Sziasztok Lányok!
Húúú, jó sokat írtatok ma is, de nem baj, csak így tovább!
Megpróbálok én is hozzászólni egy-két dologhoz, leírom nekünk mi vált be, mi volt hasznos.
A szopipárna az kincs az alvásnál és kincs tud lenni szopizásnál is, pláne, ha gond van a tejcsatornákkal vagy mellgyulladás lép fel. Engem anno egyszer az mentett meg, hogy magam mellé tudtam tenni ülve a párnát, rá a babát, a hónom alatt volt mint egy "válltáska", úgy, hogy a tappancsai a hátam felé voltak és így tudott egyszer egy nagy mellgyulladástól, csomóktól megmenteni. Se masszírozásra, se semmire nem indult be a tej, nem akart a csomó sem moccani, pedig védőnő is segített. Hozzá kell tennem írtó nagy fájdalmaim voltak. Majd előkapta a szopipárnát a védőnő, mikor meglátta, hogy van ilyenem és már mutatta is, hogy mit tegyek. Bejött. Tehát tényleg egy tuti eszköz és sok célra jó. A franciaágyon is tudtam használni, mikor a Manó ott aludt, köré tudtam rakni, neki is jobb, mert biztonságérzetet nyújt és én is meg voltam kicsit nyugodva, hogy nem tud csak úgy legurulni. És amit már említettem az elején, hogy alvásnál is nagy segítség nekünk, ha a lábunk közé tesszük.
Ha esetleg valaki keres ilyet, a barátnőm árulja az övét, szinte nem is használta, egyszer-kétszer tette a tetejére a lányát, de nem volt sok teje, így szopizáshoz nem is használta. Brendonban vásárolta, levehető huzatos, rózsaszín. Szóval alig használt. Árat nem tudok, de ha valakit érdekel, meg tudom kérdezni és tudok küldeni majd képet is róla. Egyébként a Brendonban elég drága sajnos, mert csak egy huzat hozzá 3-4 ezer Ft.
Bébiőr és légzésfigyelő: nekünk is AngelCare van. És 2in1 verzió, azaz bébiőr és légzésfigyelő együtt. Mikor már nincs szükség a légzésfigyelőre, akkor ki lehet iktatni és működik önmagában is bébiőrként. A panelei tényleg nagyon jók, nekünk nagy méretű kiságyunk volt és bármerre mászott benne a kis hölgy, nem riasztott be tévesen a szerkentyű, tehát tényleg a teljes felületet figyeli. És a kókusz matracunk is elég vastag, azzal sem volt gond. Jó kis érzékeny ketyere. Amit én még nagyon szerettem benne, hogy akár elemmel is használható a szülői egység. Amikor mi egy panzióban voltunk és időre kellett lemennünk vacsorázni, Baba éppen aludt. A szülői egységet vittük magunkkal (ekkor használtuk elemekkel), így hallottunk mindent. Már elfelejtettem, mekkora a max.hatótávolsága, de azért kb.180- 200 méterre voltunk egy szinttel volt lentebb az étterem a szobáknál és működött. Hallottuk, mikor felébredt. A hangerőt is tudod szabályozni szülői egységen. A babaőrön pedig az érzékenységet tudod állítani, hogy mennyire kis zajokra reagáljon. És még egy pozitívum, hogy van rajta éjszakai fény. Nem kell külön kis lámpát betenned a szobájába, ha külön szobába fog aludni, mert ha csak ellenőrzésre szeretnél bekukucskálni, pont annyira elég a fénye, hogy láss. Lánykámnál még most is használatban van a bébiőr része, mert ő nem szokott kijönni a szobájából ha felébred, hanem matat, játszik, bábozik, énekel, mindeközben fekszik. Emiatt használjuk még, tudom, mikor van ébren. Mondjuk mostanában azt játszta, hogy felébred, kikukucskál a kulcslyukon, majd visszafekszik. És ugye ezt én mind hallom, ahogy tappancsol a szobájában.
Volt kölcsönben nálunk egy másik bébiőr is, egy Philips. És Brendonos volt az is. Nos, az nem vált be, akkora hanggal jelzett tévesen, hogy még nekem is elakadt a lélegzetem. Egyszer használtuk, adtuk is vissza a tulajdonosnak és akkor vettük meg ezt az AngelCare-t. Akkor kaptunk hozzá egy pelenkatartó vödröt is. Éppen így volt akciós.
És még egy dolog az eszembe jutott, hogy mire is jó a légzésfigyelő. Ha felemeli Anyós pajti a babát a kiságyból, mikor nem figyelsz, hogy bemegy a baba szobájába, akkor is riaszt
Nálunk történt ilyen eset. Egyből visszatette a gyerkőcöt. Mert ugye érézkelte a ketyere, hogy nem talál szívhangot. Pedig hiába mondtam neki, hogy ne menjen be, várja meg, míg én is előkészülök a szokásos szopizáshoz. Többé nem vette ki a kiságyból
Avent sterilizáló, cumis üvegek, cumik, tejtároló kis dobozok mind-mind szuperek. Megéri az árát szerintem. Mikrós sterilizálót használtam én is, csak 2 dl viz kell bele, mielőtt beteszed a mikróba. Elég sok minden belefér. Később a cseppmentes csőrös itatók is Aventesek voltak. Az is belefér. Tejet pedig a tejtároló poharakban fagyasztottam le. Azt később megbántam, mert egy az egybe dobhattam ki, nem itta meg lányom sehogy sem, még főzelékbe keverve sem. De mondjuk arra tökéletesen alkalmas volt, hogy a tejcit abban tároltam a hűtőben 1 napig.
