Új privát üzeneted érkezett!

Betti:Nagyon-nagyon csini vagy :D :D :D :D :D :D

Ancsi:Ti is nagyon csinik vagytok Dorkával :D :D :D :D :D
Nem tudom hogy fogják Hannust vizsgálni már kerestem neten de semmit nem találtam :( jövő hét pénteken megyünk.
Igen nekem is tetszik a doki bácsi új rendelője én csak 3 hónap múlva megyek megint.Milyen labort csinált neked?
Vendég
 


tünci!
hülye aki ilyet mond.
én ekkorra már 15kilónál tartottam legalább.
a hugom most tart 8nál. 31hetesen. alig van hasa. de valószínűleg neki is máshogy fúrja magát. mindig panaszkodik, hogy befelé nyomul a bébi és tegnap is fent volt 2ig, mert nem akart a bal oldalából kikecmeregni és fájdalmas volt, annyira bújt.

a csípője is fáj még, de már nem annyira elviselhetetlen.
a doki szerint izületi gyulladás, + a tágulás is.

és nagyon szép kismami vagy!

és betti neked is mennek a bókok!
csinos is meg szép is! és mosolygós!!!

teszek fel a hugomról is képet!

Kép
Vendég
 


ZSófi mostmár jobban van.
nem tudom mitől hányt.
tegnap estére már volt étvágya is, evett, de még hányt egy kisebb adagot. de nem a kaja jött ki belőle... nem akarom részletezni.
ma óvatosan adtam neki. kapott reggel tápit, tízóarira elrágcsált pár babapiskótát. ebédre meg szépen evett.
rizibizit kapott répás husival. a borsóra felcsillant a szeme, magyarázott és szépen kiválogatta a borsókat. nyakig maszatosan aztán jelezte, hogy segítsek kanalazni, mert még kér enni.

most aludni nem akar délután. a baldachin alól játszott kukucsosat az apjával. de hát 9után ébredt...
Vendég
 

 
 

Anyany:Nagyon helyes a hugod :wink: :D csini kismami :D

Zsófi hogy van?Remélem már nem hányt azóta.
Vendég
 


Anyany, hugid is vékonyka típus. Nekem ma fordult át a mérleg a 6. kilónál, kb. ott járok mint a hugid. Szeretném egy 10-12 kgben megfogni majd a végét, de most még nem érzem, hogy teher lenne a súly.
Olyat nekem is csinál, ha az oldalamra fekszem, hogy kaparászik, tök aranyos, tényleg olyan érzés, mintha ki akarna jönni, de maradjon csak még.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci, csókoltatom a kedves vendégeiteket! :evil: Ilyet mondani egy kismamának, aki ráadásul nagyon csinos, ezt fel se tudom fogni! Én SEMMI hájat nem látok, csak egy tündéri pocakot! Ami igencsak szépen gömbölyödik, tekintve, hogy kismuci is szépen fejlődik, és nő odabent! Nekem 15 kg volt a végére, de 22,5 ment le, szóval ne foglalkozz a kilókkal!

Betti, anyany hugi nagyon csinos kismamik vagytok! :D

Ancsi, köszönjük szépen. Jó rólatok a kép, nagyon tetszik! A rendelőre én is kíváncsi vagyok, de csak szerintem április környékén tudom megnézni.

Lara, de édes vagy, nagyon szépen köszönöm. Én is ezt kívántam éjfélkor. 8) Most már úgy érzem, készen állok rá, bár nem tudom, meddig fog váratni minket. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Kép

Hozzon mindenkinek szerencsét az új évben! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kiscsaládomat elküldtem Balatonlellére anyósomékhoz, így most egyedül garázdálkodok itthon. Tanulnom kell, mert jövő héten négy vizsgám lesz, és egy prezentációt is össze kell állítanom hétfőre.

Azért azt nem tudtam kihagyni, hogy be ne nézzek pár percre.

Szilveszter: jól éreztük magunkat, barátoknál töltöttük a délutánt. Elég későn értünk haza, mert Mazsolát 9-kor még alig lehetett hazarángatni. Ilyen sokáig még soha nem volt fent. Az esti fürdetés után nem is kellett sokáig mesélnem, mert pillanatok alatt elaludt.
Szerencsére éjszaka nem ébredt fel, és reggel is 1 órával többet aludt.

Én hulla fáradt voltam, így már 3/4 10 kor aludtam. Tegnap bátyáméknál volt kisebb családi összejövetel, ott koccintottunk közösen.

