Új privát üzeneted érkezett!

Az evés-alvással én is így vagyok! Éjszaka alig tudok aludni, napközben viszont felváltva alszok és eszek. (mást szinte nem is csinálok :( )
zuzmooo

Helló Lányok!

Szülésfelkészítőztünk ma Apával (molmarék is voltak), a téma az volt, hogy mikor kell bemenni a szülésre, meg maga a szitu. Érdekes volt. Ja! Videón megmutatta a szülőszobát is (bár mi azt már láttuk élőben is.
Molmar üzeni, hogy nem sűrűn fog tudni jönni mostanság, mert a lakásuk szét van bombázva, hogy felkészüljenek a gyermek érkezésére. :) Szóval nem sértődésből lesz, ha nem jön. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eszter!

[quote]T írta:ényleg ha eléd állna nagy csokor vörös rózsával laposkúszásban, visszafogadnád? De őszintén!

Neeeeeeeeeeeem!!!! Ezt már semmilyen módon nem tudnám neki megbocsájtani! Bizalom nélkül pedig nekem nem működik ez a házasságosdi.
Semmi mást nem tett bele ebbe az egész családalapításba, mint a spermáját, meg a világmegváltó nevelési elveinek levegőbe durrogtatását. De egy apa nem ez. Nem csak egy farkat jelent, hanem ott van háttérnek, támasznak testi-lelki téren, betevőt szerez a családnak, mintául szolgál. Persze neki sem volt apja, nem tudja milyen egy kerek család. Biztos ebben keres felmentést most magának. Meg volt a vágy benne, hogy más legyen, de úgy tűnik túl macerás. A szocializációja során egyszerűen nem alakult ki benne a felelősség érzése.
A gyerekvállalás pedig felelősség.
Az a szar, hogy egy apát senki sem tud pótolni. Nem tudok majd az apja és az anyja is lenni egyszerre, nem is lenne egészséges. Ez zavar a legjobban. Anyagilag sohasem függtem ettől a faroktól csupán érzelmileg. Ha úgy vesszük inkább örülhetek, hogy nem az ő here életmódja szolgál majd mintául a babának, de akkor kié?
Nem akarok egy lelki nyomoroncot felnevelni.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, hidd el így jártál a legjobban. Vár rád valahol egy pasi, aki csak RÁTOK vár és Ő lesz majd babócád apja. Őt fogja majd apának szólítani és TI így lesztek egy egész, kerek család.
Hidd el, jobb így. Így, hogy már most lelépett,legalább a gyerek lelkébe nem gázolt. Nem kell majd küzdened vele, a képmutatásával, hazugságaival szemben és nem kell majd izgulnod, h vajon a gyereked elhiszi-e a hazugságait, hogy nem-e fordítja ellened, veszi el tőled csak azért, hogy még nagyobb fájdalmat okozzon neked. :twisted:
Nem lesz a gyereked lelki nyomoronc, mert TE ott vagy/leszel neki MINDIG!

Kép
csipike09

Reni, Hajmosás: én is kádba hajlósan mosom. Nekem még a magamén kivül 2 gyerek haját is meg kell mosni szintén kádba behajlással. Derekam már totál kikészült :( Tessék sajnálni!!!

Vicky, Barbusnak tök szép szobája van! Nagyon jól berendeztétek!

Zarja, Zuzmoo, hasonló éjszakáim vannak nekem is. Tegnap éjjel 5 percet feküdtem jobb oldalon, utána már annyira fájt a derekam, csipőm, hogy fordultam a bal oldalra. Ott is 5 perc és fordultam vissza. Igy ment ez 3 órán át...a reggeli kinézetem nem ecsetelném. Kivagyok! És még hátra van 7 hét...nem tudom hogy birom ki..

Zsófi-Pcd1985, mi január 2.hétvégéjén akarunk minden hiányzó dolgot beszerezni, bababoltokban és hiperben. Remélem 1 nap alatt be tudunk vásárolni, mert én többször nem akarok menni.
Csak nem Vácon fox szülni? Hát akkor lehet, hogy együtt leszünk benn:) Milyen 1 alkalmas szülésre felkészitő tanfolyamra mész? Hova? Én voltam egy kb.8 alkalmas tanfolyamon, nagyon részletes volt, még szülőszoba és újszülött osztály látogatáson is voltunk, úgyhogy kérdezz, fel vagyok homályositva!
Amúgy ki a dokid, ha nem titok?

Juci, én a 36.hét betöltése után hallottam, hogy lehet kezdeni a gátmasszázst. TE hol veszel hozzá olajat? Nóri, te hol vetted?

Kakti, nekem a vasalás a halálom. Ha állva csinálom, annyira elkezd fájni a derekam, hogy nem tudom elmondani. Mostanában már én is ülve kell, hogy nyomassam, csak úgy meg lassan megy :(

Nóri, a gesztenyebombáddal azt érted el, hogy most itt ülök és nyomatom be a mákos bejglit az arcomba, pedig tiszta cukor az egész és este 10 van...:oops:

Pólya, én ellene vagyok. Az igaz, hogy körbe van csavarva, ami talán biztonság érzetet ad, legalábbis mi azt gondoljuk, de cserébe nem tudja felhúzni a lábát, mert le van kötve. A láb felhúzás meg egy újszülöttnél A természetes póz. Nem a kinyújtott testtartásban való fekvés a természetes nekik.
Egy pléddel is körbe lehet csavarni, mintha pólyában lenne és közben a lábát is fel tudja húzni.

