Új privát üzeneted érkezett!

Csilla, köszi a kiemelő nevét. Jövőhéttől lehet, hogy elkezdem használni, mert én a sajátomat elég laposkának tartom.

Kép
erusverus

nóri: Annyira azért nem parázok a tejcsin, csak idegesít hogy mit kéne is éreznem. Ha tápszer lenne, akkor elfogadom azt is. De annyira szeretném szoptatni legalább 6 hónapig.

kakti: Mellszívót kaptam és vettem is, mert nem tudtam hogy kapok. Nem akartam venni, de a pesztonkás elektromosat 3000-ért vettem, bár akinek kölcsönadtam azt mondja, hogy túl erősen szív. Remélem gyiket sem kell majd használnom, de ha apára bízom, akkor ő csak újat tudott volna venni kb. 5-ször annyiért. Na az az igazi pénzkidobás, ha csak pár napig használnád. Nálam így a kézi marad itthon és az elektromos megy anyuékhoz. Azt orrszívónak is lehet használni, hátha otthon szükség lesz erre a funkciójára. A védőnp azt mondta egyébként, hogyha az ember több pozícióban szoptat, akkor minden részéről kiszívja a baba a tejcsit és nem gyullad be az ember melle. Majd meglátjuk.
vicky79
Budapest III. kerület

"Röviden" a szilveszteri kiruccanásunk Miskolc-Tapolcán: négy napig szinte folyamatosan csak ettünk, aludtunk (napközben is többször :D ) és kártyáztunk vagy Activityt-t játszottunk. Volt szilveszterre töltöttkáposzta, bőrös malacsült, fasírt, francia-, lencse- és krumplisaláta, hidegtál, virsli, és másnapra savanyú káposztaleves, libasült... Azt hiszem egy hétig megint nem leszek éhes :) A csajokat nem lehetett lefektetni, velünk voltak éjfélig, és nagyon élvezték a tüzijátékokat is (olyanokat vettünk, ami nem robban hangosan, csak szép fényeket produkál) Elsején lustálkodtunk, 2-án pedig elmentünk a Barlangfürdőbe. Csak a 28 fokos vízbe mentem bele, így lemaradtam a legtöbb medencéről, de nagyon jó volt áztatni magam és dögönyözni a hátám a vízsugárral. Szabi olyan édes volt, úgy vigyázott rám mint egy apa-tigris, nehogy valami úszkáló megrúgjon :) Remélem elmegyünk oda még valamelyik nyáron is és akkor mindent kipróbálok (a bobpályát is)!

Nóri: utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Csuppancs: jó, hogy hazaengedtek a kórházból és minden rendben a babával és hogy jók a tapasztalataid a hellyel! ;) A vizsgák miatt nagyon nem irigyellek! Kitartás!

Geri: jó hallani felőletek is! Most már biztos könnyebben kibírjátok egyben amíg szükséges.

Boruska: Mindig pontosan megfogalmazod az én érzéseimet is a pocak-fogdosás, "hülyeség-kérdezgetés" és hasonló témákban ;) :lol:

Edit és Kokonya: szépen fejlődnek a Babák, jó hogy minden rendben!

erusverus: Nekem szokott olyan lenni, mintha a méhszájamat nyomkodná a drága gyermek. Eléggé fájdalmas és ha akkor épp gyalogolnom kell, minden lépésnél (zökkenőnél) keresztbe áll a szemem.

Anita: azért ez a 7-10-12 percenkénti keményedés nem hangzik jól! Vigyázz magatokra, bár már nem sok van a 36. hétig. ;)

Lara: én egyszer megcsináltam a vonalzót a menseshez igazítva és azóta nem állítottam rajta. (minden UH vizsgálatom más-más időt mutat)

A mellszívón még én is gondolkodok. Valószínűleg a végén veszek egy kézi Aventet, de lehet hogy megvárom, tényleg kell-e.

Edit: először én is tartottam tőle, hogy mit fogok csinálni itthon egyedül, de elég hamar belejön az ember az édes semmitttevésbe. :)

Egyébként én még nagyon távolinak érzem magamtól a szülés-gyerekgondozás gondolatát. És nem is szeretném, ha gyorsan eltelne ez a két hónap. (A legtöbb nyűg ellenére szeretek terhes lenni) A kórházi csomagot még össze se írtam, a gyerekszoba kész felfordulás és a baba-rucikat se kezdtem el mosni-vasalni. Igaz én eléggé a sor végén kullogok, de fura olvasni, hogy ti már mennyire "készen álltok" :roll:

Riadólánc: Nem igazán tudom, hogyan kell ennek működnie, de mivel én még messze vagyok a szüléstől, bárki értesíthet, szívesen továbbadom a fórumon az információkat ;)
zuzmooo

Erusverus, nekem lapos a bimbóm és mégis tudott szopni a fiam. Csak ne hagyd Magad rábeszélni a bimbóvédőre. Szerintem. Nálam legalábbis az volt a hiba az elején.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Azt én is hallottam valahol, hogy a bimbóvédő után nem akar "sima" cicit szopizni a babák többsége... :roll: :?:

Lányok!
Hol lehet esteleg használt mellszívóhoz új alkatrészeket venni? Aventest néztem ki.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit! Ne aggódj, úgyis lesz mit csinálnod. Ha mást nem, utána nézel dolgoknak, ellenőrzöd, minden megvan-e a babódnak stb.

Most tényleg aktuális lenne a riadólánc, de nem tudom hogy is kéne megszervezni. DE szerintem legalább két embernek kellene szólni, ha esetleg a másik nincs netközelben vagy bármi más van.

