Új privát üzeneted érkezett!

Tud valaki homeopátiás nyugibogyót, amit szedhetünk?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hello Evribádi! Nem tudok entert nyomni telefonnal,mert dilis!
Lara! Nem megyünk váckisújfalura. Meséltem a sztorit sógorral. Laci jól felszívta magát és esze ágában sincs menni. Nem akarok mondani még részleteket,de közelebb költözünk Hozzátok,mint váckisújfalu.Gátmasszázs: hát nem bíznám apára. Sztem elég,ha szülni lát. Maradjon csak meg az illúzió,h azt a lukat arra találta ki a természet,h ö oda tegye a micsodáját! :-)Riadólánc:én tudok netezni telefonon,szóval nekem nem gond. Sokak száma el is van mentve. De mondjuk ha nem sajnáltok egy mms-nyi összeget ránk,akkor azt bárki tud küldeni a közös mailre is. Csak telefonszám helyett az email címet kell beírni.
Vendég

Kakti, Sedatif PC

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!!

Kakti! van már tejcsi a cicidben? mert nekem is szokott néha olyan kis fehér dudi lenni a mellbimbómon, de az amint folyik belőle egy kis tejcsi, eltünik. Mondjuk mostanában ahogy elkezdi Blanka rugdosni a pocimat, úgy kezd el folyni a tejem is...
Lehajolni én azért nem szeretek, mert olyankor egyből a számig jön fel a sav... blááá..
Most meg már megint éhes vagyok. hát hogy van ez? Riadó lánc, én elmentettem két számot és majd nekik írok, hátha la. az egyikkel nem egyszerre szülök.
Aki elég messze szül tőlem/elméletileg/: szívesen leszek bárkinek a kontaktja!

Kép
Kép
ronci

Ronci!
Nem vettem még észre, hogy csordogálna... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

na csajok, voltunk nődokinál.
uh: jo fekszik, fejjel nyomo irányban 8) , magzatviz normális mennyiségű, zárt méhszáj, ami kezd felpuhulni (aszonta a doki az jó, mert könnyebben tágulok majd), és buksi-bpd: 9.6 cm.... szűk 4 hét alatt 1 cm-t nőtt kereken..... :shock: :shock: súly: 3 kilo 10 deka kb.... :shock: :shock:
ctg: magzati szívhang tökéletes, semmi keményedés, semmi rossz jel.... :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Legkésőbb 2hét múlva legyetek kész mindennel!!!! Ha esetleg nem várna februárig "piciny" fiad!!!!! :lol:
Vendég

már szinte kész a babaruha vasalás, korházi pakk összerakva, suoval végülis akár már mehetünk is :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: szoval a "piciny" az azt jelenti hogy góliát van a pocakomban??? :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Itt vagyok en is, csak apa mobiljarol netezek es nincs rajta ekezetes betu. Anyu meg a hugom elmentek haza. Teljesen meglepodtem,mert anyu nem szolt le semmit. Tetszett neki Barbus szobaja es a kaja is izlett. Majd holnap jovok.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit: irigy, irigy :)

bezzeg nekem már 2 napja amióta már nincs szuri van hogy 7-10-12 percenként keményedik a hasam.. :shock:
stephie

Edit!

Heti 180-250g hízással kell számolni a babánál. 90%-ban túlbecslik a baba súlyát, szóval 4100g-nál nem nagyon lesz több, hacsak valami extra nem jön közbe. Azért az nem góliát! De mondjuk Luca csak 20dkg-val volt több, mint most Csanád és akkor az osztályon nem volt nála hosszabb baba a maga 56cm-vel.

A bnőmnek karácsonykor mondtak 4kg-t. Január 20-án szült 4060g lett a baba. Szóval eszméletlen nagyot tudnak tévedni. De papíron a 37. hétre 2950g-ot írnak és 9,4-es BPD-t. Szóval semmi extra!
Vendég

Sziasztok,

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!!!

Nóri: utólag is Boldog Szülinapot!!!

Nálunk minden minden ok, sokat fekszem... már jó lenne felkelni kicsit, de ha felkelek sokszor feszül a pocak, így nem erőltetem. Úgyhogy már nagyon várom, hogy a dokitól zöld utat kapjak a sétára...
Szilveszterkor itthon voltunk, átjöttek a húgomék, meg egy pár barát, így tö jó volt, buliztam, de mégis fekve.

Apjuk áthozta a számítógépet a nappaliba, úgyhogy mostantól majd kicsit többet tudok írni, mert itt tudok feküdni... :)

Elkezdtük kipakolni a gyerekszobát (a gép is ott volt), lassan lesz hova betenni a kiságyat is...
A kórházi pakk majdnem kész, de remélem még nem lesz rá szükség. Amúgy szerdán megye dokihoz, remélem jó híreket mond majd...

