Új privát üzeneted érkezett!

...csak bekukkantottam, még így lassan a lefekvés előtt...

Poci,
látod, ez a csodás naritorta nagy sikert arat itt a topikon is :D ! Szuper, hogy említetted, mit fogsz készíteni :D ! Köszi én is a receptet, biztosan ki fogjuk mi is próbálni, olyan jó kis könnyednek tűnik!

Igigig,
én is drukkolok neked hétfőre, hogy minden okés legyen!

Bibar,
veled is együtt izgulok! Tudod, én is 5-én megyek UH-ra. Ja, és ez lesz az első "randim" ezzel az új (és remélem végleges) dokimmal :wink: . Állítólag szakmailag nem kérdéses, úgy ajánlották, de remélem szimpi lesz, és emberileg is "bejön" majd nekem :) . Szóval én is már nagyon várom a keddet, több okból is...

Kitudjaki,
Szia, mi még nem is "találkoztunk" eddig. Nagyon sajnálom a dolgot :( , és remélem Testvérke a történések ellenére is jól van!

Jó éjt mindenkinek, a baglyoknak pedig jó huhogást :lol: !

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


sziasztok:)

poci:) nagyon köszke a receptet, holnap meg is csinálom:)

tényleg győr környékéről nincs senki?

jah, és persze BUÉK!

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Kitudja
sajnálom :oops: :oops: de örülök hogy az egy picurka jól van :wink:

Pocak
köszi a receptet :lol: :lol: :lol:

Igig
drukk hétfőre :wink: :wink:

Mamaki
remélem szimpi lesz a dokid,mert az nagyon fontos :wink: :wink: drukkolok nagyon :lol: :lol:

tényleg a táblázatot mikor csináljuk??olyan jó lenne már látni ki hol lakik,hol szül :oops: :oops: vagy lemaradtam és már külditek az adatokat? :oops: néha kicsit szétszort vagyok... :wink: :wink:

bibar
 
 

 
 

Sziasztok Lanyok!

Nagyon szivesen mindenkinek a receptet. Ha elakadnatok csak irjatok es segitek.
Mindenkinek nagy drukk aki hetfon lesz uh-gos.

Maki: szoritok, hogy rendes legyen a dokid. Nagyon nagyon sokat szamit, szinte most mindenben ra hagyatkozunk.

Szep napot mindenkinek!
pocaklako
 
 


Sziasztoook :D

Nálunk semmi extra nem volt, csupán családias hangulat, meg a barátnőm volt velem, néztük a tv műsort, aztán 12:15kor már aludtam is:D

Gigi
Ez a Szentendrei üzlet gáz. Semmi jó nincs benne. Én voltam már benn 3X is, de még semmit nem találtam. De nem biztos, hogy Neked méretben ugyan az kell mint nekem, így egy próbát megér.
A 2in1-t egy nagyon kedves ismerős csinálja. Jók az ottani rucik. Árban pont olyan mint a H&M, a C&A az olcsóbb ezektől. Én részemről a H&M-et jobban pártolom, de ez egyén függő:)

Pocak
Nyamm ez a narancstorta.... :D gyönyörűűűű

Manorka
Persze, küldöm priviben... :)

Szerintetek elmenjek uh-ra a jövő héten? vagy várjam meg most már a 12. heti uh-t??? Tanácstalan vagyok.... :roll:
Vendég
 


Na de Lanyok...mi ez a nagy csond???? Sehol senki..nem nagy a pezsges a topikunkban... :(

Edi: a napokat szamolva meg ezen a heten betoltod a 11. hetet. Ha engem kerdezel en mennek minden nap uh-ra, mert imadom Babocat latni. Igaz csak tenyleg egy par nap valaszt majd el a 12. hetitol. Az eszem azt mondana ne menj, a szivem azt, hogy rohanj. Szoval nem tudom...Volt azota amugy gondod? Pihiztel sokat remelem. Hogy allsz a "nagy dologgal", kaposztale??? :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 


Narancstorta recept elmentve a receptjeim közé, nagyon köszi :)

Mamaki, 5-e már jó közel van, remélhetőleg nagyon boldog és jó ideig nyugot leszel az UH után. Dokihoz sok sikert, kívánom, hogy ne csak szakmailag legyen profi, emberileg is szimpatizálj vele, mert gondolom, akkor szülni is nála fogsz majd.

Edwig: szerintem ha kibírod a 12. hétig, majd akkor menj csak, de ha nagyon szeretnéd látni, feltétlenül intézz egy soron kívülit magadnak. Többet ér a nyugalom mindennél. Én a 12. hétig nagyon gyakran jártam: átlag 1,5 hetente és nekem arra volt szükségem, mert így is minden UH előtt úúúgy rajtam volt a para, h el sem tudom mondani. Utána meg repkedtem. Nekem a halszgatás nem vált volna be :/

Irigylem, akik már érzik a mozgolódást odabentről. A júniusiban is egyre többen írják, de nálam még semmi. :( Még nem aggódom miatta, de nagy megnyugvás lenne, az biztos.

detti_10
 
 


Sziasztok!

Szuper, hogy mindenkinek ilyen jól telt a szilvesztere. Mi beájultunk éjfél után pár perccel, de addig is csak azért sikerült nyitva tartani a szemünket, mert párom Portugáliába élő tesójával és feleségével dumáltunk...

Pocaklakó, szuper jól néz ki a tortád! Ha végre tudok újra jóízzel sütni-főzni, elsők között lesz a recepted! :wink:

Bibar, én is drukkolok az uh-hoz, meg a biopsziához. Tudom, a többieknek már nem újdonság, de ki tudja mikor sikerül visszaolvasnom, miért kell megcsináltatnod?

