Új privát üzeneted érkezett!

Jo reggelt Lanyok!

Ugyan mar Maki, semmi baj. Nem volt kiirva az avataromban, es igy visszaolvasva az idezetet tenyleg siman felre ertheto volt. Szoval semmi gond.
Tudod Maki ez nem is rossz otlet ez az ejszakai tali itt a forumon, hiszen en is minden ejszaka 4-tol 5-ig a plafont nezem, ja es meg ezen felul van az 1 orai es a 3 orai pipi. Szoval par oranal tobbet en sem alszok egyhuzamban.
Tegnap irta Luna, hogy o is ejszaka elmelkedik, igy kihasznaltam en is a mait, vegiggondoltam a regi regi szilveszteri bulikat.
Tenyleg csajok szilveszter???

Meme: annyira jo, hogy mar hallottunk rolad, el voltal veszve, es aggodott a csapat erted.

Fokamoka: asszem ettol szebb ajandekot nem is kaphatott volna a csaladod.

Bibar: a mehlepenypiopszia az az amikor kicsipnek egy darabot a lepenybol? :shock:

Edi: futottal tegnap egy kort a csodaszer ugyben?

Szep napot mindenkinek lanyok, delelott nem leszek, megyek begyujteni az eredmenyeimet. Irjatok addig sokat
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
pocaklako
 
 


Sziasztok Csajok:)

Pocak
Futottam tegnap egy kört, de a DM-ben nem volt, azt mondták Bio boltba próbáljam ki inkább, szerintük ott tuti van. Oda meg már nem jutottam el, mert csak 5-ig volt. Majd ma :D:D:D:D
Eredményeket majd írd meg :D:D:D

Meme
dejóóóó, hogy írtál:D Sajnálom a gondokat, meg a stresszt...bár nem tudom miről van szó, de a legfontosabb, hogy babóval minden rendben, és grat. a 13.héthez :)
Ne izgulj, hogy hol érzed hol nem... hamarosan alig várod majd, hogy aludjon picit a pocakban az a manó, mert annyit fog kavarni :D:D:D:D

Nálunk minden rendben koppkopp :D:D:D Vicces, mert még nagyon nagyon picike, de mégis néha úgy érzem mintha kaparászna odabenn.... de biztos képzelgek, mert még korai nagyon. A fiamat a 15.héttől éreztem rendesen... :)

Vérvételre csak jövő héten tudok menni, mert 31.-én elmarad a terhesgondozás, így az is csúszik egy hetet....

szép napot
Vendég
 


Judit, orom az uromben, hogy nem vagyok egyedul az eberseggel :) De elozo terhessegeknel is ez volt, ejjel nem birtam aludni soxor :) Regnap este - mit tegnap, boven ma - valamikor egy korul gondoltam beprobalkozom alvassal, bar a kismacska megint valami irto hulye helyre feszkelte be magat a labamhoz, nehogy moccani tudjak tole. Nos eppen kapcsoltam volna le a villanyt mikor ideert az egszakadas es foldindulas egyesitve, szerintem itt fel disznok is potyogtak az egbol, de jeg az tuti boztosan, eszmeletlen vehemenciaval omlott az aldas, az amugy halal nyugodt macskak is egy fraszban voltak es nyujtogattak a nyakukat es ekkor megjelent a 8 eves is az ajtoban, hogy o igy nem tud aludni :) Igy nem volt eleg, hogy a nathatol nem kapok levegot, hogy nem vagyok almos, hogy a macska blokkolja a kenyelmes fekvest, a 8 eves is elfoglalt a vihar idejere egy jelentos darabot a helyembol :D Hat szep egy ejszaka volt. Mar kiterveltem, hogy az ilyen aldatlan ejjeleken ki fogok koltozni a nappaliba olvasgatni (elozo terhessegemnel volt, hogy kimasztam az agybol es hajnali 3-4 korul kepes voltam beulni a furdokadba olvasni :D:D de most nem mukodik jol a kadunk) es himezni es igy eltelik az ido hajnalig, amikor is mar kepes vagyok bealudni es akkor delelott potlas :)

luna6
 
 

 
 

Sziasztok!
Most jöttem a 12. heti uh-ról. A doki mindent rendben talált. Manó már 59mm(2mm-vel nagyobb, mint a bátyja volt ennyi idősen- kivi vok a végére, hogy mi lesz), a tarkóredő 1,8mm lett, ami szintén jó.Szóval ez megnyugtató volt, de nagyon várom azért majd a vérvizsgálat eredményét is.
Majd hozok képet később, bár nem túl jó.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


sziasztok,

tegnap voltam UH-on...na nem lettünk okosabbak....nem volt hajlandó engedni megmérni magát, folyton elúszott, és boxolt.

apja azt mondta: "Hisztis, mint az anyja"

jövő kedden újra kell mennem:)...akkor nagyobb lesz, és könnyebb lesz elkapni....most kb 46 mm-es volt, ami tuti, hogy még nem 12 hetes, hanem kevesebb.

