Új privát üzeneted érkezett!

Vicky, megcsinálják odabent, de nem tudom mennyiért. Én Lillánál lemaradtam róla, így a doktor nénink lőtte 5 hósan, annyira bevált így, hogy most se lesz másképp. A csecsemősök csinálják amúgy, időben kérdezz rá.

Nálunk Lilla az én fülbevalómat hordja, de Léni keresztelőjére kapnak a lányok egy egyformát majd :lol:
Úgyis májusban szeretném a keresztelőt, majd utána fülbevalózunk, plusz ugye először Lillunak is egy orvosi fémes pillangója volt.

KépKép

KépKép
beneildi

beneildi: Én is már vártam hogy gyere. Nekem a kórházzal kapcsolatban lennének kérdéseim. Írok privit.
vicky79
Budapest III. kerület

Ildi!

Köszi!
Nálunk most kényszerhelyzet van, így ezért közös szoba is. De ha kb fél év múlva költözünk, addigra remélem lesz valami rutinféle. Most két megoldás van. Vagy Noncsit gurítom ki ágyastól, vagy Lucát teszem ki apa mellé aludni. Én meg az ő ágyában folytatom az éjszakát...

A másik lakásban lent lenne a mi szobánk, gardrób, fürdő, mosókonyha, wc, nappali, spejz. Fent egy pici vendégszoba, fürdő, egy hatalmas szoba (lehet megvan az 30nm is) 2 pici gardrób-tároló.
Szóval a csajok mindenképp mennek az emeletre. De ha gáz van, a nagy szobájukba úgyis szeretnék egy matracot, hogy összebújós mesepartikat rendezzünk, azon én is elalszom. De hosszú távon jobb lesz nekik távol tőlünk!!! :lol: Főleg ha egyszer 3. babát is akarunk! :lol: :lol:
Vendég

Megpusztulok a hasfájástól! :?
Nem tudom eldönteni, hogy Lili csinál odabent vmi kellemetlent, vagy a tegnap esti lencsevacsora (remélem, ez utóbbi). Végül is lényegtelen, hogy mitől, de fáj a köldököm táján... És kezd hányingerem is lenni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nóri: Elfelejtettem, hogy te is mávos voltál. Akkor a privit neked is küldöm.

Köszi a válaszokat. Nálunk egyébként a névadó talán csak szeptember környékén jöhet össze, mert a keresztanya májusban szül. Így jött ki. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, hát nálunk is kényszer helyzet, mert negyedik szoba nincs... mondjuk nm hiány se.
Mi alapból Lilla ágy, Léni ágy, szivaccsal indulunk :wink: vészforgatókönyv egy szerint én is Lilla ágyában alszom, ő meg Apával... bár Lillu megígérte, hogy anya fér az ő ágyába mellé is... mondjuk ez igaz, de Lénivel már kicsit zsúfolt megoldás lenne :lol:

Vicky, jöhet a privi :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Olyan édesek ezek a nagylányok! Vasárnap összeszereltem a bölcsőt, erre tegnap este odajön Luca és ad egy puszit a pocakomra, majd közli: "Anya, úgy hiányzik Tesóbaba. Szeretném, hogy ott aludjon velem, szobámban" Hát aszittem megzabálom! :lol:
Vendég

Nálunk is Lilla szobája már Lénié is :lol: ahogy ő mondja ez Lilla és Babapo(cak) szobija :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hahó

nálunk is elment végre mindenki az intézményébe :lol: :lol: mai napi cselekvésem eddig egy adag ruha kimosása, teregetés még nem :lol: viszont nekiestem a fiúk szobájának. két táskányi lomot szórtam ki. eszméletlen sok szirszarjuk van :roll: :roll: viszont az egyik szekrényük mögött penészes lett a fal :roll: :roll: tapétás, festett. erre tudzok valami megoldást hogy mit kezdjek vele?

nálunk elős gyerek külön szobában volt és én vele aludtam egy külön ágyon amíg szopizott éjjel.
második gyerek velem aludt a hálóban éjjel, amíg át nem aludta az éjszakát, után ament át a tesóhoz. azóta is együtt vannak. a szobájuk elég nagy, le lehet választnai majd esetleg, de egyelőre együtt vannak.
3-aska velünk lesz a hálóban az első időben. aztán majd meglátjuk. valószínű megkapja majd a hálónkat és mi leköltözünk a mostani dolgozós-vendégszobába.

gátügyek:
engem mindkétszer vágtak. semmiféle gondom nem volt a kis és nagydolgokkal utána. már rögtön a szülés után mondta a szülésznő hogy minél előbb pisiljek, még a zuhany alatt. így is tettem.
a gátseb mondjuk nem kellemes, de csak 1-2 nap volt nekem gáz, a homeos bogyeszok segítettek. de tény hogy a gátvédelmes csaj sokkal fittebbül ugrált fel az ágyról...

pelenka: Liberot vettem én is.

otthonlét, amíg az elsőt vártam és már nem dolgoztam, állandóan játszottam a számítógépen...most viszont annyi minden intéznivaló van már a másik kettő miatt is...

wii-szakértők. írjatok még erről, a nagyobbik fiam játszott vele valahol és rá van kattanva. hol lehet ilyet szerezni és mennyibe kerül?