Kitudjaki, sajnálom a babót! Remélem a pici pocaklakóval minden rendben odabenn!!

Edwig, ha van vmi panaszod, akkor mindenképp menj el sztem uh-ra, de ha nincs, akkor érdemes megvárni a 12 hetes kukucskát. A babáknak sem jó, meg a dokik sem szeretik a túl sok "beavatkozást". Meg az is lehet, hogyha most mész, nem kapsz időpontot pont a 12.hétre, márpedig az talán az egyik legfontosabb uh, genetika, tarkóredő, orrocska tekintetében. De persze ez is orvostól-kórháztól függ, ki hogy áll a dolgokhoz!
Én is rettenetesen kíváncsi vagyok már, alig győzőm kivárni ezt a pár napot. Pedig a hóvihar miatt még a kötelező laborokra sem jutottam el az ünnepek előtt.
Ti már mind voltatok, igaz?

Jaj, vki írta (ezer bocsánat, de még a nevekkel bajban vagyok/leszek) hogy anyósát karácsony előtt kórházba vitték tüdőgyulladással. Azóta meg nem láttam, de lehet, hogy csak vaksiság, hogy van e vmi változás. Remélem már javulgatóban a beteg!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Csajok, ma megvolt az elso baba-mama jatek Babocaval. Nem is gondoltam volna...ma ujra elohuztam az angel soundot, mar jo par napja nem vettem elo, mivel legutoljara vagy egy fel orat keresgettem a gyereket a hasamban es nem talaltam, aztan meguntam. Reggel rogton megvolt, szerintem mott annyit azota, es jol kiveheto volt a szive. Mar nem keverem ossze a sajatommal. Az ove tenyleg olyan, mint egy kisvonat, iszonyu gyorsan kalapal. Amikor megvolt meghallgatoztam, aztan a kezemet a pocak masik oldalara tetem. A kis beka meg mindig alauszott a tenyerem ala. Igy a szerkentyuvel tudtam kovetni. Aztan megint egy masik helyre tettem a tenyerem, aztan megint alauszott. Apja nem akarta elhinni..ugyhogy ma nagyon boldogsagosak vagyunk....
delutan megyunk egy oriasi baba-mama aruhazba "csak nezelodni" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (azert ha megis vennek valamit, majd beszamolo rola)

Detti: mar en is nagyon varom, hogy erezzem a mocorgast. Gyakran olvaslak titeket, de igy mar nem tudom pontosan, sokak erzik mar a Babocat a pociban?

Aproka: majd csak megjon nalad is ujra a kedv es az etvagy..ne aggodj..amig rosszul vagy nagy gond nem lehet... :lol:

Nem emlekszem, hogy kinek az anyosat vittek korhazba. :( :shock:
pocaklako
 
 


Pocaklakó, tudom és nem is izgulok a rosszullétek miatt, csak nem gondoltam volna, hogy ennyire kikészít. Meg ugye apája rezidens orvos, rengeteget ügyel és egyedül rohangászni Prücsök után kissé megvisel így. De remélem már e vége felé járok. Mondjuk Levivel a 20. hétig voltam vacakul, de nem ilyen erősen.
Vásárlás, hajrá! Ismerem ezt, úgysem tudtok majd otthagyni pár dolgot. De annyi minden apróság kell, hogy jobb is, ha nem egyszerre veszi meg az ember!
Angelsound-to mi is próbálunk most kölcsönözni, mert buli vele hallgatózni.:-)

Detti, nálam Lecsó a 22.héten jelentkezett. Előtte csak bugyborékolt, amire sokáig azt hittem, csak a szokásos pocakgondok, ami végig szórakoztatott. De aztán sógorommal, aki szülész, jót nevettünk, mert felvilágosított, hogy az is a Picúri volt.
Pedig nem volt kisebb az átlagnál és én sem vagyok nádszál, messze nem... :oops: Szóval ne aggódj sztem, hogy még nem érzed! Azért remélem annyira nem várat magára a Mocorgód, mint az Elsőszülöttem. :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

Kitudja: sajnálom, hogy már egy babó van csak, de örülök, hogy az az egy babó, viszont jól van :)

Mamaki: Neked is drukk az 5-ei UHra. Lassan de biztosan mindenki betölti a 12. hetet :) Drukk, hogy szimpatikus legyen a doki!

Edwig: ha kibiros a 12. hétig, akkor menj csak akkor. Ha nagyon szeretnéd már látni a babót, akkor menj el a jövő héten, max visszahivnak 12 hetes UHra egy héttel későbbre :)

Poci: ez aranyos volt, hogy babó odaúszott a kezed alá :) Nálunk ketteske ma kapott egy rucit, ami jövő ilyenkor lesz rá jó, nagyon le volt árazva, Cherokee, fiúra és lányra is jó :D

Aprooka: én 16 hetesen megyek először laborra, az influenza időszaka alatt azt mondta a doki, hogy inkább ne menjek. És a védőnőt is hétfőn hivom először. Rosszullétekhez kitartás!