Mindig mikor csini kismamikat látok, megint szeretnék én is pocakos lenni. :oops:

Kép
jaffa4
 
 


betti: nagyon jó a kép rólad. Te is nagyon csini kismami vagy, mint Tünci, és olyan jó, hogy ilyen mosolygós vagy. :)

jaffa: ezek szerint jól telt a szilveszter. Hű, 4 vizsga, akkor tanulj! :)
Csini kismamák láttán nekem is beindul az anyai ösztönöm :)

beze: remélem mire áprilisban mész addigra már kispocaklakóval :)
kösz a bókot, csak elég fáradt fejem van, meg elég komor arcot vágok, de azért megteszi... :)

lara: szorítok pénteken, remélem rendben lesz minden. Nekem dokibácsi tenyésztést csinált, meg apát is vizsgálta. Ha érdekelnek a részletek, inkább priviben....
Képzeld Hannussal álmodtam, és olyan édes volt álmomban, ugyanolyan nagy haja volt mint a képeken, és Dorkával játszottak. Valahol voltunk, de nem nálunk, és azt álmodtam, hogy futott hozzád Hannus, és valami játékot vitt oda neked megmutatni. Jó álom volt. Mi meg beszélgettünk közben. :)

anyany: örülök, hogy Zsófi manó már jobban van. Szereti a borsót? Dorka az uborkát imádja, de minden mennyiségben, savanyúságnak, nyersen, mindenhogy, és busónak hívja, de miért? Néha mondja, hogy uborka.....
A hugid nagyon csini kismami. Jó kis vékonyka, és hasonlít rád nagyon. :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Lara,én úgy gondolom,hogy esetleg fejlesztőtornára küldik Hannust.amiket olvastam,állítólag spec feladatokkal nagyon hamar ráveszik a járásra .

Csajszik,lehet,hogy félreérthető voltam, nem a kilokkal van gondom,kb mostmár letojom,amíg nem beteges mértékű a hízásom,hanem azon aggódtam,hogy ha már ennyit híztam,akkor mégis mért magyarázzák belém ,hogy nem nő a hasam.Erre mondták,hogy csak háj van,baba sehol,mert ha leszámoljuk a kilokat, akkor hol a gyerek?Na,de már ,ahogy feltettem a képet,egyértelműen látszott a növekedés, ugyhogy befejeztem az aggódást(egy időre 8) )

De mekkora haladás,hogy "arcos"képet tettünk fel!!! :lol:

még mindig alig alszom éjjelente.most megpróbáltam délután kumni egyet,de pár perc múlva a kutyám ugatórohamot kapott..

Hétfőn már megy az uram dolgozni és anyu is munkába áll megint..

Unalmas lesz,de már nagyon ovatosan tervezgetek,még pár hét és a következő vizsgálat után nekiállunk a szobának,berendezésnek.néztem az áprilisi topikot,van,ahol már kész a szoba.. :shock: Ja,és döbbentes árakat írnak a dokikkal kapcsolatban.

Betti írd majd meg,hogy a Ti dokitok tarifája mennyi..az mégsem Pest... :roll:


Aztán lassan izgulhatunk Beze-ért. :wink:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


ó,kérhetnék egy szívességet? legtöbbször boldogulok a vonalzóm feliratával, de ez nem egyértelmű..vki lefordítaná,a felsö sort a méret után?
tünci28
 
 
 


Sziasztok!
Nekem jól kezdödött az új év. :cry: Tegnap reggel lecsuztam a lépcsön igaz csak az utolsó fokról,de az elég volt,hogy a bal bokáp kificamodott,bedagat ugyhogy növérem vitt a sürgöségire. Szerencse nincs semmi komoly. a jobb térdem,konyököm meg tiszta lila.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


"lehet, hogy képes leszel hallani a szívverésemet anyukám hasán keresztül"

Hát így nagyjából... :wink:

Kép
jaffa4
 
 


Jaj, Zsófi!

Sajnálom!!! Lesz segítséged, hogy tudjál pihenni?
Szakadt, vagy csak ficamodott?

Kép
jaffa4
 
 


Tünci szépen alakul a pocod a kilókkal meg ne foglalkozz. ez még teljesen jó pláne,hogy feküdni kell.
Én Dórkával 18 kg hiztam a 30 hétig 8-at utána a többi mert én is fekvésre voltam ítélve.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Csak ficam hála. Picit be van dagadva,terhelni tudom csak a hirtelen mozdulatra fáj. Apa 17-ig ithon van csak két vizsgája van közben.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ja és 11-én egy koncert :wink:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Minden kismami nagyon csini!

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok!!

bejelentkezem, mert páran érdeklődtek felőlem :wink:

karácsony előtt nemigen neteztem, csak minimálisat, mert készültünk a gépet eladni, meg el is voltam havazva, vásárlás, takarítás, pakolás..stb.