Kattkat, nagyon durva...azonnali zárcsere!!! Nem kaphatja a baba a te neved??? Én biztos nem adnám egy ilyen pasi nevét! :twisted:
lara

Csipike!
Én is ebben reménykedem, hogy így, hogy nem is ismeri majd meg nincs ki után epekednie a babónak apa címszó alatt.
Egy barinőm most vált el, mert a férje megcsalta valami csálé csöcsű retekkel, mondván, hogy túl fiatal még ehhez a család dologhoz, ő még élni akar, miközben persze eleinte még ő is akarta a babát. A kiscsajban olyan kis helyre szeparációs félelem alakult ki a változástól (apuka elköltözött, aztán ők is anyukával új albiba), hogy ihaj.
És anyukának kell nap mint nap megküzdenie ezzel.
Apuka meg a heti 1 óra láthatás alatt próbál kompenzálni, szeretet-zúdítani, meg tolja a raklap túró rudikat a gyerekbe..
Hát én ezt nem akarom.

Én azokat a pólyákat kaptam anyutól meg, amiben még én lapítottam, meg a tesóm, sőt van egy olyan, amiben még anyu.:)
Nekem valamiért jó megérzéseim vannak a pólyával kapcsolatban és különösen kedvesek nekem ezek a darabok, úgyhogy kipróbálom, aztán ha nem jön be, akkor nem jön be. És ez nem olyan, mint egy kényszerzubbony. A karjaival csápolhat simán. Majd beszámolok a tapasztalatokról, ha már ott tartunk:)

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: azt sajnos nem tudod kivédeni, hogy akár 2 akár 10 év múlva felbukkanjon az a féreg, mondván, hogy meg akarja ismerni a gyerekét. :x De abban biztos vagyok, hogy te tökéletesen helyt állsz majd és egyedül is megteremted megatoknak azt a biztos családi hátteret amiben a gyerek szeretetben nőhet fel és nem lesz "lelki nyomoronc".
zuzmooo

Laraaaaaa! :D :D
végre megvagy, akkor lehet, h. összefutunk!!
Én már hallottam ám, h. te is Vácra jársz!
Irj!Kihez?Mikor?Többi gyermek is ott született?
Én sok rosszat hallottam erröl a korházról de idáíg nálam minden rendben, a doki is jó fej, nem az a full extra korház, de,,,,,hát normál...azthiszem
vácon voltál ezen a szüléstanfolyamon???nekem azt mondták, hogy minden honap elsö szerdáján van.akkor ha az a 8 alkalom, a végén rajtam be is mutathatják :( kicsit lemaradtam erröl
köszi
üdv:zs
pcd1985

kattkat: ilyen eszedbe se jusson, hogy lelki nyomoronc lesz a gyerek, ilyen fantrasztikus anyuka mellett ez teljességgel kizárt! 8)

Edit

Kép
ézsóné

Katkat: én a mai napig nem tudom ki volt anyu donora. Van rá jelentkező egy pár. Mégse érzem magam lelki nyomoroncnak. (Vagy igen???) Azt fogja apjának tekinteni, aki úgy viselkedik vele. Ha találsz társat, akkor őt, ha nem találsz, hidd, el talál magának apának tekinthető pasast a környezetedben.
Egyébként reménykedtem, hogy ez lesz a válasz. Van egy két ismerős, aki hasonló durva körülmények után is visszafogadta a férjét (mert szeretem, mert ő az apja a gyermekeimnek dumával). Azóta is küzdenek. Nem kívánom neked. Inkább azt, hogy találd meg azt az embert, aki megdobogtatja a szíved, és szívesen beáll apának a hármasba (egyenlőre).

Zuzmoo: hiába jelenik meg majd 10 év múlva a névadó apa. Csak egy ember lesz a sokból, akinek véletlenül egyezik a neve a gyermekkel. Nem fog többet jelenteni. Persze az érdekes lesz, hogy hogyan fogja Katkat majd elmesélni, hogy miért is így hívják, de bízom, hogy addigra már a harag elmúlik, és tényleg csak a szép marad, egy szép mese. Ami igaz se volt.

Lara, de jó, hogy újra végre itt.

zarja

Nekem a Jánosban tegnap azt mondták, hogy ha nem viszünk magunkkkal házassági anyakönyvi kivonatot vagy apasági nyilatkozatot, akkor az anyuka nevére anyakönyvezik a babót! Kattkat! Kérdezz utána, ez nálatok hogy is van! Max. nem viszel házasságit, és még az apja nevét sem kell megkapnia...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Valahol azt olvastam, hogy újszülött babónak latex cumit jobb a szájába adni, mint szilikont. Mit tudtok erről? Én nagyon nem vagyok cumisüveg-párti, de Apa szerint legyen tartalékban, mert ne csesszünk ki magunkkal ennyire! :) A barátnőmtől örököltünk 4 db Chicco cumisüveget (2 kisebb, 2 nagyobb), ennél többet nem nagyon akarok, de cumit vennék hozzá.