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Sziasztok!
Nem bírom.Nagyon kivagyok.Ezért is nem nagyon jövök,mert egész nap, minden nap ez az átkozott fejfájás. Mikor lesz már vége????
Nincs így erőm és idegzetem Erikre se, a férjemre se.A házimunkáról már nem is beszélve.Nagyon türelmetlen vagyok, és a férjem is türelmetlen velem. Nem vágytam másra, csak egy szép, nyugodt terhességre, de ez nem az.Ezt így képtelenség élvezni.
Bocsánat, hogy így kiakadtam, de nagyon gázul vagyok.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Niki
szegénykém :cry: :cry: türelem,csak elmúlik és jön a szép terhesség :oops: :oops: Olivérrel nekem annó a 12. hétig volt nagyon erős fejfájásom,aztán semmi :oops: :oops:

Pocak
jó lehetett ez a baba játék :lol: :lol:

Aprooka
a korom miatt,35 vagyok,lassan 36 :oops: :oops: :oops: jó későn érezted meg először a manódat,én kb a 16. hét körül.:)

Edwig
szerintem is várd ki a 12. hetet,már mindjárt itt van,persze ha panaszod van akkor menj elöbb!

ma kapom az utcsó fenékbe szurit :lol: :lol: :lol: :lol: annyira örülök,már egy merő csomó a hátsóm,és holnaptól nincs több,el sem hiszem :lol: :lol: :lol: :lol:

bibar
 
 


Sziasztok!

Bocsi, nem nagyon olvastam vissza! De igyekszem pótolni.

Most értünk haza, férjem segít a barátainknak a házukat csinálni. Jól elfáradtunk, pedig én nem is csináltam semmit:) Ő meg vakolatot vert, és nem fáradt:)

Hétfőn felhívom a dokim, kérek időpontot szerdára UH-ra, meg megkérdezem, hogy ő megkapta e a vérvétel eredményem, mert én még mindig nem. Kezdek ideges lenni, mert mikor levették a vért, az asszisztens olyan kémcsövet adott, ami már meg volt írva. Aztán akkor vette észre, mikor már benne volt a vérem....azt mondta átírja rajta a nevet, de nem emlékszem hogy átírta e vagy sem....ugyhogy most parázok, hogy nem írta át, és elkavarodott a vérem. Azt már le se tudják venni mégegyszer, mert addigra, mire odajutok már a14. hetet is betöltöm....
Valaki tud valamilyen elérhetőséget a sejtbankhoz? Email cím??

Meme

Kép
hmeme
Németország
 
 


sziasztok,
most fogok nekiállni naritortának:)

hogy vagytok, én jól. még nem múlik a fáradékonyságom, de bízom benne, hogy már csak napok kérdése.

milyen táblázat fog készülni???


jah, baráti társaságunk tegnep hajnalban megkezdte a babázást, én leszek az 5. az ötből, de legalább van egy jan 1-i is:)

pápá

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Ja! Igen! A táblázat!

Aki gondolja, küldheti az adatokat:)


-Felhasználó név
-Életkor
-Gyermek várható szül.ideje
-Születendő gyermek neme/neve
-hol fogsz szülni
-hányadik gyermek
-lakóhely

Várom az infókat!:)

Meme

Kép
hmeme
Németország
 
 


na majd akkor, ha már többet tudok:)

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Sziasztok!

Kitudja: sajnálom, de tényleg az a legfontosabb, hogy a másik Picúrka teljesen jól van! Ha tudsz gyere többet, mert már hiányoltunk nagyon.

Poci: nagy sikert aratott a recepted mindenkinél. Ha esetleg van még ilyesmi a tarsolyodban, akkor ne kímélj minket légyszi! Sajnos ma nem volt időm megcsinálni a tortát, de nagyon fáj rá a fogam. Ráadásul ma lányom azt mondta nekem, hogy a szülinapjára narancsos tortát kér. :) Így tuti ez lesz az egyik.
Jó lehetett a kis játék a Pocaklakóval :) Fel is vettétek? Ha jól emlékszem van olyan funckiója is a masinának.

Mercy: mesélj majd milyen a torta :)
Ismeretlenül is gratu a jan.1-jei babácskához a barátaidnak.

Mamaki: fontos, hogy szimpi legyen a dokid és persze az is, hogy szakmailag is megbízz benne. Majd mesélj! Én is még csak jan. elején fogok először találkozni az új dokimmal. De még nem kértem időpontot hozzá, csak leinformáltam :)

Bibar: úgy tudom, hogy még nem szedtük össze az adatokat a táblázatunkhoz, azt beszéltük, hogy majd januárban, mert addigra nagyjából mindenki betölti a bűvös 12. hetet
Örülök, hogy vége a popószurinak. Gondolom, még jó kis idő, mire eltünnek a csomók és még egy darabig érzékeny is lesz a sok szuri helye.

Meme: vállalod majd a táblicskut? Most olvasom, hogy már írtál is miatta. Küldöm az adataim :) Puszi érte, hogy megcsinálod.

Edi: okés, várom majd.
Ha nagyon aggaszt, hogy mi újság van odabent, akkor menj el UH-ra. De ha kibírod, akkor várd meg a 12. hetet. A babócának nem fog megártani, ettől ne tarts. De az viszont fontos, hogy ne idegeskedj emiatt. Én is voltam soron kívűli UH-on, mert akkor várhattam volna januárig. És nekem ott csinálták a genetikai UH-t is. (Praxis Magánrendelőbe) A doki ott mondta nekem, hogy nem lesz semmi gond, ha gyakori az UH. Mikor már nagyobb a baba, kicsit zavarhatja, ezért is szokták odatenni a kis kezüket vagy elfordulnak, de semmi baja nem lesz tőle.

Niki: lehet, hogy most a frontok is okozzák ezt az átkozott fejfájást. Teljesen együtt tudok érezni Veled. Nálam is volt már a héten kétszer, de az az erős migrénes. Ilyenkor csak sötét szobában tudok lenni és aludni, minden zajtól elszigetelve, különben végem.
Kitartás, a hormonok okozta fejfájás lassan eltűnik. Remélem, Nálad is!