üdv

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy:

Nintendo Wii:
http://depo.hu/nintendo/wii_sports

És akkor lehet venni hozzá szépen kormányt, meg játékokat: http://www.576.hu/index.php?mod=fullpla ... latform=16 meg miegymást!
Vendég

Nóri: hát igen , attól én is anyázni tudok ha van mosogatógép, apának mégis csak odáig futja, hogy kivigye a konyhába a tányért, de már beletenni nem tudja, és ha rajta múlna még másnap is ott virítana a munkalapon :)

nálunk jutihoz hasonló volt az alvás, első gyerek külön szoba és ott volt nekem egy plusz ágy a szopihoz,
második gyerek: egy szobában velem amíg volt tejcsi, majd utána összeköltözés a nővérkével (nagyon szerették mindketten) Akkor lettek újból különrakva amikor a nagylányom iskolás lett
harmadik gyerek: helyhiány miatt nagyszobában kialakított babasarokban
stephie

juti: A wii a konzolvilágban a legolcsóbb szerintem az Árpád-hídnál van a bolt a József Attila Színház oldalában. Most a barátnőmék is innen rendeltek és az új kiegészítővel együtt 60.000 Ft-ba volt. Az alap csomag azt hiszem 52.000 Ft. Nem olcsó mulatság, de a kiegészítőket utána is lehet hozzá venni. Az alap csomagban is van játék, de mi pl. vettünk hozzá második távirányítót is és így egymás ellen is tudunk játszani. Ezt megéri megvenni hozzá szerintem. És ebben már van 5 játék (golf, tenisz, boksz, bowling és baseball). Nyugodtan kérdezz, ha akarsz priviben is jöhet.
vicky79
Budapest III. kerület

http://www.konzolvilag.hu/wii/gepek/mind

Mi itt vettük tavaly karácsonykor. Mármint most már tavaly előtt. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Most voltam dokinál. Apja szétkapta a gépemet, és nem rakta össze, úgyhogy ha már úgyis a városban voltam beugrottam a munkahelyemre netezni :)

Berci baba jó kisfiú volt, és az ünnepek alatt szépen befordult fejvégűbe, hurrá :)
Mindene OKs, bár sztem egy picit kisebb, mint kellene, de nem vészesen:

BPD 82
OFD 99
AC 280
FL 62

Súlya: 1940g

Szóval az a kemény amit a bordakorsaram alá szokott helyezni, az már nem a feje, hanem a feneke. Jobb oldalra van bekucorodva, és balra lógatja át a lábait, ésa köldökömnél öklöz. Mostanában eléggé be van pörögve, ma reggel akkorát rúgott, hogy ijedtemben majdnem seggre ültem a buszon :)

Vettem magamnak egy terhesgatyát, ami végre kényelmes, mert van vagy 6, de abból csak egyet szeretek hordani. H&M mamacuccai jönnek be, ezt is ott vettem - úgyhogy most van az elegánsabb feketém mellé egy sportos oldalzsebes olajzöld, úgy örülök neki.

Nóri, én is kezdem az éjjel nem alvást, ill. ma fél 5kor keltem, úgyhogy délutánra tuti kidőlök.

Edit: tessék már egy kicsit pihenni! Mindenki olyan búgócsiga, én meg csak hevernék egész nap, ha nem szégyellném magam.

Január 7-én jön a támadónő, addig rendbe kéne rakni a lakást, takarítani, miegymás.

Nálatok meddig áll a fenyőfa? Nagyon szép, de annyire kevés a helyünk, hogy lehet, hogy most már leszedem... :oops:

Na, ennyi voltam, remélem, holnapra műxik a gépem :)
Szép napot!

boruska

boruska: Berci fiú nagyon ügyes hogy befordult. Szerintem mi a hétvégén leszedjük a fát. Nekünk is útban van egy kicsit.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, Nóri

köszi, apának megmutizom.
sajna mind2-en bénák vagyunk a technikai dolgokhoz, de hátha ő jobban ért hozzá:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Én hétvégére terveztem a fabontást, de nagyon fogom sajnálni. Most az ágyunk mellett áll, időkapcsolót tettem rá és olyan jó a lágy fényeket nézve elaludni.