Kép
Kép
molmar

kakti:
nekem is pont a jobb mellbimbom közepén volt egy kis pötty
pont mint egy pattanás
pont mint neked
több napíg is azthiszem,
ugyanez!!!!néztem, nyomtam, zsepivel "törölni probáltam"-semmi
de ne izgulj, nekem azota elmult,es azthiszem szivárog a tej a melleimböl.
de csak nagyon picit,estére látszik csak, ilyen rászáradt izé, és ilyen.........nagyon minimális...
pcd1985

edit:
nekem is holnap van az elsö nap, h. hivatalosan itthon maradok
és rettegek, h. mindenki dolgozik, én meg itthon "fetrengek"majd, és nem tudok magammal mit kezdeni
másrészröl:annyi mindent kitaláltam már magamnak(mosás, vasalás, rendezgetés, védönö, nst, szüléástanfolyam, meg 1000 gyerekkel kapcsolatos dolog)
hogy csak gyözzem
aztán lehet, h. nekem lesz fetrengés a vége, te meg "beindulsz" :)
kiváncsi vagyok, gogy telik majd el ez a pár hét
nekem 27 napom van hátra
pcd1985

bimbóvédő: akkor én vagyok az ellenpélda :)
nekem az első gyerekkel volt nagyon berepedve a bimbóm, mert akkor nem nagyon jártak szoptatási tanácsadók, újdonsült anyukaként fogalmam se volt, hogyan kell jól szoptatni, azt hittem ha kiesik a szemem az természetes, majd megoldódik :) Aztán amikor már véresre csócsálta Eszter akkor beszereztünk egyet és két napon át azzal szoptattam. Előtte mindig bekentem a szilikon bimbót anyatejjel és szépen szopott belőle, és szoptatás után is anyatejjel kentem a saját bimbóm, ezért nagyon hamar begyógyult és utána szépen vissza is álltunk a rendes cicire.

pcd: mi lett a múltkori dolog fejleménye? Van már telód? Apa lehiggadt?
stephie

Kakti!
Én csak a narancsot szoktam rendszeresen félreküldeni. Ahogy beleharapok egy gerezdbe, egyből félremegy a leve.
Engem is érdekelne mekkora babának való a Felicitasos cumi.
Kibontottad már? Belül sem írják?
Nem vagyok híve, de ha annyira cumizni akar a sarj és nincs cumi, akkor az ujját fogja megtalálni.

Edit!
Babaméret aztaa :shock: :shock:
Nehogy visszasírd már a munkát te kis sztahanovista :)
Hiába voltál a munka hőse, még csak meg sem köszönték, nem?
Tessék otthon punnyadni, babacuccokat rendezgetni, olvasni, netezni, kicsit sétálni, főzni vagy mit tudom én...
Én sohasem unatkozom itthon.

Már kimostam az összes 56-os kölcsön ruhát, pedig mindet mosva-vasalva örököltük, de mégsem az az illat, amit én szeretek, illetve így mindet megtapizhatom, megismerhetem, amíg babrálok vele.
Kezdem összepakolászni a kórházi cuccost is.
A Péterfybe 8 eldobható pelust/nap kell vinni és 2 textilt/nap.
Ti milyen eldobhatót visztek? Mekkorát, milyen márkát?
És most hogy így belegondolok, a kórházban honnan fogják tudni, hogy melyik az én textil pelusom? Vagy amikor összekoszolódik, visszaadják anyukának, hogy viheti haza kimosni? Vagy amit beviszek, arra keresztet is vethetek?

Megint megszoptam egy 1. osztályú termékkel ma...
Vettem egy bébi sapit és a megkötője egy selyem szalag volt.
Szó szerint volt, mert a mosás alatt szétfeslett teljesen.
A Máriában már megint azzal sokkolt az egyik eladó, hogy túl lent van a pocim. Nem fogom kihúzni februárig. Hiába mondtam neki, hogy a kezdetektől ennyire lent van. Most már valamelyik nap rakok fel képet és kérek véleményt. Most nem, mert lusta vagyok. :roll:

Bimbókiemelőről azt olvastam, hogy az utsó 3 hónapban már nem lehet használni. Beindíthatja a szülést. Szülés után már igen.

Csuppancs! Vizsgák>broooáááffff :shock:

Rajtam a szemölcsök szaporodtak el kissé :? :? :?

Tejci még nincs.

Anita! Én intéztem a zárcserét, nekem jár a buksisimi :)

Kattkat

Kép
kattkat

nekem is, nekem is :oops: :oops:
mindenkinek B.U.É.K

Nekem idáíg az interneten fellelhető szakirodalombol az jött le h. mellszívó márpedig KELL.
Ahogy jobban tájékozódok, és utánaérdeklődök hús vér emberektöl, kezdek rájönni, h. azért ez nem feltétlenül van így.
Én bepánikoltam, amikor kb30 hetes terhesen megláttam a 15-25 ezer Ft-os mellszivó-berendezéseket a boltokban.
Talán van más út is.
Kinéztem egy címet a környékünkön, ahol lehet mellszívót bérelni (ahol lehet mérlegetis), ELVILEG, utána kell néznem, de talán ez kicsit rizikós.
Bérelt már valaki mellszívót?(Esetleg mérleget?)Szerintetek mennyire lehet megbízni az ilyen bérelt kütyükben? :?
Egyelöre ez.
És ha majd úgy látom, szülés után, h. nekem mindenképpen a 25e. Ftos mellszívora van szükségem, elzavarom érte apát.
pcd1985

Csatlakozom Stephie-hez:
PCD: mi van az Apa-helyzettel?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita:
háááát, nekem kellett lehiggadnom, apa elég higgadtan jött haza másnap délután :D
de komolyra fordítva a szót
szerintem kamuzik hogy dolgozni hívták vissza, szerinte meg szemét vagyok, h. ö éjjt nappallá téve dolgozik, és én még veszekszek is érte :D :D
De megbeszéltük, tudjuk egymás álláspontját, de nem veszekedtünk tovább, mert kevés az idö, amit együtt tölthetünk, és meg szoktam bánni, ha veszekedésböl indul el dolgozni 1 hétre
pcd1985

tul engedékeny vagyok???
pcd1985

Hát passz. Azért ezt nem egyszerű megítélni kívülről...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

én ugy vagyok, hogy mi van ha neki van igaza, és tényleg dolgozik, és én meg alaptalanul vádaskodok,
akkor én leszek az elviselhetetlen hárpia, akihez nem érdemes hazajönni
nem akarok ilyen lenni
lehet, h. a terhes-hormonjaim reagálják tul ezeket, és képzelnek olyan dolgokat, amik nincsenek is
pcd1985

Kedves Kismamik!