Meme: csak nem keveredett el az eredményed?! :roll: Nem tudom, hogy itt a sejtbanknál hogy van, de nekem pl. a dokinak küldtél el a leleteim. Mindenképp kérdezz rá hétfőn.

Manorka

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka
 
 


elfelejtettem tojást és tejet hozni:(....ez ma elmaradt....majd holnap:)

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Mercy
Ez egy olyan táblázat, amin feltüntetünk pár adatot magunkról, (aki akarja, nem kötelező), és feltesszük valahová, vagy ide, és így könnyebb lesz követni hogy ki kicsoda, és hol tart a terhessége.

Meme

Kép
hmeme
Németország
 
 


Meme
küldtem és köszi hogy ilyen ügyi vagy hogy megcsinálod :lol: :lol: :lol: remélem meglesz az eredményed :oops: :oops:

Merci
jaj de bosszantó,gondolom beleélted már magad egy jó kis tortába :wink: :wink:

Manorka
hát az tuti hogy még egy ideig ott marad a nyoma :oops: :oops: :oops: ti hogy vagytok??

bibar
 
 


Köszi lányok a bíztatást!Nagyon várom már a végét!
Bibar, de jó, uccsó szuri!!!!éljen!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Bibar
ez jóóó hír, vége a popószurkáknak:D:D:D:D

Meme
grrr hát csak átírta a neved :twisted: legalábbis ajánlatos neki grrrr

Uh:
Azt hiszem hétfőn reggel betoppanok egy uh-ra. Bár nem kellene, mert panaszom nincsen, de megnyugodnék kicsit, mert már 4 hete nem láttam, és azért aggaszt kicsit, hogy beteg voltam, látni meg jó lenne... A torkom még mindig fáj, bármit szedek rá, én ezt nem értem... Se homeopátia, se Bioparox, semmi. Biztos vírusos, mert egyébként már elmúlt volna. Most már csak jól leszek valamikor, mert ez elég rossz így.
Vendég
 


Niki: nagyon megertelek, szinte nincs nap, hogy ne fajna a fejem. Erdekes, nalam egyik pillanatrol masikra jon az eros migrenes fejgorcs, aztan ha szerencsem van ahogy jott el is megy. De van ugy, hogy 2-3 napig is faj egyfolytaban ejjel-nappal. Sajna nem tudok mit tenni vele, bar elvileg lehetne mar a 12. het utan erosebb gyogyszert szedni, de inkabb kihagyom. Nalam egyedul ami mukodik, ha a ferjem maszirozza a tarkom, altalaban hatul faj a fejem. Kitartas!!!

Manorka: sajna nem vettuk fol, ketto kicsi lemezt kaptunk az angel soundhoz, olyat ami az en gepembe nem megy bele
:( , igy nem is vettuk fol.

Fokamoka: cuki a kisgatyo :D

Aproka: nem akarlak elkeseriteni, de lassan en is betoltom a 15. hetet es meg mindig hanyingerem van szinte minden nap. Remelem hamar elmulik.

Tovabbi szep estet mindenkinek!

Ja ugy nez ki, hogy az antibiotikumra amit a bacik ellen kaptam allergias vagyok. Tuti az a hatoanyaga mint a sumetrolimnak. Utoljara 8 eves koromban 7 eves koromban kaptam, mert teljesen kisebesedik tole a szam, a nyelvem a mindenem. Enni sem birok olyankor... Na most ugyanez tortenik..hurra....
pocaklako
 
 


Húúúúúú, lányok, termeltetek ma is rendesen :D !

Bibar,
úgy látszik, mi nem csak az 5-e miatt kapcsolódunk történésileg, hanem azért is mert én is ma kaptam az utolsó szurimat :) ! Én is nagyon remélem, mielőbb megszabadulunk a pupliktól :oops: !
Hát, igen, mi viszont 2 héttel fiatalabbak vagyunk nálatok... Ahogy korábban is írtam, próbálok bízni a dokim döntésében, hogy miért ilyen korán hagyatta abba velem szurit (amúgy ő 4 nappal ezelőttre tűzte ki a végét, de mi felhasználtuk még a készletet), aztán jól eltűnt karácsonyi szabira.
Tudom, nem szabad parázni, de azért bennem van a félsz egy kicsit, hogy a méhlepény már önállóan tudjon működni :oops: .
Kedden meg úgyis látjuk már megint a kis drágánkat, és akkor remélem megint egy jóidőre megnyugszom majd :) .

Lányok,
aranyosak vagytok, mindenkinek köszi az 5-i UH-s drukkokat! Hát nagyon remélem, hogy minden okés lesz...

Kutyafüle,
Nagyon sajnálom, hogy így szenvedsz még a fejfájástól :( ! Ahogy korábban is írtam már, jópárszor megkínlódtam én is a szörnyű migrénnel, de szerencsére úgy másfél hete már csak ritkán és enyhe lefolyású jelentkezik - lekopogom. Szerintem, ha tényleg szűnni nem akaró fájdalmaid vannak, beszélj a dokiddal! Nekem is csak max. 2-3 nap folyamatos volt (mint Pocinak is), aztán egy kis szünet. Ez sajnos tényleg borzasztóan kikészíti az embert, abszolút megértelek!

