy ha csinálok neki főzit husival, abba is kell tennem mindig egy kis gyümit, hogy megegye.

Petra: Nagyon ügyi Flórácska, hogy ilyen hamar elsajátította gyors egymásutánban a kúszást, mászást és a felállást. Alexánál hosszabb ideig tartott 1-1 folyamat, ő 2 hónapig csak kúszott, utána 1 hónapig mászott, majd ezután állt fel.
Szopi nálunk csak nappal van, 3-4x, éjjel nem ébred fel.
Bolti tejtől nem hiszem, hogy baja lenne, sokféle álláspontot hallottam ezzel kapcsolatban is. Én egyenlőre nem adtam Alexának még tejterméket, de közel sem biztos, hogy én csinálom jól. :D
Szóval Flóra baba már elhagyta a 8 kg-ot. Mi 27-én megyünk majd tanácsadásra, de Alexa szerintem még messze van a 8 kg-tól... :D

Arte: Nagyon jó kis kandallótok lesz nektek is, várom a képeket majd róla, ha elkészült, meg a ház többi részéről is, burkolatokról stb.

Csajok, csináltam ma egy tök fini sütit, nemrég kaptam a receptjét, diós kevert süti, elronthatatlan és isteni finom.
Most megyek, mert megjött apa és megyünk a városba, van 1-2 elintéznivalónk.

Kép

Kép
daniellla

Sziasztok!

Ma is készültek képek a kandallóról de nem igazán látszik, mert előtte van a kőműves állás. Majd holnap, mert képzeljétek befejezik, meg elkezdik burkolni is a kandallót, meg azt a falat ami a kandalló mellett van. Nagyon király! Remélem össze is jön nekik :D Aztán holnap mindenképp kaptok képeket :D

Tina: Timinek meg Etnának igaza van sajna mindig a kicsi embereket találják meg... Kitartás és fel a fejjel!!!

Etna a te férjed se seemi muksó! :D

Mára ennyi voltam, mert ma korán le akarok feküdni, mert már régóta későn fekszem és korán kelek.