Szép estét mindenkinek!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Normális dolog az, hogy gyakran félre nyelek? Állandóan fulldoklom a köhögéstől... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit: szep meretei vannak a babadnak! En is Nori velemenyet osztom, de ez vonatkozik a tobbiekre is. Problema mentes terhessegnel is szerintem a 37-38. hetre mar keszen illik lenni nagyjabol mindennel. Most nem arrol beszelek, hogy meg kell legyen vetve a baba agya (eleve mit agyazunk meg benne, amikor en peldaul sem parnat, sem paplant nem hasznaltam a babahoz, csak lepedot kellett rakni es racsvedot, azt meg ugyis a korhazbol hazaerve frissen raktam bele, hogy addig se szalljon ra se por, se semmi). De azert a korhazi pakk legyen osszerakva, nehany valtas ruha legyen a gyerekre mosva, vasalva. Meg eleve akkortol en mar minden reggel fenyesre takaritottam a lakast, delelott megfoztem, hogyha esetleg szulni kell menni, akkor hagyjak otthon kajat, de kupit ne.

Az egy dolog, hogy ennek ellenere epp aznap ettunk fel mindent maradek nelkul, amikor szulni mentem, igy ures huto fogadott hazaerkezeskor, valamint az otthon vajudasnak koszonhetoen felromos allapotban hagytam el a lakast (vetetlen agy, pecsetes torolkozo itt, vizes flakon ott, szekrenyajtok tarva, nyitva, ruhak felturva). De en igy jartam. Igy is tuleltuk.

A babad mereteirol szinten annyit tudok mondani, hogy atlagosan 200-250 gramm hizast saccolnak az utolso hetekre, ha a lepeny es a keringes ok. Szoval ha negy het mulva szulnel es atlagosan fejlodne a babad, akkor 3,9-4,1 kozott lenne a sulya. De tul sok itt a ha. Merthogy szulhetsz ket het mulva is. Meg (tudom, meg a hideg is raz a gondolattol) 5-6 het mulva is (bar azt mondjak, hogy a 40. het utan hiaba van mar bent a baba nem hizza fel ezt a heti husz dekat, mert mar rosszabb a lepeny, ellatja jol, de nem noveszti mar 100%-osan).
Szoval annyi, de annyi a ha, hogy csak na. Ami biztos: szulni fogunk!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Naggyon Boldog Új Évet mindenkinek! Olyat, amilyet szeretnétek magatoknak! :P

Nóri! Bódog szülinapot!

Na megvolt az első CTG és utolsó UH is. Mindkettő OK, babó méretei jók, már 3 kilósra becsülte a gép, és csak 35+3 naposra, vagyis most 1 héttel visszakisebbítette. Ki érti ezt? De ha még 1 hónapig marad, jó nagy súlya lesz. :P

Annyira izgulok a szülés megindulása miatt-tudjátok -már írtam, hogy nekem mindig indították és most úgy néz ki nem kell és olyan furi, hogy ilyen szempontból olyan leszek mint egy első szülő :P Biztosan jó korán el fogunk indulni, a kórházban meg majd röhögnek rajtunk :D

Amíg vártam a szülésznőre és CTG-re addig végighallgattam a szülőszobán egy kitolást, huhh, hallgatni rémes volt a visongást. Aztán amikor rajtam volt a ctg, hoztak mentővel egy 3 perces fájásos kismamát, és egy függönnyel elválasztva repesztett neki az ügyeletes burkot, ott csorgott a víz egy teknőbe, hallottuk, hogy 2 újjnyi, meg minden. Hát én olyan stresszes állapotban jöttem haza...Mer azért más a saját vajúdásom, abban benne vagyok, külvilág kizárva, de így másét " nézni" Nem lennék jó szülésznőnek.

Be kellene már pakolni a tatyómat...

Úgy néz ki sikerül az ödémámat homeopátiával és csalánnal felszámolni, hurrá.

Na jók legyetek! Majd olvasok is előbb-utóbb :P

Móni

Kép

Mi is itthon szilvesztereztünk, tök nyugiban, jó volt.
kokonya

Kakti, én is Sedatif PC-t ajánlom! Ill. van még a HOVA tabletta, az gyógynövényes, nem homeós. Enyhe esetben citromfű-levél tea és a levendulás, citromolajos fürdő is jó nyugtató hatású. http://www.vital.hu/themes/kamilla1.htm Én legalábbis ezeket próbáltam ki és használom most is, ha szükségét érzem. Levendulaolajból a halántékba masszírozva 1-1 csepp is csodás!