Na, megyek folytatom a rumli-eltűntetési-kísérletet a gyerekszobában.
zuzmooo

Viki: a hasleszoritot en is tudom ajanlani. Pontosabban nemtom, hogy tenyleg az segitett-e, de teny es valo, hogy en hasznaltam mar a szules napjan es szules utan be egy hettel konkretan pocakom nem igazan volt mar, csak a bor logott mar akkor.
De nem neztem ki mar x honapos terhesen, mint ahogy sok ismerosom panaszkodott (a sogornom alig hizott, de szules utan harom nappal a dokija "kedvesen" megemlitette neki, hogy ne menjen haza, akar bent is maradhatna, mert ekkora hasbol meg egy gyereknek ki kellene jonnie). :evil: :evil:
Nah, szoval pocakom nekem hamar eltunt, valszeg koze volt a hasleszoritonak hozza. De mint irtam reggel a kitagult bor visszahuzodasara meg kellett varnom. Gondolom most sem egy-ket het alatt fog visszamenni...
Hogy csaszar eseteben lehet-e ilyet hasznalni, arrol fogalmam sincs...

Koszi a valaszokat csajok, akkor ezek szerint a szulest koveto napokat erinto zaroizom-renyheseg egyeni dolog volt nalam. Sebaj, ennyit ismet kibirok, ha kell, vegulis konkretan kellemetlen nem volt, kenyelmetlen sem igazan, mert ugysem csavarogtam orakon at az utcakon azokban a napokban. Mosdo kozelben voltam otthon egesz nap a babaval. Csak annyi tortent, hogyha ereztem, hogy pisilnem kell, akkor mennem kellett perceken belul, nem tudtam meg egy oran at tartogatni.
Tehat ha valasztanom kell, hogy seg, vagy ez, akkor ez.

Ket erdekes dolog tortent velem ma, ami miatt kicsit aggodom is.

1. ugy erzem, hogy leszallt a baba. Meg jobban, mint eddig volt. Legalabbis mar a hajnali kutyasetaltatasnal is furcsan sajgott a huvelyem, de tiz orara vilagossa valt szamomra, hogy nagyon nyomodik belulrol es mint derult egbol villamcsapas, erzem, hogy az aranyerem is kezd megerkezni. Tegnap meg semmi sem volt, amikor lefekudtem.
Kristofnal is ezt ereztem, miutan beilleszkedett a feje, csak eppen az 37 hetesen tortent meg. De ott is ket napon belul aranyerem lett.
Meg jo, hogy keszult tegnap pocakfoto, szerintem keszittetek ma is ugyanolyat es megprobalom eldonteni, hogy tenyleg lejjebb van-e.
Ha igen, akkor az nem gaz?
Mert Feri azt mondta, hogy szoljak inkabb a szulesznonek miatta. De nemtom, hogy kell-e ilyen miatt szolni, mert Kristofnal is bo ket hettel a beilleszkedes utan szultem, tehat meg most sem biztos, hogy ez jel lenne.

2. Asszem szetvalt a hasizmom. Tavaly ilyen sem tortent. Ma ledoltem bugyiban az agyba es ahogy ereszkedtem hatra olyan groteszknek tunt a hasam. Tudom, hogy nem szabad, de megis ugy maradtam, befeszitve kicsit. Hat, nagyon faszan a koldokom felett a mellkasomig kiall egy csikban a hasizmom, mint valami valasztovonal. Eleg durvan kiemelkedik. Eddig ilyen sem volt, ez biztos, nem igy nezett ki az en hasizmom. Hallottam mar errol, hogy van ilyen, de nem gondoltam volna, hogy ilyen picipocival is kette valhat... :( :(
Vendég

Bori!

Mi már 30-án leszedtük... :oops: Lucáét meg tegnap. Nálunk az újévet még csak egy fa élte meg, olyan száraz és meleg a levegő. Idén meg elkövettem azt a hibát, hogy hagytam hogy apa vegyen fát = a világ legrondább 180cm-es fája, ami nem meredt meg a talpban és folyton kidőlt! :evil:
Vendég

Bea!

Nekem is elég lent van, de inkább csak a beilleszkedés féle lent. Nem a buksi a szülőcsatornában lent... Látványra is olyan, mint a Tied. Na majd ma én is csinálok fotót. (bár lehet csalóka, mert a spenót-bundás kenyér kombóra rátoltam egy tejeskávét és egy hatalmas meggyes-mákos rétest! ) :oops:
Vendég

Sziasztok!