Bocs, már nem tudom ki írta, hogy nincsenek még laborleletei. Sajnos még nekem sincs, és ha jól emlékszem Edinek sem, vele már beszéltünk korábban erről, hogy most a jövő héten megyünk majd vérvételre és társaira is. Talán nem akad ki nagyon a doki, de hát ez a sok ünnepnap jól megrövidítette a heteket, meg hát én sem vágytam a jó kis vírusgazdák közé, na meg beutalóm sincs még.

Meme,
Az kicsit durva lenne, ha elcserélték volna a véred!!! No comment…
Nagyon drukkolok, hogy meglegyen! Beszélj mindenképp a dokival!

Szép álmokat mindenkinek!

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


Sziasztok!

Köszönömm a drukkot a holnapi UH-ra már nagyon izgulunk. Miután az elmúlt 4 hétben (szerencsére) semmi problémás tünet nem lépett fel, így extra uh hangokra sem kellett mennem. Úgyhogy alig várom, hogy láthassam a kis prüntyit. A férjemről nem beszélve. Neki ez lesz az első....

A tortát én is meg fogom csinálni. A párom kedden 30 éves, és ez egy remek találmány, mármint a torta, azért is mert nem büdös ahogy készül...

A Sejtbanktól az eredményeket a barátnőm is elég későn kapta meg.
Én ezt az elérhetőséget ismerem:


Címü: 1148 Budapest,
Bolgárkerék utca 3.
Telefonszám: + 36 1/273-1913
vagy +36 1/273-0794
E-mail:
info@ultrahangvizsgalat.hu

Azt olvastam, hogy több kórházzal van szerződésük, ahol ingyen megcsinálják. Erről tudtok valamit? Elég messze van nekem a Bolgárkerék u.

A fejfájásos csapathoz csatlakozom. 2 napig meg sem tudtam mozdulni, bár én azt gondoltam a front miatt van, meg a jó kis nyaki sérvem miatt, amire nem szedhetek gyógyszert... Ti amúgy használtok valamit a fejfájásra? Én hidegvizes borogatáson kívül mást nem mertem.

Többek között a fejfájáson, de a gyomorégésen is kiakadtam a napokban. Mindenki azt szajkózza nekem, hogy nyugi a 12. héten múlnak ezek a bajok. Ehhez képest nekem erősödtek a héten. Kissé meggyötör, hogy 3 hónapja megy ez a szenvedés. Hol hányinger, hol szédülés, hol fejfájás, hol gyomorsav, hol kaja undor, hol orrvérzés. Már kicsit sokk.

De nem baj, holnap láthatom bébit.

Tegnap este olyan bugyborgós volt a pocakom. Szerintetek az lehet, hogy Kipikopi kopogott ki? A párommal fogdostuk a hasam, hogy ő is megérezze, de inkább csak nekem volt érezhető. Nehéz elkülöníteni, mert közben meg gyomor bajaim is vannak dögivel és lehet, hogy az bugyborgott.

Drukkolok a héten UH-ozóknak, és kitartást Nektek a babás nyavajákhoz!

AZ adatokat a táblázathoz kinek, hova kell küldeni?

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
igigig
 
 


Jó reggelt!

Alakul a táblázat!:) Már 5-en vagyunk benne:)

Hát csajok, én is nagyon remélem, hogy nem cseszték el az eredményem, mert akkor megrángatom az asszisztenst! De igyekszem nem a legrosszabbra gondolni!
Holnap felhívom, aztán kiderül, hogy mi van!

Lehetne már szerda! Addigra hagyom abba az utro szedést, remélem minden rendben lesz az átállással...

Meme

Kép
hmeme
Németország
 
 


Sziasztok Lanyok!

Nyugi...Nyugi...Nyugi....
Meme: holnap mindenkepp telefonalj az eredmenyed ugyeben, remelem nem kevertek el, es csak az unnepek szoltak kozbe. Mar jol tulhaladtal a 12. heten szerintem nem lesz gond a leallassal. En mindigis napi 1x szedtem az utrot (200 mg-osat) es mar eleg regen leallitottak rola. Ne parazza, nem lesz gond. Ahogy a csajok is irtak,az sem jo ha tulszeded.

Gigi: amikor a tortat keszited, max. annyi illatanyag keletkezik, mint amikor egy pudingot fozol, mert ugye a kremet azert csak kell fozni. Szerintem teljesen kibirhato. Nagy drukk az uh-hoz, meglatod milyen csodalatos elmeny lesz amikor a ferjed eloszor fogja meglatni a Picit.

Tovabbi csodas napot es navalyamentes vasarnapot minden kismaminak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 


Luna: egy kerdesem lenne Hozzad. Irtal tobbszor a szopis parnarol. Megneztem a neten sok formaju es meretu letezik. Melyik a jo, melyiket ajanlod, sima parna miert nem jo?
Most jo hulye kerdes jon: hogy kell hasznalni??? :oops: :oops: :oops:
Bocsi de tok analfabeta vagyok ilyen teren.
pocaklako
 
 


Poci,
Én ezt találtam a szopipárnáról, itt találsz képeket is az alkalmazására, de lehet, hogyha tovább keresgélsz esetleg még másmilyet is találsz. Amúgy még én sem használtam :) ! Majd ráérzünk talán, de hasznosnak tűnik.

http://www.szopiparna.hu/index.html?gcl ... zAodOw5QLQ

Igig,
Próbálj megnyugodni a tüneteket illetően. Sajnos sokunkat kínoznak, bízzunk abban, hogy lassan-lassan tényleg eltűnnek :oops: .
Fejfájásra én nem mertem eddig szedni semmit, hideg vizes borogatással enyhítettem, és feküdtem, ha nagyon kínzott. De a 12.hét után biztonsággal be lehet már venni pl. az Algopyrint, korábban a lányokkal leveleztünk erről, néhányan már használták is.