Pusz-pusz

Kép
Kép
arte

Sziasztok!
Arte, borzasztóan sajnálom hogy ilyen sz..r napod volt tegnap. Akár hiszed akár nem, én is végig bőgtem a tegnapi napot. Barátnőm felhívott és elmondta hogy novemberben öngyilkos akart lenni és kiállt a sínekre az autóval. A kísérlete nem sikerült (Hála Istennek) mert gondolom nem volt bekötve és kiesett az autóból. Kisebb sérülésekkel megúszta. Most is sírok. Ma levelet kaptam a lányom volt barátjától hogy mennyire szereti és beszéljek vele, hát mit ne mondjak, a bőgést ma folytatom. Szóval, együtt érzek veled teljesen. A kandallótok nagyon klassz lesz, már most látom, de azért még dobj róla képeket. Az anyucinak sok erőt kívánok. Talán hála az Égnek, de én sem hallottam még ilyenről.
Luca, annyira igazad van amiket írtál a nő dolgairól és a férfiakról, de tényleg nem bánjuk ha szeretnek minket. Most nekem sem teher mert érzem hogy szeretve vagyok. A képeket megkaptam és borzasztóan köszönöm. Nagyon sokáig nézegettem őket. Olyan cukor pofa ez a Tamás.
Timi, tényleg szeretek bulizni. Mindig is szerettem. Nálunk a gyerektéma úgy áll hogy már van két fantasztikus lányom, ők már felnőttek és Vasival szeretnénk közös babát de nálam gondok vannak mert petevezetőim nincsenek, lombik nem sikerült és most arra várok hogy doki vissza csinálja-e a petevezetőimet. Egyébként egész nap azért imádkozom hogy csoda történjen.
Petra, megkaptam a fotókat. Annyira szépek. És igen, lefogytam 11kg-t. Még fogok fogyni mert nemsokára tartok ismét egy kis szénhidrát mentességet. De, te is fogytál ha jól látom és kur..a jól nézel ki. Nagyon szép család vagytok. Annyira aranyosak a gyerekek ahogy örülnek az ajándékoknak. Nagyon lejött a képekből milyen klassz karácsonyotok volt. Kornélka nagyon nagyot nőtt mióta nem láttam róla fotót.
Kiru, bakker, én akkorát nevettem. Mondjuk ez most nagyon rámfért. Te emlékszel amikor meglátogattunk a kórházba és már a látogatási idő végére értünk oda mert sokáig kerestünk. Szivem, elképzelni nem tudod mekkora bal....asz vagyok. A régi emil címedből gondoltam hogy a neved Horváth Kinga és én ezt a nevet mondtam a nővérkéknek. Jó hogy nem volt olyan nevű a kórházban mert nem is tudom mit mondtam volna neki. Fogalmam sincs honnan vettem hogy csak úgy elnevezlek. Tiszta dili vagyok. Egyébként nagyon köszönöm a fényképeket neked is. Annyira szép pofija van Ákosnak és olyan sok szeretettel nézegettem a fényképeket. Gondolom azért mert annyira szimpi voltam neki. Látom ő is nagyon örült az ajándékainak. A talizmán érdekel. Ha majd ráérsz fotózd le. Köszike.
Etna, én nem tudom már biztosan de úgy emlékszem hogy már írtam nektek. Én a csajokat vittem esőben szélben és napsütésben is. Nem számított milyen az időjárás mert nekem menni kellett boltba vagy bárhová akkor mindig vittem magammal őket. Nehéz volt le és fel cipelni őket a harmadikra/ról babakocsistól de a séta minden nap jól esett nekem és a lányoknak is. Amikor már nagyobbacskák voltak akkor néha csak az udvarra mentünk, de akkor is kint voltunk minden nap. Neki is meg kell szokni minden időjárást és a levegő kissé lenyugtatja őket. Remélem most már alszik rendesen. Láttad Petráéknál milyen a Kornélka ágya? Én ilyet mondtam neked múltkor. Én is vettem rózsakvarcot de azt inkább a szerelem kövének mondják. A neten is ezt olvastam. De, azért használom majd azt is. Miiiiinnnndeeeeent..... Egyébként nagyon tetszett a babakocsis sztori.
Laar, borzasztóan sajnálom de nem igazán voltam magamnál így én is csak most kívánok neked Nagyon Sok Boldog Szülinapot. Remélem nincs hari hogy nem tudtam. Tegnap este már mindenkit megkerestem iwiw-en mert eddig sokan nem voltak nekem bejelölve. Mit kaptál szülinapodra?
Tina, borzasztóan sajnálom ami veletek történt. Nem lesz egyszerű ami az anyagiakat illeti de hidd el ki fogtok lábalni belőle. Azzal nem dicsekednek hogy miért tesznek bárkivel is olyat hogy csak határozott időre csinálják a szerződéseket? Ezt miért engedik meg nekik? Na, nem idegesítelek tovább. Próbálj nem idegeskedni mert ha idegeskedsz sem lesz jobb. Ezzel csak ártasz magatoknak. Majd alakulni fog, meglátod. Szorítok nagyon.
Daniella, nagyon ügyi vagy. A recepted majd dobd fel nekünk is, hátha rászánjuk magunkat és sütnénk mi is. A buli tényleg nagyon jó volt. De, ezt mindenki tudja hogy a jó bulik a jó társaság miatt sikerülnek és ez a társaság nagyon jóóóóóó.
Bocsi lányok hogy ilyen hosszú lettem, de most mindenkire próbáltam reagálni és ez lett belőle.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Zsuzsa! Ez jó :) Akkor persze, hogy nem találtatok meg :) Pedig nagyon tudta mindenki, hogy hol vagyok, nagyon kellett rám figyelni a macerás szülés meg a következményei miatt!
Megpróbáltam lefotózni, de nemigen sikerült sajnos. Akkora kb. mint egy igazolvány (diák, személyi...), arany színű, ezért nagyon tükröződik! Megkérdezem majd anyát, hogy hol vette nekem. Egyébként akkor kaptam tőle, mikor azt mondták, hogy nem lehet gyerekem! Ő nagyon hisz az ilyesmikben, én meg úgy voltam vele, hogy baj nem lehet belőle :)
Kép Kép

kiru84

Zsuzsa és bárki más, akit érdekel a süti recept, íme:

PAULA SÜTEMÉNY

Fél RAMA margarint jól kikeverünk 4 tojássárgájával és 30 dkg porcukorral. Ehhez adunk 1 pohár tejfölt, 5 dkg darált diót és 20 dkg lisztet, melybe előzőleg belekevertünk 1 csomag sütőport. Ha mindezt jól összedolgoztuk (robotgéppel), hozzá adjuk a 4 tojás felvert habját.

