Új privát üzeneted érkezett!

Brigi, örülök, h jól vagytok Kép Gratula Bömbi első lépéseihez!

Vera, én is írtam, nem kaptad meg???
Egyébként nálunk a 3 szopi/éj az jónak számít, azt apa is elviseli. Ellenben ha óránként kell kelni, akkor nagyon nyűgös. De ilyet még csak a nyaralás alatt produkált - jó kis pihentető volt Kép Teljesen úgy van, mint újszülött korában Kép De már megszoktuk. Egyébként ő eszik is rendesen éjjel és ha szopás után 3 óra múlva ébred, akkor nem hajlandó elaludni cumival, hanem kiköpi és üvölt (azt angyon tud). De ha 2 órára ébred szopi után, akkor el tud aludni cumi + simivel is.
Úgy van végülis, h este bealszik a szopiba v ha nem, akkor elaltatom itt - átviszem a helyére - éjjeli szopik át-vissza (12,3 óra kb...), de az utsónál kb. 6 kor már nem viszem vissza. Na most "jobb" napokon 6 kor aszongya, h reggel van felkelni!!! Veri a távkapcsolóval a fejemet, kapcsolgatja a villanyt, huzigálja a hajamat, meg matat Kép Egyébként van, h azt még jól bírom - pl. ma fél órája már matatott mellettem, amikor felébredtem végleg. Ha igazán jó dolgunk van, akkor 8 ig is elalszik.
Szóval mennyit is alszik? olyan 11 órát éjjel, max. 11,5 et, meg nappal 2-t. Szerintem ez baromi kevés, de ennyi az igénye - tudom, h ez egyénfüggő.
A ti babáitok emnnyit alszanak?

Na jólvan, itt rinyálok, h keveset alszom és most is csak pletyizek és nem megyek aludni. Húzok is pancsi és tsai.
Jóéjt, pussz
Ann
annann

Most fejeztem be a vasalástKép

Ann!
Nem kaptam leveletKép
Matatás ismerős, ez csak azóta gáz mióta kúszik mert a lábammal barikádoznom kell, bár már az sem akadályKép De velem is nagyon jól elszórakozik, gurul ide-oda, szemnyomkodás, hajtépés, miegymásKép

Bence este 8-9től reggel 8-9ig alszikKép Közben egyszer kel (jó esetben ugye...) de az is csak max 5 perc amíg iszik. Napközben általában egy alvás van, az olyan másfél-két-két és fél óra, mikor hogy sikerül. Ő elég lusti baba, olyan mint az anyjaKép De komolyan, nagyon szeret lustálkodni. Szoktunk csak úgy egymás mellett feküdni a földön, én mondókákat vagy mesét olvasok, ő meg figyelmesen hallgat és nézi a képeket. És ez akár egy órát is kitehetKép
Persze vannak pörgősebb napjai is, ilyenkor semmi nem tartja vissza hogy az ő "földi magasságában" átrendezze a szobátKép

Klarissza!
Ezt a részét a nappalitoknak még nem láttukKép Jó sok könyvetek van! A padlószőnyeg pedig naggggyon tetszikKép És Laca, ahogy a lábbujjait tartjaKép a második képen pedig tiszta elégedetten szemléli az eredménytKép

Jó éjt én is megyek aludni.
Vera

KépKép Kép
76vera

SziasztoK!

Élek ámKép
Bocsi mindenkitől, hogyi lyen ritkán jövök, de e vanKép Boci átállt a napi egyszeri alvásraKép Most még gázos kicsit, mert délelőtt tök kóma, délnél tovább nem tudom húzni a lefektetést, akkor 3 körül kel, és túl hosszú az idő estigKép 7-8 körül beájul, 8-9-kor kel, (amikor épp feküdnie kéne) és itt virgonckodik 11-igKép De a kétszeri alvás se jön be, mert annyiszor meg nem álmosKép

Vera! Miért nem adsz Bencinek nagyobb darabokat???? Én ezt tök nem értem.

Bence már mindent egyedül eszikKép A levest is, bizonyKép És vannak újabb szavak: Autó, csicsi, csüccs Kép olyan édes ahogy mondja, hogy csüccsKép

Panka jól van, már csak akkor látszik hogy vmi gond van a lábával, ha fáradt. Amúgy rohangál táncol, és mindenhova felmászikKépKépKépKép Mostanra sikerült feldolgoznia a kórház okozta traumát, végre újra elkezdett beszélniKép Nagyon sok szót mond már: enni, inni, még, kérek, nem, anya, apa, Zsuzsi, Orsi, Fruzsi, Totó, Kutyu (ez a BenceKép), kocsi, ilyesmiket. Sokat mond márKép

Zsizsa Gabijának autólag is boldog szülinapot!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vera, valszleg nem tudok az új címedre küldeni KépKépKép Most megpróbáltam mégegyszer ugyanazt + egy kerülőutat, de lehet, h ez sem megy. Lehet, h ugyanaz van, mint Anitával, a vnetre néha hajlandó küldeni, néha meg nem... már megint össze kell vesznem a szolgáltatómmal??? Úgy tűnik!

Cupp
A
annann

Sziasztok!