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Fókamóka
Lemaradt a Next-es infó
Utóljára több mint 2 éve rendeltem, meg most fogok. a www.babaszoba.hu oldalt nagyon kedvelem, sokat vásároltam ott, és fofok is, klassz kis hely, ott is a csevegőben. Most pl. ezt találtam, és az árfolyam is nagyon jó amin behozza....
http://babaszoba.hu/csevego/temak/NEXT_ ... son/386450
Vendég
 


osszekaphatna magat vegre mar a Posta, hogy Mo-ra is lehessen ilyen dolgokat rendelni. bar lehet ez nem csak rajtuk mulik, de hogy miattuk tobb nemzetkozi ceg is feketelistazta az orszagot az tudom.
Nalunk vegre masodik eve mar lehet nextektol rendelni, es olcsobban mintha orszagon belul rendelek katalogusaruhazbol. Ugyhogy nagyon megerne otthon is, hogy ne extra haszonkulccsal lehessen uj nexthez hozzajutni. (a bolt arait meg mar emliteni sem erdemes...)

luna6
 
 


Pocak
igen a méhlepényből vesznek mintát egy tű segitségével a hasfalon keresztül!jó eredménygyüjtögetést :wink: :wink:

Merci
nem semmi mennyire aktiv a manód :lol: :lol:

Niki
gratula a méretekhez és a jó tarkóredőhöz :wink: :wink:

bibar
 
 


Bibar, korod miatt csinaljak nalad ezt a tesztet? Vagy van mas indikacioja is? (en ket het mulva megyek hasbaszurasra, de az magzatvizveteles verzio lesz)

luna6
 
 


Luna
igen nagyon jó lenne, mert szerintem sokan szeretik a márkát....
Részemről nagy fun vagyok, de néha horror összegért hozzák be a cuccokat. Van aki 470-es font áron hozta, ki voltam bukva tőle, de mégis rendeltem, mert nagyon klassz rucik voltak.
Vendég
 


Sziasztok!

Na, meg van az időpontom 4Dre, január 16-a, 11 óra :D

Bibar: mi is kb így voltunk a fiunkkal. 16. héten, aztán asszem a 25-26. héten. Most is igy tervezem, a másodikat lehet kitoljuk a 28. hét környékére.

Poci: mi itthon szilveszterezünk idén, kettesben (na jó hármasban, de Zalán megy aludni rendes esti időben). Rendelünk pizzát, vettünk csipszet (éljen az egészséges életmód, de egy évben kétszer csak belefér :D)

Kutyafüle: gratula a jó eredményhez!

Mercy: a lényeg, hogy növöget és jól van :)

Edi: köszönöm a tippet!

Luna: na igen, jó lenne. Én szeretem a Next cuccokat, meg a H&M-et ezekből elég sok van. Eddig egy anyukától vettem, akinek pont egy évvel idősebb a kisfia, de lassan egyméret lesznek az én fiammal.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Fókamóka
na a másik nagy fun márka a H&M :D:D:D:D A fél tigrises kollekciót felvásároltam már, mert az unisex teljesen :D:D:D:D Látom hasonló az ízléskör :)
Vendég
 


Szégyenlem magam, de nekem ezek a márkák nem mondanak semmit :oops: Mondjuk amúgy sem vagyok márka függő, nekem sem igazán vannak márkás ruháim. A interneten már nézegettem ruhacsomikat és ott is szokták írni a Next-et, de nem tudtam, hogy mit jelent. Nekem minden féle rucit meg kell majd vennem, mert nincs kisbaba a családban, ahonnan örökölhetnénk.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974
 
 


meme: ne hagyd magad felzaklatni! Persze könnyű mondani, én is pont most sírtam el magam a melóhelyen hülyeség miatt és olyan ciki volt, mert jött az ügyfél én meg itt bömböltem az asztalnál :oops: meme, még neked, hogy nekem SMS-ben jött a kód a kombinált eredményhez. Biztos neked is hamarosan megérkezik!