Elnézést a zavarásért!
Olcsón eladnám a link képén látható csajos pihenőszéket!
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... 06-25.html
(Nemrég vettük a Minimanóban, alig használtuk, mert közben kaptunk egy másikat is)
Pestiek vagyunk, helyben átadom (vidékre + postaköltség).

Akit érdekel, privit kérnék!

tillidian

Sztem nekem megint visszafordult Édeske, mert megint lent csuklik. És iszonyú lent van az én pocim is. Sztem február eleje a tuti nálam. Olyan nehezen is mozgok, meg a hidegfront miatt rettenetes a derékfájás. De a 36. hét végéig nem mennék masszőrhöz...
Vendég

Halihó!

Hát Anita! Lehet, h papíron előtted járok, de bármelyikünk lehet befutó :P

UM alapján( máj.03.) nekem febr.7-én kell szülnöm. Én meg totál úgy érzem, hogy jan 30-án fogok :P Na erre kössetek csomót!

Kakti, drága! Citromfű teát ittál már? Nyugtat, elazít, altat, amit akarsz. Napi 4-5 csésze is lemehet belőle. Idegbajra meg Pulsatilla C 30 golyót szopogass egyesével akár 10 percenként is amig meg nem nyugszol!

Szerintem a csíkozódás totál genetika függő. Csinálhatsz bármit, ha hajlamos vagy rá repedni fog a bőröd. Pont olyan mint a narancsbőr. Persze, táplálkozási hiba. :wink: Oszt a lányaimnak már 1 évesen volt narancsbőrük és még csak szopiztak :P :P :P :P

Viki! Az állatvilágban egyik mamában sem merül fel, hogy ne tudna szoptatni :P Ha csak nincs fejl. rendellenesség a tejcstornádban, akkor 100%, hogy tudsz. Csak erre gondolj!

Háááát Verus! nem tudom, de gerincsérv esetén nem nagyon szoktak EDÁT adni, de majd a doki megmondja.

Edit! Szerintem te egy roppant vicces csaj vagy! Már mit is csinálnál otthon ??:wink:

Zuzmoo! De jó, hogy ilyen jó élmény volt Tapolca....Legalább feltöltődtél.

Nóri! Én még soha nem gátmassztam, -bár itt az olaj-és már 2x gátvédelemmel szültem. Jógázni meg még most sincs későn.

Azért nem elrettentés végett, de tudnotok kell, hogy gátvédelemnél lazább lesz minden ott alul szülés után( hüvely, méhszalagok, aranyér), nekem még a hasizmaim is szétváltak, mert jobban kell préselni. Viszont seb híján megúsztam 3 heti kacsatotyogást, szülés másnapján már fitt voltam. Szóval minden előnynek van hátránya és viszont.

Sajna megfájdult a fülem, már minden alternatívat kipróbáltam, asszem irány a fülészet. De nem akarok ott órákat ücsörögni :(

Na jó éjt!

Móni
kokonya

pcd: háttérinformációk nélkül nehéz megítélni, mi a helyzet, de az tuti, hogy a hormonok rendesen megzavarnak minket ;) Mindenesetre az jó, hogy félre tudtátok tenni a veszekedést. ;)

Móni: fülfájásra gyerekkorom óta reszelt hagyma levét csepegtettük bele. Naaaagyon büdi, de 1-2 alkalom alatt használt. (és a melegítés is jó szokott lenni, de gondolom azt már próbáltad)
zuzmooo

Kattkat: én Pampers NewBaby pelust viszek majd magammal, de csak azért, mert ebből kaptunk egy nagy csomagot karácsonyra. Akartam is már kérdezni a tapasztalt anyukákat, hogy ez vajon jó pelus-e?

pcd:én mellszívót nem bérelnék. Ugyanaz lehet vele a gond, mint ha használtat veszel: a tömítő részei "elhasználódnak", ráadásul nem tudhatot hányan használták már...
zuzmooo

kokonya: arra gondoltam, amíg meg nem születik a gyerek.... :?

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Repedés: hát igen, abban biztos vagyok, hogyha az uramnak problémái lesznek velem, akkor azok nem a csíkos hasam miatt lesznek. Inkább engem fognak zavarni, szóval remélem, hogy nem fognak nagyon durván kinézni a terhesség végére. Merthogy Kristófnál alig lett csíkom, viszont a bőröm úúúúúúúúúúúúggggggggyyyyyyy lógott egy darabig a hasamon, hogy rossz volt nézni. OK, ez természetes. Ettől függetlenül engem zavart, mert nem volt szép, miután távoztak a plusz kilók még kevésbé volt szép, azután végül visszafeszült, de persze nem lett a régi. Strandon apró bikiniben nem keresgetnék a táskában lehajolva, ha sokan látnak... :lol: :lol: :lol:
Nah, most ehhez a lógáshoz még hozzáképzelem a repedéseket is: nem fog szépen kinézni. :x :x

Nóri: igen, én csak köldök alatt csíkosodom, a hasam alján. Kicsit oldalt is a derekamnál. Egyenlőre vörösek nincsenek, csak fehérek.
Viszont, ami érdekes: felfedeztem két, eddig számomra ismeretlen apró anyajegyet a hasam oldalán. Aggódva szólítottam magamhoz Ferit, aki nyugodt hangon közölte, hogy ezek eddig is megvoltak, csak hátul. Mondom MI VAN????? Szerinte nem-terhesen hátul voltak a derekamon, nem hátközépen persze, de azért hátrébb. Csak a pocakom előre húzta őket. Hát ez remek.
Még szerencse, hogy a fenekem nem a derekamon van eredetileg, hanem alatta, mert akkor az is cici alá kerülne??????????? :lol: :lol: :lol:

Gátvédelem és lazább szövetek: nah, ez a téma engem is érdekelne, bár már szültem védelemmel, szóval elvileg tapasztalt vagyok.
Szülés után közvetlenül nekem is gyengébbnek tűnt az alsó fertályam, tágabbnak a hüvelyem, a záróizmaimat nem tudtam használni. Nem kell rémüldözni, mert ez az állapot nem sokáig tartott, igaz, hogy szülés másnapján már a midwife hozta hozzám házhoz az intim-torna tájékoztatót, szóval akkor el is kezdtem.
Mindenesetre a záróizmok igen hamar tökéletesen kezdtek működni és mire az első szexre került a sor (négy hetet vártunk), addigra Feri nem érzett lényegi különbséget, csak én. Azután idővel már én sem, Feri meg esküdözik, hogy ugyanakkora vagyok ott lent, mint voltam korábban.
Ez tök jó.
Aham, csak a múltkor, amikor hazaköltöztünk és az első vizsgálaton voltam a Margitban, akkor a doki (miután közöltem vele, hogy az első, közel négy kilós gyerekem gátvédelemmel született) hozzámvágta, hogy hát igen, jó tág maradtam odalent. Meghogy betegek az angolok, hogy ennyire gátvédelemmel akarnak szüleszteni elsőre, merthogy ennek ez a következménye.
Én elég értetlenül pislogtam és szarul is esett. Merthogy szerintem én nem lettem tágabb! Én is úgy érzem, Feri is (márpedig mi ketten aztán tudunk viszonyítani a leginkább), de szülés óta vizsgált már néhány doki és egyik sem említette, sőt, ez a doki is vizsgált és ő sem mondta, csak most.
Én már arra is gondoltam, hogy csak az angol rendszer fikázása miatt mondta, mert tudom, hogy attól herótja van.
De akkor is mélyen és rosszul érintett a dolog...

Záróizmok: már szült csajok! Meséljétek már el nekem, hogy szülés után közvetlenül, tehát az első 1-2 napban hogyan volt nálatok a kis- és nagywc-zés! Mertogy nekem futtában, szó szerint. Tehát ha menni kellett, akkor azonnal menni kellett, szinte egy percre sem tudtam visszatartani semmit. Feszítgettem volna én az izmokat, de egyszerűen nem működtek. Emlékszem, még bőgtem is miatta, mert azt hittem, hogy elromlott ott valami és ezután én már örökké pelenkás leszek. Persze nem így történt, legalábbis napról-napra egyre jobb lett a helyzet, két héttel szülés után meg már minden tökéletes volt.
De akkor ez most normális és minden szülésnél van, vagy amiatt volt, mert a gátvédelemnél erősebben és többször kellett tolni és esetleg jobban sérültek az izmok?

Szülés időpontja: hát, nekem néha olyan fájdalmaim vannak az alhasamban és a hüvelyemben, hogy azért imádkozok, hogy februárig ne szüljek. Meg lehetőség szerint február közepéig sem, mert még nem lesz rá időm.
Nagyon nem értem, hogy miért olyan más a mostani pocakom, mint a tavalyi. Másképp is áll, másképp is feszül, máshogyan mozog a gyerek.
Kristóffal alig-alig volt fájdalmas magzatmozgás, Erik viszont a nap 24 órájából 20-ban mozog, ráadásul nem gyengén. Nagyon-nagyon durván, állandóan deformált a hasam, jár jobbról balra és szó szerint negyed óránként fájdalmat okoz ez. Mintha késsel szúrogatna bentről. Érzem, hogy már nem forog, csak a keze, lába és a feje jár, néha a háta mozdul kicsit. De ez így épp elég.
Olyan fílingje van, mintha egy vad macskát bezárnál egy szűk gumizsákban és pánikrohamot kapna.
Mindenesetre remélem, hogy ez normális és nem azért mozog ennyit és így szegény gyerek, mert baja van. Bár hetek óta ezt csinálja, szóval csak nincs semmi baja.
Már arra is gondoltam, hogy azért érzem ilyen durván a mozgást, mert kicsi a hasam. Ugyanis az tény, hogy most sokkal jobban tele vagyok a gyerekkel, mint tavaly, mindenhol át érzem, mindenhol nyomódik, szúródik, kemény.

Jah, belső elrendezés: tegnap előtt csikart a hasam, mozogtak a beleim. Tudjátok hol éreztem a bélmozgást? Az oldalamban, enyhén a hátamnál. Mindkét oldalt. Ott lennének a beleim???
:shock: :shock: :shock:

Nah, befogtam.
Vendég

zuzmooo: a pampers-ről csak az én véleményemet tudom elmondani, ezzel nem fogsz sokra menni. Ugyanis majd meglátod, hogy a pelenka-igény nagyon egyéni.
Mi születéskor pamperst használtunk, a kórházban is adtak és kaptam is pár darabot a sógornőmtől. Három napig bírtuk, de tudni kell, hogy a napi nyolc pelenkacseréből (merthogy minden evésnél jött magzatszurok/kaki is, így cserélni kellett) 5 öltöztetéssel végződött. Kristófon állandóan átázott a pampers, vagyis kifolyt belőle a cucc. A levett pelenkában alig volt valami, viszont a gyerek háta, oldala nyakig hugyos volt. Hát ja, hajtogattam én le a kukiját, meg húztam szorosra a pelust, akkor is baleset volt.
Szóval én a maradék csomagot úgy raktam el jó mélyre, ahogy volt és előszedtem a huggies-t. Azzal ilyen már nem történt. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a gyerek fél éves koráig hányszor volt vele baleset.
Itthon kipróbáltuk a liberot, az is bejött, illetve a dm babylove pelusa. Nekem hasonló a liberóhoz.
Éjszakára viszont csak huggiest használok a mai napig, mert Kristóf 12-14 órákat alszik, tölt el egy pelenkában és a huggieson kívül más nem bírja.
A lila tescós pelusra is sokan esküsznek, nekünk nem jött be.
Jah, egyébként 4-5 hónapja Feri hozott egy csomag pamperst, hogy próbáljuk ki ismét: és láss csodát teljesen jó. Már ráilleszkedik a gyerekre ez a méret. Éjszakát nem bír ki, de nappalra tökéletes.

Szóval az, hogy melyik pelus lesz jó nagyon függ a gyerek formájától. Gyanítom, hogy sok újszülöttnek jó a pampers ellentétben az én fiammal, különben nem lenne rá kereslet.

Az tuti, hogy én csak egy csomaggal veszek első körben pelust, huggiest, vagy liberot, még nem tudom, ha jó lesz Erikre, akkor jöhet a többi. Jah, méretet illetően az az egy csomag, amit veszek egyes méret lesz, ami 2-4 kg között jó. Négy kiló feletti gyereket nem szándékszom szülni, Kristóf ugye majdnem annyi volt, de mégis ezt a méretet használtuk egy hetes koráig és jó volt.
Ha nem szülök kicsi gyereket, akkor a második csomagnak már úgyis kettest kell majd venni.
Vendég

Jó reggelt!