Én az ingyenes kombi szűréssel kapcsolatban ezt a cikket találtam még korábban.
Igaz, hogy 2008-as cikk, de ha lejjebb tekersz, fel vannak sorolva a szerződött kórházak, vagy ha frissebb adatbázist szeretnél, szerintem beszélj a sejtbankkal, kérdezz rá esetleg a te kórházaddal való megállapodásra.

http://hvg.hu/egeszseg/20080923_down_kor_szures.aspx

Az UH pedig apa részére is fantasztikus lesz, az biztos :D !

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


Sziasztok:D

Pocak
A szopispárna egy isteni találmány.... :D Azt nem tudom más mire használja, én sokmindenre használtam, és a másodikkal is fogom.
pl: Én nagyot vettem, ami hosszra azt hiszem olyan 150cm sacc/kb. Amikor nagy volt a pocakom, akkor kettőbehajtva a két lábam közé tettem és úgy aludtam oldalt éjszaka, nekem nagyon bevállt. Aztán mikor megvolt a törpi, akkor kettőbehajtva bele tudod rakni őt, és könnyebb odahúzni szopiztatni, vagy én használtam arra is, ha letettem a nagyágyba aludni, azzal vettem körbe, hogy ne tudjon semerre gurulni:D:D:D és mosható gépben:D

Vérvételre még csak most megyek Én is csütörtökön... hiába szidnak le, ők nem voltak múlt héten, szóval dugó nekik :D:D:D:D Maki, Te se hagyd, hogy leszidjanak... :P
Vendég
 


hmm lányok, csak Én lettem ennyire fura vagy más is??? :S
Mikor megtudtam, hogy babát várok, akkor eldöntöttem, hogy Ádám vagy Emma lesz a baba. Sokáig így is gondoltam, de ahogy telt az idő, átpártoltam máshova... Ott tartok, hogy Barnabás vagy Enikő. :D Más is ilyen, vagy csak rám van ilyen hatással a pocakos lét :D:D:D:D
Vendég
 


[quote="pocaklako"]L írta:pocaklakouna: egy kerdesem lenne Hozzad. Irtal tobbszor a szopis parnarol. Megneztem a neten sok formaju es meretu letezik. Melyik a jo, melyiket ajanlod, sima parna miert nem jo?
Most jo hulye kerdes jon: hogy kell hasznalni??? :oops: :oops: :oops:
Bocsi de tok analfabeta vagyok ilyen teren.


Latom a hasznalatarol mar irtak a lanyok :) En vegul az angol Ebayrol rendeltem, mert nalunk akciosan is 50 euro felett volt a legolcsobb es az sem a kiegyenesitheto fajta hanem a hold alaku, ami nagyjabol tenyleg csak szoptatasra jo. Ugyhogy en vegul ilyet rendeltem, az itteni arak feleert plusz huzattal:
http://cgi.ebay.co.uk/PREGNANCY-MATERNI ... 4a9d6d1208
Mondjuk en gyereket rajta tuti nem fogok altatni, nekik azert a stabil kemeny felulet kell a gerincuk miatt, de korbekeriteni oket, hogy le ne essenek vagy ne erezzek magugat tag terben biztos nagyon jol mukodik. Na es szoptatashoz... de elsosorban nekem alvashoz most, az elozo terhessegeim vegen kb 6-8 speciialis helyekre elhelyezett parnaval voltak korbetamogatva, hogy megfelelo helyzetben tudjak aludni, ne legyen sehol kenyelmetlen es meg levegot is kapjak :D (en biza a vegen mindig felig ulve aludtam mar, sok helyen alatamogatva :D) Ugyhogy ahogy a kepen is latszik, ezzel - mivel jooo hosszu, hoszabb mint az atlag szerintem talan - meg fogom tudni valositani a kenyelmes poziciot :) Aztan szoptatashoz is jol jon (korabban kisparnat hasznaltam, de azzal nem olyan egyszeru iranyba hozni am egy ujszulottet :D) es legvegen meg majd gyerekekenek fetrengeshez jo jatek lesz gondolom, ha tuleli :)

luna6
 
 


Na Csajok, most vagyok am gondban!!!
Amit Luna Te rendeltel az meg egy masik fajta verzio, mint amiket eddig lattam. Amit Maki kuldott linkben az olyan derekra csatolos, amirol Edi irt az olyan kigyo forma, lattam mar felhold alakut is kepen, Luna parnaja meg egy nagy csik. Te jo Isten....akkor most melyik lesz a jo???????

Luna: ugyanennel az eladonal talaltam egy masikat is. Mivel a foto ugyanaz, nem tudom mi a kulonbseg, az arat persze. Megnezned?
http://cgi.ebay.co.uk/MATERNITY-PREGNAN ... 33584679e8
pocaklako
 
 


Luna: amugy nalunk is mereg dragak, egy picike kis kigyo, gagyi kinezetu 35 euro + szallitas

Edi: ne aggodj..csak a hormonok dolgoznak..majd juliusra kitalalod, addig meg van idod.

Csajok, nem tudom nalatok valtozott-e a helyzet, de mintha nem lennek olyan bogos, meg erzekeny. Viszont a roka ingerek naprol napra ujra megkornyekeznek. Az oreg roka mar regen nem jott, de a kicsik minden nap itt koslatnak korulottem.