Ja!
Tegnap valaki kérdezte a jóslófájások és a rendes fájások közti különbséget. Épp tegnap beszélt erről a szülésznő a felkészítőn. Szóval a jóslófájások legfontosabb tulajdonsága, hogy rendszertelen. Szinte sosincs kétszer ugyanannyi idő két fájás közt. Míg az igazi fájások rendszeresen jönnek, és ahogy rövidül az idő köztük, úgy lesznek egyre intenzívebbek. Azt javasolta, hogy ha nem tudjuk eldönteni, miről van szó, üljünk be fél órára egy kád kellemesen meleg vízbe. A jóslófájások vagy megszűnnek, vagy rendszeressé válnak. Ha megszűnnek, maradhatunk otthon, ha rendszeressé válnak, indulhatunk a kórházba. Azt javasolta, hogy ha valaki kb. 1 órányi útra lakik a kórháztól, az 5 perces fájások alatt induljon neki az útnak. (Én asszem, hamarabb fogok, mert kiszámíthatatlan az út hossza.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Kattkat, ez az ember valóban még annyit sem érdemel, hogy keserítsd magad a gondolatával. Ilyen egy szemétláda! Pfffff! :evil:

Pólya téma: anyukám nagyon erőltette, de nekem nem tetszett, max egy-egy fotó kedvéért belerakjuk egy hagyományos pólyába, ami még a miénk volt az öcsémmel. De van kókuszpólyánk - azt is kaptam, nem kértem - ami egy fokkal praktikusabbnak látszik. Lehet, hogy jó, ha nem cseklik-nyaklik az újszülött egy gyakorlatlan szülőpáros kezében :) Tényleg csak a kipróbálás mondja majd meg.

Kelengye: még nem foglalkoztam vele, pszichésen távolítom a szülés kérdését :) Majd januárban, ha lecsengett a karácsony, megszűnt a fa és több a hely, elkezdek pakolászni :)

Ma megint jó kis randalírozás lesz, jön az apósom feltenni egy lámpát (betonplafon-ütvefúrás kombó), meg a vízvezetékszerelő, meg a pedikűrös :) Szóval nincs megállás!

Jók legyetek!

boruska

jó reggelt!

Látod Kattkat, mi mind melletted állunk :)

A Családjog sajnos tényleg olyan, hogy amíg az ő nevén van a gyerek addig joga van látni, nem akadályozhatod és 3 éves kora után akár már el is viheti. Viszont nyilván azzal, hogy az ő nevén van, azzal a babónak meg joga van a gyerektartást megkapni (ami persze nyilván annak a függvénye, hogy a kedves apuka mennyire van bejelentve)
Ha nem lenne a nevén, akkor annyival egyszerűbb lenne a helyzet, hogy vagy a te nevedre anyakönyveznék, vagy 3 éves kora előtt meg kellene nevezni egy "képzelt személyt" és az ő neve kerülne a kicsi anyakönyvi kivonatába. Ez annyiban ideálisabb, hogy ha megismerkedsz valakivel akkor 3 éves koráig még volna idő, hogy a nevére vegye a gyereket, és onnantól az exed már mehet a picsába, mert nem indíthat apasági pert, ha a gyereknek hivatalosan már van apja. És vélhetően nem is akarna, hisz akkor neki kellene a vizsgálat költségét ami kb 250Ezer forint, illetve perköltséget, valamint visszamenőlegesen gyerektartást fizetni.
Biztos hogy nem lesz a babód lelki nyomoronc ahogy a csajok írták :) nyugi.

a zárcseréhez meg annyit, hogy valóban nem cseréltetheted ki ha van benne tulajdonjoga. Sőt, még ha nincs is, azzal, hogy téged elvett, lakáshasználati jogot szerzett magának. Az egyedüli megoldás/védelem az lenne/lett volna, ha házasság előtt szerezted volna a lakást és mondjuk a szüleid a lakás haszonélvezői. Ugyanis a haszonélvezőnek joga van bármikor lecserélni a zárat és akár téged is mint tulajdonost kirakni (persze csak papíron, hogy tőle megszabadulj)

reni: tegnap elfelejtettem írni, hogy nálam is nagyon durva méreteket ölt a sav. Én most napi 2-3 tablettánál járok, elvileg 16-ot is lehet akár. De ami még bejön, ha érzed a savat akkor pár korty, fél deci, 1 deci tej szépen elkortyolva. Nem több. Eddig bevált. Amuyg enyémuram tegnap jót röhögött, mert földrajz-matekos lévén közölte, hogy mészkövet meg dolomitot rágcsálunk :)
stephie

csipike: A születési tervben nem pontról pontra vannak leírva, hogy mikor mit akarok csinálni. Csak irányelvek, amiket szeretnék, ha minden rendben van mindkettőnkkel. pol. akarsz-e beöntést, borotválást, megpróbálják-e a gátvédelmet, ki vágja el a köldökzsinórt és ilyesmik. Persze ha gond van, akkor úgyis borul az egész. Én azért írtam meg, mert addig is végig gondoltam, hogy mit szeretnék és mit nem annyira. Egyébként meg ha mondjuk leírod, hogy szeretnél esetleg más pózban szülni, akkor talán nem kényszerítenek fekvésre. És ez befolyásolhatja hogy mennyi ideig is tart a szülés. Ez már befolyásolhatja a baba és a te egészségedet is.

