Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi haza erkeztunk kozben Tallinn-bol, azota anyueknal voltunk, meg baratokkal talalkoztunk, azert nem is jelentkeztem.

Tegnap voltam vervetelen, meg EKG-n, szerencsere kevesen voltak, igy gyorsan vegeztem - minden rendben van. Vedonohoz majd jovo heten megyek, meg haziorvoshoz, fogorvoshoz - a dokimhoz meg 15-en, utana lesz megint UH - mar varom, de ugyis minden rendben van Baboval. :) Nekem nincs semmi erzesem most, hogy fiu vagy lany lesz-e, neveken sem gondolkoztunk meg egyenlore, majd ha kiderul. (Az elozo terhessegemnel meg voltam gyozodve, hogy fiu lesz,amig a 18. heten nem mondtak, hogy kislany - aminek egyebkent nagyon orultem. :) Ugyhogy ennyit a megerzeseimrol...)

Maccs,szerintem is lehet elmeres is, ugyhogy ne aggodj,minden rendben lesz! A baratnomnel egyebkent pont forditva volt,ott meg tobb mint egy hettel nagyobb volt a baba,ket hettel hamarabb is szuletett meg a vegen. Nem torvenyszeru, hogy a 14. napon van peteeres - lehet, hogy neked most kesobb volt - nekem egyebkent a 17. napon szokott lenni.

Ma ott jottem el mellettetek Kispesten, gondoltam is rad, hogy valahol itt lakhattok. :)

Evi - a pihenoszek nalunk is nagyon bejott, nekunk sima van, nem rezgos. Szerintem az a fontos, hogy teljesen vizszintesbe lehessen donteni, hogy amig kicsi a baba,kenyelmesen tudjon benne fekudni. A mienken van hordozoful is,neha azzal az egesz szeket meghintaztattuk, amit Laura nagyon elvezett.

Az agyra szerelheto forgot mi is szerettuk, abbol erdemes olyat venni, ami hosszabb ideig zenel.

Valasztott doki - nekem volt, es meg voltam vele elegedve. Mind a terhesgondozas alatt,mind a szules alatt - vegig ott volt, biztatott,kerdezte, hogy hogy vagyok.Utana masnap is benezett hozzank es amikor visszamentem akkor is nagyon kedves volt. Jo volt, hogy tudtam, hogy szamithatok ra - es most is ot fogom valasztani. Ezenkivul a szuleszno volt meg nagy segitseg - egesz szules alatt ott volt velem, vizeborogatast tett a hatamra, amikor mar nagyon ki voltam merulve, biztatott. Vele azota is szoktunk beszelni. Nekem sokat szamitott ez a torodes mind a kettojuk reszerol es ezt nem biztos hogy az ugyeletes dokitol megkapod. Hosszu szules volt - de igy viszonylag szep "elmeny" maradt. Kerdes, hogy kinek eri meg ezert penzt kifizetni es kinek nem + ha valami gond van, akkor jo, ha ismeros arcok vannak melletted, akikre szamithatsz. Nalunk egyebkent a penz sose kerult szoba elotte se, utana se - en a tobbi kismamatol kerdeztem meg, hogy mennyit szoktak adni (az orvosnak mi 70e, a szulesznonek 30e Ft-ot adtunk). En nagyon utalom a halapenzes dolgot es nem is nagyon szoktam adni - de ebben az esetben nem sajnaltam erte.

Zsofi - udv itt is - jo, hogy megint egyutt leszunk kismamak! :) Szepek vagytok Benivel a kepen. Mikorra vagy kiirva?

Na, jo hosszu lettem, el is kuldom, mielott elszall az egesz...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Na kérem. Szundítottam egy jót,az elvégzett porszívózás,mosogatás,kádsúrolás után...(apa autót szerel egész nap) Most rávetem magam a maradék töltött káposztára (félretettem magamnak egy pofás gombócot még mára) aztán vasalni fogok...
aztán majdcsak hazajön már az emberem.. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Évi
A leendő apuka nagyon profin fogja a babát! :lol:

Maccs
Álom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bevásárlólista nálam is rendszeresen itthon marad :oops:

Vegyünk egy topik UH-t! Olyan 2 millióért már egészen pofás gépet lehet kapni! :lol: :wink:

Szivvi
:lol: :lol: :lol:

Normális az, hogy a védőnő egy héten csak egy nap van, 12-2-ig???? Pont ebédidőben... :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 

 
 

Sophie, Katka
Küldjetek adatokat, ha szeretnétek bekerülni a táblázatunkba!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Ircsi, nem értem mi a probléma a védőnővel, én is ilyen állást akarok :)
Amúgy micsoda szívás már! Lehet, hogy állandóan látogat. Kérd el a mobilszámát, hagy menjen hozzátok is :) Ricsi védőnője egy zsíroshajú trampli volt, nemhogy a cipőjét nem vette le, de kezet mosni sem akart, minden alkalommal rá kellett szólni, hogy "ácsi, kézmosás, mielőtt hozzá akar nyúlni az elején ugye pár napos gyerekhez!" Megáll az ész, hogy ezért szólni kell egészségügyben dolgozó személynek! Egyébként, amint hazaviszed a babát a kórházból, már jön is :lol:
Egy dolog, hogy nem mosott hajat - láthatólag -, de állandóan valami trutyi volt rajta. Biztos munkahelyi foglalkozás, hogy telibehányják valami zöldséggel, de tapasztalataira építve lehetne nála váltóruha.
Enikő védőnője (más lakhely, ezek meg utcákra vannak bontva:)) pedig a megtestesült álom! Minden szarral felhívhattam, teljesen tip-top a nő, imádják a gyerekek és mi is. Ha nem tudunk bemenni, ő jön, nem fogad el pénzt, úgyhogy ünnepekkor ajándékcsomagot veszünk neki. Ilyet kívánok Nektek is! Hozzáteszem, hogy Ricsit nem tudtam szoptatni, mert nem volt tejem, de próbálkoztunk 5hónapig+tápszer, így Enikőnél sem voltam profi. Hazavittük kiscsajt, felhívott, hogy zavar-e, ha azonnal jön, mondtam, hogy jöjjön csak. Addig el nem ment tőlünk, amíg meg nem tanultunk rendesen szopizni, 6 alaphelyzetet megtanított, megnézte a köldökápolásom (elsőbabás kismamák parája ez a dolog), megtaperolta a babát, huzigálta, forgatta - persze finoman - agyon dícsérte . 2órán keresztül velünk volt. :lol:

Bocs, sokszor áradozok, mert ha valaki szimpatikus, akkor odavagyok!

maccs01
 
 


lombikbaba sztem más topikok lakói is ráharapnának az uh készülékre...kiadhatnánk bérbe... visszahozná gyorsan az árát!!! :)

Kép
gtunde75
 
 


Egyébként nemrég tértünk haza a bevásárlásból. Trombitát nem vettünk, van sípunk. Gyerekek kaptak fóliaszalagos műhajat, azt tavaly is szerették szétszedni. Hozzávalókat vettünk a kajákhoz: Füszeres pulykacomb lencsefőzelékkel, somlói galuska. Persze vettünk rengeteg tojást, meg virslit, ahogy kell :) Akartam lasagne-t is sütni, de majd másodikán. Beugrottunk (férjemmel voltam) a Brendonba a 2010-es katalógusért. Közben anyu rámszólt, "hol vagyunk már?!" ő két órára van kalibrálva gyerekekkel való játszás téren, mi meg késtünk fél órát. Siettünk haza. Most pihi.
Ricsinek vettünk pici legót - eddig Duplója volt -, most azzal bogarászik, már nem olyan egyszerű ilyen apró holmikból építeni :lol: Miután ilyen jól kiszúrtunk a gyerekünkkel, édes a pihenés apával :mrgreen:

maccs01
 
 


Tündi, állati jó a centid!!!

maccs01
 
 


Ircsi, köszi!

persze, szívesen bekerülnénk a táblába!

az adatok, Sophie, 29 éves, Szigetszentmiklós, Szent Imre kórház, baba neveink még nem nagyon vannak, 2. baba. remélem, hogy mindent megadtam! ;)

egyébként a védőnő nálunk is csak egy napon van bent a szolgálaton, pénteken, akkor viszont egész nap, mert reggel terhesgondozást, később pedig gyerekgondozást végez! :)

de nálunk pl. akkora a területe, hogy szegény tényleg folyton megy... nagyon sok babó van itt a környéken (lakóparkban), szóval nem feltétlen irigylem!

de egyébként a miénk is nagyon szuper! én is nagyon szeretem!

Maccs, uh szerintem sem árt a babának, de persze az ember nem macerálné, ha az eszével gondolkodik, de a szívünk azt sugallja, hogy minden pillanatban nézegethessük a kis pöttyöcskéink! :D ezzel én is így vagyok!

amúgy valamikor még az elején tettél fel képeket, de nekem nem jelent meg egy sem! :( a többiek, Évi, Ircsi, fotóit magukról, illetve az összes kedvenc kutyus, macskusz átjött, de a Te fotóid valamiért nem! :(

kiskönyvvel kapcsolatban, én is azt hallottam, hogy naggggyon gáz! :(

Évi, szerintem a terhestorna csak a 12. hét után mehet! a lényeg, hogy általában a dokitól kell igazolást kérned (jobb helyeken ragaszkodnak hozzá), hogy mehet a menet! :)

úgy döntöttem, hogy a rendes utolsó mensi szerinti vonalzót csinálom meg először, aztán majd idővel módosítok, ha szükséges! ;)

ti szedtek valamilyen vitamint!? én Benivel semmit nem szedtem, de most monda a doki a Femibion 800-t... van itthon hipp natal, azt beszedem, de nem óhajtok 100 kilóra felhízni ismét!

ja, és Ircsi, Te még most is diétázol IR miatt? lehet, hogy kérnék tőled segítséget... ha nem gond!

sophie27
 
 


Sziasztok!

Szivvi, gratula a babókhoz, nagyon jó, hogy ilyen szépen, "fej fej mellett" növekednek!

Maccs, kíváncsi vagyok, egy álomfejtő mit tudna kezdeni az álmoddal :lol: :lol: :lol:

Zsófi, én semmi különös vitamint nem szedek, a dm-ben találtam egy készítményt, amiben folsav, B-12 és B6 van. De ezt sem szedem minden nap, mert nekem azt mondták az előző terhességnél, hogy nem jó a 2-3szoros folsav-túladagolás. Az előző terhességemnél az elevittel próbálkoztam, de nekem hasonló problémát okozott, mint Évinek :oops: Aztán meg öklendezni kezdtem tőle...tudom, nem vagyok egyszerű eset :roll:

Ircsi, Tünde, üzleti érzékben nincs hiány :lol:

bekri
 
 


Bakker, írtam az üzimhez és elszállt az egész...
Mindjárt újra írom, fél óra. Úgyis csak reggel olvassátok :)

maccs01
 
 


Tehát:
Szivvi, gratula továbbra is ikrekhez, már nem is olyan kicsik a picik, szépen növögetnek. Megbarátkoztál már a gondolattal, hogy hirtelen két csöppségetek lesz? Irigy is vagyok kicsit.