edi: a hashajtó félékkel azért vigyázz, ahogy poci is írta (asszem), hogy a férjénél is milyen hatás lett! Nekem szigorúan megtiltották, hogy bármilyen hashajtót szedjek, mert a görcsök miatt el lehet vetélni. Pedig néha attól félek, hogy fel fogok robbani és hihetetlen, hogy hova tűnik az a sok kaja :shock:

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974
 
 


Enirtam a paromnal a frenetikus hatast, de messze nem hashajtoval csinaltuk, hanem natur almalevel. Vettem tegnap ittam vagy 3 decit...talan 3 ora volt, es maris megvolt a hatasa, es ennyitol igy szorulosan meg csak szalados sem volt :) Szoval ez nem bant igazabol, natur alma... tulzasokba persze nem kell vele esni, de kart nem tesz benned :)

Jo a next marka... nem azert mert markanev es ettol lehet foggeni (de rajon az ember az izere es foggeni fog) hanem mert nagyon jo minoseg az araert!! Hasznaltan masodkezbol is kifogastalan es tovabbadhato darabokat lehet venni, en a 8 eves csajom ruhataranak nagy reszet a teszveszrol es hasznalt nextbol szoktam beszerezni, mert egyszeruen modern, divatos, a csajom is szereti, es nagyon nagyon ritkan van vele minosegi gond. Kivaloan birja a mosast, vasalast, gyakori hasznalatot. Klassz tartos darabok, plane ha az ember mondjuk meg tovabb is szanedkozik adni, nem utolso szempont ez sem.

luna6
 
 


Sziasztok Csajok!
Most tudtam csak jonni. Begyujtottuk az eredmenyeket, a down-kor es mas rendellenesseg elleni szures jo lett, viszont a kenetben talaltak bacit. :( :( :( :(
Nem tudom pontosan, hogy mit jelent ez, es hogy milyen veszellyel jar, a ferjem most ment el a dokinonkhoz es kapunk antibiotikumot mind a ketten, mert valoszinu neki is van, es egymast fertozzuk folyamatosan. :( :( :( Persze azert meg mindig nem kaptam valaszt, hogy a mehszajsebem ettol verzett-e. Nem aggodok nagyon, nem hinnem hogy valami oriasi betegseg lenne, de jobb a dolgoknak elejet venni es kuralni.

Csajok nektek nincs par oras jarkalas utan nincs iszonyu derekfajasotok? Tavaly pont ilyenkor volt egy rossz mozdulatom es becsipodott a derekam, na most minden nap ilyen erzesem van ha jarkalok par orat. Ma a bevasarlast majdnem negykezlab fejeztem be. Ha tud valaki valamilyen szert erre, amit hasznalhatunk is, irja mar meg legyszike. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
pocaklako
 
 


Judit, odaat nalunk pont ma irta valaki, hogy a derekfajasra milyen krem ami jo es ami mehet. Amugy meg elfarad az ember lanya es minden sarkon mar leulne :) Legalabbis en :D

luna6
 
 


Luna, pont titeket olvasgattalak amig irtal. Igen, megtalaltam a kremet amirol irtak koszi. Annyira gaz ahogy santikalok egy ido utan, ma mar a csizmamat is a ferjem huzta le, mert annyira nem birtam megmozdulni, aztan volt egy ora vizszintes es maris jobb lett.

Jo nagy vihar volt nalatok..nem semmi, itt is tovabbra is csunya ido van. :(
Kellene szervezni valami ejszakai talalkozot a topikos baglyoknak :D :D :D
pocaklako
 
 


Sziasztok!

Lehet csatlakozni? :-) Mindenkinek gratulálok az új/újabb kis Élethez!!!
Bár mi még izgulunk picit a 12. heti uh-ig, mert volt egy csúnya vírusom és utána még egy extra felfázásom is, Mazsola beköltözése után. Szóval remélem minden ok lesz velünk. Eddig úgy tűnik, a kis túlélővel semmi gond. Csak én nem tudok kimászni a wc mellől úgy délig, aztán délután 4-5től estig. Ennyire nem volt pocsék Levimmel, de azt mondják, a csajokkal nehezebb...majd meglátjuk. :roll: :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aprooka, nem elkeseriteskeppen, de ket lanyom van es egyikkel sem hanytam soha :) Szoval ez sem biztositek :)
Majd a tobbiek udvozolnek, en itt csak kakukkfioka vagyok a szomszed feszekbol :D

Judit, akartam irni, hogy eddig az egyetlen dolog amit alkalmaztam az a lefekves volt derekfajasnal :) Ezek szerint te is feltalaltad ezt a csodaszert :D Azert az utcan igy telen ne fekudj hanyatt ha nagyon huz is :)

luna6
 
 


Aprooka: udv. koztunk. Orulok, hogy csatlakoztal hozzank.