kattkat: Hidd el, nem gond ha te vagy egy gyerek apja és anyja is. A párom még csak nem is ismerte az apját, mert egy utolsó utáni békülési szándékból fogant és eleinte el sem akarta ismerni. A bátyja és a féltestvére elmondásai alapján ő járt a legjobban, mert szörnyű természete volt. Nem is látták többet, mert egyszer próbálta őt meg a bátyját elvinni, de olyan részeg volt, hogy az anyós nem engedte el vele a gyerekeit. A sógorom 7 évvel idősebb a páromnál és ő agyilag teljesen ráment erre a dologra. Hogy az ő imádott apukája ilyen szemét is tud lenni. És persze az apjuk családja is az apjuk oldalára állt. Egyik héten még nagy családi ebéd, a következőn meg se apa, sem rokonok. De később lett egy nevelőapjuk, aki ha nem is helyettesítette, de pótolta valamennyire. Mondjuk követendő példát ő sem mindig mutatott. A páromból mégis felelősségteljes ember lett és úgy gondolom, hogy ő lesz a világ legjobb apukája. Szerintem is jobb, hogy nem a párod dolgait látja majd a gyerek. És ki tudja, még neked is lehet egy rendes férjed egyszer, az anyósomat két gyerekkel vette el a férje.

kakti: A BMC-ből Remény volt úgy, hogy bevitte az aventes cumisüveget és elküldték a párját latex cumit venni hozzá, mert hogy azt könnyebb a piciknek összeharapni és így könnyebb szívni. Szóval lehet, hogy jobb.

boruska: Nálunk is polcot kéne befúrni a panelba, de nem visz rá minket a lélek. Nem sürgős, majd megcsinálja apa.
vicky79
Budapest III. kerület

guten morgen!

köszönöm az együtt érző soraitokat! :)

Anita!
és ha az anyukája nevén van 100%-ban a lakás?
olyankor mi a helyzetfennforgás?

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!

Anita! Köszönöm szépen a savas hozzászólást. Úgy tűnik nekem minden kérdést kétszer kellene feltennem, hogy valaki felfigyeljen rá. :cry: de te legalább válaszoltál :D Köszike.

Kattkat! Én már sok okosságot nem tudok hozzászólni a dologhoz. Mindenki elmondott előttem mindent. Talán annyit, hogy az én szüleim is elváltak és a bátyáimat sokkal jobban megviselte a dolog mint engem, mert még kicsi voltam. Jobb ez így a babának is meg neked is. Gondold el az milyen rossz lett volna, ha minden nap hallja mondjuk ahogy veszekedtek. :shock:

Sziasztok

bellerreni
Eger

Kattkat!

Most őszintén, miért ne cserélhetnétek le a zárat??? Neked nincs jogod zárat cserélni??? :lol: Neki van joga nem fizetni egy kanyit sem a gyereke után??? :cry:
Vendég

Ha jól tudom, létezik olyan jogi fogalom, hogy lakhatási jog. Ezt anno a mi esetünkben úgy mondta az ügyvéd, hogy hiába az anyám meg az apám tulajdona a lakás papíron, a gyerekeiknek (vagyis nekünk) lakhatási jogunk van, amit válás/vagyonmegosztás esetén figyelembe kell venni. Jajj, Juci! Gyere már, és homályosíts fel bennünket erről! :D Na, nem mintha szükségem lenne ilyen jellegű jogi tanácsokra... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kattkat: akkor simán le tudja anyukád cseréltetni a zárat, viszont őt értesítened kell, hogy a maradék cuccait mikor viheti el, illetve, hogy innentől egy újabb próbálkozás esetén már a rendörséghez fordulhat anyukád magánlaksértésért/betörésért. Ugyanis neki így semmi köze a lakáshoz. Mindemellett, érdemes majd az önkormányzathoz elmenni a lakcímnyilvántartóba és bejelenteni, hogy mivel megromlott a viszonyotok, beadtad a válási papírokat stb és már a távollétedben történt a 100%-ban anyukád tulajdonú lakásba behatolás, és ő nem hajlandó kijelentkezni, így kéred őket, hogy ezt hivatalos úton tegyék meg.
stephie

szép jó napot lyányok....

borzalmas éccakám volt :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Kattkat, szerintem az anyukájának joga van zárat cserélni. Egyébként pedig mivel jelenlegi lakhelye ismeretlen, így ha akarnátok se tudnátok átadni neki az új kulcsot. Tehát szerintem ha otthon a fiókban 1 neki címzett boríékban ott a kulcs, senki sem köthet belétek...szerintem.

Vicky, köszi az infot. Lehet, hogy engem ez azért sem izgat fel annyira, mert már az előző rendszer szerint szültem és nem volt rossz tapasztalatom vele. A beöntés kellemetlen, de még mindig jobb mint szülés közben összesz...ni magad a szülőágyon :oops: :roll: Nekem volt már gátmetszésem, így ez sem zavar igazán (legalábbis én eddig nem szenvedtem miatta) és így tovább. De azért kedden megkérdezem a szülésznőt ő mit javasol.

Kép
csipike09

Zsófi, az első 2 baba nem Vácon született, hanem az ország másik felén. A váci kórház nekem nagyon tetszett, amikor ott voltunk szülőszoba látogatáson, szerintem szuper, én csak ámultam, hogy milyen modern. Állitólag 2-3 éve lett felújitva, biztos azért ilyen szép. Személy szerint én csak jókat hallottam róla, meg a szülésznőkről is, mindenkiről.
A szülésre felkészitő ahova én jártam, azt egy védőnő szervezte. Amiről te irsz, akkor talán azt a kórház szervezi...
Privibe megirod, hogy ki a dokid?

Anyakönyvezés: Szegeden anno nem kértek semmiféle házassági anyakönyvi kivonatot, csak beirták szó nélkül az apuka családnevét. Igaz, ott volt ő is a szülésnél, lehet, hogy ezért nem firtatták (?)