Zsófi, azért sem láthattál fényképeket, mert törölgetem őket. Ez egy nyilvános fórum, nem szeretném, hogy akárki bármikor minket nézegessen. Itt a tagok - akik még nagyon elfoglaltak is -, de 2-3 naponta azért felpillantanak a topikra és látják. Centiken gyerkők azért szerepelnek :) Törlésemkor nem merült fel bennem, hogy vissza is olvasnak új emberkék nagyon-nagyon, úgyhogy kedvedért párat visszarakok pár napra, aztán megy a lecsóba :lol:

Bea, hát az álmom... Szerintem itthon csökkent a biztonságérzetem azzal, hogy szinte minden alapvetően rám hárul, gyarapszik a felelősség és így bennem a kétely, hogy az új felállásban, több babával miként fogok boldogulni segítség nélkül.
Tervezett volt a pici, mindegyik, de tudom, hogy nem egyszerű helytállni. A férjem rengeteget dolgozik, hogy mindent meg tudjon adni a családunknak, tulajdonképpen helyettem is keresi a pénzt. Nálunk egyértelmű, hogy este, mikor hazaér, pihen, és hétvégén is békén hagyom. Szoktunk sokat játszani együtt a kicsikkel, de a feladatok az enyémek.
Pont azon röhögtünk most pár perce, hogy ki kéne ruccanni egy hétvégére Londonba, felhívnánk pénteken anyukám, hogy két órára vigyázzon a picikre, majd vasárnap este hazacsattognánk :lol: Egyébként ezen időpontban, mikor már majdnem tuti, hogy nem ébrednek a kölkök, tudunk csak egymással lenni.

Vitaminok
Én Elevitet szedek és nem okoz semmiféle kellemetlenséget... kivéve az ára, amitől dobtam egy hátast a patikában. Muszáj az muszáj! Rendszeresen szedem ezen felül a MgB6-ot, napi 1-2 szemet, van, hogy hármat, de igazából majd később fogom rendszeresíteni a napi 3szemet, mikor már keményedik a pocak. A "keményedik" valójában úgy néz ki, hogy vagy te, meg a picúr a hasadban, egyszercsak bekeményedik a hasad, mint egy focilabda, olyan lesz, mint a kő (mint mikor ráfeszítessz a bicepszedre, vagy a fenekedre, de nem tudod kilazítani, úgy marad :)), majd egyszercsak elmúlik. Fura érzés, de jó a vérkeringésnek azt mondják, na, azért ha sokszor van, az fájdalomhoz és még ki tudja mihez vezethet, ezért is ajánlják a magnézium rendszeres szedését legalább ekkor. Ja, még C-vitamint is szedek. Ha kimegy a fejemből, hogy vettem-e be aznap Elevitet, akkor helyette csak folsavat veszek be és igyekszem másnap nem elfeledni.

Ma jött anyu, rögtön azzal kezdte, hogy az ő idejében nem volt uh, legalábbis nála soha nem használták (Bajcsy kórház, Jáhn Ferenc kórház), mégis két szép gyereket szült, ne parázzak a méreteken! Tegnap ugyanis őt is pánikszerűen felhívtam :) Anyunak, ha aggódik értem, azért vannak jó húzásai, mert nagyon jólesett. Ő, ahogy a családja sem, nem szokott ilyesmikről beszélni, engem pl. az apám világosított fel :shock: Tehát ha ő ilyen témát felhoz, azt nagyon meg kell becsülni. Kéretlenül elmesélte az első vetélését, baromi megrázó volt. Én a helyében sokkot kaptam volna, annyira durva, le sem írom. Rá 17 hónapra születtem meg én. A placenta rosszul tapadt meg, ahányszor rúgtam egyet, elöntötte a vér. 7. hónaptól feküdnie kellett, én 3héttel a kiírtnál hamarabb meg is születtem 3kiló akármennyivel. Nagyon jöhetnékem volt :)

Nagyon köszönöm, hogy gondoltok a parámra és a méretekhez hozzászóltatok. Én is nagyon bízok benne, hogy semmi baj nem lesz a bébivel. Egyre nyugodtabb vagyok, kezdek nem aggódni miatta, legalábbis kevésszer jut eszembe egy nap :):):)

Mindenkinek jó tentét, pussz, holnap sokáig alszunk, mert csinálunk éjfélkor tüzijátékot a családnak és barátoknak, úgyhogy toppon kell lenni. Bitang jó lesz! (Kivéve, ha felgyújtjuk a házat vele, avagy a szomszédokét...na, az valóban parádés lenne :))

maccs01
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.01.02 03:30-kor.

maccs01
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.01.02 03:31-kor.

maccs01
 
 


Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Hellóbellóka! Mi is fent :) Főzőcskézünk.

maccs01
 
 


Sziasztok
Maccs :wink: anyukád jó fej,és milyen igaza van. Minden rendben lesz. Lehet már be is hozta a pár mm-t.

Sophie,én Elevitet szedek de nem sokáig :x borzalmas lett az emésztésem,pontosabban a nem emésztésem :oops: bocsi....de így nem csoda hogy hízok!!!!! Ma reggel pont 4 kg-al vagyok több mint 4 hete. Persze,közben itthon maradtam,nincs meló,rendszeresen eszek,nagyokat alszok,és volt karácsony is,de basszus akkor is!!! Naná tegnap Ember nem ért haza időben,így a séta elmaradt. De ma lesz,gyalog megyünk bevásárolni(kb 15 perc oda 15 vissza) szilvabefőtt sz*rt se ér... :( Ma reggel zabkorpás joghurtot ettem.
Azt olvastam h.a max normál hízás az 1.trimeszterben 1.5-2 kg
:evil: na én még csak a 9.hétben vagyok.