Ann!
MegkaptamKép

Zsófi!
A válasz egyszerűKép Azért nem adok Bencének nagyobb darabokat mert félek hogy félrenyeli és megfulladKép Ő még egyáltalán nem rág, vagy csak nagyon ritkán, egyben nyeli is le a falatkákat. És amíg nem jön rá hogy ezt nem így kell addig maradnak a pici kis katonákKép

Képzeljétek, ma éjjel Bence 8tól fél8ig aludt a helyén, úgy hogy csak egy percre kellett átmennem 3kor megitatni és már fordult is be a fal feléKép De hogy ez most mitől???
Gondolok arra hogy nem vacsizott ill. csak barackot, és lehet így nyugodtabban aludt vagy a másik hogy a tejpépes vacsik miatt azért ébred sűrűn mert az édes és szegénykém tényleg megszomjazik éjjelente. Nem tudom de ma lehet teszünk egy újabb kísérletet egy lightos vacsivalKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Most találtam egy homeopátiás tanfolyamot, jó lenne elmenni, erősen gondolkodom rajta.
Ha esetleg még mást is érdekel itt a link: http://home.tvnet.hu/~a3807/tanfolyam.htm

Vera

KépKép Kép
76vera

Vera, így később se fog rágniKép

Aztán meg küszködhetsz. Most is van a babaszobán egy anyuka, akinek 26 hónapos a kisfia, és csak pépes kaját hajlandó enni.

Adjál neki nyugodtan, ne mfog tőle megfulladni!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Boci 5-6 hónaposan már símán edte a babapiskótát, kenyérhéjat, kiflit. Most meg már minden darabosat megeszik.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ann,
Zit hívott, hogy kérdezzelek meg téged, mi a neve annak a homeo bogyónak, ami fogazásos hasmenésre van.
A nevében is köszönöm.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

De ezzel nem bírálni akarlak, nehogy félre értsd!!!!

oks?

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ann az engem is érdekel!!! Több mint egy hete megy a hasa a kölöknek... csak napi egyszer, de akkor fürdetés, öltöztetés, rosszabb esetbe nágyhúzás vanKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi!
Bence eszik darabosat, nemcsak pépeset. Csak én nem adom a kezébe az egész kiflit, kenyeret mert már volt egy nagyon rossz élményünk ezzel kapcsolatbanKép És nekem senki nem adja vissza a gyerekem ha megfullad, akkor inkább pár hónappal később kezdi az önálló evést. Egyébként nálunk 5-6 hónaposan sehol nem volt a babapiskóta (mondjuk azt még életében nem kapott) még javában csak szopi volt, kb. 9 hós kora óta kap darabosabb kajákat, szóval mi egy kicsit hátrányban vagyunk hozzátok képest és szerintem azért ti sem rögtön úgy kezdtétek hogy egyedül evett BencédKép
Majd egy pár hónap múlva remélhetőleg már mi is itt tartunk, bár nem siettetem a dolgot, mert még ráérünk. Bencike még csak csütörtökön lesz egyévesKép
És amúgy a gyerekdokinkban megbízom 100%osan, és ő mondta hogy akkor kezdjek el neki darabosat adni mikor majd ő szól. És a legutóbbi (aug.18-i) látogatásán mondta csak hogy na most már akkor kezdhetjük a darabosatKép
De nem értettem félreKép ezt csak azért írtam le hogy értsd én mire gondoltam a nem nagy darabokkal kapcsolatbanKép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: szerintem nincs semmi gond azzal, hogy Bence még nem eszik egyedül. Van még rá vagy 90 éve Kép Zsoma nagyon darabos mániás, Balu meg nem ilyen volt, pedig mindketten ugyanúgy indultak táplálás szempontból.
Vérzés normalizálódott?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vera:
szerintem ne adj neki kiflit, szerintem t@k szar, még a felnőtteknek is feltapad a szájpadlására, nemhogy egy picinek. Én már évek óta kerülöm, inkább ilyen magvas izéket eszem. Kenyérhajat máig nem adtam Lacának, de a babapiskóta kezdésnek nagyon jó, mert nedvesség hatására egyszerűen meglágyul. Laca is kb.10 hónapos korában kapott először ilyen kajákat, de 1-2 hét után már ügyesen "rágott" Kép Úgyhogy ne izgulj.
klarissza

<font color="0000ff">Sziasztok!

Megjöttünk Szentesről Kép Végigolvastalak Benneteket, de most inkább csak egy rövidet írok a 7végénkről, aztán majd jövök bővebben. A szokásos itthoni teendők várnak még, ma egész nap mostam meg pakoltam, vasalás még sehol, sőt még mosnivaló is volna, csak már nem tudok hová teregetni Kép

Pár szót a lagziról: szombaton volt ugye a férjem unokatesójának az esküvője Szegeden. Nagyon jól éreztük magunkat, Zsoltika is hihetetlenül ügyes volt KépKépKép Először a templomi esküvő volt, na onnan kijöttünk egy idő után, mert a nagy csöndben csak a pap beszélt meg Zsoltika Kép Nagyon tetszett neki minden, kommentálta az eseményeket Kép Mi meg nem akartuk, hogy tőlünk legyen visszhangos minden, de a szertartás elejét és végét azért láttuk. Utána a polgári esküvőn már illedelmesen hallgatott Zsoltika, mi is egészen meghatódtunk a párommal, nagyon szépen beszélt az anyakönyvvezető.

A két szertartás közben volt egy kis incidens: körbekínálták a násznépet jó kis sütikkel, én egy kis sajtos rudat eszegettem, Zsoltikának meg persze kellett volna. De olyan száraz volt, nem mertem adni. Erre elkezdett hisztizni, anyósom meg (a tiltakozásom ellenére) adott Zsoltinak a sütiből. Rögtön csönd lett, és annyira élvezte Zsoltika, hogy egész este rudacskákat majszolt. Egészben odaadtam neki, ügyesen leharapta, aztán majszolgatta, forgatta a szájában, és semmi gond nem volt! Ezt csak azért írom így le, mert olvastam, hogy a darabos kajákról is szó volt...