Most indulunk a Mecsekbe és csak 1 év múlva térünk haza, január 2-án, úgyhogy lányok NE irjatok addig sokat, mert nem fogom győzni visszaolvasni :!: :!: :!:
Boldog Új Évet!!!!!!!!!
lara

Edit, mi volt a gond ?

Kép
csipike09

Nóri!
Mindenképp lecseréltetjük, nem erről van szó!
Csak kíváncsi vagyok a jogi vonatkozásokra ezzel kapcsolatban, mert tudom milyen. ha nagyon beleássa magát egy témába. Képes átfordítani a dolgot úgy, hogy ő jöjjön ki belőle jól.
Hát de látod mit várhatok tőle gyerektartás ügyileg, ha még a kolbászt , szalonnát meg mosószert is innen lopja... :roll: :cry:
Szinte az én pofám ég miatta.
Nincs benne büszkeség?
Az még rendben is lenne, hogy elviszi a saját ruháit (jelzem, elég nagy részét tőlem kapta), na de a többit...
Úgy tűnik, a fene nagy tervei, hogy új életet kezd, dugába dőltek, mert kiürült a zsebe.
Legközelebb a babakocsit lopja el és vesz belőle cigit, vagy mi?
:?

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: hevederzáááááááár 8)
csipike: megint állati sajtkukac volt, folyton izgettmozgott, mint aki ki akar jönni, és hajnali fél4kor egy jól irányzott rugással a gyomromba kiküldött mindent, amit a második vacsora alkalmával letuszkoltam....ugyanis az első vacsorát is ugyanígy kiküldte....aztán nem hagyott aludni se, gondolom összetörtem amikor hánytam, és feszítette magát, buksi betámaszt hólyaghoz, stb....vááááááááá...

Edit

Kép
ézsóné

Huhh, Edit!
Ez elég rosszul hangzik. :? Remélem, Lili nem tol ki velem majd ennyire...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

bocs kattkat félreolvastam :(

Ha az ő anyukájáé a lakás, akkor pusztán az anyósod jóindulatán múlik, hogy meddig tűr el benneteket. Jelen esetben neked van a lehető legkevesebb jogod bármit tenni.
Anyósod, ha akarná valóban lecseréltethetné a zárat,de nem tudni, hogy a saját fiával szemben megteszi-e. Sajnálom.
stephie

Jajj szegény Edit :?
Nekem tegnap a fürcsi utáni csülökkrémezéskor préselődött össze olyan bénán a gyomrom, hogy mikor kiegyenesedtem, tisztára olyan volt, mintha valaki tisztességesen gyomorszájon rúgott volna. Pedig a baba nyugton volt.
Körbepárnáztam magam, aztán meg sem moccantam, különben fájt, mint állat.

Kattkat

Kép
kattkat

Anita!
Megteszi! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Edit, szegénykém. Nekem még ilyet nem csinált. Mostanság csak bulira készülődhet nálam a csajszi, mert tisztára olyan mintha rendezgetne belülről :roll: :wink:

Kép
csipike09

Kattkat!
Tulajdonképp hatalmas mázlid van az anyósoddal!
Amúgy a saját családod is támogat, ugye?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok Lányok!

Bejelentkezem én is. Gyorsan visszaolvastam, de annyit írtatok, hogy nem is tudom követni.

Kicsit szarul vagyok, valamit összeszedtem, fáj a torkom, meg folyik az orrom. Valamilyen homeos bogyót tudnátok ajánlani. Remélem lázas nem leszek. :?

Babakelengyével mi sehogy sem állunk, mint már mondtam többször, majd januárban. Én még elvagyok a pocakommal, nem nagy, ezt mindig megjegyzik. Leenni meg mindig is leettem magam. :roll:

Gátmasszázsra én is gondoltam, de szinte semmit nem tudok róla.

Jaj, míg el nem felejtem üdv az újaknak!! :D

Kattkat: nem irigyellek a férjed miatt, de én is azt mondom, hogy jobb lesz így a babának is, minthogy azt lássa, hogy a szülei nem jönnek ki egymással.

Most megyek gyorsan rendbe pakolom a lakást.
Vendég

Sziasztok!

Csipike, az evéssel én is így vagyok, bár én óránként be tudnék nyomni valamit, persze csak kis adagban, de akkor is...olyan izé... :)

Kattkat! :( Szánalmas ez az ember... Felfoghatatlan... De Te ne izgulj, biztosan jó anyuka leszel, picikéd is egészséges lesz testileg-lelkileg! :wink:

Editmk, egyetértek Zarjával, én is tuti Székesfehérvárra költöznék. Anyukámékat is biztattam elég sokáig, hogy hagyják már ott a falunkat, költözzenek Fehérvárra, mert mi lesz velük a 2 emeletes, 4 szobás házban, ha már én meg a húgom nem élünk ott!? No, még mindig nem költöztek el, mert mindkét nagymamám a faluban él, meg aztán nem könnyű eladni egy ekkora házat egy kis faluban... Meg a munkahelyük is Dunaújvárosban van, azt sem lehet csak úgy ott hagyni... De Ti választhattok! :)