ünnepekről: mi 25-én indultunk Szolnokra a szüleimhez, ott voltunk délután, majd még aznap mentünk Szegedre a férjem szüleihez. ott voltunk 28.-áig. majd onnan Szfvárra, 29.-én Jenőbe végül Lepsénybe.nagyon húzós volt, rövid idő alatt sok helyszínen, sok volt ez 5 napba besűrítve, nagyon el is fáradtunk. Miló még a nappalokat jól is bírta, mindenhol jól érezte magát, pörgött ezerrel, az alvások persze már nem mentek olyan simán, nagyon nehezen aludt el, és többször fel is ébredt. még most sem álltunk vissza a régi kerékvágásba, de már délutánjól alszik, viszont még mindig igényli, h ott legyünk mellette, amíg elalszik.

Szilveszterkor itthon voltunk, bár utólag már megbántuk, mert az épületben több helyen buli volt, szólt a petárda, a tüzijáték és dübögött a zene, persze a nagy éjféli ordítozásra megébredt a Miló, és nem tudott csak kettőkor visszaaludni :cry:

amióta kibújtak a fogai, nem nyűgös, napközben pörög ezerrel, hatalmasokat kacag, kapott tőlünk többek közt egy lábbal hajtós kismotort, nagyon édii, mert úgy hajtja, h áll a motorral a lába között, és lépeget, még nem jött rá, h rá kell üljön, de nagyon élvezi :lol:

örülök, h a kismamijaink jól vannak, szépen gömbölödtök, csinik vagytok nagyon!!!!én az 51 kilómhoz 20 kilót szedtem fel, még a főzős csokit is felzabáltam, h nassolhassak :oops: de nem bánom, még egy 5 kilót kellenne leadjak, de a pocak még sajna mindig megvan :cry:

a karácsonyi fotók nagyon szuperek, nagyon édesek a babák, és anyukáik is :lol:

én is teszek fel mindjárt...

Kép
naspolyácska
 
 


Kép Kép Kép

Kép
naspolyácska
 
 


Kép Kép Kép
végül egy kép rólam :oops: Kép

Kép
naspolyácska
 
 


Winchi, szuper az összeállítás, köszi, h eszedbe jutott a Milán :lol: :lol:

Kép
naspolyácska
 
 


Sziasztok!

Nálunk elég jól telt a szilveszter, Réka nagyon jóban lett a szerpentinekkel. :D Úgy tűnt a szilvesztert jobban élvezi, mint a karácsonyt, a szerpentineken kívül tetszett neki a trombita, meg a tűzijátok, amiket persze csak az ablakból néztünk! Valamikor 10 után kidőlt, éfélkor persze a nagy durrogtatásra Ő is felkelt, és fél kettőig szaladgált! Már nagyon megy neki ez a jövés-menés, egy percre sem állna meg! :D

És most már értem miért nincs nekünk elég pénzünk. Hiába eszünk lencsét január elsején, a mosás, meg a szemétkivivős dolgot eddig nem tudtam. Idén is későn olvastam, majd jövőre már figyelek rá!

Winchi: Nagyon szupinek tűnik a szálloda ahova mentek, le is mentem, még jól jöhet, ha valamikor Pécsre megyünk!
A szilveszteri szülinapos összeállításban olvastam „Olivér 5 éves lett” Ő kihez tartozik? :oops:

Gégéé: Nem értél ide a képekkel! :cry:

Beze! Te végül mit csináltál Lexivel, hogy ilyen jó alvó lett? Arra emlékszem,hogy panaszkodtál, aztán most meg mindig azt olvasom, hogy végig aludta az éjszakát, még szilveszterkor is! Réka az utóbbi napokban 4x kel! Na tegnap csak 2x. Ma az egy kelés már megvolt!

Lara: Ebből a dobozból négy befér az ágy alá? :roll:

Ez a „szerelmet vallot” dolog nekem olyan fura. Az én férjem lényegében még sohasem, nemhogy többször is „vallot szerelmet”. Ő nem éppen a szavak embere.

Tünci, Betti: Nagyon szép pocakok! :D

Engem nem engedtek hízni, mikor pocakos voltam. Mikor 24 hetesen elértem a 9 kg-ot, sokalta a védőnő is, meg a dokim is. Aztán a tejes-zsemlést cukor terhelés magas lett, onnantól diétára fogtak. Utána már csak 3 kg-ot híztam.

A gólyafészek mindenestől átköltözött (a 4d-s uh is), vagy csak a Deák doktor úr rendel az újban?