Ircsi,mit főztök?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Na elindulunk boltba,akivel idén nem találkoznék,
Kép


Jövő évi terveim közt szerepel 1 gyermek világra hozása... :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Sziasztok Lányok!
Hát látszik, hogy kezdő vagyok, írtam egy csomót, erre elszállt az egész. :-( Na megpróbálom összefoglalni...
Tegnap nem voltam gépközeben, este pedig színházban voltunk (Hotel Menthol) nagyon jó kis zenés, pörgős darab. Annak ellenére nagyon élveztem, hogy hulla fáradt voltam.

Ircsi! Adatok: Katka, 32 év, 2. baba, szülés várható ideje: 08.01. (mensi szerint, majd lehet, hogy módosítunk), neveink még nincsnenek, Miskolc, Semmelweis kórházban tervezem szülni.

Szivvi! Gratula a babókhoz! Irigykedem picit én is. Van egy ikres ismerősünk, egyidősek a gyerekeink, és tejtesók, mert mostanáig sok tejem volt, és tudtam nekik adni. Annyira aranyos a két srác együtt, hogy én is kedvet kaptam az ikrekhez. Bár nekem is majdnem olyan lesz, egyik kicsi, másik pici. :-)

Sophie! Én Elevitet, és Magne B6-ot szedek a doki javaslatára (különösen a Magne B6-hoz ragaszkodik). Nekem semmi problémám nincs egyikkel sem, de az Elevitről én is hallottam, hogy bekavarja az emésztést.

Maccs, Évi! Nagyon jók a képek! Apa igazán jól tartja kezében a babát! A gyerkők pedig gyönyörűek.
Majd én is rakok fel képeket, jövőre :-). Mert most nemsokára elutazunk Aggtelekre, barátokkal, babákkal, és pár napig nem leszek gépközelben. És utána majd olyan vonalzót is szeretnék. Ha nem megy majd kérem a segítségeteket,

Ja, és még a védőnőhöz akartam írni. Az én védőnőm a kórházból hazaérkezést követő 4. a doktornő pedig az 5.! napon jött ki hozzánk. Bogi közben be volt sárgulva, és szopni is nehezen tudott. Mondjuk nekem volt segítségem, tesóm, és barátnőm, mérleget is béreltem azonnal, és folyamatosan mértem, fejtem a tejet, cumisüvegeztünk az első napokban, nehogy baj legyen, nehogy kiszáradjon. De akinek nincs segítsége...? Belegondolni is rossz.

No, most már mennem kell. Remélem ez már nem száll el. Ha már nem tudnék az idén jönni, akkor Mindenkinek Boldog Új ÉVet, és egészséges, mosolygós babákat kívánok!
katka77
 
 


sziasztok!

Maccs
ez az pozitívan tessék nézni a dolgokat! Engem 5 kiló feletti babával riogattak, aztán a 35. héten megszületett 2830 gr-mal.
Kibékültem a gondolattal, hogy most kettő lesz..Majdcsak lesz valahogy :lol: Kicsit bánom, hogy el kell adnom a szuper bébkocsikat, de alapjában véve megvan mindenünk, mivel van egy kiságy, meg egy bölcsőnk is, Lili meg kap egy nagyobb ágyat nemsokára.

Mazska
100e :shock: :shock: a szülésért? jesszus..

Nem tudom van-e még itt valakinek ilyen tünete, de nekem a vérnyóm 100/70, viszont a pulzusom 97..Sztetek ez nem baj? Vagy ezért vagyok ilyen fáradékony? Valakinek bármi 5lete? Én elevitet szedek csak. Plusz nem hányok, hanem fosok, de ez Lilivel is így volt.... :oops:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, a 100/70 kicsit alacsony vérnyomásnak, de nem vészes - legalábbis nekem állandóan ennyi. Asszem a normál érték valahol 120/80 körül van. Viszont a pulzusodat magasnak találom, asszem a normál érték valahol 88 körül van, de majd okosok kijavítanak :). Nincs doktorim, nem vagyok szaki, de szerintem hívd fel a körzetid, avagy a védőnőt, ha ez tartós állapot. Amennyiben testedzést végeztél, akkor természetes, hogy magas a pulzusod egy időre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2009.12.31 12:04-kor.

maccs01
 
 


Ja, a fáradékonyságot simán okozhatja a hirtelen vérnyomáscsökkenésed, amennyiben eddig normális volt.

maccs01
 
 


Katka! Érezzétek jól magatokat! Nektek is Boldog Új Évet!

maccs01
 
 


Szivvi,hát nem tudom eddig mennyi volt a vérnyomásod,ha most csökkent,kompenzálhat a szervezet magasabb pulzussal. Azt olvastam hogy a terhesek vérkapacitása 50%-al nő,ez is megterhelő lehet.
Én fulladok :? de egész kis megterhelésre is... lehet persze a hízás miatt is,de tök gáz..

Ikrek miatt picit én is irigy-irigy.... tök jó lesz nekik :) ott lesznek mindig egymásnak.
Na majd következőre nekem is lesz iker :)

Képzeljétek iwiwen bukkantam egy volt osztálytársamra,babát vár,27 hetes és ahogy kiderült ahhoz a dokihoz jár akihez én is tervezem... most faggatom :)

Na megyek pogit sütni
:shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Kép

maccs01
 
 


evilany az emésztési problémáidra javaslom esténként 3-4 db narancsot... én facsarva megiszom... :) pár nap után hozza meg a hatását... ha már nagy a baj, akkor egy evőkanál mustármag lefekvés előtt (rágás nélkül :wink: sok vízzel lenyelni) a legártalmatlanabb hashajtás!!! terhesen is bátran alkalmazható!