Jo lenne, ha jonne tobb kismami is, szuksegunk lenne az o tapasztalataikra, velemenyeikre es hozzaszolasaikra is.

Detti: megkukkoltam azt az oldalt amit belinkeltel a juniusiba. Nagyon jo, foleg a baba elso percei. A no nagyon rutinusan bant a picivel, szegeny meg csak sirt. Annyira edes volt..majd megnezem a tobbit is, koszi a juliusiak neveben is. Ha nem banod, atlinkelem hozzank is, igy a tobbiek is meg tudjak nezni.
http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html
pocaklako
 
 


Luna, te tudsz valamit..... :lol: :lol: :lol:
Nalatok is csontighatolo paras nedves ido van, ami persze kulon jo a derekfahasra. :lol:
Az uram megkerdezte a dokinot, hogy van-e valami derekfajasra, hat persze, hogy nincs..turjek. :twisted: :twisted:
Csak arra gondolok, hogy mi lesz ha tenyleg beindul a sulygyarapodas, ez meg semmi....nyarra egy mindenet fajtato pihego balna leszek az elsotetitett klimatizalt szobaban.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ja a bacikrol azt mondta a dokino nem veszes, igazabol a terhesseg utan is raerne kikuralni.
pocaklako
 
 


Luna: es nem vagy kakukktojas..csak mar ketlaki lettel, itt is es ott is otthon vagy. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 


Mercedes:
Amikor mi voltunk, 45 mm volt a picúr, 11+5 naposan. De a doki azt mondta, hogy korának megfelelő. Igaz, a gép 11+4 napot írt ki.

Poci:
Gratula a jó eredményekhez, és sajnálom a bacit! Drukkolok, hogy mielőbb kilábaljatok apival a bacikból!!! Sztem sem árt a babónak, mert elvileg nem a méhedben van a baci, "csak" a hüvelyben. Max szülésnél kaphatná el, addigra meg kigyógyulsz!!
Ja! Derékfájás...nekem már vagy 2-3 hete van. De nem csak amikor megyek, akkor is, amikor fekszem. Van amikor 10 perc fekvés után olyan, mintha szét akarna törni a csípőm. Apának ugy kell fekvontattnia az ágyról, mert a lábamat nem bírom megmozdítani annyira fáj a derekam. Állítólad szélesedik a csípőcsont...de nem korai az még ilyenkor??

Fóka:
Köszi a gratut!!:) Még azért egy hét vissza van a rizikós időszakból, addigra kell elhagynom az utrot. Ugyhogy jövő szerdán megyek UH-ra, biztos ami biztos alapon..meg hát 25-e még nagyon messze van!!:(

Csajok! Akik megkapták már az eredményt: Integrált teszten voltatok, vagy kombinálton? Mindenkinek kellett fizetni? Én kombin voltam, és ingyen. Lehet azért nem kapom az eredményt. Holnap sztetek még megkaphatom? Vgay már 31-én nem dolgoznak?
Hol lehetne sztetek érdeklődni, vagy szólni, hogy nem kaptam eredményt? Tud valaki segíteni ebben? Köszike!

Jó éjt csajok!
Szép álmokat!!:)

Meme

Kép
hmeme
Németország
 
 


Judit, hogy mi lesz kesobb? :D:D hat semmi :D:D:D:D biztositalak, en ketszer mar tuleltem... a kisebbikem augusztus elejen szuletett, tudom milyen lesz a kanikula :D:D macera... de a szuloszoban meg reklamaltam, hogy kapcsoljak ki a kondit mert odafagyok (igazabol valoszinuleg nem volt hideg, csak az ember ott mar az osszehuzodasok miatt kimerultebb stb, es nem ugyanaz a konforterzete, mint a szemelyzetnek. Nem kapcsoltak ki :D betakargattak)
Ja, meg meg az lehet, hogy a kesobbiekben szopisparnaval vagy kazalnyi kisparnaval mesz lefekudni (az elsonel en a vegen 8 parnaval aludtam, mindnek megvolt a hatarozott helye :D a hasam alattit varialnom kellet fordulasnal :D) es kitamogatod a mindenfele szerteagazo porcikaidat :D (es meg mi lehet? hat en speciel majdnem beszorultam a furdokadba :D:D de az egy szuk verzios kad volt :D)

luna6
 
 


Aprooka
Üdv. közöttünk. Szerintem a vírus miatt ne aggódj, ugyanis a babának nem árt egyáltalán. Neki csak a láz nem túl jó. Én 3 hete vagyok vírusos torokgyusziban, meg hörghurutban, de szerencsére lázam nincsen, és azt mondta a doki, hogy nyugodjak meg, a manónak az ég világon semmi nem árt ebből, az lenne a baj, ha lázam lenne.
A felfázás azt nem tudom, de ahogy emlékeim nem csalnak, az elsővel nekem is volt, és kutya baja nem lett a pocaklakónak.

