Új privát üzeneted érkezett!

Én pl. nem voltam nagyétvágyu szoptatás alatt. Egyáltalán nem... Szerintem ez is egyénfüggő... :D:D:D:D van lehet ufó vagyok :D:D:D:D
Viszont volt pár kaja amitől robban a cicibe a tej, ilyen pl: a madártej, eszméletlen, attól annyira berobban a cici, hogy még én is alig hittem el. A másik a buzasör, azt szokták is kismamáknak ajánlani, van alkohol mentes, én azt ittam:D

Viszont arra figyelni kell mit eszel, mert nekem a fiam pl. a nagyon borsos, erős ételek után visított fél napot :roll: aztán rájöttem, hogy nem eszünk ilyeneket hiba imádom, mert a manópocak bíz nem szereti:D
Vendég
 


Majd nyaron akkor beindulok en is a (meg nagyobb) zabakkal. Ha kell a gyereknek kell, nincs mit tenni.

Edi, mit gondolsz az mellszivo arakrol, amiket kuldtem?
pocaklako
 
 


Oo pedig jo is az a sali, en szeretem, szeretnem, de a bebi pocakja egyaltalan nem biztos, na meg abbol nem tudok tejet gyartani :)
Fuuu lehet a heten megint nekiallok a borsolevesnek, olyan jo lett, es vegre vettem kaprot az IKEAban, ugyhogy mar csak meg jobb lehet :) (amugy erdekes modon a nagy kivanos idoszakom ugy tunik elmulta magat...es kopp-kopp mintha egy hete kb nem is emelyegnek mar egyaltalan, es kinottem az allando fejfajasokbol is :D)

luna6
 
 

 
 

Hmm az a borsóleves jól hangzik :D Meg a madártej is :)

Nekem se ment el teljesen a tejem, ha nem ettem rendesen, csak érezhetően csökkent. Illetve nagyon fontos volt az is, hogy megigyam a napi 3 litert legalább, na ez néha nehezen ment.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Pocak
ha jól számolom, akkor a kézi olyan 10.-11.000.- re jön ki, az elektromos meg 28-29.000.- re. Nálunk ugyan ezek az árak kb. Én 10.500.-ért vettem a kézik 2db kisüveggel. Az elektromosat az unokahugom 27.000.-ért vette. Szóval sacc/kb. ugyan annyi.
De szerintem bőven elég a kézi is, ha nem akarsz többet költeni rá.
Vendég
 


Okes, Edi koszi...

Luna jo Neked, hogy mar nincs emelyges...

Fokamoka: mibol ittal meg napi 3 litert? Folyadekbol osszvissz. vagy csak tejbol???????
pocaklako
 
 


fokamoka egesz biztos napi folyadra irta ezt :) ezt szoktak javallani (meg amugy is nem csak szoptatosan) es en erre sokszor eroszakkal is keptelen vagyok :)

luna6
 
 


Poci folyadékból, de ebbe a levesek is beleszámitanak. Tejet nem ittam/iszom, csak nagyon ritkán forró csokinak, nem szeretem.

Leginkább ásványvizet ittem, meg meleg teát (gyümölcsöt) nyáron ez utóbbi inkább hideg limonádé lesz.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


ééén lazán megiszom a 3litert egy nap :oops: :roll: mondom én, hogy ufó vagyok :lol: :lol: Én imádom a tejet is hidegen, de ásványvízből, vagy 100%-os gyümilé higítva ásványvízzel.... nyamm. Nálam az ivással nincs gond, az bármikor. Csak a csapivizet nem bírom meginni.
Vendég
 


Na azert...mar megijedtem, hogy napi 3 liter tejet kell meginnom majd. Annak idejen az Anyukam meselte, hogy velem kepes volt 1 liter tejet egy huzamra meginni. Meg le sem ert a tejcsi, mar spriccelt neki, rajtam kivul 60 liter tejet adott el, egy tehetosebb tehen is megirigyelhette volna. A fel varos a tejtesom. Igy remenykedem, hogy talan nekem sem lesz a tejcsival problemam, viszont a nagynenemnek, Anyukam huganak, egy csepp annyi teje sem volt.
pocaklako
 
 


Pocak
éééén is irigylem az Anyukádat. Szeretnék én is ilyen szempontból bocika lenni..... hűűűű de klassz is lenne, ha most annyi tejem lenne, hogy juhaaaaj :lol:
Vendég
 


Csajok, elkoszonok, lassan indulunk agyikot nezni..ma delutan egy csomo dologgal lettem okosabb..de tenyleg, rengeteget segitettetek!
Koszi, Edi, Luna, es Fokamoka.

Este ujra benezek!
:) :) :)
pocaklako
 
 


Pocak
Jó vásárlást :D:D:D puszi
Vendég
 


Felhívtam a nődokim, hogy akkor mennék uh-ra a héten. Erre azt mondta, hogy ne menjek, mert most már 1hét múlva töltöm a 12.hetet és akkor úgy is megnézik. Szerinte mivel rózsaszíneztem az uh után a múltkor is, ne menjek most, majd a 12. héten. Kérdezte van-e panaszom, erre mondtam, hogy panaszom az nincsen, csak furdal a kíváncsiság , mert beteg voltam és nehogy baj legyen... :roll: erre azt mondta, hogy a betegségtől baja nem lesz, úgyhogy ne aggódjak. Ha nem vérzek, nincs semmi akkor nyugikázzak le és a 12.héten menjek.