Zarja, éjjel én is érdekeset álmodtam: kisfiú helyett kislányom született. Bár szerencsére nem a szülést magát álmodtam meg, hanem, hogy pelenkázom, aztán meg, hogy valami miatt mindig elmaradt az etetés, én meg úúúgy sajnáltam szegénykét... Aztán ara ébredtem, hogy baromi éhes vagyok... Ki is kellett mennem a konyhába; hűtőből az ilyenkor szokásos Túró Rudi kivesz, asztalhoz leül, Rudi befal, plusz ettem még egy kis sajtos tallért is. Közben pedig nyugtattam magam, hogy most már Botondom sem éhezik. Utána olyan gyorsan visszaaludtam, hogy csak na! :)
Ja, egyébként ma meghozta a futár a köldökzsinórvér gyűjtőszettet (hétfőn rendeltük neten ;)) és mellékeltek hozzá egy DVD-t is, amit mjd a dokimnak kell átadnom. Azon van egy videó, hogy miként történik a vér levétele. Férjemmel persze egyből megnéztük a gépen. :) Csak én ugye elterveztem, hogy szülésről videót egyáltalán nem akarok látni. Na, itt ezzel kezdik, bár nem sokáig mutatják, mert éppen kicsusszan a babó, de utána kicsit intim szögből mutatják végig anyucit az egész folyamat közben. Nem részletezem, és remélem, átélni -a látvány nélkül- kellemesebb lesz! :) Férjem is mondta már, hogy ő úgy tudja, hogy az apát direkt a nő fejéhez állítják, nehogy rosszul legyen közben. :)

Nektek is fáj néha, ha megmozdul a babó? Olyan kis szúrós-nyomós érzés.

Lara, szép napokat a Mecsekben! :)

Kép
erusverus

Erusverus! Nekem Csipike azt mondta az álmomra, hogy tuti megint pisilnem kellett volna azért álmodtam ilyet, na de te se vagy különb. Biztos megint megéheztél álmodban, azért álmodtál ilyet. :lol:

zarja

Kattkat!

Amennyiben drága Urad ragaszkodna a jogi úthoz, ám legyen, de neki több veszteni valója van! Ergo jobban teszi ha laposkúszásban eltakarodik, mert jogilag neki kb semmi esélye ugrálni.
Sztem a magántulajdon védelme még családon belül is él. Szóval ha valamit elvisz anyóstól, mindegy, hogy van-e kulcsa, az LOPÁS. Ok, x összeg alatt csak szabálysértés, nem hinném, hogy nagy ügyet csinálnak belőle. De ha ez máskor is előfordul, sztem nemhogy kulcsot kell adni, de jogilag semmiképp sem legális, hogy ő ki-be mászkáljon. Csak nyugodtan törjön be, legalább biztosítva lesz az élelmezése. Állami pénzen valamelyik fegyházban!

Én már alig várom, hogy elfogyjon a zséje :twisted: És menjen térden állva könyörögni Hozzátok. És elküldhesd a halál f.szára! Mert nem hinném, hogy ilyen mentalitással beállna dolgozni valahova...

Más: kaptam friss, biotojást, így csinálok én is Tiramisut. Nyamm. Már be is vásároltam. Készen lett az ágynemű is időközben, apa meg ma megy a bútorért. Hirtelen remek készültségi fokon lettem.
Venni némi textil pelust kell, de egy 10-20db van itthon. Meg a kórházi motyeszt és a homeos cuccokat szerzem be a jövő héten!

Gátmasszázs: nekem Weleda gátmasszázs olajam van. Müllerben vettem ócsón, de DM-ben, Brendonban és sok bioboltban is kapható. Olyan 2-3eFt körül! (én 1400Ft-ért lőttem akciósan)
Vendég

Csajok!

Tegyem fel gmailre a Baba magazin szkennelt cikkjeit?

zarja

Zarja, én nem is tagadom, hogy köze van az álmomhoz a folytonos ehetnékemnek. :lol: Meg olvastam valahol, hogy az át nem beszélt, ki nem mondott "félelmeink" (idézőjel nélkül is) köszönnek vissza az álmokban. Pl: nálam az etetés vagy a pelenkázás. Az etetés gondolom a rendszeressége miatt, a pelenkázás is azért, hogy észre veszem-e majd időben, meg nem felejtem-e majd el (mert álmomban annyi pisi volt benne, mintha a picikém telepislantott volna egy egész teknőt. :)

No, még egy guszta téma, illetve kettő: asszem jövőre én is gazdagabb leszek... egy aranyérrel. :? Ehhez kapcsolódik, hogy olyan székrekedésem van... Egy nap szenvedés, másnap megkönnyebbülés. Mondjuk, nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én még azért örülök, hogy csak egy nap kell szenvedni.
Ja, persze a gyümölcsnapot nem sikerült tegnap betartani... gondolom, ez is "segít" az előbb emlegetett dolgokon... Azért próbálok mindennap megenni legalább egy almát meg néhány kiwit.