2 db nagyobb méretű, kivajazott és kilisztezett őzgerinc formába öntjük és egyszerre kisütjük őket.

180 fokon, kb. fél óráig sütjük.

Ha kivettük a sütőből, még melegen ráöntjük a csokimázat, ami hamar megdermed a tetején.

Csokimáz:

20 dkg porcukor
2 EK. kakaópor
2 EK. étolaj
3 EK. forró víz

Kép

Kép
daniellla

Kiru, köszönöm szépen. Én sem igazán hittem az ilyesmiben, de már igen. Ha anyukád tudja hol vette, akkor veszek én is egyet. Azért kösz hogy lefotóztad nekem. Ha más nem lesz akkor kinyomtatom ezt is.
Daniella, köszönöm szépen a receptet, tényleg nem tűnik nehéznek. Ráadásul még maradt darált dióm karácsonyról és el kellene használni. Tutira nagyon finom lehet.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Daniella!
Köszi a receptet, nagyon tuti, a héten meg fogom csinálni, már úgy is süti hiányom van a sok karácsonyi és szilveszteri finomság után. Bár vissza fogtam magam, mert nagyon durván felszedtem ebben a két hétben :( A csokimáz nagyon érdekes, nekem pont ugyanez van meg és még régebben egy cukrász ismerősömtől kaptam, mivel soha nem szokott sikerülni a margarinos csokimáz, ez pedig mindig tuti.
Elküldöm majd újra a fotókat, meg a cikket is a "hisztis gyerek"ről, ezeket küldtem újra. Csak ma már nem, mert apa feltett valami új vírusfigyelőt és tök sokáig vizsgálgatja a küldött leveleket is...

Vasi!
Annyi kimaradt az írásomból (férfi és a nő feladatai), hogy nekem egy szavam sem lehet apára, hiszen ha itthon van segít szívesen, szó nélkül elmosogat, felmos, feltakarít a lépcsőházban (!!!), és még egyetlen egyszer sem vágta a fejemhez, amit Etna írt, hogy Te otthon vagy, ráérsz. Mert pontosan tudja milyen nehéz gyerek mellett mindent megcsinálni, értékeli is nagyon, mikor fincsi vacsival várjuk haza :) Na azt hiszem így teljes a történet.

Etnám!
Nem semmi urad van... eltörni egy babakocsit, hát király... Pedig szerintem Norbi nem egy "gyorsan felkapja a vizet" típus, tehát ha elsőre nem sikerül összecsukni a babakocsit, nem töri el egyből. - szerintem. Nem is hallottam még ilyet, hogy babakocsi szervíz. :oops:
Amúgy én is nagyon kíváncsi leszek a talira mit alkot majd Tamás, mert ugyanúgy ahogy eddig se, most sem hajlandó játszani más gyerekkel. Mintha félne, vagy nem tudom. Egyedül az unokatesómmal Kornéllal van el, de ő már tíz éves. hamarosan megyünk megint barátnőmhöz, majd meglátjuk mi lesz (neki van a két éves kisfia) Most meg tiszta para vagyok, mert pirosnak látom a kukacát. MOndom apjának: ez normális? mit tudja ő.. vigyem dokihoz... Köszi, előbbre lettem. Piros neki a vége és kukaca alatt az a csík, ami alapjából barna. Lehet tegnap este jobban meghúzogattam neki fürdésnél, mert ez a hülye kukac téma is idegesít már, hogy nem jön le neki rendesen. Dokink szerint két éves koráig nem kell vele foglalkozni. Valahol (ahogy NÁlatok is) már egy évesen nézik nekik... kéne szereznem olyan csodakenőcsöt, ami elővarázsolja, mi a neve annak??? Úgyis két hét múlva megyünk a 18 hós szurira, majd rákérdezek, csak az a baj, hogy Tamástól nem lehet szót érteni úgy üvölt már a folyosón is. Ez is mi a franctól van???
Boti hogy aludt éjjel? Ma nem volt hiszti?? Puszi

Megyek, elteszem magam holnapra, éjjel marha szarul aludtunk, két óránként rohangáltam hozzá. Ma vettem észre, hogy egyszerre három szemfoga jön, plusz a hátsó rágó, ami kb. már egy hónapja... szóval ezért a zűrös éjszakák :( Puszi nektek, holnap jövök!