No, most akkor mit csináljak... csak nincs baj nem? vagy menjek egy SZTK-s uh-ra??? háááát nem tudom....
Vendég
 


Kipattant az isteni szikra... :D

Elmegyek 4D-re a jövő héten, mert az hasi uh, és legalább meg is nyugszom:D:D:D:D juhuuu mekkora agyam van :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


sziasztok,
rég nem jöttem, de mindig olvaslak benneteket..
Először is Boldog Újévet Mindenkinek!

nálunk minden rendben, a rókáknak és fejfájás-szédülés-fáradékonyságnak huss, néha olyan mintha nem is lennék terhes..elszoktam ettől, az fiamnál mindig volt vmi (vérezgetés, hasfeszülés..) ami miatt aggódnom kellett..
nekem holnap lesz meg a down szűrés első eredménye, az UH-n minden rendben volt, nagyon úgy néz ki, h a Jóisten meghallgatott, azon túl, h minden rendben van (eddig) nagyon úgy néz ki, h kislányunk lesz :)

megpróbálok ezentúl aktívabbnak lenni..

minden jót nektek,
¤mia¤
Vendég
 


Edi!
Nagyon jol dontottel..az a legbiztosabb, igy a dolgok elejebe lepsz. Lehet igy mar meg is tudjak nezni a Picike nemet.

Mia: szuper, hogy minden rendben van. Es gratula a kicsi lanyhoz, pont passzol a sorrend, en is igy szeretnem!

Csajok ma megvettuk az elso babarucikat, tunemenyesek..Egy kis kapucnis -zippzaras csikos kardigan (fiu..meg az sem biztos, hogy fiu lesz, de ha nem akkor sem tudtam ott hagyni, annyira tunemeny), es vettem 3 nyari bodyt, rovidujjut. Olyat vettem amire az van irva 3 ho es 60 cm. Remelem jo lesz neki. Ebbol uniszexet vettem, feher, halvany sarga, es feher-sarga osszeallitasban. Biztos ami biztos.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 


aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 10:37-kor.
Vendég
 


Edi, annyira buta Apa..majd akkor fog koppanni, ha a korhazbol csak Te meg a Baboca mentek haza, o meg masik iranyba kell, hogy menjen. Te jo eg, mit hagy ki. Biztos, hogy elobb vagy utobb radobben. Annyira stramm csaj vagy, hogy igy veszed a kanyarokat!!!! Azert orulok, hogy a szulesnel ott akar lenni, megis csak az apukaja.
Jaj a meglepim.. :oops: :oops: :oops: (ugy varom a meglepiket, mint egy gyerek)
Hat nem birom ki, teszek fol kepeket a szerzemenyeimrol, csak le kell oket kicsinyiteni.
pocaklako
 
 


aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 10:38-kor.
Vendég
 


Edi, gondolom, hogy egy kicsit nagyok lesznek, de csak olyan volt, hogy 1 hos meg 3 hos. :(
Nem tudtam valasztani a meretek kozt, igy pont egy ismeros csajjal osszefutottam a boltban o tanacsolta a 3 hosat, abba majd a nyaron beleno a babszemjanko. Kép Kép
pocaklako
 
 


Pocak
édeseeeeek nagyon :D és véleményem szerint mindkét szerzeményt hordhatja fiú és lány is, de én azt gondolom, hogy fiad lesz:D:D:D:D
Vendég
 


Gondold el Edi, ha kislany lesz milyen jol fog allni neki a kispulcsi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A bodyk pedig csak ilyen mindennapos nyuzasra valok. Elol nyithatosat akartam, de azok nem voltak akciosok, meg nem is volt rovidujjuban, en pedig mindenkepp nyari bodyt kerestem.
pocaklako
 
 


Ja a kispulcsi nem ilyen vad zold igazabol, inkabb olyan khaki-barna. Apja valasztotta. Azon nevettunk, hogy a boltban volt ugyanolyan kispizsama, mint Apjanak van nagyban. Annyira tunderiek a rucik.
Te is majd ha lesz idod tegyel mar fel a szerzemenyekbol, oks?
pocaklako
 
 


Csajok, lassan elkoszonok, nagyon elfaradtam ma a jarkalasban.

Luna: meg neked szerettem volna gratulalni a holnapi nagy naphoz.

Jo ejt mindenkinek!
pocaklako
 
 


Okés... fotózom majd egyet holnap. Igazából nekünk már egy egész szekrényi rucink van :roll: :oops: Nem bírtam megállni, és vettem egy csomó mindent, ráadásképp voltam a Next-ben hétvégén, juhuuu na ott is vettem egy jóóó pár dolgot:D

Na majd fotózok egyet :D:D:D:D
Vendég
 


Én is elköszönök... holnap munka:S

Jó éjt
Vendég
 


Sziasztok!