Ezt a házat elátkozták... Képzeljétek, ha valaki a lépcsőházban felkapcsolja a villanyt, az levág valami biztosítékot, és akkor nuku net, nuku kábel tv... Ez volt tegnap este is. Múltkor egyszerűen csak azt hittük, hogy a szolgáltató ilyen balfék, hogy már nem tudom hanyadszorra nem képes a hibát orvosolni, de nem... És tavaly ugye volt beázásunk (-> penészedés), a kárbecslő szerint még lesz is, elektromos kapu beépítése (amit a lakóközösség egyébként leszavazott...), áramlopás... folytassam még?! :x Jó hely, mi?!

No, de nem is panaszkodni jöttem ám! :)
Reggel beugrottam a munkahelyemre, hogy aláírjam a szerződés-hosszabbítást, meg beszélgettem pár volt kollégámmal (bár nem sokáig, mert ugye első munkanap volt a téli szünet után). Olyan aranyosak voltak, mindenki megdicsérte a pocakomat, de egy valaki azért hozzátette, hogy már kezd lefelé menni. Mondtam, az lehet. De már a védőnőm is megjegyezte, hogy milyen lent van, és ez meg jóval hetekkel ezelőtt volt, meg hozzátette, hogy szerinte amúgy nekem mindig is inkább lent volt. Na jó, hol máshol lett volna a kezdtek-kezdetén, de tényleg nem érzem úgy, hogy nagyon feljött volna. Viszont Boti lábikóit itt érzem sokszor a gyomrom körül. :)
Ja, egyvalami azért kiborított a suliban: a gazdasági irodában közölték, hogy nekem még jár ugye szabadság, azt kiadják, de nem most januártól, hanem én tulajdonképpen már december eleje óta szabin vagyok. :? Csak néztem nagy kerek szemekkel a nőcire, hogy én erről semmit sem tudtam... Hívogattam a háziorvost, hogy megyünk a papírosért, szorgosan adtuk le kéthetente decemberben is a suliban a táppénzes papírokat, akkor miért nem szólt senki nekem, hogy nem kell, te idióta!!! No, mindegy, nem hergeltem fel magam ezen, végül is így jan. 27-ig leszek még szabin, aztán újra táppénzen, ha ez megoldható. Remélem! De előtte még beszélek a bérszámfejtővel. Így talán anyagilag is jobban járok, ugye?

Lányok, nekem is magas a pulzusom. Említettem én már a belgyógyásznak is az EKG után, de csak nézett rám nagy üveges szemekkel, mint aki nem érti... És ezzel el is volt intézve a dolog. A nődokim szerint ez normális, nem kell vele túlzottan foglalkozni. Csak a terhestanácsadóban akadt ki a védőnő, hogy erre azért figyelni kell, mondjam mindig, ha folyamatosan magasnak érzem. Mondtam/mondom is mindig, de soha nem történik semmi...

Éjjel telihold lehetett vagy valami hasonló, mert se én se apa nem tudtunk rendesen elaludni. A végén már elkezdtünk barkochbázni. :D Na, ezen rendesen lefáradtam, mert ilyeneket talált ki, hogy pestis, Morte (egy számítógépes játékból egy koponya :D, amivel én játszottam ugyan évekkel ezelőtt, de kaotikus gonosszá lettem, és mérgemben nem folytattam a játékot) Hubble űrteleszkóp :lol: . Na ezekből azért kitaláltam a pestist és a Hubble-t! 8) Ehhez képest az én feladványaim Chuck Norris és pelenka szinten mozogtak. :D
Szerintem kezdek én is átállni éjjelibagoly-üzemmódra... :)

Fülfájáskor mi is a kövirózsa leveléből préselünk a fülünkbe.

Fúú, a régi nődokim már engem is hormonvizsgálatra/hormonkezelésre akart küldeni, mert hogy szerinte kevés az érett tüszőm meg a tesztoszteron szintem is magasabb egy picit (még tavaly márciusban), aztán kb. úgy jártunk a teherbeeséssel, mint Zarjáék. :)

Megint egy kényes kérdés: ha valaki aranyeres, akkor nem veszélyes a gátmetszés? Vagy, ha reped, akkor is ugyanott vagyunk?! :?

Kép
erusverus

na most már a sok lent van fent van hatására én is dobtam egy pocakfotót a gmailre. Most már én is bizonytalan vagyok, hogy hol van a hasam, egy biztos, hogy a gyerek be van illeszkedve.

fát már leszedtük.