Naspi: Jó hogy jöttél! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


sziasztok!

zsófi! jobbulást kívánok!

jaffa!
tök jó, hogy így el tudod őket küldeni "nyaralni" hogy tanulhass.
mi karácsonykor megnéztük az avatart a férjem tesójáékkal és anyós vigyázott a 3 gyerekre. annyi mesét néztek. és ZSófi már itthon is követeli...

naspi!
szép kis utazás!
hogy bírtátok? én így is becsavarodtam, pedig 1 hét alatt voltunk 2 helyen.
nézem neked is van még pocid. az nekem sem akar lemenni. én 53 voltam terhesség előtt, még kb 6-7 van rajtam.
de ez nem mozdul... szerintem itt már csak a mozgás az ami segít.

és nagyon szép a fiatalúr! az a kárómintás mellény nagyon tuti!
és te is nagoyn csini vagy ám! és tök jó a hajad is!
Vendég
 


hát nálunk újra áll a bál.
még egy kicsit fent maradok, de hátha nem lesz gond.
most a változatosság kedvéért, a férjem elkapta Zsófitól a hányós hasmenős vírust. valószínűleg anyósnál szereztük be.
ügyeletet kellett hívnom, mert nagyon hányt. a doki azt mondta, nem lesz baja, mert úgyis le kellene adnia pár kilót. csak víz apró kortyokban. szurit kapott, attól meg jól bepánikolt, és borogatni kellett. meg majdnem felmosni.
én ilyeneket nem szoktam elkapni, remélem most sem fogom...
Vendég
 


Jó reggelt!

A krónikusan nem alvó anyukákat kérdezném, hogy, hogy bírják????Ma reggel már úgy keltem, hogy ezt nem lehet tovább bírni...nem alszom éjjelente 4-5 óránál többet,az is 3-4 pisiléssel megszakítva..és ezen kívül nem tudom hányszor ébredek arra ,hogy át kell fordulni, mert annyira fáj a csípőm..reggel úgy keltem, ohgy mire kiértem a fürdőbe, szédültem és kidobtam a tacsot..tisztán érzem ,hogy a fáradtság miatt..
Nem tudja vki, ohgy azt a bizonyos szoptatós párnát hogyan használják a kismamák alváshoz??Mert ha tényleg kényelmes és segít,. akkor vennénk..már nem tudom hogy segítsek magamon..

Tegnap zuhanyozás után úgy vetem észre ,hogy dagad a lábam..felpolcoltam ,elmúlt..ha jó a vérnyomás és a vizelet, akkor kell ezzel foglalkozni?mondjuk ezt se tudom, mert ha arra várok, ohgy a védőnőm nézze meg, akkor sose lesz megnézve..

Köszi mindenkinek a pocakdícséreteket, igyekszem növeszteni Kismucit..Még mindig nincs neve, nem tudtunk dönteni, de már naponta rágom az uram fülét emiatt.

Szosz, nálunk is csak négyszemközt van ám ilyen gyengédség, mások előtt az uram kifejezetten tartózkodó..

Any, juj, ezt úgy bírom, ahogy a férfiak betgeskednek..három gyerekkel felérnek.jobbulást neki, Neked meg kitartást! :wink:

Naspi, de jó, ohgy írtál, ne tűnjetek el Gégéével!!!Jó sűrű programotok volt, már attól elfáradtam, ahogy elolvastam! 8)

Jaffa, kösziiiiii!Gyorsan el is mondtam a férjemnek, hogy lehet hallgatózni..mert eddig mindig csak bekiabált,hogy:hallo, van itt vki, jelentkezz! :lol:

Csajok, mi a jobb a babának, hálózsák, vagy takaró?Vennék a tesz-veszen..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Zsófi, jobbulást kívánok minél előbb!

Ancsi, köszönöm, nagyon aranyos vagy! Örülnék neki, már készen állok rá. :wink:

Szösz, mindenestül átköltözött, én legalábbis így tudom. De nem voltam még, Lara és Ancsi biztosan jobban tudják.
Nagyon ügyes Réka, gratula!!!
Az Aludj jól, gyermekem című könyvet alkalmaztuk, 1 hét alatt rendbe jött az alvása, igaz, ma fent volt 5-kor, fél 6-kor és 6-kor, de csak beszélgetett, és 5 perc múlva vissza is aludt. Egymás után már volt 2 átaludt éjszakánk, és már nem kell átmenni sem hozzá. Na, ezt lekopogtam...

Tünci, én a hálózsákra esküszöm, Lexi 2-3 hónapos kora óta abban alszik. Garantáltan rajta marad, nem húzza a fejére...