Uh, mennyit írtatok!
Átfutottam, és látom, rengeteg hasznos dologról volt szó! :-)
Nekem egy egész füzetnyi teleírt cucc van, még Levi előtt eléggé körülnéztem, mit hol, mennyiért. Persze ebben a pelustól a babakocsiig minden benn van, ami kellhet, a legkisebb apróságok is.:-)

Ha haza tudsz jutni, Pocak, akkor ott a helyed április 25.én a baba-mama expon. Hidd el, ott aztán minden van és marha jó áron. Persze a rucik használtak, de én pl. vadi új nexteket is vettem 4-500 ft-ért anno. De minden, tényleg minden van. Szóval érdemes kinézni nagyon!

Láttam, szóba került a légzésfigyu, érdemes megnézni a respisense márkát (ez nem babaágyba való, hanem a babára , így séta közben is figyeli, vagy ha 3-4 órákat alszik a babakocsiban friss levegőn), mondjuk nekünk régi angelcare van, az nem riaszt annyit tévesen, de ha nem lenne én erre szavaznék. Bár egy jótanács: ezzel is érdemes talán várni szülés körülig, mert pl. koraszülött babáknál mindenképp érdemes beruházni rá, még ha vki idegenkedik is tőle! Bár ne lenne senkinek sem ilyen problémája.

A mellszívóval kapcsolatban: nekem ugye műtötték Levit gyomorral 8 hetesen, tehát kellett vennem egy elektromosat, mert 2-3 óránként éjjel-nappal nem bírtam szívni, miközben éjjel ugye egy sámlin ültem mellette a kórházban (ágyat nem tudtak adni), nappal meg amíg a családból vki bevállalta Lecsót, addig én rohantam haza főzni, mosni, rendezkedni és este vissza. Nekem volt kézi avent, az kicsit tépte a cicim és végül a medeila elektromos vált be. De sógornőmnek is, akit majdnem műtöttek, olyan mellgyuszit kapott a második babó 5 napos korában.

Szopipárna: nálunk a kórházban a kifli alakú volt, az is jó, bár tény, hogy a kevesebb funkcióra, mint az egyenes. A szopipárnás honlapon jó hosszú van de derékra is kötözhető, mert madzagos, két féle tölteléket lehet hozzá kapni (szte az olcsóbb jobb, a másik nem moshat sajna, bár állítólag tovább van tartása) és persze utántöltelék is kapható, szóval érdemes abból is vinni, mert az enyém pl. már annyira puha hogy nem tart semmit.

Kitartást a válogatáshoz, meg a nézelődéshez, mert egyfelől szuper, de másfelől azért bele tud ám gabalyodni az ember, főleg első babásként. :wink: :lol:

Mindenkinek hajrá az uh-hoz, meg a vizsgálatokhoz!
És rossz közérzet, hányinger, fejfájás, huss!!!! :D

Szép hetet holnaptól!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok Csajok,

hihetetlen mennyit írtatok, de végigolvastam, olyan jó témáitok voltak :D !
Nekünk is első babánk lesz, így már jegyzeteltem is :D !
Szóval: hálózsák, mellszívó, légzésfigyelő, bébiőr, madártej és búzasör a mai termés :D !

Edi, Luna
nagyon köszi én is az infokat!!! Kincsek vagytok!

Edi,
nagyon irigylem a temperamentumodat és a kitartásodat, le a kalappal tényleg!
Csúcs vagy, komolyan :D ! Annyi energiát adsz, még így topikon keresztül is!

Luna,
de jó neked, kicsit irigykedem a tünetmentesség miatt, nekem most estére megint beerősödött a fejfájásom :oops: ...

Mia,
csodás hírekkel jöttél :D ! Gratulálok a kisasszonyhoz, ez aztán a boldogság nektek: a vágyatok teljesül!

Jó éjt mindenkinek!

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


Sziasztok Lányok!

Húúú, jó sokat írtatok ma is, de nem baj, csak így tovább!

Megpróbálok én is hozzászólni egy-két dologhoz, leírom nekünk mi vált be, mi volt hasznos.

A szopipárna az kincs az alvásnál és kincs tud lenni szopizásnál is, pláne, ha gond van a tejcsatornákkal vagy mellgyulladás lép fel. Engem anno egyszer az mentett meg, hogy magam mellé tudtam tenni ülve a párnát, rá a babát, a hónom alatt volt mint egy "válltáska", úgy, hogy a tappancsai a hátam felé voltak és így tudott egyszer egy nagy mellgyulladástól, csomóktól megmenteni. Se masszírozásra, se semmire nem indult be a tej, nem akart a csomó sem moccani, pedig védőnő is segített. Hozzá kell tennem írtó nagy fájdalmaim voltak. Majd előkapta a szopipárnát a védőnő, mikor meglátta, hogy van ilyenem és már mutatta is, hogy mit tegyek. Bejött. Tehát tényleg egy tuti eszköz és sok célra jó. A franciaágyon is tudtam használni, mikor a Manó ott aludt, köré tudtam rakni, neki is jobb, mert biztonságérzetet nyújt és én is meg voltam kicsit nyugodva, hogy nem tud csak úgy legurulni. És amit már említettem az elején, hogy alvásnál is nagy segítség nekünk, ha a lábunk közé tesszük.
Ha esetleg valaki keres ilyet, a barátnőm árulja az övét, szinte nem is használta, egyszer-kétszer tette a tetejére a lányát, de nem volt sok teje, így szopizáshoz nem is használta. Brendonban vásárolta, levehető huzatos, rózsaszín. Szóval alig használt. Árat nem tudok, de ha valakit érdekel, meg tudom kérdezni és tudok küldeni majd képet is róla. Egyébként a Brendonban elég drága sajnos, mert csak egy huzat hozzá 3-4 ezer Ft.