Apa ma megvette a kiságyba a szivacsot 6 centi vastag 70x115 cm és kemény 2200 Ft volt :)

naptár szerint nem volt telihold, de én se aludtam baromi sokáig és Leventének se nagyon akaródzott.

küldjetek pozitív energiákat, mert ment egy albérlő érdeklődni a párom lakására. Jó lenne ha végre nem minuszban lennénk...
stephie

Na tettem fel én is pocakfotót. Érdekes, képen sokkal nagyobb, mint élőben. Talán mert mell alatt nagyon keskeny vagyok. 70D-s melltartót hordok. Szemből szépen fénylenek a csíkok. Na erről beszéltem, hogy 1*1cm ha helyén van a bőröm. Szemből még szépen megfigyelhető a fiúk által (irul-pirul) "baszóhájnak" nevezett kis szárnyacskák (jó, zsírtelepek) a csípőmön. Ezek normál esetben eloszlanak, de most amorf módon képeznek még egy segget az igazi felett! :lol:
Vendég

nóri:
nagyon szép a szobád, aminek különösen örültem, az az akvárium a halakkal
Én elvileg az akvárium fényében fogok pelenkázni, ha minden jol megy.
Sokat agyaltam, hogy "való-e" :) babaszobába akvárium
De végre van valaki rajtam kívül, aki szerint való
üdv
pcd1985

Éjszakák: én nem éjjel 2-ig vagyok fenn, hanem akkor kelek. Éjfélkor alszom el és 2-ig bírom. Utána visszaalvásra esélyem nincs, mert vagy a derekam fáj vagy a vállam, vagy mindkettő és csak forgok...illetve lendítem a hasam jobbra balra :D

Nóri, csubakkaság: ma megvolt a nagy gyantázás...hát félig sikerült és hiába erőlködtem, bele kellett törődnöm, hogy van olyan rész, amit nem tudok leszedni...így félig csiga, félig tigris vagyok én is :D De csak látott már ilyet a doki, nem?

Pulzus: én már nem is merem mérni...a vérnyomim nekem is halálközeli, de hozzá a pulzusom...iszonyat durva. Én azt csinálom, hogy megyek egy picit, aztán leülök, erőt gyűjtök, majd megint megyek. És mindeközben úgy érzem, mintha 200m-t futnék sprintben, pihenés, megint 200m...közben meg csak 5 m-t vonszolom magam.
lara

Kakti:
nekem is fáj a hasam, hol így hol úgy nyom-szúr
tegnap nem is vacsiztam, mert én is azt hittem, h. elrontottam a gyomrom
de semmi
És én se tudom mi lehet ez.
Kiváncs vagyok,szülés lesz a vége vagy hasmenés???
Több gyerekesek-ez így kezdödik??
pcd1985

És végül, két kérdés az elsőgyerekes béna kismamától:
nagyon beégtem ezzel a mellszívó témával, pedig én azt hittem h. megtaláltam A megoldást.
Akkor most vegyem meg az Avent isis kézi (nem elektromos???) mellszívót, 12.000 ért?Utánanéztem A PONTOS ÁRNAK :oops:
Anyám ki van akadva, és azon veszekszik velem non-stop, h. mellszívó márpedig nem kell.neki nem volt 25 évvel ezelött, persze.megörülök.
A párom szerint szintén hülyeség.
NA ők ketten akik MARHÁRA ÉRTENEK HOZZÁ. :evil:
Második:
mosás
hogy fertőtlenítsek?
főzőmosással?amire rá van írva h. 60 C' on mosható, annak elég ha ugy kimosom, utána gözölös vasaló, és elrakom a kitörölgetett fiokba??
használhatok flóraszeptet pl??
mennyire válnak be a kifejezetten babáknak való öblítők??
azzal öblítsek, vagy ez egy reklámfogás??
pcd1985

Megvolt az első torna ünnepek után. Hát, meglátszik a két hét kihagyás.. Most már heti 3szor fogok járni februárig, állítólag így az utolsó időszakban jót tesz a rendszeres mozgás. Aki tartja, esküszik rá, hogy gátmasszázsnál elég kívül masszírozni, a belső részeket ráér a szülés megindulásakor kezelésbe venni. Háát, én azért nem várok odáig.

Reggel voltam kontroll vérvételen pajzsmirigy ügyben, meg szemészeten. A Mária u-ban hajlandók voltak írásba adni, hogy szülhetek természetes úton. Nagyon jó fejek voltak, soron kívül beengedtek, volt persze kis morgás a folyosón.

Pelenka: nekem a védőnő azt mondta, ne vegyek 2-4 kg-sra valót, hanem indítsak eleve a 3 -5 kg-sal. Nem lesz az kicsit nagy az újszülöttnek? :shock:

Fánk még van, arra viszont megoldásunk nincs, hogyan fogjuk levinni. Liftbe nem fér be, szerintem fel kell darabolni még a lakásban.

Most elmegyek megküzdeni az ÖK-tal lakcímkártya csere miatt, utána meg piacolok kicsit a gyerkőcnek.