Maki: koszi a linket, amit kuldtel. :)
pocaklako
 
 


Az a kulonbseg, hogy az egyikhez ad plusz huzatot (te valasztod a szinet) a masikhoz meg nem :)
En direkt nem akartam sem derekra kotozoset sem alapbol felhold alakut, mert azt terhesen nem tekereszem ugy magamnak a habtestem ala ahogy nekem az jo. Ezert az enyim egyenes de barmikor felbehajthato (annyira van csak megtomve, hogy ilyen legyen) vagy derekam kore tekerheto, vagy ezzel azt csinalok amit akarok es a formaja nem szabja meg a lehetosegeimet :)
Ugyhogy en mindenkeppen egyenes (vagy majdnem egyenes, van olyan is aminek van pici ive de megis szinte kiegyenesitheto) verziot kerestem, mert nem csak szoptatashoz akarom hasznalni :)

luna6
 
 


Judit, en az akcios parnat itt pl a chicco boltban lattam, hold alaku fix forma volt es 50 euro felett volt akciosan :( Kiegyenesithetot itt csak neten talaltam 70 euro kezdopenzel :( de 40 euro alatt meg leginkabb semmit (alig van ilyen a bababoltokban is... mondjuk bandazst semkaptam eddig meg sehol, de asszem arrol lassan leteszek :D)

Azt irta az elado, hogy mar a postan van a parnam, igy ha befut a heten majd jol lefotozom neked, hogy milyen, meg hogy hogy lehet hajligatni kedvemre :)

luna6
 
 


Ok, Luna koszi,most mar vilagos teljesen. Most mar megnezem amiket itt lehet kapni az ebayen milyen hosszuak, mert egy oriasi kigyonak tunik igy az egesz. Koszi meg egyszer.
pocaklako
 
 


szerintem is ez jo hosszu es hoszabb mint a legtobb, de kimerultek a lehetosegeim ebben, es hat mivel elferni elfer az agyban, es ugysem egyenesen hasznalja az ember (bar a kepen ugy van, de hat az csak egy foto, hogy latszodjon) remelem nem fog gondot okozni a hossza sem. Vegulis csak 150 centi, tehat meg akkora sincs mint en :) (csal a kep, mert ugy nez ki mintha a csajszin sokkal tullogna a parna, de nalam az en 173-mamnal a 150 centi nem egy gigantikus meret megsem :))

luna6
 
 


Hu Luna az nagyon jo lenne, mert igazabol lovesem sincs, hogy mennyi mindenre es formara alkalmazhato. Orulnek nagyon ha kuldenel majd kepet rola.

Tegnap voltunk egy baba-mama aruhazban. Csalodas volt az egesz...edes kicsi rucik voltak learazva, szerettem volna megvenni az elso kisruhat a Mazsolamnak, erre a no kirohogott, hogy ugyan anyuka mit akar, maga csak juliusban fog szulni, jojjon marciusban valasztani elso kisruhat. Olyan rosszul esett, hogy ihaj...pedig valamit biztos talaltam volna. Mindegy ezek utan, jobb is, hogy nem az o bukszajukat fogom dagasztani.

A masik: neztunk ugyanott babakocsit (trio) , kisagyat (fejvedovel, huzattal, paplannal) es furdetos fiokos szekrenyket. Igy szettben is lehet venni, 1100 euro. Erre a ferjem megkerdezte az eladot, hogy ugyan kedveskem mondja mar meg, megis kb. mennyire szamitsunk az indulashoz...erre a no talan 2000 euro eleg lesz...baszki Csajok, lehidaltam..az testverek kozt is majd 600.000 ft. Ebbe szamolta a legszuksegesebb cuccokat, 3 valtas ruhat, amit a korhaz ker, terhes bugyikat, betetet, 2 haloinget, egy-ket furdeteshez szukseges kozmetikumot, asszem 2 cumit. Es slussz......

Csajok, ha valakinek lenne kozuletek, egy jo kis listaja tegye mar kozze, mert nekem fogalmam sincs, hogy mi mindenre lesz szuksegem.
pocaklako
 
 


Pocak
Az enyém nem derékra köthető, és nem is hold alakú. Az enyém egyenes, és úgy tekerem ahogy akarom. Itthon ez jóval olcsóbb. Én 8500.-ért vettem és ez drágának számít. Az egyik barátnőm most vett 5700.-ért olyat mint az enyém. Persze ez attól függ, hogy hol veszed, mert pl. a Minimanóban (egy kisebb üzlet) 19.000.-ért is van... :D
Vendég
 


Igen a kep tenyleg csaloka. Luna, akkor ha megjon a parna mindenkepp szolj mar, es addigra koruljarom en is ezt a temat, es vennek egyet en is. Annyira vacak az agyunk, es egyre rosszabbul alszok, iggy ma megyunk agyat is nezni. (Anyosek kariajandeka lesz)
Remelem sikerul valasztani, csak kb. 2 honap mire leszallitjak, de esetleg addigis segitene a parna..
Jaj Luna, tegnap a baba boltban lattam a tommytub-ot. Te lattad mar eloben? Nagyon kicsinek talaltam a tobbi hagyomanyos kadhoz kepest, a ferjem szerint egy meretesebb viragcserep is megtenne.... :D :D :D,
ebbe tenyleg beleferne a baba 2 eves koraig?
:? :? :? :?
Sajna mivel meg nincs gyerkocom nezd el nekem, hogy a meretekkel es az aranyokkal abszolut nem vagyok tisztaban.