Bébiőr és légzésfigyelő: nekünk is AngelCare van. És 2in1 verzió, azaz bébiőr és légzésfigyelő együtt. Mikor már nincs szükség a légzésfigyelőre, akkor ki lehet iktatni és működik önmagában is bébiőrként. A panelei tényleg nagyon jók, nekünk nagy méretű kiságyunk volt és bármerre mászott benne a kis hölgy, nem riasztott be tévesen a szerkentyű, tehát tényleg a teljes felületet figyeli. És a kókusz matracunk is elég vastag, azzal sem volt gond. Jó kis érzékeny ketyere. Amit én még nagyon szerettem benne, hogy akár elemmel is használható a szülői egység. Amikor mi egy panzióban voltunk és időre kellett lemennünk vacsorázni, Baba éppen aludt. A szülői egységet vittük magunkkal (ekkor használtuk elemekkel), így hallottunk mindent. Már elfelejtettem, mekkora a max.hatótávolsága, de azért kb.180- 200 méterre voltunk egy szinttel volt lentebb az étterem a szobáknál és működött. Hallottuk, mikor felébredt. A hangerőt is tudod szabályozni szülői egységen. A babaőrön pedig az érzékenységet tudod állítani, hogy mennyire kis zajokra reagáljon. És még egy pozitívum, hogy van rajta éjszakai fény. Nem kell külön kis lámpát betenned a szobájába, ha külön szobába fog aludni, mert ha csak ellenőrzésre szeretnél bekukucskálni, pont annyira elég a fénye, hogy láss. Lánykámnál még most is használatban van a bébiőr része, mert ő nem szokott kijönni a szobájából ha felébred, hanem matat, játszik, bábozik, énekel, mindeközben fekszik. Emiatt használjuk még, tudom, mikor van ébren. Mondjuk mostanában azt játszta, hogy felébred, kikukucskál a kulcslyukon, majd visszafekszik. És ugye ezt én mind hallom, ahogy tappancsol a szobájában.
Volt kölcsönben nálunk egy másik bébiőr is, egy Philips. És Brendonos volt az is. Nos, az nem vált be, akkora hanggal jelzett tévesen, hogy még nekem is elakadt a lélegzetem. Egyszer használtuk, adtuk is vissza a tulajdonosnak és akkor vettük meg ezt az AngelCare-t. Akkor kaptunk hozzá egy pelenkatartó vödröt is. Éppen így volt akciós.
És még egy dolog az eszembe jutott, hogy mire is jó a légzésfigyelő. Ha felemeli Anyós pajti a babát a kiságyból, mikor nem figyelsz, hogy bemegy a baba szobájába, akkor is riaszt :D Nálunk történt ilyen eset. Egyből visszatette a gyerkőcöt. Mert ugye érézkelte a ketyere, hogy nem talál szívhangot. Pedig hiába mondtam neki, hogy ne menjen be, várja meg, míg én is előkészülök a szokásos szopizáshoz. Többé nem vette ki a kiságyból :D

Avent sterilizáló, cumis üvegek, cumik, tejtároló kis dobozok mind-mind szuperek. Megéri az árát szerintem. Mikrós sterilizálót használtam én is, csak 2 dl viz kell bele, mielőtt beteszed a mikróba. Elég sok minden belefér. Később a cseppmentes csőrös itatók is Aventesek voltak. Az is belefér. Tejet pedig a tejtároló poharakban fagyasztottam le. Azt később megbántam, mert egy az egybe dobhattam ki, nem itta meg lányom sehogy sem, még főzelékbe keverve sem. De mondjuk arra tökéletesen alkalmas volt, hogy a tejcit abban tároltam a hűtőben 1 napig.
És itt egy kis kakukktojás (ahogy Edi mondaná, UFÓ vagyok :) ), nekem sajnos nem vált be a kézi Aventes mellszívó. Nem tudom, miért. Mikor azzal nem sikerült szívni, akkor vettük az elektromos Medelát, ami a kórházakban is van, csak nagyobb teljesítményű az ottani. Azzal meg tökéletesen ment a mellszívás. És utána még a tejem is több lett. Pedig annyi minden bevált nálunk is, ami Aventes, sajnos ez az egy nem. De nem vagyunk egyformák. Sokszor sok idő elment azzal, hogy kézzel pumpálgattam és alig-alig jött tejci, de volt olyan is, hogy 3/4 óra alatt tudtam leszívni annyit, amennyi a Medelával 5-10 perc alatt lejött. És kényelmesebb is volt. Időben áldás volt nekem, mert több időm maradt a két etetés között. Aztán lehet, hogy most meg éppen a kézi fog beválni, fogalmam sincs. Viszont a kórházban az elején tökéletes volt a kézi, mert akkor még alig-alig jött tejci és a baba sem evett annyit még, csak pár ml-t. De éjszakára mindig elvitték tőlünk a babát, így felcímkézett cumisüveggel tudtam leadni és azt éjszaka oda is adták neki. (Ebben nem annyira bíztam, hogy valóban neki adják-e, így egyszer meglestem és tényleg megkapta az adagját, amit fejtem.)

