Na, itt vagyok, jönnek a receptözönök, készüljetek!
Egy jópárat a régi, zárt topikos barátnőimtől "oroztam el", remélem, nem haragszanak érte.
Ez itt a házilag készült marcipános szaloncukor receptje:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2008 ... goran.html
Aztán jön a karamellás szaloncukoré:
30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg fehércsoki, 6 dkg cukrozott narancshéj. A cukrot világosra kell karamellizálni, bele a vajat, lehűteni 60 fok körülre, ekkor bele a fehércsoki csoki és a narancshéj. Lapos formába kiönteni, hűtőbe vele , majd kockákra felvágni.
Ezt követi a pihentetés nélküli mézes
1kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézesfűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
2,5 dl méz
3 tojás
összedolgozzuk közepesen kemény tésztává, 3 cipóra osztjuk, így nyújtjuk ki kb. 3 mm vastagságúra. 180 fokon sima, 165 fokon légkeveréses sütőben 8-10 percig sütjük. , ne tovább, mert akkor kiszárad.
Ez a görög citromos húsleves receptje:
http://recept.paradicsom.info/receptek/ ... sirkeleves
Ettől nem kell megijedni, valami isteni könnyű, mediterrán ízű, enyhén savanykás leves, ha valaki már nagyon unja a "sima" (egyébként nagyszerű) magyaros, zsíros húslevest.
Jó étvágyat nektek hozzá!
Tegnap a hosszúban Nyuszi neked írtam főleg, hogy a piciteket én két helyre vinném el: egy valóban JÓ neurológushoz, és egy nagyon JÓ gasztroenterológushoz. Csináljanak teljes koponya és hasi uh-ot, vérképet, mindenféle allergiavizsgálatot (esetleg egy JÓ allergológus vagy klinikai immunológus is sokat segíthet ebben), és írjanak egy részletes szakvéleményt A további teendőket ez kellene, hogy meghatározza, mert szerintem eddig csak olyan vaktában ide-oda találgatás ment, ami egyikőtöknek sem jó. A normaflore-nál van egy sokkal hatékonyabb és jobb bélflóra-védő, ezt nekünk is a gasztrós doki írta fel, kérdezz rá!
Nekünk Bence nagyon későn kezdte el művelni a "kötelező" mozgásokat, csak 5 hónapos korában volt hajlandó hosszas erőlködésre hasra fordulni, akkor, amikor más baba már a felülést gyakorolta. Mindenben ilyen kis lassú volt, kényelmes, a mai napig ilyen habitusú gyermek.
16 hónaposan indult el először, a legtöbb gyermek ilyenkor már vígan szaladgál, legalábbis döcög, ő pedig csak négykézláb volt hajlandó közlekedni. Mi is megijedtünk, voltunk neurológusnál, uh-okon, aztán megnyugtattak, minden rendben vele, Ő egyszerűen ilyen, legyünk türelmesek. Ma már örökmozgó nagy csibész, de óvatos duhaj a mai napig. Szóval ha orvosilag nincs gond, akkor nyugodj meg, ilyen a kicsi és kész.
Én nem hiszem, hogy az örökös idegeskedésed a terhesség alatt ilyen "károkat" okozott volna, persze nem is használ(t), de ezt verd ki a fejedből. Igaz, most már nagyon jó lenne egy nyugodt, laza állapot, mindkettőtöknek előnyére válna. Ezért nem szabad magad agyonhajszolni, semmi mással ne törődj, csak kettőtökkel, mert ezek a hete, hónapok pótolhatatlanok! Tudom, hogy rossz a bezártság, az állandó betegség-rossz idő-alvás ördögi köre, de előbb-utóbb vége lesz ennek is, ha lassan is, és javulni fognak a dolgok, meglátod! Még egy kis kitartás, meghálálja magát az élet!
Most próbálj meg karácsonyozni, nem agyalni a jövőn, örülni a kicsinek, nagyokat enni, aludni, olvasni (ha tudsz).
Melisch,
nagyon jó hírek, ügyesek vagytok! Minden rendben lesz, ne emeld meg magad, és ha fárasdt vagy, azonnal pihenni, tudod, a baba jelez!
Nita,
remélem, ti is rendben vagytok!
BOLDOG KARÁCSONYT, LÁNYOK!