Zsófi, jobbulást párodnak is!

Naspi, Milán tündéri, és te is nagyon csinos vagy! A programotok tényleg nagyon zsúfolt volt.

Lányok, Lexi tegnap nagyon beindult, minimum 4-szer körbejárta az egész nappalit, a leghosszabb 1 szuszra megtett távolság 4 méter volt. Nagyon rákapott a menésre. :D Persze még nem teljesen stabil, de nagyon élvezi, én meg olyan büszke vagyok rá!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze gratula lexinek.

Alvás én mióta Zsófi megvan 3-4 óránál többet egyhuzamban nem aludtam. Rengeteget forog nyöszörög álmában.
Hálozsák Dórka elvolt benne,de ahogy elkeztünk pamut bö rugiban aludni na azt a terpesztr.... :lol:
Zsófi meg nem viselte el sírt benne.

anyany jobbulást a párodnak. Férfiak nagyon betegek tudnak lenni :D

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Jó, beírtam a választ szopis párnára, meg alvásra, erre elküldésnél kéri a jelszót a rendszer, persze nem küldte el, úgyhogy mivel most felidegesített, Tünci, rövid leszek: jobb.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti, csigavér! :wink: Doki ügyben írjál majd, jó,!

Zsófi, jaj, amilyen hülye vagyok az előbb lefelejtettem,természetesen jobbulást Neked és azért még pihentesd, amennyire lehet!!!

Nézegetem Naspi haját és kedvet kaptam levágni a frufrumat, mindjárt neki is esek! :wink:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Szóval párnát én egy hete vettem elő, a kislányom születése után két nappal hozta a postás, bevágtam a garázba, most láttam, hogy jé iyen is van, elővettem. nekem jobb, mert megtámasztja a hasam és rá tudom pakolni a lábaimat is. Míg a gyöngyök össze nem mennek, addig kicsit zörög, de nem vészes.

Kérdés: syabad oldalt feküdni? Valahol olvastam, hogy valamelyik oldalt nem jó, de már nem emlékszem, de háton meg kényelmetlen.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Frufrut vágni csak szárazon, mert a nedves haj összeugrik még és rövidebb lesz, mint mikor vágtad...

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti,pont, hogy hanyatt nem szabad..elvileg..mert a súly nyomja az ereket..a legjobb a bal oldal lenne, akkor a legjobb a méh vérellátása, de nekem kényelmesebb a jobb oldal..csak az a gond, hogy a csípőm miatt nem tudok egy oldalon, sokáig maradni.De a hasad, hogy támasztja meg, ezt nem értem.láb közé az oké, mert most a takarót gyömöszölöm oda.

frufru,igen, tudom..méghozzá onnan, hogy a fodrászom MINDIG rövidre vágja.(direkt szólok, hogy a szemöldöknél ne legyen rövidebb, de ugye vizesen vágja odáig..)
tünci28
 
 
 


Banán alakú a párna és a lábad közé az egyik vége, a másik meg pont a melleid alatt van a hasad előtt és nekem kényelmesen megtámaszt, mert nem engedi, hogy húzzon lefele a hasam a lepedőig.

A vicces, hogy párom is rászokott, ha olvasgat vagy pihen, begyűri a lába alá, meg elalszik rajta... :D én meg reklamálok, hogy héééé, az az envém, rendeljünk neked is?
Van tönkölyös fajta, de azt mondják az nehéz, ez a gyöngyös meg kicst zörög, meg eleinte kemény is, be kell törni kicsit, összenyomni a gyöngyöket, én ki akartam venni belőlük, de a barátnőm mondta, hogy ne, mert nagyon fog még menni össze.
Párom ráfekszik még párszor és kész is.... :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok Lányok!

De jó hogy ennyit írtatok :D

Tünci:Én nagyon szerettem a szopis párnát kb 25-ik héttöl azzal aludtam,párom is néha kisjátította most meg néha Hannus alszik vele :D
Én szerettem Hannusnak a hálózsákot de mikor már sokat mocorgott akkor úgy rátekredett éjjel hogy azért ébredt fel igy akkor felhagytunk vele :(
Most rövid ,ujjú bodyba meg hosszúujjú rugiba alszik a takaró meg kb 2 percig van csak rajt.

Beze:Örülök hogy Lexi ilyen kis ügyes éjszaka :D

Anyany:Jobbulást párodnak!Remélem te nem fogod elkapni.Zsófi jól van?