Az nem jelent semmit, hogy hánysz:D:D:D Nincs két egyforma terhesség :D:D:D:D A kolléganőmnek két lánya van, az egyikkel semmi, a másikkal 3hóig ágy, mert annyira hányt. Szóval még lehet kispasi ám.... mit súg az anyai ösztön????



Sakura
Azt hiszem félreértettél minket, itt nem arról van szó, hogy fűűű de nagy márkabuzik lennénk. Jó mondjuk Én szeretem a gyereken a Nike-t meg az Adidast is, de nem mániásan. A Next és H&M árban nagyon jó, strapabíró és százszor jobb mint egy Corában, Auchan-ban vagy Kínaiban vásárolt baba ruci, mert tartósabb, és az ára közel hasonló. Egy márka van amit még szeretek, az a Tesco-ban kapható Cherokee....


Pocak
Nem hinném, hogy bármi baj lenne abból a baciból, majd most jól kiírtjátok és semmi gáz. Lehet éppen ettől vérezgetett annyit a méhszájsebed... na drukk, hogy elmúljon az is.
Derékfájás:
Nekem iszonyatosan fáj a derekam. 1óra mászkálás, és már alig bírok menni. Mondjuk nekem sajnos ék alakban nyitott a gerincem (örököltem apukámtól sajnos, csak annyit jelent, hogy a csontvelőt nem fedi rendesen csont, hanem ék alakban nyitva van a derekamnál). Így aztán a hajolgatás sem megy annyira. Megakarták műteni, mert riogattak, hogy egy rossz mozdulat és nyomorék leszek, de a műtétnél meg 50-50% hogy sikerül vagy tolókocsi.... na neeee. Eddíg nem volt baj, évente csontkovács és akkor egy darabig jó, csak most nem voltam 3 éve, és a terhesség még plussz rá, szóval tudom milyen négykézláb vásárolni :lol:
Vendég
 


Luna
igen 35 vagyok,igazából már 33 évesen is megcsináltattam annó,én igy vagyok nyugodt :wink: :wink: na és ugye lombik is,szóval ez a tuti :wink: neked is a korod miatt??

Pocak
sajnálom a fertőzést,remélem gyorsan sikerül kikezelni titeket :oops: a többihez gratula :wink: :wink: néha nekem is fáj a derekam hosszú séta után de nem vészes :oops:

Aprooka
üdv közöttünk és drukk hogy minden rendben legyen!!!!!!!!! :wink: :wink:

bibar
 
 



Mercy: meg neked akartam irni arrol, hogy nem fordult meg a baba, nalunk is igy volt, elobb a setaval probalkoztunk, aztan a cukros gyumolcslevel, aztan az alulrol torteno uh-gal. Nalam a baba fejjel lefele aludt el es vagy masfel oran keresztul nem mozdult. Ha a tied virgoncka volt akkor ne egyel vagy igyal cukrosat uh elott, nalam a baba bealudt azert kellett valami, hogy felrazza.

Luna: a kadba tuti nem szorulok bele, tusolonk van, na de epp meregettem, a 9. honap vegere epp, hogy el fog ferni benne a hasam, de az is csak atlosan. :lol: :lol: :lol: Majd eszembe fognak jutni szavaid a parnakrol, ha ott leszek..az tuti..

Meme: alig jossz mostanaban..Apa ennyire kenyeztet? :lol: Hasznald is ki..Matol az enyem is itthon van. Nekem olyan, mintha nem is lett volna meg karacsony, mert mindig egyedul voltam itthon. Probald ki a paranas dolgot amit Luna is irt, hatha segit.