Kép
erusverus

Kakti!
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!
A szüleim is tündérségesek!!!
Apukám nagyon tevékeny ember. Imád barkácsolni.
Már nem merek szóba hozni semmit, mert másnap ott terem és hozza.
Csak egy példa: a szobaajtóm befelé nyílik, és kitaláltam, hogy kéne rá valami olyasmi ajtót szerelni pluszba, ami kifelé nyílik, át lehet rajta látni, a levegő is át jár rajta, ami azért nagyon fontos, mert pici a szobám, ha beállítjuk a termosztátot az a nappali hőmérsékletét méri s ha nagy nehezen elri ott a 19-20 fokot (elég cugos a szar nyílászárók miatt), akkor nálam már 24-25 fok van, ha nem több, illetve a cicust kirekeszti, merthogy ebben a szobában leszek a babával. Ugye a cicákat nem az esze miatt szereti az ember :)
Nem tudom neki megmagyarázni, hogy nem szabad a gyerek mellkasára feküdni, pofozni a rácson keresztül, levadászásra váró játéknak tekinteni a kalimpáló kezét-lábát etc. Olyanra gondoltam, mint egy szúnyoghálós ajtó, bár annál erősebb védelem kell a macska karmok ellen.
Szóval mondtam, hogy gondolkozzon rajta Ő is, hogy mi lenne a jó megoldás.
Még abban az órában felhívott, hogy mérjem le az ajtófélfát, mert talált az egyik barkácsáruházban egy lehetséges alternatívát. Másnap lelakkozva, fogantyúkkal illetve az összes rögzítő szir-szarral, fúróval, csavarbehajtóval felszerelkezve megérkezett és felrakta :)
Íme:

Kép

Fogantyúk (még is csak félig gyerek szobáról van szó):

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Jajj most rosszul érzem magam, mert az Anyukámat nem is dicsértem, de Ő is mindenben segít, meghallgat, lelket ápol, szóval szavam sem lehet ilyen szempontból! :)

Kattkat

Kép
kattkat

erusverus:
a "guszta témával" kapcsolatban
én 8 hónapból 8-at szenvedtem végíg ezzel.
mindent kiprobáltam, MINDENT
nekem ami bejött:
aszalt szilva(ez a legtutibb,de csk 1-2 darab, mert én beleestem abba a hibába, hogy megettem egy fél zacskónyit, mert finom volt)
mák (ez saját tapasztalat, de a karácsonyi mákos sütik nagyon jó hatással voltak.(ezek hajtanak, de én úgy tudom, az alma inkább az ellenkező hatást éri el)
pcd1985

Kattkat, apukád nagyon ügyes!!!

Erusverus, próbáltás aranyér elleni krémet? Nekem bevált (kopp-kopp) és segít kikinlódni a cuccost is. Halkan hozzá teszem, h a 2 gyerek után én elmentem megszabadulni az "aranyos" felemtől. Borzalmas volt :shock: nem a fájdalom, hanem az egész...akkor azt mondtam soha többett :roll:

Zarja, most én is hülyeséget álmodtam: tengerparti házban vagyunk sokan és jön egy nagy vihar. a házat beborítja a víz, de csak kívülről. Az ablakon át látni a vizivilágot :shock: Rám tör a pánik- fulladás. A következő percben baba fülbevalót válogatok a csöppnek :roll:

Kép
csipike09

Edit: elég rosszul telnek az éjszakáid :( Elkezdted a teázást? A lábad javult valamit?

Nekem mostanában nyomakodni szokott az Úrfi, de mindig ugyanott és valami nagyon keménnyel. Valaki írta korábban, hogy olyan mintha már kék-zöld lenne belülről. Na, most már értem mire gondolt :)

Kismaki: jobbulást! A homeós cuccokhoz nem értek, de a gmail-re fel van téve egy egész homopathiás könyv.

Kattkat: apukád nagyon ügyes! Tündériek a fogantyúk :D

Nálam a székrekedés és hasmenés néhány hetente váltakozik :? Utálom mind a kettőt, de a rekedés rosszabb :(

Jó kis álmaitok vannak :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

kismaki: Én stodalt vettem a torokfájásra és a köhögésre, de az orrdugulásra otrivint vagyok kénytelen használni. Más nem segített, csak az orrcsepp.

Álmok: Én anyuval szoktam veszekedni álmomban. Félek tőle, hogy egyáltalán nem fogja tiszteletben tartani a véleményünket a gyerekneveléssel kapcsolatban.
vicky79
Budapest III. kerület

erusverus: voltak hasonló problémáim, néha már sírtam a wc-n mert félig kint de mégse ment... biztos értitek, nem akarom részletezni.
Ami nekem bevált homeos bogyóból a COLLINSONIA CANADENSIS 5ch
Ebből ha már tudtam, hogy nem sikerült 1-2 napja, akkor mindig bevettem 5 golyót , és volt, hogy még aznap délután vagy másnap reggel meglett az eredmény mindenféle erölködés nélkül. Kb egy hétig volt rá szükségem és utána szépen rendeződött minden és lekopogom azóta se volt ilyen jellegű panaszom.
Szülés utánra is viszek be magammal, mert akkor (aki még nem tudja) úgy fog feszíteni a gátseb, hogy a szemünk kiesik tőle és így legalább könnyebb lesz.

Nagylányomnak ma volt a 10 szülinapja, majd teszek fel képet.
stephie

Torokfájásra: Homeogene 9
Orrfolyásra: Sinupret, Coryzalia
Köhögésre: Stodal
Megfázásos tünetekre: Oscillococcinum napi 3x

Ja és miután 12eFt-ért bevásároltam a Daubnerben és megcsináltam egy lavór tiramisut hívtak, hogy nem tudunk Sarudra menni Szilveszterre, mert valaki keresztbeszervezett a társaságnak. :cry:
Szóval pont fingom nincs, mit csináljak! Maradunk itthon. Laci barátja, akinek 7hetes!!!!! babája van, lepasszolja a gyereket és mennek bálba! Hát én beszarok! :shock: Én soha nem tudnék ilyet csinálni.
Ok, Luca 2hónapos volt és már totál tápszeres, amikor elmentem a barátnőm leánybúcsújára a lakására társasozni. De akkor apa otthon volt, én kb 3utcányira és éjfélkor már bőven otthon voltam! :?
Vendég

Hát Nóri!
Mi itthon leszünk holnap este. Ha végképp nincs hová mennetek, gyertek bátran! :)

És most komolyan eszembe sem jutott, hogy a tiramisu meg a sok süti társaságában! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hú, 2 napig nem jöttem, már több órája olvaslak vissza titeket. Jó, hogy újra itt a csapat! :wink:

Zsani, Zsófi, üdv!