Naspi:Nagyon helyes kispasi Miló :D :D :D :D a mellény nekem is nagyon tetszik :D Te is nagyon helyes vagy :D :D :D Már megszoktátok pesten?Jó pörgős volt a karácsony nálatok is.Neked is laknak rokonok jenőbe?

Szösz:Majd lemérem a pontos doboz méretet de én úgy néztem hogy 4 befér :wink: Én úgy tudom hogy minden átköltözött a gyümölcs utcába itt van a honlap:http://www.ddgroup.hu

Ancsi:De jó álom :D :D :D szóltam ám Apának ha ott lesz tanfolyam akkor mi is megyünk :D persze csak ha nem zavarunk :oops: Jöhet a privi :wink:

Ma buktát sütök most elöször remélem finom lesz :D

Betti:Nekem is gyöngyös párnám van.Te mikor mész dokihoz?
Vendég
 


Én 13.-án megyek legközelebb majd uh-ra.

Betti
Kép
betti0412
 
 


köszi, köszi!
már jobban van! 1 napig tartott csak.
éjszaka megint nem tudtam aludni. ideges voltam, álmodtam is, pedig sosem szoktam. az egyik nagyon véres volt, álmomban valami gyilkosságot néztem végig, a másik meg erről a h1n1 hisztériáról szólt. sosem szoktam álmodni.

ZSófi is jól van, még mindig gyatrán eszik, meg túrkálja a kaját.
tegnap a rizibiziből kiválgotatta a borsót még jó, hogy tettem bele jó sokat, aztán evett két kanál rizst és még túrkálta a husit is.

ma a májat eszegette, meg az én tányéromból kellett etetni.
de földhözcsapta a kanalát, persze kajástól.

aztán amikor kivettem az etetőből, a fürdőszobából bevitte a lavórt és beleült. és boldogan mosolygott.
én meg kivagyok.
Vendég
 


Sziasztok!
Winchi. Nagyon jó lett az összefoglalód!:)
Szösz: Enyim gyerek Olivér :)

A buli jól sikerült, igaz én fél kettőkor kidöltem. Reggel az ébredés kegyetlen volt :oops: :D

A szopipárnát én is nagyon imádom. Még mindig azzal alszok.

Mennem kell, mert a netünk is carakodik, meg gyanus szagok terjengenek a Lotti körül

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Sziasztok!

Kriszta: Bocsi! :oops: :oops: :oops:

Winchi: Te hogy szoktad tisztítani a liliputi cipőt? Mosógép?

Anyany: Hogy vagytok?

Tünci: A krónikusan nem alvást? Nehezen. Bár bevallom, és sokszor alszom napközben is Rékával, ha az éjszaka nagyon rossz volt. De Murpy! Ha együtt alszunk, fél óra múlva kel, ha egyedül akkor kettő.
Én nem szerettem a hálózsákot. Mikor még kicsi volt, éjszaka is kellett pelusozni, és az könnyebb volt hálózsák nélkül. Most meg már Réka nem szereti, mert nem tud benne annyit mozogni, mint amennyit szeretne.

Beze: És abban a könyvben nagy vonalakban mi a tuti módszer? Én már nem venném meg, van egy csomó könyvem, amit nem tudtam hasznosítani. Tegnap fél 4-ig állt a bál. Aztán aludt Réka fél 11-ig.:shock:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Jó reggelt!
Itt nagyon hideg van! De ahogy hallom lesz a hétre minden, ami csak az égből jöhet.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy bepofátlankodok, csak gyorsan Tüncinek írnék pár sort:

Tünci!
Óriási a két pocis kép közötti különbség. A fiatalabbik képen teljesen más formájú a hasad, inkább lent gömbölyödik. A felsőn látszik, hogy a baba nagyon nőtt, és felfele helyezkedik, kiteltél a melleid alatt is. Valaki azt írja, hogy magas vagy. Akkor egyértelmű, hogy van helye felfele, a melleid irányába helyezkedni, ahogy nő. Én is magas vagyok (172 cm) és ugyanilyen tempóban és formában nőtt Szilárddal a hasam. Azt hiszem, hogy talán én is 7-8 kilónál tartottam a 24. héten. A 35. héten, amikor szültem 12,5-nél, tehát egy kicsit lelassult a gyarapodásom a végére. Ne aggódj, minden rendben van a kisfiaddal! Sokat gondolok rád!
Ja, és nagyon helyes kismami vagy!

Betti!
Te is! Jó volt látni titeket :) Teljesen feldobódtam!
Vendég
 


Megfőztem, most meg pakolom a konyhát, olyan rendrakási ösztön féle jött rám. Hogy minden rendben legyen.