Kép
juci-77

pcd1985: nyugi, a mosással kapcsolatos aggodalmak bennem is felmerültek. Nekem anyukám azt mondta, hogy nem kell semmiben sem eltérni a megszokott mosási technikáktól (na, ezt nem ilyen "fennkölt" módon fejezte ki :D), mossam ugyanúgy a babaholmikat is, mint a sajátjainkat, csak külön. (Főleg, mivel férjem biológus.) Anyósom meg a vasalásra mondta azt, hogy felesleges. Ettől függetlenül azért vasalni fogok (bár utálok; meg ki tudja, meddig lesz hozzá kedvem), mert eléggé összegyűrődtek a rucik a mosás után, meg ez is fertőtlenít valamennyire. Szóval én nem hiszem, hogy ennek olyan nagy feneket kerítek.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ezzel csak nem ártok a babának

Kép
erusverus

Juci, neked végeztek a szemészeten "rendes" (asszem csepegtetős) szemfenékvizsgálatot? Mert nekem csak egy lámpával világítottak a szemembe, és így írták a leleltre, hogy a normál szülésnek szemészeti akadálya nincs.

Kép
erusverus

Ja, anyósom bőrgyógyász, szóval nem lehetetlen, hogy igaza van a vasalással ill. annak szükségességével kapcsolatban.

Kép
erusverus

Mondjuk az hogy mindegy, mivel mosol, erős túlzás... Luca a mai napig nem bírja a Coccolino öblítőt. Pedig egyáltalán nincs érzékeny bőre. Én csak Silant használok. Eleinte Sensitive-et sima Ariel mosógéllel (a gél jobban oldódik, kevesebb marad belőle a ruhában).
Most van itthon mosódióm, így azt használtam mondjuk az ágyneműnél, ami amúgy sem volt koszos. Vagy a textil pelusnál. Meg Frosch bio öblítőt.

De a vasalás a mániám. Nem értem, hogy lehet nem vasalni gyerekre? Sőt, hogy vannak akik egyáltalán nem vasalnak! :shock: Bocs, ha itt sem valaki, de nekem pl. oltári igénytelen egy olyan pasi, aki vasalatlan pólóban mászkál. És ne mondja senki, hogy úgy szárít, hogy az nem gyűrött, mert sztem igenis az... Ok, az alsógatya vasalás asszem nem természetes. De én az atlétától a törölközőig mindent. Az utolsó partedlit is. Bugyit, melltartót és strech alsógatyát nem. Azon kívül mindent!!!! Néha a gumis lepedőt is! :oops:
Vendég

Erusverus!

Hát az én gyerekorvosom meg direkt vasalható szájmaszkot használ, hogy lehessen fertőtleníteni! :shock:
De én nem a fertőtlenítés miatt vasalok, hanem mert szebben néz ki! :D
Vendég

Juci: nem tudom, ti milyen házban laktok, de mi nem szoktuk levonszolni a fenyőt a negyedikről. Szabi lemegy, én meg kilököm az erkélyen és ő leteszi a kuka mellé.

A mosást már én is akartam kérdezni. Szóval ki mivel mos? Én a mosódióra gondoltam de öblítőm nincs hozzá.
zuzmooo

Nóri, nem azt mondom, hogy nem váltok mosószert/öblítőt, ha úgy látom vagy látja a védőnő, hogy az irritálja a babát. Elhatároztam (valószínűleg azért, mert anyukám is és anyósom is messze élnek), hogy próbálok a védőnő tanácsaira hagyatkozni az ésszerűség és a teljesítőképességem határain belül. :)

A vasalás (ugyanúgy mint minden más háztartási tevékenység) család- ill. egyénfüggő. Különbözőek vagyunk.

Mi egészségesen nőttünk fel úgy, hogy anyukám nem vett külön mosószert és nem vasalt ki mindent. Nekem ez elég. Persze változott a világ, és lehet, hogy az allergiás reakciók a mi csemetéinknél százszorta hamarabb és intenzívebben megjelenhetnek...

Kép
erusverus

Szép nagyok a pocik!
Én is raktam fel hármat. Hááát...nem maradok le mögöttetek. :oops:

Én most Ariel Sensitive folyékony mosószerrel mostam, és ecettel öblítek.
De van mosódióm is, meg vettem Dreft Baby & Sensitive kamillás folyékony mosószert, de ezeket még nem próbáltam.
Az ecetes öblítés után nem marad ecet szaga amikor megszárad, csak Ariel, az meg bejön.