Ja es alja ennek nem volt. Csak maga az atlatszo kadresz.
pocaklako
 
 


Pocak, nekem van listám, és meg is ígértem, hogy felírom...
Szóval ami részemről már megvan és jónak tartom:
Mellszívó (Avent)
Sterilizáló mikrós (Avent)
Újszülött cumi (Chicco, mellbimbó formájú, jóóó ronda, de jó)
2db kisüveg (Avent, nekem a mellszívó mellé volt)
Bimbóvédő (szopizáshoz, ha esetleg sebesedne a cicid vagy valami, Avent)
Szopismelltartó 2db, plussz betétek
és én elég raktározós vagyok, nálam van Sudocrem, Bepanthen, Neogranormon is babapopsira, persze ezeket még nem vettem meg)
Szopispárna
Légzésfigyelő Angel Care ( a legjobb mindenki szerint, mert az egész felületet figyeli az ágyban, nem csak a lapokat)
Babaőr szintén Anger Care
Részemről ennyi van meg...

plussz a babarucik amik kellenek...
Vendég
 


Judit, ha kifejezetten szakiranyu bababoltban es dizajnos agyat meg komodot veszel, akkor erosen ala is becsulhette a neni a kezdoosszeget :) En a heten lattam hiperszuper jol kinezo ovalis kisagyat (inkabb kisagy es jaroka egyben, vagy ki tudja) es csak az onmagaban 800 euro volt :D Nos nekunk ilyen nem lesz :)
Lesz helyette kisagy az Ikeabol 100 euro koruli aron (fejvedo onnan tizenvalahany euroert) es a kisagy oldala kesobb kiveheto es rendes gyerekagy lesz belole. Na de elso gyereknel teljesen mas, meg az utolsonal(?!) szinten :) De nincs az az osszeg amit ne lehetne elkolteni egy bebire, es ezt a bebiboltok is nagyon pontosan tudjak :) Horror dragak tudnak lenni.

luna6
 
 


Pocak
Az Én kisfiam utálta, mert szűknek érezte. Azt azoknak a babáknak szokták ajánlani akik félnek és sírnak a kiskádban. A fiam az pancsolt, és rikongatott annyira élvezte. A tommytub-unkat nem is használtuk. Majd most megnézem, hátha ez a manó kedvelni fogja...
Vendég
 


Edi, lecci lecci kepet rola majd ha lesz idod..akkora lehet a te kigyod is mint a Lunae akkor...az ove is 150 cm koruli. A tied milyen szeles?

Arra gondoltam, hogy ha haza megyek elmennek a Brendonba. vasarolt mar ott valaki kozuletek Pesten, vagy tudtok valami jo kis helyet ajanlani..asszem otthon tudnek sporolni valamicsket...az elhozatal nem gond, mert olyan kis teherautonk van hogy a puttonyaba minden befer.
2000 eurot marha soknak tartom, vagy nem is annyira sok?????
pocaklako
 
 


Az elobb emlitett bababoltban a heten en is lattam egy TummyTubot eloben, es ennek sem volt allvanya csak maga a vodor, de nekem eleg lesz igy is. Az arat nem mertek rairni, de itt a neten 18 es 20 euroert mar lattam, ugyhogy ez pont egy olyan dolog ami itt olcsobb es nem Mo-n. Nem tudom ket eves belefer e de ket eves gyerek mar a nagykadban is vigan furdik tulajdonkeppen. Nekem a tusolos furdoszobankba amit be tudok futeni viszont semekkora kiskad nem fer el, ugyhogy nalunk ez marad. A vieon amit talan csatoltam mar? a legvegen van egy bebi aki ha nem is 2 eves de masfel mar biztos, es elfer benne, na de ha nagy pancsolast akar rendezni, akkor mar mehet a nagy kadba. Azt olvastam olyanoktol, akik mar hasznaltak, hogy mikor kesobb ujkra elovettek a nagyobb gyereknek azok teljesen oda voltak erte es nyari pancsolasra is kihasznaltak. Na kikeresem a videot:
http://www.inutero.pt/banheira_shantala/

(nekem a nagyobbikom volt irtora hasfajos, es allitolag arra ez nagyon jo gyogyir - a kanalas cseppek mit sem hasznaltak, csak az, hogy kinotte - a videon is bealszik a bombolo gyerek, mert otthon erzi magat :D)

luna6
 
 


Pocak
Én is a Brendonban vettem, az enyém hasonló, de mindjárt keresek képet róla....
http://www.brendon.hu/Products/List/szoptatópárna_179/all
Vendég
 


Edi..koszi a listat, akkor most mindenre ra fogok kerdezni egyenkent...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Legzesfigyelot mindenkepp szeretnek, mit jelent, az hogy "az egész felületet figyeli az ágyban, nem csak a lapokat"

Mi a kulonbseg a legzesfigyelo es a babaor kozott.
Linket dobjatok csajszik..sajna en senki mashoz nem fordulhatok tanacsert, csak hozzatok. Ezert nezzetek el a sok buta kerdest amit felteszek. Mas temaban lehet jobb lennek, de baba tantargybol egyenesen bukta!!!!

Persze Luna, hogy elso baba, de azert okosan probalunk majd bevasarolni, es csak azt szeretnem megvenni amire tenyleg szukseg lehet. Nekem pl. a mellszivo eszembe sem jutott volna, most esett le, hogy tenyeleg nagyon fontos eszkoz. (a csaj tegnap nem is mondta, hogy az is jol jonni, persze mert ha begyullad en szenvedek)
pocaklako
 
 


Ez ugyan nem az enyém, de ilyen vastag az enyém is. Csak 150 hosszú. Ez is egyenes, csak így ketté lehet hajtani.
Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?