Család elindítva. El sem hiszem, hogy fel tudtam kelni, mert 3-kor még forgolódtam csak. :shock:

Képzeljétek, ma bőgtem, amikor Luca bölcsibe indult. Pedig csak 3hét maradt ki! :oops: Magától készült reggel, bepakolta a maciját meg a cumiját. Én meg csak bőgtem, hogy mikor lett ekkora az én kisbabám! :oops: Jesszus, látszik, hogy nemsokára szülök! :lol:

Bea!

Nagydolog szülés után: hát nekem napokig nem volt. Mert én fasza beöntést kaptam előtte. A kórházban meg alig ettem. Jórészt müzli szeletet, abból meg nem lett barna. De amikor apa elkezdett rántotthusis szenyát behordani... Szóval akkor már adtak glicerin kúpot és kb a 3. naptól ez megoldotta. De nekem tutira semmi gond nem volt odalent záróizom ügyileg.
Mondjuk vágtak, de a két öltés sztem csak max bőr lehetett vagy ilyesmi!

Babamozgás: eszméletlen durva frontok vannak az utóbbi hónapban. A kismacskáink meg nagyon érzékenyek rá. Én is kikészülök. A meleget jobban bírom, a hidegfront betesz. Sztem ezért olyan izgágák néha. Valahol olvastam, hogy ilyenkorra már ki kellett ismernünk a babánk mozgás ritmusát és ha ebben eltérés van, akkor jelezni kell a védőnőnek.
Ja, persze. Egyik nap finom simizés belülről, másnap meg Tancsapda koncert?! :shock:
Vendég

Pelus: abszolút babafüggő. Én használtam Liberot (ez vált be) de elsőnek Pamperst vettem. Tescosat próbáltam még, meg Huggiest. Nálunk a két év alatt kb 1-2 baleset volt összesen. Mondjuk Luca kitöltötte a pelenkát mindenhogyan! :lol:

Most Liberot vettem. Egy csomi 2-4kgsat. Meg most az akcióban veszek még egyet!

(az akciós kupont átdobom a közösre, ki kell nyomtatni és 400Ft kedvezmény van csomagonként)
Vendég

reggelt!

Na elstartolt a csipet csapat én meg itt csücsülök egyedül, furcsa, hogy két hétig mindenki körülöttem volt.

pcd: Becsüllek a higgadtságod miatt. Alapból nem vagyok bizalmatlan típus, sose néztem a pasik emailjeit, telefonját, de ha bennem felötlik valami hogy nem kerek, akkor szinte ki vannak rá hegyezve a radarjaim, és onnantól az összes dolgot amit mond elraktározom és szinte "várom" hogy ellentmondásba keveredjen. A barátnőm mindig azt mondta, hogy ez a szerencsém, hogyha valaki nekem hazudott, akkor rögötn lebukott. És sajnos nálam akkor vége a dalnak, képtelen vagyok az átverést megbocsájtani. Tényleg remélem, hogy csak túlérzékenységről volt szó.
mellszívó: nekem avent isis kézi van, nagyon jó szolgálatot tett, az elekrtomos pesztronkával semmit se értem, túl erősen szívott, többet értem kézzel, minthogy azt használjam. Hazsnált mellszívót a fent említett dolgok miatt nem vennék (gumigyűrű)

kokonya: utolsó menszi nekem ápr 13, ez alapján én jan 20-ra lennék kiírva, de a hőmérőzés miatt tuti hogy valamikor május 13 körül fogant a kicsike és a későbbi uh-k ezt igazolták is. Szerintem én a palástfű teával kavartam be, kimaradhatott egy menszi vagy valami, mert május 31 volt az első pozitív teszt és ápr 27-én még a nőgyogyi (nem saját) is azt mondta, hogy esélytelen, hogy terhes vagyok, mert se a méhnyálkahártya vastagsága, se az uh nem utalt rá, hogy kis lakóm lenne.
Fülfájásra én infrázni szoktam

valaki írta, hogy a péterfybe nektek kell vinni a pelust???? Nálunk napi 6-7 darabot adnak. Nekünk egyébként most kezdetnek huggies van, jó volt a libero is anno és a bea által említett lila tesco-s is. Ami nem jött be, az a későbbiekben a pampers active baby. vékony volt és állandóan átázott a gyerek, de ezt már inkább későbbre ajánlják

Bea:engem vágtak mindkétszer, nekem inkább az volt a bajom, hogy a gátseb miatt alig mertem kakilni. Féltem, hogy szétnyílik, befertőződik, satöbbi. A pisilésre nem emlékszem, csak arra, hogy nekünk javasolták, hogy minél gyakrabban próbáljunk, hogy minél hamarabb visszazsugorodjon a méhünk.
belek: pont a napokban ugyanez volt nálam is, szerintem is ott van :)

Nóri: Nekem is lent van a pocim szerintem, de majd teszek fel képet pénteken és eldöntitek. Állítólag akkor fáj a derék, ha a baba feje befelé van. Nálunk Levente tuti kifelé néz , mert az összes keze-lába a hasfalamon rodeózik. Tisztára mint az alien-ben :)
stephie

Sziasztok lányok.

Gyorsan visszaolvastam az a nem kevés oldalt, amit a három nap alatt termeltetek.

Nekünk jól telt a szilveszter, bár én betegeskedtem. Még most sem vagyok teljesen jól, de legalább már kapok levegőt az orromon. Férjecském tesójáéknál voltunk szilveszterkor, csak beszélgetős, evős este volt.

Másodikán meg egy unokanővérüknél voltunk és kölcsönbe kaptunk egy nintendo wii nevű játékot és azóta azzal játszunk. Minden nap Fóton vagyunk és teniszeznek meg golfoznak. :)

Lara: 13 ezer Ft volt a pihenőszék

Nóri: kicsit megkésve Boldog Születésnapot Kívánok.
Vendég

Nálunk is elviharzott a csapat..most csend van, elég furi..