És itt egy kis kakukktojás (ahogy Edi mondaná, UFÓ vagyok
), nekem sajnos nem vált be a kézi Aventes mellszívó. Nem tudom, miért. Mikor azzal nem sikerült szívni, akkor vettük az elektromos Medelát, ami a kórházakban is van, csak nagyobb teljesítményű az ottani. Azzal meg tökéletesen ment a mellszívás. És utána még a tejem is több lett. Pedig annyi minden bevált nálunk is, ami Aventes, sajnos ez az egy nem. De nem vagyunk egyformák. Sokszor sok idő elment azzal, hogy kézzel pumpálgattam és alig-alig jött tejci, de volt olyan is, hogy 3/4 óra alatt tudtam leszívni annyit, amennyi a Medelával 5-10 perc alatt lejött. És kényelmesebb is volt. Időben áldás volt nekem, mert több időm maradt a két etetés között. Aztán lehet, hogy most meg éppen a kézi fog beválni, fogalmam sincs. Viszont a kórházban az elején tökéletes volt a kézi, mert akkor még alig-alig jött tejci és a baba sem evett annyit még, csak pár ml-t. De éjszakára mindig elvitték tőlünk a babát, így felcímkézett cumisüveggel tudtam leadni és azt éjszaka oda is adták neki. (Ebben nem annyira bíztam, hogy valóban neki adják-e, így egyszer meglestem és tényleg megkapta az adagját, amit fejtem.)
Amit még én nagyon jó dolognak tartok, az a cumisüveg/bébiétel melegítő. Nekünk olyan van, ami autóban is használható szivargyújtóról és normál hálózatról is. Mert ugye ha hűtőben tárolod a lefejt tejet, azt mikróba nem teheted. Melegvízben kell felmelgíteni. Ez a szerkezet meg pont arra való, hogy kíméletesen melegíti fel a tejcit. Később a bébiételnél is használható. És mikor autóval mentek, akkor elég a kocsi hozzá, nem kell keresgélni olyan embert, aki szívesen megmelegíti a gyerkőc bébiételét. Mert ugye ahol gyorsétkezdék vannak, ott az egészségügyi ellenőrzésekre való hivatkozással elhajtanak, hogy amiatt nem tudják a mikrójukba betenni a bébiételt. Ha pedig mégis található kedves ember, aki a büntetés ellenére megmelegíti neked, az tuti felforralja. Nekünk nagy segítség volt ez is otthon is és ha úton voltunk, akkor is. Egy gyerekes ismerőstől kaptuk egyszer ajándékba a keresztelőre. Sokáig használtuk. Nekünk eszünkbe sem jutott ilyesmit venni először. Annyi mindenre nem is lehet figyelni. De gyakorlatban majd úgyis előjön minden.
Babakelengye listám nekem is van. Poci, ha gondolod, küldök át Neked szívesen. Én egy kicsit a ruháknál 1-2 darabbal többet írtam. És kellett is nekünk annyi. De még ha nem is a darabszámot, hanem tételek nevét figyeled, szerintem az is nagy segítség tud lenni. Ja, még azt hozzá kell tennem, hogy téli Babára valósi a lista, de szerintem könnyen át lehet formálni vagy kihagyni azokat.
Edi: nevekkel kapcsolatban nem vagy egyedül, már vagy a harmadik verziónál tartunk a fiú neveket illetően, lány meg nullára redukálódott, pedig abból is volt már pár kiírva. Júliusig csak kitaláljuk
De Nórinál is így volt, teljesen másnak indult névügyileg és azt utolsó pár hónapban változott az ízlésünk. Van ilyen!
UH: A Praxist ismered? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem ott csinálták a genetikai UH-t is. Kedden megyek majd a MÁV-ba a hivatalos genetikai UH vizsgálatra. 11 hetet akkor töltöttem be (ez volt a szonográfus kitétele, hogy ezt töltsem be). 6000 Ft volt az UH a genetikaival együtt. Hasi UH volt. Ha kell elérhetőség, szívesen elküldöm. Ott dolgozik az ország egyik legjobb genetikusa is, a Hajdú Krisztina. Én a Győrfi Mátyásnál voltam, ő is eléggé elhivatottan műveli, Nórival is hozzá jártam. De ha van már kiszemelt dokid ilyen szempontból, akkor nem szóltam
Most DVD-t mi nem kaptunk/kértünk, de képet az igen. A szívhangot is kihangosította nekünk.
Párod.....azért még szurkolok Nektek, hogy benőjjön a feje lágya és átgondoljon mindent és teperjen ezerrel Érted!!! És Te szeretnéd, hogy ott legyen szüléskor?
Mire végeztem a válaszommal, most láttam, hogy Aprooka is ugyanezt írta a AngelCare vs Medela mellszívóra, mint én. Lányok szerintem ez is tényleg egyén függő és babafüggő, hogy kinek mi válik be, kinek mennyi teje lesz, kinek hány órája lesz a két etetés között, stb...
Még egy kis infó eszembe jutott a Medeláról (csak viszonyítási alapként), hogy az elektromosat mi 13-15 ezer Ft közötti összegért vettük a gyártótól.
Mia: gratula a kis puncishoz!
Már megint jó sokat írtam, így hagylak Titeket pihenni
Sziasztok!
Manorka