Kép

Kép
luca81

Jó reggelt mindenkinek!

Luca! Remélem, hamar kijönnek azok a fogacskák, és nem fogják kínozni Tamást!
Zsuzsa! Megkérdeztem anyát, Tatabányán vette, majd megnézi van-e még!

kiru84

Sziasztok!

Köszönjük a fogápolási tanácsokat!Mindenképp elkezdem a pelussal áttörölni evések után!Aztán ha eljutok valami boltba végre, beszerzünk egy fogkefét is!!

Etna, igen, természetesen nálunk a fogzás sem volt zökkenőmentes. 3 napig hőemelkedés, hisztik sorozata, nyűgösködés a tetőfokon, ez ment egy hétig, aztán semmi. Meg is lepődtem, mi történt?- nem történik semmi?! Aztán kibújt az első fogacska, de azóta semmi...de nagyon -nagyon rág, mindent...persze főként amit nem szabad, most a függönyt találja újdonságnak, azzal játszik, ki érti ezt? Minek is ennyi játék?!

Daniella: mit eszik a kiscsaj? Én még Vilcsinek adok 4 hós bébiételeket, főleg gyümölcsösöket( így télvíz idején) Már felállt Alexa? Biztos ő is sokat mozog...Vilcsi nem hízott most semmit, mert folyamat mozgásban van, és lemozogja a kajákat...

Na megyek, mert már itt szereli a széket alattam...lehet fiúnak készült a gyerek :lol:

Pussz

tokotimi

Sziasztok Lányok!

Nem nagyon tudok nektek mit írni. Sajnos, nem történt semmi különös. Hacsak az nem, hogy ma a kicsi lányom megbőgetett egy két éves kisfiút... Belecsimpaszkodott a ruhájába ahogy a Kornélkának is szokta, erre a kissrác el kezdett ordítani... Mint akit ölnek... Már most félnek tőle a pasik akkor mi lesz később??

Felfedezte a virágomat. Állandóan a virágföldben kotorászik, tisztára mint a bátyja. Csak annak már akkoris mondhattam, hogy nem szabad... akkor is jól kiröhögött és folytatta a virágföld szönyegre pakolását. A Flóra egyenlőre csak markolássza és ha szólok rám néz és mosolyog. A musiccenter is nagyon tetszik neki, állandóan nyitogálja az ajtókat a magnó részen, érintős igy könnyen kinyilik neki. Ezt is nagyon élvezi.

A fogápoláshoz csak annyit, hogy én úgy tudtam, hogy ilyen korban még nem kell őket tisztitani. Én a Kornélkánál 1 éves kora után kezdtem el. Most már az oviban ügyesen megy neki. De nálunk sajnos a cumis üveg az gallyra vágta rendesen a felső 4-et... Sajnos a fogaknál sok múlik a genetikán szerintem...

Most búcsúzom csajszik. Holnap újra visszaolvasom a kérdeseiteket amiket nekem tettetek fel, mert sajna már nem emlékszem és akkor reagálok, de most mennem kell. Jók legyetek! Puszi piciknek, nagyoknak és simi a pocakbérlőknek!! Sziasztok!
wpetra
Pusztavám

Sziasztok Lányok...

Bocsi, nem tudtam visszaolvasni, csak annyit, hogy Angyalka nincs rendben.
Angyalom, gondolok rád, imádkozom értetek... reménykedem a mielőbbi javulásodban. Pihenj sokat, és nem lesz semmi baj.

Kérdeztétek, hogy bírok ennyit sütni, főzni. :-) Tervezek. Napokkal, hetekkel előre megtervezem, mit fogok csinálni, megveszem a hozzávalókat, és szép sorban mecsinálom. :-) Próbálok olyan ételeket kitalálni, amiknek a hozzávalói hasonlóak, kötődnek egymáshoz.

Bocsi Lányok, most mennem kell, majd jövök: Nofi

nofertiri

Sziasztok!