Kattkat, ami a várandós csomagban van cumi én úgy néztem, hogy újszülött méret.
Nálunk annó nem adtam cumit a "sarj"-nak és az ujját sem szopizta...szóval nem törvényszerű, hogy vagy ez vagy az!

Pelenka: anno nekem a Libero vált be. De hogy most milyen a minősége, meg melyik márka mennyit változott, a jóégtudja, majd fel kell deriteni ismét. Ami biztos, hogy a jó tapasztalatok miatt én Libero newborn-t fogok venni. Arra viszont emléxem, hogy 1 csomaggal elég venni ebből, mert mire elhasználtuk a csomagot, a méret kicsi lett és jöhetett a mini.

Nóri, az akciós kupont milyen üzletekben lehet felhasználni?

Zsófi: ha akarsz venni mellszívót, nem csak 25 eFt-os létezik! Van sokkal olcsóbb is!
Én 8 éve béreltem mérleget, az jól működött. De bérelhető mellszívóról még nem hallottam..hmmm..mennyiért lehet azt bérelni?

Gátvédelem: te jó ég, miket irtok, hát akkor inkább kérni fogom, hogy vágjanak, aztán kibírom azt a 2 hetet kacsajárásban...

Ananácska, záróizmok: nekem mind a kétszer volt gátmetszés, hogy emiatt-e vagy sem, de nem emléxem arra, hogy gond lett volna a visszatartással az első napokban.
Babamozgás: lehet, hogy Erik mégaktivabb gyerek lesz, mint Kristóf. Nálam az első baba nagyon mozgós volt, a második csendesebb és most a harmadik megint mozog ezerrel..
lara

Kismaki, köszi, lehet, hogy én is szétnézek ezügyben akkor a neten.
lara

Lara!

DM-ben!

Most dicsekszem egy picit:
említettem, hogy találtam egy extra olcsón dolgozó varrónőt. 13eFt ot fizettem egy komplett szettért a bölcsőbe baldachinnal, ágyneművel, rácsvédővel, egy huzat Lucának és a szállítás. Erre ma megjön a csomag és egy pihe-puha polár takaró is van ajándékba az egészhez! :shock:

(bocs a kupi miatt, de kezdetleges a helyzet a gyerekszobában.)
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Rövid leszek, mert rohanok melózni. (gondolok rád Edit :lol: )

Csak néhány személyes megjegyzés (uh, már az én agyam se a régi, mert többet akartam, de most már alig maradt benn valami)

Poci: elvileg jan 27-én szülök, mégis szerintem nagyon magasan van a pocim. Effektíve fel-nőtt a cicimhez. Kicsit aggódom is mert nem akarom, hogy megindítsák. Jaj azért jó lenne, ha febr 1-én lenne, de hát nem én döntöm el.

Valszeg életem legnagyobb depressziója törne rám, ha:
császár lenne a vége: mert hát nem vagyok egy mai divat alkat. Kicsi is, széles is, mint egy jó vidéki tenyeres talpas sváb parasztasszony. Kamaszkorom legnagyobb tragédiája, mégis úton útfélen azt hallottam immár kb 30 éve, hogy milyen jó is lesz nekem, mert ekkora csípővel könnyen fogok szülni. Na ha mégse, akkor azt a világ átverésének gondolnám.

gátmetszés lenne: mert az összes, de az összes turkászom megjegyezte, hogy milyen tág a hüvelyem. Halálba is sértődtem akkor miatta (volt amikor én is utánna ellenőriztem kézzel hogy tényleg olyan tág vagyok é :oops: ), bár a pasik akik eddig megjárták, nem panaszkodtak, mégis. Na ha ezek után még metszeni is kell, akkor lefejelem az összes turkászt, aki ilyen marhaságot mondott nekem és írt a papírjaimra.

Mondjuk az is érdekes, hogy itt Kváron az egyik állítólag kiváló szülész egyszer megvizsgált, és még mielőtt bármi történt volna, odasúgta, hogy látja, hogy nehezen fogok megfoganni. He? Mert hát látja, hogy sok a tesztoszteron bennem, és nyugodtan keressem fel majd ha aktuális, mert természetes úton úgyse fogok. Hááát, végigbőgtem az aznapot és utánna meg tovább rettegtem, mert az anyu is meddő lett a gyógyszerektől. Ezek után szegény Zsoltit halálba szekáltam, hogy időben neki kell állni, mert ugye 1 év igazolt próbálkozás után fogadnak csak a meddőségi klinikán... Ehhez képest az első próbálkozós hónapban megfogant a Bulcsi. :? Ki érti ezt? MOndjuk erre a Zsolti mindig azt mondja, amikor előhozom, hogy ő jó cuccot hozott, jól ragadt :lol: Én meg már megint sehol se vagyok :?

Mellszívót még én se bérelnék

Na futok, mert kb nyolcezer dolgot kell most elrendeznem, a héten meg végig be vagyok táblázva. Esténként érkezem, tömörítve zanzásítva.

Oh, nektek meg jó pihit!

zarja

Nóri: hol itt a kupi??? :shock: :shock:

pelenka: nekem dunsztom sincs ugye pályakezdő anyuka lévén, hogy melyik a jó, de vettünk egy libero newborn-t, meg egy rossmann-os babydreams-es newborn peluscsomagot, mindkettő 28 db-os, aztán amelyik jó, abból majd vesz apa.

Nekem is nagyon fura egyedül itthon, olyan naplopónak érzem magam. :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Naplopó??? Hehe!
Majd csak kitalálsz valamit!!!! Pl, hogy a polcon keresztben levő könyv, az elöl levő krém és szárító, a nyitott ékszeres doboz és az ottmaradt reggeli teásbögre igenis kupi! És hogy kimosni, megfőzni és vasalni is egy nap már mission impossible... :lol:
Vendég

Nóri: az uram félve indult el melozni...öszi mög anyája....aszonta anyóca (ez a becses nevem :oops: ) ugye pihenni fogsz, és fekszel, és pocolod a lábad??? Mondom persze. Erre ő: ettől féltem, hogy ezt mondod...ez annyit jelent, hogy kinyalod a lkaást, megfőzől, és még süti is lesz mire hazaérek... :?