Hát pl nálam nagyon rapszodikus, hogy mikor vasalom ki a gúnyákat.
Ágyneműt csomószor nem szoktam, mert olyan b.szott nagy 200x200-as, hogy nincs kedvem küzdeni vele, de a ruháimat és persze a babsziét is kivasalom.
A kolléganőm annyira megszállott, hogy az alsógatyákat, törölközőket, zoknikat is minden alkalommal kivasalja.
Hát nekem van más szórakozásom is az életben :)

Egyik homeos bogyeszt sem lehet kapni itt a közelünkben, amire vágyom.
Azt hiszem tán Anita ajánlott székrekedésre egyet, meg kézzsibbadásra akartam, de itt a Nyugati környékén nincs 4 patikában sem, pedig a kirakatba ki van nyomatva matricán, hogy Boiron homeopátia :?

Kattkat

Kép
kattkat

Mi magunknak Bonux-ot használunk sárga vagy kék Lenor öblítővel. (Előtte Ariel volt, de egyszer kipróbáltuk a Bonux-ot, és mind illatában, mind állagában, mind színében tök egyforma - és még a mosóhatás sem különbözik. Viszont harmadannyiba kerül.)
Lili ruháit viszont továbbra is Ariellel mosom, és Lenor Sensitive-vel öblítem.
Ami a pelust illeti:
talán már mondtam: Apa hozza a gyárból olcsóért, így mi Pamperst fogunk használni. Már meg is vettük az első csomagot. Abból a newborn 2-5 kg-os kölökre ajánott. Hát majd meglátjuk, milyen lesz. És a popsitölőnk is Pampers lesz. Mindkettőből az újfajta, fehércsomagost vettünk.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszi, sokat segítettetek.
nóri:én egész vasárnap délelött gumis lepedőt vasaltam :)
azt olvastam, h. a vasalás (is) fertőtlenít (valamennyire)
pcd1985

Kakti, ebben az esetben én is azzal kezdenék :wink: nálunk mondjuk a pelus nem vált be, de a törlőkendők közül nekem ez tetszett az egyik legjobban :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

a legujabb aggodalmam a receptre felírható babaápolási csomag
ahány ház, annyi szokás
unokatesóm már a 8. hónapba ki is váltotta, nekem meg azt mondták, amíg nincs gyerek, nincs csomag.
(a védőnő nem tud róla semmit
a dokinő SE
kérdeztem, h. eddíg nem járt itt kismama ilyen ügyben???????????????????????
asszisztens csaj világosított fel végül)
:?: :?: :?:
végülis én lesz@rom, csak akkor az a kérdés
ha ESETLEG nem kapom meg egyböl a csomagot,akkor kell e vennem valami babaápolási cikket és milyet??
ha ESETLEG megkapom, mit tartalmaz??
akkor is kell vennem krémet, tusfürdőt pl??
nekem az asszisztensnö, alkoholról, hintöporról beszélt......
meg hogy attol függ lesz e tejem
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jó fejek mi???
már hogy ne lenne tejem?????
jó hozzámállás!!! :twisted:
pcd1985

a google ban nem találok erröl semmit
keresek tovább
pcd1985

sehol nem találok erröl semmit
pcd1985

nálunk az a szokás, hogy a gyerek nevére, de az én taj számomra adják ki
stephie

tartalmaz: Vigantol (d-vitamin)
hydrophyllicum non-ionicum 8fürdető krém)
hintőpor
germicid c lázkúp
glycerinum boraxatum (rózsaméz)
ung.infantum (popsikenőcs)
spiritus diluti 70% alkohol (köldökre)
konakion MM (k vitamin)
stephie

Anita,KÖSZI
pcd1985

Anita: ami kell még neked a babához hol veszitek meg? Melyik bababoltban? Itt Nyíregyen mikor adják a recepteket (és ki) ? Védőnő járt már nálatok lakást nézni?
zuzmooo

Pelus: a védőnő a Dm-es babylove-ra esküszik, így én ebből vettem egy csomag 1-es méretet. Aztán a többit majd apa beszerzi.

Edit: ne legyen lelkiismeret furdalásod, még egy két nap és kitalálod, hogy mi jót lehetne csinálni.
Uh, már megint visszajön? Nem volna jó ötlet, ha diétáznál? Talán jobban tolerálja a pocid. No hús, no tejtermék (max sajt), alig szénhidrát (kenyér, tészta) állati sok gyümölcs, magvak, zöldség. Hm?

Lara: hát még én hogy ki voltam akadva a turkász beszólásain. Többet nem is látott!

Csilla: hát nem csodálom, hogy belepirultál a beszólásba. Bár nekem legalább az egyik is valami ilyen megjegyzést fűzött volna hozzá.

Nóri: a legtöbb kétgyermekes ismerős úgy oldotta meg, hogy egy szobában alszanak a gyerekek és a másikat rendezték be játszószobának, majd ha iskolások lesznek a gyerekek akkor lesz mindegyiknek külön szobája. Szal ezek alapján én is azt támogatom, hogy a csajok együtt aludjanak.