Amit még én nagyon jó dolognak tartok, az a cumisüveg/bébiétel melegítő. Nekünk olyan van, ami autóban is használható szivargyújtóról és normál hálózatról is. Mert ugye ha hűtőben tárolod a lefejt tejet, azt mikróba nem teheted. Melegvízben kell felmelgíteni. Ez a szerkezet meg pont arra való, hogy kíméletesen melegíti fel a tejcit. Később a bébiételnél is használható. És mikor autóval mentek, akkor elég a kocsi hozzá, nem kell keresgélni olyan embert, aki szívesen megmelegíti a gyerkőc bébiételét. Mert ugye ahol gyorsétkezdék vannak, ott az egészségügyi ellenőrzésekre való hivatkozással elhajtanak, hogy amiatt nem tudják a mikrójukba betenni a bébiételt. Ha pedig mégis található kedves ember, aki a büntetés ellenére megmelegíti neked, az tuti felforralja. Nekünk nagy segítség volt ez is otthon is és ha úton voltunk, akkor is. Egy gyerekes ismerőstől kaptuk egyszer ajándékba a keresztelőre. Sokáig használtuk. Nekünk eszünkbe sem jutott ilyesmit venni először. Annyi mindenre nem is lehet figyelni. De gyakorlatban majd úgyis előjön minden.

Babakelengye listám nekem is van. Poci, ha gondolod, küldök át Neked szívesen. Én egy kicsit a ruháknál 1-2 darabbal többet írtam. És kellett is nekünk annyi. De még ha nem is a darabszámot, hanem tételek nevét figyeled, szerintem az is nagy segítség tud lenni. Ja, még azt hozzá kell tennem, hogy téli Babára valósi a lista, de szerintem könnyen át lehet formálni vagy kihagyni azokat.

Edi: nevekkel kapcsolatban nem vagy egyedül, már vagy a harmadik verziónál tartunk a fiú neveket illetően, lány meg nullára redukálódott, pedig abból is volt már pár kiírva. Júliusig csak kitaláljuk :) De Nórinál is így volt, teljesen másnak indult névügyileg és azt utolsó pár hónapban változott az ízlésünk. Van ilyen!
UH: A Praxist ismered? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem ott csinálták a genetikai UH-t is. Kedden megyek majd a MÁV-ba a hivatalos genetikai UH vizsgálatra. 11 hetet akkor töltöttem be (ez volt a szonográfus kitétele, hogy ezt töltsem be). 6000 Ft volt az UH a genetikaival együtt. Hasi UH volt. Ha kell elérhetőség, szívesen elküldöm. Ott dolgozik az ország egyik legjobb genetikusa is, a Hajdú Krisztina. Én a Győrfi Mátyásnál voltam, ő is eléggé elhivatottan műveli, Nórival is hozzá jártam. De ha van már kiszemelt dokid ilyen szempontból, akkor nem szóltam :) Most DVD-t mi nem kaptunk/kértünk, de képet az igen. A szívhangot is kihangosította nekünk.
Párod.....azért még szurkolok Nektek, hogy benőjjön a feje lágya és átgondoljon mindent és teperjen ezerrel Érted!!! És Te szeretnéd, hogy ott legyen szüléskor?

Mire végeztem a válaszommal, most láttam, hogy Aprooka is ugyanezt írta a AngelCare vs Medela mellszívóra, mint én. Lányok szerintem ez is tényleg egyén függő és babafüggő, hogy kinek mi válik be, kinek mennyi teje lesz, kinek hány órája lesz a két etetés között, stb...
Még egy kis infó eszembe jutott a Medeláról (csak viszonyítási alapként), hogy az elektromosat mi 13-15 ezer Ft közötti összegért vettük a gyártótól.

Mia: gratula a kis puncishoz!

Már megint jó sokat írtam, így hagylak Titeket pihenni :D

Sziasztok!
Manorka

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka
 
 


Sziasztok!
De sokat írtatok!!!Nem is tudok visszaolvasni.
Ma végre kicsit jobban voltam, így kicsit a családdal voltam, és nem fetrengtem egész nap. Lent voltunk szánkózni is. Csak szegény manót kiborítottuk a szánkóból.Ne szerencsére nem ijedt meg és nem ütötte meg magát Mi jobban megijedtünk. Délelőtt meg adtunk kenyérhéjat szopogatni neki, de egy darabka leszakadt belőle. És a torkára ment. Ki se tudtam szedni.Szegény meg fulladozott. Illetve levegőt ugye kapott, csak nem tudta lenyelni. Ráztuk, meg veregettük a hátát, és le tudta végül nyelni.De úgy meijedtünk. Reszkettünk mindketten. Aztán csak öleltem manót, mint aki megkattant. De nem történt szerencsére semmi nagy baj. Ezt nem értem.Ha nem bírják megenni, miért lehet adni nekik???Ti többedik babás anyukák hogy csináltátok?????