Edit

Kép
ézsóné

Há!
Engem úgy hagyott itt, hogy "Ugye felszámolod az ordas kuplerájt mire hazaérek! És rizses hús, vagy rakott kell jó lesz" :twisted:
Akkor ebben benne van 4adag mosás és TEREGETÉS, vagy 15adag vasalás, mosogatás, bevásárlás és főzés. És 15h-ra legyek a bölcsiben a gyerekért. És összesen kb 3,5órát aludtam! :lol:

Hát én nem unatkozom! :lol: Csak tudnám mit ülök itt egész nap! Rohadt egy lusti vagyok!
Vendég

Nóri, milyen szép lett a kiságy, meg a szoba! Milyen jól jártál a varrónővel, ez az ár semmi, ahhoz képest, hogy ilyen szépen megcsinálta! Ez a kiságy, méretileg kisebb mint a normál ágyak, nem?

Zarja, nem értem, hogy mi alapján mondják és miért, hogy valaki tág. Ha úgy is van, minek mondják? Szerintem ez durva :(
A tesztoszteron szintet meg ránézésre hogy lehet már megállapitani? Hát teljesen kész ez a doki!

Edit, majd belejössz a naplopásba! Én pl. most megyek és elkezdek gyantázni...tükörből...szép látvány lesz... :oops: de ma megyek dokihoz, muszáj...
lara

Nóri: nagyon szép a babaszoba és tök jó, hogy a varrónéni meglepett még titeket egy kis ráadással. Milyen jól is tud esni az embernek egy kis figyelmesség :)
Szinte sejtettem, hogy azt írod majd, hogy mennyi mindent csinálsz otthon, te egy tiszta güzü vagy, csodállak hogy bírod, én már akkor is fújtatok ha a budiig kell eltotyognom.

Mostanában elkezdtem parázni a szülés körül. Remélem szokás szerint reggel indul be,remélem nem lesz anyukám vidéken és nem azon kell aggódni, hogy hova tesszük a két gyereket. Remélem lesz még annyi idő, hogy az uram hazaérjen a munkahelyről és saját lábon tudok bemenni a kórházba, remélem lesz idő az edára és a beöntésre. Remélem ki tudom magamból harmadjára is természetes úton a gyereket...
stephie

Nóri: azért ugy más, hogy van már egy gyerek, ugy eleve sokkal több a tennivaló! én se tudok aludni éccaka...hajnal 2ig általában fent vagyok, napközben direkt nem alszom, hogy ne boruljon fel totál a napirendem, arrol nem beszélve, ha aludnék, szerintem, még reggel 4 kor is fent radaroznék :shock: :shock:
Reggel meg legkésőbb fél8kor kelek. És abszolut nem vagyok fáradt. Se álmos.
Más: gyomor-téma. Nektek hogy áll? én ugy érzem, hogy a nyakamban van....már kezdem megszokni, hogy napi egyszer kihányom a kaját, mert a gyerektől elég egy jól irányzott rugás, és az egyébként is fent lévő gyomrom tartalmát kipöcköli....vááááá
K*rva szar érzés, hát még a hányás...volt kb 6 hetem hányás nélkül....ezt a luxust?!?!

Edit

Kép
ézsóné

Bea, nekem sem volt gondom a visszatartással. Sőt, a nagydologra kúpot kaptam hogy végre sikerüljön.

Eszter, nekem egyszer a jóképű, fiatal helyettesítő doki mondta vizsgálat közben (nagy hassal persze), hogy milyen szűk a hüvelyem. Nem tudtam hogy zavaromban leessek a vizsgálóasztalról, vagy ne. De csak annyit mondtam, hogy eddig még nem volt rá panasz. :lol:

Kokonya, nekem utsó mensi alapján van a vonalzó, de a hőmérés alapján is így van rendben, csak dokinénim riogat hogy elszámoltuk. De ha elszámoltuk volna, akkor ugyebár nem az lett volna az utsó mensim, hanem az az előtti. :lol:

Reni merre van? Nagyon eltűnt. És Pammut sem adott hírt magáról karácsony óta.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lara!

Igen, ez bölcső méret. Azért vettem ezt, mert gurul a kereke és kifér az ajtón. Amúgy ez olyan, amilyet Te szeretnél, hogy hozzá lehet fogatni az ágyhoz. A sors fintora, hogy matracon alszunk és mire lesz ágyunk, Noncsi már kinövi ezt... Olyan féléves korig lehet kb jó neki! De anyuéknál van egy 60*120as, meg Luca átalakítható ágya is megvan. Csak msot az annyi helyet foglalna a pici szobában, hogy felesleges!

Tesztoszteron: hát ránézésre esetleg a szőrből lehet megmondani. Én olyan szőrös vagyok, mint "Csubakka" de doki még egy szálat nem látott belőle, mert amúgy akkor igényes kis meztelen csiga leszek. :lol: Bár most lehet, hogy inkább tigris, mert nem lesz egyenletes az összhatás! :lol: :lol:

Anita!!!

Ehhh! Nem azt mondtam, hogy ezt fogom mind megcsinálni, hanem, hogy ezt KÉNE! De a mai teljesítményem kimerül ebben

- 1db gyerek felöltöztetése, majd levetkőztetése overallból, mert "kakilni kéne"

- 1kancsó tea elkészítése
- mosnivaló szortírozása
- 1 adag kimosása, teregetése
- mosogatógép ki-be pakolása
- zoknihajtogatás
- feleslegesen felkötözni a még mosatlan ágyneműt az ágyra, majd leszedni
- babanet (ezt jó sokat)
- leülni a tv elé, majd felállni, nehogy elaludjak
- arrébb tolni a vasalni valót, nagyot köpni és valaki repedtsarkú édesanyját emlegetni
- megint babanet... :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,
mi is itt :wink:

Edit ha kell szólj, küldök kölcsönbe egy rumligyáros kétévest :wink: mesét is kér, pihenni se hagy, takarítás se halad mellette :wink: viszont cserébe nagyon édes, így örökbe nem adom :lol:

Mi ma belefogunk a kórházi cucc nagy részének az előkészítésébe-beszerzésébe :wink:

Nóri, csodaszép lett a babaszobátok. Már én is jeleztem Apának, hogy lassan ideje összerakni a kiságyat :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Valaki segítsem már! Lehet valamit csinálni a magas pulzus ellen? A vérnyomim kb a 100-at alig üti meg. Most épp 106/65 és ehhez 114-es nyugalmi pulzus. De 95alatt nem mértem már hetek óta. Fulladok is rendesen... Pedig már iszom eleget! JÁJ!!!!!
Majd elalszom, de így kávét nem nagyon akarnék inni!
Vendég

Ildi! De jó, hogy itt vagy!
Nálatok ugye sok hely van, meg külön szoba. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményed arról, hogy egy szobában legyenek a lányok?
Amit nézünk lakást, abban most úgy van megoldva, hogy van egy meglehetősen nagy (kb 25nm) es szoba. Azt szántam gyerekszobának. Mellette meg egy kb 8nm-es ablak nélküli gardrób. Nekünk a földszinten lenne saját, meg az emeleten is lenne mégegy pici gardrób, vagy lomos, vagy bármi.
Laci azt találta ki, hogy nyissuk össze a két szobát, tegyünk rá ablakot és csináljunk belőle 2-t. Viszont én azon a véleményen vagyok, hogy egyelőre jobb lenne nekik egy szobában. Ha Luca már nem alszik, lent a nappaliban úgyis tudna játszani, ha a kicsi még szunyál. De este jobb lenne nekik együtt!
Nálatok teljesen külön szoba lesz?
Vendég

Nóri: nálam is ez van....de amiota tojok rá, és nem mérem, és kávézok, semmi bajom, nem fujtatok, csak ha sokat hajolgatok. Ennyi.

Edit

Kép
ézsóné

Nóri!
Nekem terhesség nélkül is ez az alapállapotom (alig 100/60-as vérnyomihoz átlag 100-as pulzus). És fogalmam sincs, mit tegyek vele, de azt mondják, a vérkeringés miatt ilyen kaka...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: nagyon szép lett az ágynemű. Ugyanaz a minta, mint a tapétán, ugye?

Csináltunk pocakfotót (feltettem picasa-ra). Én teljesen elszörnyedtem mikor megláttam! Magamtól nem láttam ekkorának...:shock: :lol:

Edit: sajnálom, hogy ennyi gondod van a gyomrod miatt. Próbálj meg nagyon kis adagokat enni gyakrabban.
Én is gondoltam rá, hogy ha napközben nem aludnék, talán jobb lenne éjszaka, de néhány napos próbálkozás bebizonyította, hogy attól függetlenül álmatlan voltam éjszaka (a nappali szundikálások viszont olyan jól esnek :oops: )
zuzmooo

Pelus: Én liberot vettem és 1-es méretet. Remélem az jó lesz.

Fülfájás: Én nagyon fülfájós voltam, remlem a gyerek nem örökli a hajlamot. Mi kövirózsa levélből csepegtettünk a fülembe. Mondjuk mindig csak a fájdalomcsillapítási funkciójáig jutottam el, mert a gyulladáscsökkentő hatása már mindig kevés volt és ki kellett pucoltatni.

ananácska: Már én is gondolkoztam a fürdőruhán. Szerintem azt a tankinit fogom még egy darabig hordani, amit terhesként vettem. Ez kényelmes mert két részes, de mégis takar.

Lógó has: Azt hallottam, hogy természetes szülés esetén vannak hasszorítók és egyéb technikák a has visszahúzására. De mi van császárkor? Úgy tudom akkor nem lehet hasszorítót használni. Akkor mi lehet a megoldás?

kismaki: Nekünk is van wii-nk, tavaly azt vettük karácsonyra magunknak. Nagyon szeretjük és nagyon jól átmozgatja az embert. Én szerintem ennek is köszönhetem, hogy fogytam s sikerült a baba. És ha társaság van nálunk, akkor mindenkinek nagyon tetszik és jókat szoktunk vele szórakozni.

nóri: Nagyon szép lett nálatok is a babaszoba. Nagyon harmonikusak a színek.

zarja: Azért szerencséd lett, hogy nem kellett meddőségi. Egyébként 2 év után küldenek a dokik oda. Mi lecsaltunk egy 1/2 évet. Nekem tényleg sok a tesztoszteronom és ez is lett a baj. De a lényeg, hogy nemsokára szülünk, a többi nem számít, igaz?

lara: Tesztoszteron onnan látszik pl. hogyha szőrök vannak az emberen ott, ahol nem kéne lennie, vagy ott ahol lehet, de ott meg sötétebb. Nálam sajnos a férfias kopaszodás is előjött és ott nincs is nagyon hajam. Nagyon kevés maradt. Nálam a pcos az alma típusú kövérségnél is látszott és ezzel együtt jár a magas tesztoszteron. Szóval lehetnek jelek, de én pl. Zarján nem láttam ezekből semmit.

Megkaptuk a fülbevalót szombaton. Anyu felhozta kipucolva alkoholban az én csecsemős fülbevalómat, az lesz betéve Barbusnak is. Ha nem lesz vele semmi gond, akkor még a kórházban berakatom neki. Mávos mamák: Tudom hogy már kérdeztem, de ugye megcsinálják neki odabent? Mennyiért?
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, igen nálunk nagy hely van... de a lányok egy szobában lesznek, ugyanis lent 3 szobánk van, tetőtér beépíthető, be is lesz, de kisgyereket én nem paterolok fel...

Szóval... Lányok egy szobában kezdenek. Remélem maradnak is. Lilla jó alvó, nem zaj érzékeny, jó lenne ha Léni is bírná a tempót...
Ha gikszer lenne a háló és a nappali is bevethető megoldásnak, de nem igazán szeretném egyiket se.
Abban bízom, hogy pelust cserélni kislámpánál is tudok majd, plusz ugye egy idő után rájön az ember, hogy éjszaka nem is mindig kell. Ill. Lillánál nálam működött a sötétben szoptatás, így kevésbé vertem fel. A kérdés most az, hogy Léni alvókája tekintetében milyen lapot húzunk :lol: de szerintem nálatok is és nálunk is menni fog az egy szoba.

KépKép

KépKép
beneildi

Viki!

Igen, meg, de előre kell szólni, mert nem minden csecsemős szúr. Én akartam adni 2000Ft-ot, de nem fogadták el! :shock: Van ahol meg fix tarifa van! :shock: :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?