Aztán Zsoltika megvizsgálta a menyasszony (Kati) csokrát Kép Nagyon rendes volt Katitól, leguggolt mellénk, Zsoltika ugyanis babakocsiban volt, odatartotta a virágcsokrát, amin gyöngyök is voltak, Zsoltika meg nyomogatta, nagyon tetszett neki!

Ezek után az étterembe mentünk, gondoltuk a levest még megvárjuk Kép De annyira jól elvolt a gyerkőc, ismerkedett, kézről kézre járt a rokonok között. Nem volt sem sírás, semmi! A jó hangos lakodalmas zene is tetszett Zsoltikának Kép Így aztán 10-ig maradtunk, ettünk-ittunk-táncoltunk. Nagyon jó volt, annyira hiányzott már valami ilyen jellegű kikapcsolódás. Persze anyósom vigyázott végig Zsoltikára, alig evett szegény (mármint anyós), csak azt akarta, hogy mi szórakozzunk egy kicsit.

És még annyit, hogy Szeged nagyon szép város! Nagyon régen jártam már ott, de nem nagyon emlékeztem. Most tervezzük is a férjemmel, hogy hosszabb időre is ellátogatunk oda, érdemes lesz alaposan körülnézni Kép

Végül pár kép:</font>

A Városháza (Széchényi tér) előtt:
Kép

Szintén itt, közelebbről:
Kép

Anyu, egyél te is sütit!
Kép

<font color="0000ff">Az első két képen látszik, hogy Zsoltika elhagyta az egyik zokniját Kép A rokonok meg jót poénkodtak ezen is Kép

Most ennyi, este vagy holnap még írok, mert sokmindenre szeretnék reagálni Kép

Puszi,
Gabi</font>

pgaboka

Sziasztok!

Szülinaposoknak BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Mi is jól vagyunk, csak még nem volt időm átolvasni a történteket. Küldök egy pár fotót:

KépKépKépKépKépKép

Docka
Docka

Gabi:
DE HELYESEK VAGYTOK!!!! Kép Zsolti zoknija Kép
(Gabi, de csini vagy! Mintha egyszer panaszkodtál volna kiló ügyben Kép)

Docka:
Andris tetkója nagyon menő Kép És nagyon édes Andris!!! (ÖÖÖ remélem Andris Kép) Képek felhelyezése igazán egyedi Kép

Többiek:
Ti mikor adtok este utoljára kajcsit a babáknak?
klarissza

Gabi:
Szeged tényleg nagyon szép és jó hely.
Én voltam ideiglenes lakója a városnak 6 évig, mikor gimnazista voltam és nagyon szerettem ott diákoskodni.

Ann,
Ákos éjszaka 8-10 órát alszik 3-4-szeri ébredéssel, nappal pedig 2-3-at két részletben.
De volt, mikor ennél kevesebbet aludt.
Állítólag azok a babák alszanak kevesebbet, akik nem érnek rá, mert okosodni akarnak inkább. (Anyák Lapjában olvastam).
Úgyhogy ha épp kipurcanni készülsz az alváshiány miatt, te is nyugtathatod magad azzal, hogy legalább nagyon okos lesz a gyerek Kép.
Zitának még mindig várom a homeos csodaszer nevét, mert holnap mennek olyan helyre, ahol meg tudnák venni.
Köszi még1x.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Sziasztok!

Docka, de örülök nektek. helyesek vagytok Andrissal.

Zsoltika aranyos a hiányzó zoknijával, és a szüleivel is.

Laca nagy vagány otthon Kép

Bömbi és a vajas kenyér Kép, szeret enni, ugye?

Zsizsa, lányod nagyon jófej a tele pofival, meg különben is Kép egyre vagányabb a kiscsaj, nemde?

darabos kaják: Lizi eszi a kiflit, a banánt, almát, barackot, kekszet is, bár ez utóbbit nem nagyon szereti, és a kenyér héját is. általában a kezébe kapja, és most már rutinosan kiköpi, amikor nagyobb darabot harap le, korábban néha küzdött vele, de nekem sosem tűnt veszélyesnek egy helyzet sem, kis öklendezés volt maximum. most már ebédre is szereti, ha darabosabb a kaja, és nem pempős. hétvégén pl. rakott kurmpli kellett neki, pedig én csak kipróbáltam, hogy megeszi-e, és jól belakmározott, ma pedig zöldséges csirkemellet evett tésztával. a tésztát aprítottam fel neki, mert csigatészta volt.

alvás: sosem próbáltunk éjjel folyadékot adni neki, igaz, ő hamar leállt az éjjeli szopival, és a hajnali-reggeli szopi maradt meg legtovább. közénk az ágyba csak akkor vesszük, ha felébredt már, de még pihenget egy kicsit. este 8-9 között tesszük le aludni, és reggel 7-ig általában alszik, napközben pedig 1x2óra maximum. csak a délutáni alvásnál van küzdelem, mert nagyjából ebéd időre esik. ha előtte kap, akkor már nagyon fáradt, és kínszenvedés a kajálás, ha előtte nem, akkor nagy esélye van, hogy nem alussza ki magát, mert éhes lesz, viszont akkor mindent megeszik. de majd csak beáll ez is. azt nagyon szeretem a lányomban, hogy nem nassolgat, csak nagyon ritkán, csak akkor eszik, amikor éhes, úgy 3-4 óránként. a reggeli és az ebéd mindig bőséges, a tízórai csak morzsálgatás, az uzsi kicsit több, és a vacsi nem túl bőséges. kajákhoz nem vizet, hanem teát, vagy gyümilét kap, de amikor szomjas, akkor csak vizet. most hogy beteg volt, ettől kicsit eltértünk, meg is látszik a vízfogyasztáson Kép
Klarissza: nálunk fürdés előtt van kaja, úgy 7 óra körül, később semmit, különben is 1 óra múlva már általában alszik.