Edi: ma kuldtem a cuccost. Voltam a drogeriban, es meg egyszer alaposan rakerdeztem a kockakra. Aprankent es modjaval, ezt ajanlotta a no. Artani nem fog artani, csak kezdd elobb negyeddel, aztan fellel. Lehet annyi eleg is neked. Megneztuk az osszetevoket, senna nincs benne. En a fugeset szedtem, nekem jo volt nagyon. Ajanlott meg egy masikat is, ami szirup, nem vettem meg, mivel nekem szerencsere most nincs ra szuksegem. De a nevet felirtam. Azt mondta ez meg biztonsagosabb kismamaknak, mint a masik. Le is irom Neked: Verum Delilax a neve. Addig elkuldom ezt az uzit, el ne szalljon, es kozben probalok a masikhoz is keresni kepet meg linket.
pocaklako
 
 


Bibar, igen, a korom miatt... veeen 38 eves vagyok mar nehany hete :) Ugyhogy doki ezt preferalta, en meg nem ellenkeztem tul hevesen, Ennek koszonhetoen engem nem is szurkodtak, egyetlen egyszer voltam vervetelen olyan 7 hetes kor korul, es legkozelebb 22 korul varhato a terheleses vizsgalat. Addig ha nincs egyeb ok nem vesznek vert. Ha jol remlik 14.-eben egyeztunk meg a dokinenivel, valami koradelutani idopont remlik :)
Az elozo is korinbiopszia volt vagy az magzatviz? Siman vetted a dolgot? Igazabol egyelore nem aggodom ezen, a dontesemmel joban vagyok, de meg nem voltam a tema kozeleben sosem...

luna6
 
 


Edi: a magyar oldalon nem talaltam rola semmit, klikkelj erre a linkre. A sargan kihuzott resz irja, hogy ajanlott gyerekeknek, terhes noknek es szoptato anyaknak. Az ara (kicsivel irva a / kg-t jelenti, ne ijedj meg), a doboz ara sargaval irva alul. 11 euro Nagyjabol a drogeriban is ennyi lehet, elfelejtettem megkerdezni.

http://www.farmamica.com/dettview1.php?id=1492
pocaklako
 
 


Pocak
Köszönöm szépen :) Remélem ez a fügecsodaszer jó lesz, és akkor nem kell váltogatnom :D
Egyenlőre ma vettem savanyú káposztalevet a patikában, hát kíváncsi leszek... :D
Vendég
 


Poci, Luna
Megnyugtattatok, hogy éjszakánként nem csak én „unatkozom”!
Kb. egy hete már egész jól visszaaludtam a pipilések után, de ez a múlt éjszaka teljes gáz volt!
1.30-tól ébren voltam, és csak 5.30-kor kezdtem azt érezni, mintha álmos lennék. A nappaliban neteztem. Persze reggel meg alig bírtam felkelni, és pont most, amikor a védőnőhöz kellett mennem.
Ezek után még ma napközben is csak egy órát tudtam aludni, pedig úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger. Hihetetlenek ezek a hormonok!

Edi
Ne aggódj, tudod, még én sem voltam vérvételen, sem EKG-n stb. Én is jövő kedden megyek terhesgondozásra+UH-ra, ott fogom most már én is megíratni a beutalókat. Remélem nem lesz kiakadva a doki, hogy még nincs egy leletem sem. Remélem a kombi tesztet is sikerül majd jövő héten elintéznem, kicsit már én is szeretnék túllenni rajta.
Edi, ezekben a babaruha márkákban én is kicsit tudatlan vagyok még, de persze kíváncsi. Tudsz légyszi egy linket küldeni, ahol meg lehet nézni a termékeket?

Merci
Nem lehet, hogy kávét vagy kólát ittál UH előtt, hogy így felpörgött a pici?

Kutyafüle
Örülök, hogy neked is okés a tarkóredő, biztos jó lesz a teszted is ezek után!

Bibar, Luna
Ezek a mintavételes dolgok nem túl jól hangzanak :oops: . Nincs más választásotok, mindenképp meg kell csinálni nálatok ezeket a vizsgálatokat? Azt olvastam egy magánrendelő honlapján (amit egy 4 gyerekes anyuka javasolt nekem, Down szűréssel kapcsolatban), hogy a 12.héten elvégzett legkorszerűbb kombinált teszttel 93-95%-os pontossággal megállapítható a Down gyanúja. Felrakom a linket, ahol összehasonlítják a jelenleg alkalmazott összes Down szűrés módszerét, és ott a kombináltat jelölik meg a legbiztonságosabbnak. Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni, a lap alján van az összehasonlító táblázat:
http://www.medical-center.hu/article.aspx?a=88
Vagy nálatok nem is a Down szűrés miatt van erre szükség? Remélem, nem veszitek ezt okoskodásnak, csak segíteni szeretnék, mert a tiétek elég rizikós beavatkozás lesz, nem?