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


..hát nem tudsz mit csinálni..az én fiam másfél éves..és ma majdnem megfulladt egy mandarintól..de nem zavartatta magát, kihányta és mintha mi sem történt volna, vett még egy gerezdet a tányérból :shock: :shock: ..én bezzeg már lenyúltam a torkán, ütöttem a hátát..már kiterülve láttam őt..hát nem egyszerű..sztem inkább kiflit adj neki, vagy babapiskótát, az a nyállal könnyebben mállik...és igen..nagyon kell közben figyelni..egy életre ;)
múltkor anyósom adott neki belga pralinét, nézett rám, mondtam, h jó, de csak olyat amin nincs mogyi, dió stb..áááá nincs mondja..erre látom, h már régóta vmi van a szájában..egy egész mogyi volt..persze senki nem vette észre..de én résen voltam..amikor meg kb. 9 hós volt hűtőmágnest kapott..persze, h egyből a szájába..a mama hagyta, mert h nem lesz baja..aham..papírból volt..szétmállott és a torkán akadt..úgy kaptam ki a mama karjaiból..szóval vannak izgalmak..
szóval megértem, h halálra rémültél..

ja..és igen..nekem is sikerült kidobni a gyereket a szánkóból..ez van..

jó éjt!
¤mia¤
Vendég
 


Niki! Nyugi, szerintem ez mindenkivel előfordult már egyszer-egyszer, akinek van Manója. Spec. nálunk mindkét eset, mind a szánkóból való kiborítás, mind a kenyér lenyelés.
Szánkó témában Apát hibáztattam, pedig csak megijedtem. De lehet, hogy akkor és ott, nálam is felborult volna a szánkó... megesik az ilyen. Lánykám pedig csak kacagott, miután lesöpörtük a havat róla. Persze ez nem most volt, hanem az első havas élményeknél 1 évesen.
A kenyér témával kapcsolatosan, én mindig néztem, hogy nem kerül-e nagyobb darab a szájába. Felügyelettel adtam csak neki az elején. Le sem vettem róla a szemem, mikor ette (miután ő is lenyelt egy darabkát először). És ha láttam, hogy nagyobb darab maradt a szájába, rögtön kézzel belenyúltam és szedtem ki. Szegénykém meg csak kikerekedett szemekkel nézte, hogy mi bajom van. Aztán szépen megszokta, hogy csak kicsiket vegyen a szájába. Nalunk így zajlott, lehet, hogy van jobb módszer, de én is nagyon megijedtem először, pokoli érzés, mikor öklendezik, köhögni próbál és a kenyér se le, se fel. Ilyenkor én rögtön felkaptam és ütögettem a hátát, így sikerült mindig vay kiköpnie vagy lenyelnie.

Örülök, hogy ma jobban voltál!! Remélem, elkerülnek a fejfájások innentől!

Manorka

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka
 
 


Kifli az jobb, igen, utána már mi is arra álltunk át, de ugyanúgy kell annál is figyelni. Meg kölesgolyót is adtunk, az is hamar szétolvad a szájában (de ott is, egynél többet ne vegyen be).
Babapiskóta is, csak ne olyan legyen, ami felül cukros, mert az a fogainak nem jó és keményebb is.

M.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka
 
 


Mia
gratula a kislányhoz :wink: :wink: :wink:

Pocak
szépeket vásároltál nagyon :wink: én majd csak akkor ha meglesz hogy kisfiú e vagy kislány,mert ugye kisfiúból van mindenem :wink: :wink:

Edi
ez elég durva,tényleg nem tudja mit veszit :oops: :oops: :oops: majd ha meglesz a baba megbánja az tuti :oops: :oops:

Niki
jaj elhiszem hogy megijedtél :cry: :cry: nekünk ilyen nem volt hála az égnek.
kölesgolyót én is ajánlom,mert nagyon szeretik a babák,bekapják és szétolvad szinte a szájukba :wink:

Én is Medela mellszivót használtam elektromosat,az avent nem jött be.
cumisüvegből meg tommy tippit,mert az anatómiailag olyan mint a mell formája igy nem szokik le a szopizásról sem.nagyon jó szerintem.
aventes mikrós sterilizáló az nagyon jó tényleg :wink:
nekem majd nyári body kollekciót kell vennem mert a fiam téli volt és hosszú ujjukat kapott.