Előtej: férjem ma kacagott rajtam, amikor a melltartómat levéve hosszan vizsgálni kezdtem azt, hogy csak nem előtej? Mondtam, de, úgy néz ki. Eddig csak a mellbimbómon vettem észre nyomát, most már a melltartón is. Egyébként az én mellem is kezd újra teltebb, nehéz lenni. Tegnap kádban ejtőzéskor merengtem épp rajta, hogy mennyire kétségbeestem annó, amikor 3 napos korában a tejbelövelléskor fejni kezdtem Borinak, hogy valamit nem csinálok jól, mert mindössze egy kis sötétsárga valamit tudtam kifejni a szétrobbanó melleimből. Hát, az pont elég is volt, most már tudom.Csak olyan furi volt, hogy azt hittem, szétrobbanak a melleim, s mégis csak pár cseppnyi tej van bennük. Aztán a napok múlásával egyre több lett, mondjuk én sokszor fejtem is, 3 óránként még éjszaka is, nehogy Bori tejecske nélkül maradjon. Meg is lett a következménye (anyatejadó, tejtestvér) :roll: . Most ha mód van rá, talán a fejést kihagyom, s hagyom, hogy a természet rendje szerint beálljon a kereslet-kínálat. Bár ahogy ismerem magam, annyira el akarom majd kerülni a mellgyulladást (Borival nem is volt), hogy újra a mellszívóért nyúlok majd... :oops: Ja, meg az is eszembe jutott, amikor már a napok múlásával több lett a tej, számomra mennyire meglepő és erős fájdalom volt, ahogy mellszíváskor (meg gondolom szoptatáskor is ez a helyzet) fokozatosan húzódott össze a méhem. Én innen tudom, milyen szoros kapcsolat van a mellbimbó és a méh között, ezért is igyekszem mostanában már nem piszkálni a melleim.

Holnap én is átnézem a kórházi csomagom, most csak össze van dobálva. Valamit még tuti nem tettem bele.

Lányok, málnalevél teát hol lehet venni? És búzacsíra meg orbáncfű olajat? És kb. mennyibe kerülnek ezek?
ktc

[quote="ktc"][ írta:ktcb]Kakti, Lányok, málnalevél teát hol lehet venni? És búzacsíra meg orbáncfű olajat? És kb. mennyibe kerülnek ezek?

Én anno bioboltban vettem, de sajnos az árára nem emlékszem

K
bchris

Bcris,[/b] mennyi idős is a kislányod? Nem semmi!

23 hónapos. Ős is februári, mint ahogy a testvérkéje is az lesz.

K
bchris

Látógatási tilalom.

Tavaly előtt, pont a szülés napján oldották fel a tilalmat. Reménykedem, hogy idén is igy lesz.

K
bchris

ébren (fél2kor feküdtem...) :-)
Vendég

Szia Nóri!

Én is ébren voltam 5-kor, de erőszakoskodtam magammal, hogy még aludni kell. Így nagy nehezen sikerült visszagyűrnöm magam. :)

KTC: köszi a tippet. Az a baj, hogy nekem is van gyógynövényes nyugibogyóm (Nervenpflege), de arra az van írva, hogy:
[quote]A írta: tabletta biztonságos felhasználását terhes- és szoptatós anyáknál nem vizsgálták, ezért alkalmaz-hatóságát beszélje meg szakemberrel.

Amúgy nekem ez nagyon bevált. Alvászavarokra és dilibajra is.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Alvaszavarok: tegnap ejszaka en annyival megusztam, hogy viszonylag sokaig fent kuksoltam, viszont utana ugy aludtam, mint egy medve. Szo szerint. Pontosabban aludtam volna, ha Kristofra hajnali harom korul nem jon ra a ringispilezes. Ossze-vissza forgolodott, termeszetesen egyik poz sem jott be neki, ugyhogy pakolgathattam vissza ket percenkent a normal pozba. Izgi volt... :?
Szerintem meg most is aludnek, ha het utan nem ebresztett volna
1. Kristof, hogy tejet ker
2. Lara kutya, hogy pippentenie kell

Malnalevel tea: en tavaly egyszerre vettem meg vagy negy csomaggal, mert heti kb egy fogyott. Ket helyen sikerult beszerezni. Felet egy mezei gyogyszertarban, ahol arultak gyogyteakat is, 200-300 forint kozott volt. A masik felet bioboltban vettem meg. Nem kellett volna, ugyanis ketszer annyiba kerult, 1000 forint felett fizettem ket csomagert, ugyanakkora kiszereles volt, mint az olcsobbik. Csak mas gyartotta. Viszont izre es allagra is ugyanolyan volt. :evil:
Mindegy, nem ebbe halok bele, csak idegesitett a dolog akkor.