már túltengek Kép, jó éjt
panu
panu

Ann,
Laca ugyanúgy alszik, mint Ákos. (Egy hete az éjszakai eldurvult, 6-10-szer nyöszörög és csak cicivel a szájában hajlandó visszaludni, de remélem, hogy ez csak átmeneti Kép Kép )
klarissza

Csak gyorsan, mert Hami vár szopi - altatás céljából...
Marcsi, kétfélét találtam fogzásos hasmenésre:
Chamomilla (inkább zöldes a széklet és a baba ingerlékeny) vagy Calcarea Carbonica (világos szín&#369; széklet). Persze még több jellemz&#337;jük is van, csak most nincs id&#337;m begépelni, remélem, azért segítettem Kép
Cupp
Ann
annann

Ann,
köszi Kép hívom is Zitát.

Marcsi
marcsi77

Sziasztok!

Panu!
Jó hogy leírtad nálatok hogy van! Te nagyon következetes vagy, irigyellek ezért. Azt hiszem a második babát valahogy én is így szeretném szoktatniKép
Sajna mi a szopi elmaradásakor rászoktattuk a gyümilére, amit azóta sikerült vízzel kiváltani és benne csak egy csepp gyüm.lévelKép de azért éjjel iszik változatlanul, még ha csak pár kortyot is, de ébred. És én is persze, mert hát nem tehetem neki oda a poharát hogy szolgálja ki magátKép

A kaja nálunk érdekesen alakult, mert reggeli tízóraival összevonva 9 körül van, ébredés után, nálunk az alvás általában ebéd előtt, így az ebéd nagyon kitolódik, kb. 1-2kor. Ha véletlenül délig nem alszik be, akkor persze megetetem előtte, de akkor már Bence is fáradt hozzá...
Uzsira gyümölcs kb.5 körül és eddig este 8 kor volt a vacsi, de tegnap nem ette meg, ma pedig szintén délután adtunk több kaját és lefekvés előtt két barackot. Kíváncsi leszek ma is alszik-e. Csináltam még mondjuk neki tápszert az esti altatáshoz ahogy Eszti javasolta, de természetesen nem itta. Várható volt, utáljaKép Én sem innám meg mellesleg mert naggggyon büdös!

Docka!
Andris mennyit változott!!!!Kép Nagyon szép!
A cumis kép különösen tetszik, de mindegyiken aranyosKép
Mi újság veletek? Bővebben?Kép

Gabi!
Nagyon elegánsak voltatok! Zsoltika pedig tök cuki félzoknibanKép És meglett a zokni végül?Kép
Ugye milyen jó volt a lagziban? Nekem hasonló felüdülést jelentett az egy hónappal ezelőtti, és ráadásul mi rendesen kirúgtunk a hámbólKép

Klarissza!
A múltkori eset óta kiflit a kezébe nem kapKép csak úgy csipegetveKép
Sőt ma pl. vajas kalács volt a reggeli, csak úgy tátogottKép

Cory!
Neked is köszi a megnyugtatást darabos kajákat illetőenKép Parázós vagyok nagyon...
És köszi az érdeklődést is, már elmúlt a vérzés, csak "sima" menzesz volt ezek szerint. Remélem a következő már normális lesz, különben kiakadok. Két napig nem mehettem utcáraKép

Bencike 8 óta alszik, de az előbb valamiért felsírt, és soha nem szokottKép Úgy megijedtem mert mellettem volt a bébiőr teljes hangerőn. De pár korty víz és cumi után már alszik isKép

Én is megyek olvasgatni, megvárom Apát, aki squasholni van...

Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok, megjöttem....
Utolsó nyári hétvégén elmentünk egy tavacskához tegnap, a levegö jó meleg volt, a viz már nem annyira, de Ádámot ez egyáltalán nem zavarta, homokozott a szélében böszen...

Fényképeket nézegetve Gabiéknál is jól telt a hétvége, jó volt olvasni,hogy Szeged még mindig szép, én is odajártam középiskolába, és kollégium miatt ott is laktamKép
Docka és Andris, nagyon jó,hogy végre megint láthatunk képeket, a cumis nekem is nagy kedvencem,látszik, hogy volt a jobb kezében egy, a bal kezében egy, és még a szájába is jutotKép
Lacának is jó társasága volt a sárga nappalibanKép(ezen a képeken most nem is volt sárgaKép)

Vera, már kb 4-szer újrairtam a darabos kajáról alkotott véleményemet, de nem akarok senkit sem megbántani,igy inkább hagyom. Én is korán elkezdtem rászoktatni Ádámot (7hó), nem az önálló evésre, hanem a darabos kaja rágását akartam megtanittatni vele, és sikerült is. 9,5 hónaposan ö abbahagyta a szopit, igy jól jött,hogy már viszonylag ügyesen mindent megrágott,nem volt ezzel sosem baj. Szerintem kisérletezz, és ne legyél nagyon para,mert az nem tesz jót Bencének semKép

Na, ennyit hagyott a nagylegény irogatni,már megint itt köröz a gép körül, illetve ahogy látom, rajzolni szertne, ez a legújabb tudomány, hozza a ceruzát, adok neki papir, és percekig ügyeskedik velük..LEgalább el van.