Angolpólya: a régi Szabolcsban a PIC-en abban voltak a kis korák, mert nem létezik olyan pici méretű babaruha, ami rájuk kellene (Bori 37 cm-rel született, amikor 2,5 hónaposan hazahoztuk, még az 50-es méret is nagy volt rá). Bori egyébként az inkubátorban úgy feküdt, hogy a kezeit a testéhez szorították, mert a kapálózástól annyira megijedt, hogy állandóan sírni kezdett. Az idő múltával aztán ez csillapodott. Szóval a pólyának lehet ilyen téren alapja. Csak sokáig nem szabad abban hagyni (értsd, több hónapos korában is pólyázni), mert akkor már akadályozza a mozgásfejlődést. Egyébként szerintem ilyenkor már nem nagyon tudnak moccanni a méhben, ha pl. Emő is nyújtózkodik, azt elég erősen érzem. Most már magzatpózban vannak.

Ja, és PIC (régi Szabolcs, mostani ÁEK): elvileg bármikor be lehet menni anyának a babához, gyakorlatilag nem, mert hol vizit van, hol etetnek, hol ez, hol az... Én annó ezért mentem 1 hét után haza, mert így se, úgy se láttam naponta egynél többször Borit. A napi esti látogatásra jártunk be, akkor bevittük a napi lefejt tejecskét, fél órát gyönyörködtünk Boriban, hozzá nem érhettünk, beszéltünk a dokikkal, nővérekkel. Így ment 4 hétig, aztán egyszer csak szóltak, hogy visszafekhetek, mert kikerült az inkubátorból a kiscsaj, lehet szoptatni (és persze végre megsimogatni). De PIC-enként változók a szokások. Ne legyen rájuk egyikünknek sem szüksége, de jó tudni, hogy nagyon figyelnek a babókra, s nagyon szeretik őket!

Székrekedés ellen nekem most a magnézium hat rendesen (szinte ellenkező végletig), de alapból a több rost segít, ezért szoktam fehérje-shaket inni, és ha kell, még plusz rosttablettát is bevetni.

Azért nem tudtam 2 napja jönni, mert hétfőn végre átrakta férjecském és sógorom a bútorokat, azóta egyfolytában csak pakolunk. Ma még babaruhákat is akartam vasalni, meg még a gyógyszeres szekrény rendbetétele van (új helyre került az is), közben apa kimenőt kapott ma délután/estére, így Bori szórakoztatása is az én dolgom lesz (igaz, a lakásátalakítás alatt is én tartottam a kiscsajt). Szegény Borikám 2 napja nyugtalan, hiába, azért megviselik a változások. Megszokott ágyban, csak másik szobában, helyen alszunk, szegény meg van zavarodva, amikor felébred. Jó, mi, pont neki, a kis autinak kell a rendszeresség, erre 2. hete nincs ovi, ő viseli nehezen a változásokat, erre totál felfordult körülötte a lakás, ráadásul érzi, hogy valami változóban van (szerintem előbb megérezte hugica jöttét, mint mi), nagyon ragaszkodik, csimpaszkodik, erre az utóbbi napokban mi csak pakolunk és pakolunk... :oops: Ja, és apa is sokat van itthon az ünnepek alatt, ő meg a három személyes helyzetet már nehezen kezeli. Szóval totál káosz lett szegénykém élete :oops:
ktc

Jajaja!
Az invitálás másnak is szól! :)
Ha valamelyiktek unatkozik, nincs hová mennie Szilveszterkor, mi tárt karokkal várunk benneteket! :)
Garantáltan dohányfüstmentes a lakás - csak a két kiskutyám meg Apa meg én leszünk. Meg valószínű az egyik szomszédlány, akinek most 10-11 hónapos a babája és a férje meg megy melózni éjszaka (taxis). :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Lement a nagy villanyszerelés, apósomnak arany keze van villanyügyekben - hát, egy kicsit csalódás, mert a lecserélt I db 60 wattos izzó több fényt csinált, mint ez a 3 ágú csillár, mert ebbe csak új, energiatakarékos 7 wattos izzó kerülhet, és baromi lassan melegszik be. Konkrétan félhomály van. Szóval szebb lett a szoba, meg szép a csillár, csak fény nincs :(

Közben a vízszerelő bácsi megszüntette a WC és a mosógép csöpögését.

Délután elszaladtunk IKEÁba, naná, hogy megint fölöslegesen, mrt nem volt olyan doboz, amit kerestem, a neten persze azt írták, van... kapják be.
Pedig olyan édes, babás, a gyerekszobába:
Kép

Férjem tiszta ideg, kicsit beteg, krákog, és a takonytól be van repedve a szája, úgyhogy velem üvöltözik, meg hisztizik. Az én nyafogásomnak most nincs helye, gyakorolhatom előre a türlmesség szép erényét, ilyenkor nincs mit csinálni vele. Sztem igazából az a baja, hogy holnap dolgoznia kell, és utálja.

Na, megyek, behúzódok egy sarokba, hátha békén hagy... :(

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?