Betti
Kép
betti0412
 
 


szép napot!
jól vagyunk. tegnap én lázasodtam be, gőzöm nincsen mitől.
lehet, hogy csak kimerültség.
aztán apánk ment koraiba dolgozni, Zsófi természetesen felébredt. tápi, odavettem magamhoz. és fél10ig aludtunk.

mi nem használtunk hálózsákot, csak kipróbálásképpen. ZSófi nyári baba, 37fok volt kint amikor született, a panelban meg 32.
most az ősszel kipróbáltuk, de mivel nem tud benne felállni, esett egy jókorát. s azóta nem hálózsákozunk.
éjszakára adok rá egy bodyt, egy vékonyabb rugit és egy vastag polár rugit. ezt használjuk hálózsák gyanánt, tud benne járni és nem rúgja le. a takarót 1 perc a alatt a hasa alá gyűri.

etetésre nincsen valami tippetetek?
ma tízóraira megevett egy 3/4 banánt. ebédre is kb a felét eszi meg az adagjának. már sehogy sem tudom belejátszani.
Vendég
 


Sziasztok Lánykák!

Angie,köszíííí, szerintem is, majd jövő héten csinálok megint, újabb egy hónap.Azt is köszi, hogy most tudsz ezzel a "problémámmal" foglalkozni..+++++++++++++++++

Mi ez az újévi távolmaradás??Igazolást kérek szépen!!
Na, jó, Jaffa tanul, Zsófi pihen, Any az urát ápolja..Többiek???mindig lenne beszélgetnivalóm, de ciki, ha én írom tele az oldalt.. :oops:

Eldicsekszem vele, hogy ma majdnem 8 órát aludtam és csak ötször ébredtem..viszont akkora hüleséget álmodtam..kórházban voltam szülés előtt és a doki bácsim volt a bébim apja... :oops: :mrgreen: :oops: ,viszont a személyzet cserébe a tenyeremből evett.. :mrgreen:

Ez a szopipárna valószínű nem csak városi legenda, mert kipróbáltam a takaró láb közé gyömöszölését és megtámaszt ,tényleg.

A hálózsák remélem bejön majd Kismucinak,mert nálunk nem lehet igazán meleget csinálni..tengap megnéztem, nappali, konyha ,fürdő,dolgozó 19 ,háló, folyosó 15, gyerekszoba 17 fok..még ha lesz is kiegészítő fűtés, biztos kell legyen, hogy nem rúgja le a takarót.

Hívtam a védőnőt, természetesen nem érem utól..nagyon bedagad estére a lábam, vérnyomásom utoljára Jaffa mérte, védőnő éppen 12 hete..se vizeletteszt, se vércukor mérés, se szívhng hallgatás, se haskörfogat mérés, se semmi..

Ideges vagyok a dokim miatt is, majd megírom..

Uram dolgozik, fura egyedül, megszoktam, hogy itt motoszkál..

Azt hiszem megvan a nevünk... :mrgreen: (Kismucinak csak nem hívhatom 20 éves korában..)

Amúgy extra bőgős vagyok..Ti is így voltatok?Azt hittem ilyenkorra már beállnak a hormonok..még áll a fánk és eszembe jutott ,ohgy tegnap azt mondta a férjem ,ohgy jövőre megvesz mindent ,amire Kismuci rámutat és mindent odatesz a fa alá..hogy idén karácsonykor már lehet egy örökmozgó CSodababánk..és ennyi, már folynak is a könnyeim..már el merem képzelni, hogy ringatom a karomban, hogy valósággá lehet és olyan szeretethullám önt el, hogy ki se lehet bírni..

Bocs, regény lett.....

KépKépKép
tünci28
 
 
 


és még egy kérdés.
a szobatisztaságra való szoktatást hogy kezdjem?
szerintem ideje lenne próbálkoznom, mert ZSófi pisi és kaka után is szól, hogy cseréljem ki a pelust.
avgy úgy, hogy hoz egy tiszta pelust, és muatja, hogy hova tegyem, vagy úgy, hogy mondogatja hogy 'kaka'.
Vendég
 


Any, már másfél évesen el lehet kezdeni?? :roll: :shock:
tünci28
 
 
 


Tünci!
Persze hogy tudok! Imádom a kerekedő pocakocat, és nem csak a sajátomét! Ja, még a hálózsákról akartam írni. Nekünk nagyon bevált. Én is tudtam nyugodtan aludni, mert nem féltem, hogy kitakarózik. Éremes minél előbb beleszoktatni, hogy megtanulja benne a mozgást, és később se zavarja. Szilárd imádja, pedig nyárra levettem, és azt hittem, hogy nem tudom már visszaadni rá, de nem volt gond.