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Szia Cory és Zsoma!

Ez a ti napotok Kép.
Boldog szülinapot a legkisebb kisfickónak!

Kép

Puszi.

Marcsi és Ákos

Marcsi
marcsi77

Hahó!

Boldog szülinapot kívánunk Zsomának!

Zsizsa és Gabóca

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk Zsomának!!

Lizi és Panu
panu

Zsomának mi is Nagyon Boldog 1Évességet Kívánunk!!!

Az UH-on majdnem minden rendben volt, csak a szivét nem tudta rendesen megnézni a doki, de mivel ebben a korban Bömbikéét sem látta rendesen nem nagyon izgulokKép 2hét múlva kell visszamennem, remélem akkor minden rendben leszKép Az adatokat összehasonlítottam, és hajszál hiján megeggyeznekKép

Brig+Bömbi+Pocibaba
bombomanyu

<font color="ff0000">Kedves Zsoma!

NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!</font>

Kép

Zsoltika és Gabi

pgaboka

BOLDOG SZÜLINAPOT ZSOMA!!!

Klarissza és Laca

(Várjuk a képeket Kép)
klarissza

Brigi!!!!
De jó nektek Kép Örülök, hogy rendben van minden.
Kassai játszi??????
Ma nem jöttök?
klarissza

Kedves Cory!

Nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk Zsomának!!!Kép

Puszi,

Tündér&Ilang
tündér

Nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk Zsomának!!!

Kép

Bence és Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

múltkor elfelejtettem feltenni pár képet, de nem ússzátok ám meg! Mindjárt feldobom őket!

Gabi, nagyon ügyi Zsoltika, hogy így bírta a lagzit Kép és örülök, h jól éreztétek magatokat!

Docka, de jó, h jelentkeztetek, arik vagytok! Kép

Köszi az elvásos infókat mindenkinek.
Marcsi, most ez nagyképűen hangzik valszleg, de Hami tényleg nem ér rá aludni, neki mindig valamit csinálni kell Kép Egyébként köszi az infot Kép

Klarissza, Hami fürdés után kap szopit kb 8kor ez az utsó kajája Kép hacsak nem kér még éjfél előtt, bár utána 1 ig biztosan kér 1x, úgyhogy sztem Hami folyamatosan eszik KépKépKép

Nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk Zsomának!!! Kép
Kép

Haminál a legújabbak: puszit küld és simi-simiz, nagyon édi! Kép persze nem akkor amikor kérem tőle, hanem amikor ő akarja Kép de ez így van rendjén, nem produkáljuk magunkat Kép
És a duplo babát ráültetem a vonatra és tologatom a menő KépKépKép
Tegnap voltunk az Auchanban és a pénztár belső oldalán egymásba rakva le voltak téve kosarak. Olyan 4 db. Hami odament, felállt és elkezdte tolni őket, nagyon élvezte, hogy csúszik a kövön (mármint a kosártorony), ő meg járkál "egyedül".

Pusszancs
Ann
annann

Szóval a képek: a 7végi kiránduláson készültek:
A lépcsőn is menni kell feléfelé:
Kép
Hogy milyen érdekes kavicsok vannak ebben a várban? (min. fél óra elfoglaltság)
Kép
Bazaltzuhatag
Kép
annann

Sziasztok!

Közben megint elutaztunk, meg megint hazajöttünk.

Szisz Borókájának, Zsizsa Gabijának és Cory Zsomájának nagyon boldog születésnapot kívánunk!KépKépKép

Este talán lesz időm visszaolvasni, addig is jók legyetek!Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Szasztok,

Zsizsa Gabijanak (bocs a kesesert), Cory Zsomajanak es Szisz (talan meg jar erre) Borokajanak nagyon boldog 1. szulinapot!!

Zsizsa,
Gabi nagyon aranyos volt es lett Kép tortaevos kep csuuucs! (a babanetes tej-tojas mentes almatortat sutotted? ha igen, milyen lett? marmint masnak is izlett Gabin kivul? Kép)

Koszonom a valaszokat, olvastam am rendesen, de irni nem nagyon jut ido mostanaban. Viszont rajottem a nagy nyugosseg okara: jon a 2 felso 1-es, de nagyon nem akar kibujni. Pedig mar ugy varjuk mint a messiast, reggelente az az elso, hogy beleturok a szajaba Kép

Sziasztok
batka
batkamano

Most csak röviden:

Zsomának nagyon boldog Elsö szülinapot kivánunk!!!
KépKép
Nöjél nagyra kislegény!!!
Barbi és Ádám
Kép

Kép
Kép
barbi

Apa elrepült Splitbe, csak szombaton este jön vissza és ennek most úgy örülök! Kép Szeretek egyedül lenni. Illetve inkább most jól esik a változatosság. (Lacát jól kifárasztottam, hogy az estém végre szabad legyen.)
Most pedig keresek valami jó filmet és azért is végignézem Kép

Ann,
mekkorát nőt Hami, nagyon ügyes már Kép!!
klarissza

Sziasztok!

Elnézést azoktól akiknek a babáját nem tudtam időben felköszönteni,sajnos a múlt héten keresztapámat elveszítettük és eléggé a hatása alatt volam/vagyok.Kép Kép Kép.Így az írogatás is elmaradt....

Most viszont szeretném bepótolni a elmaradásom:

Szisz: drága Borókának nagyon sok boldog szülinapot kívánunkKép.

Zsizsa: tündéri Gabócát is köszöntjük első szülinapja alkalmábólKép.