Lógó has: hát engem a fehérneműs csaj rábeszélt egy hasszorítós bugyira. Meg is vettem, mert annyira meglepődtem, hogy milyen olcsó a szoptatós melltartó. Kérdés, hogy jó lesz e, és használni fogom e.

Vicky: szegény Zsolti azért kapott. Most most kell elkezdeni, mert én úgyse foganok meg, és milyen vén leszek, mire a lombikbaby megszületik. Hallgatta vagy egy évig. De tényleg nagyon örülök, hogy így alakult. Feleslegesen paráztam éveken át.

Pcd: hát nekem a 4 gyermekes barátnőm mondta, hogy nehogy vegyek előre babaápolási cuccot, mert amikor hazamegyünk aznap jön ki a gyerekorvos írja fel, és még aznap ki lehet váltani. Ők bevásároltak mindenfélét, aztán a bébiolajjal kenegették egymást a férjével, mert nem tudták elhasználni.

Uh, jó volt a mai nap. Végre kiszabadultam a lakás fogságából (nem is tudom, hogy fogom bírni Bulcsival itthon) és emberek között voltam. Dolgoztam is, nem is keveset, de ooolyan jól esett. Ennyi kell anyának is! Bár ők is paráznak, hogy mi lesz, ha majd szülök, utána egy ideig ki leszek vonva a forgalomból, de ugye az élet nem áll meg. Hát én se tudom. De bárkivel próbálok odabenn erről beszélni, leintenek, és azt mondják, majd megoldjuk. Hrrrr. ÉN MOST AKAROM TUDNI, HOGY OLDJUK MEG!

zarja

Sziasztok!

Visszaolvastam, most nem jegyeztelem, de megprobálok reagálni a dolgokra.

Pelenka.
Libero new born-t vettem 1 csomagot.
Vki emlitette, hogy napi 6-7 pelenkát kell vinni, és hogy hogyan fogják tudni, h ki melyiket vitte, és hogy mikor és hogy kell odaadani.
A kórházban mi tesszük a babáinkat tisztába, fürdetéskor én meg mindig 1 db tettem a gyerek mellé. Kvázi nem adtam a csecsemösöknek oda az egész pelenkát.

Mellszívó
Avent kézi van nekem is. Bevállt. A medela elektormosát használtam még, az nem szív olyan erőssen, és kényelmes volt h nem kell mindig pumpálni.
Nem vettem meg szülés előtt. 3. napra durrant be a mellem. Apa nem tudta rögtön megvenni, mert ahova küldtem ott épp nem volt. Aztán mire hazajöttünk csak addigra lett mellszívóm.

Nagy dolog.
Ha jól emlékszem 24 órán belül kellett vmit produkálni különben adtak hashajtót a kismamáknak.

Bimbóvédő
Én ezzel kezdtem a szoptatást, mert a korházban állitották, hogy nem fog anélkül menni. kb 3 hétig használtam aztán szépen elhagytam és ugyanugy szopott Regi mint előtte.

Füllbevaló
Mi a hazahozatal napján szóltunk, és akkor a csecsemösök megcsinálták. 2000 ft volt.

Mosás
Folyékony Ariel, Silan sensitive + vasalás (külön mosás más ruháktól)
kb 4 hónapos koráig vasaltam a rucikat.
(én nem vagyok egy nagy vasaló bajnok :oops: )

Babacsomag
Szülés előtt kéred el a gyerekorvostól, vagy mikor hazamentél jön látógatóba akkor adja oda.
Tartalmát Anita leirta.

Kriszti
34+7 (mivel a vonalzom nem működik)
bchris

[quote="zarja"]
írta:
zarja
Nóri: a legtöbb kétgyermekes ismerős úgy oldotta meg, hogy egy szobában alszanak a gyerekek és a másikat rendezték be játszószobának, majd ha iskolások lesznek a gyerekek akkor lesz mindegyiknek külön szobája. Szal ezek alapján én is azt támogatom, hogy a csajok együtt aludjanak.

Nálunk is igy lesz. Annyi kiegészítéssel h kb 3 hónapos koráig velünk lesz egy szobában.

Karifa áll még nálunk, majd hétvégén apával leszedjük.

Kriszti
34+7
bchris

[quote="zarja"] írta:zarjaÉN MOST AKAROM TUDNI, HOGY OLDJUK MEG!

Zarja!
nem tudod vkire addig rábízni Bulcsit miíg elintézed a dolgaidat bent:
Esetleg elviszi vki sétálni.
Első időkben ugyis sokat alszanak.
Ha beáll az evés is, kb 3-4 órás időszakokra akkor tervezni is tudod, hogy ennyi időd van.

Kriszti
34+7
bchris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?