ki az a szóbanforgó doki? engem is érdekel majd az infó!! :wink:

szivvi én mindig is ikrekről álmodoztam! :wink: :wink: :wink: :wink: de azért az egykének is naon örülünk!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

maccs örülök, hogy megnyugodtál!

csajok! mindenkinek BUÉK!!!!
Kép

Kép
gtunde75
 
 


Üdv az Újonnan érkezőknek!
Látom Mindenki szépen gyarapszik...
Nekem nem mondott semmit a doki UH után...annyira örültem-sírtam-fel voltam dobva...hogy meg sem kérdeztem mikor kell menjnek vizsgálatra...annyit mondott hogy az UH papírral menjek a védőnőhöz...de ez majd 2010ben esedékeskedik :D -ezt jól megaszondtam....így zárom az évet.
Maccs!
Ne stresszelj annyit és hidd el az álmok is elmúlanak....Próbálj megnyugodni és rózsaszínben látni a világot!!!
Évi!
Végül is döntöttél orvos ügyileg?
Szivvi!
Még1szer gratula az ikrekhez!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Én sajna sokszor be-be görcsölgetek...de ezt beteszem az Elevitnek-szorulásom van...és 4 napig nem volt semmi....
utánna 2 napig volt...és most megint 2.napja nem tudok elmenni....

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ez Gáz!!!
De a szilvalekvár remélem segít majd :D

Lombikbaba!
a koromat nem írtad be a táblázatba :(
33 év

Na majd később felnézek........addig is legyetek jók,pihenjetek sokat...vagy beszélgessetek

Pussssssssszancs :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Virradjon rád szép nap,
köszöntsön rád jó év,
kedves hajlékodba
költözzön a jólét.

A lelkedbe boldogság,
a szívedbe béke,
ezt kívánom neked
a következő évre.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


sziasztok!

én is mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! a gondtalan babavárás, könnyű szülés pedig alap! :D

remélem, hogy mindenkinek jól telik az év utolsó napja!

nálunk Beni alszik már egy ideje, gondolom lassan kel, aztán megyünk szomszédolni, ahol szintén 2008. augusztusi baba van, csak kislány. nagy a szerelem ám! :) sírnak egymásért, ha pár napig nem találkoznak. annyira édik!

ikrekről jut eszembe. most lesz a nat.geo-n az élet az anyaméhben, ha még nem láttátok, igaz, ikres rész, de akkr is nagyon érdekes és jó műsor!

Maccs, köszi a fotókat! nagyon szépek vagytok, a gyerekek is nagyon édesek! :)

vitaminnal kapcsolatban, én beszedem ezt a hipp natalt, ami van itthon, aztán szerintem be is fejeztem! szerencsére nekem emésztési gondjaim nincsenek, eddig pont az ellenkezőjével szenvedtem, minden kaja után rohantam, most legalább normalizálódott a dolog! :D

Évi, nagyon jól áll a baba a kezetekben! hamarosan a saját babátokat gyömöszkölhetitek! :)

na most megyek, este még lehet, hogy benézek! szép estét mindenkinek!

sophie27
 
 


Csillag,akkor Te is hasonló cipőben jársz...(Elevit) leredukálom a szedését. Csak hát ha meg a babónak kéne... Folsavat szedek mondjuk.
Sophie,köszi :) Mondjuk uramnak nagy a gyakorlata benne.2 legkisebb öccsét gyakorlatilag ő nevelte fel...+gyakran volt babysitter a bátyja 3 kisfiánál :)

Na lassan indulunk csendesen duhajkodni. Szép estét mindenkinek.
Jövőre találkozunk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Sziasztok

Mindenkinek B.U.É.K.
Kép

Mi délelőtt kintt voltunk dudálni a Vörösmarty téren, este meg megyünk a barinőmékhez szilveszterezni, neki is kisfia van és csak 3 hónappal fiatalabb.

Én január 14. én megyek a dokimhoz, gondolom utánna uh.

Az előző terhességemnél nekem is volt gond a vérnyomásommal, még egyszer be is kellett menni a váci kórházba infúziót kaptam. Szerencsére hazaengedtek. Semmi különöset nem mondtak utánna, csak, hogy rendszeresen mérjem, és szóljak, ha magas. De az utolsó harmadban teljesen jó lett.[/img]

Kép
Kép
schopin
 
 


Sziasztok!

Reggel írtam, csak elszállt... :evil: :evil: :evil:

Tünde
Nem adjuk bérbe... kitanulok szonográfusnak és csináljuk a vizsgálatokat :wink: :wink: :wink: (és szedjük a pénzt :lol: :lol: :lol: :lol: )

Sophie
Igen, diétázom. Most még jobban odafigyelek, mert a terhesség egyébként is hajlamosít IR-re!
A 12. hét után javasolt abbahagyni a Meforalt (bár Amerikában szedik terhesség alatt is :wink: )
Kérdezz nyugodtan!

Képek
Aki nem akar ide, a nyilvánosba tenni, tehet a gmail-ra :wink:

Szivvi
Az a vérnyomás jó. A pulzus terhesség alatt meg szaporodik. Nagyobb vérmennyisége lesz az embernek, gondoskodni kell a babák ellátásáról is :wink:
Vérképet nem néztek mostanában? Nem vagy vérszegény?

Évi
Emésztésre... Duphalac :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánok!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody
 
 


Boldog Új Évet Csajok, és a családtagjaitoknak is!!!!!!
xtina75
 
 


Nektek is nagyon-nagyon boldog új évet kívánok!!!