Ma reggel keszitettunk pocakfotokat, hosszu szunet utan.
Nem igazan ertem, hogy miert, hogyan es tenyleg miert, de elkezdett repedni a borom. Ez azert erthetetlen szamomra, mert Kristoffal bo egy eve tagult mar ki egyszer, akkor joval nagyobbra, mert ugye a vegere joval nagyobb volt, raadasul haj is ment ra rendesen. Akkor megsem repedt, csak nehany kamaszkori novekedesi repedes lett erosebb. Most meg hatarozottan tobb van. Es hol van meg a vege??? Meg csak most jon nalam a pocaknovekedes java! Kicsit ketsegbe estem a csikok miatt! :cry: :cry:

Kép Kép Kép
Vendég

Meg jöttem. Én is úgy alszom, mint a bunda. Mostanában még a pisiléssel is kibírom reggelig, bár akkor már nagyon feszíti a hasam.

Cici téma: Nekem teljesen össze van esve a mellem. :( Semmi duzzadás, semmi előtej. Mondjátok azt, hogy ettől még lehet tejcsim. Nagyon szeretnék szoptatni. Itt vannak a 90D-s melleim és nem lesz tejem??? Anyunak se volt, pedig neki is nagy mellei vannak.

Csináltunk mi is fotókat tegnap, de ami rólam készült, azon nem is nagyon látszik a hasam, mert eláll a blúzom. Majd jövő csütörtökön csinálok, akkor lesz a következő esedékes.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok

kokonya: örülök, hogy látlak, még te is előttem vagy a finishben :)
csodálkozom, hogy odatettek ctg-vel a szülő nőci mellé, emlékszem amikor nekem beindult Szandikával a 33 és a 34 héten a szülés, akkor a lehető legmesszebb tettek a szülő nőktől, mert azt mondták, hogy ilyenkor hallani egy másik nő szülését, beindíthatja a saját szülést is. De úgy látszik, hogy kórház és kórház között nagy különbség van

Nóri: igazad van ,tényleg általában többnek saccolják, de épp a múlt héten mesélte a védőnő, hogy a csajnak 3500 grammra nézték a babót és utána 4500 grammos lett a gyerek, ráadásul épp ezért meg se tudta szegény normálisan szülni, császározni kellett.
Egy biztos, hogy sok múlik a szonográfus tapasztalatán és persze az is baj, hogy csak fej+combcsont hosszból néznek súlyt.
jah: és tetszett a tegnapi megnyilvánulás apa és a gátmasszázs témára :)

bea: wazze neked szinte semmit nem nőtt a pocid, jó neked
:wink: Bőrrepedés, a képen nem látszik, de az urad biztos így is ugyanolyan szépnek lát :)

vicky: ne parázz, előtejem nekem se volt és most sincs, mégis az egyik lányom 6 a másik 8 hónapig szopott úgy hogy még vitték is a tejet tőlünk mert annyi volt.
stephie

stephie: Kicsit akkor megnyugtattál. De tudod, kell valami amin parázhatok. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Nálatok is esett a hó? Nálunk már szép hótakaró van és még esik. A párom most nem tudja eldönteni, hogy hajnalban vagy ma délután menjen vissza dolgozni. :cry:
Te jó ég! már itt tartunk? Ctg, nst? Fura most belegondolnom... :shock: Én majd holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond. Mikor dec. közepén voltam terhesgondozáson, ott azt mondták nekem, hogy mostanában inkább a 38. héten csinálnak nagyrutint, mint a 36.-on az esetleges császár miatt. :shock: Nektek nem mondták? Még azt sem tudom ,hogy a ctg-t hogy oldom meg innen Szolnokról. :?
Na mindegy, a lényeg ,hogy holnap jönnek csinálni a laminált parkettát, remélem a hétvégére kész leszünk a babaszobával, vagy legkésőbb 2 héten belül. Akkor nyugodtabb leszek. És persze kezdem a kórházi pakkot is összeállítani. Huh, nagy nyüzsi lesz jópár napig, de itt az ideje, hogy jöjjön anyukám segíteni. :wink:

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Mikor tervezed, hogy sógorékhoz költözöl?
Mert valszeg az CTG-ket már innen kéne intézned, nem Szolnokról feljárni hetente, nem?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

No apát, lányát kidobtam itthonról, mivel 10h-ig szunyáltak és nem bírom nézni a kipihent fejüket.
Tele a szennyes tartó, mosni kellene, meg a helyére tenni a tegnap ÖSSZESZERELT KISÁGYAT (persze én szereltem... :lol: )

Kicsit rám jött a para, mert most esik le, hogy miket írnak a könnyű szülés érdekében (nekem ugye nagyonis az volt) szóval intim torna, jóga, és gátmasszázs. És hát én Lucával 38. hétig heti egyszer jógáztam. Nem a Juci féle hátnak meg egyebeknek jó verziót, hanem végig légzés és intim torna. Na ez most nem volt.