Luca, nem irigylem a hosszú éjszakáitokat. Ez a fogprobléma is csak a fiúknál lehet ennyire durva vagy a lányaim voltak nagyon ügyesek de nálunk nem voltak ilyen dolgok pedig még csoda zselék sem voltak. A férjed tényleg egy kincs lehet ha még segít is nemcsak megért.
Kiru, köszönöm szépen hogy megkérdezted.
Petra, nem semmi ez a kiscsaj. Nem baj az ha megbőgeti a fiúkat csak fordítva ne legyen.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Tina
Ez szörnyű sajnálom :cry:

Timi
Üdv köztünk! Aranyos a kislányod! :lol:

Arte
Nálunk a szomszéd utcában van/volt egy dongalábú kislány műtőték sokat a lábát eltörték neki meg gipszben volt meg sínben már elég szépen jár nem is látszik neki, hogy ez volt a baja.

Etna
Köszi bírom most délelőttős vagyok szombaton meg megyek túlórázni is. Jövő héten meg éjszakás leszek!

Zsuzsa
Lestelek de nem látalak. Mindjárt mész a Batához!!

Remélem mindenki jól van! Bocsi aki kimaradt kicsit szita az agyam!

Puszi!

Kép
grácus

Sziasztok Lányok!

Timi: Húúú..Alexa már sok mindent kóstolt. Igazából 6 hósan kezdtük el neki a ht-t. 8 hósan kapott először husit, tejterméket még nem, szóval nem sietjük el a dolgot, de minek is sietnénk? :) Amiket kóstolt már: alma, banán (nagy kedvenc!), körte, barack, krumpli, brokkoli, cukkini, spenót, sárgarépa, zeller, fokhagyma (belefőztem a zöldségek közé), csirke és pulyka husi. Dobozos pépek közül: rizspép, alma pép, 7 gabonás pép, tejpép. Darabosból: babapiskóta, kenyér bele, főtt sárgarépa és kölesgolyó. Sokszor főzök neki, de időnként kap bébiételt is. Főleg az édeskés ízeket szereti, a főzikbe is kell tennem valami gyümölcsöt, általában úgy eszi meg.

Igen, felállt már, dec. 12-én, 8 és fél hónaposan.

Vilcsi miket csinál? Szoktál neki főzni is? Ht-t hány hónapos korában kezdtétek el? Hányszor szopizik még egy nap? Anyatejen kívül elfogad más italt? Alexa mostanában egyre jobban issza a vizet, pedig régebben nem nagyon szerette. Bocsi a sok kérdés miatt! :D

Luca: Sajnálom a rossz éjszakákat, remélem, nem tart sokáig! Köszönöm szépen a képeket, végre meg tudtam őket nézni! Nagyon szuperek, látszik, hogy jól éreztétek magatokat! :D Tamás pedig egy gyönyörűség! Szegény fiús anyák, ahogy hallom, egyre több helyen van gond a fütyivel. Hátra húzzák, ne húzzák, ki ezt mondja, ki meg azt. Tesóm kisfiánál is volt egy időben probléma vele, valami gyulladás, kaptak rá krémet, azzal kellett kenni néhány napig. Nem tudom, hogy pontosan ugyanaz-e Tamás problémája, de ha gondolod, megkérdezhetem a krém nevét. Ha még emlékszik rá....
A sütit próbáld ki, mert nagyon finom!
Köszönöm szépen a cikket is!

Nofikám: Hihetetlen ügyi vagy tényleg, hogy ilyen sok főzésre van energiád! Irigyellek! Biztos szervezés kérdése, de akkor is ügyi vagy! Szóval, az egyik kérdésedre válaszolt a Babanet szerkesztője? Hát...engem válaszra sem méltatott. :( Egyébként olyan fura, valahogy olyan gazdátlannak tűnik ez az egész Babanet, nem? :roll: Már 2 felé is írtam és semmi reakció! Nem tudom, akkor másoknak hogyan sikerült zárt topicot csinálniuk??? :(

Zsuzsa: Már többször is akartam kérdezni tőled, hogy a párodnak miért Vasi a neve? A valódi nevével áll ez kapcsolatban? A süti tényleg finom és nagyon egyszerű.

Van mégegy nagyon könnyű kevert sütis receptem, itt körtésnek van írva, de bármilyen más gyümivel is jó. Mindjárt feldobom nektek ezt is.

Kép

Kép
daniellla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?