Pocak
még neked akartam irni hogy azért vegyél majd kisebb bodykat is mert ez nagyon nagy lesz a babára,mondjuk nekem nagy babám volt,Olivár 4250 el született és 56 cm volt,és az ujszülött rucik jók voltak rá :wink: :wink:

bibar
 
 


Sziasztok Lanyok!
Jo sokat termeltetek meg tegnap este, asszem ket turnusra szakadunk... :lol: Nappalos es ejszakas turnus
Koszi a velemenyeket es a tanacsokat a tegnap delutani temakkal kapcsolatban. Irjatok meg a tovabbi velemenyeteket es a tapasztalataitokat, hiszen ezek alapjan fogunk vasarolni, es tenyleg nagyon nagy segitseg ez nekunk!!!
Ma elmerulok egyenkent a tegnapi temak mindegyikeben, szetnezek a neten, hol mit mennyiert lehet venni.

Aztan majd visitok, ha ujabb kerdes jonne.

Nagyon szep napot kivanok Mindenkinek! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
pocaklako
 
 


aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 10:39-kor.
Vendég
 


Huuuuu Edi, egy szemet dog. Felrugnam, mint a gombat!!!!! Hat en elkuldenem neki az biztos, de egy gerinctelen alak!!!
Bocsi, de annyira kikivankozott belolem....az ilyen meg sem erdemel Titeket!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
pocaklako
 
 


Edi, a lenyeg, hogy tudom, hogy nagyon rosszul erint, most ez a dolog, csak probald meg nem felizgatni magad, tudod a Mazsola erzi...es neki semmikepp nem jo, ha tudja, hogy a Mamija ideges. :(
pocaklako
 
 


aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 10:40-kor.
Vendég
 


Edi: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Merget vehetsz ra... :twisted: :twisted: :twisted:
pocaklako
 
 


Levél elküldve.... nem kicsit kapott pffff a szemét :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek, teljesen elkényeztet a fiam, még mindig alszik.:-) Pótolja, az első 13 hónapot. :lol:

Edi, most olvasom csak, nagyon sajnálom párodat. És nagyon felnézek Rád, hogy egyedül belevágsz ebbe a hatalmas, de azért valljuk be, nem könnyű kalandba. Szuper! :wink:

Kifli, kenyér: rettenetesen résen kell lenni. Nekem a szőlő a mumus, amióta két kisgyerekről is hallottam, akiknek a torkán akadt. De ugye azt meg nem lehet, hogy nem adunk a picuriknak, különben nem tanulnak meg rendesen rágni.
A kölesgolyó és a buláta (ezt lehet trancsírozni is, ezért nagy nagy kedvenc) nálunk is bejön a mai napig.

Praxisban van a Hajdú doktornő? Miért emlékeztem én a 4dGenesisre? Amúgy Ő tényleg fantasztikus. Barátnőm kislányának végig ő segített, biztatta sógorommal együtt, mert a klinikákon olyanokat mondtak hogy ihaj, mikor kell kivenni, meg marhaságokat és végül a 40.hét betöltése után született meg a kis hősnő. Szóval tényleg szuper alapos és kedves nő hírében áll. Ha gond lenne, de nem lesz, én is hozzá pályázom majd. Ha meg csak nézelődni akarok, akkor majd a 26-29 hét között érdemes menni, azt mondják, akkor lehet a legjobb képeket elkapni.
Manorka, a Máv-ban vagy a Praxisban volt 6000 az uh?
:oops:

Dokikkal hogy álltok? Mármint mindenkinek van már? Mert nekem most lehet, hogy se dokim, se kórházam, és akkor keresgélhetek lassan, ha tényleg így alakul. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

Elkezdődtek újra a dolgos hétköznapok, én meg továbbra is fekszem. Holnap kontroll, remélem vmi javulás majd látható lesz! :) Mindenesetre barátkozom a gondolattal, hogy már nem fogok tudni dolgozni :roll: na nem mintha nagyon szíven ütne a dolog, csak nem így készültünk :? (hú de nehéz fél kézzel, fekve gépelni...)

Próbálok visszakapcsolódni ha nem bánjátok :P
Tök jó témák voltak :D

Mellszívó: nekem kézi Avent volt, ameddig szoptattam addig bevált, de sajna ez nem volt hosszú idő :(

Bébiőr: nekünk is a Manorka által említett Angelcare 2in1 van, és mi is használjuk a mai napig a bébiőr részét ;) Nem emlékszem téves riasztásra, nagyon meg vagyunk elégedve vele, csak ajánlani tudom!

Szánkóból borulás nálunk is volt :D Az ilyen szerintem inkább a szülőt viseli meg ;)

Kenyér helyett inkább kifli szerintem is! Ill. nálunk sokáig a mezei háztartási keksz volt a sláger (bár lehet, hogy az csak később az egyéb alkotóelemek miatt, erre sajnos nem emlékszem :oops: ).

Edi! Egy görény a (volt) párod :evil: már bocs...:oops: Jól tetted, hogy elküldted a levelet!!

Pocak! Szerintem is vegyél mindenképpen kisebb bodykat is ;) 62est mindenesetre tuti! Én napozókat tervezek majd beszerezni, az a nagy melegben önmagában is OK (végülis a body is), de rugit is lehet ráadni ;)
Nekünk legkisebb méretekből van minden... Amikor Emma született, akkor még bundazsákban hoztuk haza, aztán egy hónap alatt nyár lett :shock: :lol: Mondjuk mind csajos.