Csak az ikres témáról jutott eszembe, hogy nekem iker keresztfiaim vannak... És amikor kiderült két éve, hogy babát várok, én is ikreket szerettem volna. De aztán rájöttem, ahogy telt-múlt az idő, hogy bőven elég lesz egy baba egyszerre. :roll:
Félre ne értsetek, aranyosak a fiúk, meg imádjuk őket, de minden elismerésem az anyukájuké, aki hősiesen helytáll immár 3,5 éve :)
Egyébként minden többgyerekes anyukára felnézek, mert nem lehet semmi menedzselni a családot - Maccs, azt hiszem, jól összefoglaltad, hogy növekszik a felelősség és az édes teher...

De csak pozitívan - most magamat is bíztatom kicsit... :lol:

bekri
 
 


Sziasztok lányok!

Sikerült még az idén végigolvasni a majdnem 26 oldal termést. Jó látni, hogy e pár hét alatt ilyen kis összeszokott csapat jött össze, nagyon aranyosak vagytok egymáshoz, öröm olvasni.
Gondoltam én is beköltözök ide Zsófi és Mazska példáját követve, akik hozzám hasonló módon 2008. augusztusi topik "szökevényei".
Maccsra gyerekszámra én azért rendesen ráverek, megduplázom a tétet, rendben? Nekem ez a baba lesz az 5., ha minden terv szerint megy - és miért is ne menne, hiszen eddig minden célirányos hancúrozásból gyerek lett végül, veszteségmentesen. A mostaniban nem voltam biztos, hogy összejön, mert csak egy petefészekkel állok starthoz, a legutóbbi babánál elfogyott egy egész petefészek.
De nem baj, megérte. Aztán meg talán ezzel az eggyel is lesz még elég babám, mert én függö vagyok. Más bélyeget gyüjt, én gyereket! A párom szokta is mondani, hogy nincs a világon ennél drágább hobbi. :)
Maccs neked tényleg félelmetes a szöveged, nagyon közelállsz az én stílusomhoz. Visszaolvasva a termést több helyen is röhögögörcsben törtem ki olvasva a soraid.
Nálunk nincsen segítség, noha mindenki él és virul és részben igen közel lakik hozzánk. Sajnos engem gyülölnek az anyósomék, a gyerekek egy részét nem is ismerik személyesen és nem is szándékoznak a jövöben sem megtenni. Sebaj. Eddig is remekül elvoltunk nélkülük is.
Ha meg senki se segít gyereket örizni, viszem az összeset a szülöszobára. :)
A nemek aránya nálunk 2:2, két lány elöre, két fiú hátra. Kétévente szoktam szülni, mindig egy hónap elörecsúszással. Az utolsó babám kicsit borított a rendszeren, mert 33. hétre született, júniusi baba lett, de csak augusztusinak készült. Na de majd most tényleg lesz augusztusi babánk is és akkor már csak júliusra kéne még egy. :)
Igazság szerint én mondtam a páromnak, hogy most már csak kétpetéjü ikrekre vállalkozom, hogy a nemek arányát ne toljuk el, majd aztán kiderül, hogy mi lesz tényleg. Én még nem voltam dokinál és jan. 18-ig nem is leszek, söt tesztet is csak egyet csináltam nagyon a mensihez közel, de nagyon csíkos is lett, így nem csináltam többet. Vicces, mert a fiúknál kettöt kellett csinálnom, az elsö nagyon gyenge volt. A lányoknál volt csak hányingerem, most is van, tehát csaj akkor, de viszont csak a fiúknál voltam apával összebújós hangulatban, de nagyon és olyanom is van. Hátha akkor bejött a vágyam, vagy csak egy nimfomán kiscsaj lesz!?
Nálunk még nem tudja senki, de nem is nagyon értenék meg a döntésünket. Ez csak nagyon vallásos családokhoz dukál, normál halandónak két gyereket enged meg a társadalom, a többi elött értetlenül áll. Itt már 3 gyerekkel nem vagy a társadalom része... :(
Maccshoz hasonlóan mi sem nagy lakásban nyomulunk, acélos két szobánk van, de az egyik tényleg nagy, az a gyerekraktárunk. :)
Költöznénk, de kinek kell egy ekkora család!? Már egy gyerekkel is egy évig kerestünk lakást, nemhogy öttel. Aztán csak a házon belül váltottunk lakást, messzebbre nem jutottunk. :)
Ami a h1n1-et illeti. Itt nincs pánik, szépen átesik a nép rajta, a krónikus betegek közül fogy egy-néhány, de korántsem annyi, mint amennyit a normál szezonális influenza elvisz. Az oltás is vagy segít, vagy nem, mert kb. 50, max. 70%-os védettséget ad, tehát vagy megkapod, vagy nem, akkor meg minek ez a cirkusz?
A mi baráti körünk komplett átesett rajta, de minket eddig elkerült, de lekopogom. A nagylányom padtársai kidöltek bele, a barátnömék, akikkel összejárunk, a kórházban is 4 órát álltunk a hányó, köhögö és lázas gyerekek között és nem kaptuk meg, így egy kicsit optimista vagyok eddig, a többit meg majd meglátjuk, a vak is azt mondta. :)
Oltóanyag amúgy is hiánycikk, tehát még ha akrnám is az oltást, gond lenne megszerezni. Már jó ideje nem is nagyon cikkeznek róla, mintha nem is lenne. Otthon meg hogy verik a dobot! Kinek az érdekében?
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én imádok terhesnek lenni minden nyügjével együtt. Minden terhességem más volt, de én mindig nagyon szerettem ezt az állapotot. Mondom, rendesen függö vagyok. :) A többi terhes a környezetemben meg csak nyög és a háta közepére kívánja az egészet, pedig nem erröl szól a dolog.
Ami a súlyt illeti: szerettem volna én is lefogyni, járok is egy éve tornázni, minden nap biciklivel viszem a gyerekeket az oviba, ami olyan 2,5 km-re van, minden nap lesétálom ezt a távot még egyszer oda-vissza, mert vagy vásárolni megyek, vagy játszócsoportba, vagy a gyerekeket tornára vinni, stb. Mindig van valami. Én alapvetöen nagyon szeretek mozogni, ha most nem is vagyok éppen fitt.
Én is szeretek sütni, látom nem vagyok egyedül ezzel, mert nagyon isteni alkotásokat láttam a kezetekböl.
Én azt se értem, hogy otthon miért kell állandóan orvosért, védönöért, laborért és ki tudja mimindenért rohangálnotok. Nálunk elmész a nögyógyászodhoz 4 hetente, a végén meg 2 hetente, ö megcsinál mindent, néha többet is, mint kéne, ha fizetsz pluszba, pl. terheléses cukor nem ingyenes, a 3d ill. a 4d se, és még sorolhatnám, de én nem csinálok semmi extrát, amíg nincs olyan tünetem, ami gondolkodásra késztet. A vérnyomásom 4 terhesség alatt is végig 120/70 volt, a vasam akkor is a béka popsija alatt marad, ha vasat szedek, csak akkor a székrekedéssel is meggyülik a bajom, nem vizesedek, stb.
Ha az embernek szerencséje van, olyan a nögyógyásza, amelyik valamelyik kórházban szüléslevezetést is vállal, akkor megcsinálja ö és nem kerül semmibe. Még jó hogy!
Nekem az elsö háromnál erdélyi származású magyar dokim volt, ö levezette volna a szüléseket is, de nekem messze volt az ö kórháza, így maradt az ügyeletes és azzal se jártam rosszul. A vajúdás során rámnézö bába is többször ugyanaz volt, mindig úgy váltunk el, hogy akkor két év múlva ugyanitt. :)
A szülöszobában az ember lánya egyedül kínlódik, nem kell a többi sorstársnö szenvedését is végighallgatni. Isteni a hangszigetelés. Én sose üvöltöttem, egész csendben letudtam a dolgot, pedig fájt az rendesen és rövid se volt éppen. Ilyenkor kicsit azért büszke vagyok magamra.
Hát ennyi így hirtelen elsö szófosásra. Megyek vissza törpéket ápolni, mert kettö ki van ütve hányás-hasmenés figurával. Kaptunk egy kis jóindulatú figyelmességet a barátnömtöl, aki nem szólt, hogy betegek a gyerekei... Betegre röhögte a gondolattól is magát, hogy nálunk 6 embert üt ki az ö kórjuk. Telibe trafált!