Nem utolsó sorban pedig Cory: huncutka Zsomának is nagyon sok boldog szülinapot kívánunkKép:

Kép

Robó és Anita

Gabi Zsolikája nagyon csini , örülök, hogy Anrdisról is került fel pár fotó és Hami bébi még mindig nagyon huncut tekintettel mosolyog a képekenKép.

Jó éjt mindenkinek:Anita
anita77

Hali!

Nem írok sokat, mert nagyon le vagyok maradva, most, hogy apa itthon van, nem igazán van időm. Látod, Klarissza, nálunk pont fordított a helyzet, én annak örülök, hogy itthon van egész nap.Kép Tegnap kétszer mosogatott, ma meg egyszer (katasztrofális állapotok uralkodtak a konyhában), voltunk sétálni, tanultam vezetni (újra), mentünk volna biciklizni is, de eléggé elromlott az idő. Szóval zajlik az élet.Kép Muszáj két képet feltennem Gabiról (igaziból hármat), remélem, nem bánjátok.Kép (Modemesektől elnézést!)

Főtt kukoricát eszik a kincsem.Kép
Kép

Itt még rám is vigyorog közben, annyira ízlik neki.Kép
Kép

Ilyen gondolkodó pózban aludt ma rajtam, szeme picit nyitva (tényleg, rajta kívül szokott még valakinek a babája így aludni?).Kép
Kép

Na, most ezt elküldöm, aztán írok pár sort.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anita,
keresztapád.Kép

Klarissza,
apa.Kép Élvezd ki az egyedüllétet!Kép (Én nem igazán csípem, egyébként.Kép)

Batka,
igen, azt sütöttem, de apájának nem nagyon ízlett, mert ő nem egy almás típus. Szerintem egész jó volt ahhoz képest, hogy nem raktam rá csak egy evőkanálnyi cukrot a javasolt helyett, és fahéjat sem Gabi miatt, de ha azt akarjátok, hogy nektek is biztosan bejöjjön, akkor az egyik felét érdemes normálisan megcukrozni, esetleg fahéjat is tehettek rá, és akkor ti azt eszitek. Én mondjuk mást is sütöttem mellette, így nem volt gond, apa is ehetett kedvére.Kép Gabinak minden foga három hét alatt bújt ki, szóval kitartás!Kép

Ann,
ezek a képek nagyon jók, Hami egyszerűen csúcs!Kép És ügyes is!Kép

Brigi,
örülök, hogy minden oké pocibabávalKép, de azért drukkolok, hogy két hét múlva már a szívét is lássátok rendesen!

Docka,
jó, hogy írtál, a képek nagyon jók, ez a cumis egyszerűen fantasztikus!!!Kép

Gabi,
zoknimentes Zsoltika.Kép Ez az etetős kép naggggyon jó!Kép Örülök, hogy ilyen jól sikerült az esküvő!Kép

Na, ennyi volt ez az oldal, többre nem is futotta, elnézést azoktól, akiknek nem írtam!

Minden jót mindenkinek, próbálok jönni, de nem ígérek semmit. Ezen a héten csütörtökön állítólag nagyon jó idő lesz, 26-27 fok, napsütés, nuku felhő, de én nem érek rá, viszont ettől függetlenül azért talizhattok, ha ráértek.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

<font color="0000ff">Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket mindenkinek Kép</font>

Klarissza,
köszi a bókot Kép Jólesett nagyon, mert tényleg sikerült pár kilót fogynom. De a ruha is karcsúsít ám! Ez ilyen jó szabású, és nagyon örültem, hogy így beleférek. Amúgy még van mit leadnom (kilókat és centiket egyaránt). Korábban Te is írtad, hogy plusz kilóid vannak (10 ha jól emléxem) Kép Viszont a feltett képeken nagyon jól nézel ki Laca mellett Kép Hogy sikerült fogyni?
Egyébként én is úgy vagyok, mint Zsizsa: azt szeretem, ha itthon van a párom. Akkor ő nagyon jól lefoglalja Zsoltikát, én meg netezhetek, tévézhetek Kép Bár inkább házimunkázni meg főzni szoktam Kép
Esti utolsó kajcsi: nálunk fürdés után legtöbbször még van vacsi, általában főzelék. Fürdés amúgy 8 körül szokott lenni Kép És utána még szopi is van.

Vera,
nem lett meg a zokni Kép Valahol útközben hagytuk el, mármint az utcán. Milyen volt Bencike éjszakája? Én is mindig próbálkozom, hogy a kaja-szopi úgy alakuljon, hogy minél tovább aludjon aztán éjszaka Zsoltika, de egyenlőre nem sok rendszert fedeztem fel a dologban Kép

Docka,
nagyon nagyot nőtt Andris, igazi nagyfiú! Jók a képek Kép Amúgy mi van veletek? Dolgozol? Andris miket művel?

Brigi,
örülök, hogy jól van Pocibabád Kép Vigyázzatok magatokra!

Ann,
puszi, simi-simi KépKépKép Kavicsozás nálunk is nagyon menő elfoglaltság! Imádja Zsoltika, csak nekem kell mindig sasolni, hogy ne nyalogassa a köveket. Különben ravasz Zsolti: hátat fordít nekem, hogy ne lássam, amikor a szájába veszi a követ Kép

Anita,
nagyon sajnálom Kép Azért ha tudsz, írj majd, hiányzol itt a topicban!!!