Viszont elkezdtem ugye a gátmasszázst és meglepődve tapasztaltam, hogy nekem simán bemegy az 5 ujjbegy. A fenekem fele semmi akadálya a tágulásnak, a két oldalon meg alig valami. Bezzeg, ha befeszítem! :shock: Nem kapott el a hév és dugtam be az öklömet, de basztikuli, mi ez már ez? :roll: Mondjuk mi ritkán pózolunk misszionáriusokkal, inkább máshonnan, több irányból közelítjük a témát. Lehet ezért nem olyan kötött.
De ugye nekem legutóbb is csak 2-t öltöttek, szóval most akkor reménykedek!

Tegnap elkezdtem aszalt szilvát, meg barackot majszolni. Csajna betoltam vagy 20dkg-t, mert végre gyümölcs, amitől nem ég a belem. Hát meglett a hatása ma reggelre... :oops:

Bea!
Én teljesen értem, miről beszélsz. Pont tegnap, amikor kenegettem a Lucás kifeszült csíkjaimat, akkor jutott eszembe, hogy ma megkérdezem, hogy tényleg senki nem reped még????
Én látom a képen a csíkjaidat és nem vigasztallak azzal, hogy semmi nyoma nem lesz. Sztem azért vannak most, mert Erik eléggé az alsó részben helyezkedik el. Nekem az utolsó 2napban jöttek ki, amikor beilleszkedett a lányka feje. Pedig végig kentem magam.

De mondjuk nekem csak a köldököm fölött és alatt van valamennyi. Most kifeszülve ez hatalmas terület (kb 2 részen 3*3cm) és most randa, lila is. Viszont terhesség előtt ez 2db 1*1cm-es bőrnyúlás volt csak. Szóval alig látszott valami. Én azt észrevettem, hogy ha most 1-2nap kimarad a kenéssel, akkor néhány helyen piros lesz a régi csík. De ha bekenem, eltűnik. Szóval érdemes intenzíven kenegetni a már megnyúlt részt is! Sőt. De Neked nagyon halványak, ne aggódj, jó eséllyel alig fog látszani szülés után. Ami vészesebb, azok nagyok, mélyek és lilás-vörösek!
Vendég

Hahó!

Itt is esik a hó, és én most is bent kuksolok... Gyűjtöm az energiát jövőhétre: hétfőn be kell mennem a suliba (képzeljétek, február végéig meghosszabbítják a szerződésemet!), szerdán szeretnék elmenni az ÁNTSZ-hez vérvételre a köldökzsinórvér-szerződés miatt, pénteken terhestanácsadás, szombaton meg nődoki.
No, nem panaszkodom, mert Botondom nyomja ezerrel, csak ugye tavaly, mikor szánkózni akartunk menni, persze, hogy nem esett ennyi hó... most bezzeg! :)
A benti nagy mozgolódásnak már nálam is vannak külső jelei: a köldököm fölött kissé balra van egy repedés (jaj, meg itt van nekem ugye a vakbélműtét helye is..., ami elég rendesen megnyúlt), máshol eddig még nem vettem észre. (kopp-kopp)
A gátmasszázst én nem merem bevállalni, valamiért tartok tőle.
Tejcsi viszont belőlem is szivárog szinte minden nap. Mondjuk én itthon cicifix nélkül vagyok, mert terhesmelltartót és nagyobb melltartót még nem sikerült beszereznem, meg olyan nagyon nem is nőttek meg a cickóim, bár a régi darabokban már elég kényelmetlen. És tudom, a védőnőm is mondta, hogy itthon is legyen rajtam, mert aztán úgy megnyúlnak, hogy csak na!, de nekem baromi kényelmetlen itthon is összepréselve lenni...
Lányok, múltkor, mikor a házidokinál várakoztam, beszélgettem egy anyukával, aki elmesélte, hogy neki olyan érzése is volt már a terhessége vége felé, mintha kaparászta volna ott lent a gyermek... :oops: Basszus, tegnap, hogy sokat álltam, én is tapasztaltam valami hasonlót, lépni sem mertem, meg olyan erős nyomást éreztem, hogy azonnal le kellett feküdnöm. Akkor visszaállt a rend, és azóta sem éreztem, de ez kicsit ijesztő volt... Nálatok hasonló?

Tényleg olyan hihetetlen, hogy már alig van vissza pár hét! :)

Ja, még egy probléma: eszembe jutott, hogy 2005-ben csináltak nekem egy MRI vizsgálatot, ami kimutatott két gerincsérvkezdeményt... No, ezek azóta fogalmam sincs, miként változtak, csak ugye felmerült bennem a kérdés, hogy így kaphatok-e érzéstelenítést a gerincembe vagy mellé... Mindenesetre szombaton elviszem a leleteimet a dokihoz. Mondjuk, az is megfordult a fejemben, hogy hányan nem is tudnak róla, hogy ilyenjük van, mert nálam sem okoz különösebb panaszokat, csak hamar elfárad a hátam.
No, majd megírom, mit reagált rá a doki.