Jövöre azért - ha bevesztek - én is szeretnék szerves részévé válni a topikotoknak. Csak optimistán, babásan...

Én egyébként 33 éves vagyok, 5. baba, eredetileg pesti, de kivándoroltam 10 éve. Idöpont aug. 17, utolsó mensi nov. 10, termelés beindítása november 18.
Semmit nem szedtem soha, se vitamint, se mást és most se tervezem.


Erröl jut eszembe egy Ircsinek szánt kérdés, amire soha senki se tud vagy akar válaszolni. Az egész két sejt fúziójával kezdödik, melyek elkezdenek osztódni, azaz ismétlik önmagukat. No de most már miért kezdödik el a sejtek specializálódása, mi váltja ezt ki és honnan tudják hirtelen a sejtek, hogy na én most szemlencse leszek, de te mondjuk bél, a komám meg szív? Érted, hogy mire akarok kilukadni? Ezt nekem szaporodásbiológián se magyarázta el senki. :(

Elöre is köszi a választ!

B.Ú.É.K.!

Barbi
Vendég
 


Kép

Boldog új évet mindenkinek!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Barbi, anyukám, nem semmi vagy! :lol: Nagyon örülök, hogy csatlakozol hozzánk, csak úgy pörögnek majd az oldalak egy-egy hozzászólásod kapcsán, majd nem győzök lapozni :mrgreen: Jó a szöveged, holnap újra át kell olvasnom, hogy tudjak mindenfélét reagálni. 5. baba...hmmm... kiütöttél a nyeregből engem és Csillagfényt is itt a topikon :) Aztabetyármindenit :lol: Gratulálok az ötödikhez és a másik négy gyerkőceitekhez is!

Tavalyi:) topiktársaim, remélem, hogy jól telt a Szilveszter nálatok is! Nekünk sikerült halálra rémíteni a gyerekeket a tüzijátékunkkal :twisted: (Pedig nem kellett elugrálniuk a rakéták elől.) Mókás volt! Pár évig szüneteltetjük ezt az élvezetet... majd nézzük a you tube-on :)

Én 31-én sütöttem-főztem, bevásároltam mindent, többek között somlói galuskát készítettem. A receptet nem olvastam el teljesen, csak a hozzávalókig jutottam. Tehát szilveszter délutánján elkezdem készíteni az aznapra szánt desszertet - ugye -, mire ilyet olvasok: "és akkor egy napra hűtőszekrénybe tesszük és másnap fogyasztjuk"... nem írom le, hogy ekkor mit mondtam...

Sok puszi Mindenkinek, vigyázzatok a Babákra és Egymásra!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.01.02 00:06-kor.

maccs01
 
 


Sziasztok!

B.U.É.K!!

Napok óta nem kapcsoltam be a gépet :D és olyan jól esett :D :D :D
kicsit lazítottunk, mostanában sajnos már majdhogynem függő voltam.

jól vagyunk, csak ez az állandó émelygés ne lenne :( nagyon rossz, Bencével ilyenre nem emlékszem és tök furi. mondtam is apjukomnak, hogy ha ezzel a terhességgel minden rendben lesz, tuti másik gyerek már nem lesz, mert ezt nem bírom... mi lesz még később ?!?!?!? nah mindegy.