Mia! De jó, hogy úgy néz ki, hogy teljesül a vágyatok! :P
Én sokáig 2 lányt szerettem volna, de pár hete kisfiúra vágyom :P Ezután azt mondta a dokinéni a 12 hetesen, hogy még semmi sem biztos, de amit lát, abból igen nagy valószínűséggel kisfiú lesz :D A kép alapján még én is csodálkoznék ha végül lányunk lenne ;)

Ti gondolkoztatok már a neveken? Ha igen, akkor megírjátok, hogy kinél mik az opciók? :)
Megyek, elzsibbadtam :? De jövök még :)

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Aproka: nem baj az, ha kenyeztetnek, szerintem mar igy sem sokaig lesz egy nyugis" ejszakank, hat hasznaljuk ki amig lehet.

Barbuss: nagyon szoritok, hogy holnap a doki mindent rendben talaljon nalad.
Neztem mar kisebb bodykat is. :) Barbuss, a 62-es az a cm-t jelenti? :oops: (cm alapjan vannak a babaruhak szamozva?)
Szerintetek kb. hany bodyval szereljem fel magunkat a nyarra? a Bodyn kivul nyarra milyen kisrucit ajanlotok meg?

Holnap reggel en is vervetellel kezdem: neznek egy ujabb toxo-t es vizeletvizsgalat is lesz.
pocaklako
 
 


Pocak
Igen, általában centire vannak számozva:)
Én 50-es bodyból vettem 4db-ot
56-osból 10db-ot
62-esből 5db-ot
Mi ugye nyár majdnem végiek leszünk, így rövid ujjuból ennyit vettem. de én vettem hosszúujjuból is 56-ost 10db-ot, mert estére azért az kell már szerintem, vagy h.ujju rugi. és 62-es bodyból is 10db-ot.

Vettem vékonyabb pamut rugikat 50-est 2db-ot, 56-ost 4-5db-ot, 62-est 5db-ot. ééés a menő rucikból mint kantáros nacik stb stb 0-3hósat vettem, vagy a H&M-ben 2-4 hósat a pamut együttesekből:D
Vendég
 


Sziasztok, boldog új évet mindenkinek!

Alig voltam gépközelben az ünnepek alatt, lefoglalt a család és a rosszullétek. Azóta már jobb, talán már el is múlik. De legalább nem híztam, mert az édességeket abszolute nem bírtam.

Majd végig olvaslak benneteket, annyit a mellszívóról, hogy nekem végig mind a három gyereknél kézi volt, a legolcsóbb sima pumás és nem volt vele gond. Amúgy is csak az elején kellett.
Az első gyerekes anyukák, mint régen én is beleestem abba a hibába, hogy mindent megvettem, amit csak ajánlottak, pl. sterilizáló, szopipárna, légzésfigyelő, bébiőr stb, aztán rájöttem, hogy feleslegesek, és túladtam rajta. Most már okosabb vagyok, a negyedik gyereknél. Sterilizálni egy lábasban is lehet, és nem kerül pénzbe, a párna, az nem sok mindenre volt jó, a légzésfigyelő miatt pedig én nem tudtam pihenni.....
Megvettem én is az Avent mellszívóját, de aztán rájöttem, sokkal könnyebb használni a simát.

Holnap megyek tanácsadásra, úgyhogy szerintem utána héten lesz az uh-om.

Nekünk is volt egy kis malőrünk a torkon akadt matricával a héten. A legkisebb kapta be, a nagyobbak ágyáról leszedte, és én halásztam ki a torkából. Ilyenkor rögtön le kell nyúlni, és kivenni, már tapasztaltam a gyerekeknél.

Heni
Kép
henriett74
 
 


Azt nem tudom, ajánlatos-e 50-es rucikat venni? A babák általában 52-cm-nél kisebben csak koraszülésnél születnek. Szerintem az 56-ból is csak néhány darab kell, mert nálunk is pár hét és már 62 kellett és mindegyik gyerekem 52-53-55 cm volt születéskor. Aztán ott vannak a nagyobb babák akik már eleve 62-vel kezdenek., mint most a sógornőm fia.

Heni
Kép
henriett74
 
 


Edi, koszi a szamszeru adatokat, most mar mindent pontosan felirok. Amiket en vettem arra az van irva, hogy 3 ho es 60 cm. Igy, hogy 54 cm meg 62 cm nem szerepel, mindegy majd valamive belegyomoszlom a gyereket.

Iwiwen bejeloltelek am! :lol:

Cumikat vettel mar? Neztem reggel az avent oldalat, "csak" 17 fajta cumijuk van, na most legy okos....S.O.S :oops:

heni, sajnalom a malort a torkon akadt matricaval, lenyeg, hogy nem lett nagy baj, es a helyzet magaslatan alltal. :lol:
pocaklako
 
 


Barbi
remélem holnap már minden okés lesz nálad... drukkolunk majd nagyon :)

nevek tekintetében, nálam ha fiú akkor Ádám vagy Barnabás, ha lány Enikő vagy Noémi az aktuális.... de a hormonok hatására lehet, de nagyon tetszik a fiú névben az Áhim :roll:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?