Kép
erusverus

Csajok!

Most hívott apu unokatestvére, hogy meghalt apukám öccse. És hogy már régen beteg volt (novemberben beszéltünk vele és nem mondta senki!!!) és ők ápolták és mennyi pénzükbe került... :shock: (apunak 3 gyereke van és gondolom mi örököljük a vadi újan vett lakását.)
Na majd beszélek egy ügyvéddel! Siránkozott, hogy ki fogja fizetni a lakás költségeit és a temetést. (ugye húgom most kezdett melózni, bátyám meg alig keres valamit)
Hát bevállaltam, hogy majd én kifizetek mindent! Gondolom ami mozdítható volt a lakásban már úgyis ellopták. Én meg nem nagyon szeretnék Móvárra rohangálni mindenórásan! :evil:
Vendég

Kakti!

Addig míg a babaszoba nincs kész, nem szeretnék még felköltözni Pestre. Egyszerűen nem tudom itthagyni úgy a lakást, hogy a babának ne legyen valamennyire kész a szobája, de ez remélem max. két hét alatt meg lesz. Amennyire tudom az elején elég hetente egyszer menni ctg-re, hacsak nincs valami gond. De remélem nem lesz.

Kép
Kép
molmar

Kakti:
[quote]T írta:erhesség és szoptatás időszakában alkalmazva semmiféle károsító hatást nem észleltek. Elővigyázatosságból azonban a terhesség első három hónapjában nem ajánlatos szedni.
Ez van a HOVA tájékoztatóján. Itt olvashatod: http://www.pirulapatika.hu/210091461/be ... lmtabletta

Vicky, nyugi, Borival nekem sem volt előtejem, mégis 3 éves koráig szoptattam! Az, hogy anyukádnak sem volt, nem jelent semmit. Én sem szopiztam soha. És látod. Inkább az volt a gond, hogy akkoriban nem kaptak az anyák annyi támogatást és információt a szoptatáshoz, amit mi már megkaphatunk, ha kérünk.

Köszi a tippeket a beszerzésre, hétfőn megkérdezek pár környékbeli patikát, meg van 3 biobolt is a központban.

Nóri,
én is kétségbeestem, hogy akkor nekem csak álom marad a gátvédelem... Mondjuk alapból 80% esélyem van az újabb császárra (statisztika alapján),de ha mód van rá, elkerülném. Az biztató, hogy Borival nem a testem "hibája" miatt került sor a műtétre. Kedden uh után van randim a dokival, talán lassan itt az ideje ezekről is beszélni vele.

Nóri
, azért ez nem hiányzott még a nyakadba! :evil: Sajnálom. :cry:

Erusverus,
nekem még nem volt ilyesmi érzésem. Ijesztő lehetett. A sérv dologra tényleg célszerű rákérdezned. Tényleg, tudja valaki, hogy az EDA adásának mi a feltétele (a tágulási szakaszon kívül)? Kell emiatt előre valamilyen vizsgálat?

Ananácska, szép a pocid!!!!!! Én nem látom a csíkokat rajta. Holnap már nekem is időszerű lesz az újabb fotó, ha ma nem tudom apát rávenni, megcsinálom egyedül (csak akkor annyira koncentrálok a sikerre, hogy elfelejtek mosolyogni. :D ).
ktc

Kakti:

Ha erre gondolsz:
http://www.pirulapatika.hu/000003650/adatlap
ezt én is szeretem. De Lucával már hamarabb kezdődött az álmatlanság és akkor rákérdeztem a dokinál. Szerinte macskagyökér tartalmú cuccot ne szedjünk, mert ha gyógynövény is, elég erős szedáló hatása van! :oops: A homeos cuccot még nem próbáltam terhesség alatt. Inkább az ilyen kencékkel és egyebekkel kezdeném. Sajna tényleg a szervezet készül a szülésre és ha hulla is vagy, jobb, ha nem próbálkozol, mert lehet, hogy sikerül a maradék 1hónapban jól aludnod, de mosottszar lennél ez utána levő évben...

Katica:

EDA. Nekem volt. Akkor semmi sem kellett hozzá. Csak 10eFt az anesztesnek. :shock: Utána volt botrány. Már nem kérhetnek pénzt érte. De megszigorították. 36. hét után kell mennem szülésznőt választani és akkor randizom az ottani anesztessel is. Vinni kell a labort (36. hetit) meg az EKG-t. Nagyjából ennyi. Ő átnézi a gerincedet, hogy nincs-e vmi kizáró tényező.
Vendég

Sziasztok!