Bocs csajok, de mire beillesztettem ezt a válaszomat, már megint egy csomót írtatok :D , majd még visszaolvasok…

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


Maki, nem akarok valasztast, eroskodhettem volna a dokinak, hogy semmikeppen amnio, de igazabol nem ereztem szuksegesnek. Mar nincs visszaut, nincsenek vereredmenyeim semmifele teszthez. Azok meg ahogy irod 'csak' 95%-osak, es dokimnak volt mar teljesen jo tesztes es jo UHs terhessege downos vegeredmennyel :( Ugyhogy o a 100% mellett tette le a voksat, en meg azt teszem amit o javasolt, igy en is nyugodtabb leszek :) A 12-hetes UHn nem latszott semmi galiba... na de hat az messze van a biztostol ugye. A dokinonek aki nekem csinalni fogja egy vetelese volt eddig (marmint paciesnel) de ott beteg is volt a baba az eredmenyek alapjan, ugyhogy azt o nem a kockazati aranyba sorolja eleve. Hat en bizom bennuk :)

luna6
 
 


Maki
Nem aggódom, csak a doki fog kicsit leszúrni engem szerintem:S Az elsővel 13 hetesen voltam uh-n...na akkor le is szúrtak eléggé... dehát akkor még nem nagyon voltam tisztában a dolgokkal.

Persze, adok:
www.next.co.uk most nem annyira jó a kínálat, de tavasszal nagyon klassz rucikat fognak feltenni...

A H&M ről nem tudok sajnos feltenni, az az Árkádban szoktam, vagy az Arena Plazaban szoktam venni a cuccokat. De eszméletlen tüneményes rucik vannak, én a H&M Disney ruhákért vagyok oda...
Vendég
 


Luna
Nekem a 18. héten közölték, hogy ciszta van a kisfiam agyánál, és vesetágulata is van, és ezek is olyasmi tünetek amik a Down kórra utalnak. Nos, remegő térdel mentem a dokihoz vissza, aki azt mondta magzatvíz vizsgálat kell hozzá. Időpontot kaptam 2hétre rá. Az eredmény 3hét múlva lett volna meg, ez 5 hét plussz, ami azt jelenti, hogy 23.hetes terhes lettem volna, mikorra kiderül beteg e a babám vagy sem. Felvilágosított a doki, hogy amennyiben beteg leletet kapunk, abban az esetben kapok egy injekciót amitől meghal a baba, majd utána megszülöm. ANYÁD!!! mondtam magamban persze, az én gyerekemet nem öli meg senki, ha már ilyen későn derült ki, hogy ez van, nem megyek bele. Természetesen 21.héten mentem 4D-re, a ciszta felszívódott, és vesetágulat is rendben volt, a kisfiam makk egészséges volt.

Ugyanakkor van negatív példám is, a kórházban összebarátkoztam egy lánnyal, aki 4 napos túlhordással volt benn (Én akkor jártam a 42.hétben) és elvolt keseredve nagyon, mert Down-os volt a kisbabája a leletek és vizsgálatok alapján (vér+uh). Két nap múlva megszült egy makk egészséges babát, és zokogva hálálkodott 3 napig míg benn voltak, hogy egészséges a kislánya.
Szóval ilyen értelemben is tévedhetnek a dokik.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 19:53-kor.
Vendég
 



Luna...
Téééényleg???? vak vagyok???? na megnézem :D:D:D:D
Vendég
 


Upsz... ez a kínálat a tavaszi tényleg... :S Hát most elég gyéééér.... :S Akkor tavasszal még lesz egy bővítés vagy tényleg ennyit változott a kínálat cirka 3 éva alatt???? :? :?
Vendég
 


Nalunk 8 nap alatt megvan az amnio eredmenye, szoval meg a 17. heten ha jol szamolom... vagy 18 talan, igen ez utobbi.
Persze, lehet tevedni de az amniora ez mar nem jellemzo.
Amugy egyaltalan nincs nalam eldontve, hogy ha beteg akkor nem tartom meg, nagyjabol akkor tudnek ezzel az infoval foglalkozni es donteni rola, ha tudnam tenyszeruen. addig ez egy elkepzelt dolog, nem valosag... ugyhogy mivel nalam javallott es tudhatom, hat ez most igy lesz :)

luna6
 
 


Luna
ne érts félre, én csak a saját esetemet meséltem el. A helyedben én is megcsináltatnám.... Nem bírálni akartalak ám :oops: :roll:
Vendég
 


Bovitenek meg majd egyet rajta, de nem tudom pontosan mikor is szoktak. Mindig ket reszletben teszik fel, szerintem a kovetkezo adag februar vege marcius eleje elott nem varhato.

luna6
 
 