Anyany!
Ha adhatok tanácsot, ne erőltesd neki túl korán. Én inkább akkor kezdeném el, ha már egy kicsit jobb idők lesznek. Tedd ki a bilit, hogy lássa, és szokjon hozzá. Mond neki, hogy mi az, de ne engedd, hogy játszon vele. Én megvárnám, hogy ő kezdeményezzen valamilyen szinten magától. Szilárd a peluscserénél egyszer csak mondogatni kezdte, hogy pisijek a bijibe. Ekkor gondoltam, hogy talán megért rá. És még így is két hétbe telt, hogy folyton a bugyiba pisilt, első nap 10 percenként, aztán egyre ritkábban. Két hét után már az autóba sem adtam rá, nylon tettem a feneke alá (de sosem pisilt az üllésbe). Az éjjeli pelusról akkor kezdtem a leszoktatást, amikor a nappalok stabilizálódtak (kb 1-1,5 hónap). Azt is úgy, hogy előszőr felkeltem hozzá pisiltetni (villanykapcsolás nélkül) éjfél és 1 között, aztán egyre jobban kitoltam 2-3-ra, 4-5-re (hetente), és egy hónap alatt megtanulta, hogy éjjel sem pisil be. Ma már kibírja este 9-től akár reggel 7-8-ig is. Persze, ez csak az én módszerem (kútfőből, de bevált). Hátha más tud jobbat tanácsolni. De hallgass az ösztöneidre is, biztos jót fognak diktálni :wink:
Vendég
 


angie ez tök jól hangzik.

a bili nálunk nem kifejezetten játék.
amikor én megyek wcre, akkor mindig kijön a fürdőbe és ráül. de csak ruhástól.
erőltetni nem akarom, meg azt sem, hogy egyik pillanatról a másikra próbákozzunk, unokatesókkal elkövették ezt a hibát.
az egyik tavaly wcbe is meg bilibe is szépen pisilt meg kakált anyósnál, mondogatta, meg próbálgatták is. de aztán otthon anyukája nem foglalkozott vele. már majdnem 3 éves és pelenkázzák...
a másik unokatesó pedig még néha most is bekakál... hasonló okok miatt.
Vendég
 


Any, mi is a jó időben szoktattuk a gyerekeket, főleg nyáron és először mint valami látványosságot hurcolták a bilit körbe a lakásba, hogy megismerkedjenek vele.
Mikor meg sikerült bele valami kisebbfajta örömtáncot járt a család körbe, ebből látta, hogy ez jó dolog. És együtt vittük a wc-be is a motyót.... :D

Tüncike, nekem még soha le nem mérték a haskörfogatom, de eddig is még csak kétszer volt vérvételem, vizelet meg csak a cukorkor. Azért nem, mert elfogyott a teszt...... :D
Vérnyomást havi egyszer mér a védőnő, mikor megyek hozzá, most csütörtökön legközelebb majd.

Ha nem lesz szülés holnap sürgős, akkor este találkozok a szülésznővel, a klinikán. Elsőre. Remélem szimpatikus lesz.
Éjjeli wc dolog érdekes, amit írsz, én este elmegyek és reggel legközelebb. Lehet majd változik, ha már lefele jön a méhem majd és nyomja a hólyagot.

Betti
Kép
betti0412
 
 


A hálózsák nálunk is bevált. Igaz én csak most őszel kezdtem ráadni. néha rátekeredik, de nem zavarja, és álni is tud benne.

Szobatisztaság: Olivérrrel megkinlódtam. Bár lehet, hogy én nem voltam elég kitartó. 2 és fél volt mikor elkeztük. Próbáltuk 2 évesen is , de nem nagyon mutatott hajlandóságot. Én a wc-t választottam. Mert tetszet neki, hogy utánna lehúzzuk. De persze csak akkor engedtem neki, mikor pisilt bele. Nagyon gyakran rá ültettem. 15-30 percenként. Aztán pár nap múlva a férjem volt vele otthon és nem csinált belölle ügyet. Pisilt mikor kellett neki. És akkor kakilt is elöször wcbe. Az éjszak is egy csapásra megváltozott, mert tisztán vettem le róla a pelust. De én hülye nem mertem elhagyni. Mikor rá jött , hogy mennyivel kényelmesebb beleengedni a pelenkába, mint tartogatni akkor onnantól kezdve megint pisis volt. Aztán én is azt csináltam, hogy kivittem pisilni éjjel és egyre toltam az időt ki. De nagyon sokáig becsurgatott. Arra meg az vált be, hogy ha száraz maradt a kisgatya estére, akkor kapott egy matricát.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?