Hazaértünk végre. Nagyon jó volt ez a négy nap, de elég fárasztó is, ma már alig vártam, hogy itthon legyek. :)
Megyek, visszaolvasom az eddigi termést.
zuzmooo

Ti a vonalzótokat az uccsó menstr. első napjához készitettétek vagy az UH által korrigált dátumhoz?

Nóri, igen, irtad a nézeteltérést a sógorral, de azt hittem, megbeszéltétek. Bár ha közelebb költöztök még annál is, akkor az jó :D

Edit, 96 a BPD-je? és már 3,1 kg? anyám! És még van hátra 1 hónap? Ez biztos?? nem mondta a doki, hogy nem lesz az 4 hét?

Úristen, néhányan már a kórházi pakkról irtok, nekem meg még a táska sincs meg, amibe pakolni akarok, és még nem vettünk semmit, úgyhogy nincs is mit bepakolni...Jövő héten mostmár tényleg elkezdek vásárolni... :oops:

Előtej: én a múltkor - bár tudom, hogy nem szabad - de kiváncsiságból nyomogattama cicim és jött az egyikből egy csepp tej, a másikból semmi.
lara

Nóri: sajnálom, hogy pont rátok szakadt még ez a teher is. Annyit hallottam, hogy mindenről kell számlát kérni, mert van valami temetési segély/támogatás és leírható a temetés költsége.
Borzasztó, hogy a kedves rokonok már most célozgatnak, hogy ők mennyivel jobban "megérdemlik" az örökséget...
aszalt gyümi.....nyami:) én tegnap a sült krumplit kívántam meg, de annyira, hogy nem bírtam másra se gondolni :)

erusverus: nekem gyakran van olyan hogy azt hiszem, hogy a méhszájamat böködi, szinte félek, hogy kidugja az ujját rajta,ami ugye kizárt mivel elvileg már a kobak be van illeszkedve, csak mégis olyan bizarr érzés :shock:

zuzmooo: üdv újra itthon, mesélj, milyen volt

lara: én az uh által korrigált dátumhoz, mert amúgy már 37+4 lennék :)
stephie

Anita, húú, akkor te már nagyon befutó lennél. Én 34+4 lennék úgy, Nórival egyidős, de akkor hagyom igy.
lara

Mostanában kell menni vérvételre. Nem tudjátok, hogy mi ezzel a cél? Ha jól tudom, ez egy sima vérkép lesz, minek kell ez? Én ha nem fontos erre sem mennék el...de ha fontos, akkor azért elmegyek..
lara

Nóri!
Dobtam PÜ-t.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát én UM alapján Zarja helyén lennék kb. Április 24-gyel.

Lara!

Olyan dolgok miatt fontos, hogy visszatöltődött-e a vasraktár a vérveszteség miatt. Mert ha nem, akkor pl. jobban oda kell figyelni!
Illetve ha gond van és altatni kell...stb.

Tej: nekem nem folyik. Van előtejem, de csak ha megnyomom. Nekem csak utána kezdett folyni, hogy belövellt.

Viki!

Kérlek ne aggódj a tej miatt! Sokkal több kárt okozol vele. Nem megbántani akarlak, csak el ne kövesd azt a hibát, hogy ráparázol a témára. A bnőm 4kg-s kisfia nagyon fogyni kezdett. Alig volt teje, pánik ezerrel. Emiatt még csökkent a mennyiség, gyerekorvos tápszert írt...stb. Kiküldtem hozzá egy szopis tanácsadót, így 11hónapig szoptatott. Utána magától elválasztódott a kisfia!

Tudom, hogy Neked extrán fontos, de ne így állj hozzá. Próbáld meg úgy, hogy a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, és miért ne működne? Egyébként semmi összefüggés nincs a mell mérete és a tejtermelés mennyisége közt. Inkább csak abban, hogy mennyi a "tárolókapacitás". Kis mell hamarabb telik, hamarabb leereszt és esetleg gyakrabban kell fejni a gyulladás elkerüléséért. (ezáltal mondjuk még a termelés mennyiségét is serkented)
Vendég

Kakti!

Válaszoltam!!!
Vendég

Véleményeket kérnék:
érdemes előre venni mellszívót, vagy próbálkozzunk majd kézi módszerekkel?
Villanyos mellszívóra egyébként sincs keret, így mindenképp vmi kézi megoldás marad (vagy fejés, vagy a kézi mellszívó). A vaterán találtam olyat, ami tetszik, de vacillálok, hogy érdemes-e beruházni rá! :roll: :roll: :roll:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dél körül, mikor itt voltam, megszakadt a net, de ezt még le akartam írni:

Kakti, nem írtad, hogy hol van és hogy néz ki pontosan az a kis fehér pötty a ciciden, de kb. egy éve én is megmutattam a nődokimnak (nekem a mellbimbómon volt/van), és azt mondta, hogy jegeljem egy kicsit minden nap (jégakkuval, alatta valami ronggyal), de ez nem jelent bajt, csak valami mirigyféleség durrant be. Kérdezte, hogy ürülni szokott-e, és szokott, még akkor a terhességem előtt is (bár ennek semmi köze az előtejhez), mert bár konkrétan nem vettem észre a csordogálást, de időnként lelapult, a fehéres színe is eltűnt, aztán újra megtelt, megint kiürült, és így tovább. Ha aggaszt mutasd meg a dokidnak, két hónapja én egy kisebb csomót vettem észre a hónaljamban, arra is azt mondta, hogy csak egy nyirokcsomó duzzadt meg. Persze, ha nő, vagy változik ott a bőr, akkor azt mindenképpen mondani kell.

Anita, nekem is pont ez a "na most mintha kidugná a kicsike ujját"-érzésem volt. :)

A gerincsérv miatt aggódom, de hátha olyan szakaszon van, ami mellett még kaphatok érzéstelenítést.

Lara, azt én is hallottam, hogy a mellek "izgatása" (ha a tej kipréselését annak lehet tekinteni...) beindíthatja a szülést (gondolom, emiatt írtad, hogy nem szabad), máshol meg pont azt olvastam, hogy az jót tesz a későbbi tejtermelésre nézve, ha a leendő anyuka néha megpróbál egy kis tejet kipréselni. Én bevallom, már többször kísérletet tettem rá. Meg eszembe jutott, hogy szerintem nekem nem ártana bimbókiemelőt használnom. Az nem viszi el rossz irányba a dolgokat; mármint nem "izgatja" túlságosan a melleket? A védőnőm azt mondta, hogy ha úgy érzem, hogy használnom kellene, akkor azt a etöltött 32. héttől ajánlják. Szerintetek?

Kép
erusverus

Erusverus!
Konkrétan a jobb mellbimbóm közepén van ez a kis pötty. És nem ürül, nem történik vele semmi. Csak ott van. Ha péntekig sem változik, mindenképp rákérdezek a dokinál. Olyasmi, mint egy pattanás, de mégsem az. És hófehér a pötty... :?: :?: :?:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, remélem, semmi komoly, és neked is csak egy kis mirigy durrant be a hormonok hatására. De igazad van, mutasd meg a dokidnak!
Mellszívó: mi kézi Aventet vettünk, az elektromostól félek. :?

Más: amióta minden nap eszem kiwit, azóta nincs olyan komoly székrekedésem!!!

Kép
erusverus

Csajok!

az van, hogy totál nem tudok magammal mit kezdeni....ugyanis holnap van az az év első munkanapja, amikor nekem NEM kell mennem dolgozni, és egyrészt már most hiányérzetem van, másrészt pedig....mifenét fogok én csinálni itthon egész nap????? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Erusverus, ha a Niplette nevű bimbókiemelőre gondolsz, azt kifejezetten terhesség előtt ajánlják.
A szoptatás a méhösszehúzódásokat is elősegíti, ha meglesz a babád, majd meglátod. Segít visszahúzódni a méhnek is. Ezért nem ajánlott izgatni a cicit. Bár ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy aki terhesség alatt szoptatja az előző babáját, azzal mi van? :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Edit, már csak 30 naaaaap!!! Az úgy elrepül, hogy csak na! ;)
Aztán olyan nagy honvágyad se legyen már a munkahelyed után! :) Emlékezz csak vissza a nyögvenyelős napokra, és máris fogod tudni értékelni az otthon melegét! :) Szerintem.

Kép
erusverus

Kakti, ha venni akarsz, akkor jobb fajta kézi (ne elektromos) mellszivót (Medela, Avent) vegyél és ha lehet ne használtan. A használtnak a gumigyűrűje, meg a tömitése már használt és igy elképzelhető, hogy nem csinál olyan vákumot, mint egy új. Persze az is lehet, hogy kifogsz egy alig használtat, akkor szerencséd van, de ki garantálja ezt? Ám az is megoldás lehet, hogy nem veszel, csak kinézed a márkát, és a tényleg kell, akkor apa elszalad és megveszi neked. Mert az is lehet, hogy nem lesz rá szükséged. Én pl. nem veszek.

Erusverus, én nagyon kiváncsi voltam, nem birtam ki, hogy ne próbáljak rá :D De nem lett kemény tőle a hasam..Én is hallottam, hogy jót tehet a bimbókiemelő.

Edit, ne viccelj már! hát először is csinálsz otthon egy nagytakaritást, ez kitart 1-2 hétig, közben jössz a fórumra, szétnézel a neten (pl.szoptatós oldalak), mégegyszer átnézed, hogy megvan-e minden babaholmi, elmész bababoltokba, stb stb.
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?