Nálam ez 2004-ben volt, azóta szerintem itt nálunk is gyorsabban megy a dolog. Én szerintem, ha bármi baj lenne, az látszódott volna már az uh-n is, úgyhogy ez csak egy plussz lesz, hogy megnyugodj:D
Vendég
 


Nem is vettem biralatnak, miert is biralnal, bennem fel sem merult :) Eleinte en is vacilaltam meg voltak ellenerzeseim, de aztan dumaltam a dokival errol egy negyed orat, meg aztan a dokinovel aki a dokim eseteit csinalja es akkor tudtam, hogy en ezen az uton megyek elore :)

luna6
 
 


Akkor jóóó :D Féltem, hogy nem megy át a hangsúly, és nehogy félreérts :lol:
Vendég
 


Dokino is ezt mondta (o is szulesz, nogyogyasz... es UH specialista meg csinalja az amniokat, az en dokim a ket utobbit nem) hogy nem lat semmit, de ismeri a doktorurat es a korommiatt inkabb legyen meg ha nincs ellenvetesem, szoval megegyeztunk, igy mindenki jol alszik majd utana, igazabol az eredmennyel kapcsolatban nincsenek felelmeim (egyelore :D:D)

luna6
 
 


Sziasztok Lanyok, na megjártam az új házidokit, jó lett a vérképem, eddig OK minden. Védőnőhöz is bejelentkeztem, mert a kövi 2 hétben meló van - próbálom csak módjával, remélem a Picur is emlékeztetni fog nehogy elszálljak, mint a győzelmi zászló. Ma szinte már JÓL éreztem magam, na ilyenkor szokott jönni egy gyengébb nap, de majdcsak elmúlik ez is. Ha már ennyien írtátok a H&Met, én is megnézem mi van ott :) Úgy megnézném minden rendben van-e odabent...próbálok türelmesnek lenni, január közepéig, remélem hamar elszáll ez az idő. Nekem a kombi tesztért is 9000-et kell fizetnem :( Integráltra be se nevezek. Az ikerterhes barátnőmnek a 16. heti genetikai UH hozta ki, hogy nyitott gerincű babái lesznek, aztán makk egészségesek lettek. Most legyünk okosak. Próbálok nem parázni a dolgokon, de mivel minden új, hát nehéz... pl majdnem kikaptam a védőnénitől, hogy miért nem szedek rendszeresen folsavat, hát szedek én, csak nem tabiban, hanem a változatos étrenden belül, meg hogy ne ilyen, hanem olyan magzatvédő vitamint szedjek, basszus. Még jó, hogy a hajam színébe nem kötött bele.... de próbálok nyugodt maradni, valahogy nincs szerencsém (háziorvos leugat, védőnő kioktat), igyekszem lepergetni, a lényeg úgyis a végeredmény :):):)

Kép
Kép
csipetnyusza
 
 


Csajok, remseges dolgokat irtok....de azert jo, hogy mind a ket esetben szerencsere egeszsegesek lettek a babak. Viszont nekem egy ellenpeldam is van, ott minden eredmeny jo volt, es a kisbaba megis down-nal szuletett.
Furcsa, amig nem voltam terhes felmerult bennem a gondolat, hogy ha beteg babam lenne lehet nem tartanam meg, most viszont, pont este beszeltuk, hogy mindenkepp megtartanank, ha kepes lenne valamilyen szinten minosegi eletet elni, pl. a down-szindromaval. Imadkozom, hogy mindannyiunknak egeszseges kisbabaja szulessen!
pocaklako
 
 


Aprooka
Isten hozott nálunk :) !
Reméljük a tüneteid hamarosan jelentősen enyhülnek, amúgy én sem hiszem sajnos, hogy a tünetek egyértelműen meghatároznák a baba nemét. Amúgy tök jó lenne :) !
UH-ra drukkolok nektek!

Luna, Poci
Olyan jól megnevettettek mindig :D ! Még a kínzó derékfájásból is tudtok humort faragni!
Amúgy érdekes, mert nekem (szerencsére csak) néha, pont fekvés után akar leszakadni a derekam, meg ha kicsit többet állok egyhelyben (pl.mosogatáskor).
Poci
Nagyon örülök a te Down eredményednek is, a baci miatt ne aggódj, rendbe fogtok jönni a gyógyszertől biztosan!

Lányok, mindenkinek jó éjt!
Reméljük, minél kevesebben fognak ma éjszakai „ügyeletet” tartani :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73
 
 


Nyusza: a vedonenik dolga a dorgalas, ne vedd fol, csak felhuzod magad.
pocaklako
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?