Kép

Kép
timi1982
 
 


Bmaass! Üdv a csapatban!
Gratula a gyermekáldáshoz!
Hát nem semmi a bevezetőd!!! :D :D :D
Sokan vagyunk sokszor elkenődve...de ezek alapján nem igen lesz rá időnk...legfőképpen ha itt vagyunk fent!
nekem ez hiányzott az életemből...illetve a mindennapjaimból.
Olyan "komolyak" a körülöttem lévők és a poént sem mindig értik.
Bár én sem vagyok tökéletes:
Belőlem hiányoznak a hibák!!!!!
Na de tényleg!
:lol: :lol: :lol:
Én sokat bakizok beszéd közben...de tudok azért humoros is lenni.
(legalább is azt hiszem)
:D :D :D
De ez a megfogalmazásod Fenomenális volt!!!!Nekem nagyon tetszett...és végig mosolyogtam.Bár itt fent sajnos annyira "személytelen" mivel az írást látod csak és magad képzeled hozzá a hangsúlyt.Na nekem azért van ám élénk fantáziám-képzelőerőm.
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Félre a tréfával....
MINDENKINEK MÉG EGYSZER NAGYON BOLDOG,BÉKÉS,SZERETETBEN TELJES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!
NO és PERSZE SOK BOLDOGSÁGOT A BABAVÁRÁSHOZ!!!! :lol: :D :)


UI:
Én csak ilyeneket tudok:

" Édesanyám szerint 2000.Április 5-én az égiek egy angyalt küldtek a földre,hogy boldogságot és békességet hozzon nagyon sok ember számára!
Csecsemő korom óta,rengeteg "csatát" vívtam-(és vívok) az ételekkel,de a kiképzés során sokat "edződtem".
Mostanra eljutottam odáig (bár a kiscsibék nagyon édes teremtmények) valamely okból kifolyólag nem "bírom" őket.A sertéssel is ugyan így vagyok...(de az nem is sorolható a kedvenc állataim közé).
Egyszóval felnőttem... 9 éves koromig.
Jó kedvű vidám természetű "kis csaj" vagyok.
Imádok táncolni (Hip-Hop) és énekelni.Van 1 bátyám Lackó-Jooky aki folyton piszkál,na de engem sem kell félteni...!
Anyuék szerint a jég hátán is megélnék...(testvéremmel egyetemben)
Imádom a családomat.
Szeretek a csajokkal táncolni és bolondozni. "


Puszi Mindenkinek!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


Timi!
Idővel elmúlik az émelygés....meg minden...csak most kell még kicsit kibírnod (ez persze lehet csak az én tapasztalatom)
Én már ennek is örülök hogy érzem...
Na meg a mellfeszülés....ajjajj...így is volt egy 95D-s méretem...vajon mikor áll majd meg?
Párom szerint legalább lesz egy kis mellem...mert ha borogatnám elmúlana :( :shock:
Na...csak viselné ő őket!!! :D :D :D
Megtudná mi a magyarok istene!!!
:D :D :D :D :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


Visszatérve a függőségre...............
pf....reggel bekapcsolom...elolvasom amiket írtatok...válaszolo...megnézem a leveleket...iwiwezek egy kicsit...aztán ülök itt mint ló...z a hidegben és nem tudom sokszor mit csináljak...
Már a játékok sem nagyon kötnek le...de lényeg hogy itt ülök...és uralom a gépet!!!
:D :D :D :D

Unatkozom....
és csak vagyok....
Körülöttem mindenki húzza a lóbőrt! 8) :) :D
tegnap kicsit becsicsókáztam...lehet babó forgott egy picit...ahogy velem a világ...
pedig csak egy fél pohár pezsgő csúszott le,aztán utána küldtem 4 cent krémlikört,nézze már meg jól érzi-e magát odalent az a muskotályos...
Na ennyi elég is volt nekem!
Kidöltém...
:D :D :D :D
Tibi csinált majonézes salátát...hát eddig szerettem...megcsapott az illata és ....jajj (hozzáteszem akkor még nem ittam)
:( :( :(
Pedig eddig nem voltam érzékeny a szagokra :? :(
Naaaaaaaaaa...
Megint jólelvagyok itt egymagammal...
Sebaj,majd jöttök,ti is írtok és akkor tudok olvasni...addig lézengek ezen az üresnek vélt oldalon no meg persze megetetem a virtuális állatkáimat :D

Leányzóm tegnap ijesztő volt....
Huhh nem tértem magamhoz :shock:

Kép Fanni

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


Kép
De hát egyszer van egy évben szilveszter....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


De ez még a szebbik változat...amikor éjfélkor kimentünk tüzijátékot nézni...és az eső kezdte lemosni a sminket...huhh...nem kívánom senkinek
:D :D :D
Tényleg rémisztő volt :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


még mindig senki?????????

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


talán 11 után...addig eszek...no nem folyamatossan...abba fogom hagyni egyszer :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


BÚÉK!


Barbi
légy üdvözölve, szerény csapatunkban! Asszem jól megleszünk itt!
5. gyerek, az összes nem létező kalapom megemelem előtted! Párod német?

Csillag
jó a smink!!

Maccs
asszem a somlói ma is el fog fogyni, nem? ;)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szilvi BUÉK .
Köszikeee
Szerényen benyomtam az arcomba 2 cs. füstlit...no persze a kis csomagból...de így is 8db az 8db...
nagyon jól esett :D
Éjfélkor úgysem ettem :D
Na majd a lencse...ebédre :D (ami 2 óra múlva esedékes) :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


somlói???????
hmmmmmmmmmm....
azt is bevenné a pocóm :D
Maccs...én már tudom előre hogy isteni jól készítetted el...és mind a 20 újját megnyalja majd a párod tőle :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?