Zsizsa,
szuper férjed van!Kép Hú de ügyes Gabóca, hogy már így eszi a kukoricát! Zsoltikának alvás közben mindig teljesen csukva van a szeme Kép Korábban kérdezted a barihimlő-rózsahimlő védettséget. Sajna nem volt időm utánanézni Kép Pedig szerettem volna, viszont ami biztos, hogy a nőgyógyászod meg tudja mondani! Tudom, ez nem nagyon segítség (hívd fel a dokid Kép), de én biztos őt hívnám, sztem vérvételből kiderül. Arra pedig beutalhat a védőnőd Kép

<font color="0000ff">Bocsi, akinek nem írtam, de már nem is tudom mióta gépelek...

Még a darabos kajákhoz, mert arról is írtatok: Zsoltika is kis katonákat szokott kapni, az etetőszék tálcájára rakom neki: kenyér, sajt, sült husi, főtt répa darabkákat. Tányért nem kap, mert azt úgyis földhöz vágja Kép A banánkarikákat viszont nem tudja fölcsipegetni, mert csúszósak. Kenyérhéjat általában olyat adok, amit én sütöttem, az jó porhanyós, nagyon szépen elszopogatja.

Írtatok a tehéntej adásáról is, itt lenne is egy kérdésem: tehéntejet akkor nem ajánlott adni, ha valamelyik szülő a tejre allergiás? Én pl. szénanáthás vagyok, akkor Zsoltikánál várjak a tehéntej bevezetésével 3 éves koráig? Bocsi, de eddig ezen nem gondolkoztam Kép Bár mivel még lelkesen szopizik, egyenlőre semmi szükség a tehéntejre, de azért jó tudni, hogy is van ez.

És még egy kérdés: a babatej az tulajdonképpen a tápszer? Vagy lehet kapni külön babáknak való tejet? Én még ilyet nem is láttam Kép

Alvás téma: szerintem Zsoltika is nagggggyon keveset alszik. Éjszaka 9-10 órát, napközben 1-2 órát. Általában csak 1 alvás van napközben, de ha nagyon korán kelünk (mint mostanában), akkor 2. Ebből a délutáni alvás van hogy csak 20 perces, akkor ébredés után vagy félóráig kell vigasztalnom szegény Zsoltikát, annyira sír Kép De ez mindig így van, nem tudom, miért...

Zsoltika elég keveset iszik. Viszont szopizik Kép És a fogai nyoma ottmarad a cicin Kép Képzeljétek, tegnap nagyon megfájdult az egyik mellbimbóm, teljesen berepedt Kép Nem harapta Zsoltika, mert azt éreztem volna már korábban. Így nagyon fájdalmas a szoptatás, csillagokat látok közben Kép Tisztára mint szülés után, amikor az érzékeny cici fájt minden szopinál. Kenegetem Bepanthen-nel, és nagyon remélem, hogy hamar elmúlik, mert már előre félek mindig a szopiktól Kép

Most már megyek, jó éjt mindenkinek:
Gabi</font>

pgaboka

Szia Gabi!

Rendes vagy, hogy megpróbáltál utánanézni a védettségnek.Kép A dokimat felhívnám én, de most akarok váltani, nem mintha nem lennék vele megelégedve, de elég drága, és mostanában nem állunk túl jól, ráadásul szeretnék másik kórházban szülni (még nem tudom, melyikben, de tájékozódom), szóval emiatt is kell a váltás. Ezért vagyok most kicsit fura helyzetben, mert nem tudom, hogy kihez forduljak. De felhívom majd a családtervező központot, meg az SZTK-ba is elmegyek, sőt, a védőnőt is megkérdezem (ha már így javasoltadKép), szóval csak lesz valami.

Én úgy tudom, hogy a tehéntejjel akkor kell három éves korig várni, ha tejallergia van a családban. De majd Cory biztosabb választ ad.Kép

Van, hogy Gabi is sír, miután felébred délután, ez általában olyankor van, ha nem aludta ki magát, hanem valami felébresztette.

Cicitéma: Gabi, amikor kibújik egy foga, utána 1-1,5 hétig úgy szopik, hogy borzasztóan fáj tőle a cicim. Kb. ennyi idő után megszokja, és visszatér a fájdalommentes szopi. Most mondjuk két hétig fájt, de már szerencsére nem. Remélem, neked hamar elmúlik!

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

húúú, Hami tényleg nagyot nőtt, látom, erősen gyakoroltok Ann. derekad hogy bírja?? Kép

Gabi kukoricamajszolása nagyon aranyos, tényleg, én sem próbáltam meg a kukoricát Lizinél...

Cory: úgy tűnik menni fog a dolog, vagyis van fogadókészség a felajánlott témára - demonstrációra, a közéleti rovatvezetővel megdumáltam, még rájuk nézek, nehogy elmaradjon Kép

most csak ennyi, rohanok tovább

panu
panu

Sziasztok!

Zsizsa: micsoda kontraszt hatás. A párni a zokni és a gatyó teljesen összhangban van. Micsoda hatlamas lányod van már.Nem hiába aki elmúlt már egy éves...KépRengeteget nőtt Gabóca.Micsoda huncut szemei vannak.Kép. Ari ahogy alszik is, Robónál nem tapasztaltam még a félig nyitott szemmel történő alvást.Valószínű Gabócának még álmában is fél szeme rajtad vanKép.

Gabi: tehéntejről sok helyen lehet olvasni. Én azon a véleményen vagyok, hogy egy ideig még biztosan nem kap Robó, de szerencsés helyzetben vagyok,mint te is, mert még szopizik. Ha nam szopizna, babatejet adnék neki.Tehéntejet csak később vezetném be, még ha nem is volt allergiás a családban.De biztosan jönnek tapasztaltabb anyukák és majd felelnek kérdésedre.
Cicifájás nekem akkor szokott fájni jobban ha menszeszelek . Ja meg akkor is ha Robó néhanapján megfeledkezik magáról és beleharap, de ez tényleg véletlen szokott lenni, tudatosan még nem csinálta.Reméljük mielőbb elmúlik a fájdalom neked is.

Robó nálunk is pár napja adja a puszikat. Odatotyog akár apához is ha apa kéri, vagy hozzám és már nyomja is az arcunkra.Olyan meghatóKép.
Jól elfáradtam ma is, most a konyhát javítjuk festjük. Bárcsak már túl lennénk rajta és idénre nem tervezünk már be több nagyobb munkát(remélem legalábbis).

Főképpen azért jöttem mert már nem tudok tovább fent maradni, hogy kivárjam a holnapi napot így szeretnénk elsők között köszönteni drága Bencuskát!

Nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk Bencus!

Kép

Robó és szülei

Ja és az elkövetkezendő években ha már ennyi gyertya ég a tortádon, azt is velünk együtt ünnepeldKép!

Kép

Anita
anita77

Drága Anita!

Nagyon köszönjük, tudtam hogy Te leszel az elsőKép
És megígérhetem hogy ha már ennyi gyertyánk lesz akkor is együtt ünneplünk majdKép

Puszi,
Vera és a mindjárt szülinapos BenceKép

KépKép Kép
76vera

VERa!

BEncenek nagyon sok Boldog Szulinapot kivanunk !!!!!!!!Torta?Te sutod vagy rendeled?

Cory!
Zsomanak is nagyon sok Boldog Szulinapot kivanunk!

kepeket majd varjuk a szulinaposoktol,persze en beszelek de en meg nem tudtam eljutni odaig hogy lekicsinyitsem es feltegyem,majd talan jovo heten.

Zsizsa!
GAbi nagyon edes minden kepen,milyen nagy lany mar!

Anita!
Robo nagyon edes lehet ahogyan puszikat ad nektek!Mar en is nagyon varom,DAvid inkabb csak ugy bujik vagy szeretetbol harap.Totyog mar?Gratulalok !DAvidot mar nem tudom neha hogy hol van mert fordulok egyet es bent van egy masik szobaban,foleg akiknal most lakunk 6 szobajuk van .De azert jol lehet kergetozni Kép azt elvezi is.Mar ugy fut csak a pocak lehuzza es neha hasra esik futas kozben.Kép

Penteken koltozunk az apartmanba,ma voltunk megnezni remelem jol fogom ott magam erezni,es DAvid is.Szep parkos kornyezetben van,van egy kicsike kondi terem,ket kis uszomedence,ket tenisz palya.
Kepzeljetek ugy nez ki megint fogok baby sittelni,de azert meg nem szabadna elszolnom magamat.Most meg jo is lenne mivel csak napi 4 orat kellene vigyazzak egy 2 honapos babara es az anyukaja a masik szobaban dolgozna.Viszont nagyon jol fizetnek.A masik helyen heti 50 orat kellett volna a gyerekkel lenni havi 600 $ es itt heti 20 oraert havi 800 $.nem rossz egy kis penzkiegeszitonek.

Most megyek majd kesobb meg benezek.
gabi75david

Bencének nagyon boldog születésnapot kívánunk!!
Lizi és Panu
panu

Sziasztok!

Na, csak nem múlik nálunk a nyavaja, most már a szemére is ráment Ádámnak a virus, nagyon váladékos,csipás. Dokibácsink adott rá szemcseppet és kanalas antibiotikumot, pedig esküszöm azt hittem nem kapunk megint semmit néhány mosolyon kivülKép És még csak idöpontunk sem volt, mégis végeztünk egy órán belül!!!

Gabi75, jó költözést, remélem amott is lesz azonnal net, majd irjál, ahogy csak tudsz!Ja, és kérdezni akartam, nem irtad meg Dávid hány cm volt egy évesen???

Anita, én is sajnálom keresztapudat, öszinte részvétemKép
Robó meg totyog???Azt hiszem én valamiröl lemaradtam, nem tudtam, hogy ö is elindult már...

Csatlakozom a "DE nagy ez a Hami" mozgalomhoz, én lehet mindig csak a szemeit néztem ennek a lánynak, és ezért nem tünt fel, hogy közben növekszik minden más...Kép Nagyon aranyos, Ann,hamarosan te is rohagálhatsz utána...Azt kell mondjam,nálunk kb 2 hét volt, amig az utcán már majdnem ment egyedül(értsd babakocsiját tolta), és amig egyedül is elindult. De a két hétben megállás nélkül gyakorolt, cikázott a bútorok közöttKép

Zsizsa, Gabi fantasztikusan laza azzal a kukoricával ott a csikosság közepetteKép NAgyon tetszettek a képek,olyan igazi elkapott aranyos babapillanatokKép

Gabi, én már nem is mertem irni a hétvégi képeitekre,hogy olyan nagyon-nagyon fiataloknak néztek ki a pároddal,hogy az már szemtelenségKép Komolyan,mintha testvérek lennétek, Zsoltika meg a kis öcsiKép Egyébként tényleg csini voltálKép!!!

Többietöl elnézést, ennyire futotta, annyi minden elmaradásom van a sok nyügös nap mellett,hogy nem is tudom hogyan érem utol magam...

Persze azért egy fontos dologról nem feledkezem ám meg!!!
Bencike,nagyon sok boldog Elsö Szülnapot kivánunk neked!KépKép
Kép KépKép

Barbi és Ádám

Kép
Kép
barbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?